hummer 17.09.07, 14:05 Sądząc po wściekłej i paranoicznej reakcji PiSowców na forum był to strzał w 10tkę. Chylę czoła przed zmyślną intrygą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szeptana_propaganda Re: Kutz gratulacje dla PO 17.09.07, 14:10 hummer napisał: > Sądząc po wściekłej i paranoicznej reakcji PiSowców na forum był to strzał w > 10tkę. > > Chylę czoła przed zmyślną intrygą. Podejrzewasz, że aż taki z niego chytrus?:-))) Jeśli o to wlasnie chodziło Panu Kazimierzowi to dołaczam się do gratulacji i przepraszam za moje gorzkie słowa:-) > Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kutz gratulacje dla PO 17.09.07, 14:14 To też jego osobista sprawa. On ciężko przeżył śmierć Blidy. Da popalić Kaczorom na Śląsku totalnie. Relidze też przypomni jak to z Zioberkiem z zawiści konkurencję wykańczał. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptana_propaganda Re: Kutz gratulacje dla PO 17.09.07, 14:18 haen1950 napisał: > To też jego osobista sprawa. On ciężko przeżył śmierć Blidy. Da > popalić Kaczorom na Śląsku totalnie. Relidze też przypomni jak to z > Zioberkiem z zawiści konkurencję wykańczał. Tu chodzi troszkę o coś innego. Pytanie brzmi- dlaczego nie mógł tego samego robić jako a.senator b.niezależny Przecież nikt chyba nie ma wątpliwosci,że ponownie zostałby wybrany do Senatu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Kutz gratulacje dla PO 17.09.07, 14:24 szeptana_propaganda napisała: > haen1950 napisał: > > > To też jego osobista sprawa. On ciężko przeżył śmierć Blidy. Da > > popalić Kaczorom na Śląsku totalnie. Relidze też przypomni jak to z > > Zioberkiem z zawiści konkurencję wykańczał. > > > Tu chodzi troszkę o coś innego. Pytanie brzmi- dlaczego nie mógł tego samego > robić jako > > a.senator > b.niezależny > > Przecież nikt chyba nie ma wątpliwosci,że ponownie zostałby wybrany do Senatu. PO obiecało, że rozstrzygnie sprawę w komisjach śledczych. Jemu na tym bardzo zależy. PO nie miało mocnego kandydata na Śląsku - dla Śląska Kutz to legenda. Następnym razem Ziobro się zastanowi do kogo przyjdzie o 6 nad ranem. Będzie miał sporo na to czasu. Kutz sprawy dopilnuje. To jest właśnie polityka. Dziw mnie, że PiS wcale się nie oburza na łamanie słowa przez Jarosława Kaczyńskiego. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=69117458&a=69118424 Odpowiedz Link Zgłoś
szeptana_propaganda Re: Kutz gratulacje dla PO 17.09.07, 14:32 hummer napisał: > szeptana_propaganda napisała: > > > haen1950 napisał: > > > > > To też jego osobista sprawa. On ciężko przeżył śmierć Blidy. Da > > > popalić Kaczorom na Śląsku totalnie. Relidze też przypomni jak to z > > > > Zioberkiem z zawiści konkurencję wykańczał. > > > > > > Tu chodzi troszkę o coś innego. Pytanie brzmi- dlaczego nie mógł tego sam > ego > > robić jako > > > > a.senator > > b.niezależny > > > > Przecież nikt chyba nie ma wątpliwosci,że ponownie zostałby wybrany do Se > natu. > > > PO obiecało, że rozstrzygnie sprawę w komisjach śledczych. > > Jemu na tym bardzo zależy. PO nie miało mocnego kandydata na Śląsku - dla Śląsk > a > Kutz to legenda. > > Następnym razem Ziobro się zastanowi do kogo przyjdzie o 6 nad ranem. > Będzie miał sporo na to czasu. Kutz sprawy dopilnuje. > > To jest właśnie polityka. Mam mnóstwo pytań do tego co napisałeś, ale wyszłoby na to, że się czepiam. Nie Ciebie, Pana Senatora... www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=85&Itemid=71 własnie odgrzebałam, poczytalam sobie i ech..nigdy nie był koniunkturalistą. Mam nadzieję, że wie, co robi. > > Dziw mnie, że PiS wcale się nie oburza na łamanie słowa przez Jarosława > Kaczyńskiego. Wcale Cię nie dziwi, nie kłam:-) > > "Niektórzy ludzie nigdy nie wpadają w szał. Jakie muszą mieć beznadziejne życie." Charles Bukowski Odpowiedz Link Zgłoś
szeptana_propaganda Dodam tylko 17.09.07, 14:36 że to wcale nie znaczy, że przestał być dla mnie autorytetem. W koncu nie muszę się zgadzać ze wszystkim co robi. Trochę mi łyso, bo do tej pory się zgadzałam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Gdzie widzisz sprzeczność u Kutza :) 17.09.07, 14:43 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3186172.html miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,4494124.html miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3469751.html I porównaj to w wizją patriotyzmu Według Kieresa. "- To oczywiście argument skandaliczny. Być może trzeba się będzie zjednoczyć i doprowadzić do inicjatywy ustawodawczej, która pozwoliłaby odzyskać zabytki na drodze prawnej. Dla samych pawęży nie da się znowelizować ustawy o muzeach. Ale one mogą być inspiracją. Kamyczkiem, który uruchomi lawinę. Zdaję sobie sprawę, że po pół wieku pewnych spraw nie da się cofnąć. Ale niech to nie będzie zasada, tylko wyjątek od zasady. Nasze muzealia zostały potraktowane jako wojenne łupy. Czas już chyba skończyć wojnę, wrócić do stanu z 1945 roku i zacząć wszystko od nowa. Miarą patriotyzmu wobec narodu i ojczyzny jest utożsamianie się mieszkańców z ich gminą czy miastem, z małą ojczyzną. Odbierając nam historię, odebrano także prawo do tożsamości lokalnej. Jaki to może mieć skutek? Nie zawaham się powiedzieć, że to może osłabić poczucie naszego związku z dużą ojczyzną. Skoro ona dzieli dzieci na lepsze i gorsze... Jak z Warszawy, to lepsze, a jak z Dolnego Śląska, to gorsze. Ja proszę, żeby mnie nie pozbawiano historii." miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35762,929369.html Widzisz sprzeczność - bo ja nie :) A przecież Kieres to PO. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Kutz gratulacje dla PO 17.09.07, 18:09 > Tu chodzi troszkę o coś innego. Pytanie brzmi- dlaczego nie mógł tego samego > robić jako > > b.niezależny Ciężej się dostać samemu do Senatu. W 2005 Kutz był 3. ze stratą ponad 60 tys. głosów do Bochenkowej i z nadwyżką 13 tys. nad 4. kandydatem (3 osoby weszły). Zaplecze partyjne ułatwia kampanię. > a.senator Bo PO potrzebowała gwiazdy na sejmową listę w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Kutz gratulacje dla PO 17.09.07, 14:21 A dotychczasowi senatorzy PiSu na Śląsku nie mają żadnych szans,gdyz poparli kacze pomysły przesunięcia środków z UE ze Śląska na ścianę wschodnią.Zdradzili swój region bojąc się kaczorów.Jaworzno i Bielsko B spuści ich na toruński staw. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ciekawe czy Kutza Kaczyński nazwie "Kapiszonem" 17.09.07, 14:28 440417mz napisał: > A dotychczasowi senatorzy PiSu na Śląsku nie mają żadnych szans,gdyz poparli > kacze pomysły przesunięcia środków z UE ze Śląska na ścianę wschodnią.Zdradzili > swój region bojąc się kaczorów.Jaworzno i Bielsko B spuści ich na toruński staw > . Śląsk wymknął się z Kaczych łapsk. Odpowiedz Link Zgłoś
caria-caria Re: Ciekawe czy Kutza Kaczyński nazwie "Kapiszone 17.09.07, 18:06 kapiszon ..nie zwykły kucyk,ot i tyle p.hummer Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Ciekawe czy Kutza Kaczyński nazwie "Kapiszone 17.09.07, 18:08 caria-caria napisała: > kapiszon ..nie zwykły kucyk,ot i tyle p.hummer caria-caria to Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba [...] 17.09.07, 14:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Kutz gratulacje dla PO 17.09.07, 14:45 gniewko_syn_ryba napisał: > 440417mz napisał: > > > Jaworzno i Bielsko B spuści ich na toruński staw > > Jaworzno też na Śląsku ?????????????? :-0000000000 > To taka potoczna nazwa która została przyjęta w woj śląskim.Zresztą ci śląscy(?)pisowscy senatorzy tak się tytułują.Nie uściślajmy nazewnictwa aż do ciasnoty umysłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Kapiszon Kurtyki został zdetonowany za wcześnie 17.09.07, 18:01 To już po Kaczorach. Komuś w PiS puściły nerwy i dopalił Kurtykę na 5 tygodni przed wyborami :) Jeszcze raz brawo Kutz. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Raczej strzał w stopę... a intryga siermiężna jak 17.09.07, 18:18 zwykle w wykonaniu Schetyny...;))) Przecież bredni Kutza już nikt nie może słuchać. Oglądałem kiedys program Jaworowicz i byli ludzie sprzedani razem z blokami ze śląska, którzy w oczy Kutzowi mówili co o nim myślą...:)) biedak się zapowietrzył i przestał nareszcie bredzić tylko spuścił głowę i tak juz zostało, aż przykro było patrzeć... Przecież to starzec, z widoczną i postepującą demencją, gratuluje wyboru, Tusk znowu zraził do PO prawicowych wyborców...;))) Tylko przypominam, że jedno LID juz istnieje i drugie nie ma prawa bytu...:)) ależ głupki w tej platformie...:) ja sie cieszę, bo ślepiec teraz widzi, że szykują sie do koalicji z komuchami, a wielu wyborców PO 9 razy sie zastanowi nim poprą Tuskowych "yntelektualystów" z Bożej łaski...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Strzałem w stopę jest dla PiS Jackiewicz 18.09.07, 13:07 Ziobro będzie mógł dużo powiedzieć na konferencjach dziennikarzom o postępach w sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Kutz - stetryczała lewatywa. 17.09.07, 18:18 Ja tam się cieszę , że PO zasilają takie oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Kutz - stetryczała lewatywa. 17.09.07, 18:26 Taa,Ślązacy będą głosować na PiSowskich posłów że Śląska którzy nie zaprotestowali przeciwko decyzji swojego wodza przemieszczające środki UE z woj śląskiego na ścianę wschodnią.Oni byli bardziej wierni kaczorom niż swoim wyborcom.Niech ich kaczor wsadzi na listy wyborcze ściany wschodniej,bo tu już nie mają żadnych szans wyborczych.Wyborcy pamiętają!! Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 jak zagłosują to sie okaże...:)) 17.09.07, 18:36 na tym polega solidarność, śląsk dostawał ciagle ze ściany wschodniej, teraz kolej odwrotnie... A wątek jest o Kucu, który wg mnie ma duże poparcie ale u lewaków, ja nie mogę go ścierpieć. Przecież ten człowiek wielokrotnie perfidnie kłamał i mataczył w różnych sprawach. Nie jest wyjaśniony jego udział w kilku prywatyzacjach na śląsku, m.in sprzedaż całych osiedli wraz z ludźmi za grosze... Chyba tylko ze względu na jego wiek i to że nakręcił kilka dobrych filmów nikt go nie tyka, ale w kampanii nie będzie taryfy ulgowej... Ogłolnie PO może tylko zaszkodzić, lewicowcy i tak zagłosują na LID, zupełnie nie rozumiem platformy, chyba że jak pisałem wcześniej Tusk nie chce władzy i bycie wieczna opozycja mu pasuje...:)) Biorąc pod uwage jego lenistwo, coś w tym jest. Pouczać wszystkich, prężyć mięśnie ale zero odpowiedzialności...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 hehehehe:)))) raczej w PO...;)) 17.09.07, 20:24 ale to normalne, że złodziej pierwszy krzyczy "łap złodzieja...";))) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Kutz????? porażka PO! 18.09.07, 13:21 goldenwomen3 napisała: > Kutz to porażka PO na Śląsku?Takie coś może pisać ktoś spoza woj śląskiego.Tzn PiS/duch roi sobie pobożne życzenia.Śląsk zagłosuje na spadochroniarza np z Torunia bo tak każe pan Rydzyk?Kabaret Zielona Gęś może mieć takie numery w repertuarze. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczykk Kutz>>>autonomia dla Śląska===secesja 18.09.07, 13:12 zwolennik przyłączenia Śląska do Niemiec - pogratulować platformersom Odpowiedz Link Zgłoś
hummer To może autostrady będą :) 18.09.07, 13:29 mieczykk napisał: > zwolennik przyłączenia Śląska do Niemiec - pogratulować platformersom A tak swoją drogą Ślązakom bliżej do Czech. Popatrz na orły pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Coat_of_arms_of_the_Czech_Republic.svg Odpowiedz Link Zgłoś