Gość: a IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.03, 18:07 akcja we Władysławowie to poczatek pradu zaincjowanego przez Polskę... czas skocznyć z zepsutą, pustą Europą i powrócić do tradycji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kazek Re: Wierzę w Polskę IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 18:11 proponuje pouczyc się trochę historii i zdefiniować, co jest tradycją. mam nadzieję że za tradycję nie uważasz wojen religijnych, przesladowań komunisycznych ani religijnych ani w ogóle nic z tych rzeczy. bo np. dla wielu ludzi tradycją jest Erazm z Roterdamu, Frycz Modrzewska, des Cartes, pozytywizm, niefanatyczna religijnośc Teilharda de Chardin. Dla mnie to jest tradycja europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnogrodzianin Re: Wierzę w Polskę 24.06.03, 18:15 Gość portalu: kazek napisał(a): > proponuje pouczyc się trochę historii i zdefiniować, co jest tradycją. mam > nadzieję że za tradycję nie uważasz wojen religijnych, przesladowań > komunisycznych ani religijnych ani w ogóle nic z tych rzeczy. bo np. dla wielu > ludzi tradycją jest Erazm z Roterdamu, Frycz Modrzewska, żona Frycz Modrzewskiego? a czym ona się wsławiła? >des Cartes, nie słyszałem, czy to znajomy Descartesa? > pozytywizm, niefanatyczna religijnośc Teilharda de Chardin. Dla mnie to jest > tradycja europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Wierzę w Polskę IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 18:19 proponuje skupić się nie na literówkach (dzięki telekomunikacji, ktorej władze do niedawna jeszcze stanowił cały zchn, mam bardzo drogi internet) tylko na meritum Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnogrodzianin Re: Wierzę w Polskę 24.06.03, 18:31 źródła tożsamosci europejskiej: - myśl filozoficzna grecka - prawo rzymskie - etyka chrzescijańska ponieważ przyczepia mi sie łatkę "katofanatyka" zaznaczam ze w sferze teologicznej jestem agnostykiem, natomiast etyka chrzrescijańska jest mi bliska jeśli chodzi o postacie: - Marcus Tullius Cicero - Tomasz z Akwinum - Edmund Burke - Alexis de Tocqueville - G. Chesterton - Friedrich Hayek - Thomas Elliot Chardin tez moze byc - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siodlo!!!! Re: Wierzę w Polskę IP: *.vc.shawcable.net 24.06.03, 18:45 Ja tez WIERZE w KOOOONIA!!!!!!!!-Siodlo- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Wierzę w Polskę IP: 62.190.198.* 24.06.03, 19:07 Autorowi/autorce watku chodzilo zapewne o tradycje stosow, inkwizycji i tortur. Prawdziwa, katolicka tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Wierzę w Polskę IP: 62.190.198.* 24.06.03, 19:04 Prad zaincjowany przez Polskę... przeciez to tylko bojowka homocatholicusow uzbrojonych w jaja i farbe. Ladny mi przyklad - troche w styly wczesnego hitleryzmu (zreszta Hitler tez zdelegalizowal aborcje (podobnie jak Stalin) - wzorowy katolik!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello Hitller byl prekursorem feministek i lewakow!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.06.03, 22:09 Zastapil aborcje przez cyklon B, wprowadzil eutanazje i experymenty Dr. Mengele na podludziach. Teraz definicja podludzi ogranicza sie do ludzkiego embrionu... Gos´c´ portalu: paul napisa?(a): > Prad zaincjowany przez Polske˛... przeciez to tylko bojowka homocatholicusow > uzbrojonych w jaja i farbe. Ladny mi przyklad - troche w styly wczesnego > hitleryzmu (zreszta Hitler tez zdelegalizowal aborcje (podobnie jak Stalin) - > wzorowy katolik!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: Wierzę w Polskę-A JA QWA -NIE !!!!! IP: *.proxy.aol.com 24.06.03, 19:46 Odpowiedz Link Zgłoś
maastroop Re: Wierzę w Polskę 24.06.03, 21:05 Gość portalu: a napisał(a): > akcja we Władysławowie to poczatek pradu zaincjowanego przez Polskę... czas > skocznyć z zepsutą, pustą Europą i powrócić do tradycji Naprawde?Musisz byc bardzo zdolnym czlowiekiem...az mnie zatkalo z wrazenia.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Wierzę w Polskę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.03, 21:08 maastroop napisał: > Naprawde?Musisz byc bardzo zdolnym czlowiekiem...az mnie zatkalo z wrazenia.M jak sadze nie tylko ciebie... dzięki za uznanie Odpowiedz Link Zgłoś