furazon 05.09.07, 17:28 Ulga dla wielodzietnych rodzin w dobrej sytuacji finansowej, to jakaś paranoja. Biedacy nic a nic nie dostali, nic nie mają i nic nie mogą odpisać. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chateau Re: Sejm zwariował - dosłownie !!! 05.09.07, 17:33 > Ulga dla wielodzietnych rodzin w dobrej sytuacji finansowej, Abstrahując od sensowności tej ulgi to jest ona dla średnio i dobrze zarabiających. To nie to samo, co "w dobrej sytuacji finansowej." Jeśli ktoś zarabia 1000 zł i ma np. pięcioro dzieci to to już nie jest wina Sejmu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
furazon Re: Sejm zwariował - dosłownie !!! 05.09.07, 17:36 Ale winą Sejmu bedzie większa dziura budżerowa o 3 miliardy PLN rocznie. Można ją załatać zrywając np. Konkordat. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Wreszcie cos z sensem! 05.09.07, 17:37 Do tej pory to tylko była dofinansowywana patologia. I tak zreszta te zapomogi dawne chojną ręką szły na wódkę. A tu prosze... sa dofinansowywani ci co potrafią wychowac dzieci na normalnych uczciwych ludzi. Bardzo mi sie to podoba. Wreszcie nie konserwujemy biedy i patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Lepiej zeby dobrze 05.09.07, 17:39 zarabiajacy manager z malzonka w marketingu mial drugie dziecko, czy menel piate? A do tego zmniejsza sie tylko obciazenia tego kogos - nie daje sie deprawujacej kasy za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: Sejm zwariował - dosłownie !!! 05.09.07, 17:43 > Biedacy nic a nic nie dostali Jasne, dwoje bezrobotnych rodziców alkoholików z patologicznych rodzin powinno dostać po 1000 zł??? Akurat ta ulga to bardzo dobre rozwiązanie! Jesteś obłudny w tej spawie jak PiS (za przeproszeniem). Odpowiedz Link Zgłoś
furazon Re: Sejm zwariował - dosłownie !!! 05.09.07, 17:46 Przecież tego nie napisałem. Napisałem że Sejm wariował, ponieważ uchwalił coś co pogłębia dziurę budżetową aż o 3 miliardy PLN. Można tę dzaiurę załatać zrywając np. Konkordat. Odpowiedz Link Zgłoś