fajny.aha 08.10.07, 14:14 ludzie wpisujcie się kogo popieracie!!! Może "NASZ" sondaż będzie bardziej prawdopodobny niż te robione na kilkuset osobach:) Osobiście popieram PO !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rudy Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.elpos.net 08.10.07, 15:06 odwiedziłem na dniach rodzimą wieś i jeśli reszta wiosek tu na podlasiu tak mysli jak moja to będzie jedna, jedyna słuszna partia PIS, popieram PO, ale tak jak zwykle zagłosuję na tych co najmniej krzyczą i obrzucaja inne epitetami. choć spoty wyborcze mają bardzo infantylne a wręcz prostackie takie jak reklamy w telewizji białostockiej reklamy, choć program jest mało jasny - PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
metall UPR 08.10.07, 15:15 Bo tylko oni mówią (od kilkunastu lat), że trzeba skończyć z okradaniem podatnika, czyli mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenith Re: UPR IP: 195.116.92.* 08.10.07, 17:03 taaa... razem z Giertychem. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: UPR 09.10.07, 08:57 Gość portalu: Zenith napisał(a): > taaa... razem z Giertychem. Giertych nie należy do UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Re: UPR gora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 15:06 oczywiscie ze nie jest w UPR :) jestem za. jedyni sluszni i na poziomie. ---------------- co do sadazy, to w jaki niby sposob mial by on byc relatywny, skoro klimat tu jest typowo socjalistyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: UPR gora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 00:29 UPR = Giertych głosując na UPR głosujesz na całą listę czyli na Giertycha i jego ludzi taka jest w Polsce ordynacja wyborcza, że nie da się zagłosować na jednego tylko wybranego człowieka twój głos zawsze wspiera CAŁĄ LISTĘ!! Giertych to geniusz - o to właśnie mu chodziło!!! i dzięki takim, którzy myslą, że głosują tylko na UPR, a nie na Giertycha, możemy mieć znów Ligę w sejmie.... dla mnie UPR po związaniu się z LPRem jest SKREŚLONY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Re: UPR gora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 00:00 chybe nie do konca ogarniasz sens wspopracy jaka Ci Panowie prowadza. celem podstawowym jest wprowadzic UPR do rzadu. w ten sposob ponownie po dlugiej przerwie mozna bedzie zobaczyc konkurencyjne zdanie w jedej slusznej telewizji. celem jest by ludzie (ktorzy na ogol sa liniwi, a niestety wiekszosc w demokracji decyduje) mogli uslyszec rzeczowe argumenty jakie przemawiaja za UPR. do tej pory sa sukcesywnie blokowani, do piero jakas ustawiona scenka pokazala JKM na stronach dziennikow. zastanow sie troche LENIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kds UPR ma 10%!- nie patrzcie na zmanipulowane sondaze IP: *.120.173.150.dyn.user.ono.com 12.10.07, 05:59 ZAGLOSUJCIE na nich, a nie gadajcie "SZKODA ZEBY SIE GLOS ZMARNOWAL!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 15:15 ponieważ inne partie wydają miliony na kampanie, więc zapewne chcą na tym zarobić! A UPR wydaje na kampanię ok 150 000zł własnych składek. Ponieważ jest to partia która może przywrócić wolność Polakom. Oczywiście w każdym systemie będą biedni, ale w programie jaki ma UPR osoby które pracują będą zarabiały dużo. Dzisiaj, w demokracji to nie do końca się sprawdza. Lepiej iść po zasiłek niż do pracy za 800zł. Bo prawie tysiąc musi płacić pracodawca do urzędów. A tak już ktoś dostałby DO RĘKI prawie 2000zł, za np. roznoszenie ulotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor ;P Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.07, 21:00 Ja popieram PO i LiD, a kaczyński to(...) on po prostu nie nadaje sie do wladzy ;p ma wygrac PO i wejsc w koalicje z LiD - em !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blatant Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 08.10.07, 16:17 Nasz sondaż będzie właśnie mniej wiarygodny, ponieważ jest niezwykle prawdopodobne, że grupa ludzi z tego forum nie stanowi tzw. próby reprezentatywnej (w internecie PiS wypada słabiej). Ale dla zabawy można: PO. A pomyśleć, że jeszcze 2 lata temu z pewną sympatią myślałem o PiS ;-( (również głosując na PO). Przy okazji pozdrawiam liberałów (gospodarczych) - także zwolenników innych partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener PO NiE jest partia LiBeRaLnA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 15:09 troche powagi moi panstwo. od kiedy PO jest paria liberalna? przeciez jesli kazde do siebie mowic parasol, to wcale nie oznacza ze tym parasolem jestem. powodzenia z nadrabianiem zaleglosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roch Re: PO NiE jest partia LiBeRaLnA IP: *.wohnheimg.uni-frankfurt.de 09.10.07, 21:41 ech Ci UPRowcy. Pewnie, że jest liberalną. Tylko, że to nie jest tak, że partie dzieli się na socjalistyczne i liberalne. Można być ultraliberalnym (jak UPR) a można być umiarkowanie liberalnym, albo centroliberalnym - to ostatnie taka nowomowa - chyba najlepiej odpowiada PO. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: PO NiE jest partia LiBeRaLnA 10.10.07, 10:13 No nie bardzo. Albo się jest liberałem, albo nie. Liberał jest zwolennikiem wolnego rynku. PO proponuje ulgi dla zaczynających działalność gospodarczą, w postaci zwolnienia ze składek ZUS i ulgi w podatkach, co jak wiadomo oznacza nie zwolnienie tylko przeniesienie tych opłat na innych - tych którzy są dłużej na rynku. Czyli pomaga się nowym uczestnikom rynku na koszt, istniejących uczestników, co oznacza, że firma istniejąca sponsoruje sobie - pod przymusem - konkurencję. Gdzie tu wolny rynek? Odpowiedz Link Zgłoś
t_mac1 Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 08.10.07, 16:32 Lewica i Demokraci Mądre rządy zamiast głupich wojen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 15:11 i nic wiecej nie potrafia modrego stworzyc. co wiecej, pewnie nie oni nawet wymyslili to haslo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarekN Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.10.07, 21:28 LiD - spokój, konkret, kultura, troska o porozumienie bez zacietrzewienia. Szkoda, że nie ma w tym porozumieniu Cimoszewicza, najlepszego od lat kandydata na ministra spraw zagranicznych, którego "załatwiło" PO. Odpowiedz Link Zgłoś
anjanu Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 08.10.07, 21:48 LiD, mam nadzieję że SLD czegoś się przez ostatnie lata nauczyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsal Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.193.160.243.b.tvsat364.lodz.pl 08.10.07, 22:03 PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 22:15 PiS bo teraz liczy sie skutecznosc, a nie uroda, powab i erudycja. Patrze na ten populizm z przymruzeniem oka i te ataki na PiS uwazam za przesadzone. Rzady sprawnej partii ze swoim prezydentem beda dla kraju najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głosuje na Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.centertel.pl 08.10.07, 23:00 PO:) Odpowiedz Link Zgłoś
bozena1231 Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 08.10.07, 23:12 tylko na PIS ,cała moja rodzinka jest za PIS Odpowiedz Link Zgłoś
28margo Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 08.10.07, 23:22 Miejmy nadzieje, ze ta Twoja rodzina nie jest liczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda z Krakowa Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.earth.pl 08.10.07, 23:57 Ja i moja rodzina też.15 osób dorosłych uprawnionych do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
49reed Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 10:28 Gość portalu: Magda z Krakowa napisał(a): > Ja i moja rodzina też.15 osób dorosłych uprawnionych do głosowania. Jesteś totalnie zmanipulowana przez Tuska. Trzeba mieć delikatnie mówiąc coś z głową , żeby wierzyć w wirtualne obietnice Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_amigo Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 08.10.07, 23:32 To będą moje pierwsze wybory ja swój głos podziele do sejmu za głosuje na kandydata z listy LiD na senat będe głosował napewno na kandydata z Listy PO a co więcej zobacze jak dostane kartę.... P.S. Porażka te wybory wygra PIS jestem strasznie zawiedzony młodymi ludzmi chodze do maturalnej klasy.Z naszej klasy 89 % osób ma zamiar głosować na PiS :( Co z Polską?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikun Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: 89.234.115.* 08.10.07, 23:40 PO albo LID obojetne byle nie na Psycho Inter Szalencow Odpowiedz Link Zgłoś
diidiianna Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 08.10.07, 23:43 ludzie! jak nie chcecie pisu, to trza glosowac na jedna partie! to ze se kazdy za glosuje na jakas inna niz pis nic nie da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.07, 23:49 Jak wygra pis spieprzam do Irlandi Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_amigo Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 08.10.07, 23:58 Gość portalu: Adam napisał(a): > Jak wygra pis spieprzam do Irlandi JESTEM ZA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walduś Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.07, 23:46 Wolałbym sobie żyły podciąć niż na kaczora z pisu głosować. Osobiście głosuje na LID!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojas Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: 89.234.115.* 08.10.07, 23:46 Ja pisze z Irlandi i tu kupe ludzi mdli na mysl o tych oszolomach z PIS Nam potrzeba chyba kontraktowych a nie naszych wlasnych do decydowwania o naszym kraju politykow .POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
49reed Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 11:54 Wojas wracaj 22 października po zwycięstwie PO. PO Ci da pracę pieniądze i mieszkania od 23.Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Pole Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: 84.203.168.* 09.10.07, 15:11 Ja i wszyscy moi znajomi z Cork glosowac bedziemy na PO, bardzo ubolewajac, ze Forum Liberalne (www.forumliberalne.pl) nie startuje w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_ŁÓDŹ Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 09.10.07, 00:06 Mieszkam w Łodzi i oczywiscie ze za glosuje na LiD Odpowiedz Link Zgłoś
nero35 Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 00:12 LiD!!!! A to dla tego że nie wierzę Rokicie i Gowinowi. Mają zbyt wielkie ciśnienie na POpis. A tych ostatnich wyyjątkowo nie trawię. Pozdro dla normalnej części zakręconego społeczeństwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ster-owiec Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 00:21 Wszystko jedno na kogo ( wykluczając PIS ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlicjaS Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.chello.pl 09.10.07, 09:14 Partia kobiet...Kobiety, zbierzmy sie. nie wazne juz jaki maja program, ale sa kobietami, JESZCZE W polsce tego nie bylo !! Wole to niz rzady Pana Kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo27 Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 09.10.07, 09:27 jestem za PSL a tak nawiasem mówiąc byłem na stronach pisu co za praca moderatorów godna uwagi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo L i D IP: *.jmdi.pl 09.10.07, 09:47 Tylko LiD może wyrwać Polske z tego ciemogrodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
49reed Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 10:22 fajny.aha napisała: > ludzie wpisujcie się kogo popieracie!!! Może "NASZ" sondaż będzie bardziej > prawdopodobny niż te robione na kilkuset osobach:) Osobiście popieram PO > !!!!!!!!!!!!!! Jasne. Najbardziej podoba mi się wezwanie Tuska do pracujących za granicą: "wracajcie do domu tu też może być tak jak w Irlandii....." Ciekawe gdzie Tusk zatrudni tych ludzi , gdzie im da pracę i za ile za 4 zł za godzinę. Ci ludzie wyjechali bo pracowali 6 dni w tygodniu po 4 zł za godzinę właśnie. Czyżby od wczoraj a może od 22października ten kraj pod wodzą Tuska zmieni się w Kuwejt. Czy może Tusk zatrudni tych ludzi w swoich terenowych oddziałach PO. Trzeba być kompletnym idiotą , żeby wierzyć w takie pierdoły.Kiedy chciano podnieść płacę minimalną członkowie PO stowarzyszeni w Konfederacji Pracodawców darli gęby , że załamie się gospodarka państwa.A i lekarzom da z czego. Komuś musi zabrać. Najlepiej emerytom, rencistom i tym z ostatnich państwowych zakładów bo ci muszą płacić podatki. Koledzy Tuska biznesmeni nie płacą mało tego zatrudniają ludzi w swoich firmach jako podmioty gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
ravek29 Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 10:33 Zlikwidować tą przerośniętą na maksa administrację (tanie państwo miało być... g.... prawda, a nie tanie państwo) to będzie z czego ludziom dać. Odpowiedz Link Zgłoś
ravek29 Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 10:33 aha, zapomniałem: zdecydowanie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dijk-stra Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 14:18 Wiesz komu zabrać? Byłym SB-kom którzy maja po 6 tys emerytury. Dla porównania Ci którzy byli w Solidarności i walczyli o wolność mają po 900 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.lewinska Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 11:40 mimo ,ze moim ugrupowaniem jest LiD to przyznaje racje tym.ktorzy uwazaja,ze tylko glosowanie na jedna partie P O moglo ,by odsunac PIS od wladzy/HASLO NARODZIE LARUM GRAJA/jest jak najbardziej na czasie.Tak sie jednak nie stanie bo PO swoja postawa/lekcewazeniem ludzi lewicy,szafowaniem epitetami z komuchami nigdy , sam sobie gotuje taki los i wszystkim Polakom,, 21X.07 OBUDZIMY SIE w panstwie policyjnym gorszym od Bialorusi Odpowiedz Link Zgłoś
49reed Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 11:52 "krystyna.lewinska" Kochana gadasz jak nawiedzona. Myślałem , że Twoim guru jest Roman Giertych a nie A. Kwaśniewski. A PO zaraz po wyborach naleje z pustego w próżne. Da wszystkim pieniądze , pracę i lody na deser. Jeszcze nie widziałem , żeby bogaty coś komuś dał, nawet to co mu się należy. A taka jest PO bogaci którzy dorobili się na niczym i z niczego w ciągu roku (ot jak choćby niejaki Piskorski) A jak się wyraził w telewizji Janusz Lewandowski kiedy jeszcze był w kongresie liberalno-demokratycznym "pierwszy milion dolarów trzeba ukraść" i coś w tym jest.Pamiętam jak dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.lewinska Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 12:45 nie trzeba ,byc nawiedzonym,zeby widziec kto jest najwiekszym zagrozeniem dla calego spoleczenstwa nawet dla Pana 49reed.KIEDY przyjda do Pana blizkich o 6-tej rano i jak Dzierzynski paragraf znajda , na zmiane zdania,bedzie troche za pozno.Wole pijaka Kwasniewskiego niz WODZA NARODU,ktory ma nienawisc w oczach do inaczej myslacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.jmdi.pl 09.10.07, 13:29 Nienawiść do ludzi zieje z ust Pis-dzielców dlatego ja na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
49reed Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 17:43 P."krystyna.lewinska" jak długo żyję nigdy nie miałem powodu obawiać się stukania do drzwi o 6 rano ale to tylko sprawa uczciwości. A ci co chcą ukraść milion niech się boją bo tylko oni nie są pewni jutra i tego im serdecznie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MartynaN Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.chello.pl 09.10.07, 15:41 Jedynie LiD jest prawdziwą alternatywą dla PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
halojestem Re: zróbmy sondaż!!!!!!! 09.10.07, 16:31 Nie zrobie wstydu rodzinie w Polsce i w NY glosuje na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: zróbmy sondaż!!!!!!! IP: *.tpnet.pl 09.10.07, 16:57 TYLKO PO !!!!! Ludzie - otworzcie oczy i uszy!!!! PIS zgotuje nam nowy "barak w srodku Europy". Wam sie wydaje, ze PIS goni korupcje, oligarchow, etc. ale tak ich goniac, dobiegnie i do nas, przykrecajac srube, odbierajac wolnosc, szpiegujac nas i podsluchujac. Nie myslcie, ze to Was nie dotyczy - KOBYLKA JUZ U PLOTA !!!!!!! NA DZIS - Odpowiedz Link Zgłoś