Dodaj do ulubionych

Rot. Pilecki i hańbiąca postawa Bartoszewskiego

23.05.08, 20:52
Heroiczne życie i męczeńska śmierć z rąk agentury NKWD. Szczegółów życiorysu
nie podaję, bo sami możecie przeczytać. Wstrząsnęło mną jednak co innego:
Bartoszewski zasiadający w kapitule Orderu Orła Białego nie poparł wniosku o
przyznaniu rotmistrzowi Witoldowi Pileckiemu - Ochotnikowi do Auschwitz, tego
odznaczenia.
pilecki.ipn.gov.pl/portal/rp/
Obserwuj wątek
    • zonaszwejka Re: Rot. Pilecki i hańbiąca postawa Bartoszewskie 23.05.08, 20:53
      W POlsce stawia się pomniki tylko Żydom zapominając o martrologii
      Polaków.
      • jdbad Re: Rot. Pilecki i hańbiąca postawa Bartoszewskie 23.05.08, 20:55
        Ty w ogóle nie jesteś zorientowana. W Polsce przecież nie ma Polaków.
        Dowiaduję się o tym codziennie na forum kraj.
    • alfa.alfa4 Jutro w Naszym Dzienniku do datek specjalny 23.05.08, 20:58
      Jutro dodatek specjalny
      W 60. rocznicę stracenia rotmistrza Witolda Pileckiego

"Całe życie służyłem Polsce"

Zawsze zastanawiam się, jak by postąpił ojciec w danym momencie, zwłaszcza w
      trudnej sytuacji. Dzięki niemu zostałem wychowany na uczciwego człowieka. Wpoił
      mi wartości - kapitał na całe życie. Rozmowa z Andrzejem Pileckim, synem
      rotmistrza Witolda Pileckiego.
      • alfa.alfa4 Jutro w Naszym Dzienniku dodatek specjalny 23.05.08, 20:59
        alfa.alfa4 napisała:

> Jutro dodatek specjalny
        > W 60. rocznicę stracenia rotmistrza Witolda Pileckiego
        >
        > "Całe życie służyłem Polsce"
        >
        > Zawsze zastanawiam się, jak by postąpił ojciec w danym momencie, zwłaszcza w
        > trudnej sytuacji. Dzięki niemu zostałem wychowany na uczciwego człowieka. Wpoił
        > mi wartości - kapitał na całe życie. Rozmowa z Andrzejem Pileckim, synem
        > rotmistrza Witolda Pileckiego.
    • elwer-pancerfaust44 Re: Rot. Pilecki i hańbiąca postawa Bartoszewskie 23.05.08, 20:59
      Cud że wątek krytykujący Wł B się jeszcze utrzymuje na FK.Cenzorzy FK chyba mają
      przerwę na lunch.
      "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się
      wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie
      czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz).
      • alfa.alfa4 Re: Rot. Pilecki i hańbiąca postawa Bartoszewskie 23.05.08, 21:00
        elwer-pancerfaust44 napisał:

> Cud że wątek krytykujący Wł B się jeszcze utrzymuje na FK.Cenzorzy FK

Może Bartoszewski ma jakiś uraz do Pileckiego gdy byli w obozie
        • elwer-pancerfaust44 Re: Rot. Pilecki i hańbiąca postawa Bartoszewskie 23.05.08, 21:03
          Ale to już jest ponad 60 lat,czyżby był tak zawzięty ten dyplodement?
          • alfa.alfa4 Re: Rot. Pilecki i hańbiąca postawa Bartoszewskie 23.05.08, 21:06
            elwer-pancerfaust44 napisał:

> Ale to już jest ponad 60 lat,czyżby był tak zawzięty ten dyplodement?

A wiesz co mówi Talmud na ten temat?
    • qqazz Jeżeli to prawda 23.05.08, 21:18
      to moje zdanie o tow. Fiki Miki jeszcze się pogorszyło, ale zdarzało sie ze OOB
      przyznawano byłym stalinowskim aktywistom więc może zwyczajnie nie wypada nim
      honorować ś.p. Rotmistrza Pileckiego?

pozdrawiam
      • alfa.alfa4 Re: Jeżeli to prawda 23.05.08, 23:41
        qqazz napisał:

> to moje zdanie o tow. Fiki Miki jeszcze się pogorszyło, ale zdarzało sie ze OOB
        > przyznawano byłym stalinowskim aktywistom więc może zwyczajnie nie wypada nim
        > honorować ś.p. Rotmistrza Pileckiego?
        >
        >
        >
        > pozdrawiam
        Michnika się spytaj czy to prawda
      • wikul Re: Jeżeli to prawda 24.05.08, 02:05
        qqazz napisał:

> to moje zdanie o tow. Fiki Miki jeszcze się pogorszyło, ale
        zdarzało sie ze OOB
        > przyznawano byłym stalinowskim aktywistom ...

To znaczy komu konkretnie ?
        • alfa.alfa4 Re: Jeżeli to prawda 24.05.08, 09:57
          wikul napisał:

> qqazz napisał:
          >
          > > to moje zdanie o tow. Fiki Miki jeszcze się pogorszyło, ale
          > zdarzało sie ze OOB
          > > przyznawano byłym stalinowskim aktywistom ...
          >
          >
          > To znaczy komu konkretnie ?

A pierwsi z brzegu:
          Balcerowicz, Kuroń
          • elwer-pancerfaust44 Re: Jeżeli to prawda 24.05.08, 13:06
            Kuroń odkupił grzech swego stalinizmu i masowego bezrobocia które spowodował swą
            rewolucją .Organizował potem dożywianie zupkami bezrobotnych i ich rodziny.
    • michal_polonus taki czas 23.05.08, 23:45
      Ostatnio Bartoszewski podpisał się pod apelem o powrót cenzury, teraz to. Widać
      Bartoszewski, pseudo Profesor, zagubił się.
      • kecawa Re: taki czas starośc 23.05.08, 23:48
        Niestety czasami lepiej dla autorytetów by milczały- starość nie radość

kecaw
        • elwer-pancerfaust44 Re: taki czas starośc 23.05.08, 23:56

--Ale W Bartoszewski ma podobno osobiste doświadczenia działaze strony
          zamordystów w czasach stalinowskich?Czyżby już o nich zapomniał(w tym wieku
          możliwe)?
    • kecawa Re:Bartoszewskie- to ten od bydła i nie bydła 24.05.08, 10:43
      Czy to ten dżentelmen który określa swoich rodak ów epitetami bydło i niebydło ?

kecaw
      • alfa.alfa4 Re:Bartoszewskie- to ten od bydła i nie bydła 24.05.08, 14:00
        kecawa napisał:

> Czy to ten dżentelmen który określa swoich rodak ów epitetami bydło i niebydło
        > ?
        >
        > kecaw

dokładnie
        • elwer-pancerfaust44 Re:Bartoszewskie- to ten od bydła i nie bydła 24.05.08, 14:03
          Ale o tym polskim bydle nie bydle,Wł Bartoszewski mówił na tajnych kompletach w
          izraelskim Knesecie.W polskim Sejmie chyba bałby się to powiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka