doc.torov 06.03.08, 18:22 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4997223.html Lasota i Dajczgewand nadaja na Michnika wiec dostali Komandorski. ( o Dziegiel ni słyszałem ) Celiński nie nadaje więc tylko oficerski... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Re: Lista odzanaczonych 06.03.08, 18:28 No, zupa_grzybowa dostal Komandorskiego...ciekawe, czy wzial ze soba Pejszns, bo na Aquanecie nie ma ani jego, ani jej? Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Lista odzanaczonych 06.03.08, 18:45 Ciekawe, że nikt się nie zastanawia dlaczego Michnik nie dostał medalu od człowieka honoru Jaruzelskiego ani od kolezki od kielicha Kwasniewskiego. Moze on nie zasłuzył sobie Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Przejrzyj jeszcze raz liste i powiedz, kto z tej.. 06.03.08, 18:51 ..grupy najwiecej zrobil dla powstania jakosciowo roznej od PRL-u Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Przejrzyj jeszcze raz liste i powiedz, kto z 06.03.08, 18:53 Myślę, że nikt z działających w tamtych czasach nie miał większego wpływu na wypadki z 89 r. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Pojdzmy dalej..poniewaz to dzieki pracy... 06.03.08, 19:01 ...opozycji w roznych latach a szczegolnie na przelomie lat 88/89 zawdzieczamy ulomny ale demokratyczny ksztal panstwa z preziem Kaczynskim jako beneficjentem, czy nie ladnie z jego strony byloby ten fakt docenic? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Lista odzanaczonych 06.03.08, 21:20 zupagrzybowa i patience pewnie świętuję taki zaszczyt.) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Lista odzanaczonych 06.03.08, 19:19 > ( o Dziegiel ni słyszałem ) > 11. Dzięgiel Jadwiga ur. 10.09.1943r studentka Wydziału Filozofii, mieszka w DS. przy ul.Kickiego 12. W ubiegłym roku brała udział w doręczaniu listu protestacyjnego w sprawie A.Michnika Rektorowi UW. Jest pod wpływem głoszonych przez tę grupę haseł opozycyjnych. Bierze udział w organizowaniu wichrzycielskich akcji politycznych. Za podpisanie w roku ubiegłym petycji do Rektora w sprawie A.Michnika i jej obronie w związku z tym została wykluczona z PZPR. Brała czynny udział w demonstracji pod Teatrem Narodowym w dniu 30.01.br. www.polskaludowa.com/dokumenty/marzec68/broszura_kwpzpr.htm#6 Odpowiedz Link Zgłoś