Dodaj do ulubionych

Generał Grot Rowiecki - podły polonofob, antypolak

20.01.08, 08:44
, wampir historiografii, polakożerca, zdrajca na usługach Niemców - śmiał
twierdzić w czasie wojny jeszcze, że antysemityzm u Polaków jest powszechny.

Wniosek - wszystki epitety Jedwabników stosowane do Grossa, należy zastosować
także do dowódcy AK.

Hmm, wychodzi, że niewiele się różnią jedwabniki od tych nazywających AK
"zaplutym karłem reakcji" - to także Gross zauważył, przy okazji opisywania
jako to polska katoendecja chętnie służyła PRLowi.
Obserwuj wątek
    • socjalliberal *Rowecki, oczywiście n/t 20.01.08, 08:44

• venus99 Re: Generał Grot Rowiecki - podły polonofob, anty 20.01.08, 09:56
      ten watek jest jakoś wstydliwie przemilczany.
    • reakcjonista1 Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 10:16
      zresztą absolutnie mnie to nie dziwi. Wy po prostu jesteście na podobnym
      "poziomie" intelektualnym...
      • socjalliberal Re: Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 10:19
        Boli, co nie? Tak się krytykuje Grossa, książki nawet nie przeczytawszy, a tu
        wychodzi, że Grot Rowecki - jak Gross...

To u was wrodzone, by nie odpowiadać na argumenty i fakty (tutaj: Rowecki
        raportujący o powszechnym polskim antysemityzmie), tylko dalej obrażać? Cóż,
        UBecko-katoendecka mentalność dalej trwa, zgodnie z wymogami politpoprawności
        waszej.
        • reakcjonista1 Re: Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 10:23
          > Boli, co nie?

Co?

Tak się krytykuje Grossa, książki nawet nie przeczytawszy, a tu
          > wychodzi, że Grot Rowecki - jak Gross...

Jego opinia kontrastruje z opiniami innych Polaków. Ja krytykuje Grossa za
          obrzydliwe kalumnie jakie wygaduje w prasie... a jest tego sporo. Otwarcie mogę
          nazwać tego pana rasistą, promotorem antysemityzmu, fałszerzem, łgarzem... i to
          na podstawie tylko kilku wywiadów.

> To u was wrodzone, by nie odpowiadać na argumenty i fakty (tutaj: Rowecki
          > raportujący o powszechnym polskim antysemityzmie)

U kogo? Ja tu reprezentuje siebie towarzyszu Michałku. Może zacytuj całą wypowiedź.

Cóż,
          > UBecko-katoendecka mentalność dalej trwa, zgodnie z wymogami politpoprawności
          > waszej.

I sam widzisz, że zniżasz się do poziomu Bubla, towarzyszu.
          PS. To "waszej" zostało ci jeszcze z czasów przewspaniałego ustroju
          komunistycznego Michałku? A może wyssałeś to z mlekiem matki?
          • venus99 Re: Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 10:26
            to,że opinie Grossa kontrastują z opiniami innych osób o niczym nie
            świadczy.ja myslę podobnie jak Gross.Możesz wskazać te kalumnie
            Grossa?
            Mniej inwektyw a wiecej rozumu.
            • reakcjonista1 Re: Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 10:30
              > to,że opinie Grossa kontrastują z opiniami innych osób o niczym nie
              > świadczy.ja myslę podobnie jak Gross.Możesz wskazać te kalumnie
              > Grossa?
              > Mniej inwektyw a wiecej rozumu.

Chyba jedna z najwiekszych - opluwanie Piusa XII, jakoby ten NIC nie zrobił dla
              ratowania Żydów w Europie...
              Inna - wręcz szokujący opis kardynała Sapiehy, również "antysemity"... itd.
              Ciągła jazda po Polakach, katolikach i Kościele Katolickim... Gross jest chory z
              nienawiści i lepiej by zrobił gdyby przeszedł na zasłużoną emeryturę.
              Nawet mu współczuję, gdyż biedak musi teraz bronić swoich (okrojonych) tez w Polsce.
              Ale jak naważył piwa niech sam pije.
              • socjalliberal Re: Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 10:35
                > Chyba jedna z najwiekszych - opluwanie Piusa XII, jakoby ten NIC nie zrobił dla
                > ratowania Żydów w Europie...

I taka to dyskusja z kimś kto książki nie czytał, albo nawet nie zaznajomił się
                z jej podstawowymi tezami, tylko bierze opracowania z redwatch.info i
                polonica.net jako wzorcowy katoendecki ubek...
                • reakcjonista1 Re: Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 10:42
                  > I taka to dyskusja z kimś kto książki nie czytał, albo nawet nie zaznajomił się
                  > z jej podstawowymi tezami, tylko bierze opracowania z redwatch.info i
                  > polonica.net jako wzorcowy katoendecki ubek...

"żydoubecja", "katoendecki UBek"...

poziom Bubla, towarzyszu :-)))))

A powtarzam po raz drugi - moja krytyka Grossa tyczy się jego wypowiedzi
                  merdialnych. W jednej z nich zawarł taką właśnie tezę.
              • venus99 Re: Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 10:35
                a co Pius XII zrobił?pomijam spotkania z niemieckimi politykami i
                ciągłe ich błogosławienie.polski kościół był zawsze antysemicki i o
                czym tu mówić?jeżeli Wyszyński po wojnie opowiadał głupoty o mordach
                rytualnych to o czym tu mówic?a ciemny lud Polski kupuje to wszystko
                chetnie.
                • reakcjonista1 Re: Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 10:46
                  > a co Pius XII zrobił?pomijam spotkania z niemieckimi politykami i
                  > ciągłe ich błogosławienie.

A nie łaska się zainteresować i zgłębić temat?

polski kościół był zawsze antysemicki i o
                  > czym tu mówić?

Tak, to przecież oczywiste. Ciekaw jestem czy liczba uratowanych żydów przez
                  kler i zakonnice idzie w dziesiątki tysięcy czy może setki... prawdę mówiąc nie
                  wiem dokładnie.

jeżeli Wyszyński po wojnie opowiadał głupoty o mordach
                  > rytualnych to o czym tu mówic?a ciemny lud Polski kupuje to wszystko
                  > chetnie

I co z tego, że mówił o mordach rytualnych? równie dobrze moge napisać, że Gross
                  mówi o pogromach Polaków na Żydach... ergo jest Polakożercą :-)))))))
                  • venus99 Re: Powielasz goebbelsowskie metody Grossa 20.01.08, 14:28
                    1.zgłębiłem:Pius XII nie zrobił NIC.
                    2.liczba ratowanych:to policzcie dokładnie.jedna p.Sendlerowa
                    uratowała przeszło 2 tysiące dzieci.pewnie niewiele mniej niż kler i
                    zakonnice.
                    3.ciemnota i antysemityzm kleru na przykładzie Wyszyńskiego sadząc
                    po licznych głosach współczesnych księzy nie zmieniła sie.
                    4.i tak wygląda twój kosciół łacznie ze starym i nowym proboszczem z
                    Jedwabnego.
          • socjalliberal O cholera, schizofrenia na całego 20.01.08, 10:34

> PS. To "waszej" zostało ci jeszcze z czasów przewspaniałego ustroju
            > komunistycznego Michałku? A może wyssałeś to z mlekiem matki?

Żeby zacytować twoje:
            "Wy po prostu jesteście na podobnym "poziomie" intelektualnym..."

Ja tego Tobie nie wypominam, gdyż to sam zastosowałem... ale że Ty, to zrobiłeś,
            jednocześnie w poprzednim poście pisząc... :)))))))))
            A może nie schizofrenia, tylko sfizohremja, jak Kazik śpiewał...

I pamiętaj, wszystkie Twoje epitety co do Grossa, stosują się automatycznie
            także do Grota-Roweckiego. Ale jak już mówiłem - katoendecka UBecja zawsze
            swoje, najpierw o AK jako zaplutych karłach reakcji, a teraz o dowódcy AK jako:
            "rasistą, promotorem antysemityzmu, fałszerzem, łgarzem..."
            • reakcjonista1 Re: O cholera, schizofrenia na całego 20.01.08, 10:40
              > Żeby zacytować twoje:
              > "Wy po prostu jesteście na podobnym "poziomie" intelektualnym..."
              > Ja tego Tobie nie wypominam, gdyż to sam zastosowałem... ale że Ty, to zrobiłeś

Naucz się Michałku czytać ze zrozumieniem, ok?
              Mam ci to wytłumaczyć jak 5-latkowi? Wydawało mi się, że jesteś na wyższym
              poziomie, niewiele ale jednak...

> I pamiętaj, wszystkie Twoje epitety co do Grossa, stosują się automatycznie
              > także do Grota-Roweckiego.

Niestety dla ciebie i twojego goebbelsiątka Grossa tak nie jest. Rowecki podał
              przyczyny takich nastrojów. Przyczyna jest oczywista - a goebbelsiątko Gross
              sprawę tą przemilcza, bagatelizuje i pomija... tak jakby rok 1941 był pierwszym
              lepszym z brzegu.

Ale jak już mówiłem - katoendecka UBecja zawsze
              > swoje, najpierw o AK jako zaplutych karłach reakcji, a teraz o dowódcy AK jako:
              > "rasistą, promotorem antysemityzmu, fałszerzem, łgarzem..."

Twój post odbieram jako ostatnia deskę ratunku przed ostatecznym rozgromieniem
              "argumętów" Grossa... broń się broń, może jakiś naiwniak uwierzy Wam - tobie i
              Grossowi.
              • socjalliberal Re: O cholera, schizofrenia na całego 20.01.08, 10:43

> > Żeby zacytować twoje:
                > > "Wy po prostu jesteście na podobnym "poziomie" intelektualnym..."
                > > Ja tego Tobie nie wypominam, gdyż to sam zastosowałem... ale że Ty, to zr
                > obiłeś
                >
                > Naucz się Michałku czytać ze zrozumieniem, ok?
                > Mam ci to wytłumaczyć jak 5-latkowi? Wydawało mi się, że jesteś na wyższym
                > poziomie, niewiele ale jednak...

Trafiłem, trafiłem, prosto w ten durny łeb:)))

Facet, kompromitacja totalna:
                Ja mówię per "Wy" - moskiewskie wychowanie
                Ty mówisz per "Wy" i to post wcześniej - skomlenie "naucz się czytać":))))

Reszta na podobnym poziomie - ale cóż, czego oczekiwać od ludzi, których
                mentalni poprzednicy uzasadniali mordowanie żydowskich dzieci żydokomuną - a do
                dziś nie potrafią przedstawić dowodów, jakoby UB przyjmowała do pracy żydowskie
                niemowlaki...
                • reakcjonista1 Re: O cholera, schizofrenia na całego 20.01.08, 10:49
                  > Facet, kompromitacja totalna:
                  > Ja mówię per "Wy" - moskiewskie wychowanie
                  > Ty mówisz per "Wy" i to post wcześniej - skomlenie "naucz się czytać":))))

OK, więc jednak muszę wyjaśnić.
                  Mówię per "Wy" mówiąc o tobie i Grossie. A dwie osoby to już liczba mnoga. W 3
                  klasie podstawówki nie uczyli Michałka?

> Reszta na podobnym poziomie - ale cóż, czego oczekiwać od ludzi, których
                  > mentalni poprzednicy uzasadniali mordowanie żydowskich dzieci żydokomuną - a d
                  > o
                  > dziś nie potrafią przedstawić dowodów, jakoby UB przyjmowała do pracy żydowskie
                  > niemowlaki...

No dalej widzę standardowo... rośnie nam nowy Bubel :-))))
                  pa bubelku.
                  • socjalliberal Re: O cholera, schizofrenia na całego 20.01.08, 10:53
                    I dolicz jeszcze Goebbelsa, będzie trio:)))

Niesamowite, jak ta katoendecja mówi i mówi o Polsce, a jest na bakier z nią i
                    wyziera z jej mentalności "moskiewskie wychowanie"...
                    • reakcjonista1 Re: O cholera, schizofrenia na całego 20.01.08, 10:54
                      > Niesamowite, jak ta katoendecja mówi i mówi o Polsce, a jest na bakier z nią i
                      > wyziera z jej mentalności "moskiewskie wychowanie"...

Nie rżnij głupa.
                      Spaliłeś... po prostu, przyznaj się :-)
                      • socjalliberal Re: O cholera, schizofrenia na całego 20.01.08, 10:57
                        A ty dalej się kompromitujesz:)))?

To jak, dalej katoendecko-ubecka mentalność? Jak my wam per "Wy", to Moskwa, a
                        jak wy nam per "Wy" to "reguły języka polskiego(już nie moskiewskiego)" :)

Ale w sumie racja - ty i piotrgd (ten wymolestowany przez jakiegoś prałata) to w
                        sumie jedno - antysemici z reguły mają tylko jeden wspólny mózg.

Więc racja - spaliłem. Powinienem był mówić o was jako o jednej osobie:)
                        • reakcjonista1 Re: O cholera, schizofrenia na całego 20.01.08, 13:51
                          > A ty dalej się kompromitujesz:)))?
                          >
                          > To jak, dalej katoendecko-ubecka mentalność?

Goebbels wiecznie żywy... powtórz kłamstwo 100 razy a stanie się prawdą... pluj,
                          pluj a nuż coś przylgnie... co nie towarzyszu Michałku?

Jak my wam per "Wy", to Moskwa, a
                          > jak wy nam per "Wy" to "reguły języka polskiego(już nie moskiewskiego)" :)

Logiczne rozumowanie nie jest twoją najsilniejszą stroną.
                          Pisząc "Wy" miałem na myśli ciebie i tego pajaca Grossa. To można łatwo
                          udowodnić czytając moje wpisy.
                          Ty do mnie piszesz per "Wy", a to już objaw pokomunistycznego zaczadzenia :)

> Ale w sumie racja - ty i piotrgd (ten wymolestowany przez jakiegoś prałata) to
                          > w
                          > sumie jedno - antysemici z reguły mają tylko jeden wspólny mózg.

Antysemici to, antysemici tamto... wszędzie antysemici i białe myszki widzisz? :-)))

> Więc racja - spaliłem. Powinienem był mówić o was jako o jednej osobie:)

Rżniesz głupa w najlepsze. Odwracanie kota ogonem stosowane :-)))
        • piotrgd26 Pysiu, już ci napisano - powielasz 20.01.08, 10:29
          goebbelsowkie metody Grossa, który do swoich tez o irracjonalnej antyżydowskości
          dobiera se odpowiednio cytaty. No bo co było jej przyczyną? Rowecki wyjaśnia to
          w swym raporcie jednoznacznie: "Kiedy w końcu 1939 r. wróciło z tułaczki wielu
          świadków z różnych sfer społecznych, to opowiadania ich o zachowaniu się nie
          tyle wojsk sowieckich, ile wysługujących się bolszewikom Żydów wywołały w
          społeczeństwie polskim oburzenie i nienawiść do Żydów. Ujawniło się, że ogół
          żydowski we wszystkich miejscowościach, a już szczególnie na Wołyniu, Polesiu i
          Podlasiu, zanim jeszcze ustąpiły polskie oddziały, wywiesił flagi czerwone i
          ustawił bramy triumfalne na powitanie wojsk bolszewickich, że zorganizował
          samorzutnie rewkomy i czerwoną milicję, że po wkroczeniu bolszewików rzucił się
          z całą furią na urzędy polskie, urządzał masowe samosądy nad funkcjonariuszami
          państwa polskiego, działaczami polskimi, masowo wyłapując". Ergo: była przyczyna
          i był skutek. Gross takie kawałki z Grota cytuje?
          • venus99 Re: Pysiu, już ci napisano - powielasz 20.01.08, 10:31
            po latach stosowania endeckiej ideologii,pogromach,napaściach żadne
            zachowanie ludności żydowskiej mnie nie zdziwi.
            • reakcjonista1 Re: Pysiu, już ci napisano - powielasz 20.01.08, 10:36
              > po latach stosowania endeckiej ideologii,pogromach,napaściach żadne
              > zachowanie ludności żydowskiej mnie nie zdziwi.

Bardzo źle było im w tej endeckiej Polsce...
              Walili do niej drzwiami i oknami przez dziesięciolecia. Czy ty nie widzisz, że
              ten "argumęt" to obraza dla inteligencji Żydów? ergo antysemityzm?!?!?!?!

Aha, z łaski swojej podaj miejsca, daty i ilość ofiar a także ilość pogromców
              jakie miały miejsce w przedwojennej Polsce... Przynajmniej 10 poproszę.
            • piotrgd26 Co nazywasz "pogromami"? Te zajścia i niepokoje 20.01.08, 10:58
              które było w niespokojnych, naznaczonych gospodarczym kryzysem czasach
              międzywojnia na porządku dziennym i w których ginęli Polacy, Żydzi, Ukraińcy,
              Niemcy (dla przykładu: w okresie dwóch lat od śmierci Piłsudskiego życie
              straciło 15 Żydów i i 20 Polaków)? A może wedle już samo zabicie Żyda przez
              Polaka na pogrom się kwalifikuje? Skoro tak, to logicznym byłoby nazwanie
              pogromem sytuacji odwrotnej - a do takich dochodziło równie często. I mordercami
              byli nie tylko męty tudzież komunistyczni czy faszystowscy (żydowski Betar był
              liczniejszy i prężniejszy od ONR-u) bojówkarze, ale np. żydowscy kupcy, jak w
              przypadku linczu polskiego pewnego polskiego chłopa na Białostocczyźnie. A
              propos tych komunistycznych bojówkarzy - jedna z ich manif na pl. Grzybowskim
              została skoszona z cekamu. Przez endeków? Nie, przez PPSowców. To też był pogrom?
            • mistrz_ognia antypolskie zachowania Żydów usprawiedliwiasz 20.01.08, 12:16
              endecka propadandą.
              Dlaczego więc w ten sam sposób nie usprawiedliwaich antysemickich
              ekscesów jakie odbywały sie w czasie i tuż po wojnie?
              Czy ty nie wiesz jak doskonałym aparatem propadandy dysponowali
              Niemcy?
              Nie zdajesz sobie sprawy z faktu, że przez 5 lat Niemcy na wszelkie
              sposoby wmawiali Polakom jacy ci Żydzi są okropni?
              =========
              Dlaczego stosujesz podwójną miarę?
              • venus99 Re: antypolskie zachowania Żydów usprawiedliwiasz 20.01.08, 14:32
                myslisz,że Niemcy musieli to wmawiac?
          • socjalliberal Re: Pysiu, już ci napisano - powielasz 20.01.08, 10:37
            Tja - w Jedwabnem też takie rzeczy mówili:))))))
            • reakcjonista1 Re: Pysiu, już ci napisano - powielasz 20.01.08, 10:53
              > Tja - w Jedwabnem też takie rzeczy mówili:))))))

Tak, Polacy zabrali nazistom paliwo, podlali stodołę i zapędzili bagnetami
              wszystkich "sąsiadów" paląc ich tam żywcem...
              To potwierdzi każdy świadek nienaoczny przeca :D :D :D :D
              • venus99 Re: Pysiu, już ci napisano - powielasz 20.01.08, 14:32
                ależ skąd.to sami zydzi dobrowolnie zgromadzili się w stodole grając
                po drodze piłką zrobioną z ludzkiej głowy a potem żeby się ogrzać w
                mroźny lipcowy dzień podpalili stodołe i tak sie jakoś stało,że
                spłoneli mimo bohaterskich prób wyratowania z ognia podjetych przez
                katolicką ludność Jedwabnego.
            • piotrgd26 To nie wiedziałeś, iż tam też kolaborowali? 20.01.08, 11:03
              I co ci tak nagle zmiękła rura? Rowecki przestał się podobać? Czy może potrzeba
              ci kolejnych z setek relacji, nie tylko Polaków, ale i Żydów - tych, którzy
              pisali, iż witali Sowietów niczym Mesjasza, i tych nielicznych, zatrwożonych
              zachowaniem swoich współziomków?
          • socjalliberal BTW, Rowecki pisze też o polskiej sympatii do hitl 20.01.08, 10:51
            erowskich "wybawców" spod ucisku komunistycznego po rozpoczęciu wojny
            hitlerowsko-bolszewickiej. Pisze o masowych pogromach Polaków na Żydach, o
            wdzięczności wobec Niemców i innych takich - w sumie dokładnie to, co ty
            przytoczyłeś, tylko zamiast Żydzi są Polacy, a zamiast Polacy-Żydzi.

Usprawiedliwone? Cóż, Żydzi też mogliby się czuć usprawiedliwieni w pierwszej
            kolejności prześladowaniami ze strony katoendecji.
            Ale po prawdzie to każdy historyk wie, że ta "żydowska współpraca" z
            bolszewikami to bujda. Za to polska współpraca z hitlerowcami wyrosła na tym
            powszechnym uznaniu tamtej bujdy za fakt, to już nie taka sama bujda, tylko
            spalona stodoła w Jedwabnem i wiele wiele innych incydentów.
            • piotrgd26 Debilu, jak już przyjmujesz Roweckiego to przyjmuj 20.01.08, 11:08
              go w całości. I dla porządku zacytuj co z Roweckiego zapodał Gross.

> Ale po prawdzie to każdy historyk wie, że ta "żydowska współpraca" z
              > bolszewikami to bujda.

Jaki każdy historyk? Wymień mi choć jednego, który dowiódł, iż setki relacji
              Polaków, Żydów, Białorusinów, Rosjan i Ukraińców, a także zdjęcia i dokumenty z
              tamtego okresu były spreparowanym fałszem. Bo na razie, ciemnoto, jest twa
              niczym niepoparta sugestia o megaspisku powyższych.
    • 440417mz Re: Generał Grot Rowiecki - podły polonofob, anty 20.01.08, 10:27
      Z życiorysu M Kolbego cytują tylko o jego męczeńskiej śmierci w
      Oświęcimiu.Dziwnym trafem zapominają o jego przedwojennym, ewangelicznym
      nauczaniu.Toć to on jest wzorem dla Rydzyka.Może za kilka lat o Rydzyku będą
      wspominać tylko jak to on był prześladowany przez władzę.Tak jak teraz Krk jest
      wzorem polskości i ofiarą komuny.Zapomina się o fakcie że za PRL zbudowano
      więcej kościołów w Polsce,niż w całym poprzednim tysiącleciu.!!
    • stranger.pl Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobnika o 20.01.08, 10:32
      nazwisku Kalkstein.

Gen. Grot-Rowecki jest autorem raportu do Londynu gdzie pisze
      zgodnie z prawdą to co się działo w Wschodniej Polsce po wkroczeniu
      Armii Czerwonej 17 września 1939 r.:

"Ujawniło się, ze ogół żydowski we wszystkich miejscowościach, a już
      w szczególności na Wołyniu, Polesiu i Podlasiu (...) po wkroczeniu
      bolszewików rzucił się z całą furią na urzędy polskie, urządzał
      masowe samosądy nad funkcjonariuszami Państwa Polskiego, działaczami
      polskimi, masowo wyłapując ich jako antysemitów i oddając na lup
      przybranych w czerwone kokardy mętów społecznych."

(Dowódca AK, gen. Stefan Rowecki-"Grot", 25 września 1941 r.)
      • venus99 Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 10:43
        Kalkstein-zawodowy oficer WP,ze znanej,starej polskiej rodziny.
        • socjalliberal W "Strachu" jest incydent, kiedy Polacy-katolicy 20.01.08, 10:45
          prawie zaciukali innego Polaka-katolika podczas pogromu-masowego mordu w
          Kielcach, bo miał "niepolsko" brzmiące nazwisko.
          Taka to ślepota tej katoendecji UBeckiej.
          • konterp Re: W "Strachu" jest incydent, kiedy Polacy-katol 20.01.08, 10:47
            Żeby pisać trzeba mieć talent i wiedzę.
            Gross nie ma ani jednego ani drugiego.

A tak nawiasem,
            to nie Rowiecki a Rowecki - panie znawco historii.
            • socjalliberal Panie znawco 20.01.08, 10:48
              umiejętności czytania:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=74623588&a=74623591
              A tak poza tym - jakieś argumenty?

Cóż. Tak myślałem.
              • konterp Re: Panie znawco 20.01.08, 11:03
                Qur*a,
                mnie interpretacje staro-nowo testamentowe i inne tego typu bzdury
                nie interesują. Mnie interesuje rzeczywistość i fakty.
                • sclavus Re: Panie znawco 20.01.08, 16:30
                  a to ciekawe ???
                  Trudno zauważyć... po autorytatywnej wypowiedzi o Grossie...
            • venus99 Re: W "Strachu" jest incydent, kiedy Polacy-katol 20.01.08, 14:33
              w przeciwieństwie do ciebie?
          • reakcjonista1 Re: W "Strachu" jest incydent, kiedy Polacy-katol 20.01.08, 10:50
            > prawie zaciukali innego Polaka-katolika podczas pogromu-masowego mordu w
            > Kielcach, bo miał "niepolsko" brzmiące nazwisko.
            > Taka to ślepota tej katoendecji UBeckiej.

Od kiedy Polacy-katolicy pracowali w UB????
            Z tego co ja wiem brano tam męty podobne tobie.
            • socjalliberal Re: W "Strachu" jest incydent, kiedy Polacy-katol 20.01.08, 10:55
              A ciekawy problem zauważyłeś - na paruset żydów w UB i milicji, pracowało tam
              paręset tysięcy Polaków-katolików - a mimo to, nie odczuwano potrzeby palenia
              Polaków w stodołach, hmm...

A biorąc pod uwagę, że przecież Polak to katolik w 99,9% przypadków...;)

Przykład Piaseckiego pokazuje, jak świetnie Katoendecja z Ubecją współżyła.
              Teraz także, gdy opluwają Grossa, i co za tym idzie, Roweckiego-razem z AK- jako
              polonofobów i polakożerców.
              • reakcjonista1 Re: W "Strachu" jest incydent, kiedy Polacy-katol 20.01.08, 19:41
                > A ciekawy problem zauważyłeś - na paruset żydów w UB i milicji, pracowało tam
                > paręset tysięcy Polaków-katolików - a mimo to, nie odczuwano potrzeby palenia
                > Polaków w stodołach, hmm...

Po pierwsze skąd wiesz, że to było "paręset tysięcy Polaków-katolików"? jaki tam
                był procent katolików, jaki Polaków, jaki Żydów i jakie stanowiska zajmowali
                Polacy a jakie Żydzi.

To raz. Dwa, mowa jest w wypadku Roweckiego o roku 1941 a nie latach powojennych.

> A biorąc pod uwagę, że przecież Polak to katolik w 99,9% przypadków...;)

To tylko w towarzysza, grossowej wizji świata. Pewne jest, że wiekszości wiara
                katolicka raczej przeszkadzała... to twoi towarzyszu przodkowie ideologiczni.

> Przykład Piaseckiego pokazuje, jak świetnie Katoendecja z Ubecją współżyła.

Z tego powodu Polska ma wypłacić te 65 mld dolków, czy nie?

> Teraz także, gdy opluwają Grossa, i co za tym idzie, Roweckiego-razem z AK- jak
                > o
                > polonofobów i polakożerców.

Permanentnie odwracasz kota ogonem, rzniesz głupa... więc dyskusja z tobą nie ma
                sensu. To już było wyjasniane czym różni się "Grot" od tego rasisty Grossa.
                • rydzyk_smigly Te, numerowany mądrala 20.01.08, 20:05
                  może Andrzeja Paczkowskiego rzeczyta "Komunizm - ideologia,
                  system,ludzie" z 2002 roku, rozdział "Żydzi w UB, próba weryfikacji
                  stereotypu", gdzie na stronie 197/198 stoi jak byk,że Żydów w UB (na
                  stanowiskach kierwoniczych, bo tylko na takich bywali),że łącznie z
                  Wojewódzkimi Urzędami UB nie mogło być więcej niż 15%, że dane są
                  zachowane jedynie dla lubelskiego, gdzie na 1122 pracowników było 19
                  Żydów, a woj. rzeszowskim na 102 ubeków wojewódzkich były 4 osoby
                  narodowości żydowskiej, zaś w MBP na kierowniczych stanowiskach (od
                  kierownika wydziału wzwyż) szacuje ich 30%?
                  Niech przeprowadzi sobie obliczenie: ok. 25tys ubeków w kraju w
                  latach 46-50, w czym MBP i ubecja wojewódzka nie liczyły więcej niż
                  4-5000 osób.
                  Reszta to eskimosi, podobnie jak 550tys. pepeerowców w 47 roku i
                  250tys ludzi w całym aparacie represji przy ludności żydowskiej
                  liczącej wówczas maksymalnie 250-280tys ludzi, wliczywszy w to
                  dzieci, kobiety, młodzież i starców.

Te informacje o 65 miliardach zielonych, co to je "Polska ma
                  wypłacić" to skąd, niech podrzuci jakąś linkę,co?
        • stranger.pl Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 10:53
          venus99 napisał:

"Kalkstein-ZAWODOWY oficer WP,ze znanej,starej polskiej rodziny."

Idź bredzić gdzie indziej - jak facet urodzony w... 1920 r. mógł
          być... zawodowymm oficerem (II RP)?

W dodatku jaki z niego Polak?

W warunkach konspiracji (za okupacji - II w. ś.) otrzymał nominację
          na podporucznika - ale gostku w warunkach konspiracji (Podziemnego
          Państwa) nie było zawodowej armii i zawodowych oficerów w okupowanej
          Polsce!

Może byś się tak mniej błaźnił:P
          • venus99 Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 14:43
            AK była traktowana jako część WP i obowiązywały w niej takie same
            zasady nominacji i awansów jak w WP, na podstawie tych
            samych,przedwojennych przepisów.
            • stranger.pl Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 15:26
              Nie mędrkuj bo brniesz dalej w kompletnym braku znajomości tematu -
              AK nie była armią ZAWODOWA a ty twierdziłeś że (Żyd) Kalkstein
              był: „-zawodowy oficer WP,ze znanej,starej polskiej rodziny”

W 1939 r. miał 19 lat - za młody aby być podczas pokoju zawodowym
              oficerem i nie te progi.

A jego kariera w AK nie była kariera zawodowca bo AK była formacją
              militarną ale nie... zawodową – tam mało kto otrzymywał płace za
              pracę w AK i na pewno nie takie coś jak Kalkstein:P
              • venus99 Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 16:15
                po informacji,że Kalkstein był zydem opadły mi nie tylko ręce.w tej
                sytuacji nie widzę możliwości dalszej wymiany poglądów.
                proponuję powrót do szkoły.powszechnej tez.
                • stranger.pl Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 16:43
                  To ty mało wiesz o Kalksteinie - nota bene autorze konspektu
                  scenariusza do znakomitego serialu "Czarne Chmury" - pisanego przez
                  Kalksteina w Strzelcach Opolskich (więzieniu):P
                  • x2468 Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 17:22
                    Zawsze byles,jestes i pozostaniesz idiota.Kalksteinowie to stara Pomorska
                    rodzina.Zasluzyli sie wielokrotnie w walkach po stronie Polski.Na tyle ze maja
                    na pomorzu,np w Gdyni swoja ulice.Ulice Kaksteinow.Co nawt taki matolek jak
                    sranger moze sprawdzic chocby na planie miasta Gdyni.
                    Tu link opwiadajacy nieco o Kalksteinach.Dotyczy ich rodowego siedliska Klonowki
                    na Kociewiu.
                    kociewiak.pl/gminy/starogard_gmina/index.php?option=com_content&task=view&id=80
                    • stranger.pl Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 17:34
                      Błażnie mówimy o Ludwiku Kalksteinie-Stolińskim, urodzonym w
                      Warszawie w rodzinie mieszkającej w Warszawie a nie na Pomorzu:P
                      • x2468 Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 18:50
                        Przeczytaj polglowku link o Klonowce.Historia zaczyna sie od opuszczenia
                        Klonowki przez Kalksteinow.Pogrzeb gamoniu w histori Olecka.Znajdziesz tam
                        rowniez historie rodziny Kalksteinow.Kalkstein opuscil(zmuszony do ucieczki
                        przez Elektora Brandenburskiego) to miasto i osiedlil sie w Warszawie.Pozniej
                        zostal przez Prusakow porwany i stracony w Krolewcu.W Warszawie pozostaly jego
                        zony i dzieci.Trzech synow bylo polskimi oficerami.
                        Czy naprawde tylko matoly przynaleza do tzw "polskiej prawicy"?
                        • janosik6 Re: niestety x2468 ale polska prawica moze sie 20.01.08, 20:22
                          poszczycic jedynie TYLKO i wylacznie tylko tym ,ze ma zgromadzona w
                          swoich szeregach najwiecej idiotow , debili i pedalow .
                          A wystarczy tylko tutaj poczytac a juz nie bede odsylal na inne
                          pokoje i wnioski same sie nasuwaja..
                          panowie i panie z prawicy jestescie pojeby i tylko z takich jajek
                          mogliscie wytrysnac..
                        • stranger.pl Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 21:21
                          Co robisz za idiotę? - w linku o Klonówce masz napisane tak:
                          " po ŚMIERCI OSTATNICH Kalksteinów w 1911 r. objął Klonówkę -
                          zgodnie z przechowywanym do dzisiaj testamentem (Michał Kalkstein
                          zm. w 1911, a jego żona w 1909 r.)."

To jakaś inna rodzina której ostatni członkowie zmarli w 1911 r.!
                          • x2468 Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 22:52
                            Nie patologiczny osiolku.To ta sama rodzina.Zapytaj P.Kunerta,ktory kiedys
                            zajmowal sie sprawa aresztowania "Grota"
                            Tu masz inny dowod na polskosc rodziny Kalksteinow:
                            www.um.olecko.pl/czasy/12.htm
                            • stranger.pl Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 23:05
                              Gostku jesteś żałosny - to nie jest ta sama rodzina.

Ciągle dajesz linki do rodziny Kalksteinów z XVIII w. której ostatni
                              potomek (jak widać z tych tekstów) zmarł w... 1911 r! - gdzie jest
                              czarno na białym że Ludwik Kalkstein który wydał gen. Grota-
                              Roweckiego pochodził z tej rodziny?

Nie masz takiego linku wiec nie fanzol i nie ogrywają mądralę -
                              który nadrabia swoje kłamstwa chamskim językiem i inwektywami.
                              Nie masz nawet cywilnej odwagi przygnać że łżesz!

Kończę z tobą oszuście.
                              • x2468 Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 20.01.08, 23:57
                                Osiolku patologiczny.Jak to sie stalo ze potomek wymarlej rodziny znalazl sie na
                                Liscie Katynskiej?Czyzby zycie po zyciu? www.grot.rowecki.prv.pl/zdrajcy.html
                                www.katedrapolowa.pl/ofiary.php
                                Ludwik Kalkstein Stoinski wydal wraz z Blanka Kaczorowska i Swierczewskim Grota
                                Roweckiego.
                                • stranger.pl Re: Gen. Grot-Rowecki wydany Niemcom przez osobni 21.01.08, 00:39
                                  Gostku w linku który podałeś wczesniej jest napisane jak byk:

"...Szymona Rudowskich - dwór i majątek. W ten sposób mój ojciec,
                                  Wacław, PO ŚMIERCI OSTATNICH KALKSTEINOW w 1911 r. objął Klonówkę -
                                  zgodnie z przechowywanym do dzisiaj testamentem (Michał Kalkstein
                                  zm. w 1911, a jego żona w 1909 r.)..."

kociewiak.pl/gminy/starogard_gmina/index.php?option=com_content&task=view&id=80

Gostku "po śmierci OSTATNICH Kalksteinów - zrozumiałeś chłopaczku.
                                  Jak nie to napisz sobie to białą krea na kominie - może zrozumiesz
                                  co znaczy "ostatni Kalkstein zmarły w 1911 r.

To są dwie rózne rodziny - pochodzące z Prus ale nie mające ze sobą
                                  nic wspólnego!

Zbłażniłeś się:P Twoje "własne" linki neguja twoje słowa:P
    • kukipl Nie przejmujcie się "Strachem" grossa to tylko 20.01.08, 10:51
      trauma żydów amerykańskich po ich bezczynności i braku zaangażowania w walce
      przeciwko eksterminacji żydów w Europie. Trauma leczona piórem polskiego żyda za
      grube pliki USD
    • janoo.1 [...] 20.01.08, 12:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka