Dodaj do ulubionych

Sukces PO zasługą Bartoszewskiego?

24.10.07, 14:57
Jesli rzeczywiscie do mlodych ludzi trafial tak obrazliwy i zwyczajnie chamski
jezyk tego "profesora" to bardzo zle swiadczy o ich poziomie edukacji i
samodzielnego myslenia. Nie wolno teraz chwalic takich wystapien. Bardzo latwo
bedzie odwrocic cel, skoro mozna nazwac ludzi z MSZ "dyplomatolkami" to czemu
nie pojsc dalej, np. "gospodarkoltuny" itp.. O to chodzi ? Zle to swiadczy o
PO gdy jeszcze przypomina tak nieslawne sytuacje.
A Tusk, no coz, skompromitowal sie zupelnie bredzac o cudzie irlandzkim ale
nie wiedzac nic o podatkach w Irlandii. Taki to liberal, taki fachowiec. Jak
"profesor" z Bartoszewskiego...
Obserwuj wątek
    • kantyjan Dziękujemy Panie Profesorze! 24.10.07, 15:00
      I niech żaden antyintelektualista z PiS-u nie mówi tu, że profesura
      zagranicznego uniwersytetu nie jest w IV RP ważna :-)
      • ddyzma5 Re: Dziękujemy Panie Profesorze! 24.10.07, 19:25
        kantyjan napisała:

> I niech żaden antyintelektualista z PiS-u nie mówi tu, że profesura
        > zagranicznego uniwersytetu nie jest w IV RP ważna :-)
        >
        Bartoszewski nie ma profesury zagranicznego uniwersytetu.
        Bartoszewski był zaproszony na gościnne wykłady do Niemiec.
        Każdy w takim wypadku, czy Ty czy Ja , dostaje chwilowy lokalny
        tytuł Gastprofessor .
        To jednak nie ma nic do czynienia z prawdziwym profesorem,
        profesorem z profesurą.
        Bartoszewskiemu uderzyła jednak woda sodowa do głowy, i mianował
        siebie sam profesorem z profesurą. A więc Bartoszewski jest
        profesorem jak Kwaśniewski magistrem.

• 4krzych1 czy ktoś tu mówił o chorych psychicznie ??? 25.10.07, 08:15
          tego nam jeszcze brakowało: festiwalu histerycznego kłapania dziobem
          przez niby profesorów...
          • adela_30 Dobrze, że dziadek nie skonał podczas tej kampanii 25.10.07, 08:24
            Dobrze, że profesorzyna nam nie skonał podczas tej kampanii. Słuchałem jego
            roztrzęsionych wystąpień i miałem poważne obawy czy kolejny ślinotok wymierzony
            w stronę PiS nie skończy się jego zejściem. Ale przetrwał i jak widać skończyło
            się jedynie na fizycznym i morlanym rozchwianiu.
            Panie profesorzynku, nie wie pan kiedy poszerzą wreszcie ulicę Wołoską pod pana
            oknami ???
            • 4krzych1 Bartoszewski - bóstwo wykształciuchów !!! 25.10.07, 08:48
              • elloczek Re: Bartoszewski - bóstwo wykształciuchów !!! 25.10.07, 09:27
                :D:D:D więc jestem wykształciuchem... Lecz wracając do Waszych
                postów - widze, że sami "inteligentnci" z największymi zasługami dla
                kraju się wypowiadają... żaden z Was nie dorasta Profesorowi do
                pięt. Ciekawe jakie osiągnięcia bedziecie mieć na koncie w jego
                wieku? Litry wypitego winka pod osiedlowym sklepikiem? A może w
                wieku 85 lat zapomnicie już jak sie nazywacie i kim sa te osoby,
                które się Wami opiekują. Wszystkim wykształciuchom, życzę dożycia
                wieku Profesora w równie dobrym zdrowiu i z równie jasnym umysłem. A
                samemu Profesorowi 200 lat życia!
                • leon9910 Re: Bartoszewski - bóstwo wykształciuchów !!! 25.10.07, 09:34
                  elloczek napisała:

> :D:D:D więc jestem wykształciuchem... Lecz wracając do Waszych
                  > postów - widze, że sami "inteligentnci" z największymi zasługami dla
                  > kraju się wypowiadają... żaden z Was nie dorasta Profesorowi do
                  > pięt. Ciekawe jakie osiągnięcia bedziecie mieć na koncie w jego
                  > wieku? Litry wypitego winka pod osiedlowym sklepikiem? A może w
                  > wieku 85 lat zapomnicie już jak sie nazywacie i kim sa te osoby,
                  > które się Wami opiekują. Wszystkim wykształciuchom, życzę dożycia
                  > wieku Profesora w równie dobrym zdrowiu i z równie jasnym umysłem. A
                  > samemu Profesorowi 200 lat życia!
                  >zachowaj sobie ten wpis i przeczytaj go sobie za parę lat !!!i zobaczysz jakim
                  jesteś tępakiem!!!
                  • bartlex Gaduła, krzykacz, cham. 25.10.07, 09:53
                    Ot, energiczny, gadatliwy, krzykliwy profesor. W Brukseli mówią, że ciężki w
                    rozmowie bo nie panuje nad emocjami i brak mu kultury. Ale u nas popularny bo
                    dużo gada. To co
                    zrobił dla Polski to nic nadzwyczajnego.
                    • almagus [...] 25.10.07, 10:04
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • powiedz_to_koniowi Dlaczego Bartoszewski? 25.10.07, 12:30
                        Widać że niektórzy nie wiedzą dlaczego Bartoszewski uważany jest za autorytet. Tu możecie obejrzeć jego wykład z UW:
                        www.onet.tv/28962,,,,,,9656,wideo.html
                        • powiedz_to_koniowi O, przepraszam 25.10.07, 12:41
                          Być może w onecie są dynamiczne linki.
                          Teraz wykład jest tu:
                          www.onet.tv/28962,,,,,,9645,wideo.html
                          Całość = trzeci klip od góry
                          • jola44444 Re: O, przepraszam 25.10.07, 13:59
                            Czesc czy mozesz jasniej,bo i tu nie ma filmu?????????A moze
                            poprostu napisz o co chodzi pozdrawiam
                            • poszeklu Wiedzmin Bartoszewski i lady Sawicka, to rodzice 25.10.07, 14:08
                              Wiedzmin Bartoszewski i lady Sawicka, to rodzice sukcesu
                              partii herr Donalda Thuske.
                              Reszta to podlozenie sie Kaczynskich, ktorzy sami do
                              wczesniejszych wyborow doprowadzili.
                              • bergsteinbaum Sukces PO dzięki Michałowi Wiśniewskiemu. 25.10.07, 14:28
                                To Michał Wiśniewski jest odpowiedzialny za sukces PO. Zapowiedział,
                                że wyemigruje jak wygra PiS. Bartoszewskiego to słucha tylko grupka
                                moich znajomych-fanatyków, a Michała słuchają miliony.
                                • powiedz_to_koniowi Re: Sukces PO dzięki Michałowi Wiśniewskiemu. 25.10.07, 14:42
                                  Nie zapominaj o milionach złodziei, komuchów i zomowców.
                                  Aha, i o głupiej zmanipulowanej młodzieży.
                                  I o zabójcy ks. Popiełuszki.
                                  ;)
                                  • fxvi [...] 25.10.07, 15:16
                                    • fxvi donaldyzm toz disnejland plus Irlandia.. Polnocna 25.10.07, 15:23
                                      • fxvi [...] 26.10.07, 03:22
                              • gburiaifuria Re: Wiedzmin Bartoszewski i lady Sawicka, to rodz 25.10.07, 15:09
                                poszeklu napisał:

> Wiedzmin Bartoszewski i lady Sawicka, to rodzice sukcesu
                                > partii herr Donalda Thuske.
                                > Reszta to podlozenie sie Kaczynskich, ktorzy sami do
                                > wczesniejszych wyborow doprowadzili.

zapomniales dodac grazdianiny Kaczynskie, wnukowie carskiego prawie generala...
                                jaestes z Polski B, bo oni lubia carskia wierchowke.
                              • goodwater Re: Wiedzmin Bartoszewski i lady Sawicka, to rodz 25.10.07, 21:49
                                poszeklu, mordo ty moja :D
                            • powiedz_to_koniowi Re: O, przepraszam 25.10.07, 14:44
                              Wykład Bartoszewskiego:
                              www.onet.tv/28962,,,,,,9645,wideo.html
                              U mnie działa.
                              Być może nie działa u osób z adresem sieciowym spoza Polski.
                              Ostatnio kolega donosił że z USA nie można oglądać niektórych multimediów z polskich portali.
                              • loppe Re: O, przepraszam 25.10.07, 19:40
                                W nawiązaniu do pierwszej wypowiedzi w temacie: jesli utrzyma się
                                ten ton i jego eskalacja to nastepne wybory wygra dla PO jakis
                                profesor który od kurwów wyzwie konkurencję...
                                • loppe Re: O, przepraszam 25.10.07, 19:48
                                  a ja cholera nie rozumiem jakim cudem ten jeden mały Kaczorek dostał
                                  5 mln głosów wbrew tylu antyrekomendacjom jak ta prof.
                                  Bartoszewskiego... to jest dopiero sukces
                                  • mikser73 PiS rządził mając poparcie 4mln ludzi 25.10.07, 22:01
                                    a twierdził że całego narodu a właśnie tyle go wybrało w 2005 r.(27%
                                    głosujących)a głosowało w ogóle 40% uprawnionych łatwo policzyć, więc ilu go
                                    poparło w 40 mln narodzie!!!!!!!!!!! Nie ujadajcie więc pieski PiS-owskie z
                                    urzędu Rady Ministrów!!!!!!!!!
                            • fxvi [...] 26.10.07, 03:18
                        • adamicus4 D...kracja jest do doopy 25.10.07, 21:24
                          Wczoraj mohery, dziś wykształciuchy. Mistrzem pierwszych jest
                          Rydzyk, a drugich Bartoszewski;)
                      • almagus [...] 26.10.07, 20:59
                    • niktszczegolny Re: 25.10.07, 11:03
                      bartlex napisał:
                      To co
                      > zrobił dla Polski to nic nadzwyczajnego.

Czy możesz podać autora biografii Pana Bartoszewskiego na podstawie której
                      wysuwasz tak IDIOTYCZNE wnioski?
                    • fxvi [...] 26.10.07, 03:21
                • pawelez Re: Bartoszewski - bóstwo wykształciuchów !!! 25.10.07, 10:52
                  Ten jasny umysł profesora jest raczej wątpliwy. Tak czasem bywa, że
                  ludzie w podeszłym wieku nagle stają się agresywni a często też
                  wręcz wulgarni a wynika to po prostu i niestety z degradacji mózgu,
                  różnych zwapnień np w obrębie kory skojarzeniowej itp. Ale nie o tym
                  chciałem.

Nikt ze względu na jakieś swoje zasługi w przeszłości nie jest
                  uprawniony do takiego zachowania. Nikt. To jest po prostu
                  oszołomstwo. I jak życie pokazuje w każdym wieku, bez względu na to,
                  co się robiło i ile się osiągnęło, oszołomem można zostać.

elloczek napisała:

> :D:D:D więc jestem wykształciuchem... Lecz wracając do Waszych
                  > postów - widze, że sami "inteligentnci" z największymi zasługami
                  dla
                  > kraju się wypowiadają... żaden z Was nie dorasta Profesorowi do
                  > pięt. Ciekawe jakie osiągnięcia bedziecie mieć na koncie w jego
                  > wieku? Litry wypitego winka pod osiedlowym sklepikiem? A może w
                  > wieku 85 lat zapomnicie już jak sie nazywacie i kim sa te osoby,
                  > które się Wami opiekują. Wszystkim wykształciuchom, życzę dożycia
                  > wieku Profesora w równie dobrym zdrowiu i z równie jasnym umysłem.
                  A
                  > samemu Profesorowi 200 lat życia!
                  • szara1982 Re: Bartoszewski - bóstwo wykształciuchów !!! 25.10.07, 13:55
                    wydaje mi się, że degradacja mózgu u niektórych wystąpiła dużo
                    wcześniej.Mam oczywiście na myśli agresywnych braci K.
                  • gburiaifuria Re: Bartoszewski - bóstwo wykształciuchów !!! 25.10.07, 15:15
                    pawelez napisał:

> Ten jasny umysł profesora jest raczej wątpliwy. Tak czasem bywa, że
                    > ludzie w podeszłym wieku nagle stają się agresywni a często też
                    > wręcz wulgarni a wynika to po prostu i niestety z degradacji mózgu,
                    > różnych zwapnień np w obrębie kory skojarzeniowej itp. Ale nie o tym
                    > chciałem.
                    >
                    > Nikt ze względu na jakieś swoje zasługi w przeszłości nie jest
                    > uprawniony do takiego zachowania. Nikt. To jest po prostu
                    > oszołomstwo. I jak życie pokazuje w każdym wieku, bez względu na to,
                    > co się robiło i ile się osiągnęło, oszołomem można zostać.

ciekawe, ze ruszaja cie dyplomatolki, a lze-elity, wyksztalciuchy, i inne
                    chamskie wejscia twoich idoli nie robia na tobie wrazenia. Musisz byc
                    nieprzemakalny. Agresja Kaczynskiego jest tak ewidentna, ze az w oczy kole, a ty
                    o agresji profesora Bartoszewskiego, ktorej nie ma. Jednak ten moherowy berecik
                    za bardzo uciska ci czaszke i spada na oczy. Szkoda, ze nie na usta.
                • moja_kota1 Re: Bartoszewski - bóstwo wykształciuchów !!! 25.10.07, 11:55
                  masz racje-72% z hakiem/wiadomość z tvn24/głosowało na PO z celi
                  więziennej.PiS nie przekroczył progu wyborczego 2,8%.A co do pana
                  Bartoszewskiego to myslę,że przeczołgają go i Ruscy i
                  Niemcy.Pożyjemy-zobaczymy
                • olias Re: Bartoszewski - bóstwo wykształciuchów !!! 25.10.07, 14:19
                  jestem dośc stary (czyli z definicji - moher). jestem autorem
                  (autorem rzeczywistym, ja nie mam stanowiska czy wujka, żeby mnie
                  dopisywać) 6 patentów. spod etykiety "inteligent" uciekłem,
                  określając się mianem "technik". bo - wiesz co - wstyd być dziś
                  inteligentem. język ludzi mieniących się inteligencją poraża.
                  • sniegbielszy Re: Bartoszewski - bóstwo wykształciuchów !!! 26.10.07, 01:41
                    Inteligentna moze byc nawet malpa! Kulturalnym moze byc tylko czlowiek.
                    Dobrze jest uswiadomic to sobie,
                    bo nie kazdy wyksztalcony = kulturalny.
                    Jest duzo wyksztalconych chamow.
            • n536168 Pofesor bez magistra - dobre 25.10.07, 09:21
              Profesor a nawet nie ma tytulu magistra bo go rektor z UW wywalil. To Lepper w
              takim razie powinien sie tytulowac doktor a Kwasniewski magister :)
              A ja sie oglaszam dr hab.
              • mariuszdd Bartoszewski lanser 25.10.07, 09:33
                Lasuje się i to skutecznie.
                Wykształcenie faktycznie takie sobie,...zaskakująco takie sobie.
                Ciężko miałby z pracą w III RP;),gdyby wówczas zaczynał karierę,zostałby
                szwaczką :(
              • mkeler Re: Pofesor bez magistra - dobre 25.10.07, 09:51
                Ale Kwaśniewski prawie ma magistra tylko pracy nie obronił bo był ChOrYyyy
            • mars60 Re: Dobrze, że dziadek nie skonał podczas tej kam 25.10.07, 11:21
              Oj, jak trudno pogodzić się wam z przegraną waszej ulubionej
              formacji politycznej. Zapraszam do komitetu sfustrowanych,
              zgorzkniałych i niedouczonych matołków pod wodzą
              rodzeństwa ..........
            • akkj [...] 26.10.07, 03:39
        • wratislaviensi Re: Dziękujemy Panie Profesorze! 25.10.07, 09:04
          Rząd Bawarii nadał mu w 1983 roku tytuł profesora co z tego wynika
          że nie jest ta profesura chwilowym lokalnym tytułem Gastprofessor.
          • ddyzma5 Re: Dziękujemy Panie Profesorze! 25.10.07, 11:50
            Nie zmienia to nic.
            Bartoszewski nie ma profesury.
            Nadano mu tytuł , i co z tego.
            Lepowi nadano tytuł doktora, a ile Wałęsa ma tytułów.
            A ci panowie dalej są tępakami do kwadratu.
            Mnie w firmie w której kiedyś pracowałem, nazywano również
            profesorem, zarówno szef firma jak i klienci. Dzięki bogu nie
            pracuje już w tej firmie.
            Jestem w stanie zaakceptować tytuł Lorda albo Barona, ale nie
            Profesora.
            Ani Lord ani Baron nie jest tytułem naukowym.
            • ddyzma5 Re: Dziękujemy Panie Profesorze! 25.10.07, 12:02
              1946 Redakteur der Tageszeitung "Gazeta Ludova"
              Seit 1957 Autor bei der katholischen Wochenzeitung "Tygodnik
              Powszechny", seit 1983 Redakteur
              1958-1960 Redakteur bei einer Fachzeitschrift in Warschau
              1973-1985 Gastprofessor für polnische Zeitgeschichte an der
              katholischen Universität Lublin
              1982-1983 Mitarbeiter am Wissenschaftskolleg in Berlin
              1983-1985 "Eric-Vögelin-Gastprofessur" an der
              Sozialwissenschaftlichen Fakultät der Ludwig-Maximilians-Universität
              München
              1985 Gastprofessur an der Katholischen Universität Eichstätt
              1986 Gastprofessur am Geschwister-Scholl-Institut in München
              1986-1989 Lehrauftrag an der Universität Augsburg
              1990-1995 Botschafter der Republik Polen in Wien
              1995 und 2000-2001 Außenminister der Republik Polen

Z jego niemieckiego życiorysu wynika , iż był on trzy razy
              profesorem gościnnym „Gastprofessur”
              Uczniowie szkół średnich są również profesorami.
              Przykro mi, ale na prawdziwego profesora Bartoszewskiemu brakuje
              wiele.

• ddyzma5 korektura 25.10.07, 12:09
                Z jego niemieckiego życiorysu wynika , iż był on trzy razy
                profesorem gościnnym „Gastprofessur”
                Nauszyciele szkół średnich są również profesorami.
                Przykro mi, ale na prawdziwego profesora Bartoszewskiemu brakuje
                wiele.

• 1410_tenrok jak zwykle mijasz sie z prawdą 25.10.07, 23:50
                  tobie jednak dyziu nikt tytułu profesora nie wreczy.
                  • bah Re: jak zwykle mijasz sie z prawdą 26.10.07, 00:09
                    Nie bedzie też
                    przewodniczącym rady nadzorczej PLL LOT
                    bo ze studiów tyle razy nie wylatywał.

• 1410_tenrok a tu masz podstawe prawną: 26.10.07, 00:10
                  Honorarprofessoren sind nebenberufliche Hochschullehrer, die
                  aufgrund mehrjähriger selbständiger Lehrtätigkeit als
                  Lehrbeauftragte oder durch besondere wissenschaftliche oder
                  künstlerische Leistungen außerhalb der Hochschule bestellt worden
                  und dadurch mit der betreffenden Hochschule in besonderer Weise
                  verbunden sind. Die Leistungen auf dem jeweiligen Fachgebiet müssen
                  den Anforderungen entsprechen, die an hauptberufliche
                  Hochschullehrer gestellt werden. Sie halten Lehrveranstaltungen in
                  geringem Pflichtumfang ab, sind in der Hauptsache aber weiter in
                  ihrem Beruf außerhalb der Hochschule tätig. Honorar erhalten
                  Honorarprofessoren für ihre Lehrtätigkeit in der Regel nicht. Nur im
                  Falle der Verabschiedung auf eigenen Antrag darf die akademische
                  Bezeichnung „Professor“ weiterhin geführt werden. Ziel der
                  Honorarprofessur ist es, Personen aus der beruflichen Praxis auch
                  für die Lehre zu gewinnen. Honorarprofessuren gewinnen zunehmend an
                  Attraktivität bei Führungskräften in Wirtschaft und Politik.

Na podstawie ustawy o szkolnictwie wyższym Kraju Bawaria rząd
                  Wolnego Panstwa Bawarskiego nadał Bartoszewskiemu tytuł profesora
                  honorowego i z tej racji Bartoszewski mógł tam wykładać.
                  Ale co ciebie takie niułanse interesują, co Dyziu??
          • kawiarniany.filozof Ten bawarski tytuł to taki "profesor honoris causa 25.10.07, 12:30
            - za zasługi różne, ale z profesurą jako tytułem naukowym nie jest w żaden sposób związany. Po prostu tytuł grzecznościowy.
        • pynky Re: Dziękujemy Panie Profesorze! 25.10.07, 13:01
          >Każdy w takim wypadku, czy Ty czy Ja , dostaje chwilowy lokalny
          > tytuł Gastprofessor

jak bedziesz miał taki tytuł to mnie powiadom

a notabene wiele znanych osób miało takie tytuły a wiele osiągnęli w nauce więc
        • 1410_tenrok jak zwykle dyzio mija sie z prawdą 25.10.07, 23:41
          niech dyzio najpierw sprawdzi fakty oraz stosowne przepisy. Dopiero
          wtedy bedzie Dyzio mógł cokolwiek napisac. To niestety, ale rząd
          Wolnego Panstwa Bawarskiego nadał ten tytuł Bartoszewskiemu na
          podstawie stosownych przepisów, ponieważ Bartoszewski zastał
          zaproszony na wykłady.
          Osobiście nie sądzą, aby ktos chciał zapraszac jakiegos dyzia, nawet
          z numerem 5, na jakiekolwiek wykładu.
        • witlubiewski Re: Dziękujemy Panie Profesorze! 26.10.07, 11:15
          > Bartoszewski nie ma profesury zagranicznego uniwersytetu.
          > Bartoszewski był zaproszony na gościnne wykłady do Niemiec.
          > Każdy w takim wypadku, czy Ty czy Ja , dostaje chwilowy lokalny
          > tytuł Gastprofessor .
          > To jednak nie ma nic do czynienia z prawdziwym profesorem,
          > profesorem z profesurą.
          > Bartoszewskiemu uderzyła jednak woda sodowa do głowy, i mianował
          > siebie sam profesorem z profesurą. A więc Bartoszewski jest
          > profesorem jak Kwaśniewski magistrem.

Niestety nie masz racji.
          W Polsce tytuł profesora nadaje danej osobie prezydent na wniosek przykładowo
          uniwersytetu.
          W Niemczech od nadawania tytułów są władze poszczególnych landów,
          Bartoszewskiemu nadał ten tytuł rząd Bawarii na wniosek uniwersytetów, na
          których wykładał w latach 1983-1990.
          Tak więc Bartoszewski MA profesurę zagranicznego uniwersytetu, a jego tytuł nie
          ma nic wspólnego z potocznie rozumianym terminem profesora akademickiego - jest
          pełnoprawnym stopniem naukowym.
      • n536168 Re: Dziękujemy Panie Profesorze! 25.10.07, 09:18
        Profesor a nawet nie ma tytulu magistra. To Lepper w takim razie powinien sie
        tytulowac doktor :)
        • gburiaifuria Re: Dziękujemy Panie Profesorze! 25.10.07, 15:21
          a jak powinien tytulowac sie Kaczynski z doktoratem chwalacym Lenina? :)
      • pawelez Panu już dziękujemy, panie profesorze!!!!! 25.10.07, 10:38
        Tak, panu już dziękujemy, panie profesorze!

Pokazał pan jaki z pana dyplomata. Mniej więcej taki, jaki z Wałęsy
        mąż stanu.
      • ethebor Re: Dziękujemy Panie Profesorze! 31.10.07, 08:12
        Profesura uniwersytetu nie tytul tylko posada jaka sie ma na czas zatrudnienia
        tam. Jak sie nie pracuje to ja traci. Dlatego na ogol ludzie zwracaja sie do
        siebie uzywajac tytulu doktorskiego, ktorego sie sie nie traci (w krajach
        niemieckojezycznych w przypadku posiadania habiltacji uzywa sie rowniez tytulu
        Privatdozent).
    • 3centy to jest oczywista oczywistość 24.10.07, 15:02
      i właśnie tak jest :)))
      • 4krzych1 histeryczny ojciec - wrzaskliwe dzieci... 25.10.07, 08:17
    • st-crispin Sukces PO zasługą Bartoszewskiego? 24.10.07, 15:08
      To zdjęcie mówi wszystko. A mogła PO rządzić samodzielnie.

A GW niech znajdzie nowych kandydatów na autorytety intelektualne; jakichś
      krzepkich, młodych i inteligentnych. Mogą być z frontu proamerykańskiego,
      profrancuskiego, prorosyjskiego, probrytyjskiego a nawet proizraelskiego i
      proarabskiego. Co do dwóch ostatnich frontów, to opłaca się utrzymywanie pewnego
      balansu.
    • nessie-jp Sukces PO zasługą Bartoszewskiego? 24.10.07, 15:15
      Patrzcie i uczcie się, działacze PiS. To właśnie jest patriota. To jest
      człowiek, który całe życie trzymał się swoich zasad. Porównajcie jego
      osiągnięcia z życiorysem rozmaitych 'genetycznych patriotów' z PRONU czy synków
      wykładowcy marksizmu, dorastających w miłym ciepełku kochającej władzy.

Gdyby doszło wkrótce do wyborów prezydenckich, byłby dla naturalnym kandydatem
      na prezydenta.
      • st-crispin Re: Sukces PO zasługą Bartoszewskiego? 24.10.07, 15:17
        nessie-jp napisała:

> Gdyby doszło wkrótce do wyborów prezydenckich, byłby dla naturalnym kandydatem
        > na prezydenta.
        >

Tyle że nie w Polsce, hehe.
      • 4krzych1 w stylu Bartoszewskiego mówiąc, jesteś patridiotą 25.10.07, 08:23
        miło? mam nadzieję, że pysznie się masz... a jaki fajny witz, no
        nie??? przecież nie zaprzeczysz wielbicielu "ałtorytetów z własnego
        nadania"
    • zielinski1 Re: Sukces PO zasługą Bartoszewskiego? 24.10.07, 15:35
      Prof.Bartoszewski byl kiedys bardzo przyzwojtym czlowiekiem. W
      latach 1978-79 uczeszczalem na jego wyklady o historii Polski
      w duszpasterstwie akademickim przy kosciele oo. Dominikanow.
      Niestety w ostatnich latch cierpi on na coraz powazniejsze zaburzenia
      psychiczne wieku starczego.
      • mikser73 Pełno tu urzędasów PiS-owskich,frustratów 25.10.07, 10:49
        którzy już niedługo polecą ze stołków w ministerstwach, widać ze nic wam do
        roboty nie dają, dranie za nasze podatki się opie..cie ale już
        niedługo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • mikser73 Zważywszy jak dużo tu wrogów PO, 25.10.07, 11:16
          jestem pewny, że są to ludzie z ministerstw którzy dostali ustne polecenie (żeby
          nie było śladów) od jarusia kaczusia atakować fora swoimi niewybrednymi
          wpisami!!!!! Znaleźli się nagle znawcy tematu i tacy grzeczni niczym jaruś i
          oburzeni językiem profesora jakby ich guru używał lepszego!!!
    • szerb kogo moze przyciagnac, kogo moze przekonac 24.10.07, 15:36
      publiczne chamstwo i chuliganstwo w wykonaniu podziwianych autorytetow?

Chwila emocji byla krotka, pozniej zaskoczenie, niepewnosc; co zostalo na dlugo
      to nieprzyjemny, dokuczliwy kac moralny, rozczarownie i smutek.

Niestety jak widac nie ma ludzi idealnych, nie ma charakterow bez skaz.
      Jak widac kazdy "profesoromatolek" w stanie chwilowej niepoczytalnosci znajdzie
      swoich "kiboli", ktorzy beda mu kadzic i wrzeszczec hura, jezeli to tylko sluzy
      im celom, ktorzy nie odwaza sie zauwazyc nagosci slow pogardy i nienawisci.

Glowna wina w tym zajsciu jednak spada na Tuska, ktory na zimno, z premedytacja,
      do swoich wlasnych celow politycznych, wykorzystal i podpuscil sedziwego
      profesora do wypowiedzi przekraczajacych zdrowy rozsadek i przyzwoitosc.
      • marcowroc A co, miał nadstawic drugi policzek? 24.10.07, 15:49
        To m.i. jego oskarżał Maciarewicz o agenturalność, a Jaruś nie zaprzeczał. Jak pisiorki obrażają to ok, a jak im odpowiedzieć to be?
        Śmieszny jesteś. Prawie tak jak Jareczek dzisiaj obrażający się za określenie "bracia Kaczyńscy"! :D:D:D
        • magnusg Re: A co, miał nadstawic drugi policzek? 24.10.07, 16:19
          Kiedy Macierewicz oskarzyl Bartoszewskiego o agenturalnosc??O ile
          dobrze pamietam nie powiedzial "wszyscy byli ministrowie spraw
          zagranicznych", wiec na jakiej podstawie tak wnioskujesz?
          • maaac [...] 24.10.07, 16:50
            • maaac Szanowny adminie - rozumiem że nie zrozumiałeś 25.10.07, 06:21
              przykładu. To jest tak jak się coś kasuje NIE czytając tego co jest
              napisane ponieważ padły tam nawet wykropkowane słowa obelżywe.
              Gdybyś wysilił się i przeczytał zrozumiałbyś dlaczego trzeba było
              napisać tak, a nie inaczej. Lżejsze słowa by nie dotarły.
              Zauważyłbyś również że napisałem tam, że bynajmniej NIE jest to moja
              opinia tylko przykład. No ale cóż rozumiem ciężka praca, po co się
              fatygować lepiej ciąć bez namysłu.
      • tjana Re: kogo moze przyciagnac, kogo moze przekonac 25.10.07, 09:53
        szerb napisał:

> publiczne chamstwo i chuliganstwo w wykonaniu
        podziwianych autorytetow?
        >
        > Chwila emocji byla krotka, pozniej zaskoczenie,
        niepewnosc; co zostalo na dlugo
        > to nieprzyjemny, dokuczliwy kac moralny,
        rozczarownie i smutek.
        >
        > Niestety jak widac nie ma ludzi idealnych, nie ma
        charakterow bez skaz.
        > Jak widac kazdy "profesoromatolek" w stanie
        chwilowej niepoczytalnosci znajdzie
        > swoich "kiboli", ktorzy beda mu kadzic i wrzeszczec
        hura, jezeli to tylko sluzy
        > im celom, ktorzy nie odwaza sie zauwazyc nagosci
        slow pogardy i nienawisci.
        >
        > Glowna wina w tym zajsciu jednak spada na Tuska,
        ktory na zimno, z premedytacja
        > ,
        > do swoich wlasnych celow politycznych, wykorzystal
        i podpuscil sedziwego
        > profesora do wypowiedzi przekraczajacych zdrowy
        rozsadek i przyzwoitosc.
        dokładnie tak!
      • vasc Re: kogo moze przyciagnac, kogo moze przekonac 25.10.07, 21:23
        szerb napisał:

>wina w tym zajsciu jednak spada na Tuska, ktory na zimno, z premedytacja
        > ,
        > do swoich wlasnych celow politycznych, wykorzystal i podpuscil sedziwego
        > profesora do wypowiedzi przekraczajacych zdrowy rozsadek i przyzwoitosc.

Ty naprawde wierzysz ze Tusk ma taki wpływ na Bartoszwskiego?
    • strzelec51 Do milosnikow PiS 24.10.07, 15:46
      Tu kilku dyskutantow ma pretensje do Bartoszewskiego o chamstwo i
      brzydkie maniery... Przyganial kociol garnkowi!

Rzeczywiscie, jak potraktowac takie epitety jak "dyplomatolek", etc.
      w zestawieniu z niedawnymi nadzwyczaj "kulturalnymi" i "stylowymi"
      sugestiami jakoby wiekszosc ministrow spraw zagranicznych po 1989
      roku byla na uslugach obcych wywiadow.

Moim zdaniem pan prof. Bartoszewski popelnil semantyczne "poduzycie"
      nie nad. ;))
    • magnusg Dla mnie Bartoszewski to jeden z najwiekszych 24.10.07, 15:51
      przegranych tej kampanii wyborczej obok Leppera i Giertycha.(nie
      oznacza to chec porownania tych 3 osob)
      Dla wiekszosci Polakow Bartoszewski przed ta kampania wyborcza byl
      autorytetem.Jestem pewien, ze rowniez dla wiekszosci wyborcow PiS.
      Jego zyciorys nadal nie podlega dla mnie dyskusji.Ale jego pelne
      agresji ataki,obrazliwe wypowiedzi i aroganckie plucie na aktualna
      polska dyplomacje zdyskwalifikowaly go do bycia autorytem dla ogolu
      Polakow.
      Zyciorys Bartoszewskiego jest bez watpienia heroiczny,ale w tym
      pokoleniu niczym nadzwyczajnym nie jest.Tysiace Polakow przechodzilo
      przez obozy koncentracyjne,Sybir,stalinowskie wiezienia itd.Nie
      kazdy jednak sobie uzurpuje na tej podstawie prawo do obrazania
      innych,dzielenia Polakow(co Bartoszewski zarzuca innym) i do
      arogancji.Wyzywanie innych od dyplomatolkow,kiedy samemu jako szef
      MSZ nie osiagnelo sie prawie nic swiadczy o oderwaniu od
      rzeczywistosci.Jaki bowiem problem w stosunkach n.p. polsko-
      niemieckich Pan Bartoszewski rozwiazal??
      Bartoszewski cierpi wedlug mnie na syndrom Walesy-przegapil moment
      odejscia z polityki z twarza.I nadal chyba mysli, ze bez niego
      Polska sie zawali.
      Czlonek AK Bartoszewski jakos nie potrafil n.p. przyczynic sie do
      powstania Muzeum Powstania bedac w rzadzie RP.Dopiero zrobil to
      Kaczynski jako burmistrz, ktorego tak bardzo dzisiaj atakuje.
      Wiecej pokory Panie Profesorze.
      • pwrzes Re: Dla mnie Bartoszewski to jeden z najwiekszych 25.10.07, 10:04
        Gdy, tak jak mowisz, wielu Polakow gnilo na Sybirze czy w stalinowskich
        wiezieniach Rajmund Kaczynski gorliwie wspolpracowal z partia w najgorszych
        latach stalinizmu w zamian za mieszkanie, prace i dobrobyt, dzieki czemu
        Lechujarek nie musieli sie o nic martwic. Moze Lechujarkowi doradzisz wiecej pokory?
    • eva15 Bartoszewski rozwrzeszczał bardziej niż Kaczki 24.10.07, 16:20
      Bartoszewski znacznie się przyczynił do sukcesu PO. Miał do tego
      pełne prawo tyle, że metody jakimi to zrobił, były odpychające.
      Bartoszeski zatracił wszelki styl i umiar, gorzej nawet niż
      Kaczyńscy w swych niektórych wystąpieniach.

I zobaczyliśmy ordynarnego, nieprzebierającego w słowach,
      rozwrzeszczanego, mściwego starca wymachującego rękoma i z
      wytrzeszczonymi oczyma. Taka lekcja kultury politycznej (zwłaszcza
      dla dla młodych) była dla moich oczu widokiem niemiłym.

Niemniej właśnie m.in. to karygodne zachowanie Bartoszewskiego
      przyniosło PO sukces, co świadczy o tych, którzy je zaakceptowali.
      Ale czemu wobec tego ci ludzie tak się oburzają na Kaczyńskich?
      • ms1949 Re: Bartoszewski rozwrzeszczał bardziej niż Kacz 24.10.07, 16:43
        Fakt, że pan Bartoszewski ma piękny życiorys nijak się może mieć do
        niezbitego faktu, że nie zna się zupełnie na ludziach, oraz, że
        wydaje wielce tendencyjne, "nakręcone" sądy. Ubliżanie premierowi,
        że jest "karłem moralnym" to zachowanie , na które brakuje
        stosownego epitetu - bez względu na panską "profesurę" i wygadanie.!
        Ale jak staruszkowi zachciało się jeszcze zaistnieć w dyplomacji
        i "kupić " sobie stanowisko - to musiał się podchlebić kaszubo-
        niemcowi.
        A tak na marginesie - panie B! - dlaczego pan wciaż milczy o
        ogromnych zasługach Z.Kossak-Szczuckiej jako założycielce "Żegoty",
        do której to organizacji to ona właśnie pana przyjęła, a pan obecnie
        spija z tego tytułu zaszczyty wyłącznie sam!!! A przecież jej
        zasługi przewyższają pańskie nieporównanie! Jednym słowem - idź
        sobie dziadku do domku i przeżuwaj w domowym zaciszu, w
        kapciuszkach, swój życiorys, a nie plam go pod koniec życia!
        • gentile1 Re: Bartoszewski rozwrzeszczał bardziej niż Kacz 24.10.07, 17:00
          ms1949 napisała:

> Fakt, że pan Bartoszewski ma piękny życiorys nijak się może mieć
          do
          > niezbitego faktu, że nie zna się zupełnie na ludziach, oraz, że
          > wydaje wielce tendencyjne, "nakręcone" sądy. Ubliżanie premierowi,
          > że jest "karłem moralnym" to zachowanie , na które brakuje
          > stosownego epitetu - bez względu na panską "profesurę" i
          wygadanie.!
          > Ale jak staruszkowi zachciało się jeszcze zaistnieć w dyplomacji
          > i "kupić " sobie stanowisko - to musiał się podchlebić kaszubo-
          > niemcowi.
          > A tak na marginesie - panie B! - dlaczego pan wciaż milczy o
          > ogromnych zasługach Z.Kossak-Szczuckiej jako
          założycielce "Żegoty",
          > do której to organizacji to ona właśnie pana przyjęła, a pan
          obecnie
          > spija z tego tytułu zaszczyty wyłącznie sam!!! A przecież jej
          > zasługi przewyższają pańskie nieporównanie! Jednym słowem - idź
          > sobie dziadku do domku i przeżuwaj w domowym zaciszu, w
          > kapciuszkach, swój życiorys, a nie plam go pod koniec życia!

Faktycznie te przedśmiertne, geriatryczne konwulsje "prof"
          Bartoszewskiego dawały raczej powody do zażenowania niż do
          powoływania się nań jako na "autorytet". Być moze kiedyś nim był,
          teraz okazał się pospolitym pieniaczem wiecowym. Przejął zarówno
          stylistykę jak i retorykę Leppera, taki sam zresztą z niego "prof"
          jak z Leppera i Wałęsy "dr".
          Smutny jest widok bezradnie zapluwającego się iwektywami staruszka,
          jak widać paraliż postępowy najzacniejsze trafia głowy
          "trzeba wyczuć kiedy w szatni płaszcz pozostał przedostatni, trzeba
          wiedzieć kiedy wstać i wyjść. ...
          Pan "prof" zahipnoptyzowany medialną klaką i kelnerskimi pokłonami
          najwyraźniej tego nie wyczuwa.
          • ned_pap Re: Bartoszewski rozwrzeszczał bardziej niż Kacz 25.10.07, 07:50
            Dzieci, nie wypowiadajcie się na temat spraw, o których nie macie
            zielonego pojęcia.
      • jola44444 Re: Bartoszewski rozwrzeszczał bardziej niż Kacz 25.10.07, 14:28
        tak podzielam Twoja pinie.z calym szacunkiem do p.
        Bartoszewskiego,bo podobnonie jest zadnym Profesorem,to tylko nadany
        grzecznosciowy tytul z tytulu wykladu na uczelni ,bodajze w
        Angli,ale co do prawdziwosci tej poinii ,nie jestem pewna.Natomiast
        wystapienie tego pana budzi we mni odraze,a zarazem smutek,ze
        wlasnie takimi,co tu duzo mowic obelzywymi slowami dociera sie do
        mlodego pokolenia POLAKOW .Tojest najbardziej przerazajace.Przeciez
        ci mlodz nie wyjechali z POLSKI za rzadow PIS-u.Polacy emigrowali od
        dawna.Najbardziej niebezpieczne jest to ,ze mlodzi nie mysla swoim
        rozumem,a takimi ludzmi bedie mozna zrobic to co sie bedzie
        chcialo.Ja mam dzieci ,ktorym powtarzam,ze nie trzeba zyc
        nienawiscia,ale pamietajcie o jednym NIEMIEC nie ojciec,a ROSJA nie
        matka.Ciesza sie z wynikow wyborow NIEMCY,MOSKWA,FRANCJA,na milosc
        boska mlodzi POLACY,przeciez to dawni ZABORCY POLSKI.MOZE O TYM
        POMYSLICIE.?????????????????????CHYBA warto sie zastanowic,chociaz
        po fakcie,co robiliscie. Rzadowi PO nie wroze zadnych sukcesow
        zwiazanych z POLSKA,ale ta PRAWDZIWA POLSKA.chyba wsyscy widzieli z
        kim TUSK sie spotkal ,a no z WALESA.Czy mozna jeszcze cos wiecej
        tlumaczyc.Prosze obejrzec film "Nocna miana" moze wtedy dotrze to do
        grona ludzi co wybrali.Jaka teraz bedziecie mieli POLSKE.Tak
        naprawde to TUSK nie chcial koalicji w 2005 r ,to jego chore ambicje
        tak,a nie inaczej pokierowaly losem naszego KRAJU.Tusk nie bedzie
        myslal o innych ---ZOBACZYCIE.
        • mikser73 [...] 25.10.07, 22:04
    • yavorius A kim Ty w ogóle jesteś? 24.10.07, 16:56
      Przez całe życie nie zrobisz nawet jednej tysięcznej tego, co
      Bartoszewski zrobił dla Polski. To m.in. dzięki niemu, możesz sobie
      bezkarnie ujadać na tym forum.
      • 4krzych1 czy "zasługi" dają prawo do obelg ??? 25.10.07, 08:33
        • markerx Re: czy "zasługi" dają prawo do obelg ??? 25.10.07, 08:53
          Jak widać nie. Jaruś obraża bez zasług
          • elloczek Re: czy "zasługi" dają prawo do obelg ??? 25.10.07, 09:31
            już Cie lubie :D
        • allspice Re: czy "zasługi" dają prawo do obelg ??? 25.10.07, 09:30
          Krytyczna ocena PiS,to nie obelgi,tylko krytyczna ocena,do czego
          kazdy ma prawo,a tym bardziej tak znana postać.
      • mg2005 Re: A kim Ty w ogóle jesteś? 25.10.07, 09:51
        yavorius napisał:

> Przez całe życie nie zrobisz nawet jednej tysięcznej tego, co
        > Bartoszewski zrobił dla Polski.

Też nie sądzę, żeby mógł zrobić tyle złego dla Poski, co "profesor"
        będąc polskim ministrem...
    • szasza7 DEO g r a t i a s!Za to,że w chwilach przełomo- 24.10.07, 17:02
      wych dla Ojczyzny zsyła ludzi,którzy są jego sumieniem i którzy/jak
      prof.Bartoszewski/wskazują Narodowi drogę.Dziękujemy Profesorze,że
      jesteś.Dużo zdrowia.Przypomina się wspaniały wiersz-przepowiednia
      naszego wieszcza Słowackiego odnosząvca się do
      PAPIEŻA_POLAKA...Spośród niesnasek....Polska zmierzała bowiem ku
      przepaści.Kto tego nie widział to kiep.Mądra młodzież uratowała
      Ojczyznę.I frekwencja rozsądnych ludzi.I absencja Obywatela
      Ciemniaka.
      • gentile1 Re: DEO g r a t i a s!Za to,że w chwilach przeło 24.10.07, 17:18
        Ale bełkot
    • petrucchio Re: byl kiedys bardzo przyzwojtym czlowiekiem 24.10.07, 17:08
      zielinski1 napisał:

> Prof.Bartoszewski byl kiedys bardzo przyzwojtym czlowiekiem. W
      > latach 1978-79 uczeszczalem na jego wyklady o historii Polski
      > w duszpasterstwie akademickim przy kosciele oo. Dominikanow w
      > Krakowie.

Władysław Bartoszewski jaki był, taki został. To ty się zmieniłeś ;)

> Niestety w ostatnich latch cierpi on na coraz powazniejsze
      > zaburzenia psychiczne wieku starczego.

Życzę dzisiejszym (często, niestety, przedwcześnie zwiędłym) młodzianom takiej
      jasności umysłu i pogody ducha, jaką p. Bartoszewski ma w wieku 85 lat. To jest
      przedwojenny materiał. Obóz, powstanie, więzienie
    • mikolaj.plank [...] 24.10.07, 17:14
    • maclaren Sukces PO zasługą Bartoszewskiego? 24.10.07, 18:14
      Jest akcja, jest reakcja. Dwa lata temu PO była tak miękka, ze przegrała wygrane
      wybory. Teraz prof. Bartoszewski musiał wstrząsnąć narodem. Chwała Bogu, że
      jeszcze mu sie chciało.
      A wy mendy nawet butów mu nie jesteście godni wiązać.
      • 4krzych1 maclaren: to co? klonujemy dziadunia? taki śliczny 25.10.07, 08:36
    • steve69 Ależ pissowskie pieski ujadają... 24.10.07, 18:15
      Do pięt profesorowi Bartoszewskiemu nie dorastacie.

Nie możecie się pogodzić z tym, że naród właśnie dał wam kopa w duuupę, to i
      plujecie na prawo i lewo.
      Ale nic to nie pomoże - kaczkom właśnie "podziękowano", ich czas minął... :-P
      • gentile1 Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 24.10.07, 18:33
        Po pierwsze to taki z niego prof jak z Leppera dr. Poziom wypowiedzi
        obu panów łudzaco podobny, wrecz bliźniacza stylistyka,
        podobna "argumentacja". "Prof" najwyraźniej odczuwa boleśnie brak w
        pejzażu RP swojskich budek z piwem, na parteitagach NSDA-PO syci
        swoją nostalgię za tą poetyką. Może sie też wyżywać niczym spieniony
        kibol na stadionowej rozrubie, brakuje mu tylko gustownego szalika w
        pasy.
        Motłochowi wbito podkorowo za pomocą medialnego prof Pimko że "prof"
        Bartoszewski wielkim "poetą" jest i należy obligatoryjnie zachwycać
        się wszystkim co z siebie wydali, niezależnie od tego czy zrobi
        to...właściwym końcem czy nie.
        • steve69 Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 24.10.07, 18:40
          Gula ci synek chodzi i tyle. Żal duupę ściska to i pleciesz trzy po trzy.
          IV RP właśnie odchodzi w niesławie. To se ne vrati... :-P
          • gentile1 Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 24.10.07, 18:49
            > Gula ci synek chodzi i tyle. Żal duupę ściska to i pleciesz trzy
            po trzy.

To modelowy przykład stylistyki menela spod budki z piwem, standardy
            wyznaczyły tu "ałtorytety" najwyżsszej próby: Hubert H., Andrzej
            Lepper, Stefan Niesiołowski, Jerzy Urban i były "prof" Bartoszewski
            • steve69 Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 24.10.07, 19:10
              Menel??? 10 958 725 (6 701 010 z PO) "meneli" właśnie wystawiło wam rachunek.
              Bardzo słony, jak sie okazało.

Jak widać po komentarzach takich jak ty, nadal nie możecie się po tym pozbierać.
        • stefan1970 Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 24.10.07, 18:47
          Przyglądam się tym bojówkarskim wpisom działaczy PiSu i widzę, że was szlag
          trafia, że nie będziecie mogli uprawiać na swoim terenie metod Jarosława.
          Marzyliście już o swoich PiSowskich czynach na własnych podwórkach, marzyliście
          o władzy w dzielnicach miast i na wsiach, kupiliście sobie już dyktafony Kalego.
          Wy, Władza! Władza!
          Szpiclować, nękać, zaj....
          Waszym największym marzeniem jest wywoływanie strachu, ale nie strachu o własną
          pupę kapo, tylko strachu w oczach innych, w oczach zwykłych ludzi.
          A tu figuś.
          Zacznijcie najpierw szanować ludzi zwykłych z ulicy, sąsiadów, szanujcie ludzi
          pracujących, a dopiero potem oceniajcie prof. Władysława Bartoszewskiego.
          Wtedy jego słowa do Was doskonale trafią i inaczej je ocenicie.
          • gentile1 Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 24.10.07, 18:53
            A przede wszystkim szanujcie kryminalistów, łapówkarzy, donosicieli,
            agentów, UBeckich oprawców, mafiosów i inne tego rodzaju moralne
            autorytety.
            • stefan1970 Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 24.10.07, 19:01
              gentile1 napisał:

> A przede wszystkim szanujcie kryminalistów, łapówkarzy, donosicieli,
              > agentów, UBeckich oprawców, mafiosów i inne tego rodzaju moralne
              > autorytety.

Donosicielami i agentami to Wy przecież pragniecie być. Dlaczego zestawiasz
              siebie wśród Ubeków i kryminalistów???
              • gentile1 Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 24.10.07, 19:04
                Mów za siebie inteligencie od łopaty.
                • akaya Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 25.10.07, 08:16
                  Dziecko, czas się zabrać do konkretnej roboty - czas kaczek minął, więc
                  najwyższa pora pracować A NIE WYPISYWAĆ GŁUPIE TEKSTY.
                  Może pouczysz się jakiegoś języka, albo przeczytasz jakąś książkę....
                  Uspokój swoje skołatane nerwy, napij się herbaty - i przestań obrażać fachowców
                  i mądrych ludzi, którzy naprawdę wierzą w dobrą Polskę.
                  • 4krzych1 możesz wskazać "fachowców i mądrych ludzi z PO"? 25.10.07, 08:42
                    akaya napisała:

> Dziecko, czas się zabrać do konkretnej roboty - czas kaczek minął,
                    więc
                    > najwyższa pora pracować A NIE WYPISYWAĆ GŁUPIE TEKSTY.
                    > Może pouczysz się jakiegoś języka, albo przeczytasz jakąś
                    książkę....
                    > Uspokój swoje skołatane nerwy, napij się herbaty - i przestań
                    obrażać fachowców
                    > i mądrych ludzi, którzy naprawdę wierzą w dobrą Polskę.
                    >
                    • carpyook Re: możesz wskazać "fachowców i mądrych ludzi z P 25.10.07, 12:59
                      Oczywiście, ale po co, skoro Ty i tak masz wyrobioną opinię i z góry
                      zaliczasz wszystkich, którym z PISem nie po drodze, do meneli,
                      kryminalistów, zdrajców, oszustów, pseudointeligentów, itd. Świat
                      nie jest czarno-biały, w każdej partii są fachowcy i ludzie mądrzy,
                      tak jak w każdej partii są zwykli karierowicze i ludzie niegodni
                      sprawowania władzy.
          • 4krzych1 chamstwo bije z wpisów kiboli PO, poczytaj... 25.10.07, 08:40
          • barnacle.bill.the.sailor Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 25.10.07, 09:11
            stefan1970 napisał:

> Zacznijcie najpierw szanować ludzi zwykłych z ulicy, sąsiadów, szanujcie ludzi
            > pracujących, a dopiero potem oceniajcie prof. Władysława Bartoszewskiego.

Ależ właśnie to robimy, przyjmując wypracowane przez was wykształciuchów wzorce
            "szacunku" (PiSdzielce, PiSuary, kurduple, pokurcze, kartofle etc.) ! Nie
            rozumiem zatem twoich pretensji...
          • leon9910 Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 25.10.07, 09:31
            Stefciu idź do sklepu kup sobie młotek i pierdyknij sobie w tą durną głowę!!!
        • nowinicjusz Re: Ależ pissowskie pieski ujadają... 26.10.07, 11:10
          Biedny, biedny człowieku. Przyjmij moje wyrazy współczucia - paranoi
          tak łatwo nie da się wyleczyć. Ale moze trafisz na jeden oddział z
          Prezesem, to sobie swobodnie pogadacie.
    • veni.vidi.vici1 i kleska PO tez bedzie jego zasluga? 24.10.07, 19:27
    • kaspur Czapki z głów przed profesorem Bartoszewskim 24.10.07, 20:30
      A kto stara się podważać jego autorytet niech przytoczy choćby przykład jednej
      osoby z podobnym życiorysem, osiągnięciami i autorytetem po stronie
      jakiejkolwiek innej partii....
    • crame Re: Sukces PO zasługą Bartoszewskiego? 25.10.07, 08:18
      Bartoszewski posiada tytuł profesorski nadany mu decyzją rządu Bawarii, gdzie
      wykładał na uniwersytetach w latach 1983-1990.
      • 4krzych1 crame: biedny kretynie (wg terminologii Bartosza) 25.10.07, 08:46
        • wojtekijola Brawo Panie Profesorze 25.10.07, 22:03
          Czasami trzeba powiedzieć coś wprost, bez owijania w bawełnę.
          Kolejna wielka zasługa dla Polski usunięcie Dużego Romka i Małego
          Lechujarka.
    • claude.monet w oczach Bartoszewskiego widac szalenstywo 25.10.07, 08:24
      dac mu MSZ;D
      • gburiaifuria Re: w oczach Bartoszewskiego widac szalenstywo 25.10.07, 15:24
        claude.monet napisała:

> dac mu MSZ;D

taaaak? a co widac w oczach braci blizniakow?????
    • nie-naiwniak Sukces PO zasługą Bartoszewskiego? 25.10.07, 08:29
      PiS-uary ! Wystawiacie sobie tymi postami opinię takich , którzy ani wygrać ,
      ani przegrać , ani nawet żyć nie potrafią .
      A może trochę wyobraźni ?
      PiS się kończy . Przemówienia waszego wodza są żenująco prymitywne .
      One też się skończą , bo z ławek w sejmie nie będzie go widać - a TV1
      już nie będzie tak " gierkowsko " go demonstrować .
      Jeżeli człowiek taki jak Pan Profesor Bartoszewski , zdecydował się zabrać głos
      , jeśli ten głos skierował do Polaków i tylko dlatego żeby żyło się lepiej po
      tym bełkocie i aferach - to chociaż udawajcie że coś z tego rozumiecie .
      A co będziecie robić kiedy już PiS się całkiem zawali ?
      Gdzie znajdziecie takiego drugiego , który będzie łasy na pochlebstwa i żądny
      tylko władzy ?
      Psychopatów się leczy - nie wychwala .
    • pyosalpinx Prof. Bartoszewski jaki jest kazdy widzi... 25.10.07, 08:32
      i mozna sie zgadzac z jego pogladami lub nie, ale nie mozna mu
      zarzucic, ze nie jest uczciwym czlowiekiem, ktory nie mowi
      autentycznie to co mysli, a tego wlasnie zabraklo kaczynskim
      intrygantom i stad ta czerwona kartka od narodu.
      ...i oby czerwona pozostala, dla pana profesora podziekowania
      zyczenia zdrowia, dla braci Kaczynskich zas troche wiecej intelektu
      i skromnosci, duzo mniej buty
    • allspice Sukces PO zasługą Bartoszewskiego? 25.10.07, 08:33
      Bartoszewski -ojcem sukcesu PO? Można tak powiedzieć:) kilka razy
      mocno wspierał-swoimi wystapieniami-krytykując PiS i JarKacza.
      Jest lubiany i akceptowany przez młode pokolenie i uznanym
      autorytetem. A się liczy:)
    • numenor11 Klęcznik w Berlinie strasznie wytarty przez 25.10.07, 08:35
      "profesora" . Dla Tuska Niemcy muszą nowy wyrychtować.
      • mitochondrium [...] 25.10.07, 08:44
        • walek11 "namiętny Polak, katolik i humanista" 25.10.07, 08:56
          I cóż tu się dziwić, że to jeden z nielicznych naszych
          rodzimych "Skarbów Narodowych"? Zasługi zwalają z nóg! Zwłaszcza
          ta "namiętność".
        • leon9910 Re: Klęcznik w Berlinie strasznie wytarty przez 25.10.07, 09:28
          mitchondrium co ma piernik do wiatraka???ludzie wyrażają swoje zdanie!!nikt
          pr.Bartoszewskiemu nie ujmuję zasług dla polski!!!Jeżeli uważacie pr.za
          autorytet to wasza sprawa!!Ale dyplomata i autorytet nigdy nie powinien tak się
          zachowywać publicznie!!!
          • piekielnica1 Re: Klęcznik w Berlinie strasznie wytarty przez 25.10.07, 09:50
            A Premier i Prezydent to moga?
            Profesor Bartoszewski jest w chwili obecnej osoba prywatna.
            Kaczynscy, to znaczy Bracia Kaczynscy nie zachowuja sie jak Premier
            i Prezydent wszystkich Polakow, do czego zobowiazuje ich Konstytucja
          • mark.parker Re: Klęcznik w Berlinie strasznie wytarty przez 25.10.07, 15:19
            leon9910 napisał:

> mitchondrium co ma piernik do wiatraka???ludzie wyrażają swoje zdanie!!nikt
            > pr.Bartoszewskiemu nie ujmuję zasług dla polski!!!Jeżeli uważacie pr.za
            > autorytet to wasza sprawa!!Ale dyplomata i autorytet nigdy nie powinien tak się
            > zachowywać publicznie!!!

Powiedz to kaczym "spieprzajdziadu" mordom, których naród odrzucił.
        • mg2005 Wersja dla wykształciuchów... 25.10.07, 10:20
          mitochondium, to jest wersja "poprawna politycznie" dla
          wykształciuchów - pomijająca bolesne 'szczegóły'...np. haniebne
          zachowanie "dyplomatołka" w parlamencie niemieckim, żydowskim i w
          czasie innych oficjalnych wizyt. Specjalnością tego polskiego (!)
          ministra było opluwanie Polski za granicą...

Podaj konkretne zasługi dyplomatołka jako ministra.
    • elwis_v Re: Sukces PO zasługą Bartoszewskiego? 25.10.07, 08:56
      A jak go zapyali o te niewybredne epitety którym sie posłużyl, kogo
      miał na myśli to tłumaczły sie jak przedszkolak.

Panie Bartoszewski, Kisiel sie w grobie przewraca jak słyszy co pan
      publicznie wyprawia!
      A takimi wystapieniami z udziałem :dzywek" tego typu, stanie sie pan
      guru polskich wykształciuchów(To takie matołki po wyzszych studiach
      bez umiejetności samodzielnego myślenia i wyciagania własnych
      wniosków ).
      Panu jóż dziekujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka