Gość: onad shit w TVN BOJKOT TVN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 19:07 Pseudo inteligentny redaktor naczelny wydania w TVN pokusił się o nadanie tego filmu w TV broniąc się tym że jego telewizja ma misję do spełnienia tj pokazać prawdę. Nic bardziej mylnego. Chodzi jedynie o to że "jego" stacja podskoczy w rankingu oglądalności = więcej reklamodawców = większa kasa = nagroda za wyniki. To tyle drodzy Państwo. Nie oglądajcie tej stacji. To co nadają to 10 minut reklam co 20 minut programu. A treść - "rzeźbienie w gówn..." I tyle. Ja się nie zniżę do ich poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtg Re: BOJKOT TVN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 19:12 w zamian za TVN polecam telewizję Łukaszenki tam nie ma reklam i nie wszystko co bulwerujące się pokazuje i jest ładnie i dobrze... sielanka i to oglądaj... RTG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca puknij sie w glowe IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 19:35 Gość portalu: onad shit w TVN napisał(a): > Pseudo inteligentny redaktor naczelny wydania w TVN pokusił się > o nadanie tego filmu w TV broniąc się tym że jego telewizja ma > misję do spełnienia tj pokazać prawdę. Nic bardziej mylnego. > Chodzi jedynie o to że "jego" stacja podskoczy w rankingu > oglądalności = więcej reklamodawców = większa kasa = nagroda za > wyniki. To tyle drodzy Państwo. Nie oglądajcie tej stacji. To co > nadają to 10 minut reklam co 20 minut programu. A treść - > "rzeźbienie w gówn..." I tyle. Ja się nie zniżę do ich poziomu. A mozna Tobie przypierdolic miedzy oczy i stwierdzic, ze sam jestes temu winien bo powinienes sie obronic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bola Bojkotuj lepiej taką szkołę IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 19:53 Bojkot tvn to jak zabicie poslańca, który przekazał złą wiadomość. A co w takim razie zrobić z wlaściwymi autorami tego "spektaklu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adan Re: BOJKOT TVN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 05.09.03, 20:21 Gość portalu: onad shit w TVN napisał(a): > Pseudo inteligentny redaktor naczelny wydania w TVN pokusił się > o nadanie tego filmu w TV broniąc się tym że jego telewizja ma > misję do spełnienia tj pokazać prawdę. Nic bardziej mylnego. > Chodzi jedynie o to że "jego" stacja podskoczy w rankingu > oglądalności = więcej reklamodawców = większa kasa = nagroda za > wyniki. To tyle drodzy Państwo. Nie oglądajcie tej stacji. To co > nadają to 10 minut reklam co 20 minut programu. A treść - > "rzeźbienie w gówn..." I tyle. Ja się nie zniżę do ich poziomu. ------------------------------- Bydle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heretic Re: BOJKOT TVN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.protonet.pl 05.09.03, 20:41 Gość portalu: onad shit w TVN napisał(a): > Pseudo inteligentny redaktor naczelny wydania w TVN pokusił się > o nadanie tego filmu w TV broniąc się tym że jego telewizja ma > misję do spełnienia tj pokazać prawdę. Nic bardziej mylnego. > Chodzi jedynie o to że "jego" stacja podskoczy w rankingu > oglądalności = więcej reklamodawców = większa kasa = nagroda za > wyniki. To tyle drodzy Państwo. Nie oglądajcie tej stacji. To co > nadają to 10 minut reklam co 20 minut programu. A treść - > "rzeźbienie w gówn..." I tyle. Ja się nie zniżę do ich poziomu. To ze oni to nadali, mnie nie obchodzi. Mnie obchodzi co nadali. TRownie dobrze mogl to nadac POlsat. Over Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbert Re: BOJKOT ? Śpij spokojnie gamoniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 20:54 Gość portalu: onad shit w TVN napisał(a): >TVN (...) Nie oglądajcie tej stacji (...) "rzeźbienie w gówn..." I tyle. >Ja się nie zniżę do ich poziomu. ============ Dear shit, to sie dobrze składa, bo w Toruniu jest centrum moralizatorstwa, z którego płynie dobry przykład dla całej Polski. Możesz sobie posłuchać na radyjku albo poogladac na satelicie. A TVN nie oglądaj, bo to nie dla ciebie, dear shit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: BOJKOT TVN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 21:25 Do TVN mozna mieć pretensję, że dopiero teraz pokazała to, co sie dzieje wszędzie i od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAGODA Re: BOJKOT TVN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sptelek.com.pl 05.09.03, 21:39 Gość portalu: onad shit w TVN napisał(a): > Pseudo inteligentny redaktor naczelny wydania w TVN pokusił się > o nadanie tego filmu w TV broniąc się tym że jego telewizja ma > misję do spełnienia tj pokazać prawdę. Nic bardziej mylnego. > Chodzi jedynie o to że "jego" stacja podskoczy w rankingu > oglądalności = więcej reklamodawców = większa kasa = nagroda za > wyniki. To tyle drodzy Państwo. Nie oglądajcie tej stacji. To co > nadają to 10 minut reklam co 20 minut programu. A treść - > "rzeźbienie w gówn..." I tyle. Ja się nie zniżę do ich poziomu. pewnie z polsatu jesteś ,albo masz gorączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mop Re: BOJKOT TVN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.03, 22:36 Nic nie rób , popieraj tych debili gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojkot TVN Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 19:09 Pseudo inteligentny redaktor naczelny wydania w TVN pokusił się o nadanie tego filmu w TV broniąc się tym że jego telewizja ma misję do spełnienia tj pokazać prawdę. Nic bardziej mylnego. Chodzi jedynie o to że "jego" stacja podskoczy w rankingu oglądalności = więcej reklamodawców = większa kasa = nagroda za wyniki. To tyle drodzy Państwo. Nie oglądajcie tej stacji. To co nadają to 10 minut reklam co 20 minut programu. A treść - "rzeźbienie w gówn..." I tyle. Ja się nie zniżę do ich poziomu. ----------------------------------------------------------------- --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marijo Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.stacje.agora.pl 05.09.03, 19:10 TVN chyba nie wiedział co robi emitując ten program. Przecież dzieki temu zachęcił inne klasy do kolejnych popisów przed kamerą. Te gnoje są teraz dumni z tego, że są w TV. Zamazali im mordy, ale każdy z ich otoczenia wie kto, jest kim. No cóz, niektórzy dla sławy przyświęcają głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ bojkot tvn!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 19:11 Pseudo inteligentny redaktor naczelny wydania w TVN pokusił się o nadanie tego filmu w TV broniąc się tym że jego telewizja ma misję do spełnienia tj pokazać prawdę. Nic bardziej mylnego. Chodzi jedynie o to że "jego" stacja podskoczy w rankingu oglądalności = więcej reklamodawców = większa kasa = nagroda za wyniki. To tyle drodzy Państwo. Nie oglądajcie tej stacji. To co nadają to 10 minut reklam co 20 minut programu. A treść - "rzeźbienie w gówn..." I tyle. Ja się nie zniżę do ich poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: bojkot tvn!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 19:35 Gość portalu: GOŚĆ napisał(a): > Pseudo inteligentny redaktor naczelny wydania w TVN pokusił się > o nadanie tego filmu w TV broniąc się tym że jego telewizja ma > misję do spełnienia tj pokazać prawdę. Nic bardziej mylnego. > Chodzi jedynie o to że "jego" stacja podskoczy w rankingu > oglądalności = więcej reklamodawców = większa kasa = nagroda za > wyniki. To tyle drodzy Państwo. Nie oglądajcie tej stacji. To co > nadają to 10 minut reklam co 20 minut programu. A treść - > "rzeźbienie w gówn..." I tyle. Ja się nie zniżę do ich poziomu. > Pierdolniety polaczku nie zmieniaj nickow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: bojkot tvn!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 19:45 Lepiej nic nie mow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: bojkot tvn!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:00 Gość portalu: Jakub napisał(a): > Lepiej nic nie mow A moze mi tak wyjasnisz dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj... Re: bojkot tvn!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 21:13 a po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydres tępi dresiarze za dużo sobie pozwalają. IP: 213.227.71.* 05.09.03, 19:12 Precz z dresami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: engelbert Polski katolicyzm. IP: *.devs.futuro.pl 05.09.03, 19:22 Tłumy Polaków co niedzielę w kosciołach. A taki jest tego efekt. Tak się uczy zasady miłosci bliżniego w polskim kosciele. Polska fasadowość wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Polski debilizm IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 19:26 Gość portalu: engelbert napisał(a): > Tłumy Polaków co niedzielę w kosciołach. A taki jest tego > efekt. Tak się uczy zasady miłosci bliżniego w polskim > kosciele. Polska fasadowość wiary. Pierdolniety Polaczku o ile mi wiadomo to nie kosciol jest winny temu co sie stalo w Toruniu. Moge miec pretensje do kosciola, ze nie prowadzi wojen krzyzowych bo jednego pierdolnietego polaczka czyli Ciebie byloby mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Polski katolicyzm. IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 05.09.03, 21:18 Gość portalu: engelbert napisał(a): > Tłumy Polaków co niedzielę w kosciołach. A taki jest tego > efekt. Tak się uczy zasady miłosci bliżniego w polskim > kosciele. Polska fasadowość wiary. To dlatego że kpi się z Kościoła z księży z wiary jest tak jak jest. Nie ma autorytetów . Wszystko można !!! Boga nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Polski katolicyzm. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 21:29 Zbaczamy od tematu, ale od kiedy klecha jest dla ciebie bogiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: engelbert Re: Polski katolicyzm. IP: *.devs.futuro.pl 05.09.03, 21:55 Gość portalu: engelbert napisał(a): > Tłumy Polaków co niedzielę w kosciołach. A taki jest tego > efekt. Tak się uczy zasady miłosci bliżniego w polskim > kosciele. Polska fasadowość wiary. Pozory .....taakie jak Licheń .Spazmatyczne demonstracje abrobaty dla papieza jak odwiedza Polskę. Milony ludzi którzy deklaruja swoją jedność z Bogiem Ale po spektaklu ( jak po mszy ) można znów być sobą. To nasze prawdziwe ego ujawnia się wszędzie .. w szkole , w pracy , w polityce , na drodze itd. O tym kim jesteśmy mówią nasze czyny, nie deklaracje. Incydent w tej szkole jest naszym wizerunkiem w lustrze. Tacy jesteśmy. Musimy zacząć nad sobą pracować aby to zmienić na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 19:18 Za łamanie godności człowieka, łamanie podstawowych praw ci młodzi ludzie powinni dostać wilczy bilet, oburzył mnie fakt, że zostaną przeniesieni do innych szkół- trzeba tępić bezmózgowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj... Ludzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 19:35 Czytałam większość komentarzy i... szczerze powiedziawszy jestem "nieco" zaniepokojona. Czy wszyscy są tacy niesamowicie "prawożądni", jeśli starają się usprawiedliwić postępowanie takiego kompletnie nienadającego się do swojej pracy nauczyciela?! Miewałam już dobrych kilku nauczycieli - gorszych lub lepszych - ale gdybym natrafiła na tak niekompetentnego człowieka prawdopodobnie przeniosłabym się do innej klasy! Nie mógł wtedy wyjść - no dobrze, ale dlaczego pozwolił sobie wejść na głowę?! Mówi się, że "okazja czyni złodzieja", wobec czego uważam, że mamy tu przykład typowego związku przyczynowo - skutkowego. Najwyraźniej wczesne nauki mamusi poszły na marne - "jeśli cię jakieś dziecko uderzy - natychmiast przyjdź i powiedz mi o tym". Nie zrobił tego. Ktoś powie, że się bał. Ludzie!!! Ten człowiek jest odpowiedzialny za WYCHOWANIE młodzieży!!! I teraz uczy w innej szkole!!!? Współczuję zarówno dzieciom jak i rodzicom tych dzieci, które on teraz uczy... Kuratorium skontrolowało to technikum i wyniki były "zadowalające"... No gratuluję!!! Żeby nikt się nie zbulwersował i nie dostał na miejscu zawału - nie pochwalam akurat takiego zachowania, ale przypuszczam, że początkowe "akcje" na jego lekcjach były duuuużo lżejsze. Czemu wtedy nie zareagował???!!! Ma to, na co zasłużył. (Do zastanowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Oj jo joj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 21:35 Po pierwsze te "dzieci" mają po 18-19 lat, niektórzy 20. Dorośli ludzie. Dawno wyrośli z "obowiązku szkolnego". Ja w ich wieku byłem już studentem Politechniki. I ani mnie, ani moim rówieśnikom nawet do głowy by nie przyszło, że można się nieuprzejmie zachować wobec profesora. Także i na lektoracie z angielskiego. Ja studiowałem, żeby zdobyć potrzebną inżynierowi wiedzę i dyplom. A po co ci młodzi, ale już dorośli ludzie chodzą do technikum budowlanego? Nie po to, żeby zdobyć wiedzę i uprawnienia technika budowlanego i maturę - konieczną, jeśli się chce iść na studia? Myślisz, że, zwłaszcza teraz, znajomość angielskiego nie jest im potrzebna? Piszesz, że ów nauczyciel nie ma kwalifikacji. A co o tym wiesz? Może jest spokojnym, miłym człowiekiem świetnie potrafiącym uczyć, mającym wszystkie wymagane dyplomy? Ale dobra. Załóżmy, że ci jego prześladowcy byli niezadowoleni z jego oksfordzkiego akcentu lub sposobu prowadzenia zajęć. To przecież mogli się formalnie zwrócić o zmianę anglisty. A co zrobili? Jeden seans poniżania człowieka sami sfilmowali. Oglądaliśmy go wczoraj w TVN. Ale ta gehenna trwała ponoć pół roku. I ty naprawdę uważasz, że mu się to słusznie należało? Tak jak tej pobitej pani z dzieckiem "bo zupa była za słona"? A jak będziesz iść ulicą i opadnie cię kilkunastu takich 18-20 latków i weżmie pod fleki, bo im się twój nos, albo fryzura nie spodoba? To będzie twoja wina, bo po cholerę łazisz po ulicy z takim nosem i fryzurą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj... Re: Oj jo joj IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 23:32 Owszem, konstruktywna kytyka, ale najwyraźniej nie do końca wyraziłam się jasno. Pod pojęciem "kwalifikacje" miałam na myśli umiejętność uczenia, a nie posiadaną wiedzę. On, jako pedagog, zupełnie nie nadaje się na nauczyciela, szczególnie w "trudnej klasie", jak to zostało określone. Dlaczego wobec tego się podejmował tego zadania, którego prawdopodobnie nawet doświadczony nauczyciel nie byłby skory zrobić? Wiesz, to nie jest to, że on nie wiedział, na co się porywa. Ale się bał? No ale przecież to jest dorosły, poniekąd (przynajmniej powinien być) odpowiedzialny za swoje i ich życie, prawda? Nie chcę ich tutaj bronić (pomimo że oczywiście to robię), ale nie można ukarać tylko ich. Przecież to absurd! Poza tym istnieje coś takiego, jak presja grupy, więc nie rozumiem, dlaczego cała klasa została zawieszona... Niemniej jednak serdecznie dziękuję Ci, że pokusiłeś się o ripostę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Oj jo joj IP: 62.233.240.* 06.09.03, 00:45 po pierwsze: nie wiesz w jaki sposob funkcjonuje szkola - nauczyciel nie wybiera sobie klasy ale jest ona mu przydzielana przez dyrektora na poczatkku roku lub przy zatrudnianiu go (w czasie roku) po drugie: wyobraz sobie ze ucze w klasie tzw. wyrownawczej i jest bardzo niewielu nauczycieli ktorzy potrafia sobie poradzic z osobami ktore sie w niej znajduja, jednak ktos ich musi uczyc, mozesz mi uwierzyc ze nie ma nauczycieli, ktorzy z wlasnej woli poszliby do szefowej i poprosili o uczenie w tej klasie po trzecie: kazdy z uczniow klasy opisywanej przez gw i tvn mial i ma swiadomosc bezkarnosci i tak samo jest z uczniami we wszystkich "trudnych" klasach i szkolach. droga do usuniecia ucznia ktory zachowuje sie w sposob wulgarny, chamski i uragajacy wszelkim normom jakiegokolwiek zachowania jest zmudna i dluga i zazwyczaj nie starcza czasu przez trzy lata gimnazjum lub szkoly sredniej zeby ja zrealizowac, ergo: nauczyciel jezeli nawet nie boi sie ucznia, moze byc zastraszony przez "kolegow" tego ucznia, ktorzy czekaja na niego przed szkola; jezeli jezdzi samochodem, to ma jak w banku ze straci kola/szyby/wycieraczki (kto nie wierzy niehc poprzeglada archiwa gw - katowice rok 2002, gimnazjum - uczen wybil nauczycielowi szyby w aucie). i mimo wszystko znajduja sie ludzie ktorzy z mlodzieza chca pracowac. ja jestem nauczycielem a coraz czesciej czuje sie jak frajer, kory przychodzi do pracy tylko po to, zeby za plecami uslyszec, ze jest ch.... czy maja jakis powod zeby tak nas nazywac? wydaje mi sie ze nie, ale pewnie znajdzie sie zaraz psycholog, ktory wytlumaczy mi, ze to normalne, ze biedny chlopczyk w ten sposob odreagowuje stres i najlepiej nie zwracac na to uwagi - jak sie konczy zwracanie uwagi widzimy dzis w telewizji i w Gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka trzymaj się nauczycielu!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 06.09.03, 11:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka znów się zgadzam mocno IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 06.09.03, 11:50 dokładnie: odpowiedzialnośc za agresję!!! nic jej nie usprawiedliwia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka KObietooooooooooooooooo!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 06.09.03, 11:56 czy To jest tak trudne: czym innym jest nieudolnośc nauczyciela, który byc może prowokował swoim zachowaniem, ale (Kobieeeeeto!!!!) NIC nie usprawiedliwia agresji, znęcania się, okrucieństwa. To chyba oczywiste. Opinie takie jak Twoja naprawde dobijają: to są fundamentalne sprawy!!! Czy miałabys ochote zostac poturbowana, szarpana, poniżana bo zabrakło Ci kompetencji... co za ograniczony punkt widzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emfa Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.chello.pl 05.09.03, 19:23 W tym roku zrezygnowałam z pracy w szkole. Wprawdzie uczyłam w specyficznej placówce, bo dla młodzeży z problemami natury psychologicznej i psychiatrycznej, ale przez kilkanaście lat nie zdarzyło mi się doświadczyć chamstwa czy braku szacunku. Zmieniło to się przed klikoma laty, kiedy do naszego liceum doklejono gimnazjum. Wtedy po raz pierwszy od piętnastolatka usłyszałam "wynocha stąd", pani z administracji uczeń polecił: "spier... do cyferek", nauczycielce od polskiego uczeń obiecał, że "z mordy jej zrobi puzzle żyletką", pani od matematyki dowiedziała się, że "ch...jej w d....", a panią od rosyjskiego zapytano: "co się, k...., gapisz". Odeszłam dlatego, bo nie chciałam usłyszeć po raz drugi "wynocha" i z obawy, że przyzwyczaję się do chamstwa i agresji. Bez sensu jest gadanie o "radzeniu" czy "nieradzeniu" sobie, ja się do tej pory w ogóle nie musiałam zastanawiać, czy sobie radzę czy nie. Kretyńska jest reakcja niektórych moich kolegów, którzy na moją opowieść reagowali słowami: "ja bym sobie na to nie pozwoliła!". Zaobserwowałam też dość kuriozalną postawę nauczycieli wobec takich sytuacji: po pierwsze: najlepiej nie przyznawać się do owego "nieradzenia sobie", bo to wstyd i hańba i można choćby stracić miejsce pracy, natomiast dyrekcja przymyka oko na takie fakty, bo jest to jeden kłopot z głowy mniej.A tak naprawdę mam wrażenie, że jedni drudzy młodzieży po prostu się boją ( ia jak widać słusznie). Opisana historia nie jest ani nowym ani szczególnym zjawiskiem. Dzięki Wyborczej za to, że poruszyła problem. Zasługuje na swoje hasło reklamowe, bo jest rzeczywiście gazetą, której nie jest wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Tylko szkoda, kiedy porzadni ludzie odchodzą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 21:48 ...bo wtedy, jak w teorii pieniądza, gorsze wypiera lepsze. Pozdr. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Moja opinia i propozycja IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 19:24 Jezeli mam przyjemnosc zabrania glosu i wygloszenia opinii w sprawie pierdolnietych torunian to pozwole sobie wyglosic bardzo kontrowersyjna opinie. Po pierwsze mam propozycje. Wszystkich winnym tej ZBRODNI oraz ich rodzicom nalezy zlozyc propozycje do wyboru. Albo zapakujecie sie do workow z przywiazanymi 5 kilogramami kamieni i skoczycie do Wisly albo wyjedziecie na 5 lat pobytu do Korei Północnej. Jezeli rodzicie i kuratorzy twierdza, ze nauczyciel sam jest sobie winien bo nie posiadal odpowiednich kwalifikacji to ja chcialbym stanac przed taka osoba. Jezeli takiej pani Annie Zawiszy przypierdolilbym miedzy oczy to pozniej powiedzialbym, ze sama sobie jest winna bo nie ma kwalifikacji do tego aby obronic sie. Nie widze miejsca w spoleczenstwie dla takich pierdolnietych polaczkow jak ci z Torunia. Dopoki nie zobacze ich nekrologow albo biletu do Phenianu z prawem powrotu za 5 lat to miasto Toruń bede uwazal za PIERDOLONE MIASTO a ich mieszkańcow za PIERDOLNIETYCH POLACZKOW. Gdyby taka gwiazda filmowa pojechala do Phenianu i przez 5 lat budowala idee Dżucze to mysle, ze odechcialoby się znecania fizycznego i psychicznego nad innmi. Jezeli ktos jest zbulwersowany moimi propozycjami i opiniami to zycze mu wszystkiego najlepszego. Najlepiej jak bedzie mozna sie tak takim idiota poznecac wsadzajac mu kubel na glowe. ps. Czy teraz ktos jest zdziwiony, ze W Lodzi wladze nie zgodzily sie na cos takiego jak PARADE WOLNOSCI??? Ja nie jestem zdziwiony i wlasnie za takie decyzje szanuje pana Kropiwnickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja brawo doradca ! TO BYDLO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ght.iadfw.net 05.09.03, 19:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Dziekuje IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:05 Dziekuje za uznanie. Chcialbym aby ten rodzaj kary jaka zaproponowalem byl straszakiem dla innych , ktorzt uwazaja, ze sa cool, spoko, wporzo, nara i zajebisci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel POKAZOWY PROCES IP: 62.233.240.* 06.09.03, 00:51 Gość portalu: doradca napisał(a): > Dziekuje za uznanie. Chcialbym aby ten rodzaj kary jaka zaproponowalem byl > straszakiem dla innych , ktorzt uwazaja, ze sa cool, spoko, wporzo, nara i > zajebisci. > Pozdrawiam najpierw proponowalbym pokazowy proces, pregiez, baty na goly zadek - dla wszystkich rodzicow, uczniow i broniacych ich pracownikow szkoly. ci uczniowie to nawet nie osoby - to bydleta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aduś Re: Moja opinia i propozycja IP: *.devs.futuro.pl 05.09.03, 19:51 Proponuję Ci iść do psychologa. Masz problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Moja propozycja IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:06 Gość portalu: aduś napisał(a): > Proponuję Ci iść do psychologa. Masz problemy. W przeciwienstwie do Ciebie nie mam zadnych problemow. Baw sie dobrze. Najlepiej sam ze soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Moja opinia i propozycja IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 06.09.03, 01:25 być może "doradca" ma problemy, ale ma w tej sprawie rację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm.. bywa i tak... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:50 Aduś ma całkowitą rację! Masz problemy i jeśli tego nie zauważasz to tylko świadczy o zaawansowanym stadium Twojej nerwicy czy innego tego typu stanu... Jeśli natomiast (w co wątpię) w istocie dzieje się inaczej - nie gadaj po próżnicy, bo to nie ma sensu, a Twoja reakcja jest tylko potwierdzeniem tezy, że agresja jest w naszym państwie poważnym problemem społecznym. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: bywa i tak... IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:02 Gość portalu: hmm.. napisał(a): > Aduś ma całkowitą rację! Masz problemy i jeśli tego nie zauważasz to tylko > świadczy o zaawansowanym stadium Twojej nerwicy czy innego tego typu stanu... > Jeśli natomiast (w co wątpię) w istocie dzieje się inaczej - nie gadaj po > próżnicy, bo to nie ma sensu, a Twoja reakcja jest tylko potwierdzeniem tezy, > że agresja jest w naszym państwie poważnym problemem społecznym. Pozdrawiam! Nie mam problemow. Nie mam rowniez milosierdzia dla a ) bandytow b) mordercow c) debili d) idiotow e) poolglupkow f) pierdolnietych polaczkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj.. Re: bywa i tak... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 21:09 Przykro mi, ale to paradoks, wobec czego sam dla siebie nie masz miłosierdzia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbert Re: Moja opinia i propozycja. Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 21:59 Masz rację, Kropiwnicki nie jest gorszy od Kim Dzong Ila, ani nawet od Lukaszenki. Moim zdaniem, jak toś się nie będzie chciał utopić w Wiśle ani wyemigrować do Północnej Korei - to może się przenieść do Łodzi. Tam też filmowcy amatorzy mają sukcesy. Oglądałem jak skopali faceta, tylko za to, że siedział z dziewczyną na ławce. A jak by co - to pogotowie ratunkowe już wie co robić! Łódź by się na polskie centrum reedukacji nadała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tangogolf Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: 81.15.220.* 05.09.03, 19:26 Mam wielką nadzieję, że nauczyciel złoży wniosek o ściganie tej bandy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewqi Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.toya.net.pl 05.09.03, 19:32 Jestem pewna ze nauczyciel byl napietnowany w tej szkole i przezywal duzy stres. Jezeli zbyt dlugo jestesmy pod wplywem negatywnych emocji to ogarnia nas niemoc i czlowiek nie jest w stanie nawet sie bronic. Z drugiej strony jakby wziasc takich delikwentow z osobna na rozmowe i wlepic im kare np. nauka w szkole w odosobnieniu, kazede do innej klasy dać. Może nie byli by tacy juz wtedy odwazni, bo jak sa razem to czuja sie nieodpowiedzialni i bezkarni. Kara jakas musi ich spotkac, a rodziców trzeba nastraszyc ze w przyszlosci moga nie znaleźć pracy, trzeba im długie notki w papierach napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edu Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.icpnet.pl 05.09.03, 19:35 Stwierdzam autorytatywnie, że ten dręczony nauczyciel to kompletne zero pod wzgledem zawodowym, który kompromituje całe środowisko nauczycielskie. Nie mówie juz o tym, że to "du..pa wołowa" a nie "mężczyzna".Powinno się go pozbawić prawa wykonywania zawodu z powodu braku elementarnych kwalifikacji pedagogicznych. Inna sprawą jest zachowanie uczniów. To poprostu zwyczjne gówno, łajno, śmiecie. Boleję nad tym, że pieniądze z moich m.in. podatków państwo wydaje na takie gówno! Relegowanie ich ze szkoły i prokurator to dla nich najmniejsza kara.Ówczesna dyrektorka wraz z wicedyrektorami także powinni opuścić szeregi nauczycieli za brak elementarnego nadzoru. W ogóle mam wrażenie że ta szkoła w Toruniu to wielki kibel (zasrany zresztą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:07 Gość portalu: edu napisał(a): > Stwierdzam autorytatywnie, że ten dręczony nauczyciel to > kompletne zero pod wzgledem zawodowym, który kompromituje całe > środowisko nauczycielskie. Nie mówie juz o tym, że to "du..pa > wołowa" a nie "mężczyzna".Powinno się go pozbawić prawa > wykonywania zawodu z powodu braku elementarnych kwalifikacji > pedagogicznych. Inna sprawą jest zachowanie uczniów. To poprostu > zwyczjne gówno, łajno, śmiecie. Boleję nad tym, że pieniądze z > moich m.in. podatków państwo wydaje na takie gówno! Relegowanie > ich ze szkoły i prokurator to dla nich najmniejsza kara.Ówczesna > dyrektorka wraz z wicedyrektorami także powinni opuścić szeregi > nauczycieli za brak elementarnego nadzoru. W ogóle mam wrażenie > że ta szkoła w Toruniu to wielki kibel (zasrany zresztą) Ciekawe czy tak samo uwazalbys gdyby okazalo sie, ze w zamknietym pomieszczeniu jestes sam z banda kilkunastu wyrostkow??? Zastanow sie czlowieku co Ty sugerujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj... Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:10 W 100% popieram. W końcu jakaś konkretna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp przebaczcie im, bo nie wiedzą co piszą... IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 06.09.03, 01:34 Moja mama jest nauczycielką. Potrafi zapanować nad dzieciarnią, ale jak sama mówi, wśród tej dzieciarni znajdują się tak silne osobniki, że potrafią wyprowadzić z równowagi każdego. Ten anglista był wyjątkowo silny pod tym względem. mnie (zapewne też tobie i wielu innym) już dawno puściły by nerwy i dziś byś siedziała (siedział) za kratkami za fizyczne znęcanie się nad uczniami. Nie życzę Ci tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teacher Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 02:25 Żeby coś autorytatywnie twierdzić, trzeba mieć ku temu podstawy. A nie tylko swobodnie obracający się w jamie gębowej język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 19:41 Za zaistniala sytuacje powinna przede wszystkim odpowiedziec dyrekcja szkoly,ktora doprowadzila do takiego zezwierzecenia tych bydlakow pomylkowo zwanych ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam.... Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.toya.net.pl 05.09.03, 19:43 Nie zawieszona , ale powinna być natychmiast usunięta za szkoły razem z Pania Dyrektor , która przed kamera oznajmiła że było to przedstawienie teatralne . To ja sie pytam dlaczego zespół artystyczny miał zamazane twarze , a nie mogliśmy podziwiac tych gwiazdorów . Szkoda tylko czsu na wyjaśnienia , kto , po co ,dlaczego . T juz nie było chuligaństwo , to kwalifikuje sie tylko do jednego stwierdzenia : Zwyrodnialstwo . ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widelec Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 19:44 Jako nauczyciel mam mieszane uczucia. Z jednej strony ewidentne błędy po stronie nauczyciela, z drugiej rozpoznaję w tych oprawcach własnych uczniów. Na moich lekcjach nie doszło nigdy do takich ekscesów, ale mam wrażenie, że uczniowie czyhają tylko na najmniejszą oznakę słabości, by to wykorzystać. Teraz trzeba pomyśleć, jak ukarać tych uczniów, żeby nikomu nie przyszło stawać się takim "bohaterem". Boję się, że klasowi chuligani poczują się zupełnie bezkarni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:09 Gość portalu: widelec napisał(a): > Jako nauczyciel mam mieszane uczucia. Z jednej strony ewidentne błędy po > stronie nauczyciela, z drugiej rozpoznaję w tych oprawcach własnych uczniów. Na > > moich lekcjach nie doszło nigdy do takich ekscesów, ale mam wrażenie, że > uczniowie czyhają tylko na najmniejszą oznakę słabości, by to wykorzystać. > Teraz trzeba pomyśleć, jak ukarać tych uczniów, żeby nikomu nie przyszło stawać > > się takim "bohaterem". Boję się, że klasowi chuligani poczują się zupełnie > bezkarni... Wedlug mnie nie powinno byc litosci dla tych idiotow. Ja nazywam sprawy po imieniu i uwazam, ze tych PIERDOLNIETYCH TORUNIAN i TORUNIANKI powinni ukarac w takich sposob w jaki zaproponowalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frgo Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.icpnet.pl 05.09.03, 19:51 Ta szkoła to gówno Rydzyka jak i cały Toruń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:10 Gość portalu: frgo napisał(a): > Ta szkoła to gówno Rydzyka jak i cały Toruń! Najpierw pomysl a potem napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dero Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.icpnet.pl 05.09.03, 19:53 Jesteście wy Torunianie łajnem z Rydzykiem i waszymi uczniami na czele! Precz do latryny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:10 Gość portalu: dero napisał(a): > Jesteście wy Torunianie łajnem z Rydzykiem i waszymi uczniami na > czele! Precz do latryny! Tak sobie mysle, ze ojciec Rydzyk na oczy tych debili nie widzial. Oni z reszta jego tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbert Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:10 Gość portalu: doradca napisał(a): > Gość portalu: dero napisał(a): > > > Jesteście wy Torunianie łajnem z Rydzykiem i waszymi uczniami na > > czele! Precz do latryny! > Tak sobie mysle, ze ojciec Rydzyk na oczy tych debili nie widzial. Oni z > reszta jego tez. No dobra, a ich rodzice, kiedy chcą, żeby gnoje wyszli z domu, to co nastawiają? Radio Tel' Aaîa-Yapô? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 08.09.03, 00:45 > No dobra, a ich rodzice, kiedy chcą, żeby gnoje wyszli z domu, to co > nastawiają? Radio Tel' Aaîa-Yapô? Te gnoje tak lubią przebywać przed blokiem/na ulicy, że nie trzeba ich było wyganiać, a z ich zachowań może wynikać, że jak któregoś trzeba było wygonić z domu, to od starego usłyszał "wypier...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj... Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:12 I to ma być konstruktywna krytyka?! Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek zadna nowosc 1963 roku w tarnowie IP: 212.160.238.* 05.09.03, 19:58 1963r w szkole rzemiosl budowlanych uczniowie na lekcji rosyjskiego zgwalcili nauczycielke ,nie bylo komurek i internetu wiedzialo o tympare osow i chyba nikt z dyrekcji. sadze ze podfobnych do torunskiej spraw jest bardzo wiele chba nalezy wprowadzic w kodesie ucznia kare publicznej chlsty wzorem niektorych szkol angielskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: zadna nowosc 1963 roku w tarnowie IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:11 Gość portalu: janek napisał(a): > 1963r w szkole rzemiosl budowlanych uczniowie na lekcji > rosyjskiego zgwalcili nauczycielke ,nie bylo komurek i > internetu wiedzialo o tympare osow i chyba nikt z dyrekcji. > sadze ze podfobnych do torunskiej spraw jest bardzo wiele chba > nalezy wprowadzic w kodesie ucznia kare publicznej chlsty > wzorem niektorych szkol angielskich Do Koreii Polnocnej wyslac . Niech buduja komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj... Re: zadna nowosc 1963 roku w tarnowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:14 Jasne! A może od razu kara śmierci, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shorti Re: zadna nowosc 1963 roku w tarnowie IP: *.tymbark.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 20:23 A co boisz sie chłosty może i ty coś robisz nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj... Re: zadna nowosc 1963 roku w tarnowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:33 Gość portalu: Shorti napisał(a): > A co boisz sie chłosty może i ty coś robisz nauczyciela. Zdaje się, że chciałeś/aś napisać "nauczycielom", ale coś Ci nie wyszło... Bywa! Nie, dla Twojej wiadomości - nic nigdy nikomu nie zrobiłam, a dla nauczycieli (Z POWOŁANIA) mam wielki szacunek. A ten... No cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: zadna nowosc 1963 roku w tarnowie IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.09.03, 20:23 Żadnej taryfy ulgowej wobec tych gnojków!Ale niestety tak kończy się bezstresowe wychowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: zadna nowosc 1963 roku w tarnowie IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:59 Gość portalu: oj... napisał(a): > Jasne! A może od razu kara śmierci, co? A dlaczego nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj... Re: zadna nowosc 1963 roku w tarnowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 21:06 Gość portalu: doradca napisał(a): > Gość portalu: oj... napisał(a): > > > Jasne! A może od razu kara śmierci, co? > A dlaczego nie... Człowieku!!! Myśl, zanim coś napiszesz! Albo załatw sobie dobrego psychoterapeutę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shorti Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.tymbark.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 20:20 Jak zwykle w tym zakreconym kraju, uczniów zawiesa potem jak wszystko ucichnie odwieszą i po sprawie. A takich drani nalezy odizolować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukini Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.acn.pl 05.09.03, 20:23 hehehehe frajer sobie nie poradzil skitrali go do wora hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.09.03, 20:26 I tobie też zyczę, żeby kiedyś cię skitrali ,frajerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p..... Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.09.03, 20:28 OOOOOOOOOOOOOOO odezwał się jeden z tych gnojków !!!!!!!!!! nie wiedziałem że naumnił się prymityw pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj... Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:35 Kolejna już konstruktywna krytyka! Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj... Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:34 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.konopnica.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 20:33 W mojej szkole jest tylko trochę lepiej, ze łzami w oczach dziękuję TVN za ten program. Dyrektor chciała mnie zwolnić, jeśli nie wyciszę sprawy próby pobicia mnie przez ucznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj.. Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:37 Szczerze współczuję! Może jednak z całej tej afery coś jednak wyjdzie dobrego. Proszę się postarać załatwić swoją sprawę w odpowiedni sposób. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boka Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.torun.mm.pl 05.09.03, 20:45 Gość portalu: nauczyciel napisał(a): > W mojej szkole jest tylko trochę lepiej, ze łzami w oczach > dziękuję TVN za ten program. Dyrektor chciała mnie zwolnić, > jeśli nie wyciszę sprawy próby pobicia mnie przez ucznia. Mam pomysł, aby stworzyć grupę dyskusyjną dla tych, co mają podobne trudności i brak pomocy ze strony innych nauczycieli. Koleżanki i koledzy, dogadajcie się, wymieńcie doświadczenia i spostrzeżenia i może coś się z tego dobrego urodzi, choćby wspieranie sie w takich sytuacjach jak opisane próby wyciszenia. Nie każdy, kto nie daje sobie rady z brutalnością nie nadaje sie do pracy w szkole. On sie tylko nie nadaje do pracy ze szczegolnie trudnymi uczniami ( i nauczycielami). Z pozostałymi, większością przecież, nafaje sie całkiem nieźle, ma przecież sukcesy, nieprawda? Powodzenia w zmaganiu się ze szkolną dulszczyzną wychowawczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:26 Gość portalu: boka napisał(a): > Gość portalu: nauczyciel napisał(a): > > > W mojej szkole jest tylko trochę lepiej, ze łzami w oczach > > dziękuję TVN za ten program. Dyrektor chciała mnie zwolnić, > > jeśli nie wyciszę sprawy próby pobicia mnie przez ucznia. > > Mam pomysł, aby stworzyć grupę dyskusyjną dla tych, co mają podobne trudności i > brak pomocy ze strony innych > nauczycieli. Koleżanki i koledzy, dogadajcie się, wymieńcie doświadczenia i spo > strzeżenia i może coś się z tego > dobrego urodzi, choćby wspieranie sie w takich sytuacjach jak opisane ... Popieram, chętnie się do takiej inicjatywy przyłączę. A tak a' propos, czy ktoś słyszał ostatnio o czymś takim jak ZNP lub nauczycielska "Solidarność"? To zabawne, ale ilekroć nauczycielowi dzieje się jakas krzywda to tych oficjalnych "reprezentantów środowiska nauczycielskiego" nie widać na horyzoncie. Pojawiają sie dopiero, kiedy jest jakiś szmal do wyrwania, albo zbliżają się wybory. Pasożyty pieprzone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: 217.98.107.* 05.09.03, 22:36 Nie rozumiem tej sytuacji. Uczę i wiem,że nie zawsze jest wspaniale, ale czemu Ten nauczyciel milczał? Czyżby bał się reakcji dyrekcji? Uczniowie czują się bezkarni i My nie możemy się z tym godzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 20:37 W liceum mojego dziecka bandyta z ulicy wszedł sobie na luzie do klasy i dotkliwie pobił nauczyciela prowadzącego zajęcia. I co? I nic. Dyrekcja szkoły nawet nie raczyła powiadomić policję. Bo i po co? Na oczach strażników miejskich, przed szkołą ( najstarsza w Polsce, z tradycjami) zostali skatowani uczniowie przez kolesiów z miasta. I co? I nic. Mamuśkowie i tatuśkowie tego tałatajstwa nie zauwazyli nic złego w poczynanaich swoich potomków. No cóż. jacy rodzice, takie dzieci. I stąd fala chamstwa,knajactwa i bandytyzmu, na które nikt nie reaguje z różnych powodów, a przede wszystkim ze strachu. Tak, ze strachu. Pnieważ bandyta jest pod szczególna ochroną. A uczeń bandyta? To przeciez trudne dzieciństwo, rodzice bez pracy, brak perspektyw i tym podobne bzdury. I większość poddaje się bandyckiej mniejszości. Szkoła jest chora , ale za swoje dzieci ODPOWIADAJĄ RODZICE i tylko rodzice. A tak na marginesie. Czy taki bandzior ( bez wzgledu na płeć) musi się uczyć ? Czy to jest przymus? Czy dla nich najbardziej naturalnym miejscem i wyborem życiowym nie jest ulica, grupa lub agencja towarzyska? I zanim zaczniecie dyskutować o prawach człowieka, raczcie państwo zauważyć, że ofiarom je także przysługują. A takie Torunie dzieją się od lat, w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heretic Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.protonet.pl 05.09.03, 20:39 coz, wedlug mnie to juz patologiczna sytuacja. W mojej szkole rowniez zdarzaly sie takie lekcje - niestety, za narastajaca agresje i wypaczenie moralne odpowiedzialne sa media - propagacja luzackiego stylu zycia (stacje muzyczne), pozbawione sensu wychowawczego filmy tzw. mordobicia (ilosc tych filmow w stosunku do filmow edukacyjnych jest zatrwazajaco wielka), propagacja zachodniego ,rodem z Ameryki Polnocnej, stylu zycia (powiem tylko ze niestety w wiekszosci wypadkow slumsowego stylu). Mlodziez sie z tym utozsamia, a media przykro mowic, ale wykorzystuja to - sytuacji nie poprawia sytuacja, gdy w spocie reklamowym komorek wystepuja niezbyt rozgarnieci faceci (!!!) reprezentujacy subkulture. No ale to przyczyny - jest ich wiecej, te to tylko kilka przykladow. A jak zareagowac? W mojej opinii wywalic ze szkoly, dac im tzw. wilczy bilet - dla przykladu. Niestety nie jest to lekarstwo na cale zlo, to tylko leczenie objawow - trzeba sie zastanowic jak leczyc przyczyny. To jest najwazniejsze. Ta sytuacja to jedna z kilkuset, kilku tysiecy. Moze milionow? Niestety w swiecie (zeby nie bylo rowniez jestem POlakiem) znani jestesmy z tego, ze lubimy chowac glowe w piasek (grono pedagogiczne w tym wypadku) badz zaszczuc kogos (najlepsza obrona jest atak - rodzice w tym wypadku). Nawet nie wiecie jak trudno pozbyc sie tej opinii o sobie. Ale trzeba dzialac, a nie kiwac glowami na znak zgody (swietej zgody). Moze dziennikarze i media zajelyby sie w koncu tym w sposob pozytywny? Bo od nich trzeba zaczac. POkaazc ze mozna, ze trzeba tylko chciec. Sorry za dugi post:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN DRYJA Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.acn.pl 05.09.03, 20:40 BARDZO DOBRZE ,ZE TA SPRAWA ZOSTAŁA NASWIETLONA CHOC NIEWATPLIWIE JEST RYZYKO ,ŻE CZEŚĆ UCZNIOW (OŻE NAWET Z POMOCĄ RODZICÓW) BEDZIE STARAŁA SIE ZNOW ZNISZCZYĆ NAUCZYCIELA I MOŻE TYM RAZEM JUZ NIE DLA ZABAWY ,ALE KIEDYŚ TRZEBA BYŁO ZACZAĆ BO JEŚLI BEDZIEMY SIE CIAGLE BAĆ TO TAKIOE (,A MOŻE NAWET GORSZE) ZDARZENIA BEDA SIE POWTARZAŁY A JUZ TERAZ JEST ICH WIELE A POTEM BEDZIE CORAZ WIECEJ PRZESTĘPCÓW ,A MY BEDZIEMY SIE CORAZ BARDZIEJ KULIC ZE STRACHU PODOBNIE JAK TEN NAUCZYCIEL BO DAJ KURZE GRZEDE TO WYZEJ SIĘDE! POWINNO ICH SIE NI3E TYLKO ZAWIESIĆ LUB WYWALIĆ ZE SZKOŁY ALE DAĆ IM DOZYWOTNI WILCZY BILET ,POKAZAĆ ICH TWARZE I PUBLICZNIE OSADZIC JAK PRZESTEPCÓW BO PRZECIEŻ NIMI SĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.torun.mm.pl 05.09.03, 20:42 Jestem oborzuna wypowiedziami dyrektorki szkoły oraz pani z kuratorium, które mówią ,że nękany nauczyciel nie nadaje się do pracy w szkole. A kto się nadaje Szwarceneger??? Czy spokojny, wrażliwy człowiek nie może już być nauczycielem? Kto ma uczyć młodzież wrażliwości? Oburzona jestem, że nauczyciel, który przeżył takie upokorzenie, trochę się otrząsnął przez wakacje po tych wydarzeniach, teraz jest znowu nękany, krytykowany. Teraz kiedy ma nową pracę i dobrze mu się pracuje z uczniami, przez takie wypowiedzi kuratorium, może znowu mieć kłopoty w pracy - teraz nie z uczniami, ale z dyrektorem szkoły. Z jednej strony uważam, że dobrze się stało, że ujawniono tą historię, bo uczniowie powinni ponieść surową karę. Uważam, że powinno się rozwiązać tą klasę, a uczniom dać wilcze bilety. Ale oczywiście dyrektorka szkoły będzie wieszać psy na nauczycielu, żeby nie zlikwidować klasy i nie zabierać godzin pozostałym nauczycielom! To jest skandal! Z drugiej strony bardzo współczuję nauczycielowi angielskiego, bo nie dość, że dużo przeżył w tej szkole, to teraz jest nadal nękany i może mieć problemy w obecnej pracy i ewentualnie ze znalezieniem następnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siemicz Re: Za dręczenie nauczyciela cała klasa zawieszon IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:45 To co sie stalo w Torunskiej szkole jest tylko pewnym punktem szczytowym rozbestwienia mlodziezy wobec bezradnosci sfeminizowanych prawie w 100% szkol. Proponuję naprawę zaczac od rzeczy prostej i łatwej w realizacji, Niech młodziez idaca do szkoly wyglada jak normalni ludzie (włosy , ubranie) Pewnie jakis uczony powie ,ze nie wiadomo co to znaczy normalnie.I jestesmy w srodku problemu. Najpierw idiocieja opiniotworczy dorośli, a potem młodziez mowi luz bluz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Po prostu świetnie! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:59 Gość portalu: Siemicz napisał(a): > szkoly wyglada jak normalni ludzie (włosy , ubranie) Pewnie > jakis uczony powie ,ze nie wiadomo co to znaczy normalnie.I > jestesmy w srodku problemu. Najpierw idiocieja opiniotworczy > dorośli, a potem młodziez mowi luz bluz. Sądząc po poglądach, mam właśnie do czynienia z osobą "dorosłą", wobec czego proponuję, idąc tym tokiem myślenia, nakazać wszystkim otyłym - schudnąć, żeby wyglądali normalnie, bladym - iść do solarium (z tegoż właśnie powodu), łysym - zapuścić włosy, żeby się nie wyróżniali w pracy, bo to by było "nienormalne". Gratuluję przomysłowości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Po prostu świetnie! IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:03 Gość portalu: hmm... napisał(a): > Gość portalu: Siemicz napisał(a): > > > szkoly wyglada jak normalni ludzie (włosy , ubranie) Pewnie > > jakis uczony powie ,ze nie wiadomo co to znaczy normalnie.I > > jestesmy w srodku problemu. Najpierw idiocieja opiniotworczy > > dorośli, a potem młodziez mowi luz bluz. > > Sądząc po poglądach, mam właśnie do czynienia z osobą "dorosłą", wobec czego > proponuję, idąc tym tokiem myślenia, nakazać wszystkim otyłym - schudnąć, żeby > wyglądali normalnie, bladym - iść do solarium (z tegoż właśnie powodu), łysym - > zapuścić włosy, żeby się nie wyróżniali w pracy, bo to by było "nienormalne". > Gratuluję przomysłowości! A Centusiom przeprowadzic sie do Krawatowa Odpowiedz Link Zgłoś