Gość: waw Re: Do czego służy religia? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 16:54 do sprawowania nieformalnej władzy, czerpania korzyści materialnych i stworzenia mitów, które pozwalają na zapanowanie nad słabymi i bezkrytycznymi umysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Odsyłam do wątku z tekstem 06.01.02, 17:00 Gdzieś uleciało , lub coś nacisnęłem inaczej. Neważne.Powtórzyłem wątek. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Zalezy kto sie nia posługuje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 19:13 Moze przynosic otuche, moze tez niewolic ludzi. W niepowołanych rekach jest straszna bronia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: Zalezy kto sie nia posługuje IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 21:57 Proszę sprecyzuj, czy chodzi o jednostki czy, o wyznania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Zalezy kto sie nia posługuje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 22:10 Chodzi o konkretne osoby lub grupy osob. Dawniej np Inkwizycja terroryzowała ludnosc. Dzis jednostki religie moga wykorzystywac do roznego rodzaju manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś