sebj.1 24.06.08, 13:29 wiadomosci.onet.pl/1775495,11,item.html Wreszcie zrozumiał że dalsze gradłowanie w wiadomej sprawie, rozkręca akcję propagandową kaczego pomiotu.Ciszej nad tą trumną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk-24 Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 13:30 Wielki złodziej nie musi się tłumaczyć ze złodziejstwa, bo jest wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 13:31 Przynajmniej raz podjał decyzje, którą wszyscy rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 13:39 Sądzisz, że podjął ją sam? Hehehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 13:44 Pod NACISKIEM. Historii. Czy powstanie komisja od nacisków? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 14:01 Następna komisja? Żeby bardziej zagmatwać? Niech nie powstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski to co napisałem, jednoznacznie nie powinno być 24.06.08, 14:41 rozumiane elena4 napisała: > Następna komisja? Żeby bardziej zagmatwać? > Niech nie powstaje. Z tego raczej sie nie da żartować, ale chodziło mi raczej o komisję ds NACISKÓW HISTORII. Z Niesiołowskim, Kaliszem, Chlebowskim na ten przykład. Potępiliby historię za nieprawomyślność i nakazali zmiany. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: to co napisałem, jednoznacznie nie powinno by 24.06.08, 14:45 No, a ja odpowiedzialam mieszanką ironii i goryczy. No, przynajmniej taki miałam zamiar, hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: to co napisałem, jednoznacznie nie powinno by 24.06.08, 14:51 hrabia.mileyski napisał: > Z tego raczej sie nie da żartować, ale chodziło mi raczej o komisję ds NACISKÓW > HISTORII. historia naciska? czy na historie naciskaja? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: to co napisałem, jednoznacznie nie powinno by 24.06.08, 15:27 Wszyscy pojęli, a scoutkowi wytłumaczyć trzeba. Naciska historia, a jesli niewygodna, to trzeba wobec niej zastosować nacisk. Już łapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
naszeoszczednepanstwo Re: apel Walentynowicz 24.06.08, 13:44 List otwarty do Lecha Walesy ,kandydata na Prezydenta RP Na naszych oczach przeszlosc ulega zaklamaniu i manipulacji. Aby ocalic prawde,ktos musi zapytac o fakty.Dopoki jeszcze zyja ich swiadkowie.Lata wspolnej dzialalnosci nakladaja na mnie obowiazek zadania kandydatowi na urzad Prezydenta RP-Lechowi Walesie kilku pytan. Oswiadczam,ze biore odpowiedzialanosc za tresc pytan i zawarte w nich sugestie.Zycze sobie przeprowadzenia dowodu prawdy przed sadem. 1.Czy pamietasz ,jak w styczniu 1971 r. przyznales ,ze na zadanie SB dokonywales identyfikacji uczestnikow zajsc grudniowych z fotografii i filmu? Czy teraz mozesz podac powody tych dzialan? 2.Dlaczego oklamales wszystkicj mowiac o przeskoczeniu plotu,podczas gdy na strajk 14.08.1980 r. zostales dowieziony motorowka z Dowodztwa Marynarki Wojennej z Gdyni? 3.Jak godziles swoja katolicka moralnosc z glosnymi przygodami,o ktore zona robila Ci publiczne awantury w 1980r.? 4. 9 grudnia 1980 r. przyznano "Solidarnosci" pierwsza nagrode-30tys. USD. Co z tymi pieniedzmi? 5.Co zrobiles z 60tys. USD nagrody szwedzkiej prasy,ktora miales przekazac na Panorame Raclawicka,lecz nigdy nie przekazales? 6.Czy mieszkanie przy ul. Polanki 52 kupiles,czy otrzymales w darze i od kogo? 7.W jakiej kwocie Bagsik i inni biznesmeni finansowali Twoja pierwsza kampanie wyborcza? 8.Czy uwazasz za wlasciwe,ze glowa panstwa lokuje pieniadze w bankach zagranicznych,wbrew polskiemu prawu? 9.Czy w 1981 r. byles informowany przez Prezydium MKZ,ze M. Wachowski jest kapitanem? 10.Czy Wachowski posiada Twoje zdjecia za wspolnych orgii i dlatego nie zareagowales na jego poczynania? 11.Czy SB szantazowala Cie ujawnieniem wszczetych postepowan karnych o kradzieze przed sadem dla nieletnich i sadem rejonowym,wymuszajac pelna wspolprace? 12.Za jakie zaslugi w obozie w Arlamowie przyznano Ci prawo polowania z Kiszczakiem i 5- tygodniowy pobyt z cala rodzina,gdy innym odmawiano zwyklych widzen? 13.Czy pamietasz swoja wypowiedz na Kongresie w USA "lokujcie swoje kapitaly w Polsce,bo na nedzy i glupocie mozna najlepiej zarobic",czy nadal tak sadzisz? 14.Z jakiej obietnicy wyborczej sie wywiazales? 15.Czy teraz potrafisz odpowiedziec na pytanie Andrzeja Gwiazdy z 1 zjazdu "Solidarnosci",jak wyglada dogadanie sie Polaka z Polakiem ,gdy jeden jest zdrajaca? 16.Kiedy spelnisz publiczna obietnice rozliczenia sie z majatku i wskazesz jego prawdziwe zdrodla,bo Twoje ksiazki przyniosly straty? Podobnie z obietnica wyjasnienia stosunkow z SB? 17.Czy nie dosc juz klamstw,kretactw,niekompetencji,pazernosci,cz y Ty naprawde nie boisz sie Boga,Lechu? Anna Walentynowicz z sieci Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 13:48 W kaczym guano nie babrz sie. - Na nic jeszcze się nie zgodziłem. Nie wiem, czym mam jakiś interes do współpracy z tymi ludźmi - powiedział w Wałęsa. www.tvn24.pl/12690,1554718,1,1,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 13:53 Za Walentynowicz tez widzisz Kaczyńskiego? Ciekawe omamy. Gdybym był nieco młodszy, to zapytałbym co palisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 13:57 hrabia.mileyski napisał: > Za Walentynowicz tez widzisz Kaczyńskiego? > Ciekawe omamy. Gdybym był nieco młodszy, to zapytałbym co palisz. Do kogo pijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 13:58 Do twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 14:00 hrabia.mileyski napisał: > Do twojej wypowiedzi. ja cusik o Walentynowicz pisalem? UF goraco chyba. :pp Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 14:03 Twój post znalazł się przecież pod cytowanym apelem Walentynowicz, a ty coś bąknąłes o kaczych odchodach. Ale niewazne. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 14:05 hrabia.mileyski napisał: > Twój post znalazł się przecież pod cytowanym apelem Walentynowicz, a ty coś > bąknąłes o kaczych odchodach. > Ale niewazne. Odpowiadalem na te wyzej stojace. Tytulu nie widzisz? I kto tutaj jest zaslepiony? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 14:06 Napisałem: nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro jak muchy lub Łajniaki 24.06.08, 14:34 zleciały się PiSdzielce jak do nas.ranej wielkiej dymiącej, gorącej kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 14:19 Starą prawdę że Wałęsie najbardziej szkodzą wypowiedzi Wałęsy,nie odkrył Wałęsa tylko mocno spóżnieni z refleksem jego doradcy.Więc odradzili mu ;występ;telewizyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
butmilowy Kto by go ogladał.Kłamstwa stale powtarzane ...... 24.06.08, 14:20 powracaja jako prawda? :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
donek_z_bagien Pewnie w TuskVN wystapi 24.06.08, 14:24 i jeszcze zapłacą mu za to.A jak ładnie wypadnie to mu jeszcze książkę sfinansują. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Jeżeli to prawda, 24.06.08, 14:36 to nie jest ona pomyślna dla Kaczorow. Oznacza bowiem, że Wałęsa nie chce wikłać się w publiczną pyskówkę. Będą procesy sądowe o potężne odszkodowania - mam nadzieję, że Kaczyński Lech to numer jeden na wokandzie. Urbański następny. Dopiero trzeci Kurtyka z IPN. Albo wszyscy naraz. To ci będzie dziwowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Jeżeli to prawda, 24.06.08, 14:43 Prawda. I będzie, jak mówisz. Poza tym - IPN zostanie, ale AKTA będą jawne! Odpowiedz Link Zgłoś
e_hehehe Re: Jeżeli to prawda, 24.06.08, 14:52 masuma napisał: > Prawda. I będzie, jak mówisz. > Poza tym - IPN zostanie, ale AKTA będą jawne! Prawda jak i to , że sędziami będziemy MY NARÓD ! a nie wy esbecy Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 14:50 Po pyszałkowatych wypowiedziach Wałęsy o dobraniu się do kieszeni(ciągle mu mało?)swoich oponentów przez proces sądowy,dalej nie wierzę że ich pozwie.Stawiam swój nowy rower(cena z górnej półki)przeciwko czapce śliwek robaczywek że Bolek zrezygnuje z procesów sadowych.Tak samo stawiałem gdy prezes TVP dał mu czas antenowy na obronę swej;prawdy;. Odpowiedz Link Zgłoś
sebj.1 Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 14:58 Nie zapominaj że Wałęsa ma w kieszeni wyrok sądu. To łajniaki muszą się teraz tłumaczyć.W najgorszej sytuacji jest chyba Urbański to on zorganizował akcję propagandową okraszoną "dokumentem" utrzymanym w poetyce stalinowskiej.Jeżeli ktokolwiek beknie w tej sprawie to napewno on. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 15:19 Wyrok sądu oparty na niepełnym materiale dowodowym.Przecież ci historycy dowiedli że dotarli do nowych dowodów agenturalnej działalności Bolka.Dotarli do akt których nikt nie oglądał,albo nie chciał albo nie mógł.Każdy uniewinniający wyrok sądowy można obalić jeżeli znajdą się nowe dowody winy.Sądy skazują niewinnych i uniewinniają winnych,przecież na ziemi nie ma jeszcze Sądu Ostatecznego.Wałęsa nigdy,przenigdy nie pójdzie na sądową ścieżkę! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 15:26 lwer-pancerfaust44 napisał: > Wyrok sądu oparty na niepełnym materiale dowodowym.Przecież ci historycy > dowiedli że dotarli do nowych dowodów agenturalnej działalności Bolka. tak? to czemu IPN nie uznaje za stosowne wznowic procesu lustracyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Wałęsa nie wystapi w tvpis 24.06.08, 15:50 Nie można robić procesu lustracyjnego osoby która nie zajmuje publicznej funkcji.Z ironią w stylu Urbana mówię że Wałęsa jest teraz osobą prywatną.A nie jak niektórzy chcą wmówić ludowi państwową twarzą Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 I bardzo dobrze: nie ma powodu się tłumaczyć. 24.06.08, 15:44 sebj.1 napisał: > Wałęsa nie wystapi w tvpis > wiadomosci.onet.pl/1775495,11,item.html > Wreszcie zrozumiał że dalsze gradłowanie w wiadomej sprawie, > rozkręca akcję propagandową kaczego pomiotu. Tylko winni się tłumaczą. Wałęsa nie ma powodu. Odpowiedz Link Zgłoś