liberus 25.10.07, 11:41 Jesli go wykolegują z rządu, a wcisną Schetynę to... Donald ma u mnie pierwszego minusa. Dużego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzymilionowy.post Re: Zdrojewski 25.10.07, 11:46 liberus napisał: > Jesli go wykolegują z rządu, a wcisną Schetynę to... Donald ma u > mnie pierwszego minusa. Dużego. > > Podpisuję się pod tym. Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Re: Zdrojewski jest zbyt niebezpieczny... 25.10.07, 11:48 Tusk zdaje sobie sprawę, że Zdrojewski przerasta go inteligencją o głowę. Jest to jedyny Polityk w Platformie, którego akceptuje. I tylko czekać, i tylko czekać, kiedy Tusk go spławi. Jeszcze jest Tuskowi potrzebny, ale już wkrótce Zdrojewski zostanie zmarginalizowany. Szkoda Zdrojewskiego, bo to mój kandydat na prezydenta za... 8 lat Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Zdrojewski już wypadł. Z tego samego powodu co 25.10.07, 11:53 Schetyna.Tusk, wie co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany u mnie tez, Zdrojewski powinien byc szefem PO 25.10.07, 11:56 z czasem, a jego rola w PO zdecydowanie silna i umacniana. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa zostanie Ministrem Kultury 25.10.07, 11:59 paradoksalnie gdyby pozostał szefem klubu PO lub np. sekretarzem generalnym po Schetynie jego rola w partii znacznie by wzrosła. stanowisko ministerialne sprawia że traci się kontakt z kolegami partyjnymi Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: zostanie Ministrem Kultury 25.10.07, 12:51 kacza.republika.bananowa napisała: > paradoksalnie gdyby pozostał szefem klubu PO lub np. sekretarzem generalnym po > Schetynie jego rola w partii znacznie by wzrosła. stanowisko ministerialne > sprawia że traci się kontakt z kolegami partyjnymi Mam nadzieję, że Tusk jednak nie straci zdrowego rozsadku na rzecz chorej ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Tusk to ryzykant 25.10.07, 13:00 I sądzę, że odda któremuś z dwóch - Zdrojewskiemu lub Schetynie szefostwo platformy. Na moje wyczucie to Schetyna zajmie się EURO 2012, a Zdrojewski platformą. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Tusk to ryzykant 25.10.07, 13:13 haen1950 napisał: > I sądzę, że odda któremuś z dwóch - Zdrojewskiemu lub Schetynie > szefostwo platformy. > > Na moje wyczucie to Schetyna zajmie się EURO 2012, a Zdrojewski > platformą. Ciekawe. Ponoc Zdrojewskiego nie lubia zbyt ani Tusk ani Schetyna i ponoc chcą wykolegowac go zupelnie. Ale to by bylo samobójstwo. To co zrobi Tusk z BZ jest papierkiem lakmusowym jego klasy politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Zdrojewski 25.10.07, 13:12 Nie wiem jak jest w rzeczywistości, ale z telewizyjnego dystansu Zdrojewski prezentuje się jako potencjalny naturalny lider partyjny. I tu jest pies pogrzebany... Podpisuję się - wykolegowanie Zdrojewskiego (choć niekoniecznie z rządu, bo to świetny szef klubu "na 4 lata" by był, a potem...) byłoby głupotą. Polityczną. I w dłuższej perspektywie odbije się na PO. No i Schetyna - fatalna reputacja ino czy ziarnko prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Zdrojewski 25.10.07, 13:16 > No i Schetyna - fatalna reputacja ino czy ziarnko prawdy? Nie ufam Schetynie w kontekscie korupcyjnym. W przeciwienstwie do Zdroja. Schetyna do la mnie podejrzany typek, dla mnie najlepiej jakby go w PO nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś