Gość: LONGERgierT(w)YCHk F.D.W.Z.M:) 'MYSZY MUSZA ODEJSC'!!!!! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 06:47 „BAJKA O SPISKU DZIEJOWYM MYSZ” Gość portalu: Kraken napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > ****************** > -Kr. Fajnie,ze "dalas glos"-ale po kolei: > > > Kraken kiedys fajne rzeczy mowiles przy okazji tego watku o > > 80-latce -pamietasz? Bardzo wtedy Krakena polubilam. > > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > > myslalam. > ************************ > -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz???A co, jesli to nie tajemnica, mialo > > wplyw na zmiane toru twego myslenia???BO JA NADAL TAK MYSLE! Pierwszy raz przedstawie 'spiskowa teorie dziejow';-))))))))))))))))))) NIE CWICZYLEM SIE JESZCZE W TYM;-) WIEC PROSZE NA CALOSC SPOJRZEC Z PRZYMROZENIEM OKA:))))))) hehehehe ALBO NIECH BEDZIE TO "BAJKA O MYSZACH CO TO NASZEGO KOCHANEGO KROLA ZAATAKOWALY"-czy tez krolowa Rowniez zauwazylem zmiane jaka zaszla w ANce;-0 W pierwszych dniach mojej obecnosci na tym forum pani ANIA miala zbiezne ze mna zdANIA:-))) ba nawet kilka razy poparla mnie w dyskusjach z innymi, a wymieniajac swobodnie swoje przekonania dowiedzielismy sie, ze jestesmy rowniez ideologicznynie podobni (liberalowie).- CO ZA SIELANA (i sa na to DOwody w postaci goracych postow slanych do siebie z wyrazami poparcia hihihih ;-) kiekiekie 'i juz bylem w 'KACIKU' juz witalem sie z GASKA' ale pewnego cieplego dnia, o zgrozo ZACZELO SIE anka przez swoja nieznajomosc pojec napisala post, w ktorym nie zgodzila sie ze mna:) WTEDY PRZYLECIALA SOWA (przepraszam za gornolotne zdanie dotyczace Sowy, "wszak widac toż to NIELOT") - o odmiennych pogladach;-0 i z 'kacika wzajemnej adoracji' utwozyl sie 'FRONT DO WALKI Z MYSZAMI'. AAAAAAAAAAAA NA TO TEZ SA DOWODY heheheeeeee zaczela sie regularna wojenka...... I ANki poglady zmienialy sie i zmienialy sie i ......... BO PRZECIEZ JAK MOZNA MIEC TAKIE SAME POGLADY JAK 'MYSZY' PRZECIEZ TRZEBA BYC KONSEKWENTNYM W WALCE - chociaz (pal licho wlasne wczesniejsze przekonania, nie o to przeciez chodzi:-)) GDY MYSZY ESTYME JUZ DAWNO POZARLY. W WALCE Z MYSZAMI PANIE WYZNAJA ZASADE "WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE" a panowie: nie wiele wiem, ale 'KONIEC' koncow cos powiem, niech moj post bedzie - 'END' i chodu. NAWET PODRZUCANIE TREFNYCH WYPOWIEDZI I SUGEROWANIE, ZE TO ADWERSAZ UZYL MIESCI SIE W REGULAMINIE WOJENNYM - a na to dowodow bez liku;-PPP bo przeciez "MYSZY MUSZA ODEJSC" pal licho estyme 'WSPOLWYZNAWCY' i tak nie zauwaza, a jak zaczna myslec - o zgrozo - TO POWIEM, ZE "ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." I ZNOWU UWIEZA WE MNIE i jeszcze skonfabuluje, ze Longer i Camrut to jedna i ta sama osoba lub zdechlego KOTA podrzuce a poza tym(ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog..) i jeszcze cos o tej JEDNOSTCE -wojna to wojna-BADAWCZEJ-przypomne i wszystko wroci do normy, TAK JAK BYLO PRZED PLAGA)-jak-nie-jak-tak tylko......jak tu spojrzec........ w staw "GDY NIEBO GWIAZDZISTE NADE MNA A...." ZRESZTA CO TAM "MYSZY MUSZA ODEJSC" p.s. nie ma to jak konsekwencja i to nie NAUKOWA pozdrowienia Kraken i wiem, ze ty wiesz, ze ja wiem i ze kilka jeszcze osob wie ZE W KAZDEJ BAJCE JEST ZIARENKO PRAWDY MOZNA POWIEDZIEC ZARODEK;-) a niektorzy to nawet twierdza, "ze zarodek to juz...." NIE, NIE BEDE GLOSIL HEREZJI, pomimo ,ze to BAJKA (i na to tez mam argumenty ;-)) J.K. take care cicho, bo MINISTERSTWO PROPAGANDY JUZ URUCHOMILO KOMPUTERY:-0 MAM NADZIEJE ZE PODOBALA SIE WSZYSTKIM BAJECZKA - chociaz ten jeden raz beda mogly twierdzic, ze "BAJKI PLETE" wiec w gore glowy i do dziela SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSkompromitujcie sie SSSSSSSSSSSSSSSKONFABULUJCIE NASTEPNE 'FAKTY' papa acha: jak nie bede odpisywal, to znaczy, ze wybralem 13MFTM a nie FORUM HUMORUM, nie mylic z ROMANUM;-) A TAK I TAK NIEKTORE NIELOTY CWIERKAC BEDA, ZE MAMY MFM W WC ALE TOZ TO PRAWDZIWA OBRAZA: Warta Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk ANka MA ESTYME=ESTYMA MA ..?TAUTOLOGIA? IP: *.echostar.pl 27.06.03, 07:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk ANka MA ESTYME=ESTYMA MA ..? TAUTOLOGIA?! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 07:37 ANka MA ESTYME=ESTYMA MA ..? TAUTOLOGIA?! "KLAMSTWO 1000 - KROTNIE POWTORZONE STAJE SIE PRAWDA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Self- extraction a la LOnger IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 08:27 Szanowny mlody czlowieku. Dojrzalosci spolecznej to Pan nie osiagnal. Jest Pan wyjatkiem jezeli Pan zgodnie ze swymi deklaracjami ma lat 20-cia i udalo sie Panu byc obecnym na lekcjach w liceum ogolnoksztalcacym - ba w obowiazujacej nas wszystkich szkole podstawowej to byla to obecnosc ale nie uczestnictwo w tych lekcjach. Mnie nie razi Pana ignorancja w wiedzy podstawowej z zakresu szk. elementarnej i liceum. Razi mnie natomiast matactwo i chamstwo. Ratuj sie Pan bo jest Panem b. latwo manipulowac. Ja sobie spokojnie odczekalam az wykaze sie Pan wlasnie ta maloscia i hipokryzja w zakresie moralnosci i wlasnie uzyskalam na to potwierdzenie. W przekrety zdaniowe i roztrzasanie zdania z niedoukami bawic sie moge - z miernota moralna i brakiem kultury - nie - bo taka zdecydowanie potepiam. Dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Self- extraction a la LOnger- cd IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 08:40 Dlatego tez mam zamiar dokonczyc dziela niniejszym: Nie masz Pan zielonego pojecia o tym co mowisz - ani o gramatyce i skladni - ani o embriologi ktora sie Pan chcesz poslugiwac w obronie gloszonych tez. Biologia to nauka ogolna - mikrobiologia to dziedzina biologii podobnie jak fizjologia ktorej czescia jest neurofizjologia. O ´biologu´ pisalam pokpiewajac z jego pewnosci siebie i poczucia nieomylnosci w zakresie etyki. Wielu specjalistow czesto zapomina nie tyle moze o wiedzy ogolnej z zakresu nauki ktory ich obejmuje ale raczej o wlasnie takich sprawach jak to ze fakty i wiedza naukowa wciaz sa weryfikowane.. Stad taka dziedzina jak etyka. O niesymetrycznych podzialach mowilam poniewaz sa faktem Czy uczono Pana o listkach zarodkowych? O ekto, endo - dermie i mezenchymie? Wie Pan ze embrion i ten ´wczesny´nie jest jednolity komorkowo? Wie pan o ´pamieci´ komorek o programowanych podzialach? O polaryzacji cytoplazmy nie chce mi sie gadac bo to zawracanie glowy. Powinien mi Pan zaplacic za wyklad. Tak - zgodnie z tym co pisala p. Gosia czesc komorek od samego poczatku niesie ´dedykacje´ k-k rozrodczych. Roznicowanie dokonuje sie poprzez pewne zmiany w regulacji DNA i w strukturze chromatyny- to tak w uproszczeniu - stad uwagi prawdziwego biologa z NIH-u ktorych Pan nawet nie czytal na temat klonowania. Dlatego jadro zroznicowanej komorki jest - stare i tak trudno naprawde sklonowac zwierze a poki co prawie niemozliwe czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Wyklad z biologii cd IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 08:46 A teraz ciag dalszy dowodu ze dokonal Pan aborcji na sobie i swoim mozgu jesli wyksztalcily sie u Pana wiecej niz 4 w-wy kory:) W Pana organizmie podobnie jak u kazdego innego czlowieka doroslego (czy jest Pan aby dorosly?!) sa tez komorki niezroznicowane. Takimi komorkami sa np komorki macierzyste naskorka, k-ki macierzyste w ukladzie nerwowym. Malo tego czesc z nich calkiem spora popelnia samobojstwo (apoptoza - nie musi Pan szukac w tej swojej encyklopedii) - bo zycie jest jednak scisle powiazane ze smiercia- to tak aby Panu dodac otuchy.. w kwestii filozofowania. Neurogeneza zachodzi tez u ludzi doroslych. A wiec wychodzac z Pana argumentacji mozna zabijac doroslych - wszystkich poniewaz wystepuja u nich k-ki niezroznicowane :)))) To ja nazywam wlasnie zawracaniem glowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka W kwestii skladni i gramatyki IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 08:52 Nie pamietam juz Pana zdan o poczwarkach i motylach- jajach i kurach itd. Ale przytaczajac je sam Pan sobie odpowiedzial na pytanie. W zdaniu o roznicowaniu skladnia byla niejednoznaczna merytorycznie. To jest oczywiste dla tych co znaja gramatyke. Ktos kto probuje podpierac sie definicjami naukowymi musi i ma obowiazek formulowac je poprawnie. W innych zdaniach odmiana czasownika wskazuje na to co bylo pierwsze. Wowczas skladnia byla jednoznaczna. To jest oczywiste dla kazdego komu udalo sie Panskie rozwlekle wypociny przeczytac. Lepiej niech Pan sie porozwodzi w zakresie pisowni rz i z z kropka bo moznaby zapewne znacznie dluzej... Niech Pan nie bedzie naiwny. KAZDY BIOLOG - OBOJETNIE Z JAKIEGO ZAKRESU BIOLOGII JEST SPECJALISTA widzi to co ja. JEST PAN ZALOSNY. KAZDY lingwista nie komentowalby nawet Panskich tekstow bo jest Pan totalnym ignorantem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka W kwestii hipokryzji IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 09:01 To co w moim pojeciu jest najgorsze w Pana akcie samoobnazenia - to to ze glupota pcha Pana w kierunku brniecia z jednego klamstwa w drugie.. Klamac nie wolno nikomu. W przytaczanych przez siebie cytatach pisze Pan ze zna Pan Pania Camrut - bo razem zwiedzal Irlandie (domy publiczne ?!). Piszac o niej okresla ja Pan imieniem Kamila. Swiadczy to o znajomosci i zazylosci z dana osoba. Pani Kamila natomiast wypiera sie Pana calkiem wyraznie stad Panstwa matactwa sa jasne jak na dloni dla kazdego. Pisal Pan ze gardzi hipokryzja? NO coz a nieumiejetnosc przyznania sie do faktu - wygadalem sie - kobieta sprytniejsza (tzn Pani Camrut) bo tego nie zrobila to nie hipokryzja? A jak nazwac Pana zalosne proby oczernienia mnie choc nic Pan o mnie nie wie? Na jakiej podstawie moze Pan ocenic moja wiedze? Zapewniam nie jestem wszechwiedzaca. Jako naukowiec mam umiejetnosc poslugiwania sie i wyciagania wnioskow z tego co czytam. A z tym laczem stalym i swiatlowodami dla domow publicznych to nie przesada? MOze by tak wyposazyc w siec instytuty naukowe a nie takich oszolomow? Bo jesli ja zaczne wyciagac wnioski z Pana jezyka to mam pelne podstawy twierdzic ze pisze Pan z domu publicznego wlasnie... Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk KOMPROMITACJA ANki C.D. i podejrzewam c.d.n.!!!!!! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 09:21 POprostu nalezy popatrzec wyzej. specjalnie dla ciebie, 'NAUKA ZA DARMOCHE' Wyróżniamy dwa rodzaje komórek macierzystych: * pierwotne komórki zarodkowe występujące u embrionów * komórki macierzyste tkanek dorosłych organizmów. www1.gazeta.pl/nauka/1,34134,93434.html p.s. do swoich BLEDOW(jezykowych) przyznalem sie i caly czas potwierdzam, malo tego nigdy nie zaprzeczalem, CZEGO I PANI ZYCZE p.s.2. PODTRZYMUJE TWIERDZENIE - BARDZO PANI MIERNA 'INTELEKTUALNIE' p.s.3. PROSZE SIE DALEJ KOMPROMITOWAC, PROSZE SOBIE NIE PRZESZKADZAC p.s.4. JAK TEN MALY STATECZEK, KTORY TAK 'ROZGRZEWA PANIA' I 'OBNARZA' POPLYNIE JUZ SOBIE W SINA DAL TO ZOSTANIE PANI ZE SWOIM ZADUFANIEM W KWESTII SIEBIE SAMEJ 'BOŚ BOGINIA NAUKI JEST O PANI A TA BOGINIA JEST KTORA CZESCIEJ TO POWTARZA' PONIEWAZ KLAMSTWO 1000....... TYLKO OBAWIAM SIE ZE W PANI PRZYPADKU TEN 'SKROMNY' - doprawdy dobre slowo dla pani- 1000 jest o wiele za mala liczba, A MOZE PO RAZ 10000000000000000000000000000 powtorzy pani, ze "ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." i takie tam inne bzdety- o ja niekulturalny:-) PRZY NASTEPNEJ TZW '-RACZCE MYSLOWEJ' PROSZE MIEC NA UWADZE, ZE 'KROL JEST NAGI'- czy tez KROLOWA a czy nie jest pani przypadkiem KROLOWA? - pytam sie tak calkiem powaznie;-PPPP A NA ESTYME TO SIE INACZEJ PRACUJE NIZ POWTARZANIEM: "ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." PONIEWAZ FUNKCJA A NAWET WYKSZTALCENIE NIE WARUNKUJA INTELIGENCJI i taka prosta prawde proponuje powtarzac sobie karzdego dnia a moze nabierze pani pokory TROCHE POKORY ZYCZE p.s. CZY NIE UWARZA PANI ZE BYLOBY LEPIEJ W PANI PRZYPADKU TWIERDZIC, ZE "ANKa tez KROLEWIATKO - wczesniej KROLEWNA a teraz .....KROLOWA.." PAPA PANIU ANIU, ZYCZE KONSEKWENCJI W DZIALANIU PORAZ KOLEJNY 'A JUTRO TEZ PASZKWIL PANI O MNIE NAPISZE' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Longer jestes zalosny IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 09:30 Wyrozniamy dwa rodzaje glupkow - tych ktorzy czytaja encyklopedie, ale nic nie rozumieja z tego co czytaja, oraz tych ktorzy jej nie czytaja :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Ania niestety o wiele bardziej.... IP: 146.21.1.* 27.06.03, 10:09 Gość portalu: ANka napisał(a): > Wyrozniamy dwa rodzaje glupkow - tych ktorzy czytaja > encyklopedie, ale nic nie rozumieja z tego co czytaja, > oraz tych ktorzy jej nie czytaja :)))) Aniu, nie wymienilas glupoty typu AN-KA - To klasa sama w sobie! Poza tym czy nie zauwazylaz, ze na pocztku tej dyskusji bylas ZA prawem do aborcji a teraz walczysz PRZECIW? Gadamy zeby gadac? Pamiec jak u zlotej rybki - 30 sekund? Opamietaj sei kobieto i NAJPIERW zastanow sie CO chcesz napisac i dopiero POTEM pisz! JZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Odpisalam pod tamtym atakiem JZ IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 10:15 I masz racje. Ja o tym pisalam w odpowiedzi pod apelem kobiet- sprawdz zobacz. Na poczatku bylam za bo jestem liberalna z zasady. Ale chyba jestem bardziej konserwatywnym liberalem (nie wiem jaka jest forma zenska?) tak jak Sowa - stad Ciderek. Wszystkich ktorzy sie obruszyli za probe rozladowania napiecia przepraszam... Pisalam juz -nie wstydze sie - mysle wolno. Problem zostal tak przedstawiony i nie przecze uwazam ze wiele zalezy od sposobu w jaki sie go przedstawia.. Niemniej przemyslalam sprawe- przypomnialam sobie pare rzeczy - naprawde istotnych. Miedzy innymi te fakty ktore znam z UK. POzdrawiam :))) Skad ten zapal w obronie lekarzy:)) Jestes lekarzem? Ja ich bardzo szanuje jesli sa lekarzami z prawdziwego zdarzenia .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Nie o "ataki" chodzi! IP: 146.21.1.* 27.06.03, 10:36 Nastepnym razem podaj link lub cytuj bo nie wiadomo o ktora odpowiedz chodzi! Gość portalu: ANka napisał(a): > I masz racje. Ja o tym pisalam w odpowiedzi pod apelem > kobiet- sprawdz zobacz. Na poczatku bylam za bo jestem > liberalna z zasady. Ale chyba jestem bardziej > konserwatywnym liberalem (nie wiem jaka jest forma zenska?) Na pewno chodzi Ci o zmane zdania a nie tyko dlatego ze kiedys juz dyskutowalas z jakims-tam-giertychem-cost-tam? > Pisalam juz -nie wstydze sie - mysle wolno. Problem Na tym polega problem! myslisz wolno piszesz szybko! A jak Wodz Winnetou powiedzial Wielki duch stworzyl czlowieka Tak zeby OCZY i USZY i NOS byly nawyzej a usta i rece najnizej. wiec najpierw przeczytaj, posluchaj, przemysl (wielki duch mzgu nie zauwazyl) A dopiero POTEM , podkresle P-O-T-E-M, czyli po przemysleniu i sformulowaniu swojej opinii. Napisz! potem jeszcze przeczytaj co napisalas, zastanow sie czy odpowiada to Twoim intencjom i dopiero potem nacisnik przycisk "wyslij". Sprobuj, nie boli.... > zostal tak przedstawiony i nie przecze uwazam ze wiele > zalezy od sposobu w jaki sie go przedstawia.. > Niemniej przemyslalam sprawe- przypomnialam sobie pare > rzeczy - naprawde istotnych. Miedzy innymi te fakty ktore > znam z UK. > POzdrawiam :))) > Skad ten zapal w obronie lekarzy:)) Jestes lekarzem? Ja > ich bardzo szanuje jesli sa lekarzami z prawdziwego > zdarzenia .. Nie na temat, nic Ci do tego, zajmij sie sama soba! Mozesz zalozyc ze sprzatam i wykladam.. kafelki oczywiscie! JZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Nie o 'ataki' chodzi! IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 10:48 Gość portalu: JZ napisał(a): > Nastepnym razem podaj link lub cytuj bo nie wiadomo o ktora odpowiedz chodzi! O wszystkie tzn o ich sume- > Na pewno chodzi Ci o zmane zdania a nie tyko dlatego ze kiedys juz > dyskutowalas z jakims-tam-giertychem-cost-tam? To pomowienie zarowno w stosunku do sowy jak i mnie. O sowie nie moge sie wypowiadac ale w stosunku do mnie to jednak pomowienie... -------------------------------------------------------- > > > > Pisalam juz -nie wstydze sie - mysle wolno. Problem > Na tym polega problem! myslisz wolno piszesz szybko! -------------------------------------------------------- Czasem tak:) Ale zdarza mi sie to nieczesciej niz innym:) NO moze jak jestem zmeczona siedzeniem przed komputerem a nieczesto mozna pisac tasiemcowe maile by uzasadnic swoja postawe. Nie zawsze jest z kim dyskutowac. Ale w tym przypadku tak nie bylo- pisalam o tym ze draznilo mnie upraszczanie pojecia embrionu to ´zlepku´, ciazy- do swedzenia brzucha, asystowania przy porodzie do wiedzy o nim i o macierzynstwie.. To jest tam w tych wypowiedziach. Na dowod zmiany zdania jest prawo do grzechu- nie mam czasu i szkoda miejsca na odnosniki bo tylko Pan to czyta (chyba?) Wiec wie Pan gdzie sa i sam Pan je znajdzie. Dobrze wiec pamietam. --------------------------------------------------------- Do tej reszty sie nie odniose bo ja wyjasnilam - jest obrazliwa - ale co tam - to juz bylo. Coz ja tez sie przedstawialam jako gosposia domowa- pamieta Pan? Nie a szkoda bo moze tego tonu byloby mniej :) Ladnie Pan odpowiada na pozdrowienia - ale zaraz, zaraz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ wszystko personaly IP: 146.21.1.* 27.06.03, 10:59 Gość portalu: ANka napisał(a): > Gość portalu: JZ napisał(a): > > Nastepnym razem podaj link lub cytuj bo nie wiadomo o > ktora odpowiedz chodzi! > O wszystkie tzn o ich sume- Czyli o zaden, czyli o nic... wspaniale sie bawie, A Pani? > > Na pewno chodzi Ci o zmane zdania a nie tyko dlatego > ze kiedys juz > > dyskutowalas z jakims-tam-giertychem-cost-tam? > To pomowienie zarowno w stosunku do sowy jak i mnie. O > sowie nie moge sie wypowiadac ale w stosunku do mnie to > jednak pomowienie... Hmmm, to bylo tylko PRZYPUSZCZENIE. A jesli chodzi o podstawy to wydaja mi sie calkiem mocne. > > > Pisalam juz -nie wstydze sie - mysle wolno. Problem > Czasem tak:) Ale zdarza mi sie to nieczesciej niz innym:) > NO moze jak jestem zmeczona siedzeniem przed komputerem a > nieczesto mozna pisac tasiemcowe maile by uzasadnic swoja > postawe. Nie zawsze jest z kim dyskutowac. > Ale w tym przypadku tak nie bylo- pisalam o tym ze > draznilo mnie upraszczanie pojecia embrionu to ´zlepku´, A niu, nie pisz co Cie drazni, dyskutuj ARGUMENTAMI, podawaj referencje. Badz rzeczowa! Czy znasz znaczenie tych pojec? [...] > Do tej reszty sie nie odniose bo ja wyjasnilam - jest > obrazliwa - ale co tam - to juz bylo. > Coz ja tez sie przedstawialam jako gosposia domowa- A co mnie to obchodzi! JZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: wszystko personaly IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 11:41 Gość portalu: JZ napisał(a): > Czyli o zaden, czyli o nic... wspaniale sie bawie, A Pani? ----------------------------------------------------- Nie - za bardzo bo sie spiesze. Pan tez ma myszke - nieprawdaz. Wszystkie to nie zaden - coz duzo Pan filozofuje. -------------------------------------------------- > Hmmm, to bylo tylko PRZYPUSZCZENIE. A jesli chodzi o podstawy to wydaja mi sie > calkiem mocne. ----------------------------------------------------- Prosze bardzo moze sie tak Panu wydawac :))) Jezeli odnosi sie Pan do tego co pisalam na temat prawdomownosci Pana LOngera i tego co pisal o tym ze byl z Pania Camrut w Irlandii ze to Kamila a potem wypowiedzi pani Kamili ze go nie zna to przykro mi- TAkiego klamstwa z mojej strony Pan nie znajdzie. Wiec przypuszczenia nie sluszne. Jesli nie dalam Panu choc jednego dowodu na klamstwo nie moze Pan tak przypuszczac. A swoja droga - skad ten ped do obrony Pana LOngera? Tak Panu przypadl do gustu. Za co go Pan tak lubi? Za to ze Panow podpis - nie nick - zaczyna sie na te sama litere? Skad taka doglebna znajomosc naszej korespondencji z p. Longerem. Bo ja tego Pana juz z trudem czytalam? --------------------------------------------------- ---------------------------------------------------- > A niu, nie pisz co Cie drazni, dyskutuj ARGUMENTAMI, podawaj referencje. Badz > rzeczowa! Czy znasz znaczenie tych pojec? ---------------------------------------------------- Panie JZ tam SA argumenty. To sa rzeczowe argumenty - nie bede sie powtarzac. Embrion to nie ´zlepek´, Ciaza nawet w najwczesniejszym okresie nie jest dla kobiety obojetna. O dzieciach i moich argumentach juz pisalam- nie bede sie powtarzac jak LOnger. Fakty i definicje naukowe z dziedziny biologii nie sa prawda wcielona sa tylko kompromisem wiedzy mniej lub bardziej aktulanej na dany temat w dodatku wymagajacej ciaglego rewidowania...Uwazam ze osoby nie rozumiejace tego aspektu nie powinny probowac sie nimi poslugiwac dla poparcia swoich tez na tak lub nie dla aborcji.... --------------------------------------------- > A co mnie to obchodzi! -------------------------------------------------- Widac Pana moje inne odpowiedzi obchodzily - jak rowniez moja pamiec. Stad pisze:))) > > JZ > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk mitomANKO JESTES NA KONCU IP: *.echostar.pl 27.06.03, 13:24 Gość portalu: ANka napisał(a): > Jezeli odnosi sie Pan do tego co pisalam na temat > prawdomownosci Pana LOngera i tego co pisal o tym ze byl > z Pania Camrut w Irlandii PO PROSTU SZKODA SLOW. ze to Kamila a potem wypowiedzi > pani Kamili ze go nie zna to przykro mi- ALBO NIE CZYTASZ, ALBO NIE ROZUMIESZ TEGO CO CZYTASZ, ALE TO JUZ TWOJ PROBLEM forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6691669 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6695526 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6699551 > TAkiego klamstwa z mojej strony Pan nie znajdzie. ? FORUMOWICZE ODPOWIEDZCIE SOBIE SAMI POZDROWIENIA J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ A moze jednak troll IP: 146.21.1.* 27.06.03, 13:33 Troll czy egzaltowana kobietka? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6702295 JZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk I OBY TAK DALEJ,TERAZ WOLNO TO PRZEMYSL IP: *.echostar.pl 27.06.03, 11:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6682478 JA WIEM,ZE ROZUMIENIE WYWODOW LOGICZNYCH NIE LEZY W KOMPETENCJI "ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." I ZE "Pisalam juz -nie wstydze sie - mysle wolno" ALE MAM GLEBOKA MADZIEJE, ZE PRZED OSTATECZMYM WYPLYNIECIEM STATECZKU Z POLSKI ZROZUMIE 'KROLOWA', ZE SIE MYLILA. I PROSZE WIECEJ NIE PODAWAC NA POPARCIE SWOICH TEZ ARGUMENTOW TYPU, JEST PAN MLODY, JA JESTEM..., JA..,JAJA... I CALA POBOZNA LITANIA POD SWOIM ADRESEM. TYLKO MIERNOTY INTELEKTUALNE POSLUGUJA SIE TEGO TYPU ARGUMENTAMI I PROSZE MI UWIERZYC JA NIE MAM KOMPLEKSU PRZEDROSTKOW W POROWNANIU Z PANIA. I Z PROFESORAMI ROZMAWIAM SPOKOJNIE, RZECZOWO I NA ARGUMENTY, A O KOMPETENCJACH NAUKOWCA PRZESADZA ROWNIEZ FAKT PRZYZNANIA SIE DO BLEDU. W KTOREJ TERAZ ERZE BYLIBYSMY , GDYBY POSTEP-gornolotne slowo- WYZNACZALI TACY NAUKOWCY JAK PANI? PANI ANIU ZIEMIA JEST PLASKA;-) DLA PRZYPOMNIENIA: ROZNICOWANIE KOMORKOWE TO forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6669746 RÓŻNICOWANIE KOMÓREK Nowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA RÓŻNICOWANIE KOMÓREK, cytodyferencjacja, proces morfologicznej i fizjol. specjalizacji komórek; zachodzi w rozwoju zarodkowym (embriogenezie), podczas tworzenia tkanek (histogenezy) i ich przebudowy; polega na ustaleniu właściwego dla danego typu komórki wzoru ekspresji genów; w czasie różnicowania nie dochodzi zwykle do zmian ilościowych i jakościowych genów, lecz jedynie do wybiórczej aktywności transkrypcji jednych genów i represji innych.." Wiem, ze czasami GW jest powiedzmy 'nedzna' jesli chodzi o nauke, jednak w tym przypadku zgadzam sie z autorem aurtykulu(nie znalazlem nigdy innej definicji Roznicowania komorkowego-a troche sie tym interesowalem, szczegolnie kom. macierzystymi): "* Komórki macierzyste z czasem dorośleją i tracą swoje właściwości. Realizując zakodowany w genach program, różnicują się np. w komórki wątroby, serca, mózgu czy mięśni, a więc przestają być macierzystymi. Ale na początku 1999 r. biolodzy z Wisconsin udowodnili, że można dowolnie długo utrzymywać komórki macierzyste w niezróżnicowanym stanie. Dzieliły się, ale pozostawały na etapie, kiedy ich losy wciąż nie były przesądzone" www1.gazeta.pl/nauka/1,34134,93434.html zycze troche konsekwencji naukowej. I KOLEJNY RAZ ZYCZE TROCHE KONSEKWENCJI NAUKOWEJ: "Pisalam juz -nie wstydze sie - mysle wolno" p.s. buziaczki dla dziewczynek i meza od swich'ow, a takrze gorace pozdrowienia dla kolerzanek z pracy i duzy HUG dla pracodawcy (nalezy mu sie- przeciez pania zatrudnil;-). p.s.2. TAK JAK PANI KAZDY POTRAFI, ALE PO CO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: Self- OBSTRUCTION a' la ANka IP: *.echostar.pl 27.06.03, 09:28 POMYŚLNOŚCI ZYCZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A szkoda ze sie czegos nie nauczyles LOnger IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 09:31 Zazdrosc jest straszna cecha - fatalna w przypadku gdy dotyczy wiedzy naukowej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk NIE MUSISZ BYC AZ TAK WIARYGODNA Z TYM 'KONCEM' IP: *.echostar.pl 27.06.03, 13:09 Dyskusja z Tą Panią jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu, ponieważ w przypadku udowodnienia Tej Pani nielogiczności, niekonsekwencji myślowej i nieznajomości znaczenia pojęć, którymi Ta Pani się posługuje - nie ustosunkowuje się ona do argumentów dyskutanta tylko wypisuje kolejne niczym nie poparte pseudonaukowe i pseudointelektualne tezy. W przypadku podania argumentów obnażających nieprawidłowość ‘przypuszczeń’ Tejże Pani, wypisuje ona kolejny absurdalny post i cała ‘procedura’ zaczyna się od nowa. Dyskusja Pani Aniu nie polega na tym, aby Pani post widniał jako ostatni, bez względu na prawdziwość tez w nim zawartych, ale na rzeczowym i merytorycznym ustosunkowaniu się do tez adwersarza. Ostatni post nie uczyni z Pani ‘moralnego’ zwycięzcy, ale prawdziwość głoszonych tez i wykazanie błędów w rozumowaniu adwersarza - owszem. Poniżej, aby nie pozostać gołosłownym i nie powielać sposobu prowadzenia dyskusji przez Tą Panią, podaję kilka co ciekawszych linków z dyskusjami, które Ta Pani prowadziła. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6682478 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6667337 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6691669 Wybór sposobu dyskusji świadczy również o człowieku i jego szeroko pojętych kompetencjach. Na przyszłość jeżeli będzie Pani konfabulować na mój temat to mam nadzieję, że będzie pani w stanie podać właściwe argumenty i poprze je linkami do moich wypowiedzi. Wtedy wszyscy będą mieli możliwość oceny rzeczowości Pani argumentów. A zapewniam Panią, że każdy się myli, problem w tym czy potrafi przyznać się do swoich błędów i wyciągnąć konstruktywne wnioski na przyszłość - czego z całego serca Pani życzę. Oto moje bodaj jedno z bardziej ulubionych zdań, które Pani napisała do mojej ‘połowicy’, a obnażające Pani sposób patrzenia na otaczający świat. Jest on również spójny z Pani prawicowymi poglądami, jednakże, czy z liberalnymi? mam wątpliwości, ponieważ liberalizm Proszę Pani to ............,ach szkoda więcej moich słów na Tą Panią. „Spiskiem jest popisywanie z tego samego komputera rodzinnie czy tez ´partnersko´ jak kto woli skoro macie Panstwo w tej kwestii takie same poglady.” forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6680675 p.s. a propos czasami Pani twierdzi, że ja to Camrut, a czasami z goła coś innego, czyżby znowu jakaś niekonsekwencja myślowa. p.s.2. argumenty ad personam i wykazanie (jakże licznych) błędów w mojej pisowni myślę, że nie powinny Panią satysfakcjonować, wszak jest pani Naukowcem i to przez DUże n. A TERAZ DLA ODPREZENIA BAJKA: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6695977 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk BRAWO ANka - KEEP GOING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 09:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKa To jaka teraz dziedzina wiedzy? IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 09:33 Slucham Longer - ortografii i gramatyki sie nie nauczyles - biologii tez - chciales sie czegos dowiedziec - napisalam - co jeszcze mam Panu powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szympans Bonobo Re: To jaka teraz dziedzina wiedzy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.03, 09:54 My szympansy tez jestesmy za aborcja. U ludzi. Nasz gatunek jest lepiej przystosowany. Zrobimy wam planete malp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: To jaka teraz dziedzina wiedzy? IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 10:00 Rozumiem. My Wasi bracia rozumiemy rozne potrzeby:)) Ale nie glupote i chamstwo w imie manipulacji politycznych. Kazdy ma prawo miec swoje zdanie. Ale naprawde czy zmiana tego prawa jest teraz tak wazna? Czy Bonobo czytal wypociny swojego ´kolegi´ w racjach? Czy wie ze np ANka wypowiada sie przeciw zmianom bo a) Martwi sie o czas na dojrzewanie swoich dziewczynek b) Uwaza ze te dyskusje maja cel polityczny z racji na sytuacje ekonomiczna Panstwa w tym momencie? Czy ja moge tez poistniec jak Bonobo i miec swoje zdanie bez atakow ze strony ´kurtuazyjnych´ oszolomow ktorzy tylko o dupach gadac potrafia...Fe dalam sie sprowokowac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiekun szympansow Re: To jaka teraz dziedzina wiedzy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.03, 10:08 Przepraszam, juz go zabralem od klawiatury i wsadzilem do klatki. To sa straszne cyniki. Nie mozna ich ostatnio zostawiac ani na chwile samych. A mowilem dyrektorowi zeby nie dawac szympansom komputera. Musze zlikwidowac jego konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Prosze go tak nie terroryzowac :))) IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 10:11 On tez ma prawo do glosu jako nasz kuzyn :))) A wypowiada sie kulturalnie wiec jest mi tym bardziej bliski Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk mitomANKO ERZAC'U NAUKOWCA - LOGICZNOSCI ZYCZE IP: *.echostar.pl 27.06.03, 12:00 TOBIE I TWOIM LOTNYM KOLEZANKOM. Gość portalu: ANka napisał(a): > On tez ma prawo do glosu jako nasz kuzyn :))) > A wypowiada sie kulturalnie wiec jest mi tym bardziej bliski > Pozdrawiam A JAKZE, ALE Z CZYSTO NAUKOWEGO PUNKTU WIDZENIA 'PIEPRZENIE O DUPIE MARYNI' NIC DO NAUKI NIE WNIOSLO, a twoja golomowa i owszem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ A jaki byl temat? Krotka Pamiec Aniu? IP: 146.21.1.* 27.06.03, 10:19 Gość portalu: ANka napisał(a): > Rozumiem. My Wasi bracia rozumiemy rozne potrzeby:)) > Ale nie glupote i chamstwo w imie manipulacji politycznych. > Kazdy ma prawo miec swoje zdanie. Ale naprawde czy zmiana Tak, O ILE MA ZDANIE! Tutaj bronisz antyaborcjonistow, poprzedniu podawalas argumenty ZA: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6630243 > Czy wie ze np ANka wypowiada sie przeciw zmianom bo > a) Martwi sie o czas na dojrzewanie swoich dziewczynek Tzn ze nie bde mialy czasu, Aniu, dyskusja jest o statku holenderskim i prawie do aborcji... Nie o dojrzewaniu dzewczat! > b) Uwaza ze te dyskusje maja cel polityczny z racji na > sytuacje ekonomiczna Panstwa w tym momencie? To stwerdzenie czy pytanie jak sugeruje pytajnik nan koncu? I w jaki sposob wiaze sie to z tematem, powtorze: Aniu, dyskusja jest o statku holenderskim i prawie do aborcji... Nie o sytuacji geopolitycznej i w ogole. Uwazasz ze dyskusja nie ejst wazna ani ptrzebna nie zabieraj glosu! > Czy ja moge tez poistniec jak Bonobo i miec swoje zdanie > bez atakow ze strony ´kurtuazyjnych´ oszolomow ktorzy Aniu, istniej sobie ale jesli wypowiadasz swoje zdanie na forum to logicznie rzecz biorac powinnas sie spodziewac odpowiedzi. Biorac pod uwage poziom Twoich argumentow nie zawsze przychylnych... > tylko o dupach gadac potrafia...Fe dalam sie sprowokowac.. No wlasnie! JZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka JZ spojrz rzesz Pan na gore:)))) IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 10:30 TAm juz odpisalam. Bronie wlasciwego stosunku do kobiety - matki. To nie sa ani argumenty za ani przeciw. Jesli ktos mi pisze ze matke brzuch ´poswedzi´ i to koniec konsekwencji dla matki to jak to sie mowi popularnie ´szlag mnie trafia´. Stad opis roznych mozliwych stanow w ciazy.. To nie jest krotka pamiec choc wcale nie mam swietnej pamieci- wciaz nad nia pracuje i ubolewam ze nie mam lepszej. Odpisalam Panu o tym ze faktycznie w pierwszej konfrontacji z ta kwestia bylam za - to jest tam na gorze razem z wyjasnieniem. Odpisalam dlaczego po przemysleniach zmienilam zdanie. A sadze ze fakt iz zwalczalam wykorzystanie argumentow ´naukowych´ pt. zlepek komorek - kobiete brzuch poswedzi lub wiem wszystko bo asystowalem przy porodzie zony (Pan Wojtek - pamieta Pan?) nie jest czyms zlym i nie jest hipokryzja? TAk zmienilam zdanie - napisalam dlaczego. Czy moge? A moze lepiej walczyc, obrazac i trwac przy swoim zdaniu nie zaleznie od tego co mowia i wykazuja inni uzywajac tego typu argumentacji jak Longer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ No tak... zabawa w chowanego.. (+merytorycznie) IP: 146.21.1.* 27.06.03, 10:52 Gość portalu: ANka napisał(a): > TAm juz odpisalam. tam na gozrze sa trzy miejsca gdzie odpisalem. prosze podawac linki a nie postoslowne "tam" > Bronie wlasciwego stosunku do kobiety - matki. > To nie sa ani argumenty za ani przeciw. No wlasnie, ani za, ani przeciw, Co to jest "wlsciwy" stosunek? jedeyny wlasciwy i stosowny czyli katoliczki, a dlaczego nie muzulmanski w wydaniu Talibow? [...] > Odpisalam Panu o tym ze faktycznie w pierwszej > konfrontacji z ta kwestia bylam za - to jest tam na gorze > razem z wyjasnieniem. > Odpisalam dlaczego po przemysleniach zmienilam zdanie. Nie po raz pierwszy, zmienila Pani zdanie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6698394 Niestety nie wzbuda to zaufania co do pani argumentow. prosze pisac wolniej a myslec dluzej. > A sadze ze fakt iz zwalczalam wykorzystanie argumentow > ´naukowych´ pt. zlepek komorek - kobiete brzuch poswedzi > lub wiem wszystko bo asystowalem przy porodzie zony (Pan > Wojtek - pamieta Pan?) nie jest czyms zlym i nie jest > hipokryzja? > TAk zmienilam zdanie - napisalam dlaczego. Czy moge? Dpoiero po wytknieciu sprzecznosci, ale to tez dobrze. przyjemnie mi ze chociaz raz mi sie udalo miec racje, nie tylko w moim wlasnym przekonaniu. Niestety po zmianie stron zachowuje sie pani jak typowa neofitka! > A moze lepiej walczyc, obrazac i trwac przy swoim zdaniu > nie zaleznie od tego co mowia i wykazuja inni uzywajac > tego typu argumentacji jak Longer? Longer uzywa argumentacji _logicznie_, moze zbyt duzo krzyczy ale i tak ma gost sporo samozaparcia ze jeszcze nie wyladaowal w szpitalu psychiatrycznym po sposobie w jaki inni, pania w to wlaczajac, dyskutuja z jego argumentami. pozdrawiam JZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: No tak... zabawa w chowanego.. (+merytoryczni IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 11:13 Gość portalu: JZ napisał(a): > > Dpoiero po wytknieciu sprzecznosci, ale to tez dobrze. przyjemnie mi ze chociaz > > raz mi sie udalo miec racje, nie tylko w moim wlasnym przekonaniu. Niestety po > zmianie stron zachowuje sie pani jak typowa neofitka! ----------------------------------------------------- NIE- w kwestii zmiany zdania ma Pan racje w kwestii wytkniecia nie - prosze wejsc na watek o protescie kobiet. Tam pisalam do niejakiego KRAKENA o tej zmianie zdania. Pisalam tez gdzies wczesniej? A wiec jak z ta ´neofitka´? Odnosimy sie do mnie bezposrednio czy moich argumentow? ----------------------------------------------------- > Longer uzywa argumentacji _logicznie_, moze zbyt duzo krzyczy ale i tak ma > gost sporo samozaparcia ze jeszcze nie wyladaowal w szpitalu psychiatrycznym po > > sposobie w jaki inni, pania w to wlaczajac, dyskutuja z jego argumentami. -------------------------------------------------- Nie zgadzam sie z tym. Nie dyskutuje logicznie. Pisal zbyt tasiemcowo i zbyt rozwlekle. Robil tyle bledow w tym merytorycznych ze nie udawalo sie na kazdy z nich niezaleznie odpisac aby siebie i wszystkich przy okazji nie zmeczyc. Pisal o skladni - jest tylko jeden problem. W innych zdaniach ktore uzywal o larwach - poczwarkach itd uzywa koncowek ktore czynia skladnie jednoznaczna. W tym pierwszym ktore skrytykowalam nie- Czy to Pana zdaniem prawidlowa logika? To jakies bledne niczym nie poparte wywody. Pisze ze jezdzil z Pania Camrut do Irlandii - potem ze to Pani Kamila. Tymczasem Pani Kamila nie zna go. Pan Longer twierdzi ze z tego samego komputera - bo taka byla pierwsza informacja na ten temat. Pani Kamila ze z wielu. Po co wogole o tym pisac? Nie nie obchodzi mnie to - dopoki ktos jawnie nie klamie.. A tego akurat nienawidze wszedzie. Ja na tym forum moglam sie mylic- mogla zartowac dla rozladowania napiecia ale nigdy nie klamalam!!! Tez pozdrawiam - ciesze sie ze juz milej ANka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ No to ja ide do mojej piaskownicy... IP: 146.21.1.* 27.06.03, 11:23 Ale Ani zostawie zabawki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6699444 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6699551 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk mitomANKO ERZAC'U NAUKOWCA -ZYCZE LOGICZNOSCI ! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 12:11 A JEDNAK SA NA TYM FORUM INTELIGENTNE JEDNOSTKI zycze wytrwalosci w dochodzeniu swoich racji. Szczegolnie z ludzmi pokroju "ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog..", wiem, ze sprowadzenie takich osob na blonie racjonalnych, a nie ir.... argumentow jest iscie szatanskim wyzwaniem;-) pozdrowienia J.K. p.s. jednak nie tylko w stosunku do Kamili i mojej skromnej osoby 'KROLOWA MATKA' konfabuluje fakty. konfabuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut mitomANKO - MYSLI PANI....WOLNO.. .TAK?. IP: *.echostar.pl 27.06.03, 12:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6698800 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6698563 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Coz nie ma Pani argumentow IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 12:45 Ani na moje klamstwa ani chamstwo. Ja juz w przypadku do Pani tak. Ale nie mam czasu. I tylko jedna mala uwaga. Skad Pani wie cos o moich -´przedrostkach´? a moze nic Pani nie wie o korespondencji P. Longera? Bo przeciez ´czytac nieladnie´? A tak gwoli prawdy i scislosci - nie wie Pani jakie i czy wogole mam przedrostki bo tak sie sklada ze NIGDZIE na tym forum o tym nie pisalam:))))) Gratuluje I zycze dalszego pienienia sie tym razem juz w kupie i wspolnie- czyz nie tak? A ja dam sobie spokoj - faktycznie definitywnie. Ten kraj to nie tylko takie postawy i nie tylko ataki na ludzi, ktorzy maja wlasne zdanie. A ja mam wlasne zdanie w tej kwestii i chyba rowniez dzieki dyskusji z Panstwem nie zmienie go... Pozdrawiam Acha Pan LOnger jeszcze ma zwyczaj podkradania czyjegos motta- Czy to aby nie plagiat? A moze cytat naukowy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut BUACHACCHACHACHACHACHA.:)DO LINKOW POKI SIL STARCZ IP: *.echostar.pl 27.06.03, 17:26 BUACHACCHACHACHACHACHA.:)DO LINKOW POKI SIL STARCZY!!!! prosze pisac tak dalej, rozbawi pani cale forum;) odrobina rozrywki przyda sie nam wszyskim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NIech Pan tam zabierze Pana Longera IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 12:20 Bo o dziwo ten ostatni nagle poprawil ortografie a Pan zacza l robic bledy. O dziwo w pierwszym watku odnosi sie pan do siebie (podpis JZ) i to podwojnie - cytujac swoje opinie. Rzeczywiscie probuje sie Pan mna bawic co nieuszlo mojej uwadze. Coz kazdy kto przeczyta moje opinie wie ze nie mozna ich wyciagnac z encyklopedii. O neurogenezie, warstwach kory tak szybko Pan nie przeczyta. O amygdala tez nie. To nie konkurs na wiedze.. Dziekuje za pozdrowienia od Switcha- wiem o co chodzi. A wiec sie nie mylilam. Szkoda ze te biedne kobiety zgwalcone nie wiedza jak sie nimi manipuluje:)))) W tym sek. Definicje z encyklopedii nic nie pomoga.. Zawracanie glowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk 'WYDMUSZKO INTELEKTUALNA' - SKON ZE SWOJA SPISKOWA IP: *.echostar.pl 27.06.03, 12:47 'WYDMUSZKO INTELEKTUALNA' - SKON ZE SWOJA SPISKOWA TEORIA DZIEJOW, CO ZABRAKLO INNYCH ARGUMENTOW. AAAAAAAAAAAA nie pisalem. JESTES TAK PRZEWIDYWALNA JAK TWOJ NASTEPNY POST - tautologia, ale ty lubisz tautologie. Gość portalu: ANka napisał(a): > Bo o dziwo ten ostatni nagle poprawil ortografie a Pan > zacza l robic bledy. O dziwo w pierwszym watku odnosi sie > pan do siebie (podpis JZ) i to podwojnie - cytujac swoje > opinie. Rzeczywiscie probuje sie Pan mna bawic co > nieuszlo mojej uwadze. Coz kazdy kto przeczyta moje > opinie wie ze nie mozna ich wyciagnac z encyklopedii. W RZECZY SAMEJ TAKICH BZDOR TAM NIEMA GDYBYS mitomANKO CZASAMI ZAGLADNELA DO NICH TO MOZE RZECZOWOSC TWOICH WYPOWIEDZI ULEGLABY DRASTYCZNEJ POPRAWIE ERZAC'U NAUKOWCA. > O neurogenezie, warstwach kory tak szybko Pan nie > przeczyta. O amygdala tez nie. To nie konkurs na wiedze.. > Dziekuje za pozdrowienia od Switcha- wiem o co chodzi. A > wiec sie nie mylilam. Szkoda ze te biedne kobiety > zgwalcone nie wiedza jak sie nimi manipuluje:)))) > W tym sek. > Definicje z encyklopedii nic nie pomoga.. > Zawracanie glowy... PRZEJDZ NA 'CZATA' LUB 'CAFE' MOZE TAM TWOJE WYPOWIEDZI UZYSKAJA PRZYKLASK. I OPIERAJ SIE NA TEMATACH KTORE SA PORUSZANE. ZAROWNO JA JAK I KAMILA MOGLIBYSMY ZARZUCIC CIE CALA MASA POJEC, KTORYCH PRZY TWOICH KOMPETENCJACH LOGICZNYCH NIGDY NIE BYLABYS W STANIE POJAC, co juz udowodnilas swoja nie znajomoscia podstaw logiki. ale czy o to TUTAJ CHODZI? nie. FORUM TO NIE PIERDUM-PIERDUM mitomANKO!!! CZY O TO TOBIE CHODZI? ZAISTE JESTES TYLKO 'WYDMUSZKA INTELEKTUALNA' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Panie prokuratorze- jakze bym smiala IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 12:58 Watpic ze Panstwo - nie znajacy sie zreszta miedzy soba prywatnie - zarzuca mnie mnogoscia swoich pojec.. No to jak tam te moje ´przedrostki´ Ile ich mam:))))) To ta ´wydmuszka´? A moze cos na d..? Niestety ja nie zaczynalam tej dyskusji w kwestiach merytorycznych no ale osmielilam sie bronic.. Wiedza jest jedna - ta wiedza - jedyna i doskonala jest LOnger i jego przyjaciele. Ale Longer jest libralem to nic ze w kwestiach naukowych jest nieomylny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk NIE MAM NIC DO DODANIA - A ANIA JAK ZAWSZE NA'END' IP: *.echostar.pl 27.06.03, 13:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6702178 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Troll czy egzaltowana kobietka? IP: 146.21.1.* 27.06.03, 13:34 Troll czy egzaltowana kobietka? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6702295 JZ NB. reposted po pomylce Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Spieprzaj dziadu! 27.06.03, 14:29 I swoje kompleksy wyladowuj gdzie indziej a nie uwiesil sie na kobiecie i steka, impotent jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: Troll czy egzaltowana kobietka? IP: *.echostar.pl 28.06.03, 11:22 1)„Co do kwestii moralnych tu wymienionych rzeczona dwoistosc jest tak naprawde niepowtarzalnoscia mojej osoby (jako fenotypu)” mitomANKO z ciebie taki naukowiec jak z koziej...... Gość portalu: ANka napisał(a): > Gdyby w swej ironii bronil pan > ovum bylby pan blizej z racji na mitochondrium.. Czy chodzi tobie o to, ze mitochondria przekazuje nam tylko matka? I co z tego? > A nikomu myslacemu nie chodzi o te popularna tu zygote > tylko o ten moment troche pozniej - kiedy najczesciej > dochodzi do aborcji. "o ten moment troche pozniej"? Bardzo precyzyjne okreslenie jak na naukowca Niech to zdanie pozostanie twoim 'młottem' zyciowym: "Pisalam juz -nie wstydze sie - mysle wolno" Anka jak na naukowca przystalo precyzyjna byla rowniez w;-) http://www1.gazeta.pl/kraj/1093892,34317,1546205.html?v=3&a=6691669#opinie https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6682478 https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6699551 https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6695526 Niech pani nie pisze już wiecej o swoich przekonaniach, ponieważ nie sa one należycie ugruntowane, tak samo jak naukowe. Tylko nauka to bardziej scisla dziedzina niż pani przekonania. Dlatego proponuje skupic sie w dyskusji na faktach naukowych, nie na faktach pani dwoistości. I prosze juz nie powolywac sie na wszechstronne wyksztalcenie i wiedze – niech pani to udowodni. O powyzszym najlepiej swiadcza pani wypowiedzi: 2) „NIkt mi nie musi wierzyc w kwestiach moralnych. W kwestiach naukowych jesli mam dobrze przygotowany kregoslup faktow doswiadczalnych tak” 3) "Na poczatku bylam za bo jestem liberalna z zasady. Ale chyba jestem bardziej konserwatywnym liberalem (nie wiem jaka jest forma zenska?)" 4) „Bardzo wtedy Krakena polubilam. > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > myslalam. ************************ -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz??? 5) „Liberalizm ma sens w dojrzalym spoleczenstwie. To jest moje zdanie.” 6) „..Nie jestesmy pokrowcem dla plodu tak jak i nie ma samolubnego DNA w postaci ludzkiej.” 7) ”aborcja w najczestszym przypadku i ta o ktorej ja tu mowie to efekt bezmyslnosci nastolatki………..” 8) „Zawsze jakis znikomy procent bedzie przeprowadzal aborcje dla czystej wygody. ...” 9)”Ja nie jestem za naginaniem prawa do konkretnych przypadkow. MOwie jedno Statki czasem sie przydaja w takich wlasnie okolicznosciach. NIe bedzie to przeciez rozwiazanie stale.” 10) "A mi sie najbardziej podoba ze od pewnego czasu kilkanascie komorek to juz obywatel polski - niezaleznie od tego jakie ma szanse na przetrwanie..” 11) „Ale czemu statek ma nie przyplywac. MOze to prawo nie jest takie idealne dla wszystkich - tego nie wiemy. Jesli bedziemy tak myslec najblizej bedziemy ideom demokracji ludowej - czyz nie tak?” 12) „Chodzi o to co zrobic z takimi statkami- Ja uwazam niech sa bo a) aborcje i tak maja miejsce a nie wiem czy w lepszych warunkach” 13) „Ludzie mowia, ze cztery komorki, to nie czlowiek. A czym my > jestesmy? Kilkoma milonami, czy milardami komorek. Taka roznica? Nie > przesadzajmy tak ze swoja wyjatkowoscia oparta na ilosci komorek. > A ja mysle ze nie chodzi o to ile a o doswiadczenia tych komorek w sensie biologicznym... ………………………… Ale nawet zwierzeta jesli moga wybieraja mniejsze zlo tzn jesli moga - naturalnie absorbuja plod gdy warunki sa niesprzyjajace na odchowanie potomstwa wie Pan o tym? No one to chyba z zalozenia grzesza bo zwierze to synonim grzechu - przynajmniej u niektorych.. Potem jeszcze sie zdarza zabicie np najslabszego potomstwa z miotu- to juz znacznie rzadziej.. Ale zabicie mlodego po urodzeniu i w trakcie wychowywania? To najrzadsze przypadki. Po co wiec te krzyki? Jesli ktos ma plod usunac chyba lepiej jak usunie go wczesniej?” 14) „Gość portalu: Piotr napisał(a): > zycie [ niezaleznie od tego czy ma juz uklad nerwowy czy > nie...]. Dlatego przestac sobie i innym wmawiac, ze jest to > decyzja kobiety o jej brzuchu. Brzuch ja poboli, poswedzi i po > wszystkim. A dziecko zostanie zabite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jezeli o zycie Panu chodzi to prosze uwazac na kleszcze to ten zycie. Dla niektorych nawet wirusy i bakterie.. Po drugie ze zycie nikt myslacy nie ma watpliwosci.. Dopuszczam taka mozliwosc z racji na wolnosc slowa - wolno mowic kazdemu co sie podoba - tu to taki Hyde Park czyz nie- ale mi tez wolno klamstwa obalac.. Nie chce nawet myslec jak moze byc w przypadku dziewczyny ktora np ma podobne doznania a dziecka nie kocha i miec nie chce... A jaki to ma wplyw na dziecko to tez nikogo tu nie interesuje? NO to uczcie dalej Panowie te Panie ktore zaszly w niechciana ciaze jak nalezy teraz kochac to malenstwo.. Powodzenia..... I napewno wszyscy je zaraz adoptuja bo ´swiadoma´ matka na pewno czytala o wplywie aspiryny na plod tudziez innych srodkow teratogennych, napewno nie pila alkoholu od czasu poczecia.. i nie palila papierosow.... Dla mnie to sa czyste brednie. Bez edukacji swoja moralnosc Panowie mozecie zachowac dla siebie.. Ona i tak dla takich nastolatek podejrzewam nie ma zadnego znaczenia. Jesli zas ma to wlasnie przez presje spoleczna ktora sklania je do tych czynow....” „NIkt mi nie musi wierzyc w kwestiach moralnych. W kwestiach naukowych jesli mam dobrze przygotowany kregoslup faktow doswiadczalnych tak” I NA TYM ‘KREGOSLUPIE’ SIE SKUPMY, CHYBA ZE JUZ DAWNO PRZETRACONY. 1).http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6632861 2) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6643191 3) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6684678&a=6698394 4) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6685739&a=6690088 5) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6685739&a=6690974 6) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6629982 7) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6685739&a=6691154 8) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6631824 9)http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=6611145&a=6618665 10) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6611145&a=6616958 11) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6611145&a=6617550 12) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6632236 13) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6611145&a=6618169 14) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6630243 Gdyby kiedykolwiek ta pani zarzucila komus, czytanie cudzej korespondencji;-) „> p.s.2. DO PANI ANI KTORA TEZ CZYTA CUDZA KORESPONDENCJE - i stawia zarzuty > innym odnosnie tego samego” - TO MOJA PROWOKACJA PRZYNIOSLA SKUTEK . „Ja nigdy czegos takiego nie pisalam ze ja uwazam ze nie ladnie :))))” http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=6702706&a=6707040 W ROZMOWACH Z TA PANIA PO PROSTU „CYTUJCIE JA SAMA”-PONIEWAZ WYPOWIEDZI TEJ PANI SA PRZECIWSTAWNE SOBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Ty nie jestes Bonobo! 27.06.03, 14:25 Bo prawdziwy bonobo44 mowil, ze jezeli nie ma numeru przy bonobo, to tak jakby go nie bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk mitomANIA ANIA=ANIA mitomANIA IP: *.echostar.pl 27.06.03, 11:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6682787 PROSZE LOGICZNIE Z MERYTORYCZNYMI ARGUMENTAMI UZASADNIC MI POWYZSZE. JEZELI SIE PANI NIE ZGADZA ZE ZDANIEM `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` TO PROSZE PRZEDSTAWIC SWOJ WYWOD LOGICZNY Z ZALACZONYMI 'CYTATAMI, PONIEWAZ MAM DOSC, KONFABULACJI I PANI PSEUDONAUKOWEJ PAPLANINY POPARTEJ TYLKO I WYLACZNIE DOBRYM ZDANIEM NA WLASNY TEMAT - a to tez jakiestam pojecie opisuje;) Jezeli chce pani wykazac moja niekonsekwencje myslowa, to prosze bardziej wysilic zwoje, jest pani biologiem,MIKRO........ i powinna pani wiedziec, ze organ......, poniewaz jak do tej pory POKAZALA PANI NA CO JA STAC: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6693594 I KOLEJMA 'GENIAlny mysl' argumentami nie poparta-bac blednymi co wykazalem;-) I wszyscy poza pania zrozumieli hihihihihi HICHOCIE SREDNIOWIECZA. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6695526 powtorze za osoba, ktora piep......jak nakrecona, a bedaca jedna z nielicznych godnych PANI OSBY (z duzej jak przystalo na KROLEWNE GLUPOTY TEGO FORUM, tffu 'KROLOWA MATKE'): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wev NIE MOŻNA ZABIĆ KOGOŚ, KTO JESZCZE SIĘ NIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.03, 11:46 URODZIŁ!!!! Co za brednia!!! Do momentu przecięcia pępowiny płód jest jedym z organów w ciele kobiety i WYŁACZNIE ona może decydować o jego losach (podobnie jak o własnej nerce, czy sercu). Mężczyzna może jedynie być lub nie być razem z kobietą w jej decyzji (każdej) I, DO CHOLERY, PISZĘ TO JA - TO MĘŻCZYZNA!!!!!! Spójrzcie zresztą na tych szpetnych, histerycznych bigotów; na tę Ligę Polskich Mend i Świętoszkowatych Donosicieli Co za kreatury! Spójrzcie na lisie pyszczki tych wszystkich Łopuszańskich, Strąków i im podobnych - z jaką mściwą satysfakcją, jakim uśmieszkiem triumfu starają by w jednym zdaniu umieścić jak największą ilość słów: "morderczynie, zabijać, mordować" itd. Wierzycie w ich czyste, "chrześcijańskie" pobudki??! Są od chrześcijańskiego miłosierdzia tak daleko, jak to tylko możliwe. POWTARZAM: NIE MOŻNA ZABIĆ KOGOŚ, KTO JESZCZE SIĘ NIE URODZIŁ!! Bo dlaczegóżby nie objąć prawną opieką również dzieci jeszcze nie poczętych? Należałoby zatem w chwili poczęcia nadać temu człowiekowi imię, wprowadzić do ksiąg, utworzyć pesel itd. To, iż człowiek zaczyna się wraz z poczęciem jest tak samo arbitralne jak uznanie, że zaczyna się wraz z pierwszym głębokim spojrzeniem sobie w oczy jego przyszłych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vev NIE MOŻNA ZABIĆ KOGOŚ, KTO JESZCZE SIĘ NIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.03, 12:21 URODZIŁ!!!! Co za brednia!!! Do momentu przecięcia pępowiny płód jest jedym z organów w ciele kobiety i WYŁACZNIE ona może decydować o jego losach (podobnie jak o własnej nerce, czy sercu). Mężczyzna może jedynie być lub nie być razem z kobietą w jej decyzji (każdej) I, DO CHOLERY, PISZĘ TO JA - TO MĘŻCZYZNA!!!!!! Ona i płód, to tajemnica - należąca do nich a całej reszcie od tego wara!! (chyba, że znajdzie to przyzwolenie kobiety) Spójrzcie zresztą na tych szpetnych, histerycznych bigotów; na tę Ligę Polskich Mend i Świętoszkowatych Donosicieli Co za kreatury! Spójrzcie na lisie pyszczki tych wszystkich Łopuszańskich, Strąków i im podobnych - z jaką mściwą satysfakcją, jakim uśmieszkiem triumfu starają by w jednym zdaniu umieścić jak największą ilość słów: "morderczynie, zabijać, mordować" itd. Wierzycie w ich czyste, "chrześcijańskie" pobudki??! Są od chrześcijańskiego miłosierdzia tak daleko, jak to tylko możliwe. Ich lęk by seksualność człowieka nie wymknęła się spod ich reglamentacji a kobieta poczuła się zbyt wolna i samoistna jest przecież tak oczywisty. Świadczy o tym ich wściekłość. Niejeden psychoterapeuta miałby dużo tam pracy. Kobiety! Zdzielcie tych kretynów - ścierą przez łeb!!! Lub zaproponujcie reglamentację spermy (skoro jej "jałowe" wykorzystanie nie prowadzi - mimo, że mogłoby - do poczęcia i tym samym zabija dziecko jeszcze nie poczęte a potencjalnie istniejące), zakaz podwiązywania nasieniowodów lub erekcję wyłącznie w celach prokreacyjnych!! POWTARZAM: NIE MOŻNA ZABIĆ KOGOŚ, KTO JESZCZE SIĘ NIE URODZIŁ!! Bo dlaczegóżby nie objąć prawną opieką również dzieci jeszcze nie poczętych? Należałoby zatem w chwili poczęcia nadać temu człowiekowi imię, wprowadzić do ksiąg, utworzyć pesel itd. To, iż człowiek zaczyna się wraz z poczęciem jest tak samo arbitralne jak uznanie, że zaczyna się wraz z pierwszym głębokim spojrzeniem sobie w oczy jego przyszłych rodziców. Bąźmy wolnymi, dorosłymi ludźmi!!! Nie dajmy zamknąć się w przedszkolu sprokurowanym przez dewotów i szantażystów. Jesteśmy wolni!!! (to samo dotyczy prawa każdego człowieka do godnej, pod skrzydłami lekarskimi śmierci, SKORO, TAKA JEGO, KURWA, WOLA!!!) Odpowiedz Link Zgłoś