kamilla14 12.10.07, 20:51 Brawo Tusk. Karłowatość bliźniaka wyszła w całej okazałości. Jeszcze raz brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jakub Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 20:57 Nagrał ktoś, bo nie mogłem słuchać (telewizora nie mam wiec o ogladaniu nie bylo mowy nawet gdybym byl w domu), a jak zdeptali kurdupla to ja chętnie posłucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autordomyślny Re: DEBATA IP: *.tktelekom.pl 12.10.07, 21:12 Całość będzie wrzucona na steam typu youtube więc nie bój się, obejrzysz. A warto, bo to była dobra debata, mimo niedociągnięć organizacyjnych (czas wypowiedzi -.-, te ciągłe gongi). A kto wygrał mówić chyba nie musze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Wątpliwości nie ma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:16 Jedynie miłośniczki kotów i takich jak J. mogą z żalu nad nim i ulitowania coś namajdrować. Donald reprezentuje zdrowy rozsądek, klasę z którą chcę się identyfikować - a tych innych popaprańców oglądać już nie mam siły. Głosuję na PO! Odpowiedz Link Zgłoś
halmis Re: DEBATA 12.10.07, 21:47 Żałuj! Gdybym mogła przypuszczać, że Tusk w tak pięknym stylu załatwi Kaczyńskiego, pewnie bym nagrała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: DEBATA IP: 83.2.143.* 12.10.07, 22:05 boże tusk wreszcie pokazał, że jest facetem a nie naiwniakiem, czy frajerem!ludzie ten gość naprawdę może być ojcem swoich dzieci, bo jednak MA JAJA!! CO ZA SZCZĘŚCIE DLA POLSKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier żadne "wreszcie"! IP: 83.18.220.* 13.10.07, 19:05 > boże tusk wreszcie pokazał, że jest facetem a nie naiwniakiem Nie wiem czemu tylu ludzi dało sobie wmówić, że Tusk do tej pory był drętwy, spięty i bez wyrazu? Tusk we wszystkich wcześniejszych wystąpieniach bywał usmiechniety, kulturalny i konkretny. A wczoraj był świetnie przygotowany i wygrał z łatwością i w pięknym stylu. Było o tyle łatwo, że MIAł RACJĘ! Z wielką nadzieją czekam na 21. października! Odpowiedz Link Zgłoś
bede.prezydentem.w.2035 <a href="http://www.itvp.pl/event/wybory/" target="_blank">www 12.10.07, 22:08 tam można obejrzeć debatę: www.itvp.pl/event/wybory/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: DEBATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:13 Kaczyński na kolanach i żaden Rydzyk już mu nie pomoże. To co zrobił Tusk to majstersztyk!Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: DEBATA IP: *.crowley.pl 12.10.07, 21:49 Absolutnie NIE. Rzygać się chce jak was czytam. Jak dla mnie debata była po to żeby usłyszeć PROGRAM każdego z uczestników. Pytania są zadawane po to, żeby na nie odpowiadać MERYTORYCZNIE. Czy wy wszyscy Dysneylandowcy ślepi byliście ? Donald NIE odpowiadał na pytania, jedynie atakował rządzących, bo tylko to potrafi zrobić. Kawał chama i nic więcej. Zero Merytoryki - takim zachowanie nie przekonał nikogo prócz swoich ślepych wyznawców. To jest podsumowanie jego kampanii ataku i krytyki. Jarek przykro mi, że musiałeś z nim rozmawiać. A wam gratuluję, granice są otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla14 Re: DEBATA 12.10.07, 21:53 Skoro otwarte, to wal śmiało. Żalu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
staniol1 Re: DEBATA (bez nerwów) 12.10.07, 22:02 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Absolutnie NIE. Rzygać się chce jak was czytam. No też by mi było przykro jakby mój faworyt dostał "po nosie". Ale żeby zaraz żygać? > nie odpowiadać MERYTORYCZNIE. Czy wy wszyscy Dysneylandowcy ślepi byliście ? > Donald NIE odpowiadał na pytania, jedynie atakował rządzących, Taka jest rola opozycji aby recenzować rządzących. Czego oczekiwałeś? Wytknął większość błędów! > potrafi zrobić. Kawał chama i nic więcej. Zero Merytoryki - takim zachowanie nie przekonał nikogo prócz swoich ślepych wyznawców. Wyznawcy mają bardzo emocjonalny często wrogi stosunek do "innych". Myślę, że Twój list jest właśnie taki. Piszesz więc o sobie. Wierzysz, że bycie surowym i straszenie wszystkich, którzy mają odwagę myśleć samodzielnie, zasługują na potępienie. "Surowe" rządy PISu są w rzeczywistości bardzo nieudolne, podobnie jaki i Twój list. > Jarek przykro mi, że musiałeś z nim rozmawiać. Jarkowi pewnie też jest przykro bo nawet ludzie, którzy mają swoje zdanie o kolorach czasem dostrzegają, że przegrali. Czy potrafią to przyznać to już inna sprawa... > A wam gratuluję, granice są otwarte. Masz rację. Tylko gdy mnie tam zobaczą to się ucieszą bo potrzebują ludzi wykształconych, mających szczególne umiejętności, których sami nie mają. A jak zareagują na Ciebie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: DEBATA (bez nerwów) IP: *.crowley.pl 12.10.07, 22:40 > > Absolutnie NIE. Rzygać się chce jak was czytam. > No też by mi było przykro jakby mój faworyt dostał "po nosie". Ale żeby zaraz ż > ygać? Dostał po nosie ? Nie zauważyłem. > > nie odpowiadać MERYTORYCZNIE. Czy wy wszyscy Dysneylandowcy ślepi byliści > e ? > > Donald NIE odpowiadał na pytania, jedynie atakował rządzących, > Taka jest rola opozycji aby recenzować rządzących. Czego oczekiwałeś? Wytknął > większość błędów! Opozycji tak, ale nie po to są debaty wyborcze. Tak to oni sobie wytykają już od dwóch lat. Teraz to powinien być początek czegoś nowego. > > potrafi zrobić. Kawał chama i nic więcej. Zero Merytoryki - takim zachowa > nie > nie przekonał nikogo prócz swoich ślepych wyznawców. > Wyznawcy mają bardzo emocjonalny często wrogi stosunek do "innych". Myślę, że > Twój list jest właśnie taki. Piszesz więc o sobie. > Wierzysz, że bycie surowym i straszenie wszystkich, którzy mają odwagę myśleć > samodzielnie, zasługują na potępienie. "Surowe" rządy PISu są w rzeczywistości > bardzo nieudolne, podobnie jaki i Twój list. Surowe ? Dla kogo ? Ja nie mam się czego bać, a Ty ? Wierzę, że też nie więc po co siać panikę wśród zwykłych ludzi. > > Jarek przykro mi, że musiałeś z nim rozmawiać. > Jarkowi pewnie też jest przykro bo nawet ludzie, którzy mają swoje zdanie o > kolorach czasem dostrzegają, że przegrali. Czy potrafią to przyznać to już inna > sprawa... Wiesz, ja nie oceniłem uczestników tej debaty, a jedynie tych którzy tu okrzyknęli "zwycięstwo" Tuska. Czy potrafię się przyznać ? Tak. Uważam, że przegrałem już 2 lata temu jak my wszyscy wierzący w POPIS. Po tym co pokazała debata już widzę, że przegramy ponownie. > > A wam gratuluję, granice są otwarte. > Masz rację. Tylko gdy mnie tam zobaczą to się ucieszą bo potrzebują ludzi > wykształconych, mających szczególne umiejętności, których sami nie mają. > A jak zareagują na Ciebie? Odpowiem Ci tak. Przykro mi, że się ucieszą, bo to nam Polakom brakuje już ludzi (również wykształconych - czego Ci gratuluję, bo tak się składa, że znam również ten wysiłek) do budowania naszego kraju i to ponad tymi sztucznymi podziałami jakie tworzą politycy. Więc mam nadzieję, że na Twój widok jednak się nie ucieszą, bo na mój na pewno nie - o ile mnie dobrze rozumiesz... Spokojnej nocki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
staniol1 Re: DEBATA (bez nerwów) 12.10.07, 23:20 Czemu koalicja PO-PIS miałaby być dobra dla Polski? Mam nadzieję, że środowisko PO wyleczyło się z tego pomysłu. Różnica tych dwóch partii jest fundamentalna i została świetnie wykazana przez Tuska. PIS Kaczyńskiego chce silnego państwa kontrolującego obywateli bo "państwo wie lepiej". PO chce by to obywatele decydowali co jest dla nich dobre a co złe ale też ponosili odpowiedzialność za swoje decyzje. To jest spotkanie się "dziecinnego postrzegania świata, w którym dorośli wiedzą lepiej" ze światem dojrzałych postaw i odpowiedzialności. To jest spotkanie wschodu z zachodem. To jest wynik naszego położenia geograficznego między rosyjską potrzebą submisyjnego podporządkowania się silnemu przywódcy a wzięciem odpowiedzialności za swoje czyny. Myślę, że potrzeba jeszcze kilku pokoleń, żeby przycumować do Europy. Pozdrawiam, rozemocjonowanych po każdej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Re: DEBATA (bez nerwów) 14.10.07, 20:25 Kaczyński zbyt merytoryczzny też niebył i tak samo uciekał od pytań i atakował opozycje Przyganiał kocioł garnkowi a sam smolił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 22:39 A ty co milicjant który umie pisać , a nie czytać. A właściwie nauczyli cię czytać tylko PiS i Rydzyk? Naum się używać głowy i myszki, bo internet już masz. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: DEBATA 12.10.07, 23:24 Ma pan rację panie Andrzeju. Widocznie młodym wystarczy obietnica "drugiej Irlandii" bez konkretnego przepisu, jak to zrobić. "cud gospodarczy " to nowa kiełbasa wyborcza dla młodych, którym w poprzednich wyborach PO obiecało płatne szkolnictwo i ograniczenia świadczeń socjalnych. Osobiście chciałabym, by PO wygrało. Im prędzej "przerobi się tą lekcję", tym lepiej dla kraju.Może właśnie trzeba zacząć wszystko od zera, tak jak w pustej Irlandii, z której wszyscy uciekli??( gdzie z 14 milionów ludzi zostało 3,8 mln) Odpowiedz Link Zgłoś
staniol1 Re: DEBATA 12.10.07, 23:57 Ciekawe, że ja przez któtki czas myślałem podobnie. A niech wygra PIS na dłużej. Jak Polacy dostaną po głowie od PISu to zrozumieją czym jest wolność. Obawiam się jednak,że jako naród mamy jakiś problem z przeswajaniem nowych informacji i wyciąganiem wniosków. Niczego nas socjalizm nie nauczył. Nadal podoba się takie myślenie. A może socjalizm jest tylko polityczną emanacją potrzeby sporej części ludzi w tym kraju - "niech się ktoś mną zaopiekuje i ochroni przed wrogim światem nawet za cenę mojej niezależności". Chyba rację ma Wałęsa - jego pokolenie musi wymrzeć, wtedy coś się zmieni... oby Odpowiedz Link Zgłoś
leo2311 Re: DEBATA 13.10.07, 00:53 jakoś nie słyszałem by Lis był fanem Tuska, a jednak werdykt wg niego jest jednoznaczny: 7:1 ty ślepy zwolenniku krasnali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toton Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 22:44 I'm gonna be happy and I think sukcesfully too! Good wishes for All of you in Poland! Teke care. Odpowiedz Link Zgłoś
dijk-stra Re: DEBATA 12.10.07, 21:15 Brawo Tusk!! Przewodniczący PO zdecydowanie wygrał z Kaczyńskim!! Pokazał siłę spokoju wytknął błędy rządów Pisu jeszcze raz brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janoboktoinny Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:16 Debate jak dla mnie wygral Tusk... jednak, znów wyrosły we mnie nadzieje na POPIS... jak dwa lata temu... moze tym razem bedzie lepiej, nauczyli się obaj na wlasnych bledach i jakis konsensus dobry dla nas znajdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafarek Re: DEBATA IP: *.telpol.net.pl 12.10.07, 21:22 0 konkretów ze strony Kaczyśnkiego. Wszystkie jego odpowiedzi były ogolnikówe bez żadnego konkretu. Często mijał sie z pytaniami, a na dodatek pod koniec nerwy mu puściły. Tusk brawo. Mimo tej medialnej nagonki że przegra wybory sobie świetnie poradził same konkrety. Świetne riposty. Jedyne co można zażucić to fakt że wdawał sie w głupie gadki z pokonanym kaczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka72 Re: DEBATA 12.10.07, 21:23 Tusk mógłby siedzieć na podłodze i tak by o głowę przerastał Kaczyńskiego... brawo Tusk!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: DEBATA IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 12.10.07, 21:23 Brawo Panie Donaldzie! Mam tylko nadzieję, że ignorancja Kaczyńskiego nie będzie plusem dla ludzi fałszywie oceniających rzeczywistość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozi_zywiec Re: DEBATA IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.07, 21:27 Donald zaserowal pieczen z kaczki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick777md Re: DEBATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:28 Pan Tusk zmiażdżył Pana Kaczyńskiego. Mam nadzieję, że PiS stracił większość swego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: DEBATA 12.10.07, 21:48 Gość portalu: maverick777md napisał(a): > Pan Tusk zmiażdżył Pana Kaczyńskiego. > Mam nadzieję, że PiS stracił większość swego elektoratu. Tak dobrze nie jest: na PiSowski beton nie ma sposobu (zajrzyj na forum "Kraj") Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla14 Re: DEBATA 12.10.07, 21:52 Spoko. Tu chyba nie chodzi o pozyskanie "betonu", tu chodzi o ludzi niezdecydowanych, lub o sieroty po "filipińskich" wybrykach Kwaśniewskiego. Beton to beton. Tylko głupiec wali głową o beton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efm Re: DEBATA IP: *.85-237-176.tkchopin.pl 13.10.07, 02:05 Tusk jest supuer ale jak nie przejmie władzy to już na niego nie zagłosuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efm Re: DEBATA iprzyszłe wybory IP: *.85-237-176.tkchopin.pl 13.10.07, 02:12 3 raz zagłosuje na PO i mam nadzieje że doczekam się premiera z PO Odpowiedz Link Zgłoś
bos-hary Re: DEBATA 12.10.07, 21:34 kamilla14 napisała: > Brawo Tusk. Karłowatość bliźniaka wyszła w całej okazałości. > Jeszcze raz brawo! w całości brawo!!! jeszcze raz brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomaSZ Re: DEBATA wygrana przez pana Tuska IP: *.acn.waw.pl 12.10.07, 21:34 Praktycznie przez cała debatę premier (były juz hehhe) został zepchnięty do defensywy i tylko w rundzie dotyczącej polityki zagranicznej na chwile udało mu się wyjść, ale zaraz sam się tam wtrącił spowrotem. Już wiemy dlaczego Kaczyski tak chorobliwie bał się tego spotkania i odwlekając próbował grać na swoją stronę. Donald Tusk był bardziej przygotowany, mowił do wszystkich a Kaczyński poraz kolejny do swojego elektoratu i moherów z Torunia. Tak więc rodacy za tydzień wiemy już na 100% na kogo głosować. Czekam na komentarz Pana Tomasz Lisa PS Cieszę się, że Pan Tomasz sie mylił co do przewodniczącego PO Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla14 Głosowanie 12.10.07, 21:34 Kochani, teraz to już tylko kwestia frekfencji. Błagam Was, pójdzmy tym razem wszyscy. Nie oddajmy tego Kraju karłom, fanatykom, partaczom, intelektualnym inwalidom, "dyplomatołkom". Przecież tu chodzi o nasze dzieci. Ja nie chcę jeździć do wnuków do Londynu, Ulsteru czy Dublina! Sptkajmy się w lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: Głosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:42 Generalnei tak, chodzi o wybory. I oczywiscie zaglosuje na PO jak i ostatnio, ale wiecie co ... dwa lata temu naprawde wierzylem ze PO wygra, a teraz ... wierze ze Rydzyk moze wiecej niz sie mozna spodziewac i spodziewam sie wysokiej wygranej kurdupla ... niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aal Re: Głosowanie IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.07, 21:53 Niestety demokracja polega na tym, że głosuje kto ma na to chęć, także Ci którzy nie weryfikują słów polityków i często ulegają demagogii. Też obawiam się o wynik tych wyborów bo też 2 lata temu miałam nadzieję na inny wynik. Pozostaje mieć nadzieję, że naród wykaże się odpowiedzialnością i po pierwsze pójdzie do urn a po drugie zrozumie, że od wywijania szabelką, zastraszania, kłótni i inwektyw gospodarka się nie rozwija. A jak nie rozwija się gospodarka to i "wielki" premier nie będzie mógł stosować rozdawnictwa. Jego cholerne szczęście (nie mylić z zasługą), że mu się trafił wzrost gospodarczy i nie zdążył tego schrzanić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Głosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 01:51 Wybory i po ptakach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: DEBATA IP: *.gwardii.osi.pl 12.10.07, 21:55 Tusk rozłożył Kaczyńskiego na części pierwsze, teraz czas go może tylko poskładać i przychylne mu media. Widać jasną granicę pomiędzy PO i PiS kto jest realistą a kto opowiada bajki i to już 2 lata!. Brawo głosujmy POzytywnie - to hasło po debacie nabrało nowego wydźwięku Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla14 Kiedy komentarz LISA? 12.10.07, 22:09 Kochani, kiedy będzie komentarz Lisa? Wczoraj obiecywał chyba coś takiego? Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek nie tak entuzjastycznie IP: *.crowley.pl 12.10.07, 22:27 nie tak entuzjastycznie panie i panowie. tusk wygrał debate, ale kolejny raz pokazał, że nie ma nic wiecej do zaoferowania jak tylko wytykanie PiSowi, a gdzie merytoryka (juz ktoś o tym pisał wyżej). czy troche nie łapiemy się na populizm pana Tuska??? w tych wyborach nie ma nikogo kto by mnie reprezentował, zostaje mi tylko opcja głosowania nie na PiS i zrobie to, choć nie najszczęsliwszy bende. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nie tak entuzjastycznie IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 12.10.07, 23:04 Muwi siem bendem a nie bende Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: nie tak entuzjastycznie IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 12.10.07, 23:08 Zagłosuj na PIS, a potem, jak już Kaczyńscy skłócą wszystkich z wszystkimi w naszej ukochanej Ojczyźnie, szykuj się na wojnę, bo przecież wg nich cały czas trzeba z kimś walczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kiedy komentarz LISA? IP: *.crowley.pl 12.10.07, 22:50 Komentarz będzie jak Lis już wymyśli jak obronić Tuska, bo nie dał mu chyba argumentów jakich się spodziewał. Tusk po raz kolejny przecież pokazał, że program ma, ale telewizyjny (polecam satyrę w rmf.fm). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wymiatator tusk rozjechal kaczora. IP: *.net136.okay.pl 12.10.07, 22:32 obawialem sie, ze bedzie odwrotnie - no ale teraz juz widac, czemu jarek kluczyl i uciekal przed spotkaniem z tuskiem. donald straszliwie go rozjechal, szkoda ze kwachu tak nie potrafil, ale pewnie filipinski wirus mu zmacil mysli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloczykij Re: tusk rozjechal kaczora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 22:58 Co do wyniku nie ma żadnych wątpliwości; knockout już w 2 rundzie - na samym początku. Oczywiście wszystko w ustach Tuska brzmi świetnie, ale wiadomo, że tak w 100% nie będzie. Jedno jest pewne: zawsze to lepsza "alternatywa dla Polski" niż PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
paulajun Re: DEBATA 12.10.07, 22:34 Tak Debata poprowadzona wspaniale, na poziomie! Wielkie gratulacje dla pana Donalda Tuska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burza Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 23:18 ja mam wrażenie, że było po równo, bo Kaczyński odpowiadał tak jak zawsze: powtarzał do upadłego ciągle to samo. A to na wyborców najwidoczniej działa, tak mi się przynajmniej zdaje. Było po równo, ale z mocnym wskazaniem na Tuska z jednego prostego powodu: pokazał, że pogłoski jakoby był 'ciamciaramcią' są stanowczo przesadzone: był doskonale przygotowany, miał celne pytania i riposty. Co do merytoryki, to w krótkich wypowiedziach trwających zdaje się 1.5 minuty nie da się rozwinąć wypowiedzi na tyle, by mówić cały czas merytorycznie - dlatego obaj raz mówili konkretnie, ale przez większość czasu już tak nie było. Nie wiem, jak wyglądają debaty w innych krajach, ale ta formuła, która była tutaj, nie pozwala na długie dywagowanie: rozmowa opiera się na szybkim i celnym trafianiu w przeciwnika - nie oszukujmy się. Tu nie ma co liczyć na operowanie ciągłe liczbami, wyliczaniu punktów z programów wyborczych etc. Na tle poprzedniej debaty ta wygląda na o wiele lepszą - warto było ją obejrzeć. Już myślałam, że Tusk to ostatnia osoba do rządzenia partią, a on mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Zresztą wydaje mi się, że zaskoczył też dużo innych takich jak ja, czyli niezdecydowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 00:31 ciamciamarcią jest Kaczor - widać mało się Tuskowi przyglądałeś, żeś taki zaskoczony. Tusk ma wgląd w to co się obecnie dzieje w Polsce - i daj nam wszystkim Boże by i robotę tak solidną robił jak mówi że będzie. Bo te PiSiory i ich nierzetelność już mi bokiem wychodzą ;- ((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin debata, debatą, ale wybory dopiero 21.10. IP: *.tcz.vectranet.pl 13.10.07, 02:22 Tusk tę debatę wygrał, to oczywiście nie podlega żadnej wątpliwości. Sukces to zdecydowany, przewaga momentami przytłaczająca. Zaprezentował się lepiej niż można sie było spodziewać... Nie zapominajmy jednak, że to była TYLKO debata. A wybory nie jutro, ale dopiero za tydzien, dlatego tym bardziej trzeba dokonac wszelkich staran aby tego dzisiejszego dobrego wrazenia nie zatrzeć, nie zmarnować! Aby umiejetnie poprowadzić kampanię w ciagu ostatniego, kluczowego tygodnia. W poniedzialkowej debacie nie bedzie juz tyle "punktowania" , licze że bedzie to starcie bardziej merytoryczne. Mam nadzieje, że Donek zaprezentuje się nie gorzej jak dziś. Tylko przed 21.10. żadnego hurraoptymizmu i wody sodowej! PS A formula debaty ponownie rozczarowala, no ale widac nikomu nie zalezalo na tym, aby zmienic cos, co juz w poprzednim wydaniu nie zdalo egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka to nie tylko debata! IP: *.saton.pl 15.10.07, 01:06 mnie tez formula sie nie podoba,te gongi i przerywanie politykom,zenada... co do debaty,to nie TYLKO debata,to cos wiecej,ludzie uwierzyli,ze Tusk moze byc przywodca,ze wie co mowi,a to bardzo wazne.do debaty myslalam negatywnie o wyborach,ze Kaczory znow wygraja,bo omamieni ich haslami ludzie na nich glosuja,teraz mam duzo nadziei,ze tak nie bedzie.mam wrecz pewnosc,ze tak nie bedzie.moze nie 100%pewnosc,ale 80%,bo widze,ze nie jestem sama,gdy czytam wasze posty.a wiec pozdro dla PO sympatykow,i aby do 21.10 i do urn Rodacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaga Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 20:42 i okazalo sie ze mozna dobrymi pomyslami pokonac baczczelne klamstwa. zawsze myslalam ze pan Tusk to klasa sama w sobie.Oby tak bylo po wyborach. Ale jestem strasznie zawiedziona panem Lisem podziwialam jego dziennikarstwo ale to ze twierdzil iz Donald Tusk przegra to chyba sieganie bruku. Nie wiem czy nie przestane z tego powodu go ogladac. Pr osilabym o wytlumaczenie sie w jakis sposub z tych bzdur pzed debata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burza Re: kaga - zarejestruj się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 22:15 kaga, to raczej proste, tak mi się przynajmniej wydaje. Nawet ja (która jestem nastawiona raczej antypisowsko) tak uważałam - że Tusk przegra. Po pierwsze wydaje mi się, że to przez to, że w poprzednich wyborach wygrał pis, a od wtedy zaczęto człowiekowi wbijać do głowy, że PO, a raczej Tusk jest po prostu nieskutecznym politykiem. Mimo 'dobrych chęci' jest nieprzekonujący w jakimś sensie. Po dwóch latach rządów pewnie nie tylko ja uważałam, że pod względem kampanii pis bije wszystkich na głowę - pod tym względem, że są skuteczniejsi w atakowaniu (to pewnie przez to, że mają dużą praktykę ;). Jeśli więc z tym połączyć przekonanie o defensywności (w cudzysłowie) Tuska, to wychodzi jeden wniosek: że Tusk przegra. Ja przed debatą uważałam, że będzie ona nudna jak flaki z olejem, że to będzie jeden stek bzdur i ciągłego 'ale pan się myli, a pana partia...' itp. I że Kaczyński swoim powtarzaniem formułek po prostu Tuska dobije - bo Kaczyński nie mówi do rozmówcy, tylko mam wrażenie, że odpowiedzi jego byłyby jedne - niezależnie od tego, co powie Tusk. Ja się Lisowi nie dziwię, bo sama tak uważałam. Tym bardziej więc zaskoczył mnie Tusk tym, co zrobił. A przed debatą raczej się na to nie zanosiło - z wymienionych przeze mnie względów. Tymczasem teraz jestem skłonna powiedzieć, że... był najlepszy z całej trójki. Lis nie jest wróżką, tak jak i my - bo do wyborów jeszcze tydzień, a po poprzednich wyborach jedno jest pewne: wszystkiego można się spodziewać. Również tego, że mimo wygranej debaty, PO mimo wszystko może przegrać. Pewnie nie tylko ja tego się obawiam - ale i większość wyborców PO, jak i dziennikarzy przychylnie im nastawionych, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: kaga - zarejestruj się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 22:33 Masz racje burza. Ale problem w tym że skuteczność PiS-u jest związane z kasą. Przyglądam sie J. Kaczyńskiemu od dłuższego czasu , jest on podobnym despotą jak Korwin Mike . Tylko jego wykształcenie prawne i praktyka prawna ogranicza jego wypowiedzi. Dopóki był biedny to tylko szczekał. Ale od czasu kiedy ma szmal jest zbawcą Polski. Jego doświadczenie aktorskie i kontakty z środowiskiem aktorskim dużo mu dało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moi Re: kaga - zarejestruj się ! IP: 168.168.43.* 15.10.07, 16:52 Korwin-Mikke jest raczej anty-despota... widac naczytales sie klamstw z dziennika czy rzeczpospolitej - maja tendencje do wkladania mu do ust slow ktore nie wypowiedzial. JKM jest za jak najwieksza wolnoscia w kazdym aspekcie zycia - wolnoscia polaczona z odpowiedzialnoscia za wlasne czyny. Nie jest popularny, bo ludzie nie lubia brac odpowiedzialnosci za to co robia. A to rozleniwia - "nie bede sie uczyl w szkole - panstwo i tak do mi ciepla posadke, chocbym nic nie umial" - tak to dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaga Re: kaga - zarejestruj się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 22:28 masz racje we wszystkim co napisalas. ja z kolei myslalam o tym ze Tusk ma tak wiele argumentow, iz musialby byc uposledzony aby przegrac z tad omje dziwienie postawa pana Lisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaga Re: kaga - zarejestruj się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 22:32 dlaczego mialabym sie zarejestrowac, po co? Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Re: DEBATA 14.10.07, 00:54 po debacie odczucie: Kaczynski JEST Polakiem, a Tusk PRZEKONYWAL ze jest Polakiem. Kaczynsli patrzyl w kamere i szczerze powiedzial, a Tusk oczami uciekal. No cos z tymi szwabami jednak go sie odbiera, ze ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czynnik Miarodajny Re: DEBATA IP: *.subscribers.sferia.net 14.10.07, 02:22 Lis się strasznie podniecił bo Tusk powiedział dokładnie to co Lis myśli co spowodowało u Lisa pewność jego "wygranej". Te Lisowe egzegezy są żałosne, bo nic nie wnoszą pozna trzykrotnym powtórzeniem znanych wszystkim poglądów Tuska i PO. To jest dziennikarstwo skrajnie jałowe i dworskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajmon-manchester Re: DEBATA IP: *.manc.cable.ntl.com 14.10.07, 04:49 Tusk niegra o zycie tusk GRA O POLSKE!! Odpowiedz Link Zgłoś
just5a Re: DEBATA 14.10.07, 22:21 Witaj Kamilko, Piątkowa debata znów przypomniała emocje, jakie odczuwałam przed wyborami 2 lata temu. I choć przyznam, że ostatnio miałam mocno mieszane odczucia w stosunku do Platformy, to Tusk w debacie znów przywrócił mi nadzieję. Ale się boję, co jeszcze PIS wymyśli w ostatnim tygodniu, żeby podkopać PO. Pozdrawiam wszystkich, którzy chcą jakościowej zmiany w sposobie rządzenia Polską :))) Odpowiedz Link Zgłoś