Gość: snajper Jedna siec telefoniczna = 100 tys poslancow bezrob IP: *.waw.cdp.pl 11.12.01, 14:13 otnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Jedna siec telefoniczna = 100 tys poslancow bezrob IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 20:27 Ty snajper nie udawaj, że nie widzisz co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Jedna siec telefoniczna = 100 tys poslancow bezrob IP: *.acn.waw.pl 11.12.01, 21:13 Gość portalu: waldi napisał(a): > Ty snajper nie udawaj, że nie widzisz co się dzieje. Ależ widzę, widzę. Centra handlowe wypierają małych sklepikarzy, tak jak kiedyś kolej żelazna wyparła dyliżanse, a maszyny parowe - rękodzieło. Oczywiście takie procesy powodują wzrost bezrobocia wśród rękodzielników, stangretów dyliżansów czy sklepikarzy. No cóż, taka jest cena postępu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo Re: Jedna siec telefoniczna = 100 tys poslancow bezrob 12.12.01, 00:09 Gość portalu: snajper napisał(a): > otnych. Chyba więcej, bo nie policzyłeś konnych posłańców, właścicieli tam-tamów, gołębi pocztowych, "operatorów" ognisk - znaki dymne, telegrafów optycznych. Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Jedna siec telefoniczna = 100 tys poslancow bezrob IP: *.acn.waw.pl 12.12.01, 00:38 ptwo napisał(a): > Gość portalu: snajper napisał(a): > > > otnych. > > Chyba więcej,bo nie policzyłeś konnych posłańców, właścicieli tam-tamów, gołębi > pocztowych, "operatorów" ognisk - znaki dymne, telegrafów optycznych. Zgroza! Widzę jedno wyjście. W imię walki z bezrobociem - tnijmy kable. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 JedenSexTelefon0-700=100TYSbezrobotnych prostytute IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 20:33 k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel Re: Jeden Supermarket [sieć]=100-TYS. bezrobotnych IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 20:43 W Krakowie supermarket jak mu sie konczy okres zwolnienia z podatku zmienia nazwe i wlasciciela i dalej jest zwolniony z podatku. Swietna metoda 4 wlascicieli supermarketu co kilksa lat przekazuje sobie prawa wlasnosci i zmienia nazwe, by znowu miec gigantyczna ulge podatkowa. Przypomina to troche Ameryke Poludniowa, ale to Polska. Przed chwila widzialem program w tvn24, o tym jak wlasciciele supermarketow wyzyskuja pracownikow , dyskryminuja i odmawiaja im podstawowych praw. Wniosek : W Polsce trzeba byc bandyta, albo dawac sie okradac prymitywnym oszustom, ktorzy pomnazaja majatki z lapowek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Ci pracownicy idą tam dobrowolnie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 22:12 ...a nie z łapanki. A tak w ogóle coś takiego jak "prawa pracownicze" to czysty komunizm. Pracownik ma pracować, pracodawca płacić i tak powinno brzmieć CAŁE prawo pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel niewolnictwo IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 22:26 Gość portalu: crack66 napisał(a): > ...a nie z łapanki. > A tak w ogóle coś takiego jak "prawa pracownicze" to czysty komunizm. > Pracownik ma pracować, pracodawca płacić i tak powinno brzmieć CAŁE prawo pracy > . Generalnie sie z Toba zgadzam, aczkolwiek, wyrzucanie kogos z pracy za wypicie kawy, lub karanie rozkazem stania przy kasie , a nie siedzenia, przez kilka godzin przypomina wlasnie komunizm. Chodzilo mi o prawo do normalnego traktowania, a nie przesladowania. Niestety w kraju w ktorym jest bezrobocie, Ci ktorzy musza pracowac beda musieli wykonywac niedlugo wszystkie rozkazy szefa by z niej nie wyleciec. A to juz niewolnictwo ( na wlasna prosbe). Chyba, ze ktos woli umierac z glodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Co do tego stania za karę... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 23:09 ...to faktycznie jakaś chora jazda, ale jeśli chodzi o picie kawy... sam kiedyś wywaliłem taką jedną lafiryndę, kiedy wypiła kawę. Ale to była tysięczna kawa a jakiejkolwiek pracy nie było widać. To co ta ekspedientka powiedziała w telewizji o sobie może być tylko małym fragmentem prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel Re: Co do tego stania za karę... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 23:41 Gość portalu: crack66 napisał(a): > ...to faktycznie jakaś chora jazda, ale jeśli chodzi o picie kawy... sam kiedyś > > wywaliłem taką jedną lafiryndę, kiedy wypiła kawę. Ale to była tysięczna kawa a > > jakiejkolwiek pracy nie było widać. To co ta ekspedientka powiedziała w > telewizji o sobie może być tylko małym fragmentem prawdy. Pewnie, ze tak... Tylko dlaczego sady dostaja setki anonimow od pracownikow supermarketow o lamaniu prawa, a nie od pracownikow innych sklepow???????? Pokazywali kobiete, ktora opowiadala, ze wszystkie kasjerki musialy stac na bacznosc przy kasie i baly sie powiedziec za co je ukarano, zeby nie wyleciec z pracy.... Jak dla mnie moga wyrzucic wszystkich, ani nie pracuje, ani nie zatrudniam... Diabel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Co do tego stania za karę... IP: 151.112.27.* 11.12.01, 23:54 nie wiem jak sie traktuje pracownikow, ale wiem jak sieci supermarketor traktuja dostawcow towarow i firmy budowlane badz wykonczeniowe. Innymi slowy zalegaja bardzo dlugo z platnoscia za towar badz usluge - zapewniajac sobie tani, badz darmowy kredyt. Czesto rujnuja w ten sposob drobnych dostawcow lub firmy , ktore w ten spos. utracily plynnosc finansowa. W jedym z marketow dyrekcja nie zaplacila firmie budowlanej stwierdzajac, ze uwonanie jest niezgodne z BHP i zagraza bezpieczenstu pracownikow i klientow, ale nie przeszkadzato to widac w otwarciu martetu i czesaniu kasy na podobno zagrozonych klientach i pracownikach. Takie numery to sa ponizej pasa. Konkurencja - TAK !!! Ale uczciwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Co do tego stania za karę... IP: *.acn.waw.pl 12.12.01, 00:47 To dlaczego dostawcy biją się, aby dostarczac towar do marketow ? Bo markety placa, po 30 dniach ale placa. W odroznieniu od malych prywatnych sklepikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr* Re: Co do tego stania za karę... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 17:49 Poszedłem do supermarketu z ofertą.Wszystko było za drogo. Tak się składa ,że mam swój sklep obok.Jak dotąd istnieję. Nie wiem jak długo. Jedyne co mnie pociesza , to jest to , że mają ceny wyższe i wykonczyli już 5 dostawców. To jest pocieszenie tylko dla mnie. Supermarkety byłybyu w marę uczciwa konkurencją, gdyby płaciły rzetelnie podatki Może jeszcze wyżyję.Wiem ,że klient chce najtaniej. Staram się i płacę podatki . Reszta to jest wasz wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel LAFIRYNDY. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 11:58 Gość portalu: crack66 napisał(a): > ...to faktycznie jakaś chora jazda, ale jeśli chodzi o picie kawy... sam kiedyś > > wywaliłem taką jedną lafiryndę, kiedy wypiła kawę. Ale to była tysięczna kawa a > > jakiejkolwiek pracy nie było widać. To co ta ekspedientka powiedziała w > telewizji o sobie może być tylko małym fragmentem prawdy. A czy tez odmawiasz lafiryndom prawa dostepu do toalety, nieplacisz za nadgodziny i nie dajesz urlopu???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Re: LAFIRYNDY WYWALAM JAKO SIĘ RZEKŁO... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 17:33 Gość portalu: diabel napisał(a): > A czy tez odmawiasz lafiryndom prawa dostepu do toalety, nieplacisz za nadgodz > iny > i nie dajesz urlopu???????????????? Lafiryndy wywalam jako się rzekło, więc nie mają dostępu do niczego, natomiast dobrzy pracownicy mają WSZYSTKO, bo w przypadku DOBRYCH (a takich jest niestety w społeczeństwie mniejszość) przestrzeganie ich praw nie jest dla mnie obowiązkiem tylko naturalnym dodatkiem do wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel Re: LAFIRYNDY IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 21:05 Gość portalu: crack66 napisał(a): > Gość portalu: diabel napisał(a): > > A czy tez odmawiasz lafiryndom prawa dostepu do toalety, nieplacisz za na > dgodz > > iny > > i nie dajesz urlopu???????????????? > > Lafiryndy wywalam jako się rzekło, więc nie mają dostępu do niczego, natomiast > dobrzy pracownicy mają WSZYSTKO, bo w przypadku DOBRYCH (a takich jest niestety > w > społeczeństwie mniejszość) przestrzeganie ich praw nie jest dla mnie obowiązkie > m > tylko naturalnym dodatkiem do wynagrodzenia. Alez Ty jestes niezwykle sprawiedliwy pracodawca!!!! Pewnie nalezycz do tych 10%, ktorzy nie lamia praw pracowniczych (mimo wszystko jak ktos "lafiryndy nie wyrzuca z pracy, powinien jej pozwolic sie wysikac, tak czy nie ????? Diabel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: niewolnictwo IP: *.acn.waw.pl 12.12.01, 00:44 Gość portalu: diabel napisał(a): > Generalnie sie z Toba zgadzam, aczkolwiek, wyrzucanie kogos z pracy za wypicie > kawy, lub karanie rozkazem stania przy kasie , a nie siedzenia, przez kilka god > zin przypomina wlasnie komunizm. W komunizmie (może raczej realnym socjalizmie, bo komunizmu u nas nie było) mogłeś się w robocie objać do woli. Byle byś się nie wychylał politycznie. > Chodzilo mi o prawo do normalnego traktowania, a nie przesladowania. Skoro prcodawca ustalił, w trakcie pracy że kawy pić nie wolno, ukaranie za jej picie jest jak najbardziej normalne. > Niestety w kraju w ktorym jest bezrobocie, Ci ktorzy musza > pracowac beda musieli wykonywac niedlugo wszystkie rozkazy szefa by z niej nie > wyleciec. A Ty oczekujesz, że to szef będzie wykonywał rozkazy pracowników ??????? > A to juz niewolnictwo ( na wlasna prosbe). Niewolnictwo to przymus pracy w danym miejscu. Czegoś takiego u nas nie ma. > Chyba, ze ktos woli umierac z glodu. Niech pracuje gdzie indziej. Fachowcy są cały czas poszukiwani. Co ? Nie jest fachowcem ? Niewiele potrafi ? A czyja to wina ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: niewolnictwo IP: 151.112.27.* 12.12.01, 03:21 snajper - nie zdziw sie, ze w postepujacym krysysie przyjdzie i czas na "fachowcow". Juz w zasadzie przychodzi. Jesli z roboty nie wylatuja to sie na pewno koncza bonusy i place zostaja zamrozone. Ja ci tam, zle nie zycze, ale wiedz, ze i fachowiec moze sie znalezc w trudnej sytuacji zyciowej i nic na to nie poradzi. I wtedy zaczyna troche inaczej spiewac. Tak to juz jest, ze jak ktos sie wybil to traci kontakt z rzeczywistoscia, a powrot do tej rzeczywistosci byla ZAWSZE baaaardzo bolesny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel Re: niewolnictwo IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 08:10 Ja nie bronie klasy robotniczej!!!! Moze niedlugo przestanie istniec??? Jezeli pracodawca ogranicza prawa pracownika niezgodnie z np. prawami czlowieka lub prawem obowiazujacym w danym kraju , to jest to przestepstwo - tylko w Polsce jakos nie ma na nie metody, sady tylko kolekcjonuja doniesienia od pracownikow i mozna najwyzej zrobic program w TV. Poza tym , moze troszke wiecej realizmu. Nie do konca jest tak, ze wszyscy bezrobotni w Polsce sa sami sobie winni. Ani nie jest tez tak, ze kazdy pracodawca ma zawsze racje w kazdej sprawie - to mialem na mysli mowiac o komunistycznych metodach, pracowac w realnym socjalizmie rzeczywiscie mogl kazdy, ale na przekrety tak jak i dzisiaj nie bylo zadnej rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Każdy bezrobotny jest sam sobie winien!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 17:38 Bo jeśli nie on to znaczy że winni są inni. Inni czyli również ja. A ja NIE JESTEM WINIEN takim zjawiskom jak: bezrobocie, głód, choroby, powodzie, samotne macierzyństwo i inne. Co więcej NIE CZUJĘ SIĘ Z TYMI PRZYPADŁOŚCIAMI ZWIĄZANY EMOCJONALNIE W JAKIKOLWIEK SPOSÓB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Każdy bezrobotny jest sam sobie winien!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 18:14 warszawka jak zwykle się wymądrza i uważa, że jak u nich jest praca to wszystko jest ok. wychylcie tyłki trochę dalej to zobaczycie jak się żyje innym. Najprościej powiedzieć, że bezrobotni sami sobie są winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teleman Re: Każdy bezrobotny jest sam sobie winien!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 18:37 Gość portalu: crack66 napisał(a): > Bo jeśli nie on to znaczy że winni są inni. > Inni czyli również ja. > A ja NIE JESTEM WINIEN takim zjawiskom jak: bezrobocie, głód, choroby, > powodzie, samotne macierzyństwo i inne. > Co więcej NIE CZUJĘ SIĘ Z TYMI PRZYPADŁOŚCIAMI ZWIĄZANY EMOCJONALNIE W > JAKIKOLWIEK SPOSÓB. crack a CZLOWIECZENSTWO gdzie, w dupie????? Pozdrowienia, obys nigdy nie znalazl sie w polozeniu tych pogardzanych LUDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Dostaniesz kiedyś po pysku i będziesz zaryczany !! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 19:04 Nikt oprócz ciebie nie będzie ryczał, tylko wszyscy będą skakać ze szczęścia, że taki dupek oberwał ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Do Michała? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 20:18 A ty jesteś pewnie bezrobotnym obsrańcem i życiowym nieudacznikiem ciulu w paski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał A kim ty jesteś ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 21:01 Zastanów się chociaż raz nad tym, co wypisujesz na tym forum ! Jeżeli robisz sobie jajca, to są one wyjątkowo nieśmieszne ! Jeżeli piszesz poważnie, to naprawdę jesteś ludzką szmatą ! W obu przypadkach nie zasługujesz na ani jedno dobre słowo. Czy naprawdę bycie ostatnim sk....synem jest dla ciebie przyjemne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Odezwał się Pan Pierdoła!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 21:12 Strasznie jesteś nudny, a do tego z kulturą troszeczkę NA BAKIER (nie za trudne słowa używam?). Taki sobie chłopek-roztropek czytaj: lepperek-socjalista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Wyładowujesz frustrację ???!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 21:18 Jak ktoś zachowuje się po chamsku, odpowiadam mało sympatycznie ! Ty atakujesz pierwszy ! Czego się spodziewasz ? Przecież każdy normalny człowiek uważa cię za prymitywa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Ooo! Pan Pierdoła jest jeszcze wyrocznią... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 21:34 Gość portalu: Michał napisał(a): > Przecież każdy normalny człowiek uważa cię za prymitywa ! ... i ośrodkiem badania opinii społecznej w jednym na co wskazuje powyższy cytat. Co to znaczy wg ciebie "każdy normalny człowiek"? Masz na myśli tych którzy tak jak i ty głosowali na Leppera albo LPR? To ja dziękuję Panie Pierdoło za ciebie i twoje towarzycho. Idź pan spać lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Kup sobie młotek i stuknij się nim w głowę ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 21:45 Może wtedy zmądrzejesz, a przynajmniej wyjdzie z ciebie uszami nienawiść ! Jędruś jest dokładnie takim samym chamem ! Nie wmawiaj mi popierania LPR i Samoobrony ! Tylko na to cię stać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi crack66 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 21:53 po prostu nie gardź ludźmi wyrzuconymi przez zmiany gospodarcze na margines. Pogarda to brzydkie uczucie.Życzę Ci byś nie doświadczył ich losu choć przydałoby Ci się takie doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Jeden Supermarket [sieć]=100-TYS. bezrobotnych IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.12.01, 20:52 To piszesz nie jest winą marketów tylko durnotą naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Jeden Supermarket [sieć]=100-TYS. bezrobotnych IP: *.acn.waw.pl 26.12.01, 21:37 zalosne - czy ty znasz choc troche temat o ktorym piszesz? chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
cozanostra Jedna ciężarówka = 100 tyś bezrobotnych tragaży !! 12.12.01, 21:56 Polacy powinni sie zajać łupaniem kamienia - wtedy wszyscy mieliby roboty po pachy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nr Re: Jedna ciężarówka = 100 tyś bezrobotnych tragaży !! 12.12.01, 23:22 jeden autobus - 50 samochodow osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen. 1 autobus = 100 tys rikszarzy.... 1 krowa = 4 kozy IP: *.TAMP.splitrock.net 14.12.01, 03:49 1 koza = 12 zajecy 1 amerykanin = 1.6 niemca 1 niemiec = 2 francuzow 1 francuz = 4 czechow 1 czech = .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jeden Supermarket [sieć]=100-TYS. bezrobotnych IP: *.toya.net.pl 14.12.01, 03:18 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Jeden Supermarket [sieć]=100-TYS. bezrobotnych IP: *.ras12.nynyc.tii-dial.net 14.12.01, 04:33 My tez w Polsce mielismy kilku pracownikow(teraz czekamy na lepsze czasy).Pracownikowi trzeba i nalezy sie przerwa. Pol godz lub 2 po15 min.A nawet jak do ubikacji czy chce sie napic toco?byle by zrobil co trzeba.To nie jest duzo ale on nabiera sil odpocznie i odruchowo zaczyna pracowac lepiej.Bez przerwy zmenczony organizm nie da ze siebie tyle co nawet po malym odoczynku.Na tym nikt nie zaoszczendzi a nawet mozna stracic bo robotnik robi podenerwowany zmenczony bzdury nie mowiac o wypadku.Budowa hipermarkietow powinna byc wstrzymana!, jest tego juz dosyc!,powinny byc lokowane tak zeby nie dobijac innych np.poza miastem osiedlem centrum ,powinny placic podatki,nie powinny!!! stosowac zanizonych cen ponizej wartosci,i ludzi traktowac po ludzku bo naprawde rozloza do reszty gospodarke.A kryzys gospodarczy wiecie kiedy nadchodzi? jak sasiad stracil prace,akiedy jest ? jak my stracimy prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Jeden Supermarket [sieć]=100-TYS. bezrobotnych IP: *.ras12.nynyc.tii-dial.net 22.12.01, 06:39 Nasz Dziennik Piatek 21 grd.nr 298 "Klijent nasz pan.Chodzi mnie o te zanizanie cen przez hipermarkiety.Dla kljenta to zaden dobry zakup,bo przy wejsciu kupi tansza rybe na Swieta a dalej przeplaci za byle G, a hipermarket i tak zarobi bo by nie istnial.Za darmo czy poldarmo to mozna dostac w zeby na zabawie ale nie rybe.Wessolych i smacznych swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Re: Jeden Supermarket [sieć]=100-TYS. bezrobotnych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 21:50 Zburzmy supermarkety tak samo jak sto lat temu wielki przywódca Ned Ludd burzył maszyny w fabrykach, gdyż przez tą niesprawiedliwość ludzie nie mieli pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel Re: Jeden Supermarket [sieć]=100-TYS. bezrobotnych IP: *.interia.pl 26.12.01, 12:08 Gość portalu: Liberał napisał(a): > Zburzmy supermarkety tak samo jak sto lat temu wielki przywódca Ned Ludd burzył > > maszyny w fabrykach, gdyż przez tą niesprawiedliwość ludzie nie mieli pracy. A moze niech bedzie jeden , najwiekszy, sluszny, najtanszy, darmowy, hiper- witrualny supermarket??? Wszysczy beda na zakupach cale zycie i przestana wreszcie myslec, nawet szczatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Zakupy drogi Diable... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 14:07 ...stanowią dodatek do życia, a nie jego główny cel. Zresztą ta większość z tendencją do ubywania kory mózgowej i tak pewnie nie miałaby za co czynić zakupów bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabel Uniwersalny Hyper-Mega-Wirtualny Supermarket IP: *.interia.pl 26.12.01, 14:39 Gość portalu: crack66 napisał(a): > ...stanowią dodatek do życia, a nie jego główny cel. wielu zwolennikow konsumpcji nie zgodziloby sie z Toba... Zresztą ta większość z > tendencją do ubywania kory mózgowej i tak pewnie nie miałaby za co czynić > zakupów bez przerwy. drobna poprawka: praca , zakupy ,wydalanie i sen sa niezbedne. Ale koncepcja by by hyper-mega wirtualny supermarket byl miejscem gdzie te wszystkie czynnosci sie wykonuje moze zostac zrealizowana. Finalna postac GLOBALIZACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 W sumie nic w tym chyba złego, choć... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 14:53 ...podobno z socjologicznego punktu widzenia markety podobno święcą tryumfy z tego powodu, że dają namiastkę uczestniczenia w zbiorowości, w życiu. A virtua tego akurat nie zapewni. Ja wolałbym mieć prawdziwego markieta w sieci, bo nie lubię śmigać z wózkiem, na razie gdyby nawet był nie zaryzykuję ze względu na braki w sieciowych zabezpieczeniach. Komuś kogo znam zdarzyło się zdalne sczyszczenie konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Jeden Supermarket [sieć]=100-TYS. bezrobotnych IP: *.ras12.nynyc.tii-dial.net 27.12.01, 05:38 Tu gdzie jestem w tej Ojczyznie kapitalizmu i nowoczesnosci istnieja obok siebie wielkie i male.Czasami nawet wielkie wynajmuja malym.Ciekawe jak Oni to robia,trzeba tylko chciec.Inna sprawa,ze nie maja barcel czy jak mu tam i na rynku jest duzo pieniendzy. Odpowiedz Link Zgłoś