Dodaj do ulubionych

Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był ws...

27.05.08, 11:46
Komu jak komu ale Zybertowiczowi pasuje obrona Cenckiewicza i Gontarczyka - dwóch ''historyków'' - oszołom broni dwóch manipulantów i tandeciarzy.
Żałość i małość.
A jakby komu przyszło do głowy bronić owych ''historyków'' to radzę zapoznać się z opinią i komentarzem Aleksandra Halla odnośnie ''jakości'' prac pana Gontarczyka. Więcej słów nie trzeba.
PS. Nieboszczka PZPR też miała takich usłużnych pisarczyków, swoich Cenckiewiczów i Gontarczyków - dziś ich ''prace'' można dostać na allegro za grosze - bo tyle warta ich wiedza i praca.
Obserwuj wątek
    • pamejudd null 27.05.08, 11:47
      Znaków zapytania? Myślałem że wartościowa książka dawałaby odpowiedzi....
    • oora_boora null 27.05.08, 11:50
      Skoro tak wybitny plefesor jak Łżebertowicz tak uważa.... A czy Lech Wałęsa czasem w Wehrmachcie nie służył, co?
      • pisubek [...] 27.05.08, 12:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • prawieemeryt Re: null 13.06.08, 09:42
        Jasne tu trafiłeś w sedno - jestem 1942 rocznik i pamiętam jak dziś,
        że wtedy on, w tym wermacht'cie był moim feldfeblem.
    • w2711 Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 11:57
      Panie Profesorze, wstyd mi za Pana...
    • oora_boora Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 11:57
      W PRL-u był taki 'wybitny i dociekliwy' profesor, historyk. Kowalski się nazywał. Taki autorytet władz najwyższych, taki Łżebertowicz ówczesny. Dziś nawet smród po nim nie został.
    • lidek_syn_ubeka Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:00
      Nareszcie.Pierwszy uczciwy naukowiec ma odwiage pod nazwiskiem powtorzyc to,oczym powszechnie wiadomo,a co bylo starannie ukrywane przed narodem.
      Miejmy nadzieje,ze Bolek nie zatonie sam,ale pociagnie kogos z pseudoelit rodowodem z KPP,KPZU,KPZB i UB.
      Dziekuje Panu,Panie Profesorze.Salon Pana zezre,ale prawda zwyciezy
    • famouskruk null 27.05.08, 12:02
      Nie rozumiem człowieka - czy to nie Wałęsa otrzymał status pokrzywdzonego w IPN?
    • trombozuh Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:02
      O co chodzi? Po co jakieś dokumenty? Przecież ten pan był prezydentem przez pięc lat i wyszyscy widzieli, jak rządził. Jak zawetował ustawę zabierającą UBekom emerytury, jak wspierał lewą nogę, jakie wojny na górze urządzał, mieszał, byle tylko pozwolić spokojnie czerwonym i różowym towarzyszom na spokojne okradanie kraju.
    • jwojnar Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:03
      Więcej powiem: nie trzeba książek pisać, ani tym bardziej czytać, by poznać całą prawdę o Wałęsie. Ja po wąsach się zorientowałem, że to kapuś. Z kolei jego dłonie wskazują, że donosił dobrowolnie, a nawet z entuzjazmem. Chód Wałęsy nie pozostawia wątpliwości, że współpraca rozpoczęła się jeszcze w czasach szkolnych, a dokładnie 17 maja 1960 roku o 14:53:07 (zwróćcie uwagę na kształt lewego ucha). Ot, patriotyczzna intuicja i warsztat naukowy godny profesora z IPN-u..
    • u-520 Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:03
      Kaczystan razem ze swoim naczelnym ideologiem nie mogą spokojnie patrzeć na wielkość legendy Solidarności - symbolu Polski - plują więc, plują, plują...

Zresztą - kogo my mamy za prezydenta - SPIEPRZAJ DZIADA?
    • presentation1 Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:03
      Walesa z dzieckiem.Takie wideo.Michnik widzi.III RP sie topi.Jak jej nieslawne autorytety.I on sam-takze.
    • surfer1 Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:05
      I co napisaliście merytorycznego na temat ?. Nic, tylko inwektywy. Pogratulować PO swoich aparatczyków.
    • zonaszwejka Nie wierzycie , ze Wałęsa to "Bolek"? 27.05.08, 12:06
      Tak trudno to przyjąc do siebie ? Może jednak sa dokumenty ktore to
      potwierdzają.Dlaczego mam wierzyć Wałęsie a nie historykom ?????
      Całe zycie okłamują w tej Polsce to może teraz nareszcie nastały
      czasy na pisanie i mówienie prawdy? Że co ? Że noblista? I co z
      tego???? Jak donosił jest kapusiem i tyle.Pogadaja, szambo sie
      wyleje i po miesiącu zapomnimy o Wałęsie.
      • dr.krisk Z wiarą to do kościoła..... 27.05.08, 12:51
        Jak chcesz "wierzyć w Bolka" - to twoja sprawa i twojego
        psychoterapeuty.
        A dowodów żadnych nie ma. I taka jest prawda.
        • zonaszwejka Jestes spanikowany jak Wałęsa 27.05.08, 13:10
          www.permedium.pl/polemiki/o-roli-lecha-wa-sy-w-historii-polski.html

Ksiązka jeszcze sie nie ukazała a ty juz wiesz , ze jest
          niewinny.Tak bylo przez lata bo sam Wałęsa zaczął wierzyc w to co
          mówił. Poczekajmy na ksiązke "dohtorze" :P
          • dr.krisk Wałęsa mnie niewiele obchodzi. 27.05.08, 13:16
            Nie lubię go, uważam za nadętego bufona.
            Ale nie lubię także, gdy usiłuje się go za wszelką cenę obrzucić
            g..nem. Ja wiem, że dla was Wolaków to sport ukochany, ale nie
            wszyscy muszą podzielać wasze kaliste fascynacje.
            Przyjemnego babrania!
            • zonaszwejka Babrania? raczej o prawde tu chodzi. 27.05.08, 13:21
              dr.krisk napisał:

> Nie lubię go, uważam za nadętego bufona.
              > Ale nie lubię także, gdy usiłuje się go za wszelką cenę obrzucić
              > g..nem. Ja wiem, że dla was Wolaków to sport ukochany, ale nie
              > wszyscy muszą podzielać wasze kaliste fascynacje.
              > Przyjemnego babrania!

A ja chce znac prawde o Wałęsie.Chce znac prawde o kązdym naszym
              polityku zasiadajacym w sejmie.MAM DO TEGO PELNE PRAWO.PELNE.
              • dr.krisk No tak... 27.05.08, 15:24
                zonaszwejka napisała:

> A ja chce znac prawde o Wałęsie.Chce znac prawde o kązdym naszym
                > polityku zasiadajacym w sejmie.MAM DO TEGO PELNE PRAWO.PELNE.
                Ano masz. Tylko coś mi się zdaje, żeś z tych co szukając - już
                wiedzą co chcą znaleźć.
                Dlatego głównie nurkują w szambie.
                Smacznego.
                • zonaszwejka Re: No tak... 27.05.08, 16:58
                  dr.krisk napisał:

> zonaszwejka napisała:
                  >
                  > > A ja chce znac prawde o Wałęsie.Chce znac prawde o kązdym naszym
                  > > polityku zasiadajacym w sejmie.MAM DO TEGO PELNE PRAWO.PELNE.
                  > Ano masz. Tylko coś mi się zdaje, żeś z tych co szukając - już
                  > wiedzą co chcą znaleźć.
                  > Dlatego głównie nurkują w szambie.
                  > Smacznego.

Nie odwracaj kota ogonem. Własnie tacy ludzie jak ty nie widzą , że
                  w dialogu polsko -żydowskim po stronie staje żyd a po stronie
                  polskiej żyd polskiego pochodzenia, taki człowiek jak ty nie widzi ,
                  ze tyloko 29 % posłów za czasów Kwacha to Polacy. Reszta ma
                  pochodzenie żydowskie, tacy ludzie jak ty nie widzą , że Tusk
                  sprezedał Polskę obiecując restytucję mienia, tacy ludzie jak ty nie
                  widzą wyprzedazy Polski,nie widzą ograniczenia suwerennosci poprzez
                  Traktat Liz, itp itd.
                  Jako WYBORCA MAM PRAWO to wiedzieć co chce wiedzieć o kiandydacie do
                  czegokolwiek jesli ma mnie reprezentowac badz na forum krajowym bądz
                  swiatowym.
                  • dr.krisk :)))) 28.05.08, 22:59
                    Widzę jedno:
                    Masz zwidy.
            • 1normalnyczlowiek Panie Filar,szukanie prawdy to nie szambo!!! 28.05.08, 23:06
              dr.krisk napisał: Ale nie lubię także, gdy usiłuje się go za wszelką cenę
              obrzucić g..nem.
              • pisubek "normalny"! czas zmienić leki. Przestały działać! 28.05.08, 23:29

• dr.krisk Jaki Filar - dobrze się czujesz? 28.05.08, 23:33
                O co ci chodzi z tym Filarem?
                A może coś ci zaszkodziło?
    • leopoldi Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:08
      Szanowni'
      jak to jest możliwe, że Zybertowicz JUŻ przeczytał książkę o Wałęsie - no i "plujeeeee" Czy Pan "profesor" wie co to jest zasada fair play?Dlaczego nie czekamy na opublikowanie (wydanie)książki?Profesor zachowuje się jak nauczyciel, który "wyłącznie" wszystko wie - i to najlepiej.Atak w wydaniu Zybertowicza - to oskarżenie i zarzuty , któe zapewne będą przez Wałęse zaskarżane.Czyli dalej mamy DOM WARIATÓW (tak mawiała moja matka, gdy władza się ośmieszała)
    • famouskruk Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:14
      Więcej tu frustracji niż merytorycznych uwag - począwszy od tezy Pana Zybertowicza skończywszy na plugawym komentarzu o aparatczykach PO (!?)

Ktos chyba zapomina ze Lech Walesa zostal wybrany w demokratycznych wyborach, ktorych by nie bylo gdyby nie odwaga i determinacja jego samego i wielu z Solidarnosci. Rozumiem jednak wasze frustracje - przywykliscie ze bohater ginie dla dobra sprawy, a tu nie wiadomo skad, na naszym polskim zadupiu, bohater zwyciezyl, trzeba wiec go teraz dobic glosami rodakow. Ja sie na to nie zgadzam!
    • u-520 Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:14
      bo-dos - jaki ty jesteś mądry, że tak to sobie ładnie wytłumaczyłeś - powinni cię dać do rozmnożenia...
    • lauriane Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:19
      L. U mnie najwiecej emocji budzi fakt, ze Walesa do dzisiaj nie
      jest w stanie pojac, ze byl manipulowany i wykorzystywany przez
      sbecje, jemu do dzisiaj sie wydaje, ze on skutecznie "walczyl" o
      Polske i wodzil za nos owczesne wladze......¨
      To jego indolencja umyslowa powoduje, ze "idzie w zaparte".....
      Reszta, jak ksiazki, wypowiedzi takich badz innych osob nie
      wzbudzaja juz u mnie takich emocji....
      J.C.
    • taglinda Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:20
      kto jest Zybertowicz?
      kto to jej Cenckiewicz?
      kto to jest Gontarczyk?

jakie mają osiągnięcia naukowe? kto recenzuje ich warsztat w pracach, które nie są obciążone polityką? jaka jest ich wiarygodność?

swoją drogą - żądam teczki Rajmunda Kaczyńskiego.
    • pisuarxxx Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:24
      Dwaj szaleni bracia ktorzy wtedy trzesli sie i bali przerazliwie probuja zmieniac historie i napisac na nowo, walesa siedzial za polske a oni ucisnieni grali w filmie... kto jak kto ale ciezkie czasy PRLu ich nie dopadly, mieszkali w "lepszej dzielnicy" (jak ujal to j. w debacie przedwyborczej z tuskiem), szkoda ze nie mieli tyle odwagi zeby wyjsc na ten plot tak jak zrobil to walesa...po ty zreszta jak siedzial...zycze braciom chodz 1/100000000000x10^8 odwagi co pan walesa (razem wziety), zaznaczam ze jestem mlodziutkim studentem ale wiem kto dla mnie jest wartoscia, kto legenda, kto zapisal sie w histori i chcialem poinformowac o jednym: PANIE JAROSLAWIE I LECHU- przeszliscie juz do histori, przeszliscie tym ze to WY A NIE KTOS INNY sprawil ze LEPPER I GIERTYCH mogli tytulowac sie WICEPIREMIERAMI RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ (chwala bogu ze 4...), to lech podpisal nominacje ministrow w rzadzie jaroslawa ktory je zglosil, nikt na nic nie zrzuci odpowiedzialosci bo odpowiedzialni jestescie tylko WY, kolejna zecza jest ilu minostrow waszego rzadu poszlo (lipiec) pojdzie(lepper) siedziec nie wspominajac o kaczmarkach netzlach kornatowiskich i innych WASZYCH ZAUFANYCH ludziach, na zakonczenie do histori przejdzie cyctat jednego z waszej ELITY pana Antoniego ktory powiedzial ze WSZYSCY byli ministrowie spraw zagranicznych po89 to SOWIECCY AGENCI, z calym szacunkiem ale wy wszyscy jak psy powinniscie calowc stopy PROFESOROWI BARTOSZEWSKIEMU EKSMINISTROWI SPRAW ZAGRANICZNYCH, nikt mi nie wmowi ze to sowiecki agent (zapomnijcie o tym szaleni bracia), kolejny cytat ktory przejdzie do histori to wypowiedz romana g. z czasow kiedy byl MINISTREM W RZADZIE J.K aby JACKA KURONIA umiescic wsrod zdrajcow.... Kuron przezyl zdecydowanie wiecej niz bracia ktorzy grywali w telewizji i mieli wszystko ..... CALA ODPOWIEDZIALNOSC I MIEJSCE W HISTORI NALEZY SIE BRACIOM za ten jeden wielki skandal,
      i jeszcze jedno- prezydent po 2,5 roku kadencji moglby juz cos zaczac dukac po angielsku bo to chyba zdolny czlowiek i nie przecze ze jest sie wstanie cos nauczyc, w kazdej firmie trzeba znac jezyk, w niektorych 2 jezyki obce a prezydent widze sie nie poczuwa....
      panie walesa studenci sa z panem co dali pisowi do zrtozumienia w wyborach, do nas nalezy przyszlosc, nie dam sie zmanipulowac nigdy szalonym braciom i histrori na nowo nie napisza
    • u-520 Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:26
      A dla mnie najgorsze jest to, że dziś Wałęsę próbują oceniać ludzie, którzy wtedy, gdy on był przywódcą Solidarności:

1) albo jeszcze ich nie było na świecie
      2) albo srali w gacie i na gó.. mówili "papa"
      3) albo potulnie znosili PRL
      4) albo należeli do ORMO
      5) albo sami byli aparatczykami a dziś mają wysokie emerytury

No i kto to jest ten Zy...Zy...Zybertowicz, czy jak???
    • umbertol Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:27
      W każdym społeczeństwie muszą istnieć dewianci i paranoicy. My też mamy swoich - Zybertowicz, Macierwicz, prof. Wojciechowski czy inne Rydzyki. Szkoda tylko, że media za każdym razem kiedy zamierzają puścić bąka lecą do nich by to nagrać czy zapisać. Nie są tego warci...
    • ergo12 Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:29
      Szanowny Panie Zybertowicz jest Pan dla mnie ''o"rem!
    • wlodzimierz.ilicz Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:31
      Kontrrewolucja solidarnościowa pożera swoich własnych przywódców.
      Taka jest prawidłowość historii.
    • surfer1 Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:31
      Panie student "pisuarxxx" pan będziesz dziękował obecnym władzom za pracę na zmywaku w UK
    • pisubek Re: Zybertowicz: W świetle dokumentów Wałęsa był 27.05.08, 12:32
      Zybertowicz - pospolity pisowski propagandysta na przepustce z zakładu psychiatrycznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka