Dodaj do ulubionych

Tuśk, Chlebowski czy to Peło to same kibole

23.11.07, 15:09
Chlebowski zasraniec może się wytłumaczy ile wziął razem z Jaskiernią za
ustawę o "jednorękich bandytach"?
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031201/kraj/kraj_a_1.html
Obserwuj wątek
    • nowytor.nowytor8 Wagner o Chlebowskim: 23.11.07, 15:20
      ""To Chlebowski, nie Błochowiak"
      Wczoraj szef Kancelarii Premiera Marek Wagner na specjalnie zwołanej konferencji
      odpierał zarzuty dotyczące zaskakujących zmian wprowadzonych w rządowym
      projekcie ustawy o grach losowych. Chodzi głównie o znaczące obniżenie podatku
      od automatów do gry z 200 do 50 euro.

Wagner oraz urzędnicy resortu finansów podkreślali wielokrotnie, że to nie
      posłanka SLD Anita Błochowiak zgłosiła tę poprawkę, tylko uczynił to już na
      początku sejmowych prac nad ustawą poseł Zbigniew Chlebowski (PO). Chlebowski tę
      poprawkę miał zgłaszać dwukrotnie na posiedzeniach podkomisji, pracującej nad
      rządowym projektem ustawy o grach losowych: 25 września oraz 6 grudnia 2002
      roku. Na dowód Wagner i towarzyszący mu wiceminister finansów Robert Kwaśniak
      przekazali dziennikarzom notatki, jakie sporządzili pracownicy resortu finansów
      (z posiedzeń sejmowych podkomisji nie są sporządzane stenogramy). Na obu
      dokumentach widnieje nazwisko Chlebowskiego jako autora poprawki, zmierzającej
      do obniżenia podatku za automaty do gier z 200 do 50 euro miesięcznie.

- To kłamstwo, absurd i manipulacja! - oburza się w rozmowie z "Rz" Zbigniew
      Chlebowski. - Nigdy takich poprawek nie składałem. Nigdy! To wyciąg z notatek
      jakiegoś urzędnika ministerstwa, dla mnie niewiarygodny. Byłem, jestem i będę
      przeciwnikiem takich zmian - zapewnia poseł Platformy."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka