Dodaj do ulubionych

Kolejna nagroda dla Leszka Millera!

10.06.03, 17:25
Ach, dzisiaj pan Leszek ma swój wielki dzień. Nagroda za nagrodą, młodzież
prześciga się w wyrażaniu swojego poparcia dla premiera. Po prestiżowej
nagrodzie "Pinokia" swoją nagrodę - nieco skromniejszą - przyznała mu też
młodzieżówka Unii Pracy, która uhonorowała premiera dyplomem "ex-
socjaldemokraty". Panu Leszkowi serdecznie gratuluję.

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34438,1523862.html
Obserwuj wątek
    • basia.basia Re: Kolejna nagroda dla Leszka Millera! 10.06.03, 17:31
      Ciekawam co wymyślą młodzieżówki LPR i od Kurwikowej?
    • indris Można w Boga nie wierzyć... 10.06.03, 17:35
      ...ale wtedy nie powinno się być księdzem. A jeżeli się nim jest i wiarę się
      straciło to trzeba być na tyle uczciwym, zeby od tego stanu odejść.
      • kataryna.kataryna Re: Można w Boga nie wierzyć... 10.06.03, 17:45
        indris napisał:

> ...ale wtedy nie powinno się być księdzem. A jeżeli się nim jest i wiarę się
        > straciło to trzeba być na tyle uczciwym, zeby od tego stanu odejść.

Polityczna uczciwość Millera - wyjątkowo zgrabny oksymoron.
        • basia.basia Re: Można w Boga nie wierzyć... 10.06.03, 17:54
          O cholera. Lecę po słownik wyrazów obcych.
          • Gość: odp: Re: Można w Boga nie wierzyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 17:56
            wewnętrzna sprzeczność
            • basia.basia Re: Można w Boga nie wierzyć... 10.06.03, 18:27
              Ach Kataryna, to Ty zastosowałaś wymowne milczenie na ten wibrator.
              Pojętna jestem, co?
          • Gość: MACIEJ Re: Można w Boga nie wierzyć... IP: *.ny325.east.verizon.net 10.06.03, 18:48
            basia.basia napisała:

> O cholera. Lecę po słownik wyrazów obcych.

Nigdzie Baska nie lataj.
            To taki moron,tylko ze nie moron.
            Tak jak madry nie zawsze jest madry.
            Czyli taki madry moron.
            Jak wejdziesz na wp.pl to tam jest encyklopedia.
            Oczywiscie wiem,ze to byl zart,bo sama nie takich wyrazow uzywasz.
    • Gość: observer i na tym nie korzyść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 17:35
      ja pragnę mu wręczyć I nagrodę im. Nikodema Dyzmy za umiejętną grę na czas. Ex
      equo uplasowali się inni pompous idiots - Pol, Janik oraz Kalisz
      • basia.basia Re: i na tym nie korzyść 10.06.03, 20:39
        TAK JEST. TAK JEST.
        To by mógł być hamulec na pięknym postumencie. I żeby było ciężkie.
        Miałby czym rzucać (zamiast popielniczki) jak przyjdą z kolejnymi nagrodami.
        • Gość: observeryvery Re: i na tym nie kożyść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 21:36
          nowiesz tak beżcześcić szlachetną nagrodę im. szlachetnego bochatera ! A
          Nikodem by się w grobie przewracał !? Onie! Nato sobie Lech pozwolić Leszek nie
          może i nie chciałby.Przecież gdy kamery gasną mąż stanu w duhu myśli że znów
          wykołowawszy wszystkich wkoło idzie źcieszkom swojego idola, a do domu
          powróciwszy dla nerwów ukojenia powraca do lektury tak tonizującej nadwyrężone
          nerwa jego co i pouczającej co dalej robić ma.
    • Gość: pierwszy sekretarz Re: Kolejna nagroda dla Leszka Millera! IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 17:50
      A myśleliśmy, że tow. Dyduch zadowolił tow. Jarugę-Nowacką!
    • Gość: P-77 Re: Kolejna nagroda dla Leszka Millera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 19:53
      kataryna.kataryna napisała:

> Ach, dzisiaj pan Leszek ma swój wielki dzień. Nagroda za nagrodą, młodzież
      > prześciga się w wyrażaniu swojego poparcia dla premiera. Po prestiżowej
      > nagrodzie "Pinokia" swoją nagrodę - nieco skromniejszą - przyznała mu też
      > młodzieżówka Unii Pracy, która uhonorowała premiera dyplomem "ex-
      > socjaldemokraty". Panu Leszkowi serdecznie gratuluję.
      >
      > <a
      Jakkolwiek zwykle z Kataryną się zgadzam tym razem muszę docenić odważny pomysł
      wprowadzenia sennsownego podatku liniowego. Podatek progresywny opierający się
      na rzekomej "spprawiedliwości społecznej" to największy blef lewicowy.
      Jak dotąd nikt nie uzasadnił, aby system w którym lepiej zarabiający są karani
      za swoją życiową zaradność jest sprawiedliwy.
      • kataryna.kataryna Re: Kolejna nagroda dla Leszka Millera! 10.06.03, 20:06
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

> kataryna.kataryna napisała:
        >
        > > Ach, dzisiaj pan Leszek ma swój wielki dzień. Nagroda za nagrodą, młodzież
        >
        > > prześciga się w wyrażaniu swojego poparcia dla premiera. Po prestiżowej
        > > nagrodzie "Pinokia" swoją nagrodę - nieco skromniejszą - przyznała mu też
        > > młodzieżówka Unii Pracy, która uhonorowała premiera dyplomem "ex-
        > > socjaldemokraty". Panu Leszkowi serdecznie gratuluję.
        > >
        > > <a
        > Jakkolwiek zwykle z Kataryną się zgadzam tym razem muszę docenić odważny
        pomysł
        >
        > wprowadzenia sennsownego podatku liniowego. Podatek progresywny opierający
        się
        > na rzekomej "spprawiedliwości społecznej" to największy blef lewicowy.
        > Jak dotąd nikt nie uzasadnił, aby system w którym lepiej zarabiający są
        karani
        > za swoją życiową zaradność jest sprawiedliwy.

Ja się o samym podatku liniowym przecież nie wypowiadam, bo i nie ma o czym,
        uważam, że to był tani chwyt Millera i żadnego takiego podatku nie będzie póki
        SLD rządzi. Miller powiedział, że Kołodko zaoferował, że przygotuje kilka
        propozycji, pod warunkiem, że podatek liniowy nie zmniejszy wpływów do budżetu,
        zaś - w innej rozmowie - rzecznik ministerstwa finansów powiedział, że
        obliczyli, że aby te wpływy nie zmalały podatek musiałby wynosić 21,5%, to
        chyba wystarczy, żeby się upewnić, że podatek liniowy należy między millerowe
        bajki włożyć (ja zresztą nie pamiętam obietnicy Millera, którą spełnił).

Uważam, że Miller tym liniowym zagrał po to, żeby sobie kupić sympatię
        liberałów a późniejszą rezygnację z pomysłu zwali na opozycję. Według mnie to
        kwestia dni kiedy się z tego wycofa. Nie mówiąc już o tym, że nawet gdyby się
        nie wycofał, szanse na zmieszczenie się w czasie z taką rewolucją są żadne.
        Miller bajeruje i tyle. Podaj mi choć jeden powód, że w tej - lub jakiejkolwiek
        innej - sprawie można mu wierzyć.
        • Gość: dupa Re: Kolejna nagroda dla Leszka Millera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 20:27
          A odpowiedźcie sobie: kiedy by chciał miluś ten podatek wprowadzić?
        • Gość: P-77 Re: Kolejna nagroda dla Leszka Millera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 21:05

> Gość portalu: P-77 napisał(a):
          >
          > > kataryna.kataryna napisała:
          > >
          > > > Ach, dzisiaj pan Leszek ma swój wielki dzień. Nagroda za nagrodą, mło
          > dzież
          > >
          > > > prześciga się w wyrażaniu swojego poparcia dla premiera. Po prestiżow
          > ej
          > > > nagrodzie "Pinokia" swoją nagrodę - nieco skromniejszą - przyznała mu
          > też
          > > > młodzieżówka Unii Pracy, która uhonorowała premiera dyplomem "ex-
          > > > socjaldemokraty". Panu Leszkowi serdecznie gratuluję.
          > > >
          > > > <a
          > > Jakkolwiek zwykle z Kataryną się zgadzam tym razem muszę docenić odważny
          > pomysł
          > >
          > > wprowadzenia sennsownego podatku liniowego. Podatek progresywny opierający
          >
          > się
          > > na rzekomej "spprawiedliwości społecznej" to największy blef lewicowy.
          > > Jak dotąd nikt nie uzasadnił, aby system w którym lepiej zarabiający są
          > karani
          > > za swoją życiową zaradność jest sprawiedliwy.
          >
          >
          > Ja się o samym podatku liniowym przecież nie wypowiadam, bo i nie ma o czym,
          > uważam, że to był tani chwyt Millera i żadnego takiego podatku nie będzie
          póki
          > SLD rządzi. Miller powiedział, że Kołodko zaoferował, że przygotuje kilka
          > propozycji, pod warunkiem, że podatek liniowy nie zmniejszy wpływów do
          budżetu,
          >
          > zaś - w innej rozmowie - rzecznik ministerstwa finansów powiedział, że
          > obliczyli, że aby te wpływy nie zmalały podatek musiałby wynosić 21,5%, to
          > chyba wystarczy, żeby się upewnić, że podatek liniowy należy między millerowe
          > bajki włożyć (ja zresztą nie pamiętam obietnicy Millera, którą spełnił).
          >
          > Uważam, że Miller tym liniowym zagrał po to, żeby sobie kupić sympatię
          > liberałów a późniejszą rezygnację z pomysłu zwali na opozycję. Według mnie to
          > kwestia dni kiedy się z tego wycofa. Nie mówiąc już o tym, że nawet gdyby się
          > nie wycofał, szanse na zmieszczenie się w czasie z taką rewolucją są żadne.
          > Miller bajeruje i tyle. Podaj mi choć jeden powód, że w tej - lub
          jakiejkolwiek
          >
          > innej - sprawie można mu wierzyć.
          >
          >
          Wiesz, obawiam się, że masz rację.
          Róznica między politykiem a mężem stanu polega na tym, że ten pierwszy myśli
          tylko o nadchodzących wyborach. Mąż stanu patrzy przyszłościowo - może przegrać
          jedne wybory by wygrać coś więcej.
          Taki Churchil obiecywał "krew, znój, pot i łzy" - jak tylko się wojna skończyła
          Brytyjczycy mu podziękowali.
          A u nas - AWS mógł całkowice zreformować państwa, także w sferze finansów
          publicznych - poprzestali na półśrodkach a wybory i tak przerżnęli.
          Gdyby Millerowi ardziej zależało na państwie niż na twardym elektoracie SLD
          walczyłby o podatek liniowy jak lew a tak widać asekuranctwo z niego widzieć.
          Ale na twoje pytanie odpowaidam - jedno co Miler dobrego zrobił to że sprawnie
          doprowadził negocjacje z UE do finału i że nie zaszkodził zwycięstwu idei
          integracji w referendum.
          • Gość: veryvery Re: Kolejna nagroda dla Leszka Millera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 21:38
            o czym ty do ludzi rozmawiasz?
      • indris Co jest "karane" 10.06.03, 20:22
        "Karana" jest niesprawiedliwość systemu, który dopuszcza do tego,że
        pielęgniarka zarabia 900 zł/mies a prezes firmy 60 000 zł/mies. Bo
        niesprawiedliwość jest oczywista.
        • kataryna.kataryna Re: Co jest 'karane' 10.06.03, 20:31
          indris napisał:

> "Karana" jest niesprawiedliwość systemu, który dopuszcza do tego,że
          > pielęgniarka zarabia 900 zł/mies a prezes firmy 60 000 zł/mies. Bo
          > niesprawiedliwość jest oczywista.

Nie dla każdego taka oczywista. Nie bardzo rozumiem dlaczego prezes prywatnej
          firmy nie może zarabiać więcej - i to dużo więcej - od pielęgniarki czy
          kogokolwiek innego.
          • basia.basia Re: Co jest 'karane' 10.06.03, 20:47
            Problemem jest to, że ta pielęgniarka zarabia 600 zł a sprzątaczka w byłych
            kasach chorych 2-3 000 zł itd. Zachwiane są proporcje w całej budżetówce i nic
            się z tym nie robi od wielu lat!

Biznes jest biznes i to jest inna sfera. Państwu nic do tego.
            • Gość: observery Re: Co jest 'karane' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 21:39
              CiT obniżyć z pierońskich 27 do 15 %, kurcze pióro!
            • Gość: MACIEJ Re: Co jest 'karane' IP: *.ny325.east.verizon.net 10.06.03, 21:44
              basia.basia napisała:

> Problemem jest to, że ta pielęgniarka zarabia 600 zł a sprzątaczka w byłych
              > kasach chorych 2-3 000 zł itd. Zachwiane są proporcje w całej budżetówce i
              nic
              > się z tym nie robi od wielu lat!

Odpowiedzi moze byc wiele.
              1- Pielegniarka jest za dumna,zeby sie sprzataniem zajac.
              2- Pielegniarka pol zmiany siedzi,a sprzataczka sie nalata
              3- Pielegniarka ma szanse zalapac sie na lekarza lub przystojnego pacjenta,
              a sprzataczka zazwyczaj pracuje po godzinach urzedowania.
              4- Itp. Perks

> Biznes jest biznes i to jest inna sfera. Państwu nic do tego.

Zbyt wysokie place w administracji panstwowej,powoduja rowniez zawyzenie plac
              na podobnych stanowiskach w biznesie prywatnym.
              Dlatego place w budzetowce powinny byc na tyle niskie,by nie zachecaly ludzi do
              schronienia sie pod skrzydlami panstwa.
              • basia.basia Re: Co jest 'karane' 10.06.03, 22:57
                Dobra. Na drugi raz jak mi się zachce wtrącać swoje trzy grosze
                nt. podatku linowego albo co, to najpierw się z Tobą skonsultuję.
                O`K?
                • Gość: MACIEJ Re: Co jest 'karane' IP: *.ny325.east.verizon.net 11.06.03, 02:39
                  basia.basia napisała:

> Dobra. Na drugi raz jak mi się zachce wtrącać swoje trzy grosze
                  > nt. podatku linowego albo co, to najpierw się z Tobą skonsultuję.
                  > O`K?

Liniowy jest bardzo wygodny i dobry tam gdzie sa male zroznicowania spoleczne.
                  Np w Rosji gdzie kazdy jest biedny i nikt ni chce placic podatkow.
                  Ja oczywiscie bylbym za,ale w krajach wysoko rozwinietych to jego wprowadzenie
                  jest malo prawdopodobne.
                  • basia.basia W sprawie sprzątaczek 11.06.03, 12:39
                    To jest jasne.
                    Ale my, jak się mamy odbić od dna to to chyba jest jakieś wyjście?
                    Oczywiście może być to tylko jeden ze środków do tego celu.
                    Potem by trzeba dbać, żeby tego dna unikać i utrwalić te trendy wzrostowe (czy
                    jak im tam).
                    Może byś się wysilił i napisał co należałoby zrobić - Twoim zdaniem.

Co do pielęgniarek itd. A niech Cię ....

A co powiesz o płacach w wyższych szkołach? Kołatka i kolesie zamrozili płace
                    ( nowy taryfikator dla nauczycieli akademickich, będący częścią nowelizacji
                    ustawy o szkolnictwie wyższym miał wreszcie wejść w życie od 1 września br.
                    i pewnie nie wejdzie).
                    Dla przykładu - profesor tzw. belwederski (czyli zwyczajny - najwyższa pozycja
                    w tym taryfikatorze) zarabia ok. 3200 zł brutto, więc w praktyce dostaje do
                    ręki ok. 2600. Więcej zarabia wtedy, jak ma dodatki za szefowanie katedrą,
                    jest dziekanem itd.
                    Też mają być płace minimalne? Poradzisz mu, żeby się najął za sprzątaczkę?

A czy Ty wiesz, że do niedawna prezydenci paru polskich miast zarabiali więcej
                    niż nasz ukochany Kwach?

Tata opowiadał mi, że przed wojną w tzw. budżetówce funkcjonował prosty system
                    ( on też SGPiS) - było 12 pozycji dla stanowiski urzędniczych. Chyba, że źle
                    pamiętam jego słowa.

Mówił mi też, że jego roczne czesne kosztowało mego dziadka jedną krowę.
                    Teraz za jedną krowę chłop dostaje ( jak ktoś od niego raczy ją kupić )
                    ok. 500, 600 zł.

Itd. itp.

Pozdrawiam
    • Gość: se Re: Kolejna nagroda dla Leszka Millera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 23:25
      www.superexpress.pl/iso/stale/glosowanie/wyniki.shtml?GROUP=90
    • Gość: babariba a mnie i tak się najbardziej podobało IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 05:06
      jak Miller dostał nagrodę od 'Wprosta' - i przyjął ją, wziął udział w okolicznościowym jublu (jubelu ???) Fujjjj...
      PS. ja z takimi, co oni mnie nie lubią i nieładnie na mnie mówią (o Minimie historia taka była kiedyś we 'Wproście') - też nie lubię i nie pijam z nimi.
      Lepsze towarzystwo potrafię sobie znaleźć do spożywania najlepszego na świecie napoju ekologicznego, co on wyrasta w dziewiczych ostępach Puszczy Knyszyńskiej pod bacznym nadzorem miejscowej ludzkości.
      a w związku z powyższym: 'daj boh, sztob nieposlednij'
      Hłe...

> Ach, dzisiaj pan Leszek ma swój wielki dzień. Nagroda za nagrodą, młodzież
      > prześciga się w wyrażaniu swojego poparcia dla premiera. Po prestiżowej
      > nagrodzie "Pinokia" swoją nagrodę - nieco skromniejszą - przyznała mu też
      > młodzieżówka Unii Pracy, która uhonorowała premiera dyplomem "ex-
      > socjaldemokraty". Panu Leszkowi serdecznie gratuluję.
      >
      > www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34438,1523862.html
      >
      • basia.basia Re: a mnie i tak się najbardziej podobało 11.06.03, 12:46
        Drogi Babariba,
        Mam nadzieję, że mi darowałeś pewne qui pro quo.

W każdy Twoim poście występuję ten słynny napój. Może byś nas zaprosił na
        degustację, żebyśmy sami mogli się przekonać o dobroci tego płynu?

A co do Millera.
        Czy nie wiesz, że to jest facet z takiego gatunku co to jak na niego plują
        to mówi: "O, deszcz pada"?
        A na dodatek uwielbia te różne salony i bywa wszędzie gdzie się tylko da, nie
        zważając na potoki śliny.

Pozdrawiam
    • Gość: jokasty Honorowe obywatelstwo Klewek dla Millera!! IP: 212.14.60.* 11.06.03, 09:54
      Niech walczy z waglikiem i talibami.
      • basia.basia Re: Honorowe obywatelstwo Klewek dla Millera!! 11.06.03, 12:47
        Dobre, dobre.
        Ale jak by tu namówić burmistrza Klewek, żeby z tą nagrodą wystąpił?
        • Gość: jokasty Re: Honorowe obywatelstwo Klewek dla Millera!! IP: 212.14.60.* 11.06.03, 12:50
          basia.basia napisała:

> Dobre, dobre.
          > Ale jak by tu namówić burmistrza Klewek, żeby z tą nagrodą wystąpił?

Na luzie: Harry Lepper - wierny piesek Millera - na pewno ma tam wtyki. Zalatwi
          mu votum zaufania (magicznie znikajac z sali obrad) a potem juz z gorki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka