Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej gry

19.06.08, 09:51
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • allspice null 19.06.08, 09:53
      Pozytywne opinie od dawnych przeciwników politycznych a kalumnie od dawnych
      przyjaciół i współpracowników. Ale się porobiło...polskie piekło i absurdalna rzeczywistość.
      • jdbad Re: null 19.06.08, 09:57
        Chichot historii.
        allspice napisała:

> Pozytywne opinie od dawnych przeciwników politycznych a kalumnie
        od dawnych
        > przyjaciół i współpracowników. Ale się porobiło...polskie piekło i
        absurdalna r
        > zeczywistość.
    • traktorzysta Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 09:58
      To jak wytłumaczyć to ,że po "upadku" komuny Polską nadal rządzili komuniści ,a mafie np. z Pruszkowa miały wsparcie ze strony byłych eSBków ?
    • maciekgr Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 09:59
      "Wałęsa mógł "coś" podpisać jako młody człowiek, mógł mieć epizod współpracy, ale nie zgadzam się z tezą, że to było prowadzenie na sznurku, że to była podwójna gra - podkreślał Aleksander Kwaśniewski w Kontrwywiadzie RMF FM. Były prezydent, a niegdyś wielki przeciwnik Lecha Wałęsy, włączył się w grono osób, które bronią dobrego imienia najsłynniejszego polskiego opozycjonisty."

Kwaśniewski stwierdza, że Wałęsa mógł być współpracownikiem SB, a Gazeta robi z tego stwierdzenie, że Kwaśniewski broni dobrego imienia Wałęsy . Redaktorzy mają chyba dziś wielkiego kaca i wmawiają nam, że pisze Bolesław Prus a mamy czytać Aleksander Głowacki.
    • evident Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:00
      oni chcą cały dorobek II RP opluć
    • wyksztalciunio Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:01
      To co czytam to nie tylko "polskie piekło",ale również polskie chamstwo.Taki spod
      budki z piwem.
    • bej_80169 Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:11
      teraz zrozumiałem Cejrowskiego i jego zrzeczenie sie obywatelstwa polskiego,szkoda że nie mam tyle odwagi .....
    • palestrina2005 Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:13
      "Rzeczpospolita": Przeglądając swoje własne akta prezydent Lech Wałęsa wykorzystał urząd - mówi w rozmowie z dziennikiem sędzia Trybunału Konstytucyjnego w stanie spoczynku Wiesław Johann.
      Według niego, powinna być zachowana procedura, która gwarantowałaby, że z akt nic nie zginie. "Wydaje mi się, że dysponent tych akt postąpił zbyt lekkomyślnie. Tym bardziej, że miał świadomość, co one zawierają" - mówi Johann (chodzi o sprawę otrzymania przez prezydenta Wałęsę z UOP, mocą decyzji ówczesnego szefa MSW Andrzeja Milczanowskiego, zgromadzonej na jego temat dokumentacji SB, która wróciła do UOP po kilku miesiącach zdekompletowana-PAP).

Tłumaczenia Wałęsy, że odesłał zalakowana kopertę z całą zawartością, a dokumenty zginęły gdzieś po drodze, sędzia TK uważa za niewiele warte. - Nie chcę się wypowiadać, czy Wałęsa to "Bolek", czy nie. Nie wyobrażam sobie sędziego, który miałby rozstrzygać w tej sprawie i przyjmował tego rodzaju tłumaczenia za wiarygodne. To są tłumaczenia naiwne - uważa Johann.
    • ob.laden Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:13
      że nie mam tyle odwagi .....

a kasę masz...? bez tego to nawet w Equadorze nikt ci nie da paszportu
      frajerze... tylko w Boladnii premier wszystkich kocha za friko...
    • sleeper_in_the_grass Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:18
      Traktorzysto, to jak wytłumaczyć to, gdzie w tej chwili jesteśmy, skoro komunizm nie upadł? Że wybory wygrywały przez ostatnie 20 lat partie wszelkich możliwych konfiguracji? Że dochodzili do władzy liberałowie, postkomuniści, konserwatywni socjaliści, populiści, nacjonaliści, zwolennicy teorii spiskowych, a nawet ludzie którzy twierdzili, że komunizm nie upadł? Że możesz pisać, to co piszesz, zresztą na podstawie tego, że mogą pisać podobne tezy ludzie, których czytasz. Że Pruszków został rozbity?

Dosyć poważnym dowodem obalającym tezy, ze Wałęsa był prowadzony na pasku komunistów jest właśnie to, gdzie jesteśmy w tej chwili. A w tej chwili jesteśmy absolutnym zaprzeczeniem tego, gdzie byliśmy w latach 80. Jesteśmy wolni, zadowoleni, bogacimy się, pozbywamy kompleksów, czytamy co chcemy, pracujemy jak chcemy, bierzemy za siebie odpowiedzialność.

W ogromnej mierze zawdzięczamy to Wałęsie.
    • yxmena Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:19
      Jest em oburzona tym w jaki sposób wydaje się "sądy", jak niszczy się człowieka, który dla mojego pokolenia jest bohaterem. Co za podłość, hipokryzja i już nie napiszę co. Dlaczego Polacy potrafią tak nienawidzieć, Czasem mi wstyd po prostu że urodziłam się i mieszkam wśród takich ludzi. Jestem całym sercem przy Panu Wałęsie i współczuje mu, że musi przez to wszystko przechodzić i zbierać niezasłużone razy od ludzi, którzy jeszcze niedawno mienili się Jego Przyjaciółmi
    • tenare Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:27
      Kwach, nie mieszaj się do SB-ckich wewnętrznych porachunków. Niech SB-cy powyrzynają się na wzajem.
    • przekolo Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:29
      "__Ironią losu może być fakt, że to właśnie Aleksander Kwaśniewski , były działacz PZPR, a nie bracia Kaczyńscy, bronią Lecha Wałęsy__" - To nie ironia. Kwaśniewski i Wałęsa to dawni współpracownicy. Wałęsa nie był świadom (i do teraz nie jest) że był Kwaśniewskiemu na rękę. Do teraz uważa się za największego wroga SB, ale pradwa jest taka że podsuwano mu decyzje które utrzymywały wpływy SB (np dymisja rządu Olszewskiego). Wykorzystywano jego osobę za jego prezydnetury - a on nie miał tego świadomości, do dziś nie ma i jest naturalnie oburzony.
    • myslacyszaryczlowiek1 Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:30
      Tu nie chodzi o to czy Wałęsa prowadził podwójną grę. Tu chodzi o to że mógł być poddany naciskom, co z perspektywy kilkunastu lat doskonale widać. Jakie afery były?
      Jaka grupa ludzi urządziła się na pokolenia? Co zyskał zwykły szary człowiek w porównaniu z czasami socjalizmu? Przecież nawet teraz doskonale widać dążenie nowych właścicieli Polski do zachowania swoich praw i statusu na wieki, jak chociażby poprzez wprowadzenie odpłatności za studia i to pod przykrywką że tak będzie sprawiedliwie. Wystarczy banda usłużnych dziennikarzy.
    • kroliklesny Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:35
      Walesa, czy ktos tego chce czy nie przeszedl juz do Historii. Walesa jest polskim logo na calym swiecie i w normalnym kraju byloby to wykorzystane, chocby jako "Wodka Walesa". Kaczor prawdopodobnie tez znajdzie miejsce w hostorii (ale juz z malej litery), jako bohater negatywny.
      Swiat idzie naprzod, a polaczkowie pieleszcza sie blocku, ktore nie ma zadnego, oprocz lokalnego znaczenia. Juz nikt Polski na sznurku nie trzyma od 20 lat- czy cos sie przez to zmienilo w polskiej gospodarce? Bo jak na razie dobrobyt polski jest skutkiem dotacji z EU, ktore tez sie skoncza. Stocznia w Gdansku upada i juz "ruskich" nie mozna winic za to.
      Polskie zalosne piekielko! Albo lepiej: "polnische Wirtschaft"!
    • malpiarnia Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:37
      SBek broni SBeka
      Bolek! Alek na pewno przyjdzie na Twoje skromne Imieniny
      tylko nie zapomnij dac mu z gwinta
      • ed200816 Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 17:14
        lepiej bym tego nie ujął.brawo.Kwach broni Bolka....ale jaja.
    • pe1 Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:44
      Jaka grupa ludzi urządziła się na pokolenia? Kaczyńscy i ich poplecznicy obłowili się na aferach Telegrafu, FOZZ-u, RSW itd.
    • lookas7 Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:44
      I co Wałęsa!??? Okazałes się zwykłym nędznym Bolkiem-Nad_kapusiem!
    • pyttacz Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:51
      A to wszystko wokoł książki której nikt, włącznie z Kwaśniewskim i Michnikiem, jeszcze nie czytał.
    • intel-e-gent Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:51
      Kaczyńscy to zwykłe Bolki, a Wałęsa nawet jeśli współpracował to i tak zrobił więcej.

Co nie zmienia faktu, że i tak go nie lubię ;p

Lewy Sierpowy - lewicowy punkt widzenia
      lewysierpowy.blox.pl
      • zgred-zisko Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:55
        > Kaczyńscy to zwykłe Bolki, a Wałęsa nawet jeśli współpracował to i tak zrobił
        więcej.
        >
        > Co nie zmienia faktu, że i tak go nie lubię ;p

Dlaczego piszesz za mnie? Dokładnie to samo chciałem napisać!
    • szalonyprofesor Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:55
      Zamiast zajmowac sie Bolkami sprzed 30 lat, dlaczego nikt nie zajmie sie jawnie dzialajacym w Polsce agentem KGB pseud. "Czarci Grzybek"?
    • iwanniegrozny Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 10:59
      "Ktoś czyścił teczki Lecha Wałęsy. Nie wiem, kto" - słuchałem Kwacha w radiu. Nie pamiętam, żeby użył tego zdania. Czyżby zła wola redaktora Politbuira?
    • polish_kishka Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 11:03
      Widzę na fotce, że prezio też pięć piw zamawia.
      A może to pozdrowienie "Ave Cesar, morituri te salutant"?
    • rabl_sruiek Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 11:08
      Stolzman nagle sobie przypomnial! Oczywiscie, ze "Bolek" nie prowadzil podwojnenj gry - on gral wylacznei w druzynie czlowiekow honoru - takich jak michnik, kuron, geremek, smolar, najder i reszta pejsatej ubeckiej bandy.
    • wiktor1235 Re: Kwaśniewski: Wałęsa nie prowadził podwójnej g 19.06.08, 11:19
      Jakoś dziwnie jest tak, że to "sowieccy agenci" wyprowadzili nas z zależności od Związku Radzieckiego, wyprowadzili z Polski radzieckie wojska, wprowadzili do NATO i Unii Europejskiej, a te różne pieski potrafią tylko podnieśc nóżkę i obsikać im buty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka