zaba_pelagia 08.11.07, 14:23 głupia sprawa, czyżby mama polonistka nie podsuwala synom odpowiednich książek gloryfikujących dojrzewanie na podworkach i okolicach? Chłopcy z placu Broni Do przerwy 0-1 (czyli Paragon, gola) ;-) etc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: podworko - wątek literacki 08.11.07, 14:25 Chyba żartujesz? Jeszcze by zapragnęli grać w piłkę i brudziliby koszulki! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Aż się boję pomysleć jak by przezuwany kit 08.11.07, 14:30 znalazła !!! Wpierdy na gołą d by były zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Aż się boję pomysleć jak by przezuwany kit 08.11.07, 14:31 to dlaczego grali w takim prostackim filmie, a nie w "Mlodych latach Ludwika XIV" na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Aż się boję pomysleć jak by przezuwany kit 08.11.07, 15:32 lekarz poradził mamusi, że nie można chłopców tylko w domu trzymać :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: podworko - wątek literacki 08.11.07, 19:27 ha! brawo Sianecki za felieton o Dudusiu Fąferskim i tych innych, chowanych przez... bony Odpowiedz Link Zgłoś
lenoo Re: podworko - wątek literacki 08.11.07, 19:29 no, jeden chłopiec nie skończył tam dobrze......... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: podworko - wątek literacki 08.11.07, 20:01 ale ten chłopieć miał honor czego nie można powiedzieć o Jarosławie. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil byłaś kiedyś na prawdziwym podwórku? 08.11.07, 19:30 zaba_pelagia napisała: > głupia sprawa, czyżby mama polonistka nie podsuwala synom odpowiednich książek > gloryfikujących dojrzewanie na podworkach i okolicach? > Chłopcy z placu Broni > Do przerwy 0-1 (czyli Paragon, gola) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: podworko - wątek literacki 08.11.07, 19:39 Ja miałem szczęście,moja mama była Polką nie polonistką.Za starej Polski(pre war)i po wojnie.No i musiała mnie ściągać(?)z podwórka przy familoku.Tylko za komuny nie mogłem zrobić doktoratu,w przeciwieństwie do tych zwergów.Ale poczytuję sobie to za honor,bo te ich doktoraty,to są funta kłaków warte,bo gratisowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lenoo Re: podworko - wątek literacki 08.11.07, 19:42 twój doktorat jest (miał być) oczywiście wspaniały? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: podworko 08.11.07, 19:47 to dla 90% dzieciaków z tamtych czasów,normalka. i ten klucz na szyi ,:))) Nie każdy miał szczęście posiadać tatusia ,wykladowcę marksizmu, i nie każdego mogla pilnować bona. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: podworko - wątek literacki 08.11.07, 19:51 Zawsze dążyłem i dążę do ideału.Wszyscy żyjemy pod tym samym niebem.Ale horyzonty u różnych ludzi są różne.No cóż,dla jednych los jest matką,dla innych macochą.Boki można zrywać,gdy się ma dobre plecy.Pra? Odpowiedz Link Zgłoś