Dodaj do ulubionych

Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót

29.07.07, 12:51
do władzy. Tusk jest za leniwy na to, żeby rządzić samodzielnie i za
tchórzliwy, żeby wejść w koalicję z LiDem.

Jedyną szansą na to, żeby do Polski wróciła normalność jest głosowanie na LiD
a jak ktoś ma opory natury moralnej to na PSL. Jeśli nie rozumie poczucia
humoru Pawlaka to niech lepiej zostanie w domu, niż ma oddać głos na PO.

Rzekłam:-)
Obserwuj wątek
    • kamyk448 Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 12:56
      szeptana_propaganda napisała:

> do władzy. Tusk jest za leniwy na to, żeby rządzić samodzielnie i za
      > tchórzliwy, żeby wejść w koalicję z LiDem.
      >
      > Jedyną szansą na to, żeby do Polski wróciła normalność jest głosowanie na LiD
      > a jak ktoś ma opory natury moralnej to na PSL. Jeśli nie rozumie poczucia
      > humoru Pawlaka to niech lepiej zostanie w domu, niż ma oddać głos na PO.
      >
      > Rzekłam:-)

Tusk nie jest leniwy, wydaje się być zniechęcony. Nie widzi szansy na poprawę sytuacji politycznej a kopać z koniem się nie chce.
      Myślę, że odwrotnie my naród powinniśmy dać dowód poparcia dla PO i zdopingować, zmotywować Tuska aby uwierzył w nas - naród.
      JEstem pewnien że Polacy wykażą się tym razem mądrością.
      • jacekm22 Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 13:01
        Sadzac po sondazach PIS ma w dalszym ciagu poparcie okolo 20 - 25 %
        Co jest porazajaco wysokim wynikiem , biorac pod uwage co wyrabia PIS , jak
        widac ten elektorat wszystko lyknie , nie dziwie sie zniecheceniu Tuska (
        ktory moim zdzniem powienien ustapic , po 2 przegranych wyborach )
      • szeptana_propaganda Leniwy czy zniechęcony, co za różnica? 29.07.07, 13:02
        kamyk448 napisał:

Dla mnie ważne jest to, że nie wyklucza koalicji z Kaczynskimi po wyborach. To
        go skreśla definitywnie.

• jacekm22 Re: Leniwy czy zniechęcony, co za różnica? 29.07.07, 13:07
          Nie sadze , po tym co PIS zrobil z SO i LPR , by JAKAKOLWIEK partia na
          powaznie rozwazala koalicje z PIS ......
          • szeptana_propaganda Oprócz PO, zgadzam się z Tobą 29.07.07, 13:12
            jacekm22 napisał:

> Nie sadze , po tym co PIS zrobil z SO i LPR , by JAKAKOLWIEK partia na
            > powaznie rozwazala koalicje z PIS ......

Czytałeś jakiś wywiad z Tuskiem? Nie, nie chodzi mi o jego telewizyjne występy
            na tle propagandowego kartonu. Czy czytałeś w Przeekroju, Polityce, Newsweeku? W
            zadnym z nich nie wykluczył, że taka koalicja jest możliwa.
            • jacekm22 Re: Oprócz PO, zgadzam się z Tobą 29.07.07, 13:13
              To niech dalej tak belkota i LID wyprzedzi PO w sondazach ...
              • szeptana_propaganda Oby!!!:-)) 29.07.07, 13:16
                jacekm22 napisał:

> To niech dalej tak belkota i LID wyprzedzi PO w sondazach ...

A LiD nie będzie chował urazy i utworzy koalicję z PO pokazując swoją
                wielkoduszność:-)) Optymalny scenariusz dla normalności. Inaczej nasza
                emigracja, czyli mlodzi, wspaniali, wyksztalceni ludzie z potencjałem nigdy nie
                wrócą do Polski.
                • jacekm22 Re: Oby!!!:-)) 29.07.07, 13:23
                  Nie wiem kiedy PO zda sobie sprawe ze jedyna alternatywa na odsuniecie PISu od
                  wladzy jest koalicja z LID .... bo nie ma co raczej liczyc na rozlam w PIS .
                  • szeptana_propaganda Oni sobie zdają z tego sprawę 29.07.07, 13:29
                    jacekm22 napisał:

> Nie wiem kiedy PO zda sobie sprawe ze jedyna alternatywa na odsuniecie PISu od
                    > wladzy jest koalicja z LID .... bo nie ma co raczej liczyc na rozlam w PIS .

Tylko jak napisał Jacek Żakowski myślą, że władza sama do nich przyjdzie. Błędne
                    jest myślenie, że zasiali, czekają na plony a tym czasie mogą nic nie robić.
                    Przwdziwy rolnik wie, że żeby zebrać jakieś plony trzeba wyrywać chwasty i
                    nawozić. Tusk wróci z wakacji i to co będzie mógł zrobić to ewentualnie zaorać.
                    • socjalliberal Re: Oni sobie zdają z tego sprawę 29.07.07, 13:33
                      A mnie rozbraja standardowa odpowiedź Tuska na pytanie czemu nic nie robią i są
                      taką do d. opozycją :)

'Przecież jest wporzo, sondaże pokazują pierwsze miejsce platformy, mamy duże
                      poparcie, zasłużyliśmy sobie'

To ręce opadają normalnie;)
                  • kamyk448 Re: Oby!!!:-)) 29.07.07, 13:29
                    jacekm22 napisał:

> Nie wiem kiedy PO zda sobie sprawe ze jedyna alternatywa na odsuniecie PISu od
                    > wladzy jest koalicja z LID .... bo nie ma co raczej liczyc na rozlam w PIS .

A dlaczego nie? Po wyborach przegranych przez Kaczora wszystko jest możliwe. Cement władzy skruszeje i cegiełki można powyjmować.
                    Jest jeszcze PSL który może być koalicjantem PO.
                    Rozłam w LID też jest możliwy ( chodzi przecież o SLD a nie o demokratów.)
                    • szeptana_propaganda Re: Oby!!!:-)) 29.07.07, 13:31
                      kamyk448 napisał:

> Rozłam w LID też jest możliwy ( chodzi przecież o SLD a nie o demokratów.)

Zamknę oczy i poudaję, że ten problem nie istnieje:-)
                    • jacekm22 Re: Oby!!!:-)) 29.07.07, 13:37
                      To sa spekulacje ...
                      Jedno jest pewne ze Jarek raz zdobytej wladzy latwo nie odda !!!
                      Tzn wszystkie warianty rozwoju sytuacji sa mozliwe .
                      • kamyk448 Re: Oby!!!:-)) 29.07.07, 13:41
                        jacekm22 napisał:

> To sa spekulacje ...
                        > Jedno jest pewne ze Jarek raz zdobytej wladzy latwo nie odda !!!
                        > Tzn wszystkie warianty rozwoju sytuacji sa mozliwe .

Dokładnie tak. Wskazywanie więc że PO jest skazane po wyborach na sojusz albo z LID albo PIS jest chybiony.
                        • szeptana_propaganda Uwazasz, że dostaną 40% głosów 29.07.07, 13:43
                          kamyk448 napisał:

> jacekm22 napisał:
                          >
                          > > To sa spekulacje ...
                          > > Jedno jest pewne ze Jarek raz zdobytej wladzy latwo nie odda !!!
                          > > Tzn wszystkie warianty rozwoju sytuacji sa mozliwe .
                          >
                          > Dokładnie tak. Wskazywanie więc że PO jest skazane po wyborach na sojusz albo z
                          > LID albo PIS jest chybiony.

żeby mogli samodzielnie rządzić? A może będzie Cię satysfakcjonować rząd
                          mniejszosciowy i kolejne wybory za pół roku?
                          • kamyk448 Re: Uwazasz, że dostaną 40% głosów 29.07.07, 13:51

> kamyk448 napisał:
                            >
                            >
                            > żeby mogli samodzielnie rządzić? A może będzie Cię satysfakcjonować rząd
                            > mniejszosciowy i kolejne wybory za pół roku?
                            >
                            Nie wiem ile dostaną ale sądzę że jest wiele wariantów możliwych ( o których wyżej pisałem) aby zdobyć większość.
                            Strategia PO w tym punkcie jest słuszna, nie zakładamy żadnych możliwych sojuszy przed wyborami. Ocenimy sytuację po wyborach i przystąpimy do budowania większości na podstawie mapy politycznej parlamentu która się wyłoni.

• szeptana_propaganda Teraz rozumiem... 29.07.07, 13:53
                              kamyk448 napisał:

nie zakładamy żadnych możliwych sojusz
                              > y przed wyborami. Ocenimy sytuację po wyborach i przystąpimy do budowania więks
                              > zości na podstawie mapy politycznej parlamentu która się wyłoni.
                              >
                              Nie wiem dlaczego, ale zasmuciło mnie to, że jesteś członkiem PO (o ile dobrze
                              zrozumiałam to MY). Sądzę jednak, że sam nie wierzysz w to co piszesz. Tak czy
                              siak pozdrawiam.
              • palnick Re: Oprócz PO, zgadzam się z Tobą 30.07.07, 07:29
                jacekm22 napisał:

> To niech dalej tak belkota i LID wyprzedzi PO w sondazach ...

----

PO to wydmuszka :-)
        • etta2 Re: Leniwy czy zniechęcony, co za różnica? 30.07.07, 11:09
          Widać najwyraźniej, że siejesz propagandę pro-LiD, a Tuska traktujesz za
          największego wroga. I słusznie tak go traktujesz, bo LiD może zostać, co
          najwyżej, przystawką dla PO. No i jeszcze jedno: skąd plota, że PO zawrze
          koalicję z PiS???? Przecież to absurd, od dawna wiadomo, że taka opcja nie
          wchodzi w grę.
          • szeptana_propaganda Re: Leniwy czy zniechęcony, co za różnica? 30.07.07, 11:19
            etta2 napisała:

> Widać najwyraźniej, że siejesz propagandę pro-LiD, a Tuska traktujesz za
            > największego wroga. I słusznie tak go traktujesz, bo LiD może zostać, co
            > najwyżej, przystawką dla PO.

Tuska jak największego wroga? Tusk to plastelina, facet bez wyraźnych poglądów,
            tchórz, który nie potrafi odciąc się zdecydowanie od Kaczysnkich.

No i jeszcze jedno: skąd plota, że PO zawrze
            > koalicję z PiS???? Przecież to absurd, od dawna wiadomo, że taka opcja nie
            > wchodzi w grę.

Skarbie. Gdybyś czytała gazety to byś wiedziała, że to nie żadna plota.
            Senatorowie PO napisali w tej sprawie list do Tuska (Niesiolowski też się pod
            nim podpisał) a on im na to, żeby się pocałowali, bo to nie oni decydują tylko
            zarząd z kim po wyborach wejdą w koalicję. Sięgnij po piątkową wyborczą i sobie
            przeczytaj, misiu.
    • wariant_b Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 13:01
      Smutne ale prawdziwe.

Ciężki dylemat muszą mieć ci, co rozróżniają te dwa ugrupowania.
      • szeptana_propaganda Już o tym nieraz rozmawialiśmy:-)) 29.07.07, 13:03
        wariant_b napisał:

> Smutne ale prawdziwe.
        >
        > Ciężki dylemat muszą mieć ci, co rozróżniają te dwa ugrupowania.

W innych okolicznościach:-))
        • wariant_b Re: Już o tym nieraz rozmawialiśmy:-)) 29.07.07, 13:20
          > W innych okolicznościach:-))

Ciiicho, wiem :))
          • szeptana_propaganda :-))) 29.07.07, 13:20
            wariant_b napisał:

> szeptana_propaganda napisała:
            > > W innych okolicznościach:-))
            >
            > Ciiicho, wiem :))
    • socjalliberal Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 13:24
      Wrzucasz Tuska, wyskakuje PiSrurka :)
      • szeptana_propaganda Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 13:30
        socjalliberal napisał:

> Wrzucasz Tuska, wyskakuje PiSrurka :)

PiSfujara

ps. Mam nadzieję, że zjadłeś śniadanko zanim usiadłeś do komputera?:-)
        • socjalliberal Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 13:31
          Nie jadam śniadań :>
          • szeptana_propaganda Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 13:37
            socjalliberal napisał:

> Nie jadam śniadań :>

Musisz o siebie dbać, bo mam zamiar głosować na ciebie w wyborach prezydenckich
            w 2020 roku. Na zabiedzonego chuderlaka,który nie będzie mógł się utrzymać na
            nogach nie zamierzam:-)
            • socjalliberal Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 13:47
              Ok, dla dobra ojczyzny, postaram się ;)))

Choć po prawdzie to już teraz mam BMI koło 18,5 ;>

I wybory to w 2025, bierne prawo wyborcze od 35 lat;)
              • szeptana_propaganda Zmieni się prawo wyborcze do tego czasu 29.07.07, 13:50
                socjalliberal napisał:

> Ok, dla dobra ojczyzny, postaram się ;)))
                >
                > Choć po prawdzie to już teraz mam BMI koło 18,5 ;>
                >
                > I wybory to w 2025, bierne prawo wyborcze od 35 lat;)
                >

Nie martw się:-) Albo stworzy się precedens. Wszystko dla dobra Polski:DSDDD
                >
                • socjalliberal Re: Zmieni się prawo wyborcze do tego czasu 29.07.07, 14:17
                  Jej, to byłbym prawie jak Ziobro;)
    • don.kichote Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 13:44
      Niestety!
      Dopóki w PO, jakiekolwiek znaczenie będzie miała frakcja Jasia-Marysi, dopóty
      Donald, nie odważy się na jawny alians z LiD-em.
      Ponadto, znaczna część elektoratu PO, w dalszym ciągu woli POPiS (czy PiSPO) od
      POLiD-u!

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że te upragnione wybory, NIC nie zmienią!
      • szeptana_propaganda Cześć Don.Kichocie:-) 29.07.07, 13:46
        don.kichote napisał:

>To ja. Bio.matka. Załozylam oślą skórkę, żeby schować się przed Giwi:-))
        • don.kichote Re: Cześć Don.Kichocie:-) 29.07.07, 14:24
          Witam i rączki (do krwi) całuję! :-)
    • szeptana_propaganda up 29.07.07, 21:52

• socjalliberal Re: up 29.07.07, 21:54
        Trzeba było poprosić;)
        • szeptana_propaganda zapomniałam:-)))) nt 29.07.07, 21:57
          socjalliberal napisał:

> Trzeba było poprosić;)
          • socjalliberal Re: zapomniałam:-)))) nt 29.07.07, 21:58
            Żeby mi to było ostatni raz!

:)
            • szeptana_propaganda to zwykła skleroza 29.07.07, 22:01
              socjalliberal napisał:

> Żeby mi to było ostatni raz!
              >
              > :)
              mam nadzieję, że nie początek alzheimera:-)
    • palnick Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 21:55

---

Właśnie o to idzie :-) Tusk sie skompromituje i po roku PiS wróci do władzy.
      ---
      >
      ----
      To jest idiotyzm.
      • socjalliberal Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 21:59
        Jeśli ten naród jeszcze raz wybierze do władzy PiS to ja składam obywatelstwo:)))
      • szeptana_propaganda PiS nie będzie musiał czekac pół roku 29.07.07, 21:59
        palnick napisał:

>
        > > do władzy. Tusk jest za leniwy na to, żeby rządzić samodzielnie i za
        > > tchórzliwy, żeby wejść w koalicję z LiDem.
        >
        zawrą koalicję zaraz po wyborach.

Czytaliscie w piątkowej wyborczej o proteście senatorów z PO,którzy obawiają się
        takiego scenariusza? Tusk powiedział, że się pod dywam zamiecie, a Rokita, że
        się rozejdzie po kosciach!!! Wezwali SWOICH WłASNYCH SENATORóW do tego, zeby
        przestali straszyć ludzi PiSem!!!

>
        • palnick Re: PiS nie będzie musiał czekac pół roku 29.07.07, 22:10
          Zgadzam się.
          Choć znając bezwład sejmu daję PO rok. To absolutnie wystarczy, żeby medialna
          bańka pekła raz na zawsze a skompromitowane nieudolnością u władzy PO stanęło
          na max. ok 10% poparcia jakim normalnie mogą się pochwalić liberałowie w
          Europie.
          Potem będą przedterminowe wybory i PiS wróci do władzy. Drugim klubem bedzie
          jakaś lewica.
          • don.kichote Re: PiS nie będzie musiał czekac pół roku 29.07.07, 23:00
            Mimo, żeś mój ":śmiertelny" przeciwnik. to w tym przypadku, trudno mi się z Tobą
            nie zgodzić.
            A co do tej "jakieś lewicy" - to wyboru dużego nie ma!
            • palnick Re: PiS nie będzie musiał czekac pół roku 30.07.07, 00:00
              don.kichote napisał:

> Mimo, żeś mój ":śmiertelny" przeciwnik. to w tym przypadku, trudno mi się z
              Tobą nie zgodzić.
              > A co do tej "jakieś lewicy" - to wyboru dużego nie ma!
              ---
              Od razu smiertelny :-) Dziękuję Ci za cudzysłów.
              Może powstanie jakaś nowa, prawdziwa lewica?
    • cassidy_i Re: Głosując na LiD dajesz szansę PiSowi an powrót 29.07.07, 23:36

>
      >
      > Rzekłam:-)

A dlatego ze LiD nie zdobędzie w tych wyborach wiecej głosów niż PiS.
      • bio.mum Jak PiS porządzi jeszcze ze dwa miesiące 30.07.07, 11:04
        cassidy_i napisała:

>
        > > do władzy. Tusk jest za leniwy na to, żeby rządzić samodzielnie i za
        > > tchórzliwy, żeby wejść w koalicję z LiDem.
        > >
        > > Jedyną szansą na to, żeby do Polski wróciła normalność jest głosowanie na
        > LiD
        > > a jak ktoś ma opory natury moralnej to na PSL. Jeśli nie rozumie poczucia
        > > humoru Pawlaka to niech lepiej zostanie w domu, niż ma oddać głos na PO.
        > >
        > > Rzekłam:-)
        >
        > A dlatego ze LiD nie zdobędzie w tych wyborach wiecej głosów niż PiS.

to zostanie przy nim tylko betonowy radiomaryjny elektorat, a to jakieś 10%. Nic
        nie wiadomo.
    • kaczemety [...] 30.07.07, 13:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bio.mum Re: ciekawe ale głupawe? 30.07.07, 15:38
        kaczemety napisała:

> ciekawe to co piszesz, ale glupawe. strach palantow z pisu ogarnia?

Powinieneś zostać krytykiem filmowym.
    • machaj2 ... 30.07.07, 17:19
      zdecydowanie popieram :-)

ja też zamierzam w najbliższych wyborach (oby już jesienią) oddać głos na Lewicę
      i Demokratów.

W moim przekonaniu-
      Platforma to ,,Pis, tyle że z uśmiechniętą twarzą" i ,,w białych rękawiczkach".
      Nie możemy zapominać, że w wielu kluczowych sprawach i kwestach, Platforma,
      przedstawiająca się jako ugrupowanie opozycyjne i inteligenckie, otwarcie lub
      pośrednio popierała tę skompromitowaną koalicję, co pozbawia ją moralnego prawa
      do kreowania się jako ,,przeciwwaga dla kaczyńskich".

Chciaż...
      szczerze powiedziawszy, obecnie nie mogę znaleźć na polskiej scenie politycznej
      partii, na którą głosowałbym zupełnie bez wyrzutów sumeinia.
      Na LiD zagłosujuję z rozsądku.
      Ale (teraz się wam wyspowiadam :-D) w głębi serca jestem... jakby to
      powiedzieć... leiwcowym-liberałem.
      szukam partii która reprezentowałaby liberalizm w gospodarce i łączyła go z
      lewicowym światopoglądem (legalizacja aborcji, związków gejowskich itp.)
      • szeptana_propaganda Re: ...howgh!!! 30.07.07, 18:28
        Dlatego zróbmy wszystko, żeby ci niezdecydowani czy mają głosować na PO czy LiD
        zagłosowali na LiD. Przekonanych nie przekonany, zajmijmy się nieprzekonanymi:-)
      • kamyk448 Re: ... 11.08.07, 19:09
        Platforma to nie PIS.
        Za bardzo kładziesz nacisk na programy i etykietki. Pamiętaj że partię polityczne tworzą ludzie, ich profil,kaliber, kwalifikacje i doświadczenia stanowią siłę i atrakcyjność polityczną.
        Dlatego nie radzę kierować się porogramami i etykietkami politycznymi a oceną liderów.
        Nie programy robią zmiany i reformy tylko ludzie.
        Kaczory mają piękny program ale co z tego jak to są nieloty.
        Dlatego między PISem i PO są himalaje i cały Tybet.
        • szeptana_propaganda Re: ... 11.08.07, 19:19
          kamyk448 napisał:

> Dlatego między PISem i PO są himalaje i cały Tybet.

Miedzy PO a PiSem jest taka sama odległość jak od Torunia do Łagiewnik. Czyli
          niewielka.
          • chateau Re: ... 11.08.07, 19:26
            To dużo bliżej niż od Rokity do Palikota ;-)
            • szeptana_propaganda Re: ... 11.08.07, 19:29
              chateau napisał:

> To dużo bliżej niż od Rokity do Palikota ;-)

Palikot pasuje do PO tak, jak Macierewicz do Lewicy i Demokratów:-)
              • chateau Re: ... 11.08.07, 19:33
                No dobra - bliżej niż od Mazowieckiego do Millera?
                Ups, nie to ugrupowanie ;-)

Mówimy o wpływach czy o tym kto do czego pasuje?
                • szeptana_propaganda Re: ... 11.08.07, 19:39
                  chateau napisał:

> No dobra - bliżej niż od Mazowieckiego do Millera?
                  > Ups, nie to ugrupowanie ;-)

Mazowieckiego z Millerem łączy tylko to, że obydwaj są na M.

> Mówimy o wpływach czy o tym kto do czego pasuje?

Chyba o wpływach, ale pod warunkiem, że oddzielimy realne wpływy od wpływów
                  finansowych. Palikot bez swojej gotówki miałby taki sam wpływ na kształt i
                  program PO jak Macierewicz ma na Lewicę i Demokratów:-)
                  • chateau Re: ... 11.08.07, 19:56
                    PO to nie monolit. Z racji tego, że jest w centrum (tak wiem - jaka scena
                    polityczna takie centrum) to jest naparzane z obu stron. I umówmy się, że
                    najmniejszym powodem tej naparzanki jest walka programowa, PO jako najsilniejszy
                    gracz na scenie jest kopany za sam fakt swojego istnienia.
                    "Nieudacznik" Tusk przetrwał jako przewodniczący partii,
                    po upokarzającej podwójnej porażce w 2005, utrzymał jedność ugrupowania i
                    utrzymał, a następnie zwiększył poparcie dla swojej partii. W tzw. międzyczasie
                    wygrał prezydenturę w Wwie zawierając bardzo trudny (dla obu stron) kompromis.
                    Dokąd mu bliżej - do Torunia czy Łagiewnik?
                    • szeptana_propaganda Re: ... 11.08.07, 20:01
                      chateau napisał:

> "Nieudacznik" Tusk przetrwał jako przewodniczący partii,
                      > po upokarzającej podwójnej porażce w 2005, utrzymał jedność ugrupowania i
                      > utrzymał, a następnie zwiększył poparcie dla swojej partii. W tzw. międzyczasie
                      > wygrał prezydenturę w Wwie zawierając bardzo trudny (dla obu stron) kompromis.
                      > Dokąd mu bliżej - do Torunia czy Łagiewnik?

Tuskowi? Toż to typowy łagiewniczanin;-)))

Rozumiem, że liczysz się z tym, że z LechKwaczem rozmawiał o potencjalnej
                      koalicji z Pisem po wyborach, ale masz nadzieję, że zdobędą tyle głosów, że ta
                      koalicja nie będzie potrzebna, tak?:P
                      • chateau Re: ... 11.08.07, 20:07
                        O, to łagiewniczanie biorą ślub kościelny "pod publiczkę" przed wyborami? ;-))
                        Zresztą nie mam mu tego tak bardzo za złe.

Liczę się z tym, że Tusk ułożył się z kaczkodanami i dopuszczam, że mógł im
                        obiecać Niderlandy. Wiem, że powołanie komisji sejmowej potrwa tzw. wieki, więc
                        najszybszą i najbardziej mimo wszystko bezbolesną metodą zakończenia IV RP są
                        wybory. O koalicjach pogadamy po wyborach, ale IMHO PiS będzie miał wyjątkowo
                        kijowy punkt wyjścia do negocjacji :)
                        • szeptana_propaganda Re: ... 11.08.07, 20:15
                          chateau napisał:

> O, to łagiewniczanie biorą ślub kościelny "pod publiczkę" przed wyborami? ;-))
                          > Zresztą nie mam mu tego tak bardzo za złe.

No chyba, że w ciąży była, a to był taki zbieg okoliczności:-) Jak wiadomo ślub
                          koscielny bierze się w Polsce z wielu przyczyn i często nie powody nie mają nic
                          wspolnego z miłością. Poza tym dziękuję, że mi przypomnialeś o tym incydencie,
                          przypomnialeś mi tym samym, za co jeszcze go nie lubię:-) Przy okazji
                          przypomniała mi się sprawa Jaruckiej i Miodowicza (wezwałabym uu1 na pomoc, ale
                          nie wiem gdzie się podziewa:-))
                          >

> Liczę się z tym, że Tusk ułożył się z kaczkodanami i dopuszczam, że mógł im
                          > obiecać Niderlandy. Wiem, że powołanie komisji sejmowej potrwa tzw. wieki, więc
                          > najszybszą i najbardziej mimo wszystko bezbolesną metodą zakończenia IV RP są
                          > wybory. O koalicjach pogadamy po wyborach, ale IMHO PiS będzie miał wyjątkowo
                          > kijowy punkt wyjścia do negocjacji :)

No chyba, że znowu wybory wygra, co jest wielce prawdopodobne, biorąc pod uwagę
                          to, że PiS jest niedoszacowany a PO przeszacowane.

A ten peowski"egalitaryzm" zupełnie mnie nie przekonuje. Taka partia obrotowa z
                          prawą nóżką bardziej.
                          • chateau Re: ... 11.08.07, 20:24
                            > Przy okazji przypomniała mi się sprawa Jaruckiej i Miodowicza
                            To się nie powinno było zdarzyć. Nie wiem, czy Tusk wyciągnął właściwe wnioski z
                            tej sprawy, mam nadzieję, że tak. Bardzo mam to za złe PO.

PiS nie wygra wyborów. PiS może nawet przekształcić się (po wyborach)
                            w partię bez Kaczyńskiego ;)

Widzisz, cały dowcip w tym, że nie ma w Polsce nowoczesnej partii politycznej.
                            SLD nie stanowi tu wyjątku. Wykonywanie przez elektorat nerwowych ruchów nie
                            poprawi sytuacji. Potrzeba czasu :(
                      • chateau Re: ... 11.08.07, 20:08
                        Jeszcze jedno - stawiam 75 cl Tullamore Dew + dostawa w granicach PL, że POPiSu
                        po wyborach jesiennych nie będzie :)
                        • szeptana_propaganda Re: ... 11.08.07, 20:17
                          chateau napisał:

> Jeszcze jedno - stawiam 75 cl Tullamore Dew + dostawa w granicach PL, że POPiSu
                          > po wyborach jesiennych nie będzie :)

Czyli rząd mniejszościowy?

a postawić zawsze mozesz, nawet bez okazji:-)
                          • chateau Re: ... 11.08.07, 20:26
                            Rządy mniejszościowe to takie raty 0% - podobno są, ale jak się bliżej przyjrzeć
                            to nie ma ;-) Dopowiedz sobie :)

A T.D. zostawiam na specjalne okazje :p
                        • hanej Re: ... 11.08.07, 20:27
                          Oj, to się wykosztujesz
                          • chateau Re: ... 11.08.07, 20:29
                            Nie wszystkim :P
                          • szeptana_propaganda będzie płakał i stawiał:-) nt 11.08.07, 20:30
                            hanej napisał:

> Oj, to się wykosztujesz
    • szeptana_propaganda ??????????co ty Giwi wyprawiasz???? 11.08.07, 19:21

• hanej Głosując na PO głosujesz na PiS 11.08.07, 20:12
      Tusk i kaczory przy flaszkach
      wina się dogadali o wspólnych rządach

Dla wyborców PO może to być szok, ale przygotujcie się
      na miłosne uściski Tuska z Gosiewskim, Maciorą,
      Suskim,
      na duet Pitera-Szczypińska, itd,
      • chateau Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 11.08.07, 20:13
        Ta, tylko po drodze są wybory. Wciskać kit trzeba umieć :))
        • hanej Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 11.08.07, 20:34
          Oczywiście, że są.
          PO obiecało przy flaszkach, że nie będzie atakować PiS,
          PiS nie będzie kopać PO, skupi się na niszczeniu LiD i LiS.
          Po wyborach PiS wyciągnie Ziobrą haki na premiera Tuska
          jak onegdaj Milczanowski na Oleksego
          • chateau Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 11.08.07, 20:50
            A skąd wiesz co PO obiecało? Stawiasz coś? ;-)
            • hanej Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 11.08.07, 20:59
              Po 4 flaszkach każdy obiecuje
              • szeptana_propaganda Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 22.08.07, 10:25
                hanej napisał:

> Po 4 flaszkach każdy obiecuje

Wyznaje miłość, przysięga zemstę, rozdziera szaty i obiecuje, że po grobową
                deskię:-))
                • chateau Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 22.08.07, 10:30
                  4 butelki wina na dwie głowy (zakładam, że Łopiński nie załapał się na krzywy
                  ryj) to tyle co nic. Nawet gdyby to był jakiś 16% chateau jabol.
                  • szeptana_propaganda Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 22.08.07, 10:32
                    chateau napisał:

> 4 butelki wina na dwie głowy (zakładam, że Łopiński nie załapał się na krzywy
                    > ryj) to tyle co nic. Nawet gdyby to był jakiś 16% chateau jabol.

Mi to mówisz?:DDD

Czytałeś nowego łagowskiego?

ps.bry:-)
                    • chateau Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 22.08.07, 10:36
                      Berek :)
                      Czytałeś --> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=67839612&a=67839971

:))
                      • szeptana_propaganda Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 22.08.07, 10:38
                        skomentowAłaś:P
                        • chateau Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 22.08.07, 10:39
                          Ale zwykle najpierw czytam :)
                          Tyle, że co do Miodowicza ma skubany rację. Każdy ma jakiegoś trupa
                          w szafie.
                          • szeptana_propaganda Re: Głosując na PO głosujesz na PiS 22.08.07, 13:05
                            chateau napisał:

> Ale zwykle najpierw czytam :)
                            > Tyle, że co do Miodowicza ma skubany rację. Każdy ma jakiegoś trupa
                            > w szafie.

I co? Przymykamy na to oko, czy rozliczamy aferę Miodowicz/Jarucka?
                            Zastanawiąjące, że Tusk się nawet o tym nie zająknie.
    • cookies3 Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 22.08.07, 10:27
      Insynuacje. Jeśli PO zdobędzie większość,to będzie rządzić samo.
      Proponujesz głosowac na PiS?
      • szeptana_propaganda Re: Głosując na PO dajesz szansę PiSowi an powrót 22.08.07, 10:32
        cookies3 napisała:

> Insynuacje. Jeśli PO zdobędzie większość,to będzie rządzić samo.
        > Proponujesz głosowac na PiS?

www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=felietony&name=867
        • atak.spawacza PiS + PO = POPiS = syfilis ntx. 22.08.07, 12:32
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka