Dodaj do ulubionych

Polska się nie podzieli- liberałowie posłuchajcie

09.07.07, 13:41
Próżne są nadzieje środowisk liberalno-lewackich .Ojczyzna jest jedna zadanie
jeszcze nie do końca zrealizowane! Odnowa życia moralnego w Polsce nie
zakończona! Rewolucja moralna trwa!
Liberalno lewackie kręgi czując się zagrożone usiłują zdeprecjonować
bogoojczyźniane środowiska.

Prawda moralna w nas ( Polakach) a niebo gwiaździste nad nami ( środowiskiem
PiS i Radia Maryja)

kecaw kaczysta słuchacz RM
Obserwuj wątek
    • mmikki Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:44
      kecaw to wacław

przeżywa silny dysonans poznawczy i dla rozładowania napięcia, aby nie musiał
      myśleć, powtarza wkute na pamięć uspokajające go formułki i zaklęcia
    • waclaw.kaczysta Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:45
      Myślę, że to już ostatnie podrygi liberalnych i lewicowców. Wystarczy spojrzeć,
      ilu Polaków uczestniczy we wspólnych modłach Rodziny Radia Maryja. Na nic zdadzą
      się wściekłe ataki lewicowych mediów (sterowanych zapewne przez wrogie Polsce
      środowiska) na Ojca Rydzyka czy rząd. Mimo tych starań Rząd trwa, Ojciec Rydzyk
      trwa i my, prawdziwi Polacy i katolicy - trwamy!

Zresztą, niech mówią fakty - odnowa moralna trwa, afery są ujawniane, a dzięki
      Ministrowi Ziobro nareszcie czujemy się bezpieczni.

Wiwat PiS! Wiwat Polska!

pozdrawiam,
      Wacław
      • mmikki Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:47
        oczywiści, myśl o podrygach lewicowców

po co sobie łamac główke ohydą Rydzyka?

zreszta za chwile w uspokajającym tonie twój ojczulek powie ci, co masz myśleć i
        przekaże nastepna uspokojająca formułke do powtarzania
        • waclaw.kaczysta Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:48
          mmiki - a co z tego, co mówi Ojciec Dyrektor, nie jest prawdą? Owszem, może
          czasem jego słowa są zbyt ostre, ale zwraca On przecież uwagę na ważne problemy
          moralne.
          • kecawa Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:54
            W pełni podzielam pana pogląd! Słowa ostre mocne lecz w dyskursie ze studentami
            dla potrzeb wykładu uzasadnione!
            Dla potrzeb wykładu dozujemy słowa dozujemy napięcie!
            jedli Prezydent i Prezydntowa poczuli się urażeni to zapewne padnie proste
            chrześcijańskie słowo przpraszam

kecaw - jakie to proste gdy prawda moralna ( wiara)jest w nas a piękne niebo
            gwiaździste(Pan) nad nami

z milym kwa kwa dla tych wszystkich co raczyli ten postprzeczytać
            • wos9 Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:10
              kecawa napisał:

> W pełni podzielam pana pogląd! Słowa ostre mocne lecz w dyskursie ze
              studentami
              > dla potrzeb wykładu uzasadnione!
              > Dla potrzeb wykładu dozujemy słowa dozujemy napięcie!
              > jedli Prezydent i Prezydntowa poczuli się urażeni to zapewne padnie proste
              > chrześcijańskie słowo przpraszam
              >
              > kecaw - jakie to proste gdy prawda moralna ( wiara)jest w nas a piękne niebo
              > gwiaździste(Pan) nad nami
              >
              > z milym kwa kwa dla tych wszystkich co raczyli ten postprzeczytać

Widzisz przepraszającego Rydzyka? Chyba za ciężką kasę.
              A czy Tobie wystarczyłoby chrześcijańskie "przepraszam", gdyby Twoją żonę
              nazwał czarownicą i stwierdził, że pierwsza powinna się poddać eutanazji. Jeśli
              tak - współczuję małżonce.
            • sierzant_nowak wacuś, sam ze sobią już gadasz? :D 09.07.07, 14:59

• sierzant_nowak widzisz, wystarczy mieć 2 pkt IQ wiecej od 09.07.07, 15:02
                Ciebie, zeby polaczyc wacusia z kecawkiem ;-)
                • waclaw.kaczysta Re: widzisz, wystarczy mieć 2 pkt IQ wiecej od 09.07.07, 15:11
                  Ja i Kecaw to dwie różne osoby.
      • kecawa Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:50
        Panie Wacławie jest mi bardzo miło ,iż zawitał pan tu do domu,,szatana" .Praca u
        podstaw zwana onegdaj i pracą organiczną jest ciągle potrzebna! Na tutejszej
        niwie sam pan widzi ile pracy trzeba włożyć! Przecież są to nasi bracia choć
        błądzący lecz bracia Polacy

serdecznie pozdrawiam kecaw wyznający zasadę iż my może i plonu nie doczekamy
        lecz robimy to dla tych co przyjdą po nas

z miłym kwa kwa
        • waclaw.kaczysta Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:53
          Jak powiada Ojciec Rydzyk - należy siać, siać, siać... Nawet tutaj, wśród
          lewicującej młodzieży (bo odnoszę wrażenie, że większość forumowiczów to ludzie
          młodzi) być może zakiełkuje ziarno prawdy? Zauważył Pan zapewne, że nie mają oni
          wielu argumentów przeciwko Rządowi i koalicji, większość z tego, co piszą, to
          inwektywy. To najlepiej świadczy o sukcesie moralnej rewolucji - że jej twórcom
          wrogowie zarzucić mogą tylko niski wzrost :)

pozdrawiam serdecznie,
          Wacław
          • obseerwator wacek, jesteś żałosny 09.07.07, 13:56
            skończ z dyskusją z samym sobą
            • kecawa Re: wacek, jesteś żałosny -nie oceniaj swoją miarą 09.07.07, 14:01
              Panie Wacławie! Widzi pan niektórzy z tych młodych a pozostających pod wpływie
              tego swoistego podmiotu jakim jest środowisko GW myślą i oceniają innych swoją
              miarą!Sugerują iż jesteśmy klonami!

jak to ludzie potrafią innych oceniać swoją miarą!Jak to zło głębokie zapuściło
              korzenie

z miłym kwa kwa kecaw
              • waclaw.kaczysta Re: wacek, jesteś żałosny -nie oceniaj swoją miar 09.07.07, 14:03
                Ufam jednak, że nie są do końca zgubieni. Jad, który sączy Gazeta Wyborcza, da
                się zneutralizować prezentując Prawdę

pozdrawiam serdecznie,
                Wacław
                • wos9 Bo jesteście klonami! To niemożliwe, żeby istnieli 09.07.07, 14:13
                  dwaj identyczni. Chyba, że bliźniacy...
          • kecawa Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:57
            Więcej Panu powiem etyczne postępowanie z nimi powoduje ,iż wielu z nich
            przechodzi powolną metamorfozę! Najskuteczniejszą bronią do,,walki " z nimi jest
            miłość bliźniego! To ich szokuje to na nich wpływa najlepiej !Miłość szacunek
            możność wysłuchania ba nawet próba zrozumienia!

z wyrazami sympatii kecaw
            • marouder Wacuchna, durniu jeden jakis, jak sie odnosisz... 09.07.07, 13:59
              ...do TRESCI wystapien Tatełe Directora?
            • waclaw.kaczysta Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:59
              To szczera prawda, grunt to odpowiadać dobrem i kulturą na inwektywy. Praca u
              podstaw, miłość bliźniego - to musi przynieść efekt!

pozdrawiam serdecznie,
              Wacław

PS. jak widać, niektórzy nie wierzą, że ludzi uczciwych, prawych i miłujących
              bliźniego może być więcej, niż jeden.
              • marouder Wackow w Polsce jak dickow w Ameryce, ja mrowkow 09.07.07, 14:01
                ...jak jablkow antonowkow oraz gruszkow kraselkow.
    • marouder Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 13:49
      kecawa napisał:

> Różne są nadzieje środowisk liberalno-lewackich .Ojczyzna jest jedna zadanie
      > jeszcze nie do końca zrealizowane! Odnowa życia obszczymuralnego w Polsce nie
      > zakończona! Rewolucja obszczymuralna trwa!
      > Liberalno lewackie kręgi czując się zagrożone usiłują zdeprecjonować
      > bogoobszczyźniane środowiska.
      >
      >
      > Prawda moralna w nas ( Polakach) a niebo gwiaździste nad nami ( środowiskiem
      > PiS i Radia Maryja)
      >
      > kecaw kaczysta słuchacz RM
      • kecawa Re: Polska a pan maruder 09.07.07, 14:04
        Waćpan jest wulgarny! Czy rodzice by to pochwalili? Czy przodkowie jeśli tego
        słuchają w zaświatach by ta zaakceptowali! Mamy obowiązki nie tylko wobec tych
        co są lecz i wobec tych co byli i będą

serdecznie pozdrawiam kecaw
        • marouder Idz obszczyojczyzniany ty juz lepij sam w zaswiaty 09.07.07, 14:07
          ..wybierz glupawko instrument i grywaj na nim przez wiecznosc, czy co tam
          butzkom w niebiesiech przeznaczono.
          • kecawa Re: Idz obszczyojczyzniany ty juz lepij sam w zas 09.07.07, 14:13
            A ty ciągle taki wulgarny!Moda ? obyczaj ? poza ? czy wychowanie ?

serdeczności przesyłam kecaw kaczysta obywatel IV RP słuchacz RM-żałuję że tak
            rzadko słucham lecz się staram choć czasami
            • marouder Jezyk ciucmoku musi przystawac do rozmowcy... 09.07.07, 14:17
              ...wiec abys cos i ty pojal swoim sznurkiem miedzy uszami staram sie jak moge.
        • marouder Acha wacuchna, zanim znowu sprobujesz zaplodnic... 09.07.07, 14:12
          ...malzonke, idz raczej do lazienki i wytrzep sie z obowiazkow wobec przyszlych
          pokolen. To jedno burasie jakis, mlotku mozesz dla przyszlych pokolen zrobic
          napewno.
          • waclaw.kaczysta Re: Acha wacuchna, zanim znowu sprobujesz zaplodn 09.07.07, 14:14
            No i proszę, kolejny wulgarny atak na Kecawa, i to niczym nie sprowokowany.
            Będę się dziś za Pana modlił, marouderze, aby i Pan stał się przez to lepszym
            człowiekiem.

pozdrawiam serdecznie,
            Wacław
            • marouder Jeszcze lepszym? No jesli tak trzeba stane sie... 09.07.07, 14:15
              ...jeszcze lepszy niz jestem obecnie:)

waclaw.kaczysta napisał:

> No i proszę, kolejny wulgarny atak na Kecawa, i to niczym nie sprowokowany.
              > Będę się dziś za Pana modlił, marouderze, aby i Pan stał się przez to lepszym
              > człowiekiem.
    • figi.gov.pl Polska się nie podzieli... 09.07.07, 13:52
      bardziej już się nie da?
    • bogucjusz Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:00
      kecawa napisał:
      > Odnowa życia moralnego w Polsce nie
      > zakończona! Rewolucja moralna trwa!

To fakt. Jeszcze nie wszyscy zlodzieje, oszusci, gwalciciele, komuchy i faszysci
      dostali koalicyjne stolki.

---
      Tzw. "Prawo i Sprawiedliwość", patrz --> nadużycie semantyczne
      • kecawa Re: Polska - bogucjusz 09.07.07, 14:06
        Nie podzielam pańskich opinii! Właśnie trwa deoligarchizacja naszej Ojczyzny!

,,szatan" się broni to prawo ,,szatana"

kecaw z miłym kwa kwa
        • bogucjusz A nurzaj sie dalej w szambie... 09.07.07, 14:13
          Ja sobie ide na rowerek, ladna pogoda. Blekit nieba, łąki, las Kabacki. Piekna
          ta nasza Polska i zaden kaczysta mi jej nie zasmrodzi, chocby kwakal czesciej od
          ciebie.

---
          Tzw. "Prawo i Sprawiedliwość", patrz --> nadużycie semantyczne
          • kecawa Re: A nurzaj sie dalej w szambie... 09.07.07, 14:15
            Miłej jazdy i nie płosz kaczek !

chyba nie masz pretensji o to - kecaw
    • buffalo_bill A Ty Wacek znowu żarty od rana :-))))))))))))))))) 09.07.07, 14:13
      • kecawa Re: A Ty Wacek znowu żarty od rana :-)))))))))))) 09.07.07, 14:14
        Miło mi, iż sie odezwałeś

z miłym kaczym pozdrowieniem kecaw kaczysta od pięciu lat
        • cics Przyszpilić ten wątek !! 09.07.07, 14:17
          Dialog wewnętrzy Kecawa-wacław.kaczysta to arcydzieło naszej twórczości
          forumowej. Niech młodzi poznają jak sie rozmawia samemu ze sobą.
          • wos9 Re: Przyszpilić ten wątek !! 09.07.07, 14:18
            cics napisał:

> Dialog wewnętrzy Kecawa-wacław.kaczysta to arcydzieło naszej twórczości
            > forumowej. Niech młodzi poznają jak sie rozmawia samemu ze sobą.

Ja na to zwracałam uwagę od dawna. I też mnie zachwyca, choć już taka
            młoda nie jestem.
            • waclaw.kaczysta Re: Przyszpilić ten wątek !! 09.07.07, 14:20
              wos9 napisała:

> cics napisał:
              >
              > > Dialog wewnętrzy Kecawa-wacław.kaczysta to arcydzieło naszej twórczości
              > > forumowej. Niech młodzi poznają jak sie rozmawia samemu ze sobą.
              >
              > Ja na to zwracałam uwagę od dawna. I też mnie zachwyca, choć już taka
              > młoda nie jestem.

Ludzie małej wiary nie dopuszczają myśli, że osób starających się w kulturalny i
              nieagresywny sposób głosić prawdę i miłość bliźniego może być więcej niż jedna.

z chrześcijańskim pozdrowieniem,
              Wacław
              • wos9 Ale jeśli jest Was dwóch zapytaj Kecawka, czy mi 09.07.07, 14:24
                brak kultury.
                • kecawa Re: Ale jeśli jest Was dwóch zapytaj Kecawka, czy 09.07.07, 14:33
                  Szanowna wos 9- z przykrością muszę Cię powiadomić iż za chwilę wyjeżdżam i
                  wracam de facto nocą! W niedzielę jadę zaś do Dziedzictwa św Kingi!Całe dwa
                  tygodnie w przepięknych Pieninach w Krościenku tej przecudnej miejscowości .

z miłym wakacyjnym kwa kwa kecaw kaczysta zadowolony z tego iż poznał pana
                  Wacława
                  • wos9 Re: Ale jeśli jest Was dwóch zapytaj Kecawka, czy 09.07.07, 14:35
                    kecawa napisał:

> Szanowna wos 9- z przykrością muszę Cię powiadomić iż za chwilę wyjeżdżam i
                    > wracam de facto nocą! W niedzielę jadę zaś do Dziedzictwa św Kingi!Całe dwa
                    > tygodnie w przepięknych Pieninach w Krościenku tej przecudnej miejscowości .
                    >
                    >
                    > z miłym wakacyjnym kwa kwa kecaw kaczysta zadowolony z tego iż poznał pana
                    > Wacława

Życzę Ci miłych wakacji, ale przed niedzielą pojawisz się jeszcze z
                    pewnością na forum.
            • kecawa Re: Przyszpilić ten wątek !!- wos 9 jak mi smutno 09.07.07, 14:25
              Wos jak możesz! Popatrz choć na czasokres wypowiedzi szanownego pana Wacław i na
              moje IV ligowe kwakanie

czy popełniłem w trakcie naszej znajomości jakowąś niestosowność iż mnie
              oskarżasz! Rzucasz potwarz i każesz się bronić?

z wyrazami szczerej sympatii kecaw kaczysta
              • waclaw.kaczysta Re: Przyszpilić ten wątek !!- wos 9 jak mi smutno 09.07.07, 14:27
                No właśnie, chyba nie dałoby rady tak szybko reagować, gdyby nie było nas dwóch.
                A zresztą, czy naprawdę musimy komukolwiek cokolwiek udowadniać, Panie Kecawie?
                • kecawa Re: Przyszpilić ten wątek !!- wos 9 jak mi smutno 09.07.07, 14:37
                  Nie nie musimy! Lecz ludziom malej wiary a w szczególności młodym potrzeba dowodów!
                  Jest mi niezmiernie milo iż mogłem i mogę wraz z panem prowadzić tutaj
                  krucjatę!Krucjatę miłości, radości, dumy.....z Polski wiary tradycji ...

kecaw nieco starszawy pan ojciec dwóch synów kochający i kochany mąż Polak w
                  przeszłości niedoceniający tego co dzisiaj docenia
              • wos9 Re: Przyszpilić ten wątek !!- wos 9 jak mi smutno 09.07.07, 14:33
                kecawa napisał:

> Wos jak możesz! Popatrz choć na czasokres wypowiedzi szanownego pana Wacław i
                n
                > a
                > moje IV ligowe kwakanie
                >
                > czy popełniłem w trakcie naszej znajomości jakowąś niestosowność iż mnie
                > oskarżasz! Rzucasz potwarz i każesz się bronić?
                >
                > z wyrazami szczerej sympatii kecaw kaczysta

Ja tylko prosiłam, żebyś powiedział panu Wacławowi, że wielokrotnie mnie
                chwaliłeś, że nie posługuję wulgaryzmami i nie obrażam nikogo.
                Zgadzaliśmy się, że każdy ma prawo do własnego zdania, bo na tym polega
                demokracja.
                z sympatią - wos
                • kecawa Re: Przyszpilić ten wątek !!- wos 9 jak mi smutno 09.07.07, 14:40
                  demokracja moja droga to tetyka i aksjologia

mówiąc inaczej jedni mówią iż gdy są przestrzegane procedury to to jest demokracja
                  Ja zaś dodaję bez aksjologii czyli wartości(dla mnie ich fundamentem jest dekalog)
                  demokracja się wykoślawia popada w stany przedziwne!
                  Z starożytnych Aten pamiętam pojęcie ochlokracji w ramach demokracji
                  z milym kaw kwa
                • cics Re: Przyszpilić ten wątek !!- wos 9 jak mi smutno 09.07.07, 14:47
                  A tak merytorycznie jeszcze do jednego Pana Wacława w dwóch osobach. PiS,
                  PO,Liberałowie,lewica,centrum,katolicy,ateiści,Urban,Rydzyk,Kaczyński,Senyszyn,M
                  ichnik,Giertych,Tusk to jest Polska. Ci którzy próbują którykolwiek z tych
                  nurtów wyrzucić poza Polskę nawias działają na szkodę Polski. Szukanie
                  kompromisu, a nie niszczenie przeciwnika to jest ta tradycja Rzeczypospolitej,
                  która powinniśmy wszyscy pielęgnować.
                  Kryzys Rydzyk-Kaczyńscy to jest burza w szklance wody w prównaniu z podziałem
                  który wykopany został pomiedzy Polakami przez ostatnie 2 lata.
          • kecawa Re: Przyszpilić ten wątek !!-łaskawco !! 09.07.07, 14:22
            Dlaczego tak oceniasz mnie i pana Wacława? Funkcjonuję tu na forum lat pięć!
            Nigdy nie popełniłem tu występków z wyjątkiem jednego! Lansowania słowa
            heterofobia! stworzyłem słowo jako odpowiedz na homofobię! Te słowo wywołało
            reakcję wielce szanownej giwi! Ma nasz miejscowy cenzor do tego prawo! Nawet
            rozumiem jaka była intencja tej ingerencji

pozdrawiam Cię i nie oceniaj w kategoriach moralnych innych swoją miarą- myśl
            lepiej o swoich blixnich kecaw kaczysta
    • 1tomasz1 Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:20
      Podoba Ci się Wacławie, to co się obecnie dzieje?
      • waclaw.kaczysta Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:20
        1tomasz1 napisał:

> Podoba Ci się Wacławie, to co się obecnie dzieje?

a co konkretnie masz na myśli?
        • 1tomasz1 Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:23
          Retorykę.
          • waclaw.kaczysta Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:25
            1tomasz1 napisał:

> Retorykę.

Jeśli chodzi o retorykę lewicującej młodzieży to owszem, nie podoba mi się.
            Rozumiem jednak, skąd wynika ta ich nienawiść i gniew, to wszystko wina języka,
            jakim posługują się lewicowo-liberalne media, sącząc truciznę w umysły i serca
            podatnej na indoktrynację młodzieży.
            • 1tomasz1 Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:28
              Retorykę jaką stosuje Rydzyk osobiście oraz tę z jaką możemy się spotkać w RM
              czy NDz.
              No chyba, że uważasz, iż wszystko jest ok. - ale napisz to wprost.
              • wos9 Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:36
                Zresztą to właśnie Rydzyk mówił o retoryce.
              • waclaw.kaczysta Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:37
                1tomasz1 napisał:

> Retorykę jaką stosuje Rydzyk osobiście oraz tę z jaką możemy się spotkać w RM
                > czy NDz.
                > No chyba, że uważasz, iż wszystko jest ok. - ale napisz to wprost.

Ależ ja już o tym pisałem - owszem, słowa Ojca Dyrektora są czasem zbyt ostre.
                Niestety, żeby prawda mogła przebić się przez kłamstwa, którymi operują lewicowe
                media chodzące na pasku sił wrogich Polsce, musi być powiedziana głośno i
                dobitnie. Mam nadzieję, że jeśli rewolucja moralna będzie postępować jak dotąd,
                będzie można głosić prawdę używając bardziej stonowanych słów.
                Nie popieram stylu, w jakim wypowiedział się Ojciec Rydzyk, zgadzam się z nim
                jednak co do zasady.

pozdrawiam serdecznie,
                Wacław
                • 1tomasz1 Re: Polska się nie podzieli- liberałowie posłuch 09.07.07, 14:44
                  waclaw.kaczysta napisał:

>
                  > Ależ ja już o tym pisałem - owszem, słowa Ojca Dyrektora są czasem zbyt ostre.

Mnie nie interesuje rozmydlanie sprawy. Pytam o ten konkretny przypadek.

> Niestety, żeby prawda mogła przebić się przez kłamstwa, którymi operują lewicow
                  > e
                  > media chodzące na pasku sił wrogich Polsce, musi być powiedziana głośno i
                  > dobitnie.

Pytania:
                  1. Które to se te "media lewicowe"?
                  2. Jakie sił są wrogie Polsce i dlaczego?

> Mam nadzieję, że jeśli rewolucja moralna będzie postępować jak dotąd,

A postępuje? Patrz: Gosiewski, Lipiec, Lepper...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka