crotalus1 14.11.07, 22:22 Właśnie na jedynce mówi, że Ćwiąkalski jest! obrońcą Stokłosy. Pomijam ten absurd, że nagle prawnik to, to samo co jego klient. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.krisk Wolski wymiar sprawiedliwości... 14.11.07, 22:25 .. to taki, w którym np. adwokaci nie podejmują się obrony ludzi nielubianych przez władze. To już było... tak przeszło 50 lat temu.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie czy cie to naprawde nie brzydzi ze... 14.11.07, 22:30 adwokaci bronia przestepcow (nawet jesli tylko in spe)??? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Nie. 14.11.07, 22:34 Brzydziłoby mnie, gdyby przestępcy nie mieli obrońców. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie :)))) 14.11.07, 22:36 dr.krisk napisał: > Brzydziłoby mnie, gdyby przestępcy nie mieli obrońców. no - odpowiedz oczywiscie sluszna choc niestety zarzyna dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: czy cie to naprawde nie brzydzi ze... 14.11.07, 22:34 Państwo demokratyczne i z cywilizowanym porządkiem prawnym objawia się m.in tym że KAŻDY ma prawo od obrony przed sądem - nawet morderca pedofil, podpalacz domów sierot. A innym wyznacznikiem panstwa prawa jest to ze ta obrone prowadzi adwokat. Taki to juz los papugi ze musi bronic swojego klienta, chocby byl przekonany na 100% o jego winie. Co wiecej, gdyby zrezygnowal dopiero wtedy okazałby sie kawałem xuja i owco...bcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie o rany... 14.11.07, 22:39 mnie sie wydawalo ze tego pytania nie da sie wziac na powaznie. no ale najwyrazniej nie wzialem poprawki na `czynnik pisu' Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 było choć emotikon dodać... 14.11.07, 22:50 bo dowcipy z takich rzeczy? - że tak to ujmę za klasykiem pisu w11_coś_tam_dalej - NIE WYPADA :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie wiem wiem 14.11.07, 22:55 i bijem sie w piers... przeciez w iv rp (na szczescie ledwo napoczetej) zaledwie jeden prokurator (coz ze generalny) wystarczal za caly wymiar sprawiedliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Wolski wymiar sprawiedliwości... 14.11.07, 22:30 Taki, w którym adwokaci bronią jedynie słusznych podejrzanych - Kaczyńskiego, Ziobrę i tę całą pozostałą ferajnę. Adwokat jest prawnym ramieniem partii rzadzącej w Wolsce! Podobnie jak prokuratura. Podobnie jak sąd! Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 to nie jedyny występ kamińskiego dzisiaj :) 14.11.07, 22:28 Grubcio kartoflany błysnął przy okazji pytań dziennikarzy o te porażające rewelacje jego kurduplowatego pryncypała na temat sikorskiego: "Bezcelowe jest pytanie mnie o co chodzi" Dawno się tak nie obśmiałem jak z tego idioty:) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil nie wypada aby minister był oplacany przez 14.11.07, 22:31 aferzystę crotalus1 napisał: > Właśnie na jedynce mówi, że Ćwiąkalski jest! obrońcą Stokłosy. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: nie wypada aby minister był oplacany przez 14.11.07, 22:33 bosz - jaki ty głupi jesteś po co - twoim baranku zdaniem - jest adwokat ? jaka jest rola adwokata w procesie karnym ? Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 wypadanie? 14.11.07, 22:37 A cóz ma wypadanie bądź nie wspólnego z OBOWIĄZUJĄCYM PRAWEM? Nie wypada np. żeby wicepremierem robić kryminalistę, co jakoś twemu ulubieńcowi nie przeszkodziło:) Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki A jakie on ma wykształcenie? Robi wrażenie matoła 15.11.07, 00:25 i to takiego bez matury... Kogo, poza jego ciocią i ew. psychiatrą, mogą obchodzić kretyńskie poglądy tego nieuka? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Wolski adwokat... 14.11.07, 22:35 obseerwator napisał: >> jaka jest rola adwokata w procesie karnym ? Jak to jaka - w wolskim sądzie adwokat wspiera prokuratora! Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Wolski adwokat... 14.11.07, 22:36 znam opowieści starego adwokata - nieżyjącego od lat - że niestety, pod koniec lat 40-tych XX wieku bywali tacy adwokaci... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Taki właśnie "adwokat"... 14.11.07, 22:39 .. "bronił" mojego dziadka oskarżonego w 1951 o szkodzenie władzy ludowej (był w AK, oraz inne takie). Wiem więc o czym piszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: nie wypada aby minister był oplacany przez 14.11.07, 22:34 Po pierwsze, co najwyżej był. Po drugie wiem, że wy pisiory sądzilibyście bez sądów, a adwokaci dla was to to samo co klienci, ale Stokłosy jeszcze nikt nie skazał. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil i od tego powinniście zacząć ten wątek! 14.11.07, 22:35 crotalus1 napisał: > ale Stokłosy jeszcze nikt nie skazał. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil nieudacznik Zibro przesladowal czlowieka sukcesu! 14.11.07, 22:47 ale zmienil sie minister sprawiedliwosci i taka rzecz juz sie nie zdarzy crotalus1 napisał: > ale Stokłosy jeszcze nikt nie skazał. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: nie wypada aby minister był oplacany przez 14.11.07, 22:47 PiSiory ziobrowe sa specjalistami od falszywych oskarzen, wirtualnych przestepstw i pakowania niewinnych ludzie za kratki. Gdyby nie adwokaci i jeszcze w miare niezawisle sądy, to maluczko, a wszyscy, co ich nie trawią siedzieli by w aresztach. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator wando, każdy, nawet najgorzy drań 14.11.07, 22:53 ma prawo do obrony nie tylko ci fałszywie oskarżeni Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil PIS nie zabronił p. Stokłosie oplacac p. Cwiakalsk 14.11.07, 22:57 iego obseerwator napisał: > ma prawo do obrony Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: wando, każdy, nawet najgorzy drań 14.11.07, 23:21 wiem, i nikomu nigdy tego prawa bym nie odebrala. I wiem, co to znaczy falszywe oskarzenie o przestepstwo, ktorego nigdy nie bylo w realnej rzeczywistosci. I wiem, jak mozna zaszczuc i zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil p. Cwiakalski wynagrodzi krzywdy p. Stokłosie? 14.11.07, 22:56 wanda43 napisała: > PiSiory ziobrowe sa specjalistami od falszywych oskarzen, wirtualnych > przestepstw i pakowania niewinnych ludzie za kratki. Gdyby nie adwokaci i Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Kamiński to tragedia:( 14.11.07, 23:10 Kto go polecił do pałacu?! Toż to tragedia i wygląda mi na sabotaż. Każde wystąpienie tego faceta ośmiesza urząd prezydenta a Lech będzie nam, czy chcemy czy nie, prezydentował jeszcze 3 lata. Miałam nadzieję, że Lech się otrzaska, pozbędzie kompleksów i trochę urośnie (duchowo). Ale przy takich pomagierach może nam skarleć:( Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie tak sadzisz? 14.11.07, 23:19 mnie sie zdaje ze on bardzo sie stara nieco zmitygowac swojego pryncypala i jakos obronic jego dzialania... no ale jak widac to bardzo trudne zadanie basia.basia napisała: > Miałam nadzieję, że Lech się otrzaska, pozbędzie kompleksów > i trochę urośnie (duchowo). Ale przy takich pomagierach może > nam skarleć:( basiu: przeciez on byl karlowaty w superkomfortowej sytuacji jaka mial przez dwa ostatnie lata. a wiadomo nie od dzisiaj ze lech reaguje na stres wycofaniem sie lub agresja. i zaden pomocnik tego nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Kamiński to tragedia:( 14.11.07, 23:24 Kaminski sie rozrasta, przewaznie w szerz. Maluczko, a prezydĘta niedlugo zasloni calkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Kamiński to podczaszy:))) 14.11.07, 23:29 Przecież to jest zawodowy kłamca. Na tym polega jego zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Podczaszy? Raczej obleśny obrzydzacz. 15.11.07, 00:46 Niby mnie powinno to być ganz egal, bo przecież nie głosowałem ani na jednego Kaczyńskiego, ani na drugiego. Ale mimo to - kiedy se Jarek dobrał Leppera z Giertychem na pomagierów, to mi się żółć burzyła. Tłumaczyłem sobie - co sie przejmujesz, bardzo dobrze, szybciej się wyp*doli. No, ale to jednak był polski rząd i wstyd. Jak patrzę na kolejnych pałacowych totumfackich, myśli mam podobne... Odpowiedz Link Zgłoś