Gość: Biskup Kordecki MB obronila nas od tej zarazy szwedzkiej, kule nas sie IP: *.sympatico.ca 21.06.03, 02:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSIADZ BE IP: *.echostar.pl 21.06.03, 03:27 A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSIADZ BEZSLUBNEGO NIE OCHRZCI I DZICI W PRZEDSZKOLU KLOCKIEM PO GLOWIE DADZA, BO ICH RODZICE OD NAJMLODSZYCH LAT KATOLICKA MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO WPAJAJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSI IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 03:55 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSIADZ BEZSLUBNEGO > NIE OCHRZCI I DZICI W PRZEDSZKOLU KLOCKIEM PO GLOWIE DADZA, > BO ICH RODZICE OD NAJMLODSZYCH LAT KATOLICKA MORALNOSC I MILOSC > DO BLIZNIEGO WPAJAJA. - normalnie jak ulotka NKWD jak wchodzila do Polski objac wladze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec KOMPLETNA WYDMUSZKA INTELEKTUALNA Z CIEBIE-mee!!!!!! IP: *.echostar.pl 21.06.03, 03:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: KOMPLETNA WYDMUSZKA ...PRECZ ZE STONKA .. IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 04:05 ... CZAS HASEL SIE SKONCZYL...hasla to na pochody sa dobre na cubie i bialorusi jeszcze (moze cos sie znajdzie).....lubimy tylko czerwone marchewki...precz ze stonka ziemiaczana.. tamten to kompletna wydmuszka intelektualna...mniej niz zero.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec CHOCIAZ ODROBINE ORGINALNOSCI PLAGIACISTO!!!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 21.06.03, 04:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: O!!!! IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 04:12 ...mowisz o ulotce NKWD.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec SZKODA CZASU NA ROZMOWE Z TOBA-NIE BEDE ZNIZAL SIE DO IP: *.echostar.pl 21.06.03, 04:24 SZKODA CZASU NA ROZMOWE Z TOBA-NIE BEDE ZNIZAL SIE DO TWOJEGO POZIOMU. USTAWILES POPRZECZKE ZBYT NISKO. PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec mee-0 ARGUMENTOW Z TWOJEJ STRONY,KOMPLETNE ZERO IP: *.echostar.pl 21.06.03, 04:10 ARGUMENTY DZIECKO ARGUMENTY!!!!!!! CO JUZ MOZDZEK PRZEMECZYL SIE I SIL NIE STAJE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: mee-0..troche orginalnosci prosze.. IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 04:15 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > ARGUMENTY DZIECKO ARGUMENTY!!!!!!! > CO JUZ MOZDZEK PRZEMECZYL SIE I SIL NIE STAJE? - ja tu nie robie za krolika...krolikowiczu powtarzajacy w nieskonczonosc swe hasla- texty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec WYKAZ ZMIANE MOICH POGLADOW-PUSTOSTANIE-meeeeeeeeeeeee IP: *.echostar.pl 21.06.03, 04:20 WYKAZ ZMIANE MOICH POGLADOW CZYTAM I NIE WIDZE,JEZELI TY WIDZISZ TO WYKAZ JAK NIE WYKAZESZ ZMIANY MOICH POGLADOW TO NIE BEDE Z TOBA ROZMAWIAL SZKODA CZASU. NIE CHCE MI SIE Z TOBA ROZMAWIAC PUSTOSTANIE!!!!!!!! 0-ARGUMENTOWCU!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: WYKAZ ZMIANE MOICH POGLADOW-PUSTOSTANIE-meeee IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 05:07 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > WYKAZ ZMIANE MOICH POGLADOW CZYTAM I NIE WIDZE,JEZELI TY > WIDZISZ TO WYKAZ JAK NIE WYKAZESZ > ZMIANY MOICH POGLADOW TO NIE BEDE Z TOBA ROZMAWIAL SZKODA CZASU. > NIE CHCE MI SIE Z TOBA ROZMAWIAC PUSTOSTANIE!!!!!!!! > 0-ARGUMENTOWCU!!!!!!!! -jedyne co ci moge wykazac ...,to to ze gacie masz nie prane od tygodnia...bo jak z geby tak i z gaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec 1)KONFABULACJA2)ZAPRZECZENIE SWOIM POWYZSZYM POSTOM3)P IP: *.echostar.pl 21.06.03, 05:57 1)KONFABULACJA 2)ZAPRZECZENIE SWOIM POWYZSZYM POSTOM 3)PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec PAPA - SZKODA CZASU NA ROZMOWE Z TOBA-NIE BEDE ZNIZAL IP: *.echostar.pl 21.06.03, 04:25 SZKODA CZASU NA ROZMOWE Z TOBA-NIE BEDE ZNIZAL SIE DO TWOJEGO POZIOMU. USTAWILES POPRZECZKE ZBYT NISKO. PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: PAPA - TO DO TATUSIA KROWO... IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 04:35 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > SZKODA CZASU NA ROZMOWE Z TOBA-NIE BEDE ZNIZAL SIE DO TWOJEGO > POZIOMU. USTAWILES POPRZECZKE ZBYT NISKO. > PAPA - bluzgasz tu na mnie ze dwie godziny ...i jeszcze masz czelnosc mowic o poziomie chamie od krowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocia przeciwnikom i przeciwniczkom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 04:15 od roku jestem po studiach. w trakcie studiów cieszyłam się bo znalazłam fajną pracę w banku i myślałam, ż e problem bezrobocia ominie mnie szerokim łukiem. tymczasem przyszła i na mnie kolej - redukcja etatów i tyle pracę widzieli. potem jak wszyscy absolwenci - pisałam podania, pytałam znajomych, przeglądałam ogłoszenia - i wyszło z tego niewiele. teraz udało mi się podchwycić coś na umowę o dzieło. warunkiem współpracy z ta firmą jest moja pełna dyspozycyjność. tzn. wysyłają mnie na 2 tygodnie na drugi koniec Polski. Potem tydzień odpoczynku i znowu wyjazd. Dlaczego to piszę? Otóż nie wyobrażam sobie zajścia w ciąże - teraz w tej chwili. Moża powiedzieć, że kobiecie stosującej antykoncepcję to nie grozi. A guzik z pętelką. Moja koleżanka była tym jednym na kilkadziesiąt tysięcy przypadków, w którym doustna antykoncepcja okazała się zawodna. I co? Jej chłopak rzucił studia i poszedł do pracy. Jakoś im się ułożyło. Ale to było ponad 5 lat temu. Teraz sytuacja z pracą jest o niebo gorsza. Mój chłopak robi doktorat. siedzi całymi dniami na uczelni i dostaje 900 zł. Ja muszę być dyspozycyjna w pracy by ją utrzymać. Ledwo się w wielkim i drogim mieście utrzymujemy. Rodzice biedni - nigdy nie będzie ich stać na pomoc nam w zakupie mieszkania. Po prostu nie wyobrażam sobie zajścia w ciążę. mam nadzieję, że nie będę tym jednym przypadkiem na kilkadziesiąt tysięcy, w którym antykoncepcja okazuje się zawodna. gdyby tak się stało...pro choice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: przeciwnikom i przeciwniczkom/ trzeci swiat IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 04:31 Gość portalu: cocia napisał(a): > od roku jestem po studiach. w trakcie studiów cieszyłam się bo > znalazłam fajną pracę w banku i myślałam, ż e problem bezrobocia > ominie mnie szerokim łukiem. tymczasem przyszła i na mnie kolej - > redukcja etatów i tyle pracę widzieli. potem jak wszyscy > absolwenci - pisałam podania, pytałam znajomych, przeglądałam > ogłoszenia - i wyszło z tego niewiele. teraz udało mi się > podchwycić coś na umowę o dzieło. warunkiem współpracy z ta > firmą jest moja pełna dyspozycyjność. tzn. wysyłają mnie na 2 > tygodnie na drugi koniec Polski. Potem tydzień odpoczynku i > znowu wyjazd. > > Dlaczego to piszę? Otóż nie wyobrażam sobie zajścia w ciąże - > teraz w tej chwili. Moża powiedzieć, że kobiecie stosującej > antykoncepcję to nie grozi. A guzik z pętelką. Moja koleżanka > była tym jednym na kilkadziesiąt tysięcy przypadków, w którym > doustna antykoncepcja okazała się zawodna. I co? Jej chłopak > rzucił studia i poszedł do pracy. Jakoś im się ułożyło. Ale to > było ponad 5 lat temu. Teraz sytuacja z pracą jest o niebo > gorsza. > > Mój chłopak robi doktorat. siedzi całymi dniami na uczelni i > dostaje 900 zł. Ja muszę być dyspozycyjna w pracy by ją > utrzymać. Ledwo się w wielkim i drogim mieście utrzymujemy. > Rodzice biedni - nigdy nie będzie ich stać na pomoc nam w > zakupie mieszkania. Po prostu nie wyobrażam sobie zajścia w > ciążę. mam nadzieję, że nie będę tym jednym przypadkiem na > kilkadziesiąt tysięcy, w którym antykoncepcja okazuje się > zawodna. gdyby tak się stało...pro choice. - ciocia dobrze ,ze wpadlas...powialo zyciem...smutne to i prawdziwe o czym prawisz...ale dalas sie zlapac...nie interesuje cie dlaczego tak jest ,ze twoj chlopak zarabia 900 zl z takim wyksztalceniem lub ty po studiach..co tu sie w tym kraju dzieje...a dzieje sie to ,ze cie namawiaja do aborcji bo nie bedziesz w stanie zapewnic dziecku przyszlosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocia Re: przeciwnikom i przeciwniczkom/ trzeci swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 05:17 > prawisz...ale dalas sie zlapac...nie interesuje cie dlaczego tak jest ,ze twoj > chlopak zarabia 900 zl z takim wyksztalceniem lub ty po studiach..co tu sie w > tym kraju dzieje...a dzieje sie to ,ze cie namawiaja do aborcji bo nie bedziesz > > w stanie zapewnic dziecku przyszlosci.. Moja droga. Otóż najważniejsze w tym wszystkim jest to, że nikt mnie do aborcji nie namawia. Takiej rzeczy nie dałabym sobie wmówić. Opowiadam się za autonomią i wolną wolą jednostek. Przeświadczenie o wolnej woli i ludzkiej autonomii uważam za najgłebszą konkluzję do jakiej kiedykolwiek doszedł człowiek. Natomiast od jakichś 25 lat z hakiem radze sobie z tym życiem, od kilku lat niemalże samodzielnie. Sprawy różniście się układały. Twardo stąpam po ziemi i nie liczę na mesjasza, który wreszcie wybawi ten kraj. Teraz patrzę tylko na to jak poradzić sobie w warunkach w jakich przyszło mi żyć. Chłodny pragmatyzm i czysta kalkulacja. W naszym sposobie życia i radzeniu sobie ze światem nie ma żadnej metafizyki. Największą zagadką jest to, że on wogóle jest. Jak przez niego przejdę - chciałabym by pozostało moją sprawą, a nie kolesi w Sejmie i nigdzie indziej. Ich zadaniem jest praca nad tym, by takich pytań i rozsterek powstawało jak najmniej. Przez delegalizację problemu - problem nie zniknie. Zacznie znikać wtedy gdy wezmą się ostro do roboty w sprawach istotnych. By ludzie bardziej kolorowo widzieli swoją przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocia Re: przeciwnikom i przeciwniczkom/ trzeci swiat -cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 05:20 a swoją drogą za ten trzeci świat współodpowiedzialni są także ci najbardziej poprawnie politycznie. moralni aż do bólu tylko w tym wszystkim potwornie nieudaczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: przeciwnikom i przeciwniczkom/ trzeci swiat - IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 05:29 Gość portalu: cocia napisał(a): > a swoją drogą za ten trzeci świat współodpowiedzialni są także > ci najbardziej poprawnie politycznie. moralni aż do bólu tylko w > tym wszystkim potwornie nieudaczni. - proponuje usa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocia Re: przeciwnikom i przeciwniczkom/ trzeci swiat - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 05:53 po co? dla kariery, dobrobytu, czy przykładu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.dial.tor1.sprint-canada.net 21.06.03, 05:17 Slyszalam ze i Panom obcinaja co nieco w ramach rownouprawnienia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 05:32 Gość portalu: ania napisał(a): > Slyszalam ze i Panom obcinaja co nieco w ramach > rownouprawnienia!!!!! -wlasnie plynelem w plaw ...ale odplyneli...podobno wladyslawowo sie burzylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiegosc ja chronie zycie poczete - i wierze ze w glebi serca.. IP: *.kd4nxx12.adsl-dhcp.tele.dk 21.06.03, 06:03 kazdy z nas kocha te nienarodzone dzieciaczki... nie mamy prawa decydowac o ich zyciu... nie jestem jakims oszolomem koscielnym, nie chodzi o religie - chodzi wlasnie o zycie tych niemowlakow ktore zostaja zabite... smutne to... ;-( pozdrawiam kazdego kto tez ma podobne poglady Szczesc Boze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocia A ja chronie zycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 06:43 a ja wierzę w to, że medycyna to narzedzie w rękach człowieka, które pozwoli mu przetrwać. kościół nie zajmuje stanowiska wobec problemu przeludnienia na ziemi. przecież ludzkości przybywa w przeogromnym tempie. a co wtedy, gdy ziemia nie będzie w stanie wszystkich wykarmić? przy tym tempie przyrostu naturalnego na ziemi - szacuje się, ze nastąpi to za jakieś 300-400 lat. gdy ludzie zaczną zabijać żywych dla zdobycia pożywienia - czy zadaniem nr 1 dla kościoła bedzie sprzeciw wobec aborcji? co wtedy? takiego scenariusza nie da się wykluczyć. skoro wartości głoszone przez kościół są uniwersalne - będą musiały obowiązywać również w takich warunkach. życie nienarodzonych za wszelką cenę? aby się przekonać, że moje domysły nie są tak fantastyczne jak się wydają - spójrz na problem głodu w Afryce i przeludnienia. czy uważasz, że tam zachodząc w ciążę trzeba bezwzględnie urodzić? A co z cierpiącym dojrzałym układem z rozdętym brzuszkiem? czy trzeba mu koniecznie pozwolić przyjść i doświadczyć tego na własnej wiotkiej skórce? pewnie, że lepiej wierzyć, że ludzkie życie jest święte. tak jak fajnie wierzyć, że wszyscy ludzie są dobrzy. tylko jakoś ani od tej mojej ani od tej twojej wiary nie znikają nasze problemy z życia tutaj. cieszę się, że jest jeszcze taka niezbywalna kategoria jak Ratio tzn. rozsądek i że nie wszyscy pozwalają go sobie odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: ja chronie zycie poczete - i wierze ze w gleb IP: *.35.202.62.dial.bluewin.ch 21.06.03, 07:57 Ja tez mam takie poglady. Takich pogladow nie maja osoby, ktore nigdy nie rodzily lub degeneraci. Lepiej finansowac kampanie marketingowe firm farmaceutycznych i kliniki aborcyjne. A jak nie ma aborcji, to nie wielu zarabia. Poki co sa trzy powody, umozliwiajace aborcje. I one w zupelnosci wystarczaja. Jezeli ktos nie chce dziecka, to niech sie zabezpieczy. A osobom, ktorych na to nie stac, powinno sie zapewnic za darmo te srodki oraz darmowe badania i konsultacje. Dla niektorych najlepszym rozwiazaniem problemu jest wybicie polowy ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: ja chronie zycie poczete - i wierze ze w gleb IP: *.echostar.pl 21.06.03, 08:39 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Ja tez mam takie poglady. Takich pogladow nie maja osoby, ktore > nigdy nie rodzily lub degeneraci. Skad biora ci sie takie porownania??? Czy tak trudnym jest zaakceptowanie czyjegos odmiennego zdania??? > Lepiej finansowac kampanie marketingowe firm farmaceutycznych i > kliniki aborcyjne. A jak nie ma aborcji, to nie wielu zarabia. Ciekawe...Pokaz mi te kobiety, ktore na tym zarabiaja, odwolaj sie do jakiegos przykladu, bo w taki sposob mozemy sobie pisac do woli, z tym,ze niewiele to bedzie mialo wspolnego z rzeczywistoscia.Poza tym, jezeli juz mamy cos oceniac w kategoriach lepsze gorsze, to lepiej bylo by gdyby kosciol i ludzie o podobnych do ciebie pogladach nie pozostawali goloslowni; w koncu milosierdzie do czegos zobowiazuje, macie to w pisane w wiare, czyz nie??? Wiec zamiast zwalac wine to na kobiety, to na firmy farmaceutyczne,moze lepiej zadbac o wyeliminowanie warunkow zmuszajacych kobiety do aborcji??? > Poki co sa trzy powody, umozliwiajace aborcje. I one w > zupelnosci wystarczaja. Jezeli ktos nie chce dziecka, to niech > sie zabezpieczy. A osobom, ktorych na to nie stac, powinno sie > zapewnic za darmo te srodki oraz darmowe badania i konsultacje. Zgoda, tylko,ze to co piszesz to utopia. Poza tym kosciol nie dopuszcza antykoncepcji. Nie ma darmowych srodkow, badan, ani konsultacji > Dla niektorych najlepszym rozwiazaniem problemu jest wybicie > polowy ludzkosci. Nikt nie pisze o wybijaniiu ludzkosci. Nawet polowy z niej. Na tym forum dyskutuje sie o prawie decydowania przez kobiety o mozliwosci dokonaia aborcji i to nie na ludzkosci, to przerasta nawet ciaze blizniacze; ani nawet nie na pojeddynczum czlowieku; chodzi o mozliwosc usuniecia zygoty. Choc bywa, ze niektorzy nie potrafia tego zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocia Re: ja chronie zycie poczete - i wierze ze w gleb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 08:56 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Ja tez mam takie poglady. Takich pogladow nie maja osoby, ktore > nigdy nie rodzily lub degeneraci. Hmmm. Nie słyszałeś chyba, które kobiety najczęściej usuwały ciążę - kiedy była ona w PRL-u sprowadzona do zabiegu kosmetycznego. Kobiety biedne, z którymś tam dzieckiem na karku itd. itp. Swoją drogę niektóre z nich przypłaciły to ciężką depresją z powodu pogardy jakimi obdarzyła ich później wysoka kultura "obrońców życia". > > Lepiej finansowac kampanie marketingowe firm farmaceutycznych i > kliniki aborcyjne. A jak nie ma aborcji, to nie wielu zarabia. Oj, myliłby się ten, który sądzi, ze niewielu. Jest tak, że jak coś jest nielegalne to się w podziemiu zarabia na tym najlepiej. Vide: środki odurzające, kiedyś w Ameryce alkohol i teraz w Polsce aborcja. Polecam otworzyć gazetę lokalną i poszukać haseł pt. "wywoływanie miesiączki". > > Poki co sa trzy powody, umozliwiajace aborcje. I one w > zupelnosci wystarczaja. Wystarczają świadomym katolikom. Niektórym jak widać nie. Przykładem jest liczba odmów dokonania aborcji przez lekarzy w tych tzw. "uzasadnionych" przypadkach. Poprostu nie ma na to społecznego przyzwolenia w tak głęboko moralnym i chrześcijańskim państwie jak nasze. stąd niektórzy lekarze wolą działać w zaciszu gabinetów, nie narażać się opinii publicznej i koniec końców skasować kilkakrotnie więcej prywatnie niż w zakładzie opieki zdrowotnej. Jezeli ktos nie chce dziecka, to niech > sie zabezpieczy. A osobom, ktorych na to nie stac, powinno sie > zapewnic za darmo te srodki oraz darmowe badania i konsultacje. I tu po raz pierwszy się z Toba zgadzam. Ale życie nie zawsze bywa tak ułożone i przewidywalne. Jężeli dałeś się kiedyś zaskoczyć i porwać nieoczekiwanej namiętności to będziesz wiedział o czym mówię. > > Dla niektorych najlepszym rozwiazaniem problemu jest wybicie > polowy ludzkosci. A dla niektórych sobie go nie stwarzanie. O to chodzi, że życie nie jest tak jednoznacznie proste jakby się chciało. Są sytuacje, o których się jaśnie Giertychowi nie śniło, sytuacje wyjątkowe itd. Najlepiej więc zamiast podpisywać wszystko pod ogólne i dogmatyczne prawo - pozostawić rzecz do roztrzygnięcia sumieniu. Nikogo nie namawiać, informować o ewentualnych skutkach, pomagać w trudnych chwilach, być oparciem, wspierać w wychowaniu samotne matki. wtedy będziemy mogli mówić o sukcesie. a nie uchwalając kolejne restrykcyjne prawo i udawać, że problemu nie ma. on jest - tylko zszedł do podziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS: cena 1 tabletki poronnej w Polsce w ramach 21.06.03, 12:54 uslugi pt."wywolywania miesiaczki" jest 50-100 razy wyzsza od jej ceny w zachodnioeuropejskiej aptece. Mialam propozycje przywozenia ich do Polski. Z wielokrotnym "przebiciem". Nie skorzystalam - wwoze po znajomosci, dla znajomych dziewczyn lub znajomych tych znajomych. Niemniej wielkosc "przebicia" swiadczy, KTO na ustawie antyaborcyjneju zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec mee-MITOMANoELOKWENCJI ESCHERICHIA coli IP: *.echostar.pl 21.06.03, 06:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Dzidzia, przestan tutaj smiecic IP: *.35.202.62.dial.bluewin.ch 21.06.03, 08:05 Wez sobie jakies srodki uspokajajace. Wez sobie tez wizyte u lekarza. Dobrze ci zrobi na samopoczucie. Mniej nienawiscie i wiecej optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: Dzidzia, przestan tutaj smiecic IP: *.echostar.pl 21.06.03, 08:40 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Wez sobie jakies srodki uspokajajace. Wez sobie tez wizyte u > lekarza. Dobrze ci zrobi na samopoczucie. > > Mniej nienawiscie i wiecej optymizmu. Moze od ciebie zarazil sie tym 'optymizmem'?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec MNIEJ BZDOR WIECEJ KONSTRUKTYWNYCH ARGUMENTOW IP: *.echostar.pl 21.06.03, 08:53 DZIADKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 21.06.03, 06:55 Czy Szanowna Redakcja wie, gdzie mam polskie prawo (skoro narzuca mi katolicka moralnosc), gdzie mam Kwacha i Michnika? Oraz Kolakowskiego - piewce tabu, ktoremu jakos nie przeszkadza zakaz prezerwatyw (swinia za mlodu, swinia na starosc) i Milosza, opiewajacego Wojtyle za niezlomnosc (tez swinia za mlodu, swinia na starosc)? Zamiast wprowadzac ta katolicka Polske do Europy, gdzie juz swini, to trzeba bylo zrobic unie z Iranem i Afganistanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek O jakiej moralnosci piszesz? IP: *.35.202.62.dial.bluewin.ch 21.06.03, 08:26 Bo ty nie masz zadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec ALE KONSTRUKTYWIZM BIJE OD CIEBIE IP: *.echostar.pl 21.06.03, 09:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec KATOLICKA MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO IP: *.echostar.pl 21.06.03, 07:07 A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSIADZ BEZSLUBNEGO NIE OCHRZCI. I TRZEBA PO INNYCH PARAFIACH CHODZIC I KSIEDZA DOBREGO SZUKAC, KTORY JAK PSA NIE POTRAKTUJE. GDY DZIECKO NA SWIERZE POWIETRZE WYPROWADZIC BEDZIE TRZEBA TO SASIADKI PODEJDA, POPATRZA Z UKOSA I POWIEDZA JAKI LADNY, SLICZNY MALY BEKARCIK, A CZYJ ON, CZYJ, NIE PAMIETASZ,TYLU ICH BYLO CO PUSZCZALSKA, TY K..... A BYL TYLKO JEDEN. NIC TO, NIC, JESZCZE BEDZIE LEPIEJ, BEDZIE... JAK DOROSNIE I DZIECI W PRZEDSZKOLU KLOCKIEM PO GLOWIE DADZA, I POPCHNA I OD BEKARTOW WYZWA, A MAMUSIE OD..... BO ICH RODZICE OD NAJMLODSZYCH LAT KATOLICKA MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO WPAJAJA. ITD,ITD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Glupi zawsze leczy tylko skutki IP: *.35.202.62.dial.bluewin.ch 21.06.03, 07:53 Wiec problem z nierzyczliwymi ludzmi rozwiazuje sie poprzez aborcje? Niektorzy to maja krzywo pod sufitem. Przypuszczam, ze tylko na forum masz tak duzo do powiedzenia, bo nikt nie widzi, jak piszesz. Glupi zawsze leczy tylko skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut ZNOWU TO SAMO IP: *.echostar.pl 21.06.03, 08:47 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Wiec problem z nierzyczliwymi ludzmi rozwiazuje sie poprzez > aborcje? Niektorzy to maja krzywo pod sufitem. > > Przypuszczam, ze tylko na forum masz tak duzo do powiedzenia, bo > nikt nie widzi, jak piszesz. czy to ten sam Wojtek, ktory na poczatku forum rozdawal jedynie inwektywy na lewo i prawo; jakby oparcie swoich, nazwijmy to przekonan, na argumentach przerastalo nawet ich piewce??? I znowu kluczem do wszystkiego jest opieranie sie na wlasnej wyobrazni??? Moze zamiast tego odwolaj sie do wiedzy, nawey skromnej, moze wtedy da rade wyprostowac twoj sufit. > Glupi zawsze leczy tylko skutki. A czy ktos tutaj to neguje???Podaj jakis przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec NIE KONFABULUJ PRAWDY NIE ZNASZ MNIE I TWOJE PRZYPUSZC IP: *.echostar.pl 21.06.03, 09:05 NIE KONFABULUJ PRAWDY NIE ZNASZ MNIE I TWOJE PRZYPUSZCZENIA SA W CALOSCI BLEDNE Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Wiec problem z nierzyczliwymi ludzmi rozwiazuje sie poprzez > aborcje? Niektorzy to maja krzywo pod sufitem. > JEZELI TYLKO TO JESTES W STANIE WYCZYTAC TO TWOJ PROBLEM JA TAK NIE TWIERDZE I NIE TWIERDZILEM, A TWOJ SYLOGIZM PROSTACKI JEST BLEDNY > Przypuszczam, ze tylko na forum masz tak duzo do powiedzenia, bo > nikt nie widzi, jak piszesz. > NIE WSTYDZE SIE SWOICH WYPOWIEDEZI I NIE KRYJE SIE ZE SWOIMI PRZEKONANIAMI I POGLADAMI. WYTLUMACZ MI JAK DO TEGO ' PRZYPUSZCZENIA' DOSZEDLES, NA PODSTAWIE JAKICH PRZESLANEK? > Glupi zawsze leczy tylko skutki. ZGADZAM SIE Z TYM STWIERDZENIEM I NIGDY NIE UWAZALEM INACZEJ. JEZELI ZNALAZLBYS JAKAS MOJA WYPOWIEDZ SWIADCZACA O TYM, IZ JA CHCE LECZYC TYLKO SKUTKI TO TWOJA WYPOWIEDZ BYLA BY UPRAWNIONA, A TAK TO TYLKO CHYBIONY ARGUMENT SKIEROWANY W MOJA STRONE. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey "Zyczliwy", misiu, przez samo "z"....Rzadko musisz 21.06.03, 13:01 tego slowa uzywac, jako ze zyczliwosc, tolerancja i wspolodczuwanie sa ci obce, tepy dogmatyku bez ZADNYCH WLASNYCH ARGUMENTOW (poza tymi ad personam wobec oponentow). Bardziej swiety od SAMEGO CHRYSTUSA - jako pierwszy rzucasz kamieniem... I nie dostrzegasz w tym GRZECHU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek O kurach IP: *.35.202.62.dial.bluewin.ch 21.06.03, 07:42 Dla niektorych najlepszym rozwiazaniem ciazy jest jej usuniecie. Bo wczesniej te osoby sa za glypie, zeby sie zabezpieczyc. A odnosnie osob ubogich, to nie zabiegi powinny byc darmowe ale srodki koncepcyjne oraz badania. Jednak kury z SLD, ktore teraz podchwycily temat, nie sa w stanie wymyslec cos wiecej jak tylko "usunac! usunac! usunac!". A do tych kur dolaczaja sie wszystkie, ktore niekoniecznie sa biedne i ktore nie uzywaja srodkow a potem zdziwione niechcianym poczeciem. Poki co mozna wykonywac aborcje gdy ciaza jest wynikiem gwaltu, gdy badania wykazaly uszkodzenie plodu lub gdy zagraza zdrowiu matki. To wystarczy. I gdyby te wszystkie kury od aborcji rzeczywiscie chcialy pomoc kobietom a nie firmom farmaceutycznym czy klinikom, to wziely by sie za problem w sposob normalny. Jednak do tego potrzebnych jest wiecej zwojow mozgowych niz ma kura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junior o całej tej sprawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 08:21 mogę powiedzieć tylko tyle, że wyrażam swój sprzeciw. Nie chcę, aby ten, ani żaden inny statek majacy podejmowac działalnośc pro-aborcyjną przypłynął do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetka LPR wasze miejsce u Łukaszenki! IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 08:26 Romanie G. (i Twoi partyjni poplecznicy) z LPR! W Tobie obrońco moralności (Polek) nadzieja! Broń nas tak jak broniłeś przed UE)! .... tylko nie ograniczaj Polakom wolności sumienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoinformowany Re: LPR wasze miejsce u Łukaszenki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 08:36 a co to jest wolność sumienia? Gość portalu: zetka napisał(a): > Romanie G. (i Twoi partyjni poplecznicy) z LPR! > > W Tobie obrońco moralności (Polek) nadzieja! > Broń nas tak jak broniłeś przed UE)! > .... tylko nie ograniczaj Polakom wolności sumienia.... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Nie jestem z LPR, nawiedzona zetko. IP: *.35.202.62.dial.bluewin.ch 21.06.03, 09:14 Wiesz glupiutka zetko, ja nie jestem z LPR. Pisze o jednym ale glupia dziewuszka zawsze myslala o czyms innym. Ty to pewnie ciagle myslisz o jednym: o aktualnym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec CO ZA BZDURY PRZECIEZ TO TE KOBIETY OPROCZ ABORCJI SA IP: *.echostar.pl 21.06.03, 09:18 CO ZA BZDURY PRZECIEZ TO TE KOBIETY OPROCZ ABORCJI SA ZA WPROWADZENIEM EDUKACJI SEKSUALNEJ I WIEKSZYM, JAK I LATWIEJSZYM DOSTEPEN DO SRODKOW ANTYKONCEPCYJNECH ('srodki koncepcyjne oraz badania')I BADAN PRENATRALNYCH, I GINEKOLOGICZNYCH I ONE TO NA KAZDYM KROKU PODKRESLAJA CZEGO NIEKTOZY WE SWEJ SLEPOCIE NIE ZAUWAZAJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: CO ZA BZDURY PRZECIEZ TO TE KOBIETY OPROCZ AB IP: *.35.202.62.dial.bluewin.ch 21.06.03, 11:38 A wiec telewizja klamie. Slychac glownie o aborcji. A akurat ustawa antyaborcyjna jest w dobrym ksztalcie. Brak innych ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I wyszlo szydlo z worka:cala jego wiedza o zyciu 21.06.03, 13:09 z telewizji (Trawam?) i z "Radyja" - on nawet nie wie, ze w jego Szwajcarii nie tylko aborcja, ale i EUTANAZJA dozwolone. I ten brak wiedzy o swiecie i zyciu pozwala mu mieszkac bez wymiotow w tym "zdemoralizowanym" kraju Wilhelma Tella. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A jaka pigulka zabezpiecza przed GWALTEM ? 21.06.03, 13:03 I jakie pigulki antykoncepcyjne sa przez was, tluki, dozwolone? Szklanka wody ZAMIAST seksu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 21.06.03, 09:49 Juz mnie wykasowaliscie. W pizdu was, Wojtyle i kato-Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekmar Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 09:55 Doczekaliśmy się. Mamy wreszczie swoje bojówki religijne dbajace o nasze dobro i szczęście, czy tego chcemy czy nie. Brawo poseł Str-ong. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 21.06.03, 11:15 Swiadomie tu pomijam aspekt etyczny sprawy. Interesuje mnie problem demografii. Wszystkim fanatykom aborcji (ludziom zapewne mlodszym ode mnie, 60-latka)wroze dwie rzeczy: 1. W niedalekiej przyszlosci (20-25 lat)- 2 emerytow na 1 pracujacego. To WY bedziecie tymi emerytami, to dla WAS nie bedzie szmalu na pierwsze potrzeby zyciowe. Dzieci tez nie pomoga, no bo jak jedno dziecko ma pomoc dwojgu rodzicow, a moze i tesciow? 2. W dalszej przyszlosci (moze juz za 50 lat?)w Europie i w Polsce nastana rzady fundamentalistow islamskich. Wtedy niedobitki europejczykow beda z rozrzewnieniem wspominac o "fundamentalizmie" katolickim i i o "nietolerancyjnym" Wojtyle. A wlasciwie to wszystkim WAM aborcjonistom szczerze tego zycze. Ja i tak juz bede w robie i gowno mnie to bedzie obchodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey CZLOWIEKU! Islamskich refugees mozna odeslac do 21.06.03, 13:15 "wyzwolonego" Iraku itd. itp. - to wlasnie ma byc owa jedyna brytyjska korzysc z tejze wojny. To latwiej i szybciej, nizli zamienic europejskie kobiety - i to przymusowo - w zarodowe krowy. Nb. i tak "zbawianie demografii" sie wam nie uda, bo kobieta moze wam nie dac i wybrac...wibrator. Lub posadzic was za gwalt. A moze, poza zakazem antykoncepcji i aborcji, wprowadzicie jeszcze, "demografy", LEGALIZACJE GWALTOW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 11:13 czy was naprawde nie smuci ze o takim trudnym problemie i trudnej decyzji (ktorej podjecia osobiscie nie popieram ale rozumiem rozterki niektorych kobiet) dyskutujecie na takim niskim poziomie po co gadac o Zydach i wyzywac sie od czlonkow roznych partii politycznych - co to ma do rzeczy - kazda kobieta ktora usuwa ciaze ma pewno z tym duzy problem a wy go sprowadzacie do poziomu dyskusji z sali sejmowej kazde usuniete dziecko to tez duzy potencjal - jaki? - tego sie juz nie dowiemy malo mnie przekonuje dyskusja o zygocie - zadne z was nie daje odpowiedzi na pytanie kiedy zaczyna sie czlowiek - bo nie ma jasnej odpowiedzi - jedyna czytelna granicca (wg mnie) to moment zaplodnienia - to jest kluczowy moment na szczescie zadnego z was nikt nie usunal - nie cieszycie sie z tego Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wiesz co, Misiu, wiele jest rzeczy,ktore nie snily 21.06.03, 13:21 sie filozofom. I powiem ci, ze ja wiedzialam, w obu przypadkach, ze zaszlam w ciaze w czasie tych akurat stosunkow z mym mezem, kiedy indziej tego nie czulam, mysl mi o ciazy nawet nie zaswitala. Nie wiem, czy to transcendencja, czy wola matki do dania zycia w chwili zaplodnienia, ale...cos w tym jest. Niemniej, choc - jak tu wspomnialam - moge rodzic i nie zaplanowane dzieci, to jednak innych za aborcje nie potepiam. Uwazam tez za skandal regulowanie tego nie SUMIENIEM, a PRAWEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwałciciel Re: Wiesz co, Misiu, wiele jest rzeczy,ktore nie IP: *.uga.pl 21.06.03, 13:38 gabrielacasey napisała: > sie filozofom. I powiem ci, ze ja wiedzialam, w obu przypadkach, ze zaszlam w > ciaze w czasie tych akurat stosunkow z mym mezem, kiedy indziej tego nie > czulam, mysl mi o ciazy nawet nie zaswitala. Nie wiem, czy to transcendencja, > czy wola matki do dania zycia w chwili zaplodnienia, ale...cos w tym jest. > Niemniej, choc - jak tu wspomnialam - moge rodzic i nie zaplanowane dzieci, to > jednak innych za aborcje nie potepiam. Uwazam tez za skandal regulowanie tego > nie SUMIENIEM, a PRAWEM. wszystko regulujmy sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.03, 11:16 No to moze ci wszyscy krzykacze antyaborcyjni lepiej zrobia zrzutke na wychowanie tych bachorow co zrozpaczone kobiety donaszaja a w statku byla ich jedyna nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 21.06.03, 11:21 Gość portalu: Stanislaw napisał(a): > No to moze ci wszyscy krzykacze antyaborcyjni lepiej > zrobia zrzutke na wychowanie tych bachorow co zrozpaczone > kobiety donaszaja a w statku byla ich jedyna nadzieja. Sam byles kiedys bachorem i to zapewne wrednym. Szkoda, ze cie matka "donaszala". O jednego idiote byloby mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.03, 11:50 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Gość portalu: Stanislaw napisał(a): > > > No to moze ci wszyscy krzykacze antyaborcyjni lepiej > > zrobia zrzutke na wychowanie tych bachorow co zrozpaczone > > kobiety donaszaja a w statku byla ich jedyna nadzieja. > > Sam byles kiedys bachorem i to zapewne wrednym. Szkoda, ze cie > matka "donaszala". O jednego idiote byloby mniej Tylko, ze moja matka czekala z radoscia na rozwiazanie a jak by bylo inaczej to chyba bym raczej dzis z tego powodu nie cierpial w odroznieniu od tych niechcianych z "marginesu spolecznego" co miodu w zyciu nie zaznali. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czy Staszek jest IDIOTA, bo nawoluje do WSPARCIA 21.06.03, 13:32 przez spoleczenstwo przyszlych matek? Czy dla was, "katolikow", MILOSIERDZIE jest tozsame z GLUPOTA? Ze tez takie pseudo-religijne scierwo jak ty jeszcze swieta ziemia nosi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Czy Staszek jest IDIOTA, bo nawoluje do WSPAR IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 13:43 gabrielacasey napisała: No wlasnie o takim jezyku pisalem - dlaczego "katolikow" a nie katolikow dlaczego MILOSIERDZIE a nie milosierdzie dlaczego GLUPOTA a nie glupota i dlaczego pseudo - religijne scierwo - co to za jezyk - jak z jakiejs ulotki mlodziezy wszechpolskiej albo NKWD troche szacunku dla kobiet w trudnej sytuacji i dzieci - narodzonych i nie poprosze! > przez spoleczenstwo przyszlych matek? Czy dla was, "katolikow", MILOSIERDZIE > jest tozsame z GLUPOTA? Ze tez takie pseudo-religijne scierwo jak ty jeszcze > swieta ziemia nosi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta wstyd mi z powodu tego Ciemnogrodu IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.03, 11:55 To zalosne, zenujace i debilne... i w dodtaku, obrzucili jajkami...no ja pierdziele ten zasrany katolicki kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy sekretarz Re: wstyd mi z powodu tego Ciemnogrodu IP: *.acn.waw.pl 21.06.03, 11:59 Gość portalu: Aneta napisał(a): ...no ja pierdziele ten zasrany katolicki kraj... Kolejek przed chińską ambasadą chyba nie ma? Na co czekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie zauwazyles, ze Anita nadaje z niemieckiego lub 21.06.03, 13:35 amerykanskiego serwera? Czemu od razu do Chin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: wstyd mi z powodu tego Ciemnogrodu IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.03, 12:06 Gość portalu: Aneta napisał(a): > To zalosne, zenujace i debilne... i w dodtaku, obrzucili > jajkami...no ja pierdziele ten zasrany katolicki kraj... Tak, Aneta ma racje tylko, ze nigdzie nie mamy zamiaru wyjezdzac a zmieniac zasrany katoliski kraj na normalny. I jest nas wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tesa Osobiście do pana Stasia. IP: *.elknet.pl 21.06.03, 12:15 Oj Stasiu,czy oby umiesz dobrze liczyć.Myślisz ,ze w Polsce jest tak dużo ludzi o zbroniczych zamiarach.Wiedz ,że jesteś niedouczonym marginesem.Badz człowiekiem i kochaj to co ludzkie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Osobiście do pana Stasia. IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.03, 12:25 Gość portalu: Tesa napisał(a): > Oj Stasiu,czy oby umiesz dobrze liczyć.Myślisz ,ze w Polsce jest tak dużo ludzi > > o zbroniczych zamiarach.Wiedz ,że jesteś niedouczonym marginesem.Badz > człowiekiem i kochaj to co ludzkie.Pozdrawiam. Skrobanki(a nie zbrodnicze czyny czy zamiary) sa faktem i faktem jest uznanie za zbrodnie zabijanie narodzonych. I wiekszosc aborcje popiera nawet w tym katolickim kraju nad Wisla a ze jest ten zastepczy temat akurat walkowany to sie tylko Miller i jego ekipa cieszy bo znowu im punktow nabija. Widze, ze czujesz sie natchniona. Ochlon dla swojego zdrowia - radze. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey On nie jest natchniony.On ma klopot z ustaleniem 21.06.03, 13:38 WLASNEJ PLCI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ja tez. Niech sobie tam zdychaja. A dziewczynom 21.06.03, 13:34 gratis tabletki R przemycam i bede przemycac. Bez statku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Czepcie się lekarzy orzeczników IP: *.chello.pl 21.06.03, 12:11 czy statek ktory nie wplynal do portu tak wszystkich poruszył? a orzeczenia biegłych ZER lekarzy w sadach i zus-ach co z przychylnoscia ZUS-u orzekaja o 100% stanie zdrowia Sybiraków? Zycze im i tym którzy do tego dopuszczaja zeby tam kiedys trafili, zeby musieli gołymi rekami pochowac bliskich w zlodowacialej ziemi. a statek......polityka nakazowo-zakazowa była modna za stalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.5.waw.pl 21.06.03, 12:44 Ligę na redę a ststek do portu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nansen Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 12:48 Gość portalu: jan napisał(a): > Ligę na redę a ststek do portu A "Autora" powyższego zdania do 2 klasy podstawówki - kłania się ortografia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie "ortografia", nieuku, a "LITEROWKA " !!! Cos 21.06.03, 13:41 ty w szkole robil, ze nawet typow bledow nie rozrozniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM dziś w nocy żeśmy wygonili okręt śmierci z Gdyni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 12:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6597937 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nansen Kiedy zaczyna się życie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 12:54 Dedykuję apologetom aborcji znalezione w necie zdanie: "Zwolennikom aborcji eutanazja, zaś zwolennikom eutanazji aborcja." Co Wy na To? To chyba zgodne z Waszym "poprawnym" myśleniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew50 Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.lan / 192.168.0.* 21.06.03, 13:30 Nie-aborcji,Nie-edukacji sexualnej,Nie-środkom anty.... Tak-dla rozkradania majątku narodowego przez księży i bezkarność podatkowa (p.Rydzyk!),Tak-dla dużej tacy,Tak-dla ograbiania ludzi "przy okazji" ślubów,pogrzebów ... oto demokracja w/g księży i LPR ! A dzieciom zapewniają ... wolność przy wybieraniu odpadków ze śmietników ! Przecież nie podzielą się - wbrew wskazaniom Biblii - swoim bogactwem ! A ustawa aborcyjna ? Dobra dla biedoty ! Mając trochę grosza można bez przeszkód zrobić zabieg w tym kraju, albo taniej - za granicą ! Polskie zakłamanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-feministka Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 13:34 fanatycy religijni, młodzież wszechpolska i babcie z radia Maryja-módlcie się lepiej za siebie i nie czepiajcie się wolnych kobiet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.chello.pl 21.06.03, 13:47 a moze by tak Ciebie w pi.. posłac. Najpierw zajmij sie promowaniem wiedzy na temat planowania rodziny, tak aby nie bylo potrzeby, aby takie statki przyplywały do Polski. Kiedy ten naród zmądrzeje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Wzywam posłów z LPR do dobrowolnej kastracji... IP: *.Red-81-34-18.pooles.rima-tde.net 21.06.03, 13:47 i..problem aborcyjny będzie z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwałciciel Wzywam kobiety do dobrowolnej sterylizacji IP: *.uga.pl 21.06.03, 13:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwałciciel Wzywam kobiety do dobrowolnej sterylizacji IP: *.uga.pl 21.06.03, 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemiec Wzywam wszystkich Polakow do kastracji.... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.06.03, 00:06 Musze miec lebensraum!!! Niech zyja feministki. Zig Heil!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciunia Wzywam członki LPR do kastracji! IP: *.Red-81-34-18.pooles.rima-tde.net 21.06.03, 13:50 I problem aborcyjny będzie z głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Wyszła prawda na jaw! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:22 Gość portalu: kiciunia napisał(a): > I problem aborcyjny będzie z głowy! - chcecie aborcji tylko dla katoliczek a feministki nadal nie będą mogły jej dokonywać..nie liczcie na to! to feministki należy wysterylizować..wtedyy problem aborcji sam zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Współwinny Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.chello.pl 21.06.03, 13:50 Ciało tak, zycie NIE! Ciało Kobiety należy do Kobiety, ale zycie, ktore się w nim poczęło nie nalezy do niej. Hasło "moje ciało należy do mnie", jako uzasadnienie dopuszczalności aborcji poprzez decyzję Kobiety jest kłamliwe. Z cialem, jak długo nie zagraża innemu życiu może robić co chce, ale kiedy zagraża, nie może robic co chce. Obecna Ustawa jest najlepszym z mozliwych kompromisów między odrzucającymi aborcje i dopuszczającymi. Jej zmiana z dopuszczeniem aborcji ze względów spolecznych, a więc de facto dopuszczająca aborcję na życzenie byłaby złamaniem tego kompromisu i prowadziłaby do rodzaju "wojny domowej", oczywiście nie z bronią w ręku, lecz na nienawiść. Oszczędźmy tego sobie. Jestem mężczyzną, kiedyś wiele lat temu współprzyczyniłem sie do zabicia mojego dziecka. Minęły dekady i nie mozemy sobie, ja i moja żona, poradzić z sumieniem i gdybśmy to wtedy wiedzieli to zadna sytuacja spoleczna nie popchnęła by nas do tego czynu. Ostrzegam wiec kobiety, takze te w rozpaczy przez niechcianym dzieckiem - sumienie jest niewrażliwe na sytuację społeczna i pamiętliwe i tym bardziej surowe im bardziej uplywa czas. Weźcie to pod uwagę zanim "wsiądziecie na statek". Ktoś kto kiedyś zabił swoje dziecko., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpuś Rozwiązanie jest proste! IP: *.crowley.pl 21.06.03, 13:52 Żeby pieski nie szczekały zapisać w ustawie antyaborcyjnej nakaz kastracji ojca każdego niechcianego dziecka (i co wy męscy szowiniści broniący dzieci niepoczętych!) - najlepiej tak jak reniferów - uderzając deską w jajka bez znieczulenia. A żeby suczki nie szczekały, aborcja dla wszystkich i potem podwiązanie jajników - ma wybór. Po urodzeniu dziecka to samo. NIech żyją Talibowie katoliccy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlik Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.06.03, 14:09 A czemu "klinika"? W klinice się ludzi leczy, a tam ludzi zabijają. To raczej "pływające miejsce zbrodni". Jeśli na tym polega "nowoczesność" to chyba lepiej zostać staroświeckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna UK Re: Statek-klinika aborcyjna z powodu złej pogody IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.06.03, 17:08 Straszny u nas w kraju ciemnogrod panuje! Mieszkam od 3 lat w Londynie i tutaj aborcja jest dozwolona a pigulki wczesnoporonne moge kupic w aptece bez recepty. Nigdy ich nie kupilam i mam nadzieje ze nie bede miala takiej potrzeby nigdy w zyciu. Ale musze przyznac ze wielkim komfortem jest swiadomosc ze w kazdej chwili dnia i nocy sa one dla mnie dostepne. Jezeli jestesmy takim katolickim krajem to moze nauczylibysmy sie tez troche tolerancji. Kazdy bedzie odpowiadal za swoje wlasne grzechy i kazdego czlowieka prywatna sprawa jest to czy zdecydowal by sie na aborcje czy nie. Proponuje takze zeby mezczyzni sie moze nie wypowiadali na ten temat bo nic im do tego. Znam kobiete ktora przeprowadzila aborcje bo nie miala wyjscia i choc bylo jej przykro to nie zaluje bo to bylo jedyne wyjscie z sytuacji w jakiej sie znalazla. Zreszta piszac to zdaje sobie sprawe ze i tak nikogo nie przekonam wiec chyba nie ma sensu tak klikac ....ale mam pomysl dla przeciwnikow aborcji i zagozalych krytykow zycia sasiadow : nie bzykajcie sie za duzo bo i wam strach kiedys do tylka zajzy a poza tym moze pora zadbac o swoje rzeczy w zamian za wieczne krytykowanie innych ??? Nic dodac nic ujac...... A poza tym jak nastepnym razem bede leciec do Polski to przywioze ze soba duze zaopatrzenie pigulek wczesnoporonnych dla znajomych bo ja wlasnie mam takie zdanie ze kazdy bedzie za swe wlasne czyny odpowiadal !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Ale idiotyczna wypowiedz malolaty z UK IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 21.06.03, 18:13 1) Szkoda, ze Cie matka bedac w ciazy i majac "trudniejszy" dzien nie wyskrobala 2) Tolerancja - kurcze jak to czesto ostatnio uzywane slowo - zwlaszcza w Polsce. Jak tak dalej pojdzie, to za miesiac, dwa bedziemy musieli klrzyczec:zero tolerancji!!! 3)Dlaczego mezczyzni nie? Same dzieci sie nie robia i chyba tez maja cos do powiedzenia 4) Alez "kochanie" - W Polsce kazdy sam za siebie odpowiada, chyba opuscilas ten kraj troche wczesniej niz piszesz - w czasach PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś