Gość: stachu44 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.07.03, 13:09 Przepracowany min. - wystarczy spojrzec na mswia,gov.pl. Zal d... sciska jak sie to czyta. Za moje pieniadze spia - nie maja czasu uaktualnic strony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek B Janik: miarka się przebrała, skutecznie zweryfi... IP: *.osce / 10.41.4.* 27.07.03, 13:09 Sa dwa warianty:1.Janika wywala bo ruszy nietykalnych 2.Janik niczego nie zrobi Ktory obstawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Janik: miarka się przebrała, skutecznie zwery 27.07.03, 13:58 Gość portalu: Tomek B napisał(a): > Sa dwa warianty:1.Janika wywala bo ruszy nietykalnych 2.Janik > niczego nie zrobi Ktory obstawiacie? Ja obstawiam wariant 3 - Janik kilku powywala, żeby móc nie ruszać nietykalnych, czyli musi się coś zmienić, żeby wszystko zostało po staremu. Te nerwowe ruchy Janika są związane z tym, że nie uda się sprawy starachowickiej zakończyć na wersji Jagieły "nie ostrzegał a przestrzegał i nie z przecieku ale na podstawie anonimowego listu z targu" bo się prokuratura zawzięła i chce nie tylko głowy jagieły ale i Długosza i strach pomyśleć co będzie jak wyjdzie skąd wiedział Długosz. Więc Janik wykonał klasyczną ucieczkę do przodu, po to, żeby pokazywać jaki jest stanowczy i jak czyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Janik: miarka się przebrała, skutecznie zwery IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.07.03, 16:48 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: Tomek B napisał(a): > > > Sa dwa warianty:1.Janika wywala bo ruszy nietykalnych 2.Janik > > niczego nie zrobi Ktory obstawiacie? > > > Ja obstawiam wariant 3 - Janik kilku powywala, żeby móc nie ruszać > nietykalnych, czyli musi się coś zmienić, żeby wszystko zostało po staremu. Te > nerwowe ruchy Janika są związane z tym, że nie uda się sprawy starachowickiej > zakończyć na wersji Jagieły "nie ostrzegał a przestrzegał i nie z przecieku ale > > na podstawie anonimowego listu z targu" bo się prokuratura zawzięła i chce nie > tylko głowy jagieły ale i Długosza i strach pomyśleć co będzie jak wyjdzie skąd > > wiedział Długosz. Więc Janik wykonał klasyczną ucieczkę do przodu, po to, żeby > pokazywać jaki jest stanowczy i jak czyści. > > Ty to masz łeb. Tak będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
valala Re: Janik: miarka się przebrała, skutecznie zwery 27.07.03, 18:14 kataryna.kataryna napisała: > Ja obstawiam wariant 3 - Janik kilku powywala, żeby móc nie ruszać > nietykalnych, czyli musi się coś zmienić, żeby wszystko zostało po staremu. Podzielam ten pesymizm, chociaż moim zdaniem drobne zwycięstwa też są zwycięstwami. To, że Długoszowi odbiorą kierownictwo świętokrzyskiego SLD jeszcze parę dni temu nie wydawało się prawdopodobne. Nerwowe ruchy Janika i ogólny niepokój na szczytach władzy to też dobry znak - znacznie trudniej jest robić przekręty, gdy tyle osób patrzy uważnie na ręce. Nie żebym się specjalnie cieszył z tej masy ujawninych afer, ale mam wrażenie, że nigdy jeszcze w III RP nie było tak dobrego klimatu dla walki z korupcją. Więc może jednak coś się ruszy, koniec końców. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Janik: miarka się przebrała, skutecznie zwery 27.07.03, 13:15 Kolejna reaktywacja w kręgach SLD? Która to już? Niech oni tak nie szrżują, bo zatracą partyjne ideały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek "Wyborcza" przejmuje pałeczkę? IP: *.biaman.pl 27.07.03, 13:23 minderbinder1 napisał: > Kolejna reaktywacja w kręgach SLD? Która to już? Niech oni tak nie szrżują, bo > zatracą partyjne ideały. "Miarka się przebrała, moja cierpliwość się skończyła. Chciałbym, żeby to był resort naprawdę profesjonalny, poza wszelkimi podejrzeniami" - powiedział w sobotę PAP minister Krzysztof Janik w Krakowie." Dlaczego Wyborcza każdy ochłap wypowiedzi SLD-owca zamiaszcza i robi z tego wiekszy artykul. Przed 1989 r mielismy mnostwo deklaracji, zapowiedzi, obietnic poprawy bledow i wypaczen, szerokich programow i wielkich wizji, partyjne gazety drukowaly toto kazdego dnia. Wyborcza przejmuje pałeczkę? > > Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Kto rozumie Michnika? 27.07.03, 13:54 Gość portalu: bratek napisał(a): > > Dlaczego Wyborcza każdy ochłap wypowiedzi SLD-owca zamiaszcza i > robi z tego wiekszy artykul. Przed 1989 r mielismy mnostwo > deklaracji, zapowiedzi, obietnic poprawy bledow i wypaczen, > szerokich programow i wielkich wizji, partyjne gazety drukowaly > toto kazdego dnia. Wyborcza przejmuje pałeczkę? Kto ich tam wie? Michnika to już chyba mało kto rozumie. Szczerze mówiąc, chciałbym zobaczyć jakiś porządny wywiad z Michnikiem. Nie takie wazeliniarstwo oczywiście, jak ten wywiad Michnika z Kwachem. Wywiad na temat polityki wewnętrznej, abstrahując w dużym stopniu od UE. Ale do tego potrzebny byłby jakiś naprawdę profesjonalny dziennikarz, który mógłby poskromić ten michnikowy styl bicia piany i wypytać go konkretnie o pare rzeczy. Ale to jest mało realne. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kto rozumie Michnika? 27.07.03, 15:41 minderbinder1 napisał: > Kto ich tam wie? Michnika to już chyba mało kto rozumie. Szczerze mówiąc, > chciałbym zobaczyć jakiś porządny wywiad z Michnikiem. Nie takie wazeliniarstwo > > oczywiście, jak ten wywiad Michnika z Kwachem. Wywiad na temat polityki > wewnętrznej, abstrahując w dużym stopniu od UE. Ale do tego potrzebny byłby > jakiś naprawdę profesjonalny dziennikarz, który mógłby poskromić ten michnikowy > > styl bicia piany i wypytać go konkretnie o pare rzeczy. Ale to jest mało > realne. Michnika chyba nawet Michnik już przestał rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Ruda Re: A mnie "męczy" wciąż ULICKI. IP: *.goja.org 27.07.03, 13:31 Panie Janik, a może byśmy rozważyli kandydaturę pana Ulickiego. Świetny koleś! Z każdym zadaniem sobie poradzi. Każecie mu kopnąć, to kopnie, każecie mu popluć, to popluje. Sylwetka poniżej. "Goldsford zabrandzlował się na śmierć" - tak zaczynała się debiutancka książka "Skandal sezonu" Ryszarda Ulickiego (wydana w 1996 r. dzięki wsparciu podatników, na mocy decyzji Ministerstwa Kultury za czasów Kazimierza Dejmka). Wczoraj Sejmowa Komisja Kultury zarekomendowała kandydaturę posła SLD na członka Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. W świecie kultury 60-letni Ulicki jest dużo bardziej znany jako autor kilkuset tekstów piosenek (wiele wykonywano na Festiwalu Piosenki Żołnierskiej w Kołobrzegu), zwłaszcza przeboju "Kolorowe jarmarki" z 1977 r. W latach 90. tworzył hity disco polo (np. "Casablanca, Casablanca! Kto tam nie był, nie wie nic. Smak kawioru ma kaszanka. Bimber pachnie tak jak dżin"). Ulicki jest też rzeźbiarzem i poetą - po śmierci Andrzeja Urbańczyka napisał: "(...) Pojechałeś na grecką wyspę Jorfu/a dzień przed wypłynięciem w morze byłeś boski i zalotny. /Piłeś ambrozję i chłonąłeś dym kadzideł. /Tak męskiego nie widział Cię nikt dawno". Jest posłem już czwartą kadencję. Zasiada w Komisji Kultury i równocześnie w radzie programowej TVP. Gdy TVP kierował Wiesław Walendziak, Ulicki zarzucał stacji, że "podjudza do politycznej dintojry". - Odnosi się wrażenie, że jedynie losowania totolotka są wolne od politycznych podtekstów - grzmiał z trybuny sejmowej w 1995 r. Gdy władzę w publicznej stacji przejęła lewica, był już zadowolony. Chwalił i KRRiTV, i samą TVP. Podczas ubiegłorocznej debaty nad sprawozdaniem KRRiTV namawiał do przychylnej oceny tego organu, bo "dobrze wywiązuje się ze swoich obowiązków, mimo że pracuje w trudnych warunkach, bo nie ma własnej siedziby". Do mediów publicznych nie miał już wtedy żadnych zastrzeżeń. Niewykluczone, że dlatego, iż zdarzało mu się nieraz gościć na antenie TVP. W minionym roku TVP 3 emitowała kilkakrotnie - jako "Wydarzenie Trójki" - "Biesiadę u Ryszarda Ulickiego", gdzie bawili się liderzy Sojuszu, z premierem na czele. Kiedy kilka tygodni temu Rada Programowa TVP głosowała wotum nieufności wobec prezesa stacji Roberta Kwiatkowskiego, Ulicki (obecnie szef rady) był wnioskowi przeciwny. W połowie lat 90. zasłynął z obraźliwej wypowiedzi pod adresem ówczesnego szefa MSZ Władysława Bartoszewskiego (po jego wystąpieniu w Bundestagu z okazji 50. rocznicy zakończenia wojny): "Minister puścił smrodliwego bąka. W sprawach narodu nie wolno pierdzieć. Przekonanie, że musimy wejść do Europy przez Bramę Brandenburską na kolanach, jest błędne". W stanie wojennym kierował wydziałem propagandy KW PZPR w Koszalinie, gdzie do dziś mieszka. Przewodniczył też komisji weryfikującej koszalińskich dziennikarzy. W latach 1984 - 1990 był redaktorem naczelnym Polskiego Radia w Koszalinie. Absolwent Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR. Kiedy 5 marca tego roku zadzwoniła do niego jedna z dziennikarek, Ulicki kilkakrotnie prosił ją o powtórzenie nazwiska. - Ach, jestem taki rozkojarzony, bo dziś jest rocznica śmierci Stalina. LUZ Komunizm = Faszyzm = Lepperyzm Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: A mnie 'męczy' wciąż ULICKI. 27.07.03, 15:53 Zmień wreszcie płytę, co? Nudny jestes z tymi powtórkami "Stach-Ruda". Weż na przeczyszczenie i kłopoty z trawieniem się skończą, a Janikowi nie każ naprawiać całego świata! I tak ma co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLOROWE JARMARKI Re: A mnie 'męczy' wciąż ULICKI. IP: *.sympatico.ca 27.07.03, 18:16 proponuje masowy akt nieposluszenstwa - przestac placic abonament tv/radio. Tylko tyle, TV publiczna powinna promowac polska kulture, muzyke, wystarczy jeden kanal. SLD moze sobie kupic jakis kanal satelitarny, ale kto to bedzie ogladac. Pamietajmy, "tylko swinie siedza w kinie". ProponUje bojkot TVP - jest jescze internet, innne kanaly, inne telewizje, video/dvd. Niech sobie wsadz w doope ta tube propagandowa NIECH SOBIE SAMI SLUCHAJA "KOLOROWYCH JARMARKOW" Z ADSAPTERU bambino CHLEJAC SOWIECKI NARKOTYL - WOODE STOLICZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Janik: miarka się przebrała, skutecznie zwery 27.07.03, 13:45 Dziadzio Krzysio, miarka się przebrała, powiadasz. I tak wyjątkowo pojemna była. Kurnika, kumpla Edka Mazura od imprez, długo w resorcie trzymałeś a i wyleciał za wcale nie za to za co dawno powinien. A co cię tak teraz ruszyło, że czystki robisz? Przecież uważasz, że na górze masz czysto a ten przeciek nie był od Sobotki tylko od lokalnych gliniarzy. A może ta cała zadyma po to, żeby nikt już o Sobotkę nie pytał, wtedy się da zamknąć aferę starachowicką jakimś poślednim kozłem ofiarnym, typu Długosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elliot Ness Składam papiery, w końcu zrobię porządek. IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 27.07.03, 17:00 Ciekawe tylko czy dziadzio Krzysio skojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ M Re: pożyjemy zobaczymy... IP: *.rene.com.pl 27.07.03, 15:43 No to mamy 64 nowe otwarcie. A przez dwa lata to co pan minister robił? A ci fatalni to są właśnie dziwnie akurat ci mianowani przez pana mistra. A najzabawniejsze jest to słowo wytrych KONKURS. Przecież konkurs i tak wygrają "nasi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba-w-oknie Re: pożyjemy zobaczymy... IP: *.tvk / 172.16.0.* 27.07.03, 15:44 No wlasnie - pozyjemy, zobaczymy. Ja bym wolala, zeby Janik naprawde zrobil porzadek i zeby na wzor jego resortu z innych tez wyrzucono smieci. Bardzo by mi to poprawilo moje samopoczucie. Wolalabym zyc w kraju w ktorym autorzy poprzednich komentarzy musieli by sie wstydzic swojej radosci z tego, ze znow sie cos komus nie uda. Wolalabym zeby nie mieli swojej "Schadenfreude" czyli uciechy ze "im gorzej tym lepiej". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: pożyjemy zobaczymy... 27.07.03, 15:49 Gość portalu: Baba-w-oknie napisał(a): > No wlasnie - pozyjemy, zobaczymy. Ja bym wolala, zeby Janik naprawde zrobil > porzadek i zeby na wzor jego resortu z innych tez wyrzucono smieci. Bardzo by > mi to poprawilo moje samopoczucie. Wolalabym zyc w kraju w ktorym autorzy > poprzednich komentarzy musieli by sie wstydzic swojej radosci z tego, ze znow > sie cos komus nie uda. Wolalabym zeby nie mieli swojej "Schadenfreude" czyli > uciechy ze "im gorzej tym lepiej". A kto się cieszy z tego, że Janikowi się nie znów uda? To raczej frustracja, że mu się znów nie będzie chciało. I że znów gruszki na wierzbie. Janik zapowiada czyszczenie resortu bo miarka się przebrała, to ja uprzejmie pytam kto się tyle lat przyglądał jak się miarka przebiera? Janik jest szefem, czy też raczej burdeltatą, to on za to odpowiada, to on nic nie robił a powody dla których nic nie robił raczej nie znikły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba-w-oknie Re: pożyjemy zobaczymy... IP: *.tvk / 172.16.0.* 27.07.03, 15:58 Uderz w stol - nozyce sie odezwa. Dobrze zrozumialas, ze to do ciebie tez z ta "Schadenfreude". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: pożyjemy zobaczymy... 27.07.03, 16:21 Gość portalu: Baba-w-oknie napisał(a): > Uderz w stol - nozyce sie odezwa. Dobrze zrozumialas, ze to do ciebie tez z > ta "Schadenfreude". To akurat nietrudno było zrozumieć. Co nie zmienia faktu, że jesteś w błędzie. Nie jestem na tyle obłąkana, żeby mieć choć cień satysfakcji z tego, że w moim kraju (i za moje pieniądze) źle się dzieje i na poprawę się nie zanosi. Bez względu na to kto jest u władzy, to jest mój kraj i to kto go niszczy ma drugorzędne znaczenie. Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie biorę ich deklaracji za dobrą monetę, bo się już deklaracji nasłuchałam, ale daleka jestem od radosnego oczekiwania na ich kolejne potknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TELEWIZJA KLAMIE Re: pożyjemy zobaczymy... IP: *.sympatico.ca 27.07.03, 18:17 proponuje masowy akt nieposluszenstwa - przestac placic abonament tv/radio. Tylko tyle, TV publiczna powinna promowac polska kulture, muzyke, wystarczy jeden kanal. SLD moze sobie kupic jakis kanal satelitarny, ale kto to bedzie ogladac. Pamietajmy, "tylko swinie siedza w kinie". ProponUje bojkot TVP - jest jescze internet, innne kanaly, inne telewizje, video/dvd. Niech sobie wsadz w doope ta tube propagandowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pies Jamnik Re: Janik: miarka się przebrała- hahahahahahahahahahah IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.07.03, 15:46 ehehehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehehehehehehehehe hehehehehehehheheehheehehehehehehehehehehehehehehehehehehheehhee hehehehehehehehehehehehehehh .......... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
cyperstein Min.Janik - fabryka obietnic 27.07.03, 15:54 A gdzie obiecany smiglowiec dla TOPR-u panie ministrze? Wszystkie wasze obietnice sa g... warte! Ta tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Janik: miarka się przebrała- hahahahahahahaha IP: *.acn.pl 27.07.03, 21:33 Gość portalu: Pies Jamnik napisał(a): > ehehehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehehehehehehehehe > hehehehehehehheheehheehehehehehehehehehehehehehehehehehehheehhee > hehehehehehehehehehehehehehh .......... itd. Pomyliły Ci się wątki. Janik, nie jamnik. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o) No teraz to już na prawdę, słowo tego no... IP: *.acn.pl 27.07.03, 16:39 wyleciało mi z głowy... honoru. Teraz to już na prawdę wyczyszczę słowo daję. Przedtem to tylko tak mówiłem, ale teraz to już jak bum cyk cyk. Słowo daję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek Picuś glancuś, mój ulubieńcze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.03, 17:37 Najpierw trzeba by zweryfikować tego czołowego policaja, Janika! Miał dwa lata, co w tym czasie zrobił? Dorobił się Magdalenki, przy której to okazji kłamał i pieprzył jak z nut! W każdym normalnym państwie to by za te kłamstwa z karetką poleciał na zbity pysk, a u nas, w LSD-owie? Bedzie się za weryfikację zabierał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 No to zobaczymy... IP: *.chello.pl 27.07.03, 17:50 Trzymamy za słowo, tyle wystarczy, aby odkryć kompromitację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OREWLL Re: Janik: miarka się przebrała, skutecznie zwery IP: *.sympatico.ca 27.07.03, 18:13 proponuje masowy akt nieposluszenstwa - przestac placic abonament tv/radio. Tylko tyle, TV publiczna powinna promowac polska kulture, muzyke, wystarczy jeden kanal. SLD moze sobie kupic jakis kanal satelitarny, ale kto to bedzie ogladac. Pamietajmy, "tylko swinie siedza w kinie". ProponUje bojkot TVP - jest jescze internet, innne kanaly, inne telewizje, video/dvd. Niech sobie wsadz w doope ta tube propagandowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADA TELEWIZJA KLAMIE IP: *.sympatico.ca 27.07.03, 18:14 proponuje masowy akt nieposluszenstwa - przestac placic abonament tv/radio. Tylko tyle, TV publiczna powinna promowac polska kulture, muzyke, wystarczy jeden kanal. SLD moze sobie kupic jakis kanal satelitarny, ale kto to bedzie ogladac. Pamietajmy, "tylko swinie siedza w kinie". ProponUje bojkot TVP - jest jescze internet, innne kanaly, inne telewizje, video/dvd. Niech sobie wsadz w doope ta tube propagandowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rh 0 Re: Janik: miarka się przebrała, skutecznie zwery IP: *.socantel.net 27.07.03, 20:07 No tak. To prawda, ale zawsze trzeba znależć zódłowe przyczyny. Ay-way! To, że TVP już nie jest polska, to główną przyczyną jest opanowanie przez szkodliwe obce mózgi całego systemu zarządzania. Z drugiej strony biorąc, te maski klaunów chyba wybrane są z obcego cyrku? Musi tu dominować miłość do zerowej grupy krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC JANIK! O CZYM TY NÓWISZ? IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 27.07.03, 19:25 Janik! Człowieku o czym ty mówisz? Czego ty masz dość? Zapytaj czego my wyborcy mamy dość! A mamy dość komunistycznych nieukaranych zbirów na stanowiskach państwowych! Dość rządów pzpr A teraz SLD!!!! To są nieukarani bandyci złodzieje , łapókarze a nie żadna tam lewica!!! Lewice po wojnie w Polsce nie było i nie ma . Są tylko spryciarze -bandyci z SLD którzy umiejętnie tumanią naród . Naród biedny i dlatego tak ciemny! W którym kraju na świecie zbrodniarze złodzieje i przestępcy są wybierani w demokratycznych wyborach??? Tylko w Polsce!!! WSTYD !!!HAńba !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: JANIK! O CZYM TY NÓWISZ? IP: *.socantel.net 27.07.03, 21:01 To wszystko prawda, lecz niewystarczająca do wyciagnięcia należytych wniosków. Trzeba ustalać skład osobowy organizacji. Zarówno tych poprzednich (KPR, NKWD, PPR, PZPR, UB, itd) jak i obecnych (PSL, rząd i inne szkodliwe). Przy analizie zawsze liczebnie dominuje tu liczba Żydów. Zatem pod tym kątem należy dokonywać analizy. Dopiero teraz trzeba oszacować historyczne efekty. Z analizy historii jasno wynika, że judejski twór nam (inni niech sami martwią) nie służy i przynosi katastrofe na miarę apokalipsy. Ta świadomość musi dotrzeć do polskiego narodu. Nie trzeba uciekać się do ekstremalnego rozwiązania problemu, lecz dbać o Polskość aktywnym uczestniczeniem w wyborach i reagowaniu na zródla zła, takich jak terror, chamstwo, korupcje, manipulacje prawem i gospodarką, itd. W tej chwili mamy przezwysiężyć prezydenta, rząd, PSL, itd. Liczmy się z tym, że w wyniku naszej obrony polskości nadal odzywać się będą antypolskie głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: Janik: miarka się przebrała, skutecznie zwery IP: *.socantel.net 27.07.03, 19:41 Panie Janik! Nic tu Pan nie da rady zrobić. Jak na razie Żydzi na to nie pozwolą. Pod przykrywką komunistycznych partii, tworząc NKWD i UB, rozpoczęli pasożytować narody słowiańskie. Stalin na początku wykorzystywał ich zapał, lecz gdy zoriętował się, skapitulował ten proces akcją syjonistyczną. W Polsce też powiało procesem oczyszczenia, ale był to tylko powiew. To nie starczyło do przerwania pasożytnictwa na polskim ciele. Po opanowaniu systemu zarządzania i ochrony, do akcji właczyli się pomniejsi mieszacze domagający się pełnego totalitaryzmu nad polskim narodem, który to, też pogubił sie w ocenie stanu i ustaleniu żródeł katastrofy. Pozostali europejczycy, argentyńczycy, a nawet palestyńczycy wykazali większą mądrość. Oni wiedzą, że bzdurne żydowskie hasła, nazywane antysymizmem, są jedynie drogą do osiągnięcia totalitaryzmu. W Polsce zaś naród nie reaguje dostatecznie na antypolskie nawoływania i działania. Już tylko krok od wprowadzenia obowiązującego pozdrowienia - SZalom. Odpowiedz Link Zgłoś