euro.pa 22.08.07, 18:07 z Iraku i Afganistanu i to natychmiastwego. Nie tolerujmy zbrodni dokonywanych w naszym imieniu i pod szyldem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 [...] 22.08.07, 18:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a W tym momencie, zostaje ci tylko LIS. Wszelako 22.08.07, 18:10 dla zdecydowanej większości Polaków to zbyt mały wybór. Potzreba raczej tego, by wyborcy PIS, PO i LID bardziej naciskali na te partie, by się wyzbywały nieprawdopodobnego wlizidupstwa wobc USA, które niestety do tej pory, cechowało wszystkie te partie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A PSL? :) 22.08.07, 18:17 l.o.r.t.e.a napisał: Zauważyłem, że zaniemówiłeś po zbrodniach muzułmańskich w.... EUROPIE. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: A PSL? :) 22.08.07, 18:21 to udowodnione, ze ataki terrorystycze w USA i Europie sa bezposrednia odpowiedzia na ludobojstwa dokonywane przez USA i UK na bliskim wschodzie. wiesz kto to udowodnił? - uczeni amerykanscy prowadzac badanie na zlecenie rzadu Busha. Odpowiedz Link Zgłoś
smolani [...] 22.08.07, 18:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: Tak zwane ataki terrorystyczne to w większośc 22.08.07, 18:38 Amerykanscy naukowcy i inzynierowie tez tego dowiedli. Coraz wiecej Amerykanow wierzy tym naukowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: W tym momencie, zostaje ci tylko LIS. Wszelak 22.08.07, 18:17 i prawdopodobnie tak bedzie. Nie toleruje zadnych zbrodni dokonywanych pod zadnym partyjnym szyldem. Jesli LIS jest jedyna koalicja humanitarna, to na nia zaglosuje. Wycofanie naszego wojska ze zbrodniczych neokonskich wojen na bliskim wschodzie jest dzis sprawa najwazniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Zostanę przy swojej opinii, że trzeba naciskać na 22.08.07, 18:20 inne partie. Zresztą LIS też cicho siedział w tej sprawie, gdy był w koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Podobają Ci się europejscy Talibowie? 22.08.07, 18:21 l.o.r.t.e.a napisał: > inne partie. Zresztą LIS też cicho siedział w tej sprawie, gdy był w > koalicji. www.gavagai.pl/nato/zblokfor/zblokfor2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Przestancie mordowac arabow, zniknie 22.08.07, 18:25 arabskie zagrozenie dla Europy i USA. Kady inteligentny czlowiek o tym wie, ale od wladzy trudno oczekiwac inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Przestancie mordowac arabow, zniknie 22.08.07, 18:28 euro.pa napisała: > arabskie zagrozenie dla Europy i USA. Kady inteligentny czlowiek o > tym wie, ale od wladzy trudno oczekiwac inteligencji. To prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa te sprawe trzeba uczynic koronnym żądaniem 22.08.07, 18:23 wyborczym. tak wlasnie jest w USA, gdzie nie ma dzis wazniejszej sprawy niz zmuszenie ludobojczego rzadu do wycofania sie z wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Ważna jest postawa mediów, a tu trudno 22.08.07, 18:27 znaleźć nastawione w miarę obiektywnie do sprawy. Niestety ton nadaje szczekaczka Wprost, taki polski przekład biuletynu ambasady Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa media sa niewazne, one sluza do olewania 22.08.07, 18:31 wazna jest wola narodu Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: W tym momencie, zostaje ci tylko LIS. Wszelak 22.08.07, 18:34 l.o.r.t.e.a napisał: > dla zdecydowanej większości Polaków to zbyt mały wybór. > > Potzreba raczej tego, by wyborcy PIS, PO i LID bardziej naciskali na > te partie, by się wyzbywały nieprawdopodobnego wlizidupstwa wobc > USA, które niestety do tej pory, cechowało wszystkie te partie. Jesli zostanie zorganizawana jakaś manifestacja pokojowa , bezpartyjna , dotycząca wycofania wojsk , chętnie wezmą w niej udział. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Póki co, róbmy co się da na forach netowych. W 22.08.07, 18:45 necie, a na forum GW szczególnie, jest bardzo silna propaganda płatnych zdrajców z portalu antyislamskiego "europa21.pl". Trzeba się im przeciwstawiać i wyśmiewać ich żałosne okrzyki radości ku chwale "sojuszu polsko-amerykańskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa nie mam nic przeciw sojuszowi Polska-USA 22.08.07, 18:49 protestuje przeciw sojuszowi polskiego rzadu i wojska ze zbrodniarzami USA i Izraela, ktorych nikt nie popiera na swiecie poza tymi samymi zbrodniarzami. Caly narod amerykanski jest przeciw tym zbrodniarzom, ktorzy morduja tez amerykanska mlodziez. Odpowiedz Link Zgłoś
smolani [...] 22.08.07, 18:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Wiele można o nich napisać, ale napewno 22.08.07, 19:03 nie są "amatorami". Odpowiedz Link Zgłoś
smolani [...] 22.08.07, 19:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 18:27 euro.pa napisała: > z Iraku i Afganistanu i to natychmiastwego. Nie tolerujmy zbrodni > dokonywanych w naszym imieniu i pod szyldem Polski. Przynajmniej za rządów PO , NIE BĘDĄ PRZEDŁUŻAĆ ŻADNYCH UMÓW. A PiS napewno nie wycofa wojsk.Oni mają jakiegoś hopla na tym punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 18:45 Kaczory nie odbyły służby wojskowej,tylko przeszkolenie w czasie studiów.A i tak maszerowali w ostatniej czwórce.Teraz jeden jest zwierzchnikiem sił zbrojnych RP,a drugi premierem.To mają radochę zabawy w strategów wojennych.Salwy z możdzierzy na afgańską wioskę pełną kobiet i dzieci,to dla nich spełnienie frazesów:Bóg,Honor i Ojczyzna.Oraz za wolność waszą i naszą.Tylko nie za-pytali się wieśniaków w Afganistanie czy ci potrzebują pocisków z polskich możdzierzy wybuchających obok ich domów z gliny.Jak kaczory lubią bagnety,to mogą na nich nawet siedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: WTC było prowokacją neokonów... 22.08.07, 18:33 bardzo wielu ludzi w USA i na swiecie tak rzeczywiscie sadzi Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro no to głosuj na Samoobrone i LPR, oni są 22.08.07, 18:33 za wycofaniem naszych wojsk z Iraku i Afganistanu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: no to głosuj na Samoobrone i LPR, oni są 22.08.07, 18:37 moje opcje wyborcze staja sie coraz sa bardziej ograniczone, jeszcze sa zieloni i partia kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: no to głosuj na Samoobrone i LPR, oni są 22.08.07, 18:44 euro.pa napisała: > moje opcje wyborcze staja sie coraz sa bardziej ograniczone, jeszcze > sa zieloni i partia kobiet? To głosuj na partię kobiet.Tyle że to nie wiele zmieni. Są rózne formy protestu.Manifestecje np. Tyle że nie wiem ilu by chętnych było do takich manifestacji.Nie wiem czy większośc Polaków jest az tak przeciw. Możesz pisac listy do polityków , jak chcesz. O ile je przeczytają. Ja wierzę że PO będzie w tym temacie przynajmniej bardziej umiarkowane.(to moja osobista wiara) To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa spondaze pokazuja, ze ponad 90% Polakow 22.08.07, 18:52 jest przeciw tym wojnom, ale sa bierni, bo otumanieni madialna propaganda zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nie jest aż tak beznadziejnie, pissarro:) 22.08.07, 18:40 sondaz.wp.pl/kat,27417,wid,8804108,wiadomosc.html?ticaid=14542 A poza tym wydaje się, że naprawdę mają więcej sensownych pomysłów niż LiS (któremu z jakichś koniunkturalnych motywów zdarzyło się tu akurat jeden raz poprzeć sprawę słuszną) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Nie jest aż tak beznadziejnie, pissarro:) 22.08.07, 19:26 W sondaŻACH , zwłaszcza takich tabloid'ach jak Super Express ( mozna dorzucic jeszcze inNĄ kolorowĄ prasę ) wygląda to naprawdę "różowo" ;-))), zgoła inne będzie zderzenie z brutalną rzeczywistością ;-)), szacuje na circa 3, max 4% ... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Nie jest aż tak beznadziejnie, pissarro:) 22.08.07, 21:11 Bez kampanii wyborczej - zapewne masz rację (ale od czegoś ta kampania w końcu jest!). Ponadto, chodziło mi głównie o to, że partia Gretkowskiej jest chyba jedyną, po której można się spodziewać autentycznej motywacji humanitarnej w kwestii zaangażowań polskiego wojska. Inni, łącznie z LiS-em, traktują tę sprawę wyłącznie w kategoriach gry interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Kobiety gdy mówią za siebie, nigdy nie są za wojną 22.08.07, 21:19 Wszystkie ruchy i partie założone na świecie przez kobiety dla reprezentowania interesów kobiet - są przeciwne militaryzmowi i zachowują znaczną rezerwę wobec szermowania hasłami patriotyzmu. Nawet w bardzo patriotycznej Serbii:) Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa czy to znaczy, ze PK jest przewciw tej wojnie? 22.08.07, 21:30 Mowienie ogolami - "kobiety... " - nic nie znaczy. Kobiety sa rozne. Znam takie, ktore popieraja wojny. Czy PK mowi za siebie, NIE WOJNOM, czy tez bedzie ona ramieniem jakiejs innej, moze prowojennej, partii? Nie czepiam sie, tylko chce wiedziec i chcialabym to widziec na pismie w oficjalnym programie PK. pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Gretkowska a deklaracje... 22.08.07, 21:56 Rozumiem twoje żadanie wskazania jasnych deklaracji ale sam podchodzę do tego trochę inaczej. Ja np. wiem, że znaczna część obecnej działalności PK to szkolenia psychologiczne na temat eliminowania przemocy z życia publicznego. Wiem też, jaki rodzaj ludzi (głównie są to kobiety) napływa do PK. No, nie są to, najłagodniej mówiąc, fanki neokonserwatyzmu. Mimo wszystko, w najbardziej podstawowych manifestach Gretkowska deklaruje już w pierwszych słowach krytykę kultury patriarchalnej. Militaryzm, doktryna odstraszania czy imperializm - uchodzą powszechnie za jej przejawy. Gretkowską poparła Magdalena Środa: www.polskajestkobieta.org/index.php/?page_id=77 Mimo pewnych niuansów i różnic "klimatu" między Środą a Gretkowską, nie sądzę, by Środa wyraziła sympatię dla ruchu, który nie zapowiadałby się na nowoczesny w myśleniu i wyraźnie pro- humanistyczny. (Nie mówiąc już o "chodzeniu na pasku innej partii". Której? PO? LiD?:) Zgoda, konkretnych wypowiedzi Gretkowskiej o wojnie nie znalazłem. Ale też ona w ogóle nie słynie z nadmiernych deklaracji poza kwestiami ściśle kobiecymi:) Co nie znaczy, że reszta jej nie obchodzi. Chyba jednak chce zdobyć zaufanie czym innym niż wyraźnym programem. Taki ma styl. A la "Stan Tymiński":))) Czy to chwyci? Nie mam pojęcia. Ja w nią wierzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa zal mi cie zaklamana paranoiczna istoto 22.08.07, 18:34 nic wiecej nie mam ci do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A co z Tarczą Rakietową :) 22.08.07, 18:39 Chronić będzie USA nie Polskę? Może Kaczyński ma rodzinę w USA. I stąd ta służalczość i ograniczanie suwerenności. Znalazłem Teda Kaczyńskiego - popularny unabomber. pl.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski System psychiczny podobny :) Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: A co z Tarczą Rakietową :) 22.08.07, 18:41 odmowic instalowania tych tarcz, bo one sa na nasza zgube. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: A co z Tarczą Rakietową :) 22.08.07, 18:51 hummer napisał: > Chronić będzie USA nie Polskę? > > Może Kaczyński ma rodzinę w USA. I stąd ta służalczość i ograniczanie suwerenno > ści. > > Znalazłem Teda Kaczyńskiego - popularny unabomber. > pl.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski > System psychiczny podobny :) > Lepiej powiedz że się boisz tego co przez komórkę wygadujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nie posiadam tel. komórkowego :) 22.08.07, 19:16 artsg napisał: > hummer napisał: > > > Chronić będzie USA nie Polskę? > > > > Może Kaczyński ma rodzinę w USA. I stąd ta służalczość i ograniczanie suw > erenno > > ści. > > > > Znalazłem Teda Kaczyńskiego - popularny unabomber. > > pl.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski > > System psychiczny podobny :) > > > > Lepiej powiedz że się boisz tego co przez komórkę wygadujesz. A Ty się boisz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Nie posiadam tel. komórkowego :) 22.08.07, 19:20 > > Lepiej powiedz że się boisz tego co przez komórkę wygadujesz. > > A Ty się boisz? :) > Te bzdury co wypisujesz w necie też da się podsłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Nie posiadam tel. komórkowego :) 22.08.07, 20:25 artsg napisał: > > > > Lepiej powiedz że się boisz tego co przez komórkę wygadujesz. > > > > A Ty się boisz? :) > > > Te bzdury co wypisujesz w necie też da się podsłuchać A myślałem, że jak piszę to się czyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Nie posiadam tel. komórkowego :) 22.08.07, 20:37 > > Te bzdury co wypisujesz w necie też da się podsłuchać > > A myślałem, że jak piszę to się czyta :) jesteś w błędzie Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nie boję się ciebie Bórdzie z Piaseczna. 22.08.07, 20:41 artsg napisał: > > > Te bzdury co wypisujesz w necie też da się podsłuchać > > > > A myślałem, że jak piszę to się czyta :) > jesteś w błędzie Odpowiedz Link Zgłoś
artsg A co to ta Bórdzia z Piaseczna? 22.08.07, 20:42 hummer napisał: > artsg napisał: > > > > > Te bzdury co wypisujesz w necie też da się podsłuchać > > > > > > A myślałem, że jak piszę to się czyta :) > > jesteś w błędzie > > > Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Czy to aby nie byl kolejny dzień rosomaka? 22.08.07, 18:44 www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4394224.html Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa dla nick3 22.08.07, 18:45 Badz uprzejma podac link to tekstu, gdzie partia kobiet wypowiada sie w sprawie wojny na bliskim wschodzie i udzialu w niej Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nie sądzę, by była szwedzką militarystką:) 22.08.07, 22:19 Tylko tyle:) Wiesz, jak dotąd są bodaj trzy czy cztery teksty Gretkowskiej dla prasy (i niewiele więcej w necie). Najwyraźniej nie ma kobieta zwyczaju roztaczać "swoich słusznych poglądów na wszystko":) Ja też dobrze wiem, że istnieją kobiety militarystki (choćby Condi Rice:) Ale wiem też, że nie ma ruchu feministycznego (obojetnie jakiej wersji), który nie byłby antywojenny. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno w czasie powstanie warszawskiego 22.08.07, 19:06 Ak-wcy strzelali do ludności cywilnej co osłanili swoim ciałem niemieckie czołgi Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: w czasie powstanie warszawskiego 22.08.07, 19:08 I jaką podłośc jeszcze napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: w czasie powstanie warszawskiego 22.08.07, 19:14 prawda w oczy kole nie wierzysz ze szwaby robili z Warszawiaków zywe tarcze to tylko mozna ci wspolczuc Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: w czasie powstanie warszawskiego 22.08.07, 20:25 Nawet nie rozumiesz co się do ciebie pisze:( Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: w czasie powstanie warszawskiego 22.08.07, 20:44 widac ze ty nie rozumiesz co piszesz zachowujesz sie po chamskui nie znasz podstawowych faktów jestes po prostu ignorantka Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: w czasie powstanie warszawskiego 22.08.07, 20:45 Daruj sobie agresję. Czy to moja wina, że nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: w czasie powstanie warszawskiego 22.08.07, 21:41 zachowujesz sie jak juz wczesniej pisałem ale sa takie baby jak ty nadepnie komus na noge a bedzie wrzeszała ,ze ktos jej noge podstawił Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: w czasie powstanie warszawskiego 23.08.07, 07:06 Agresja jest świadectwem braku argumentów.Zwłaszcza, gdy zwraca się uwagę na czyjąś płec, w sytuacji, gdy nie ma ku temu powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: w czasie powstanie warszawskiego 23.08.07, 07:09 Agresja jest dowodem na brak argumentów. Zwłaszcza, gdy wykorzystuuje się czyjąś płec, w sytuacji gdy nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa [...] 22.08.07, 19:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: trudno o wieksze skretynienie niz potodno 22.08.07, 19:56 Niestety z tymi żywymi tarczami osłaniającymi niemieckie cziłgi to prawda.Ale ci warszawiacy i tak by zginęli od niemieckich kul,gdyby nie szli przed czołgami.Przynajmniej zginęli ods polskich kul.Czyżby tego nie opowiadają teraz ci ;bohaterowie;powstania warszawskiego?A zaraz po wojnie było to znane szerzej.No cóż,była wojna a w tej wojnie jeszcze powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa byc moze byly zywe tarcze, ale byli to 23.08.07, 08:09 Polacy zmuszeni przez Niemcow pod grozba natychmiastowego zamordowania. Absolutna bezczelnoscia jest twierdzenie, ze Polacy, bedacy ofiarami wojny, dobrowolnie oslaniali czolgi znienawidzonych hitlerowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkiwon [...] 22.08.07, 19:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_bg Na partię Ustępu Stracz ? Nigdy 22.08.07, 19:39 -------------------------------------------------------- Zaiste. Orwell ,Huxley i Zajdel wielkimi byli prorokami. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: a ty za jaka walute masowo mordujesz 22.08.07, 20:18 jeżeli ktoś pisze,że pobyt polskich żołnierzy jest zbrodnią naraża się na podejrzenie,że pisze to w cudzym interesie.jeżeli ktoś naraża zycie polskich żołnierzy to jest to działanie wynikające albo z głupoty albo też celowym działaniem.niekoniecznie nawet działaniem polskiego obywatela.w Polsce mieszka bardzo wielu arabów z bardzo dobrą znajomoscią języka polskiego. można pisać,że nasz udział w operacji w Iraku i Afganistanie to zbrodnia,można twierdzić,że jest to działanie w interesie terrorystów. można tez pisac,że atak na WTC to działanie kosmitów zydowskiego pochodzenia.ilość obrońców biednych terrorystów islamskich jest zastanawiająca. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 a ja popieram 22.08.07, 20:24 po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi nasz udział w wojnie z islamskimi terrorystami i mordercami. odnoszę wrażenie,ze siłą motoryczna wielu wypowiedzi jest tradycyjny dla wielu grup społecznych w Polsce antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
smolani [...] 22.08.07, 20:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: a ja popieram 22.08.07, 20:38 venus99 napisał: > po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi nasz udział w wojnie z > islamskimi terrorystami i mordercami. > odnoszę wrażenie,ze siłą motoryczna wielu wypowiedzi jest tradycyjny > dla wielu grup społecznych w Polsce antysemityzm. No nie. Ja nie popieram ani udziału w wojnie z terorystami ,ani antysemityzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: a ja popieram 22.08.07, 21:16 mogę sie z tym zgodzić aczkolwiek nie jestem w stanie zrozumieć tolerancji dla terrorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: a ja popieram 22.08.07, 21:33 venus99 napisał: > mogę sie z tym zgodzić aczkolwiek nie jestem w stanie zrozumieć > tolerancji dla terrorystów. Masz dziwaczny sposób rozumowania : na zasadzie skoro nie białe to musi byc czarne. Nie widzisz różnicy między :nie popieraniem udziału w wojnach przeciwko terorystom, a tolerancją dla terrorystów? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: a ja popieram 22.08.07, 21:45 wydaje mi się,że jeżeli nie zwalczam terroryzmu to go toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: a ja popieram 22.08.07, 21:56 cassidy_i napisała: > venus99 napisał: > > > mogę sie z tym zgodzić aczkolwiek nie jestem w stanie zrozumieć > > tolerancji dla terrorystów. > > Masz dziwaczny sposób rozumowania : na zasadzie skoro nie białe to > musi byc czarne. > Nie widzisz różnicy między :nie popieraniem udziału w wojnach > przeciwko terorystom, a tolerancją dla terrorystów? Myślę , że polskie wojsko powinno być minimalnie zaangażowane w tego typu operacje.A polski rząd nie powinnien popierać szalonych i niebezpiecznych pomysłów USA. I jeszcze jedno :żeby zwalczyć wroga , trzeba najpierw dobrze poznać jego mentalność.A rząd i prezydent USA , niejednokrotnie dał dowody na to że kompletnie nie zna mentalności swego woga , chocby z wyznaczoną nagrodą za głowę Bil Ladena. I przypominam:U nas póki co dzięki Bogu nie ma terorystów i nie chciałabym żeby byli. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: a ja popieram 22.08.07, 22:03 PS.Temat jest szeroki i dość głęboki , a to co napisałam to tylko jeden z wątków i to w dużym skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jesteś Polakiem pochodzenia żydowskiego... 22.08.07, 20:43 venus99 napisał: > nie jestem Polakiem pochodzenia żydowskiego.z całą pewnością jestem > filosemitą. > ja wiem jedno:Francuzi nie chcieli umierać za Gdańsk-mieli po roku > Niemców w Paryżu.lepiej zwalczać terroryzm w Iraku lub Afganistanie > niż sprzątać gruzy w warszawie. www.gavagai.pl/nato/zblokfor/zblokfor2.htm Cóż za niekonsekwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: W takim razie zapisz się do US army, filosemi 22.08.07, 20:44 nie odczuwam takiej potrzeby.oglądając skutki islamskich ataków na ludność cywilną wielokrotnie widziałem niestety ciała dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 21:23 To juz przerabialismy w Hiszpanii. Ile osob tam musialo zginac aby wygrala partia ktora chciala takiego wycofania? Ps. Wygrala partia ktora teraz w sondazach leci na leb na szyje. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 21:37 pla_cebo napisała: > To juz przerabialismy w Hiszpanii. Ile osob tam musialo zginac aby > wygrala partia ktora chciala takiego wycofania? > Ps. Wygrala partia ktora teraz w sondazach leci na leb na szyje. Wycofania chciało jakieś, myslę że nie skłamię ,jak napiszę: 80% społeczeństwa.A partia , która wygrała , pierwsze co zrobiła to spełniła życzenie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 22:00 > Wycofania chciało jakieś, myslę że nie skłamię ,jak napiszę: 80% > społeczeństwa.A partia , która wygrała , pierwsze co zrobiła to > spełniła życzenie społeczeństwa. Tak grywa lewactwo wszedzie:) Ps. Tak spelnila zyczenie spoleczenstwa, ze to spoleczenstwo ma jej dosyc? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 22:56 To dobrze że społeczeństwo jest wymagające. A takiego "lewactwa", jak to nazywasz socjalistów w Hiszpani , to ja bym wielu krajom życzyła i dobrze by na tym wyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 23:15 cassidy_i napisała: > To dobrze że społeczeństwo jest wymagające. > A takiego "lewactwa", jak to nazywasz socjalistów w Hiszpani , to ja > bym wielu krajom życzyła i dobrze by na tym wyszły. Lewactwo ktore wygralo na trupach w metrze madryckim. Nie dziekuje. Wszystkie sondaze wskazuja, ze nastepne wybory przegraja z kretesem, no chyba ze beda nastepne trupy... Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 23:23 pla_cebo napisała: > cassidy_i napisała: > > > To dobrze że społeczeństwo jest wymagające. > > A takiego "lewactwa", jak to nazywasz socjalistów w Hiszpani , to > ja > > bym wielu krajom życzyła i dobrze by na tym wyszły. > Lewactwo ktore wygralo na trupach w metrze madryckim. Nie dziekuje. > Wszystkie sondaze wskazuja, ze nastepne wybory przegraja z kretesem, > no chyba ze beda nastepne trupy... ILE NOWYCH SZPITALI WYBUDOWANO TYLKO W CIAGU JEDNEGO ROKU RZĄDÓW TEGO "LEWACTWA"? Dlaczego ceny stoja w miejscu od trzech lat a nawet zmalały? Co zrobiono i z jakim skutkiem żeby przestały rosnąć ceny miezkań , które za rządów Aznara , rosły w piorunującym tempie.? Ile było zamachów terorystycznych za rządów Aznara , a ile za rządów Zapatero? Jakie ludzie płaca tam podatki? Ile jest pensji w ciągu roku? To tylka kilka drobnych pytanek , na które sobie odpowiedz , zanim zaczniesz fantazjować. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 23:25 > ILE NOWYCH SZPITALI WYBUDOWANO TYLKO W CIAGU JEDNEGO ROKU RZĄDÓW > TEGO "LEWACTWA"? Ile? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 23:29 poszukaj sobie w internecie , co nie chce się? A pisac bzdury wyssane z paluszka się chce? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 23:33 pla_cebo napisała: > > ILE NOWYCH SZPITALI WYBUDOWANO TYLKO W CIAGU JEDNEGO ROKU RZĄDÓW > > TEGO "LEWACTWA"? > Ile? Poszukaj sobie w internecie. Co nie chce ci się? A wipisywać bzdury sie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Glosujmy na tych,co zobowiaza sie do wycofani 22.08.07, 23:28 PS. Którakolwiek partia by tam nie rządziła , czy PP czy PSOE i jakiekolwiek błedy by nie popełniła i nie wiem jak byłaby krytykowana to i tak nie będzie nawet w jednej setnej tak zła i destruktywna jak PiS. I czy wygra lewica w Hiszpani czy prawica to i tak dobrze i tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin O slodka naiwnosci - ktos wierzy w obietnice poli- 22.08.07, 21:25 tykow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: O slodka naiwnosci - ktos wierzy w obietnice 22.08.07, 21:36 To ma byc oficjalny cyrograf na pismie, jesli obiecujacy go nie wykonaja, zostana karnie usuniecic z rzadu - tak ma stac w cyrografie podpisanym krwia. albo przywodca partii i jego rodzina zostana karnie zeslani do Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Wole jednak gadac na jakims normalnym gruncie a 22.08.07, 21:38 wchodzic w sfery cyrografow podpisanych krwia ;) euro.pa napisała: > To ma byc oficjalny cyrograf na pismie, jesli obiecujacy go nie > wykonaja, zostana karnie usuniecic z rzadu - tak ma stac w > cyrografie podpisanym krwia. albo przywodca partii i jego rodzina > zostana karnie zeslani do Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Tylko LPR i Samoobrona były i są przeciw obecności 22.08.07, 22:00 polskich żołnierzy w brundych amerykańskich wojnach (obecnych - Irak, Afganistan i tych przyszłych bo Wuj Sam ma szerokie plany)! Reszta: raz przeciw - raz za! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Ich motywacje dalekie są tu od szczerości!:) 22.08.07, 22:08 Nawet jeśli w tej jednej sprawie zdarzyło się, ze ci polityczni chuligani składają akurat deklaracje poparcia dla słusznej decyzji - nie zwiększa to ani o cal mojej sympatii do nich. Jasne jest przecież, że nie o niechęć do militaryzmu, czy troskę o arabską ludność cywilną im chodzi. Po prostu zwietrzyli niezagospodarowany elektorat. Zdecydowanie bardziej kwestii antywojenności ufam np. Parii Kobiet autorstwa Manueli Gretkowskiej, której żadnych deklaracji w tej konkretnie sprawie - nie znalazłem. Na jakiej podstawie myślę, że to ufność zasadna? Na tej samej, na której opieram pewność, że ufność do LiS-u byłaby bezzasadna!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa a ja nie wierze nikomu, bez oficjalnych deklaracji 22.08.07, 22:27 ktore momo wszystko do czegos politykow zobowiazuja. Brak deklaracji w sprawie tej wojny ze strony PK swiadczy o obojętnosci tej partii wobec tragedii cywilow na BW, albo o tchórzostwie. Zbyt wiele znam kobiet, ktore opowiadaja sie za wojna (takze na tym forum), zeby wierzyc, iz kobieta polityk automatycznie bedzie przeciw wojnom. Tak nie jest. Kobiety tez bywaja wyrachowane. W USA tez powstalo ugrupowanie kobiet podobne do PK, ktora jest ramieniem neokonsow i jest wsciekle prowojenne. Condoleeza Rice czy M. Thatcher tez sa prowojenne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkiwon Dzieki wujkowi Joe S. kazdy rzad RP 22.08.07, 22:36 bedzie sluzyl wiernie USA. Bo czym obroni ziemie polnocne i zachodnie? Czym powstrzyma Putina? heheh. mamay was... Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: Dzieki wujkowi Joe S. kazdy rzad RP 22.08.07, 23:50 Mylisz sie. wkrotce Polacy sami sie przekonaja, ze lepsza byla zaleznosc od ruskich, niz niewolnictwo wobec USA. Polacy sami zwroca sie do Rosji o pomoc i to stanie sie niedlugo. Polacy juz widza, ze rzad USA nie jest ich przyjacielem tylko imperialnym wyzyskiwaczem i wrogiem. ten rzad jest tez wrogiem Amerykanow. W Polsce i w calej Europie wschodniej sytuacja upodobni sie do tej w Ameryce Lacinskiej. Rzad USA ciezko pracuje na nienawisc calego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Dzieki wujkowi Joe S. kazdy rzad RP 23.08.07, 00:10 euro.pa napisała: > Mylisz sie. wkrotce Polacy sami sie przekonaja, ze lepsza byla > zaleznosc od ruskich, niz niewolnictwo wobec USA. Polacy sami zwroca > sie do Rosji o pomoc i to stanie sie niedlugo. Polacy juz widza, ze > rzad USA nie jest ich przyjacielem tylko imperialnym wyzyskiwaczem i > wrogiem. ten rzad jest tez wrogiem Amerykanow. W Polsce i w calej > Europie wschodniej sytuacja upodobni sie do tej w Ameryce > Lacinskiej. Rzad USA ciezko pracuje na nienawisc calego swiata. No nie, zależnośc od Rosji była lepsza? Nie przesadzaj , aż tak zle nie będzie. Trzeba tylko wybrać inny rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Dzieki wujkowi Joe S. kazdy rzad RP 23.08.07, 11:08 > Trzeba tylko wybrać inny rząd. (to był skrót myślowy) Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Glosuję na tych,co zobowiaza sie do zdeklerykalizo 23.08.07, 00:40 wania Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Glosuję na tych,co zobowiaza sie do zdekleryk 23.08.07, 00:46 adam81w napisał: > wania Polski. Nie ma takiej parti. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 taaaaaaaaaaaaaa czyli na tych co ich tam wysłali. 23.08.07, 08:57 agituj w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa NIE glosujmy na tych, co nas wyslali na wojny 23.08.07, 09:08 i NIE na tych, ktorzy nas na tych wojnach utrzymuja. Czyli odpadaja SLD/LID, PiS, PO. Trzeba dac szanse pozostalym partiom, ktore wykazaly sie patriotyzmem, humanitaryzmem, odwaga i madroscia. Trzeba przede wszystkim wzmocnic Zielonych, bo nowej prawdziwqej lewicy Polska nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: NIE glosujmy na tych, co nas wyslali na wojn 23.08.07, 11:10 Głosuj na PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Tylko politycy przeciwni mordowaniu niewinnych 23.08.07, 19:55 ludzi (czy to narodow okupowanych, czy naszych zolnierzy) sa godni naszego popracia. Glosujmy tylko na partie antywojenne. To jedyny sposob na powrot ludzkosci do normalnosci. Wojny na bliskim wschodzie szybko przeniosa sie do Europy, jesli tym hydrom nie urwiemy lbow juz teraz. Musimy to zrobic w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Precz w ludiobojczymi wojnami! 24.08.07, 19:06 Kazdy uczciwy czlowiek glosuje przeciw zbrodniom wojennym. Kazda bestia jest za wojnami. Czy Polacy okaza sie bardzie ludzmi, czy bestiami? Glosuj tylko na partie antywojenne! Odpowiedz Link Zgłoś