aaki 31.12.07, 12:58 www.dziennik.pl/opinie/article102586/Co_przemilczala_Wyborcza.html ciekawe konkluzje.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paczula8 Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 13:15 "Otóż, panie redaktorze, cały kłopot w tym, że 5 lat od publikacji tekstu w "Gazecie Wyborczej” wiemy już, że Adam Michnik zrobił więcej, żeby sprawę ukryć, niż żeby ją ujawnić. Rozumiem, że po 5 latach dziennikarze "Gazety” chcieliby zmienić historię i wmówić czytelnikom, że ujawnienie afery Rywina było ich wielkim sukcesem. Jednak nawet red. Kumór musi jeszcze pamiętać zachowanie swojego szefa sprzed tych 5 lat, bo z zeznań Michnika przed sejmową komisją szydziła sobie wtedy cała Polska. Szef "Gazety” okazał się równie chętny do współpracy z komisją co Jakubowska i Czarzasty. Nic nie pamiętał, niczego nie wiedział, niczego sobie nie kojarzył. Bo, mówiąc otwarcie, nie stanął przed komisją po to, aby przedstawić prawdę o aferze Rywina, ale by ją ukryć." I tak to jest z GW, trzeba ja czytać między linijkami ... bo najważniejsze jest to czego w niej nie ma. :) Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Kłamca Krasowski miła sznase milczęć 31.12.07, 15:52 www.freewebs.com/shockingtruth/dziennik.html Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kłamca Krasowski miła sznase milczęć 31.12.07, 21:29 doc.holliday napisał: > > www.freewebs.com/shockingtruth/dziennik.html Geremek stracił mandat, a Ziobro wykurzył Listkiewicza, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Przeciez cala afera wybuchla tylko dlatego, ze 31.12.07, 13:19 im sie interesy rozjechaly. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Przeciez cala afera wybuchla tylko dlatego, z 31.12.07, 15:28 Ile to się można na tym forum dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Jak to dobrze wiedzieć, co kto myślał i 31.12.07, 21:29 zamierzał i jakie miał (podłe!) intencje. Najwidoczniej Duch Święty Cię oświecił. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Jak to dobrze wiedzieć, co kto myślał i 31.12.07, 21:46 nonno1 napisał: > zamierzał i jakie miał (podłe!) intencje. Najwidoczniej Duch Święty > Cię oświecił. A ty w związku z czym to piszesz?Bo nie bardzo wiadomo o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 13:52 aaki napisała: > www.dziennik.pl/opinie/article102586/Co_przemilczala_Wyborcza.html > ciekawe konkluzje.... To jest super ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe michnik najlepiej dla siebie by zrobił 31.12.07, 14:44 jakby całą sprawę olał. Odpowiedz Link Zgłoś
a-wariatka-tanczy Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 16:13 Krasowski chce miec sprawę w sądzie, że takie bzdety wypisuje? A później bedzie krzyki w Dzienniku, że nie ma wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 17:46 a-wariatka-tanczy napisała: > Krasowski chce miec sprawę w sądzie, że takie bzdety wypisuje? > A później bedzie krzyki w Dzienniku, że nie ma wolności słowa. Jasne.Bo do wolności słowa maja prawo jedynie wybrani. Po co polemizować czy dyskutować , jak można straszyć sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 18:35 cassidy_i napisała: > Po co polemizować czy dyskutować , jak można straszyć sądem. Niech polemizuje a nie pomawia: Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt znikniety cytat? 31.12.07, 16:26 Poswiecilem chwile na przeszukanie internetu pod katem jednego z cytowanych przez Krasowskiego fragmentow stenogramu z przesluchan przed komisja rywinowska. I nic nie znalazlem. Nic nawet podobnego, nie musial to byc doslowny cytat. Za slabo szukalem, cytat zniknal jak paroweczki u Barei, czy Krasowski sobie uproscil zadanie dziennikarskie? Oto fragment tekstu Krasowskiego: "(...)– Prace nad ustawą nabierają tempa dokładnie tego samego dnia, którego Rywin składa ofertę łapówki. Jak to możliwe, że nie powiązaliście tych dwóch faktów? – pytał Rokita. – No, wstydzę się, że nie poddaliśmy tego analizie umysłowej, ale co z tego dziś wynika? Nic, prócz tego, że można mieć zastrzeżenia do mojego ilorazu inteligencji – odpowiada Rapaczyńska.(...)" Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: znikniety cytat? 31.12.07, 18:18 bryt.bryt napisał: Ja szukałem kiedys tej sławnej "polemiki" ( czyli obrzucaniu się gównami) między Michalskim z Dziennika a Liścikiem z Rzeczpospolitej. Ani śladu, poza jednym cytatem u Passenta. Ale czego można się spodziewać po takiej gazecie: www.freewebs.com/shockingtruth/dziennik.html P.S. Wszystkim wiadomo że Michnik nie ujawnił od razu tej sprawy aby nie zaszkodzić akcesji Polski do Unii Europejskiej. Parafrazując Kaczyńskiego "potężne siły sprzysięgły się aby uniemożliwić wejście Polski do UE". IMO to te właśnie siły wysłały Rywina do Michnika, sugerując że sa od Jakubowskiej czy Millera. Zauważ też ze sprawa ta w ciągu ostatnich 2 lat wogóle nie weszła w krąg zainteresowań Ziobro i Kaczyńskiego.....:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
chamskitroll slabo szukales 31.12.07, 18:35 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42984,1761290.html Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 17:49 "Tydzień temu napisałem tekst o ostatnich latach polskiej polityki, a w piątek czytam w "Gazecie Wyborczej" ..." Może byś tak Dziennik poczytał :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 18:09 douglasmclloyd napisał: > "Tydzień temu napisałem tekst o ostatnich latach polskiej polityki, a w piątek > czytam w "Gazecie Wyborczej" ..." > > > Może byś tak Dziennik poczytał :) Dziennik jest super. A Wyborczą mi wciśnięto z jakimś filmem w piątek , przejrzałam i nic nie przeczytałam , bo same reklamy i zieje nudą. Swoją drogą to dlaczego o godz 13.00 nigdzie już nie można dostać Dziennika i proponują ludziom GW , KTÓREJ LEŻĄ CAŁE STOSY? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 18:12 cassidy_i napisała: > Dziennik jest super. Więc dlaczego pan redaktor go nie czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 18:13 douglasmclloyd napisał: > cassidy_i napisała: > > > Dziennik jest super. > > Więc dlaczego pan redaktor go nie czyta? A skąd te wnioski że nie czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 21:22 cassidy_i napisała: > douglasmclloyd napisał: > > > cassidy_i napisała: > > > > > Dziennik jest super. > > > > Więc dlaczego pan redaktor go nie czyta? > > A skąd te wnioski że nie czyta? Bo czyta Wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 21:44 douglasmclloyd napisał: > cassidy_i napisała: > > > douglasmclloyd napisał: > > > > > cassidy_i napisała: > > > > > > > Dziennik jest super. > > > > > > Więc dlaczego pan redaktor go nie czyta? > > > > A skąd te wnioski że nie czyta? > > Bo czyta Wyborczą. Toś dopiero wnioski wyciągnął. A dziennikarze GW , nie czytają Dziennika? Facet , konkurencję czyta się zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 18:20 cassidy_i napisała: > Swoją drogą to dlaczego o godz 13.00 nigdzie już nie można dostać > Dziennika i proponują ludziom GW , KTÓREJ LEŻĄ CAŁE STOSY? Powiedz mi gdzie mieszkasz, bo u mnie jest akurat odwrotnie. LEŻĄ CAŁE STOSY DZIENNIKA I JESZCZE WIĘKSZE RZECZPOSPOLITEJ. Może sie przeprowadzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 18:29 doc.holliday napisał: > cassidy_i napisała: > > > > Swoją drogą to dlaczego o godz 13.00 nigdzie już nie można dostać > > Dziennika i proponują ludziom GW , KTÓREJ LEŻĄ CAŁE STOSY? > > Powiedz mi gdzie mieszkasz, bo u mnie jest akurat odwrotnie. > LEŻĄ CAŁE STOSY DZIENNIKA I JESZCZE WIĘKSZE RZECZPOSPOLITEJ. > Może sie przeprowadzę. Chyba że do nowego bloku , do starych w tych co ja mieszkam , nie polecam , choć ogólnie rzecz biorąc lubię moją dzielnice , ale to w większości mało imponujące miejsce. Ale nowych bloków powstaje tu dużo.Albo się przeprowadzę w przyszłym roku albo stąd spadam. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 21:24 cassidy_i napisała: > doc.holliday napisał: > > > cassidy_i napisała: > > > > > > > Swoją drogą to dlaczego o godz 13.00 nigdzie już nie można > dostać > > > Dziennika i proponują ludziom GW , KTÓREJ LEŻĄ CAŁE STOSY? > > > > Powiedz mi gdzie mieszkasz, bo u mnie jest akurat odwrotnie. > > LEŻĄ CAŁE STOSY DZIENNIKA I JESZCZE WIĘKSZE RZECZPOSPOLITEJ. > > Może sie przeprowadzę. > > Chyba że do nowego bloku , do starych w tych co ja mieszkam , nie > polecam , choć ogólnie rzecz biorąc lubię moją dzielnice , ale to w > większości mało imponujące miejsce. Teraz rozumiem dlaczego nie ma u ciebie dzinnika. Po prostu mniej drapie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 21:42 douglasmclloyd napisał: > > Teraz rozumiem dlaczego nie ma u ciebie dzinnika. Po prostu mniej drapie ;) Że co?Bo nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 21:48 cassidy_i napisała: > douglasmclloyd napisał: > > > > Teraz rozumiem dlaczego nie ma u ciebie dzinnika. Po prostu mniej > drapie ;) > Że co?Bo nie rozumiem. Kup kiedys wyborczą to zrozumiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 21:55 douglasmclloyd napisał: > cassidy_i napisała: > > > douglasmclloyd napisał: > > > > > > Teraz rozumiem dlaczego nie ma u ciebie dzinnika. Po prostu mniej > > drapie ;) > > > Że co?Bo nie rozumiem. > > Kup kiedys wyborczą to zrozumiesz :) Albo mów wyraznie albo wcale.Kupowałam nie raz.Wolę Dziennik czy coś w tym złego?Jest ciakawy , zabawny , interesujacy i itd, itp. Wyborcza jest nudna , nic na to nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 22:01 I jeszcze jedno.Wtedy gdy ja i wiele osób walczylismy o kawałek świata dla naszych dzieci, GW nas zwyczajnie olała , choć to nie ja zajmowalam się wysylaniem faksów i sms-ów do mediów.Ale za to bronili "kata" w swoim artykule , choć my nie mielismy nic wspólnego z rzekomymi mailami i dowiedzielismy sie o tym własnie z GW. Ale to nie ma związku z tematem.To tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: "co przemilczała wyborcz" 31.12.07, 22:06 Dla mnie GW to pic na wode fotomontarz , podobnie jak ziobro i cały pis. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: widocznie przemilczała nieskutecznie, skoro 31.12.07, 21:27 wiesz. Czy każdy ma ogłaszać to, co się Tobie podoba? Nie wierzysz GW? Bardzo proszę! Masz do dyspozycji Dziennik, Rzepę, Trybunę, ND, Polskę, GP i różne niszowe pisma. Chyba pluralizm na tym i polega. Ja nie wierzę RM, TRWAM, Trybunie, ND, GP więc nawet nie biorę ich do ręki (do uszu i oczu), i co mnie obchodzi, co oni przemilczą, co przekręcą, a co wyeksponują. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: widocznie przemilczała nieskutecznie, skoro 31.12.07, 21:37 nonno1 napisał: > wiesz. Czy każdy ma ogłaszać to, co się Tobie podoba? Nie wierzysz > GW? Bardzo proszę! Masz do dyspozycji Dziennik, Rzepę, Trybunę, ND, > Polskę, GP i różne niszowe pisma. > Chyba pluralizm na tym i polega. > Ja nie wierzę RM, TRWAM, Trybunie, ND, GP więc nawet nie biorę ich > do ręki (do uszu i oczu), i co mnie obchodzi, co oni przemilczą, co > przekręcą, a co wyeksponują. Gdyby czytelnicy Waszego Nocnika albo GP zdali sobie sprawę, co te gazety przemilczały, to mogliby zostać porażeni. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: widocznie przemilczała nieskutecznie, skoro 31.12.07, 21:52 to ze gie wu przemilczała to nie znaczy ze nikt o tym nie napisze. i nie podniecaj się tak chlopcze. w przeciwienstwie do ciebie nie ma gazet ktorych bym z zasady nie czytał. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: widocznie przemilczała nieskutecznie, skoro 31.12.07, 22:00 aaki napisała: > to ze gie wu przemilczała to nie znaczy ze nikt o tym nie napisze. > i nie podniecaj się tak chlopcze. > w przeciwienstwie do ciebie nie ma gazet ktorych bym z zasady nie czytał. jak taki oczytany jesteś to napisz nam co przemilczało NIE,albo Fakty i Mity:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: widocznie przemilczała nieskutecznie, skoro 31.12.07, 22:08 fim przemilczały w swoim czasie zatrudnienie nowego wspanialego ,zasłużonego pracownika kpt piotrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś