oligo_d 10.09.07, 16:01 Chciałbym aby osoby, które chcą głosować na PO napisały czym kierują się przy wyborze tej partii. Tak pytam z czystej ciekawości... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masuma Re: Dlaczego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 16:02 A kto cię przysłał? Żadnych podpowiedzi dla konkurencji! Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: Dlaczego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 16:05 no oczywiście przysłał mnie pan Jarosław, no bo któż inny... Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: Ale jestem czujny, co? :-) n/t 10.09.07, 16:24 :-) nici z mojego planu... z drugiej strony myślałem, że PiSowcy wyczuwają wszędzie układy... Btw. tak serio nie wiem na kogo głosować, jedno co wiem to ze nie zagłosuje na PO i chciałem wiedzieć dlaczego ludzie chca jednak głosować na tą partie... Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Ale jestem czujny, co? :-) n/t 10.09.07, 16:27 Poczytaj tu trochę wypowiedzi zwolenników PO, choć, jesli nie chcesz na nich głosować, to pewnie i tak niewiele z tego zrozumiesz... Ale próbuj, a nuż?... Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: Ale jestem czujny, co? :-) n/t 10.09.07, 16:37 nic z tego nie wyszło.. nie mieści mi się to w głowie.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Mogę napisać czym się kierować przy unikaniu tej 10.09.07, 16:03 partii. Przede wszystkim: reprezentuje wyłącznie interesy biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Czyli interesy drobnej sklepikarki 10.09.07, 16:05 i właściciela zakładu budowlanego super Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Raczej cos grubszego: nie sklepikarka 10.09.07, 16:22 lecz market. Sklepikarka nie daje na partie polityczne. Firmy zagraniczne budujące markety - i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Mówić szybko - Jarek pisze program :) 10.09.07, 16:17 oligo_d napisała: > Chciałbym aby osoby, które chcą głosować na PO napisały czym kierują się przy > wyborze tej partii. Tak pytam z czystej ciekawości... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Normalnie? Biznes kieruje, rząd rządzi 10.09.07, 16:45 A pracownicy najemni dostają. W d.pę. Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Re: Dlaczego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 16:25 Bo nie będę głosował na Kaczorów, a LiD może zostać w opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Dlaczego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 16:29 Bo jestem liberałem. --- Tzw. "Prawo i Sprawiedliwość", patrz --> nadużycie semantyczne Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 bo mam dość widoku niekompetentnych karłów z czarn 10.09.07, 16:31 czarnymi zębami na przedzie nie potrafiących sklecić zdania w ojczystym języku Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: bo mam dość widoku niekompetentnych karłów z 10.09.07, 16:35 po co od razu kogoś obrażać... to co napisałeś świadczy tylko i wyłącznie o tobie. Zawsze myślałem , że wybiera się partie pod kątem programu, całokształtu osiągnięć itd. a nie patrząc na piękną twarz lub jej brak... Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 "pan Jarosław" nas tego nauczył 10.09.07, 16:39 oligo_d napisała: > po co od razu kogoś obrażać... Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: "pan Jarosław" nas tego nauczył 10.09.07, 16:42 wyśmiewał się kiedyś z czyjegoś wyglądu? Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: "pan Jarosław" nas tego nauczył 10.09.07, 17:40 tylko z uczciwosci/naiwości i pogladów konkurentow politycznych... i nie tyle wyśmiewał co przypisywał najgorsze intencje i oszczerczo oskarzał Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: "pan Jarosław" nas tego nauczył 10.09.07, 17:49 trafił swój na swego, to o czym mówisz jest niestety powszechnie stosowane nie tylko przez pis ale tez przez inne partie... oczywiście przyznaje ci racje, ale pytanie było inne :) bo ja rozumiem, że można komentować czyjeś zachowanie ale obrażanie kogoś za brak urody jest przejawem jednego z najgorszych zachowań i dowodem na brak argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: "pan Jarosław" nas tego nauczył 10.09.07, 17:52 a kogo ja tu atakuje za brak urody? Kiedy? link pliz Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: "pan Jarosław" nas tego nauczył 10.09.07, 17:58 chodzi mi cały czas o wypowiedź 'kronopio77' bo od tego się zaczęło... i nigdzie nie napisałem, że kogoś atakujesz za brak urody... ale ty chyba nie wiesz za bardzo na co odpisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: bo mam dość widoku niekompetentnych karłów z 10.09.07, 16:51 oligo_d napisała: > po co od razu kogoś obrażać... to co napisałeś świadczy tylko i wyłącznie o > tobie. Zawsze myślałem , że wybiera się partie pod kątem programu, całokształtu > osiągnięć itd. a nie patrząc na piękną twarz lub jej brak... Dlaczego zaraz obrażanie.Jeżeli człowiek nie potrafi,nie powinien pchać się na afisz,a jąkała na stanowisko spikera(marszałka Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: bo mam dość widoku niekompetentnych karłów z 10.09.07, 16:55 chodzi mi tylko i wyłącznie o obrażanie czyjegoś wyglądu, to czy potrafi sprawować władze czy nie to inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: bo mam dość widoku niekompetentnych karłów z 10.09.07, 16:58 oligo_d napisała: > chodzi mi tylko i wyłącznie o obrażanie czyjegoś wyglądu, to czy potrafi > sprawować władze czy nie to inna bajka... A L Kaczyński mówiąc Spieprzaj dziadu do bliżniego,to w jakiej konwencji mówił?Inteligienckiej(?) czy chamskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: bo mam dość widoku niekompetentnych karłów z 10.09.07, 17:08 z tego co pamiętam to powiedział to do osobnika rzucającego wulgarne wyzwiska w jego strone i który nie chciał się odczepić... no ale niech ci bedzie ze "spieprzaj dziadu" bylo chamskie w tej sytuacji... teraz mozesz wysmiewac sie z niego, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Dlaczego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 16:46 Dlatego, że są przeciwnikami pisiorów i mają szansę na dobry wynik wyborczy. Głosowanie na partie kanapowe to zmarnowany głos. Nie głosowanie to oddawanie głosu na kaczą bandę. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany1 Może dlateego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 16:50 Ponieważ PiS = PZPR= SB = UB Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Bo wszyscy tak robią 10.09.07, 16:49 a ja lubię być z motłochem! Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Bo wszyscy tak robią 10.09.07, 17:46 he he nawet tu miło wśród motłochu warchołów, łżeelit, wykształciuchów i tych co stoją tam, gdzie stało zomo :-)) Daj Boże Ci Polsko taki wspaniały i mądry "motłoch" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Dlaczego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 17:52 Moim faworytem jest Zdrojewski:) Pamietam wielką powódż jaka dotknęła moje miasto i mam w pamięci ogromną troskę prezydenta Zdrojewskiego o nasze miasto. A potem pracował na rzecz odbudowy miasta. To się pamięta:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oligo_d Re: Dlaczego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 17:59 pierwsza konkretna odpowiedź :-) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Dlaczego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 18:21 PO jest jedyną partią na arenie politycznej nie komunistyczną, a mnie od dawien dawna czerwone mierzi. Jestem zwolennikiem wolności i liberalizmu gospodarczego. Szczególnie w okresie, gdy dopiero gonimy za światem cywilizowanym, należy stworzyć mozliwości ludziom przedsiębiorczym, zdolnym i chętnym do roboty. Takich jest w kraju full, dziś są zmuszani do wyjazdu na saksy. Wszędzie na świecie jest tak, że dorabiający się majątku (pracą, nie kantami) są szanowani i wzbudzają uczucia wyłącznie pozytywne. U nas to złodzieje, krwiopijcy i szubrawcy. Podstawowe hasło PiSu : zabrać bogatym i rozdać biednym. I to sie robi, przez ostatnie 2 lata rozdano kasy tyle, że głowa boli. We wszystkich bogatych państwach filarem jest tzw. klasa średnia: średni przedsiębiorcy, będący pracodawcami. U nas są oni tępieni i dojeni tak, że albo plajtują, albo są wiecznymi małymi przedsiębiorcami. Ku uciesze PiSowskiej gawiedzi, którą razi i kole w oczy każdy, kto ma trochę więcej. SLD był lewicowy, choć chęć skorzystania z okazji uwłaszczania się na państwowym majątku powodowała, że trzeba było choć jako-tako dbać o ten majątek, by przynosił zyski. Dlatego nie wyszedł plan Hausnera, choć był całkiem przyzwoity. Towarzysze dbali o gospodarkę tylko o tyle, o ile mogli z tego skorzystać dla własnych, czysto prywatnych celów. PiS jest tak przesiąknięty bolszewizmem, że wzbudza wręcz moją odrazę. Ja jeszcze pamiętam PRL i na jej wspomnienie mam odruchy wymiotne, NIGDY WIĘCEJ TAKIEGO BADZIEWIA. Jedyną partią w miarę uczciwą, skupiającą ludzi kompetentnych i myślących sensownie o gospodarce, nie mającą skłonności by swoich obywateli śledzić, podsłuchiwać (może jeszcze zachipować) jest Platforma. Proponuje wprowadzenie podatku liniowego. Wszystkie kraje postkomunistyczne od dawna taki podatek mają, włącznie z Rosją. I bardzo dobrze na tym wychodzą. U nas...się nie dało. Rozwijamy się najgorzej z wszystkich demoludów. W egzotyce nie gustuję (LPR, UPR, SO). Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta.rzeczpispolita Re:Niekoniecznie na PO, ale p_r_z_e_c_i_w pisiorom 10.09.07, 19:16 Głosował BYM - bym, bo mieszkam w odległym kraju. W celu zagłosowania musiałbym się udać do najblizszego polskiego konsulatu, a ten najblizszy jest ode mnie, drobiazg, 1500 km. Dlaczego przeciw PiS? Mam ponad 60 lat i więcej, niż połowe z nich spedziłem na Zachodzie. Ideały Zachodu są mi bliskie. Z Polska wiaże mnie nadal bardzo silna "pępowina" i dobro Polski bardzo lezy mi na sercu. Chciałbym, żeby Polska była podobna do krajów Zachodu - to znaczy, by te rzeczy i sprawy, które na Zachodszie są "dobre" (nie wszystkie są), podobnie wygladały w Polsce. Niestety, Kaczyńscy dla mnie wygladaja nie jak mezowie stanu, a jak karykatury męzow stanu (akurat wyglad zewnętrzny nie ma w tym przypadku znaczenia - mówie tu o ich "profilu psychicznym"). Przez dwa lata sprawowania władzy, Kaczyńscy raczej działali w kierunku oddalania się od ideałów Zachodu, a nie przybliżania. Paradoksalnie, nawet SLD, pomimo swoich komunistycznych korzeni, w okresie swych rządów w poprzedniej kadencji bardziej "popychało" Polske w stronę ideałów Zachodu, niz robił to PiS przez ostatnie dwa lata. Mnie sie podobaja ideały zachodu, ale przeciez nie każdy musi to upodobanie podzielać. Mnie sie marzy Polska podobna do Skandynawii (gdzie teraz nie mieszkam, ale sporo lat spedziłem) - ktos inny moze jednak znacznie bardziej woeć, by Polska się upodobniła do Iranu. Taki ktos na pewno będzie bardziej skłonny do głosowania na PiS, niz ja. Odpowiedz Link Zgłoś
trala-lala Bo to jedyny rozsądny wybór dla mnie. 10.09.07, 20:37 Dla mnie każda władza, która ogranicza moją wolność i zwiększa moje obciążenia jest zła. Władza, która zwiększa wydatki socjalne, skłóca nas z sąsiadami i wplątuje w bzdurne wojenki żeby sobie pojeździć hummerem, jest zła. Władza, która chce za mnie decydować co jest dobre, a co złe, kogo mam szanować, a kogo potępiać jest zła. Taką władzą jest PiS. PO nie (w każdym razie w dużo mniejszym zakresie). SO, LPR, PSL czy LiD odrzucam z definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Dlaczego będziesz głosował(a) na PO? 10.09.07, 21:12 Bo PO ma Komorowskiego, Tuska i Mężydło a PiS ma Kurskiego, Gosiewskiego i Kryże. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Nie będę głosował na PO 10.09.07, 21:19 Nie będę ponieważ uważam, że Tusk jest za słaby żeby walczyć z pisuarami. Już pokazał swoją determinację w walce z pisuarami jak się nie zgodził na konstruktywne wotum nieufności. Wolę głosować na LiD mimo że nie lubie tej formacji, ale oni przynajmniej gwarantują, że będą walczyć z patologiami władzy wprowadzanymi przez pisuary. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Nie będę głosował na PO :) 10.09.07, 21:23 Lepiej rękę złamać niż na pis głosować :) Odpowiedz Link Zgłoś
trala-lala To tak jakbyś zagłosował za PiS :( 10.09.07, 21:39 Teraz są do wyboru trzy możliwości: 1. Głosujesz na PO za PO 2. Głosujesz na LiD za koalicją PO-LiD 3. Głosujesz na cokolwiek za PiS Jeśli PiS uzyska odpowiednią ilość głosów aby uniemożliwić odrzucenie prezydenckiego Veta to będzie tak jak z odwołaniem ministrów - parlament będzie tylko śmieszną atrapą demokracji, a rządzić będzie za pomocą intryg J.Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś