jaslon 03.11.07, 13:16 ..ra? Króra wypowiedź bradziej wam się podoba? 1. zdrajca 2. dorżniemy watahę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mistrz_ognia Sikorski jest dobrym kandydatem na ministra 03.11.07, 13:18 A środowisko PiS ma do niego osobiste urazy. W świecie polityki takie emocjonalne zachowanie kompromituje. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: "dorzynający watahę" dobrym kandydatem na min 03.11.07, 13:19 jaslon napisał: Raczej to: upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5f/Sis1.gif Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: "dorzynający watahę" dobrym kandydatem na min 03.11.07, 13:20 "dorżniemy watahy" jest dużo lepsze, a przynajmniej oryginalniejsze. Słowo "zdrajca" w ustach braci K. i ich otoczenia pojawiło się tyle razy, że straciło wszelką moc rażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: BTW 03.11.07, 13:29 jaslon napisał: > dożynać to od żąć, dożąć!!! > Więc ... A dorzynać od czego, szanowny? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran o przepraszam 03.11.07, 13:33 .. w słowniku PWN z 1980 roku rzeczywiście znalazłem "dorzynać chore owce" - a więc nie miałem racji i akurat z tego fragmentu oceny się wycofuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran jakby tego było mało 03.11.07, 13:38 .. w słowniku polski-niemieckim z tegoz roku "Ippold, Piprek i in.) jest też przykłąd "dorzynać chory drób". To dopiero koincydencja. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: jakby tego było mało 03.11.07, 13:40 jestes pretensjonalny, kazdemu zdarza się popełnic błąd "errare humanum est", natomiast nie każdy potrafi brnąć w tak głupie porównania, wystarczy się przyznac do pomyłki - that's it Odpowiedz Link Zgłoś
ayran a nie zauważyłeś... 03.11.07, 13:41 ... że zrobiłem to już dwa posty wyżej? Pewnie nie, bo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: a nie zauważyłeś... 03.11.07, 13:43 owszem zauważyłem, a odpowiedziałem na ostatni , bo uważam go ( ten ostatni ) za mało żartobliwy , choc w zamysle autora takim miał byc ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: a nie zauważyłeś... 03.11.07, 13:45 camille_pissarro napisał: > owszem zauważyłem, a odpowiedziałem na ostatni , bo uważam go ( ten > ostatni ) za mało żartobliwy , choc w zamysle autora takim miał > byc ;-)) W zamyśle autora może i miał, choć nie sądzę, żeby śp.śp. Ippold i Piprek chcieli żartować z braci, którzy być może znali tylko z filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: a nie zauważyłeś... 03.11.07, 13:52 camille_pissarro napisał: > owszem zauważyłem, a odpowiedziałem na ostatni , bo uważam go ( ten > ostatni ) za mało żartobliwy , choc w zamysle autora takim miał > byc ;-)) Wiem... Takie tam o ZOMO, ścierwojadach i wiele innych, są milsze twoim (wysublimowanym?) uszkom... Tymczasem... drób jest chory - i to bardzo.... Dorżnąć - byłoby aktem miłosierdzia... tak bliskim twojemu sercu... mniemam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: BTW 03.11.07, 13:32 Kolega "ayran" jest podekscytowany zwycięstwem PO ( wolałby oczywiście by to LiD uzyskał wynik PiS'u wówczas entuzjazm zastapiłaby euforia ;-))) , że zapomniał się w ferworze, bo przyznam z wcześniejszych jego postów , że pisał bardzo poprawnie zarówno pod względem stylu jak i ortografii ... Oto jak na człowieka wpływaja tak silne emocje ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon Re: BTW 03.11.07, 13:39 "watahy" można też żąć jak zboże na polu, ale akurat Sikorski chciał rżnąć, więc to nie do końca ortografia! Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: BTW 03.11.07, 13:41 dajmy spokój juz tym lingwinistycznym rozwazaniom, bo mozna jeszcze się doszukać innych konotacji słowa rżnąć ... Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: BTW 03.11.07, 13:48 camille_pissarro napisał: > dajmy spokój juz tym lingwinistycznym rozwazaniom, bo mozna jeszcze > się doszukać innych konotacji słowa rżnąć ... Np:rżnął żenidłem małżonkę kolegi,bo on był zarżnięty ciężką pracą na przodku w kopalni.Często spotykane na Śląsku zarżniętych robotą górników,młodych żyniaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: BTW 03.11.07, 13:54 camille_pissarro napisał: > Kolega "ayran" jest podekscytowany zwycięstwem PO ( wolałby > oczywiście by to LiD uzyskał wynik PiS'u wówczas entuzjazm > zastapiłaby euforia ;-))) , że zapomniał się w ferworze, bo przyznam > z wcześniejszych jego postów , że pisał bardzo poprawnie zarówno pod > względem stylu jak i ortografii ... > Oto jak na człowieka wpływaja tak silne emocje ;-)) > Ty zaś - nie odbiegasz sposobem oddawania frustracji od reszty pisowatych... Odpowiedz Link Zgłoś
zazale Niesiołowski-po odejściu z ZChN zmądrzał i ... 03.11.07, 13:27 Niesiołowski-po odejściu z ZChN zmądrzał i wydoroślał. Lepper po odejściu z koalicji zmądrzał i wydoroślał. Nawet Bosak po odejściu z koalicji i upadku LPR zmądrzał i wydoroślał. A co mogą Kaczyńscy - musieli by wyjść z siebie ale czy to gwarantuje zmądrzenie... Bo na wydoroślenie nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Niesiołowski-po odejściu z ZChN jest jeszcze g 03.11.07, 13:32 Niesiołowski zmądrzał !? Waść chyba kpisz! Takiej nienawistnej mowy którą epatuje wszystkich wkoło nie słychać od dawna! Niesiołowski jest jedną z twarzy POnoć POprawnej i wielce przyzwoitej partii. POpatrz i POsłuchaj na to jak ten człeczyna mówi i jak mówi! a może to i lepiej ,iz taką ma twarz PO jaką Niesiołowski Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: "dorzynający watahę" dobrym kandydatem na min 03.11.07, 13:37 Tusek chce znów rozdrażnić Putina mianując ministrem SZ człowieka który w Afganistanie zdzierał z zabitych żołnierzy rosyjskich swoje trofea wojenne?Takiej prowokacji Putin nie wybaczy.No i po co to wszystko,dla dziecinnego dokopania kaczorom? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick "Teraz liczy się szacunek,spokój,budowanie" 03.11.07, 13:54 440417mz napisał: >No i po co to wszystko,dla > dziecinnego dokopania kaczorom? 440417mz napisał: >No i po co to wszystko,dla >dziecinnego dokopania kaczorom? nic to, Przyszli... Pójdą... A Polska i tak nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Teraz liczy się szacunek,spokój,budowanie" 03.11.07, 13:59 off_nick napisała: > >No i po co to wszystko,dla > >dziecinnego dokopania kaczorom? > > > nic to, > Przyszli... > Pójdą... > A Polska i tak nad Wisłą. > ... nic to... Przyszli na krótko... Odchodzą - nie wrócą... A Polska zostanie nad Wisłą.... :) PeeS - nie lepiej tak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 bardzo dobrym 03.11.07, 13:50 a wataha zostanie dorżnieta... mam nadzieję:) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: "dorzynający watahę" dobrym kandydatem na min 03.11.07, 13:55 A czy jest już obrzezany by mógł dorżnąć(watahy?) kaczek? Odpowiedz Link Zgłoś