Dodaj do ulubionych

Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego

• Gość: gal Anonim Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 10:55
      A może tak redaktorzy Gazeta naucza się po polsku pisać? Byłoby
      fajnie bo trudno niektóre ze zdań w artykule zrozumieć z powodu
      błędów pisowni i przekręceń lub nieprawidłowych odmian wyrazów.
      Czy ktoś tam w ogóle słownika używa?!
    • Gość: ~obrońca ludu Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.visp.energis.pl 20.07.03, 11:09
      "Chwała nam i naszym kolesiom...", a reszcie hołoty spoza SLD
      precz!
    • Gość: obserwator Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 11:10
      Jedno małe pytanie się nasuwa - co wspólnego ma mieć
      zniknięcie "czasopism" z aferą Rywina? Za to niby miała
      Agora zapłacić? Przecież jej to nie dotyczy...
      • Gość: Piotrek Re: Za co miała płacić Agora.. IP: *.zchpolice.com 20.07.03, 11:33
        Wykreślenie z projektu ustawy słowa "lub czasopism" oznacza, że zakaz
        posiadania ogólnopolskiej telewizji nie będzie dotyczył właścicieli czasopism,
        a tylko właścicieli dzienników. Ponieważ AGORA wydaje aktualnie 12 magazynów
        (czasopism), m.in. "Wiedza i życie", "Poradnik domowy" i dziennik "Gazeta
        Wyborcza" może się wydawać, że ta poprawka jej nie dotyczy. Ale gdy Agora
        zrezygnuje z wydawania dziennika lub czasopism to telewizję będzie mogła kupić,
        mając jeszcze u siebie również słowo pisane. A teraz, przynajmniej tak się
        wydaje, drogę do zakupu telewizji ma zamkniętą. Zapraszam do dyskusji nad moją
        poprzednią wypowiedzią, troszke powyżej. Pozdrawiam.
        • Gość: obserwator Re: Za co miała płacić Agora.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 11:51
          Właśnie to chciałem zasugerować poprzednio - że obecne
          skupienie się na dwu nieistniejących słowach to objaw
          procesu odchodzenia od istoty sprawy. Jakakolwiek by ona
          nie była.
          A tak a propos - nie wydaje mi się, żeby Agora chciała
          zrezygnować z wydawania dziennika o największej
          poczytności ... Przecież "Wyborcza" jest wizytówką całej
          firmy.
          • Gość: Piotrek Re: Za co miała płacić Agora.. IP: *.zchpolice.com 20.07.03, 12:05
            Nie znam nawet przybliżonej kalkulacji, ale sądzę,że ogólnopolska telewizja to
            dopiero złoty interes. A stosując odpowiednie kombinacje (spółki córki,
            przekazanie akcji, itp.) może i "Wyborcza" pozostanie w koncernie.
            • Gość: obserwator Re: Za co miała płacić Agora.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 12:22
              Też mi się wydaje (chociaż też się na tym nie znam), że
              na telewizji można najwięcej kasy zrobić. Ale chyba się
              zgadzamy, że Agora ma ambicje być koncernem medialnym w
              pełnym tego słowa znaczeniu - komentującym rzeczywistość
              i opiniotwórczym. Same magazyny czy czasopisma tematyczne
              do tego nie wystarczą. Są to w istocie produkty jedynie
              przynoszące zyski, istotą ich bytu jest wyłącznie fakt
              bycia swoistym nośnikiem reklamowym. Nie feruje się w
              nich żadnych opinii na sprawy istotne. Właściwie ich
              treść jest ważna tylko o tyle, by przyciągnęła
              czytelników, czyli odbiorców reklam (przekazu
              zasadniczego). Zatem musi ich gustom schlebiać. Dopiero
              dziennik jest prawdziwym medium, przekazujacym
              informacje, wyrażającym opinie i komentującym fakty z
              życia społecznego i politycznego. Z tego co wiem, Agora
              chyba nie posiada żadnego czasopisma
              społeczno-politycznego w stylu "Wprost" czy "Polityki",
              prawda? Więc jedynie "Wyborcza" jest jej głosem na świat.
              Owszem, połączenie dziennika i telewizji - to jest
              dopiero potęga medialna! I nic dziwnego, że każda firma
              medialna o tym marzy. Ale szczerze mówiąc, nie wiem, czy
              udałby się taki przekręt z fikcyjną zamianą własności
              "Wyborczej", żeby pozornie zadośćuczynić owemu
              nieszczęsnemu zapisowi w ustawie bez czasopism. Aż tak
              byłoby źle? Przecież nawet najbardziej zawiłe zależności
              własnościowe są stosunkowo łatwe do wyświetlenia; na
              pewno ktoś inny (jakaś zazdrosna konkurencja;) od razu by
              zaczął hałasować.
              • Gość: Piotrek Re: Za co miała płacić Agora.. IP: *.zchpolice.com 20.07.03, 12:40
                Podzielam te poglądy i ocenę wagi poszczególnych czynników. Po raz pierwszy
                jesteśmy naocznymi świadkami prawdziwego starcia na śmierć i życie potęg
                finansowych, z których na razie znamy imię tylko jednej. Możliwe są właściwie
                wszystkie rozwiązania, jak to w wielkim biznesie sprzężonym z wielką polityką.
                Dziękuję za szerszą wymianę myśli. Wracam na forum pojutrze. Pozdrawiam.
      • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 15:44
        Gość portalu: obserwator napisał(a):

> Jedno małe pytanie się nasuwa - co wspólnego ma mieć
        > zniknięcie "czasopism" z aferą Rywina? Za to niby miała
        > Agora zapłacić? Przecież jej to nie dotyczy...

Ma ogromne znaczenie.

W przypadku tych dwóch słów nie o kupującego, ale sprzedającego chodzi. Obie
        wersje, z i bez "lub czasopism" nie robią Agorze różnicy, bo i tak nie może
        kupić Polsatu. Ale może ten Polsat, lub na przykład prywatyzowany kanał TVP,
        kupić jakikolwiek inny podmiot, na przykład związany z "grupą tw". Wykreślenie
        tych słów miało ograniczyć listę "ofiar" ustawy tylko do Agory. Grupa, która
        chciała zatrzymać Agorę zabezpieczyła się przed odcięciem sobie możliwości
        rozwoju na rynku medialnym poprzez zakup telewizji.
        • minderbinder1 Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 17:12
          kataryna.kataryna napisała:

> W przypadku tych dwóch słów nie o kupującego, ale sprzedającego chodzi. Obie
          > wersje, z i bez "lub czasopism" nie robią Agorze różnicy, bo i tak nie może
          > kupić Polsatu. Ale może ten Polsat, lub na przykład prywatyzowany kanał TVP,
          > kupić jakikolwiek inny podmiot, na przykład związany z "grupą tw".
          Wykreślenie
          > tych słów miało ograniczyć listę "ofiar" ustawy tylko do Agory. Grupa, która
          > chciała zatrzymać Agorę zabezpieczyła się przed odcięciem sobie możliwości
          > rozwoju na rynku medialnym poprzez zakup telewizji.

U nas praktycznie cały rynek czasopism jest w rękach Niemców. Rywin w rozmowie
          z Michnikiem mówił, że Kwiatkowski chce zagranicznego inwestora do Dwójki.
          Ciekawe jakie tam panują układy. Ale to są głównie koncerny prasowe. Axel
          Springer, na przykład, chce wypuścić dziennik w Polsce, więc to raczej na pewno
          nie chodzi o tę firmę. Tutaj przydałaby się wiedza, jakie stosunki, na przykład
          z Niemcami ma gtw. Sam Czarzasty, jeżeli wierzyć Rywinowi, chce budować koncern
          prasowy na Muzie - kontragorę (WSiP nie wyszedł, a tak ładnie się zapowiadało,
          tym bardziej, że Łybacka chciała dawać certyfikaty na podręczniki). Gdyby
          chcieli prywatyzować Dwójkę, to chyba te firmy wokół TVP byłoby za mało. No
          chyba że po kawałku. Zresztą teraz cała ewentualna koncepcja prywatyzacji TVP
          rozsypała się.
          • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 17:31
            minderbinder1 napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
            >
            >
            > > W przypadku tych dwóch słów nie o kupującego, ale sprzedającego chodzi. Ob
            > ie
            > > wersje, z i bez "lub czasopism" nie robią Agorze różnicy, bo i tak nie moż
            > e
            > > kupić Polsatu. Ale może ten Polsat, lub na przykład prywatyzowany kanał TV
            > P,
            > > kupić jakikolwiek inny podmiot, na przykład związany z "grupą tw".
            > Wykreślenie
            > > tych słów miało ograniczyć listę "ofiar" ustawy tylko do Agory. Grupa, któ
            > ra
            > > chciała zatrzymać Agorę zabezpieczyła się przed odcięciem sobie możliwości
            >
            > > rozwoju na rynku medialnym poprzez zakup telewizji.
            >
            > U nas praktycznie cały rynek czasopism jest w rękach Niemców. Rywin w
            rozmowie
            > z Michnikiem mówił, że Kwiatkowski chce zagranicznego inwestora do Dwójki.
            > Ciekawe jakie tam panują układy. Ale to są głównie koncerny prasowe. Axel
            > Springer, na przykład, chce wypuścić dziennik w Polsce, więc to raczej na
            pewno
            >
            > nie chodzi o tę firmę. Tutaj przydałaby się wiedza, jakie stosunki, na
            przykład
            >
            > z Niemcami ma gtw. Sam Czarzasty, jeżeli wierzyć Rywinowi, chce budować
            koncern
            >
            > prasowy na Muzie - kontragorę (WSiP nie wyszedł, a tak ładnie się
            zapowiadało,
            > tym bardziej, że Łybacka chciała dawać certyfikaty na podręczniki). Gdyby
            > chcieli prywatyzować Dwójkę, to chyba te firmy wokół TVP byłoby za mało. No
            > chyba że po kawałku. Zresztą teraz cała ewentualna koncepcja prywatyzacji TVP
            > rozsypała się.

Ja bym tego wątku prywatyzacji Dwójki (ew. Trójki) nie zarzucała. Zwracam uwagę
            na dziwny zbieg okoliczności, dwa razy w niewyjaśnionych okolicznościach
            wypadły z ustawy słowa - "dwa" (w odniesieniu do programów TVP) i "lub
            czasopism". Zniknięcie "dwa" mogłoby otwierać drogę do prywatyzacji jedengo z
            programów TVP, zaś brak "lub czasopism" do zakupu tego prywatyzowanego programu
            przez jakiś koncern wydający czasopismo. Muza chciała kupić WSiP (kopalnia
            pieniędzy), a WSiP wydaje czasopisma dla nauczycieli. Może o WSiP chodziło.
            Przypominam, że w tamtym okresie GTW miała powody sądzić, że przetarg na WSiP
            wygra. Na upartego składa się to w zgrabną całość:

- z ustawy wypadają "dwa" umożliwiając prywatyzację programu TVP
            - Muza kupuje wydający czasopisma WSiP
            - z ustawy wypadają "lub czasopisma" umożliwiający Muzie posiadanie telewizji

Myślę, że wyprawa Rywina do Agory była dla GTW alternatywą, w razie gdyby nie
            wyszło z WSiP-em (kasa na rozruch telewizji). Zaś ustawa - alternatywą, w razie
            gdyby Agora nie chciała dać kasy i upierała się przy Polsacie. Takie podwójne
            zabezpieczenie.

Załóżmy, że Agora daje 17,5 miliona. GTW ma trochę kasy, Agora kupuje sobie ten
            Polsat a GTW za kasę z łapówki i od inwestorów startuje w zrobionym pod nią
            przetargu na Dwójkę lub Trójkę. I kto na tym lepiej wyszedł? GTW ma program z
            lepszą marką, na dodatek może narzucić Agorze wymogi koncesyjne w takim
            kształcie, że w walce o tort reklamowy z nią wygrywa.

• Gość: www Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 17:46

> Ja bym tego wątku prywatyzacji Dwójki (ew. Trójki) nie zarzucała. Zwracam
              uwagę
              >
              > na dziwny zbieg okoliczności, dwa razy w niewyjaśnionych okolicznościach
              > wypadły z ustawy słowa - "dwa" (w odniesieniu do programów TVP) i "lub
              > czasopism". Zniknięcie "dwa" mogłoby otwierać drogę do prywatyzacji jedengo z
              > programów TVP, zaś brak "lub czasopism" do zakupu tego prywatyzowanego
              programu
              >
              > przez jakiś koncern wydający czasopismo. Muza chciała kupić WSiP (kopalnia
              > pieniędzy), a WSiP wydaje czasopisma dla nauczycieli. Może o WSiP chodziło.
              > Przypominam, że w tamtym okresie GTW miała powody sądzić, że przetarg na WSiP
              > wygra. Na upartego składa się to w zgrabną całość:
              >
              > - z ustawy wypadają "dwa" umożliwiając prywatyzację programu TVP
              > - Muza kupuje wydający czasopisma WSiP
              > - z ustawy wypadają "lub czasopisma" umożliwiający Muzie posiadanie telewizji
              >

Ciepło, ciepło...
              osobiście uwzgledniłbym także inne podmioty związane z PEWNA GRUPA OSÓB w SLD,
              ktore wydaja czasopisma. Mało się o nich mówi ale są...

> Myślę, że wyprawa Rywina do Agory była dla GTW alternatywą, w razie gdyby nie
              > wyszło z WSiP-em (kasa na rozruch telewizji). Zaś ustawa - alternatywą, w
              razie
              >
              > gdyby Agora nie chciała dać kasy i upierała się przy Polsacie. Takie podwójne
              > zabezpieczenie.
              >

> Załóżmy, że Agora daje 17,5 miliona.

Nie daje i nie może dac. Sorry błędne założenie. W tej całej aferze ten jeden
              element "nie trzyma sie kupy". Przynajmniej dla mnie. Tego nie mogę zrozumiec...

• kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 17:51
                Gość portalu: www napisał(a):

>
                > > Ja bym tego wątku prywatyzacji Dwójki (ew. Trójki) nie zarzucała. Zwracam
                > uwagę
                > >
                > > na dziwny zbieg okoliczności, dwa razy w niewyjaśnionych okolicznościach
                > > wypadły z ustawy słowa - "dwa" (w odniesieniu do programów TVP) i "lub
                > > czasopism". Zniknięcie "dwa" mogłoby otwierać drogę do prywatyzacji jedeng
                > o z
                > > programów TVP, zaś brak "lub czasopism" do zakupu tego prywatyzowanego
                > programu
                > >
                > > przez jakiś koncern wydający czasopismo. Muza chciała kupić WSiP (kopalnia
                >
                > > pieniędzy), a WSiP wydaje czasopisma dla nauczycieli. Może o WSiP chodziło
                > .
                > > Przypominam, że w tamtym okresie GTW miała powody sądzić, że przetarg na W
                > SiP
                > > wygra. Na upartego składa się to w zgrabną całość:
                > >
                > > - z ustawy wypadają "dwa" umożliwiając prywatyzację programu TVP
                > > - Muza kupuje wydający czasopisma WSiP
                > > - z ustawy wypadają "lub czasopisma" umożliwiający Muzie posiadanie telewi
                > zji
                > >
                >
                > Ciepło, ciepło...
                > osobiście uwzgledniłbym także inne podmioty związane z PEWNA GRUPA OSÓB w
                SLD,
                > ktore wydaja czasopisma. Mało się o nich mówi ale są...

Myślałam też o Przeglądzie. A Ty jakie czasopisma masz na myśli?

> > Myślę, że wyprawa Rywina do Agory była dla GTW alternatywą, w razie gdyby
                > nie
                > > wyszło z WSiP-em (kasa na rozruch telewizji). Zaś ustawa - alternatywą, w
                > razie
                > >
                > > gdyby Agora nie chciała dać kasy i upierała się przy Polsacie. Takie podwó
                > jne
                > > zabezpieczenie.
                > >
                >
                > > Załóżmy, że Agora daje 17,5 miliona.
                >
                > Nie daje i nie może dac. Sorry błędne założenie. W tej całej aferze ten jeden
                > element "nie trzyma sie kupy". Przynajmniej dla mnie. Tego nie mogę
                zrozumiec..
                > .

Dla Ciebie błędne, dla mnie błędne, ale czy błędne dla GTW? Czy GTW nie miała
                podstaw sądzić, że to się może udać?
                • Gość: www Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 17:56

>
                  > Myślałam też o Przeglądzie. A Ty jakie czasopisma masz na myśli?
                  >
                  Są takie rózne babskie kolorowe :))))

>
                  > Dla Ciebie błędne, dla mnie błędne, ale czy błędne dla GTW? Czy GTW nie miała
                  > podstaw sądzić, że to się może udać?

Byc może to "prywatna" incijatywa w ramach szerszej rozgrywki
                  • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:03

>
                    > >
                    > > Myślałam też o Przeglądzie. A Ty jakie czasopisma masz na myśli?
                    > >
                    > Są takie rózne babskie kolorowe :))))
                    >
                    >
                    > >
                    > > Dla Ciebie błędne, dla mnie błędne, ale czy błędne dla GTW? Czy GTW nie mi
                    > ała
                    > > podstaw sądzić, że to się może udać?
                    >
                    > Byc może to "prywatna" incijatywa w ramach szerszej rozgrywki

No nie wiem, gdyby to miała być prywatna inicjatywa to ten prywaciarz chciałby
                    o wiele mniej. Jaki idiota by tak przeszarżował ze stawką?
                    • Gość: www Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 18:14

>
                      > No nie wiem, gdyby to miała być prywatna inicjatywa to ten prywaciarz
                      chciałby
                      > o wiele mniej. Jaki idiota by tak przeszarżował ze stawką?

Dlatego te 17,5 nie zgadzają mi się ...
                      • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:19

>
                        > >
                        > > No nie wiem, gdyby to miała być prywatna inicjatywa to ten prywaciarz
                        > chciałby
                        > > o wiele mniej. Jaki idiota by tak przeszarżował ze stawką?
                        >
                        > Dlatego te 17,5 nie zgadzają mi się ...

Bo one nie pasują do wersji "prywaty", pasują natomiast bardzo do prowokacji,
                        ewentualnie łapówki na "drobne wydatki" przy tworzeniu nowej telewizji. Ale do
                        wersji prowokacji bardziej. Gdyby udało się namówić Agorę do podpisania czegoś
                        to by siedziała cicho przy sprzedaży WSiP-u - a w tej sprawie protesty przecież
                        doprowadziły do unieważnienia przetargu. W sprawie prywatyzacji TVP też by nie
                        krzyczała, bo zawsze by jej mogli te kwity wyciągnĄĆ.
                  • minderbinder1 Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:17

>
                    > >
                    > > Myślałam też o Przeglądzie. A Ty jakie czasopisma masz na myśli?
                    > >
                    > Są takie rózne babskie kolorowe :))))

www, nie trzymaj nas w niepewności:) Babskie czasopisma są w rękach Niemców,
                    więc gadaj natychmiast o jakie czasopisma i jakiego wydawcę chodzi.
                    • Gość: www Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 18:23
                      Ale chyba nie wszystkie? Albo mnie cos się pomyliło:)))
                      • minderbinder1 Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:27

> Ale chyba nie wszystkie? Albo mnie cos się pomyliło:)))

To napisz, o jakich myślisz, sprawdzimy.
            • minderbinder1 Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 17:49

> Ja bym tego wątku prywatyzacji Dwójki (ew. Trójki) nie zarzucała. Zwracam
              uwagę
              >
              > na dziwny zbieg okoliczności, dwa razy w niewyjaśnionych okolicznościach
              > wypadły z ustawy słowa - "dwa" (w odniesieniu do programów TVP) i "lub
              > czasopism". Zniknięcie "dwa" mogłoby otwierać drogę do prywatyzacji jedengo z
              > programów TVP, zaś brak "lub czasopism" do zakupu tego prywatyzowanego
              programu
              >
              > przez jakiś koncern wydający czasopismo. Muza chciała kupić WSiP (kopalnia
              > pieniędzy), a WSiP wydaje czasopisma dla nauczycieli. Może o WSiP chodziło.
              > Przypominam, że w tamtym okresie GTW miała powody sądzić, że przetarg na WSiP
              > wygra. Na upartego składa się to w zgrabną całość:
              >
              > - z ustawy wypadają "dwa" umożliwiając prywatyzację programu TVP
              > - Muza kupuje wydający czasopisma WSiP
              > - z ustawy wypadają "lub czasopisma" umożliwiający Muzie posiadanie telewizji
              >
              > Myślę, że wyprawa Rywina do Agory była dla GTW alternatywą, w razie gdyby nie
              > wyszło z WSiP-em (kasa na rozruch telewizji). Zaś ustawa - alternatywą, w
              razie
              >
              > gdyby Agora nie chciała dać kasy i upierała się przy Polsacie. Takie podwójne
              > zabezpieczenie.
              >
              > Załóżmy, że Agora daje 17,5 miliona. GTW ma trochę kasy, Agora kupuje sobie
              ten
              >
              > Polsat a GTW za kasę z łapówki i od inwestorów startuje w zrobionym pod nią
              > przetargu na Dwójkę lub Trójkę. I kto na tym lepiej wyszedł? GTW ma program z
              > lepszą marką, na dodatek może narzucić Agorze wymogi koncesyjne w takim
              > kształcie, że w walce o tort reklamowy z nią wygrywa.

Niby wszystko się układa, ale te 17.5 mln, jak już, to ja bym raczej lokował w
              partii niż w telewizji. Jak na telewizję to są groszowe sprawy. A nie zakładasz
              w ogóle opcji prowokacji wobec Agory? To jest przecież znakomity sposób na
              wykończenie konkurencji. Spisywanie na kartce warunków korupcji jest trochę
              dziwne.
              • Gość: www Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 17:53
                minderbinder1 napisał:

> Niby wszystko się układa, ale te 17.5 mln, jak już, to ja bym raczej lokował
                w
                > partii niż w telewizji. Jak na telewizję to są groszowe sprawy. A nie
                zakładasz
                >
                > w ogóle opcji prowokacji wobec Agory? To jest przecież znakomity sposób na
                > wykończenie konkurencji. Spisywanie na kartce warunków korupcji jest trochę
                > dziwne.
                >

Podoba mi się Twój tok myslenia. Jak napisałem wczesniej te 17,5 mln to mi
                nijak nie pasują do całej koncepcji. Więc albo to jakiś "własny" pomysł Rywina
                albo rzeczywiście prowokacja
              • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:01
                minderbinder1 napisał:

>
                >
                > > Ja bym tego wątku prywatyzacji Dwójki (ew. Trójki) nie zarzucała. Zwracam
                > uwagę
                > >
                > > na dziwny zbieg okoliczności, dwa razy w niewyjaśnionych okolicznościach
                > > wypadły z ustawy słowa - "dwa" (w odniesieniu do programów TVP) i "lub
                > > czasopism". Zniknięcie "dwa" mogłoby otwierać drogę do prywatyzacji jedeng
                > o z
                > > programów TVP, zaś brak "lub czasopism" do zakupu tego prywatyzowanego
                > programu
                > >
                > > przez jakiś koncern wydający czasopismo. Muza chciała kupić WSiP (kopalnia
                >
                > > pieniędzy), a WSiP wydaje czasopisma dla nauczycieli. Może o WSiP chodziło
                > .
                > > Przypominam, że w tamtym okresie GTW miała powody sądzić, że przetarg na W
                > SiP
                > > wygra. Na upartego składa się to w zgrabną całość:
                > >
                > > - z ustawy wypadają "dwa" umożliwiając prywatyzację programu TVP
                > > - Muza kupuje wydający czasopisma WSiP
                > > - z ustawy wypadają "lub czasopisma" umożliwiający Muzie posiadanie telewi
                > zji
                > >
                > > Myślę, że wyprawa Rywina do Agory była dla GTW alternatywą, w razie gdyby
                > nie
                > > wyszło z WSiP-em (kasa na rozruch telewizji). Zaś ustawa - alternatywą, w
                > razie
                > >
                > > gdyby Agora nie chciała dać kasy i upierała się przy Polsacie. Takie podwó
                > jne
                > > zabezpieczenie.
                > >
                > > Załóżmy, że Agora daje 17,5 miliona. GTW ma trochę kasy, Agora kupuje sobi
                > e
                > ten
                > >
                > > Polsat a GTW za kasę z łapówki i od inwestorów startuje w zrobionym pod ni
                > ą
                > > przetargu na Dwójkę lub Trójkę. I kto na tym lepiej wyszedł? GTW ma progra
                > m z
                > > lepszą marką, na dodatek może narzucić Agorze wymogi koncesyjne w takim
                > > kształcie, że w walce o tort reklamowy z nią wygrywa.
                >
                > Niby wszystko się układa, ale te 17.5 mln, jak już, to ja bym raczej lokował
                w
                > partii niż w telewizji. Jak na telewizję to są groszowe sprawy. A nie
                zakładasz
                >
                > w ogóle opcji prowokacji wobec Agory? To jest przecież znakomity sposób na
                > wykończenie konkurencji. Spisywanie na kartce warunków korupcji jest trochę
                > dziwne.

Zakładam, jak najbardziej zakładam prowokację. Z tym, że taka prowokacja też
                musiałaby służyć czemuś więcej niż daniu prztyczka komuś kogo się nie lubi - za
                duże ryzyko, żeby robić to ot, tak sobie. Jeśli więc prowokacja, to mająca na
                celu wyłączenie Agory z konkurencji na jakimś rynku. Raczej nie chodziło o
                rynek gazet codziennych, ani nie czasopism, bo tu pozycja Agory jest
                ugruntowana i trudno ją z niego wypchnąć. Chodziło raczej, żeby Agora nie
                weszła gdzieś gdzie chciała wejść a chrapkę miała też GTW a Agora na wejściu
                była mocniejsza. Więc raczej odstraszenie niż wygonienie.

Natomiast raczej nie sądzę, że pieniądze miały iść na partię. Zgadzam się, że
                te 17,5 to mało na telewizję ale przecież nie za nie miała być ta telewizja
                kupowana/budowana. Jak się ma decyzje a nie ma konkurencji to o inwestorów nie
                jest trudno.
                • minderbinder1 Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:11

> Zakładam, jak najbardziej zakładam prowokację. Z tym, że taka prowokacja też
                  > musiałaby służyć czemuś więcej niż daniu prztyczka komuś kogo się nie lubi -
                  za
                  >
                  > duże ryzyko, żeby robić to ot, tak sobie. Jeśli więc prowokacja, to mająca na
                  > celu wyłączenie Agory z konkurencji na jakimś rynku. Raczej nie chodziło o
                  > rynek gazet codziennych, ani nie czasopism, bo tu pozycja Agory jest
                  > ugruntowana i trudno ją z niego wypchnąć. Chodziło raczej, żeby Agora nie
                  > weszła gdzieś gdzie chciała wejść a chrapkę miała też GTW a Agora na wejściu
                  > była mocniejsza. Więc raczej odstraszenie niż wygonienie.
                  >
                  > Natomiast raczej nie sądzę, że pieniądze miały iść na partię. Zgadzam się, że
                  > te 17,5 to mało na telewizję ale przecież nie za nie miała być ta telewizja
                  > kupowana/budowana. Jak się ma decyzje a nie ma konkurencji to o inwestorów
                  nie
                  > jest trudno.

Tu nie chodzi tylko o danie prztyczka w nos Agorze. To jest spólka giełdowa
                  notowana w Warszawie i Londynie. Udowodnienie takiej spółce kupowanie ustawy za
                  pieniądze byłoby końcem takiego imperium.
                  • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:20
                    minderbinder1 napisał:

>
                    > > Zakładam, jak najbardziej zakładam prowokację. Z tym, że taka prowokacja t
                    > eż
                    > > musiałaby służyć czemuś więcej niż daniu prztyczka komuś kogo się nie lubi
                    > -
                    > za
                    > >
                    > > duże ryzyko, żeby robić to ot, tak sobie. Jeśli więc prowokacja, to mająca
                    > na
                    > > celu wyłączenie Agory z konkurencji na jakimś rynku. Raczej nie chodziło o
                    >
                    > > rynek gazet codziennych, ani nie czasopism, bo tu pozycja Agory jest
                    > > ugruntowana i trudno ją z niego wypchnąć. Chodziło raczej, żeby Agora nie
                    > > weszła gdzieś gdzie chciała wejść a chrapkę miała też GTW a Agora na wejśc
                    > iu
                    > > była mocniejsza. Więc raczej odstraszenie niż wygonienie.
                    > >
                    > > Natomiast raczej nie sądzę, że pieniądze miały iść na partię. Zgadzam się,
                    > że
                    > > te 17,5 to mało na telewizję ale przecież nie za nie miała być ta telewizj
                    > a
                    > > kupowana/budowana. Jak się ma decyzje a nie ma konkurencji to o inwestorów
                    >
                    > nie
                    > > jest trudno.
                    >
                    > Tu nie chodzi tylko o danie prztyczka w nos Agorze. To jest spólka giełdowa
                    > notowana w Warszawie i Londynie. Udowodnienie takiej spółce kupowanie ustawy
                    za
                    >
                    > pieniądze byłoby końcem takiego imperium.

A co to za przyjemność zabić kogoś zabijając przy okazji siebie?
                    • minderbinder1 Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:23
                      A skąd wiesz, że to nie była prowokacja "urzędowa", a później wszyscy umyli
                      ręce? A może to była prowokacja obywatelska:)
                      • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:27
                        minderbinder1 napisał:

> A skąd wiesz, że to nie była prowokacja "urzędowa", a później wszyscy umyli
                        > ręce? A może to była prowokacja obywatelska:)

Że niby później Rywin robi za zatroskanego szanowanego obywatela, który na
                        własną rękę postanowił sprawdzić czy znana spółka giełdowa ma skłonności do
                        łapownictwa? A wtedy Agora robi za równie zatroskaną i szanowaną i mówi, że
                        podpisała bo chciała - też w ramach prowokacji obywatelskiej - sprawdzić dokąd
                        prowadzi trop Rywina. I mamy pat. Dwóch uczciwych prowokatorów obywatelskich :)
                        • minderbinder1 Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 18:29

> minderbinder1 napisał:
                          >
                          > > A skąd wiesz, że to nie była prowokacja "urzędowa", a później wszyscy umyl
                          > i
                          > > ręce? A może to była prowokacja obywatelska:)
                          >
                          >
                          > Że niby później Rywin robi za zatroskanego szanowanego obywatela, który na
                          > własną rękę postanowił sprawdzić czy znana spółka giełdowa ma skłonności do
                          > łapownictwa? A wtedy Agora robi za równie zatroskaną i szanowaną i mówi, że
                          > podpisała bo chciała - też w ramach prowokacji obywatelskiej - sprawdzić
                          dokąd
                          > prowadzi trop Rywina. I mamy pat. Dwóch uczciwych prowokatorów
                          obywatelskich :)

Kto pierwszy, ten lepszy:)
                          • Gość: paweł Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.direcpceu.com 20.07.03, 19:23
                            minderbinder1 napisał:

>
                            > > minderbinder1 napisał:
                            > >
                            > > > A skąd wiesz, że to nie była prowokacja "urzędowa", a później wszyscy
                            > umyl
                            > > i
                            > > > ręce? A może to była prowokacja obywatelska:)
                            > >
                            > >
                            > > Że niby później Rywin robi za zatroskanego szanowanego obywatela, który na
                            >
                            > > własną rękę postanowił sprawdzić czy znana spółka giełdowa ma skłonności d
                            > o
                            > > łapownictwa? A wtedy Agora robi za równie zatroskaną i szanowaną i mówi, ż
                            > e
                            > > podpisała bo chciała - też w ramach prowokacji obywatelskiej - sprawdzić
                            > dokąd
                            > > prowadzi trop Rywina. I mamy pat. Dwóch uczciwych prowokatorów
                            > obywatelskich :)
                            >
                            >
                            > Kto pierwszy, ten lepszy:)
                            >
                            Nie kto pierwszy ten lepszy, tylko utrata wiarygodności działań
                            antykorupcyinych ioto chodzi.Wówczas chulaj dusza.....
          • Gość: Antoni Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.chello.pl 20.07.03, 17:32
            minderbinder1 napisał:

> Gdyby
            > chcieli prywatyzować Dwójkę, to chyba te firmy wokół TVP byłoby za mało. No
            > chyba że po kawałku. Zresztą teraz cała ewentualna koncepcja prywatyzacji TVP
            > rozsypała się.
            >
            >

A ja się boję, że te łotry pójdą teraz na całość. Wiedzą już, że to jest ich
            koniec i że padną w następnych wyborach (według najnowszych sondaży SLD ma już
            tylko 21% poparcia). Więc będą kraść na całego, tylko inteligentniej niż do tej
            pory. I będą brutalniej się obchodzić z przeciwnikami politycznymi i
            ekonomicznymi. Obawiam się, niestety, że będziemy mieli do czynienia
            z "Uwłaszczeniem nomenklatury II".
            Najpierw wyrzucą z urzędów wszystkich nie-swoich, uczciwych ludzi typu
            Szumielewicz, którzy brużdżą w przeprowadzaniu ich operacji. Stąd ta dziwna
            sprawa odebrania jej premii.
            • Gość: paweł Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.direcpceu.com 20.07.03, 18:15
              Odebranie premii wcale nie jest dziwne, poprostu potrzebny był koźoł ofiarny i
              odsunięcie podejrzeń od Oli i Włodzia.Wystarczyłoby aby pani Szumielewicz
              powiedziała nie pamiętam i nie ma sprawy.
    • Gość: oracz Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.kliny.net.pl 20.07.03, 12:20
      Ktoś kłamie i wiadomo kto. Jak trzy osoby mówią jedno, a czwarta osoba mówi
      drugie, to wiadomo że ta jedna ma racje, bo ci troje się umówili i kłamią.
    • Gość: Intervain Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.multicon.pl / 192.168.30.* 20.07.03, 15:43
      Pani Sokołowska i Pan Łapacki mieli miny najwiekszych kretaczy
      jak zeznawali. Nie chcialo sie im wierzyc czegokolwiek by nie
      powiedzieli. Kreca!!!!
      • Gość: Ja Chyba tylko mec. Szumielewicz byla wiarygodna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 15:48
    • Gość: Marek Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.07.03, 19:02
      Dajcie mi wszyscy swiety spokoj, tak bede lezal, traaaallaaa,
      lalallllaa.
      • Gość: Kowal moje 3 grosze IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 20.07.03, 20:42
        1) Wydaje mi sie, ze zeby cokolwiek ustalic trzeba bedzie przypadku, czyjegos
        bledu (GTW nie jest nieomylna, co pokazaly pomniejsze wpadki towarzyszy), albo
        zeznan kogos niezmamieszanego w sprawe, ktore wykaza sprzecznosci w zeznaniach
        GTW. Mam nadzieje, ze byc moze peknie (gdyby mu lekko pomoc straszac ;-) ktos z
        drobnych pomagierow GTW. Jestem zawiedziony, ze nie przycisnieto Lopackiego, bo
        on moim zdaniem byl najblizszy rozplakania sie w rekaw i wyjawienie prawdy w
        zamian za "ochrone" przed GTW.

Dziwie sie ze standardem pytan wobec "3 rzedu" nie jest: "Czy ktos Pana/Pania
        naklania do skladania takich zeznan, obiecujac korzysci albo grozac?". Byc moze
        gdyby zadac bardziej konkretne pytanie w stylu "Czy Pani Sokolowka.." nie
        uslyszelibysmy odpowiedzi: "Uchylam sie od odpowiedzi powolujac sie na...", co
        byloby swietna wskazowka w ktorym kierunku szukac dalej. Zwroccie uwage, ze
        wlasnie Naleczowi sie to udalo gdy zapytal Sokolowska o to skad miala notatke z
        RCL. No wiec szczegolowe pytania zamkniete gora! :-)

Galinska, Lopacki i inne pionki, ktore sa tylko nieznacznie umoczone w gre GTW
        sa w stanie pokrzyzowac im plany. Lopacki jest slaby psychicznie, jedno, dwa
        celne (nawet przypadkowe) trafienia i gosciu poprosi o utajnienie przesluchania
        a potem posypie sie domino... Wrocic do niego!!!

Byc moze skierowanie sprawy do prokuratury jest przygrywka do wywarcia na nich
        silniejszej presji. Jesli rzeczywiscie sa zamieszani, to i druga strona moze
        ich ostro przyciskac, im wieksza presja, tym wieksza szansa, ze pekna...

2) Komisji - mam na mysli Rokite, Ziobro, Nalecza, brakuje wsparcia fachowcow
        znajacych sie na robocie wywiadowczej i policyjnej. Zwyly pies wskazalby w jaki
        sposob w ogranizacjach przestepczych odbywa sie zarzadzanie i wskazalby
        kierunki w ktorych warto uderzac. I jak prowokowac! Rozbicie solidarnosci
        przestepczej nawet na niskim szczeblu pozwoliloby odslonic slabe strony GTW i
        wbic sie w nie klinem. Wali mnie za co przyskrzynia GTW, za skladanie
        falszywych oswiadczen, za parkowanie czy jazde po pijaku. Gdy przestana trzymac
        wladze, to byc moze "ktos przychylny" przyniesie papiery, ktore pozwola ich
        rozliczyc i z innych grzeszkow.

3) Kto skorzystal na usunieciu 2 slow? To jest chyba klucz do zagadki? Ostatnie
        posty tez na to wskazuja. Widze 3 mozliwosci: Wlasciciel czasopism (KTO?)
        dogadal sie z (zaplacil?) GTW i trzeba bylo poprawic, GTW czyscila droge do
        przejecia TV przez swojego wydawce czaspism (KTOREGO?), ze wzgledu na
        potencjalne zageozenie naciskami ze wszystkich stron (walka na wszystkie
        fronty) odpuscili czasopismom.

Kto sie liczy na rynku czasopism? Kazdy kto ma dostep do zbiorczych zestawiem
        sprzedazy nie powinien miec problemow z ustaleniem tego. Mysle, ze trzeba
        zaczac szukac poczawszy od ok. 100 mln zlotych rocznego przychodu.

• kataryna.kataryna 3 grosze do 3 groszy 20.07.03, 21:06
          Dobrze prawisz. Nie ma co liczyć na to, że ktoś ważny w "grupie tw" z własnej
          woli coś sypnie, dlatego trzeba liczyć na to, że ktoś mniej ważny się posypie
          psychicznie. Komisja trochę spartoliła wczorajsze konfrontacje, powinna mniej
          konwencjonalnie je rozegrać, właśnie pod tym kątem. Jeśli podstawowym problemem
          jest solidarne pójście w zaparte, wynikające z jednej strony z niewielkiego
          strachu przed komisją (przy dużym strachu przed swoimi - o stołki), z drugiej
          zaś ze znajomości zeznań pozostałych (Sokołowska śledziła sobie konfrontację
          Łapackiego i Galińskiej w palarni) trzeba było spróbować to rozbić. A przede
          wszystkim złamać ich pewnośc siebie. Ja bym propnowała taki scenariusz
          konfrontacji:

1. Utajnione - warunek podstawowy, nikt nie wie co mówili inni (nie może
          dopasowywać zeznań a przy okazji traci pewność siebie, przez te dwie godziny
          zeznań Galińskiej i Łopackiego Sokołowska na korytarzu straciłaby połowę swojej
          buty, gdyby nie wiedziała co się tam dzieje).

2. Zrezygnować z przesłuchiwania po kolei przez posłów, opracować wspólną listę
          ułożonych w logicznym porządku pytań (w miarę możliwości zamkniętych, bo na nie
          trudniej skłamać i są jednoznaczne), w tym sporo pytań sprawdzających
          (chociażby spytać każdego z osobna jak się umawiali, kto przyjechał pierwszy
          itp., może nieistotne dla sprawy ale sprawdzające spójność wersji i
          wprowadzające niepewność w przesłuchiwanym jeśli nie ustalili wspólnej wersji
          akurat na to). Nie rozmywać pytań niewygodnych między pytaniami neutralnymi,
          niech będą same takie, po których muszą kłamać, bez chwili oddechu.

3. Zacząć od ponownego odebrania przysięgi od trójki, ale nie odbierać od
          Szumielewicz (żeby ich znowu trochę zbić psychicznie, niech na wejściu jeszcze
          raz poczują, że to ich się tu sprawdza).

4. Pytać bardzo szybko i nie odpuszczać przy objawach podłamania. Wczoraj można
          było w różnych momentach przydusić każdego z nich, nawet Sokołowską, wtedy jak
          łamiącym się głosem powiedziała, że nie chciałaby tego przeżywać. A w czwartek
          można ją było męczyć po tym jak się na 183 kpk powołała bo wtedy w wyraźny
          sposób straciła grunt i trzeba to było wykorzystać, choćby pytając, jak
          piszesz, "Czy ktoś panią w tej sprawie namawiał do nieujawniania" itp.

5. Nie kłócić się między sobą. Na wczorajszej kłótni Rokity z Nałęczem zyskała
          tylko Sokołowska. A komisja powinna wcześniej uzgodnić tryb procedowania, żeby
          nie dopytywać ekspertów w trakcie i nie użerać się ze sobą nawzajem.

• Gość: Infidel Kataryna i Komisja mają wspólny początek IP: *.crowley.pl 20.07.03, 19:39
      Nie chodzi mi o samą literkę. Komisja, taki świeżo upieczony
      chirurg, uczy się podczas swojej pierwszej operacji, co wszyscy
      dzięki telewizji widzimy. Co do efektów samokształcenia Komisji
      mam pewne wątpliwości. O wynikach edukacji Kataryny nie będę się
      wypowiadał.
      Ciekawe czy Komisja i Kataryna będą miały wspólny koniec?
      W oczekiwaniu na koniec niech Kataryna wypisuje swoje mądrości,
      przecież prawdziwe jest powiedzenie "wart Pac pałaca i pałac
      Paca". I tym optymistycznym akcentem żegnam wszystkich pro-
      agrowców.
      • kataryna.kataryna Infidel, jeszcześ się ze mnie nie wyleczył? 20.07.03, 19:43
        Infidel,

Jeszcześ się ze mnie nie wyleczył? Czas najwyższy. Nie masz innych tematów niż
        ja? Mam Ci odświeżyć wierszyk? Proszę bardzo:

Mam na tym forum krytyków wielu
        Lecz każdy blednie przy Infidelu
        Cierpi Infidel, męczy się strasznie
        Dlaczego cierpi? Przeze mnie właśnie!

Bo odkąd przyszłam, nie ma spokoju
        A głos wewnętrzny go wzywa do boju
        Z moim mentorstwem, postów ilością
        Których tematy mu w gardle kością

Więc śledzi, czyta i krytykuje
        Co kataryna tu wypisuje
        I toczy dzielnie prywatne boje
        Bo jak napisał - i tak wie swoje

Nie wie biedaczek wszak jeszcze tego
        Że ja na tym forum jestem dla niego
        Żeby miał temat do swoich postów
        I mógł zaistnieć tutaj po prostu
        • Gość: Infidel Re: Infidel, jeszcześ się ze mnie nie wyleczył? IP: *.crowley.pl 20.07.03, 20:28
          Tylko co posta zamieściłem (19:39), a Kataryna w 4 minuty
          odpowiedziała ... i jeszcze treść innego posta sprzed paru
          miesięcy załączyła.
          Czas dostępu do serwerów Agora SA godny podziwu, a i czas
          powiadamienia o poście niczego sobie ... pewnie SMS-em.
          Komentarz na zamieszczony artykuł na portalu jak zwykle pierwszy.

Nadal uważam, że Kataryna to nie jedna osoba tylko grupa dyżurna
          finansowana przez Agora SA.
          • kataryna.kataryna Re: Infidel, jeszcześ się ze mnie nie wyleczył? 20.07.03, 20:37
            Gość portalu: Infidel napisał(a):

> Tylko co posta zamieściłem (19:39), a Kataryna w 4 minuty
            > odpowiedziała ... i jeszcze treść innego posta sprzed paru
            > miesięcy załączyła.
            > Czas dostępu do serwerów Agora SA godny podziwu, a i czas
            > powiadamienia o poście niczego sobie ... pewnie SMS-em.
            > Komentarz na zamieszczony artykuł na portalu jak zwykle pierwszy.
            >
            > Nadal uważam, że Kataryna to nie jedna osoba tylko grupa dyżurna
            > finansowana przez Agora SA.

Dobrze kombinujecie, Infidel. Jesteśmy grupą dyżurną Agory, do czego się
            niejednokrotnie przyznawaliśmy. Rzeczywiście, nasze komentarze są automatycznie
            zamieszczane jako pierwsze pod artykułami dotyczącymi afery Rywina (ale biorąc
            pod uwagę rychły koniec tej sprawy, wprawiamy się też stopniowo w innych
            tematach), niestety system jest jeszcze w fazie testowania i czasami nas ktoś
            ubiegnie, ale pracujemy i nad tym. O nowych postach jesteśmy powiadamiani sms-
            em, a w przypadku Waszych postów dodatkowo brzęczykiem. Przytaczanie postów
            archiwalnych ułatwia nam rozbudowany system archiwizacji, podzielony na działy,
            ze względu na Wasze częste interakcje z nami, Infidel, zostaliście
            sklasyfikowani osobno i dostęp do starych postów Was dotyczących to dla nas jak
            splunąć.

Z agenturalnym pozdrowieniem,

w imieniu sztabu

• Gość: Antoni Re: Infidel, jeszcześ się ze mnie nie wyleczył? IP: *.chello.pl 20.07.03, 20:54

> Tylko co posta zamieściłem (19:39), a Kataryna w 4 minuty
            > odpowiedziała ... i jeszcze treść innego posta sprzed paru
            > miesięcy załączyła.
            > Czas dostępu do serwerów Agora SA godny podziwu, a i czas
            > powiadamienia o poście niczego sobie ... pewnie SMS-em.
            > Komentarz na zamieszczony artykuł na portalu jak zwykle pierwszy.
            >
            > Nadal uważam, że Kataryna to nie jedna osoba tylko grupa dyżurna
            > finansowana przez Agora SA.

Nie śledzę aż tak uważnie Forum GW, żeby się wypowiadać w tej sprawie, ale nie
            mam wątpliwości że niektóre partie - przynajmniej SLD i LPR, a być może także
            Samoobrona - mają ludzi "obsługujących" portale internetowe. Ludzie SLD
            działają jak automaty - żadnych konkretów, tylko obrzucają błotem wszystkich
            którzy krytykują SLD. Są bardzo słabi merytorycznie i jeżeli ktoś im wytknie
            jak są prymitywni, przeważnie nie odpowiadają. Po prostu ich celem jest sianie
            zamętu. LPR-owcy ostatnio ucichli, ale w okresie Referendum Unijnego w zasadzie
            opanowali Internet. Do tego stopnia, że nawet wygrywali w ankietach (w tych
            portalach) na temat przystępowania, a dość inteligentni ludzie dochodzili do
            wniosku, że wśród wykształconych Polaków (no bo tacy głównie są w sieci) jest
            więcej przeciwników Unii. I dlatego niektórzy wahający się głosowali przeciw.
            Na Forum GW w dniach referendum była cisza (w razie czego administrator wycinał
            posty), w Onecie też, ale to co się działo w Wirtualnej Polsce to był zmasowany
            atak propagandowy LPR-u i Radia Maryja na młodzież. Przyznam się szczerze, że
            dużo zdrowia i czasu mnie kosztowała walka z antyunijną histerią jaką tam
            rozpętano.
            • Gość: Infidel Re: Infidel, jeszcześ się ze mnie nie wyleczył? IP: *.crowley.pl 20.07.03, 23:02
              Antoni,

Trochę enigmatycznie napisałeś.

Czytanie postów i pisanie na forach już mi się znudziło.

Dziś zrobiłem mały wyjątek dla mojej ulubienicy.

Z zastrzeżeniem tłustodrukowanych nicków, nie sądzę, aby wśród wielu tu
              piszących osób była aż tak wielka świadomość polityczna.
      • Gość: www Re: Kataryna i Komisja mają wspólny początek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 19:47

> Nie chodzi mi o samą literkę. Komisja, taki świeżo upieczony
        > chirurg, uczy się podczas swojej pierwszej operacji, co wszyscy
        > dzięki telewizji widzimy. Co do efektów samokształcenia Komisji
        > mam pewne wątpliwości. O wynikach edukacji Kataryny nie będę się
        > wypowiadał.
        > Ciekawe czy Komisja i Kataryna będą miały wspólny koniec?
        > W oczekiwaniu na koniec niech Kataryna wypisuje swoje mądrości,
        > przecież prawdziwe jest powiedzenie "wart Pac pałaca i pałac
        > Paca". I tym optymistycznym akcentem żegnam wszystkich pro-
        > agrowców.

Jezu, skąd tylu zawistnych ludzi o sukces Kataryny. Kataryna jest niewatpliwie
        osobowoscią nr 1 forum gazeta.pl. Dla mnie jest wielka przyjemnością moc czytac
        jej wypowiedzi. Nawet gdy się z nią nie zgadzam to nie ma w tych wypwoiedziach
        nic co mogloby obrazac kogokolwiek.

Tymczasem parę osób, o zgrozo głownie facetów, jest po prostu zazdrosnych...

Mimo wszystko pozdrawiam, bo w przeciweiństwie do innych wpisów ten był
        wyjątkowo wyważony i "kulturalny".
        • minderbinder1 Re: Kataryna i Komisja mają wspólny początek 20.07.03, 19:49
          Hej www, co z tym czasopismem?
          • Gość: www Re: Kataryna i Komisja mają wspólny początek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 19:52
            minderbinder1 napisał:

> Hej www, co z tym czasopismem?
            >
            >

Może jakas Uroda lub Twój Styl:)))
            • minderbinder1 Re: Kataryna i Komisja mają wspólny początek 20.07.03, 19:58

> minderbinder1 napisał:
              >
              > > Hej www, co z tym czasopismem?
              > >
              > >
              >
              > Może jakas Uroda lub Twój Styl:)))

Pierwsze należy do Edipresse (Przekrój też), drugie do Bauera :)
              • Gość: www Re: Kataryna i Komisja mają wspólny początek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 20:01
                A co to jest Edipresse?

To moze Poznaj Swiat? albo "ITD", "Pilka Nozna" albo CKM. W ostateczności niech
                juz będzie "Nie"!!!

Kurczę ktoras z nich musi być polska i należec do ludzi powiązanych z ...
                • minderbinder1 Re: Kataryna i Komisja mają wspólny początek 20.07.03, 20:09
                  Jeżeli ktoś ma siłę szukać, to może w tym coś jest?

Grupa Doradztwa Strategicznego

Za Zyciem Warszawy:
                  GDS powstała w 1995 roku. Początkowo spółka nazywała się Callmedia. Jej
                  założycielami byli oprócz Nowakowskiego także Robert Kwiatkowski i Jarosław
                  Bagiński.
                  Udziały objęła także spółka Burston-Marsteller, jedna z największych agencji PR
                  na świecie. W pierwszej radzie nadzorczej Callmediów znalazł się m.in. ojciec
                  Roberta Kwiatkowskiego, a także Yaron Bruckner, główny udziałowiec konsorcjum
                  Eastbridge, które przejęło Domy Towarowe Centrum. Z kolei w spółce Optimum
                  Distribution, którą założył Empik kontrolowany przez Brucknera, miejsce w
                  zarządzie powierzono Marcinowi Rywinowi, synowi Lwa.
                  Grupa Doradztwa Strategiczne- go to jedna z najważniejszych agencji
                  lobbingowych w Polsce. Jest ściśle związana z SLD. Klientami GDS są wielkie
                  koncerny, zarówno krajowe, jaki i zagraniczne. W .2000 roku na przykład byli to
                  wszyscy operatorzy sieci komórkowych w Polsce, Motorola, Domy Towarowe Centrum,
                  France Telecom czy konsorcjum Eureko (udziałowiec PZU, który walczy o przejęcie
                  kontroli nad największym polskim ubezpieczycielem). Prezesem GDS jest Marek
                  Nowakowski.
                  • kataryna.kataryna GDS - uzupełnienie 20.07.03, 20:14
                    wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=3274
                    • minderbinder1 Re: GDS - uzupełnienie 20.07.03, 20:18
                      Właśnie dzisiaj czytałem ten tekst. Nie ma co, wszystko zostaje w rodzinie.
                  • Gość: www Re: Kataryna i Komisja mają wspólny początek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 20:16
                    minderbinder1 napisał:

> Jeżeli ktoś ma siłę szukać, to może w tym coś jest?
                    >
                    > Grupa Doradztwa Strategicznego
                    >
                    > Za Zyciem Warszawy:
                    > GDS powstała w 1995 roku. Początkowo spółka nazywała się Callmedia. Jej
                    > założycielami byli oprócz Nowakowskiego także Robert Kwiatkowski i Jarosław
                    > Bagiński.
                    > Udziały objęła także spółka Burston-Marsteller, jedna z największych agencji
                    PR
                    >
                    > na świecie. W pierwszej radzie nadzorczej Callmediów znalazł się m.in. ojciec
                    > Roberta Kwiatkowskiego, a także Yaron Bruckner, główny udziałowiec konsorcjum
                    > Eastbridge, które przejęło Domy Towarowe Centrum. Z kolei w spółce Optimum
                    > Distribution, którą założył Empik kontrolowany przez Brucknera, miejsce w
                    > zarządzie powierzono Marcinowi Rywinowi, synowi Lwa.
                    > Grupa Doradztwa Strategiczne- go to jedna z najważniejszych agencji
                    > lobbingowych w Polsce. Jest ściśle związana z SLD. Klientami GDS są wielkie
                    > koncerny, zarówno krajowe, jaki i zagraniczne. W .2000 roku na przykład byli
                    to
                    >
                    > wszyscy operatorzy sieci komórkowych w Polsce, Motorola, Domy Towarowe
                    Centrum,
                    >
                    > France Telecom czy konsorcjum Eureko (udziałowiec PZU, który walczy o
                    przejęcie
                    >
                    > kontroli nad największym polskim ubezpieczycielem). Prezesem GDS jest Marek
                    > Nowakowski.
                    >
                    >

Bruckner to także udziałowiec Canal+ (znowu Rywin, he, he)oraz "sponsor"
                    Romanowskiego (kiedys m.in. Legia obecnie resztki Polonii).

Nowakowski to kumpel "wszystkich świętych"...
                    • kataryna.kataryna Resztki Polonii? 20.07.03, 20:17
                      www, nie łam mi serca! Resztki Polonii?
                      • Gość: www Re: Resztki Polonii? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 20:24

> www, nie łam mi serca! Resztki Polonii?

Jezu, biję się w piersi. Resztki nie dotyczą Polonii tylko sponsorowania
                        Polonii przez Romanowskiego (czy on jeszcze jest?)
                        • kataryna.kataryna Re: Resztki Polonii? 20.07.03, 20:27

>
                          > > www, nie łam mi serca! Resztki Polonii?
                          >
                          > Jezu, biję się w piersi. Resztki nie dotyczą Polonii tylko sponsorowania
                          > Polonii przez Romanowskiego (czy on jeszcze jest?)

Jest, jest. Jakoś następcy chyba nie mogą znaleźć.
        • Gość: Infidel Sukcesy Kataryny IP: *.crowley.pl 21.07.03, 09:11

> Gość portalu: Infidel napisał(a):
          >
          > > Nie chodzi mi o samą literkę. Komisja, taki świeżo upieczony
          > > chirurg, uczy się podczas swojej pierwszej operacji, co wszyscy
          > > dzięki telewizji widzimy. Co do efektów samokształcenia Komisji
          > > mam pewne wątpliwości. O wynikach edukacji Kataryny nie będę się
          > > wypowiadał.
          > > Ciekawe czy Komisja i Kataryna będą miały wspólny koniec?
          > > W oczekiwaniu na koniec niech Kataryna wypisuje swoje mądrości,
          > > przecież prawdziwe jest powiedzenie "wart Pac pałaca i pałac
          > > Paca". I tym optymistycznym akcentem żegnam wszystkich pro-
          > > agrowców.
          >
          > Jezu, skąd tylu zawistnych ludzi o sukces Kataryny. Kataryna jest
          niewatpliwie
          > osobowoscią nr 1 forum gazeta.pl. Dla mnie jest wielka przyjemnością moc
          czytac
          >
          > jej wypowiedzi. Nawet gdy się z nią nie zgadzam to nie ma w tych
          wypwoiedziach
          > nic co mogloby obrazac kogokolwiek.
          >
          > Tymczasem parę osób, o zgrozo głownie facetów, jest po prostu zazdrosnych...
          >
          > Mimo wszystko pozdrawiam, bo w przeciweiństwie do innych wpisów ten był
          > wyjątkowo wyważony i "kulturalny".

WWW,

Nie jestem zazdrosny o Katarynę, poniweważ za tym nickiem kryje się grupa
          trzymająca władzę nad portalem Gazety.

O jakim więc sukcesie piszesz?

Przecież Kataryna to "wielki zbiorowy obowiązek" Agory czy GW (bardzo
          przepraszam bodajże Norwida) w walce z takimi jak ja, czyli generalnie opiniami
          różnymi ideowo od tu pochwalanych.

Jest "Ordynacka", jest i "Czerska"

Ja obydwu dosolić potrafię .... satyrą i ironią.

pozdrawiam serdecznie

• Gość: x Re: Sukcesy Kataryny IP: *.chello.pl 21.07.03, 10:18

>
            > Jest "Ordynacka", jest i "Czerska"
            >
            > Ja obydwu dosolić potrafię .... satyrą i ironią.
            >
            > pozdrawiam serdecznie
            >

Czy rzeczywiście potrafisz, to sprawa mocno dyskusyjna, z tym, że naturalnie
            nie dla Ciebie...
            • Gość: Infidel Re: Sukcesy Kataryny IP: *.crowley.pl 21.07.03, 16:10
              Gość portalu: x napisał(a):

> Gość portalu: Infidel napisał(a):
              >
              > >
              > > Jest "Ordynacka", jest i "Czerska"
              > >
              > > Ja obydwu dosolić potrafię .... satyrą i ironią.
              > >
              > > pozdrawiam serdecznie
              > >
              >
              > Czy rzeczywiście potrafisz, to sprawa mocno dyskusyjna, z tym, że naturalnie
              > nie dla Ciebie...

iks,

na jakiej podstawie masz wątpliwości? Uzasadnij proszę.

Nie sądź bez podania uzasadnienia swojego wyroku.

• Gość: x Re: Sukcesy Kataryny IP: *.chello.pl 21.07.03, 16:59

> Gość portalu: x napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Infidel napisał(a):
                > >
                > > >
                > > > Jest "Ordynacka", jest i "Czerska"
                > > >
                > > > Ja obydwu dosolić potrafię .... satyrą i ironią.
                > > >
                > > > pozdrawiam serdecznie
                > > >
                > >
                > > Czy rzeczywiście potrafisz, to sprawa mocno dyskusyjna, z tym, że naturaln
                > ie
                > > nie dla Ciebie...
                >
                >
                > iks,
                >
                > na jakiej podstawie masz wątpliwości? Uzasadnij proszę.
                >
                > Nie sądź bez podania uzasadnienia swojego wyroku.
                >

Bez komentarza...
    • Gość: chochlik Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.lublin.mm.pl 20.07.03, 19:45
      Jestem przekonana, że cała awantura z zagubieniem brakujacych
      słów wynikła z niechlujstwa urzędników przepisujacych tekst na
      komputerze. Pech chciał, że akurat te, a nie inne
      słowa "uciekły" co niejednokrotnie ma miejsce przy korzystaniu
      z tego urzadzenia, wprawdzie wygodniejszego, ale mniej
      stabilnego niż maszyna do pisania. Błędem było zapewne
      zaniechanie skontrolowania zapisanego tekstu przez osobę
      piszącą, nie zdającą sobie wówczas sprawy z ważności tej
      czynności. To było dawno i być może głupio teraz przyznać się
      do grzechu zaniedbania. Uważem,że błędem było wyjaśnianie
      wątpliwości przez telefon, a nie osobiście.
      • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 19:53
        Gość portalu: chochlik napisał(a):

> Jestem przekonana, że cała awantura z zagubieniem brakujacych
        > słów wynikła z niechlujstwa urzędników przepisujacych tekst na
        > komputerze. Pech chciał, że akurat te, a nie inne
        > słowa "uciekły" co niejednokrotnie ma miejsce przy korzystaniu
        > z tego urzadzenia, wprawdzie wygodniejszego, ale mniej
        > stabilnego niż maszyna do pisania. Błędem było zapewne
        > zaniechanie skontrolowania zapisanego tekstu przez osobę
        > piszącą, nie zdającą sobie wówczas sprawy z ważności tej
        > czynności. To było dawno i być może głupio teraz przyznać się
        > do grzechu zaniedbania. Uważem,że błędem było wyjaśnianie
        > wątpliwości przez telefon, a nie osobiście.

Przypadkowo giną akurat kluczowe słowa, a taki incydent zdarza się dwa razy
        ("dwa" oraz "lub czasopism")? Zresztą o ile pamiętam w jednym wypadku po
        tajemniczym wybyciu słów, te, które pozostały zmieniły formę gramatyczną. Ale
        może mi się pomieszało.

Twoja wersja podważa zeznania pani Szumielewicz, gdyby było tak jak piszesz nie
        byłoby zadymy w RCL-u bo tercet egzotyczny nie wmawiałby jej, że słów "lub
        czasopisma" nie ma i ma nie być.

• Gość: FuriaFaga D.O.W.O.D.Y. IP: *.toya.net.pl 20.07.03, 21:15
          Oczywiście że kluczowe słowa nie zgnięły przypadkowo. A to jak
          tłumaczy się pani Sokołowska to próba tonowania całej sprawy. (
          bardzo z resztą nieudolna się cyt. "panie Przewodniczący teraz
          już bym tak nie postąpiła , buu!!" szkoda ze się jeszcze nie
          popłakała ). Widać gołym okiem jednak że pani Sokołowska i Ci
          którzy za nią stoją moga się czuć zupełnie bezkarni bo nie ma
          żadnych DOWODÓW. Żadnych namacalnych dowodów przestępstwa . I
          próby odczytania czegoś z niezabezpieczonych dysków (pewnie
          jeszcze z windowsem 98 :)) ) po 16 miesiącach to kpina.
          Większość działań organów ścigania jak i samej komisji to
          kpina.
          Życzę im szczęścia ale obawiam się że skończy się to marnym
          dwuznacznym sprawozdaniem.
      • Gość: www Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 19:57
        Tekstu w komputerze nie trzeba przepisywać. Można skopiowac...
    • Gość: tatowy Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.icpnet.pl 20.07.03, 20:39
      sokołowska to klasyczny przykład syndromu wandy wasilewskiej.
      Nie wiemy czy wyda wreszcie czarzastego bo przecierz wszyscy
      wiemy że to jego robota
    • minderbinder1 Nie martwcie się 20.07.03, 21:04
      Jeżeli nadejdzie taki dzień, że Kwiatkowski przestanie być prezesem Najlepszej
      w Europie i potwierdzą się plotki, że jego następczynią zostanie biesiadna Nina
      Terentiew, dopiero będziemy mieli "misję" w TVP! Maryla z rana będzie
      przygrywać w Kawie czy Herbacie, a Ich Troje zrobi czołówkę do Wiadomości.
      • Gość: aiven Re: Nie martwcie się IP: *.ertel.com.pl 20.07.03, 21:11
        minderbinder1 napisał:

> Jeżeli nadejdzie taki dzień, że Kwiatkowski przestanie być prezesem Najlepszej
        > w Europie i potwierdzą się plotki, że jego następczynią zostanie biesiadna Nina
        >
        > Terentiew, dopiero będziemy mieli "misję" w TVP! Maryla z rana będzie
        > przygrywać w Kawie czy Herbacie, a Ich Troje zrobi czołówkę do Wiadomości.
        >
        >
        A Kwiatkowski, Knychalski,Halber,Czarzasty będą po kolei gościami jedynki!
        • kataryna.kataryna Re: Nie martwcie się 20.07.03, 21:14
          Gość portalu: aiven napisał(a):

> minderbinder1 napisał:
          >
          > > Jeżeli nadejdzie taki dzień, że Kwiatkowski przestanie być prezesem Najlep
          > szej
          > > w Europie i potwierdzą się plotki, że jego następczynią zostanie biesiadna
          > Nina
          > >
          > > Terentiew, dopiero będziemy mieli "misję" w TVP! Maryla z rana będzie
          > > przygrywać w Kawie czy Herbacie, a Ich Troje zrobi czołówkę do Wiadomości.
          > >
          > >
          > A Kwiatkowski, Knychalski,Halber,Czarzasty będą po kolei gościami jedynki!

Halber poprowadzi "Jazdę kulturalną" a Kwiatkowski "Wykrywacz kłamstw".

• minderbinder1 Re: Nie martwcie się 20.07.03, 21:18

> Halber poprowadzi "Jazdę kulturalną" a Kwiatkowski "Wykrywacz kłamstw".

A Czarzasty poprowadzi "Oblicza mediów".
            • Gość: FuriaFaga Re: Nie martwcie się IP: *.toya.net.pl 20.07.03, 21:36
              L. Rywin gościnnie poprowadzi "17 mln w rozumie"

A.Kwaśniewski zagra w debiutanckim filmie L.Millera "Rękopis
              znaleziony w marynarce"

Kosiński poprowadzi "Familiadę"
              • Gość: Antoni Re: Nie martwcie się IP: *.chello.pl 20.07.03, 21:53
                Będzie wznowiony cykl "Bajki dla dorosłych". Wystąpi w nim Leszek Miller.
                • minderbinder1 Re: Nie martwcie się 20.07.03, 22:03
                  Jak już tak przewidujemy, to ja tylko dodam, że będą polskie wersje
                  amerykańskich filmów i seriali. I tak oto Nikolski wystąpi w filmie "Pamięć
                  absolutna", a Pol w serialu "Autostrada do nieba"
    • Gość: panidalloway Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: w3cache.* / 192.168.0.* 20.07.03, 23:13
      Nie rozumiem wersji zakładającej, żę "propozycja" była
      prowokacją i miała skompromitować Agorę. Co prawda Rywin podczas
      pierwszej wizyty wielokrotnie powtarzał, że przyszedł jako
      posłaniec Millera, co mogłoby wskaywać na próbę skompromitowania
      premiera i Agory. Premier przecież zasadniczo zmienił swoje
      stanowisko i forsował autopoprawkę. Autopoprawka miała wrogów w
      GTW. Zatem posiadanie notatki będącej dowodem, że Miller i Agora
      dogadali się za łapówkę i zobowiązanie życzliwośći dla rządu
      pozwoliłoby skutecznie zastopować wszelkie próby kompromisu.
      Tylko, kto jest równocześnie taki cwany, żeby coś takiego
      wykombinować i taki głupi, żeby wierzyć, że ktoś by taką notatkę
      podpisał? Nie jestem w stanie dojść do tego po co się Rywin
      fatygował. To jest fascynujące ale na wyjaśnienie nie ma już
      chyba szans. Co z tego, że wszyscy wiedzą kto kłamie?
      • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 20.07.03, 23:27
        Gość portalu: panidalloway napisał(a):

> Nie rozumiem wersji zakładającej, żę "propozycja" była
        > prowokacją i miała skompromitować Agorę. Co prawda Rywin podczas
        > pierwszej wizyty wielokrotnie powtarzał, że przyszedł jako
        > posłaniec Millera, co mogłoby wskaywać na próbę skompromitowania
        > premiera i Agory. Premier przecież zasadniczo zmienił swoje
        > stanowisko i forsował autopoprawkę. Autopoprawka miała wrogów w
        > GTW. Zatem posiadanie notatki będącej dowodem, że Miller i Agora
        > dogadali się za łapówkę i zobowiązanie życzliwośći dla rządu
        > pozwoliłoby skutecznie zastopować wszelkie próby kompromisu.
        > Tylko, kto jest równocześnie taki cwany, żeby coś takiego
        > wykombinować i taki głupi, żeby wierzyć, że ktoś by taką notatkę
        > podpisał? Nie jestem w stanie dojść do tego po co się Rywin
        > fatygował. To jest fascynujące ale na wyjaśnienie nie ma już
        > chyba szans. Co z tego, że wszyscy wiedzą kto kłamie?

Przecież to nie byłaby notatka w której się dogadują. To byłaby lista wymagań
        Agory i jej oferta. A taką jednostronną ofertą handlową można już nieźle
        szantażować, wmawiając, że to Agora zaproponowała a GTW się oburzyła i ujawnia.
        • Gość: panidalloway Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: w3cache.* / 192.168.0.* 20.07.03, 23:58
          Ale kto mógł wierzyć, że agora taką pisemną ofertę sporządzi? Jakiś diabelnie
          chytry naiwniaczek? Naiwny cwaniaczek?
          • minderbinder1 Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 21.07.03, 00:09

> Ale kto mógł wierzyć, że agora taką pisemną ofertę sporządzi? Jakiś diabelnie
            > chytry naiwniaczek? Naiwny cwaniaczek?

A to jest dobre pytanie. Pytanie o zwyczaje panujące w polskich elitach. GTW
            właściwie nic nie ryzykowała, bo nikt się nie spodziewał, że Michnik będzie
            nagrywał. A po co ta notatka była potrzebna? Przcież Rywin parę warunków mógł
            zapamiętać. Michnik nie miał podać prawnego kształtu całej ustawy. Zresztą
            punkty sporne były wielokrotnie publicznie powtarzane.
          • kataryna.kataryna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego 21.07.03, 00:10

> Ale kto mógł wierzyć, że agora taką pisemną ofertę sporządzi? Jakiś diabelnie
            > chytry naiwniaczek? Naiwny cwaniaczek?

A dlaczego? Przecież nie wiedzieli, że Michnik nagra Rywina. Gdyby nie nagrał,
            ryzyko wyprawy niewielkie, bo Rywin by się wyparł, nie wsypałby GTW a Michnik
            by sobie mógł w kieszeń wsadzić, to że by wiedział jak było naprawdę. Wysłanie
            Rywina świadczy, że nie byli naiwni, od niego im się najłatwiej odciąć, a
            Michnikowi jego byłoby najtrudniej oskarżyć, bo kto by mu bez taśmy uwierzył?

A w przekupność Agory mieli prawo wierzyć bo zawsze się sądzi swoją miarą. Jak
            ktoś jest dla władzy i pieniędzy gotów zrobić wszystko, to myśli, że inni też.
            • Gość: panidalloway Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: w3cache.* / 192.168.0.* 21.07.03, 09:05
              Oj,kataryno! Jednostronną, przestępczą ofertą handlową można niezle
              szantażować. Oczywiście! Ty to wiesz, ja to wiem i każdy to wie. Rozumiem, że
              osoba, która przysłała R, zakładała iż agora jest nieuczciwa ale dlaczego
              zakładała, że ag jest głupia? Bo sama była głupia? No to mamy portret
              psychologiczny przestępcy. Ja tylko wątpię, że coś takiego istnieje w
              przyrodzie.
            • Gość: Infidel Kataryna, nie ma nieprzekupnych, czasmi tylko ... IP: *.crowley.pl 21.07.03, 09:38

> Gość portalu: panidalloway napisał(a):
              >
              > > Ale kto mógł wierzyć, że agora taką pisemną ofertę sporządzi? Jakiś diabel
              > nie
              > > chytry naiwniaczek? Naiwny cwaniaczek?
              >
              >
              > A dlaczego? Przecież nie wiedzieli, że Michnik nagra Rywina. Gdyby nie
              nagrał,
              > ryzyko wyprawy niewielkie, bo Rywin by się wyparł, nie wsypałby GTW a Michnik
              > by sobie mógł w kieszeń wsadzić, to że by wiedział jak było naprawdę.
              Wysłanie
              > Rywina świadczy, że nie byli naiwni, od niego im się najłatwiej odciąć, a
              > Michnikowi jego byłoby najtrudniej oskarżyć, bo kto by mu bez taśmy uwierzył?
              >
              > A w przekupność Agory mieli prawo wierzyć bo zawsze się sądzi swoją miarą.
              Jak
              > ktoś jest dla władzy i pieniędzy gotów zrobić wszystko, to myśli, że inni też.

... kwota nie taka, albo sytuacja tak się rozwinie, że choć strony są już "po
              słowie" co do kwoty, to trzeba renegocjować warunki za pomocą nagrań.

Kataryna, Ty nie sądzisz chyba, że druga strona niedoszłej transakcji może
              wyciągnąć, tak jak Adam Michnik, taśmy?

Niektórzy w SLD (i nie tylko w SLD) chyba zajmują się takim biznesem, że ustawa
              ma odpowiednią lukę albo zapis, niektórzy z Agory (i nie tylko z Agory) są
              zainteresowani, aby taka luka albo zapis były.
              Potem "ręka rękę myje", ale widać, że tutaj rączki się rozeszły "przedtem" a
              nie "potem". Jest to zapewne moja odosobniona opinia jak było.

Uważam, że teraz poszukuje się kozłów ofiranych, jakieś panie w Ministerstwie
              Kultury albo w KRRiTV, w Zarządzie TVP, tylko, że oni wszyscy razem wzięci za
              mali, aby Rywina posłańcem czynić. To Wy Agorowcy chyba znacie życiorysy swoich
              wodzów, że ten czy tamten w pojedynkę "siłą ustrój chciał obalić" ...

I mówi się, że nie strzela się do posłańców ... nie strzela się, choć nie do
              wszystkich.

• Gość: Jan Kowalski Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 23:38
      Sklerotyk Rokita {nie pamięta swojego imienia) wykazał swoja
      inteligencję. On jako były szef URMu powinien wiedzieć, że to
      nie Sokołowska, która przygotowywała złą ,ale robocza wersję
      ustawy, popełniła przestępstwo, ale Jakubowska, która tę wersję
      jako przyjętą przez Radę Ministrów przesłała do Proksy do
      podpisu premiera.Bozia Rokicie dała trzy imiona, ale
      inteligencji nie dała!Cotował regulamin Rady Ministrów, ale jak
      zwykle wszystko pochrzanił i nic nie zrozumiał. Gazeta bedzie
      wychwalać inteligencję marii, ale głupoty nie zauważy.
      Gratuluję!!
      • Gość: taran Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.satbit.pl / 10.10.3.* 21.07.03, 10:17
        Gość portalu: Jan Kowalski napisał(a):

> Sklerotyk Rokita {nie pamięta swojego imienia) wykazał swoja
        > inteligencję. On jako były szef URMu powinien wiedzieć, że to
        > nie Sokołowska, która przygotowywała złą ,ale robocza wersję
        > ustawy, popełniła przestępstwo, ale Jakubowska, która tę wersję
        > jako przyjętą przez Radę Ministrów przesłała do Proksy do
        > podpisu premiera.Bozia Rokicie dała trzy imiona, ale
        > inteligencji nie dała!Cotował regulamin Rady Ministrów, ale jak
        > zwykle wszystko pochrzanił i nic nie zrozumiał. Gazeta bedzie
        > wychwalać inteligencję marii, ale głupoty nie zauważy.
        > Gratuluję!!

Moze by tak pan Kowalski zmienil imie na Roch - ten to byl inteligentny
    • Gość: SZCZEPAN DO PANI SZUMIELEWICZ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 08:30
      JEST PANI DLA MNIE AUTORYTETEM,JEŻELI TAKIE OSOBY JESZCZE
      ISTNIEJĄ -GDZIEŚ W TYM RZĄDZIE TO ZOSTAŁA JAKAŚ NADZIEJA.ŻAL MI
      TYLKO ŻE MUSIAŁA PATRZEĆ PANI TAKIM GNIDOM W ŚLEPIA.
    • psz4 Do Pani Szumielewicz 21.07.03, 08:32
      JEST PANI DLA MNIE AUTORYTETEM,JEŻELI TAKIE OSOBY JESZCZE
      ISTNIEJĄ -GDZIEŚ W TYM RZĄDZIE TO ZOSTAŁA JAKAŚ NADZIEJA.ŻAL MI
      TYLKO ŻE MUSIAŁA PATRZEĆ PANI TAKIM GNIDOM W ŚLEPIA.
      • Gość: IrMa Re: Do Pani Szumielewicz IP: *.elartnet.pl 21.07.03, 08:39
        No proszę jedna sprawiedliwa w Sodomie. P.Szumilewicz na
        Prezydenta. A Sokrates nareszcie może zgasić swoją świeczkę i
        przestać szukać.
        • Gość: x Re: Do Pani Szumielewicz IP: *.chello.pl 21.07.03, 09:41
          Gość portalu: IrMa napisał(a):

> No proszę jedna sprawiedliwa w Sodomie. P.Szumilewicz na
          > Prezydenta. A Sokrates nareszcie może zgasić swoją świeczkę i
          > przestać szukać.

Czy aby na pewno chodzi Ci o Sokratesa? Lepiej sprawdź, bo Diogenes gotów się
          wkurzyć...
    • Gość: Feliks TYLKO UNIA POLSKO-FINSKA!!!!... IP: 61.171.227.* 21.07.03, 08:51
      ...pomoze nam w opanowaniu sytuacji.
      Bracia Finowie pozwola nam otworzyc w Laponii pare osrodkow re-
      edukacyjnych, gdzie sie wysle CALE: SLD, PSL, Leppera z klubem,
      i UPR, gdzie czas im uplynie na przemysliwaniach i prostych
      pracach recznych(np. rabanie drzewa lub produkcja zapalek).
      SLD bedzie moglo oszukiwac tylko w kuchni,i chachmecic przy
      ukladaniu regulaminu stolowki; PSL bedzie moglo na lewo opchnac
      zaledwie sniezne balwany, Lepper nabierze szacunku dla ciezkiego
      zawodu rolnika w innych niz Polska krajach, a UPR sie przekona,
      ze plujac na innych pod wiatr i na mrozie, moze sie skonczyc
      opluciem siebie.
    • Gość: kkkkkk Muza wydaje czasopisma !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.243.* 21.07.03, 09:08
      To Muza wydaje czasopisma !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: papa Smerf Re: Muza wydaje czasopisma !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 10:15
        > To Muza wydaje czasopisma !!!!!!!!!!!!!!!!!!

A nie może?

------
        lub czasopism
      • Gość: Ayran Re: Muza wydaje czasopisma !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 11:16
        Gość portalu: kkkkkk napisał(a):

> To Muza wydaje czasopisma !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie ma wiekzego znaczenia czy Muza wydaje, czy też nie wydaje czasopism. Muza
        to średniej wielkości wydawnictwo książkowe:

"W 2002r. zmniejszyły się przychody Muzy, ale poprawił wynik netto. Przychody
        ze sprzedaży książek spadły o 6,5% i wyniosły 23,42 mln zł. Przychody ogółem
        spadły o 8,07% i wyniosły 24,24 mln zł. Zysk netto wyniósł 2,36 mln zł (w
        2001r. odnotowano stratę 12,25 mln zł)."

Nie jest to podmiot, który mógłby byc traktowany jako poważny gracz na rynku
        mediów elektronicznych. Oczywiście, planowane wcześniej (za ministrowania
        Kaczmarka) przejęcie przez Muzę prawie dziesięciokrotnie od niej większych
        WSiP, trochę by ten stan rzeczy zmieniało, ale to wciąż za mało by byc rywalem
        Agory. Proponuję rozglądać się gdzie indziej.

Ay.

• Gość: Darek Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.sggw.waw.pl 21.07.03, 09:27
      Całą trójkę która była poddana konfrontacji w sobotę powinno się
      wsadzić do więzienia ale żeby tam sami zapracowali sobie na
      utrzymanie. Nie mam pojęcia jak ktoś w tak młodym wieku w jakim
      jest Pan Łopacki zajmuje tak wysokie stanowisko (i jeszcze nie
      jest w wielu sprawach kompetentny)Trzeba powiedzieć otwarcie
      jest to układ PARTYJNY
      • Gość: papa Smerf Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 10:18
        > Całą trójkę która była poddana konfrontacji w sobotę powinno się
        > wsadzić do więzienia ale żeby tam sami zapracowali sobie na
        > utrzymanie. Nie mam pojęcia jak ktoś w tak młodym wieku w jakim
        > jest Pan Łopacki zajmuje tak wysokie stanowisko (i jeszcze nie
        > jest w wielu sprawach kompetentny)Trzeba powiedzieć otwarcie
        > jest to układ PARTYJNY

Spotykacie się obaj na zebraniu?

---------
        lub czasopisma
    • Gość: ZIUTEK Towarzysze Czarzasty, Halber, Kwiatkowski i cala reszt IP: *.ichf.edu.pl 21.07.03, 09:31
      Towarzysze Czarzasty, Halber, Kwiatkowski i cala reszta
      Pozdrawiam Was partyjnym pozdrowieniem: Chujom precz!
      P.S.
      Halber jak dostaniesz juz te 100000 to odpal dzialke na pomnik
      ku chwale Macka - prezesa (radiokomitetu rzeczjasna)
    • Gość: taran Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.satbit.pl / 10.10.3.* 21.07.03, 10:02
      W dniu dzisiejszym TV (oczywiście niezależna) podala ciekawy
      fakt, a mianowicie: komisja sledcza ustami Bogdana
      Lewandowskiego (SLD - sic) chce podlaczyc niektorych swiadkow do
      wykrywacza klamst - pomysl genialny - dopiero wyjda jaja.
      Druga ciekawa informacja jest wywiad z min. Jakubowska, ktora
      oceniajac zeznania Pani Szumielewicz (to duże P jej sie nalezy
      przez szacunek) stwierdzila, ze najlepsza obrona jest atak. Oj
      pani minister (tym razem pani pisze z malej litery - co to
      oznacza mozna sie domyslec) toz atakujac w ten sposob Pania
      Szumielewicz to pani sie w ten sposob broni.
      Minister stwierdzila rowniez ze Krajowa Rada RTV nie miala prawa
      zajmowac sie ustawa, ale w jej opini przy ustawie nie popelniono
      zadnych bledow prawnych.
      Toz ty kobieto sama sobie przeczysz - przeciez przy ustawie
      pracowaly najwiecej osoby z Krajowe Rady RTV - gdzie tu prawo!!!
      Do posla Lewandowskiego: Niech pan zacznie podlaczanie do
      wykrywacza klamstw od minister Jakubowskiej, a potem kolejno
      Czarzasty, Kwiatkowski, Sokolowska itd. Zycze panu owocnej pracy.
    • pokrzywa.pokrzywa Niewypały w lubelskim sądzie 21.07.03, 10:27
      Powiadomiłem straż o niewypałach także w komisji śledczej.
      Wymigali się. Najzdolniejszy saper na urlopie. Poza tym
      takiego kalibru nie obsługują.

Przepraszam, że nie do końca na temat ale sprawa wydaje mi się
      dość pilna.
    • Gość: pilnik Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.faktyimity.pl / 172.16.0.* 21.07.03, 12:54
      blochowiak jest istota ktora ukonczyla
      uwaga wydzial zarzadzania uniwersytetu lodzkiego
      na innym wydzilae osobnik jagiello dostal magisterke
      bo uczy sie dawno temu o przewodniej roli PZPR
      blochowiak jest cudownym dziecieciem peczakusa
    • Gość: Gościna Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: 217.17.32.* 21.07.03, 13:21
      Jezu, Ty patrzysz i nie grzmisz? Przecież to już prawie koniec
      świata. Recydywa ewidentna. Owsianka do owsu, a nie do Rządu
      kraju, który niebawem będzie zrzeszony z Europą. Kwiatkowski był
      dobrze przeszkolony przed piątkowym przesłuchaniem. Powinno się
      powołać komisję śledczą, która dowiedziała by się kto go nauczył
      odpowiadać.
      • Gość: Anek Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.ppp.get2net.dk 21.07.03, 20:32
        Goscina - to do ciebie! Wiesz, o czym dyskutujesz?Przez dwa
        przednie - dobrze zabudowane zeby, przeszedl ci swietnie
        zbrylony belkot! Wez te pare slow w przednie siekacze, zacisnij
        mocno - i stworz nowe cos - moze byc pso-mewa!
    • Gość: Anek Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.ppp.get2net.dk 21.07.03, 20:26
      Czy ty sie qrwa Nalecz z torba na glowe zamieniles?!Polskie
      prawo do chama naginasz?!Ja kurwa place za kazda twoja minute
      spedzona na deskach Sejmu - i ty sie z tego mi rozliczaj, jak
      mafia przed bossem!!!
    • Gość: Toni Re: Komisja głosuje wniosek Kwiatkowskiego IP: *.telia.com 11.12.03, 22:39
      "- A czy ma pani gwarancję, że ktoś nie wszedł do komputera i
      nie zmienił tekstu już po 25 marca - zapytał. - Nie mam żadnych
      gwarancji, ale nie wyobrażam sobie, że ktoś to mógł zrobić -
      stwierdziła Galińska"
      Uwaga, każda poprawka tekstu w komputerze jest zanotowana jako
      poprawka z datą, godziną itd i zakresem poprawki, trzeba tylko
      tekst otworzyc stosownym programem !Poz tym te komputery chyba
      nie są powszechnie dostępne tylko odpowiedzialna osoba lub
      administrator musi je otworzyć hasłem. I to też jest notowane w
      liście zalogowań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka