Dodaj do ulubionych

Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądze,...

IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 18:03
jakos na repatriacje Polakow z Kazachstanu pieniedzy nie ma a tu
prosze osrodek dla uchodzcow wybudowali...moze tak rzad Polski
zacznie sie martwic o swoich ludzi!
Obserwuj wątek
    • slon2002 trzeba zabijac czeczenskich bandytow juz na granicy 25.09.03, 18:16
      jak do burdelu.
      • Gość: grg trzeba zabic slonia IP: *.jawnet.pl 25.09.03, 20:36
        Ale tylko tego jednego - wscieklego i niebezpiecznego dla ludzi.
    • kataryna.kataryna Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 25.09.03, 18:40
      Gość portalu: ficino napisał(a):

> jakos na repatriacje Polakow z Kazachstanu pieniedzy nie ma a tu
      > prosze osrodek dla uchodzcow wybudowali...moze tak rzad Polski
      > zacznie sie martwic o swoich ludzi!

A jak w stanie wojennym Polacy dostawali na zachodzie status uchodźcy to też
      się zastanawiałeś, czy kraj, który ich przyjmuje na to stać?
      • Gość: ficino Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 05:13
        Jesli chodzi o kraje ktore przyjmowaly polskich uchodzcow to byly one
        odpowiedzialne za ten stan rzeczy.
        Moj ojciec uciekl przed stanem wojennym za granice i zadnego statusu uchodzcy
        nie otrzymal...pracowal ciezko zeby zarobic na siebie i rodzine...A tutaj
        prosze uchodzcy deklaruja na granicy ze maja pieniadze a pozniej nie chca ich
        oddac...Kto ma im dawac pieniadze na utrzymanie?...polski podatnik ktory sam
        nic nie ma. Czas myslec o swoich ludziach ktorych wypedzono nie bez wlasnej
        winy z kraju ojczystego...na dobry poczatek czeka na nich osrodek dla uchodzcow.
      • Gość: aska 95 Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 26.09.03, 11:53
        Widać, że jesteś jedną z tych, co pomoc otrzymywali. Pojedź najpierw na Kaukaz
        i zobacz kto to są ci "bohaterscy" Czeczeńcy. Trochę tam byłem, podobnie jak w
        99r. blisko Pierwomajska i wiem, komu dla politykierstwa usiłujemy "pomagac".
        Jak takaś mądra, to daj swoją kasę lub załóż swoją fundację dla wspierania
        gangsterstwa z Czeczeni, a polski rząd, niech martwi się o naszych.
        • lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 26.09.03, 13:51
          Gość portalu: aska 95 napisał(a):

> Widać, że jesteś jedną z tych, co pomoc otrzymywali. Pojedź najpierw na
          Kaukaz
          > i zobacz kto to są ci "bohaterscy" Czeczeńcy. Trochę tam byłem, podobnie jak
          w
          > 99r. blisko Pierwomajska i wiem, komu dla politykierstwa usiłujemy "pomagac".
          > Jak takaś mądra, to daj swoją kasę lub załóż swoją fundację dla wspierania
          > gangsterstwa z Czeczeni, a polski rząd, niech martwi się o naszych.

Polemiki nie będzie.Za to gangsterstwo.Fundacji nie trzeba zakładać. Istnieje
          ich wiele.Czasem sam je wspieram.
        • kataryna.kataryna Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 26.09.03, 14:30

> Widać, że jesteś jedną z tych, co pomoc otrzymywali.

Po czym widać?

Pojedź najpierw na Kaukaz
          > i zobacz kto to są ci "bohaterscy" Czeczeńcy. Trochę tam byłem, podobnie jak
          w
          > 99r. blisko Pierwomajska i wiem, komu dla politykierstwa usiłujemy "pomagac".

Nie rozmawiamy tu o sprzedaży broni czeczeńskim terrorystom tylko daniu dachu
          nad głową i czegoś do jedzenia tym, którzy przed wojną uciekają. Dałaś sobie
          wmówić, że czeczeńscy terroryści brutalnie napadli i okupują Rosję a każdy
          Czeczeniec to bandyta. Pomoc uchodźcom to nie politykierstwo tylko jeden z
          podstawowych obowiązków cywilizowanego kraju, za jaki się podobno uważamy.
          Gdzie Twoja lewicowa wrażliwość społeczna?

> Jak takaś mądra, to daj swoją kasę lub załóż swoją fundację dla wspierania
          > gangsterstwa z Czeczeni, a polski rząd, niech martwi się o naszych.

Jak jesteś taka głupia, to nie mam dla Ciebie żadnej dobrej rady.

• Gość: aska 95 Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 26.09.03, 14:48
            Głupia to jesteś Ty, wszechomnipotentna. W przeciwieństwie do ciebie, nikt mi
            nic nie musi wmawiać, bo mam za sobą kilka lat pracy w Rosji, Ukrainie,
            Mołdawii i okolicach. I gdy zobaczysz, na własne oczy, to nie będziesz pieprzyć
            o biednym narodzie, bo to ten naród ma to, czego chciał. Kiedy Ślązacy i np
            Opolanie zaczną robić swoje państwo lub republikę, to będziemy spokojnie na to
            patrzeć prawda? i jeszcze im błogosławić na drogę? Więc najpierw czegoś dotknij
            gazetowa znawczyni rzeczy, a później się mądrzyj. Lepsza zaś lewicowa
            wrazliwość, niż prawicowa zajadłość i nienawiść.
            • lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 26.09.03, 15:10

> Głupia to jesteś Ty, wszechomnipotentna. W przeciwieństwie do ciebie, nikt mi
              > nic nie musi wmawiać, bo mam za sobą kilka lat pracy w Rosji, Ukrainie,
              > Mołdawii i okolicach. I gdy zobaczysz, na własne oczy, to nie będziesz
              pieprzyć
              >
              > o biednym narodzie, bo to ten naród ma to, czego chciał. Kiedy Ślązacy i np
              > Opolanie zaczną robić swoje państwo lub republikę, to będziemy spokojnie na
              to
              > patrzeć prawda? i jeszcze im błogosławić na drogę? Więc najpierw czegoś
              dotknij
              >
              > gazetowa znawczyni rzeczy, a później się mądrzyj. Lepsza zaś lewicowa
              > wrazliwość, niż prawicowa zajadłość i nienawiść.

Polemiki nie będzie.
            • kataryna.kataryna Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 26.09.03, 15:16

> Głupia to jesteś Ty, wszechomnipotentna.

A nie wszechomnipotentnowładna?

W przeciwieństwie do ciebie, nikt mi
              > nic nie musi wmawiać, bo mam za sobą kilka lat pracy w Rosji, Ukrainie,
              > Mołdawii i okolicach. I gdy zobaczysz, na własne oczy, to nie będziesz
              pieprzyć
              >
              > o biednym narodzie, bo to ten naród ma to, czego chciał.

Skąd Ty, nieszczęsna istoto, wiesz co ja widziałam? Można patrzeć na to samo i
              widzieć co innego. Naród ma to co chciał? Te kobiety uciekające z dziećmi też?
              Wszyscy tego chcieli?

Kiedy Ślązacy i np
              > Opolanie zaczną robić swoje państwo lub republikę, to będziemy spokojnie na
              to
              > patrzeć prawda? i jeszcze im błogosławić na drogę?

Nie, wyrżniemy ich do ostatniego.

Czy Ty cały czas nie rozumiesz o czym mowa? Nie o terrorystach, tylko tych,
              którzy przed terrorem uciekają, rosyjskim i czeczeńskim.

Więc najpierw czegoś dotknij
              >
              > gazetowa znawczyni rzeczy, a później się mądrzyj.

Ty zaś się wygłupiać przestań. Jeśli coś widziałaś, to powinnaś wiedzieć, że
              świat nie dzieli się na białe i czarne narody a każda wojna ma katów po stronie
              ofiar i ofiary po stronie katów. Jak widać nie wystarczy patrzeć, żeby dotknąć.

Lepsza zaś lewicowa
              > wrazliwość, niż prawicowa zajadłość i nienawiść.

Aśka znowu o nienawiści. Przeczytaj może to co sama napisałaś kobieto, na
              przykład to o narodzie, który ma czego chciał.

• lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 29.09.03, 11:24

> I gdy zobaczysz, na własne oczy, to nie będziesz pieprzyć
              > o biednym narodzie, bo to ten naród ma to, czego chciał.

Rozumiem,że można być uprzedzonym.Rozumiem naturalny sprzeciw moralny wobec
              coraz częstszych ataków terrorystycznych uderzających w niewinnych ludzi.
              Jednak u każdego przyzwoitego człowieka dramat ludnosci cywilnej powinien
              budzić odrobinę współczucia.Twoje zdanie budzi we mnie odrazę i wstręt.

>Kiedy Ślązacy i np
              > Opolanie zaczną robić swoje państwo lub republikę, to będziemy spokojnie na ?
              >to patrzeć prawda? i jeszcze im błogosławić na drogę?

Śmieszne.Myślisz,ze zależnosci między Rosjanami a Czeczeńcami są porównywalne
              do relacji tzw. Ślązaków i Polaków?
              W tym pierwszym przypadku oba narody róźni prawie wszystko. Religia, historia,
              kultura i 300 lat wojny.

>Lepsza zaś lewicowa wrazliwość, niż prawicowa zajadłość i nienawiść.

Tak, wykazałaś się wielką wrażliwoscią.Przeplataną zrozumieniem i humanizmem.
    • Gość: slavo polska nie ma pieniędzy na utrzymywanie uchodźców IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 19:03
      niech uchodźców utrzymują kraje unii europejskiej tak hojnie
      obdarzone pieniędzmi z planu marschala przez usa.Polski nie stać
      na utrzymywanie uchodźców.
      • Gość: bart Re: polska nie ma pieniędzy na utrzymywanie uchod IP: *.trlabs.ualberta.ca 25.09.03, 20:53
        Gość portalu: slavo napisał(a):

> niech uchodźców utrzymują kraje unii europejskiej tak hojnie
        > obdarzone pieniędzmi z planu marschala przez usa.Polski nie
        stać
        > na utrzymywanie uchodźców.

A stac Polske na utrzymywanie nierentownych kopaln, tlumu bydla
        w sejmie i senacie itd ?

Utrzymywanie paru tysiecy uchodzcow to zadne pieniadze w
        porownaniu z tym co sie marnuje w tym kraju na codzien.
        • Gość: ficino Re: polska nie ma pieniędzy na utrzymywanie uchod IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 05:19
          jak bedziemy tak bogaci jak kraje unii europejskiej to bedzie mozna pomyslec o
          sponsorowaniu uchodzcow.
          A co z Polakami z Kazachstanu ktorzy czekaja na powrot do kraju od
          kilkudziesieciu lat? Czy im nic sie nie nalezy?!!!!
          Z paru tysiecy uchodzcow za jakis czas zrobi sie kilkadziesiat
          tysiecy...wiadomo ze ci uchodzcy maja rodziny a te rodziny maja rodziny...
          Ja juz wole placic na nierentowne kopalnie zeby ludzie w kraju mieli zajecie a
          nie utrzymywac rzesze darmozjadow ktorzy nie maja zadnego zwiazku z nasza
          kultura ani naszym krajem.
          • lupus.lupus Re: polska nie ma pieniędzy na utrzymywanie uchod 26.09.03, 14:22

> Z tych paru tysiecy uchodzcow za jakis czas zrobi sie kilkadziesiat
            > tysiecy...

Potrafisz czytać? Ja widzę,że chodzi o 90 osób.
            • Gość: ficino Re: polska nie ma pieniędzy na utrzymywanie uchod IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 15:30
              ciekawe kiedy reszta dobije...
              • kataryna.kataryna Re: polska nie ma pieniędzy na utrzymywanie uchod 26.09.03, 15:32

> ciekawe kiedy reszta dobije...

Zanim reszta tu dobije, resztę dobije rosyjska armia.
                • Gość: ficino Re: polska nie ma pieniędzy na utrzymywanie uchod IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 17:05
                  mieli przeciez przez jakis czas swoje niepodlegle panstwo?...i co
                  robili?...handel narkotykami, bronia, zywym towarem, porwania, ataki
                  terrorystyczne, wspieranie terroryzmu...sami nie mogli poradzic z problemem to
                  zrobili to za nich Rosjanie. Zawsze moga wyjechac do Kazachstanu:)
      • Gość: ficino Re: polska nie ma pieniędzy na utrzymywanie uchod IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 05:15
        moze by tych uchodzcow zakwaterowac w prywatnych domach elity rzadzacej? Mysle
        ze Miller i Kwasniewski beda w stanie pomiescic wszystkie te rodziny we
        wlasnych willach:)
      • lupus.lupus Re: polska nie ma pieniędzy na utrzymywanie uchod 29.09.03, 11:08
        Gość portalu: slavo napisał(a):

> niech uchodźców utrzymują kraje unii europejskiej tak hojnie
        > obdarzone pieniędzmi z planu marschala przez usa.Polski nie stać
        > na utrzymywanie uchodźców.

Spłata pewnego długu. O pierwszym pisała Kataryna.Kraje zachodnie przyjmowały
        Polaków w latach 80. Tysiące Polaków znalazło schronienie w Rumunii i na
        Węgrzech po klęsce wrześniowej.
        Drugi dług wobec samych Czeczenów.Z zamierzchłej przeszłości. Polacy stanowili
        dużą cześć rosyjskiej armii dławiącej kolejne czeczeńskie powstania w XIX
        wieku. Dramat dwóch narodów.
    • Gość: gaja Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.icpnet.pl 25.09.03, 21:25
      Właśnie! Nie powrót rdzennych Polaków z Kazachstanu, których
      powywoził przemocą Stalin to pieniędzy skur...yny nie macie! Ale
      na terrorystów z Czeczenii to kasa jest, bo dowalają Ruskom no
      nie? Jesteście poprostu zwykle, obłudne gnoje!!!!
      • Gość: cc Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: 206.116.31.* 26.09.03, 04:55
        Gość portalu: gaja napisał(a):

> Właśnie! Nie powrót rdzennych Polaków z Kazachstanu, których
        > powywoził przemocą Stalin to pieniędzy skur...yny nie macie! Ale
        > na terrorystów z Czeczenii to kasa jest, bo dowalają Ruskom no
        > nie? Jesteście poprostu zwykle, obłudne gnoje!!!!
        Zgadzam sie ,to po prostu hipokryzja .Taka dobroc na pokaz aby
        nic EU nie mowilo.Polacy w Kazahstanie czekaja latami bo sa
        uczciwi ,a to islamskie dziadostwo po prostu bandyci i
        zlodzieje.Dzieci urzywaja aby wzbudzic wspolczucie.
        • Gość: ficino Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 05:26
          znowu zacznie sie zebranie na ulicach...patrzcie co ci Czeczeni wyprawiaja w
          Moskwie i Europie...handel narkotykami, burdele, haracze, kieszonkowcy etc.
          Wiekszosc POlakow nie ma co do garka wlozyc a tu prosze kaska na utzrymanie
          paru tysiecy nierobow zawsze sie znajdzie.
          • lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 26.09.03, 14:27

> znowu zacznie sie zebranie na ulicach...patrzcie co ci Czeczeni wyprawiaja w
            > Moskwie i Europie...handel narkotykami, burdele, haracze, kieszonkowcy etc.
            > Wiekszosc POlakow nie ma co do garka wlozyc a tu prosze kaska na utzrymanie
            > paru tysiecy nierobow zawsze sie znajdzie.

Bez komentarza.Kompletna nieumiejętność powiązania skutku i przyczyny.
            W Czeczenii zniszczono 60 % budynków mieszkalnych w miastach i 40 % na wsi, 80
            % szpitali, 100 % wyższych uczelni, 70 % szkół średnich, 90 % przedszkoli, 70 %
            elektrowni i stacji transformatorowych, 30 % zakładów petrochemicznych, 100 %
            przedsiębiorstw budowy maszyn, 90 % przedsiębiorstw budowlanych, 100 %
            przedsiębiorstw włókienniczych, 80 % urządzeń rolniczych.Praktycznie przestał
            istnieć transport samochodowy i kolejowy oraz łączność telefoniczna, w 70 %
            zniszczone zostały drogi i urządzenia wodociągowe.

za Kavkaz Center.

Całkowita klęska humanitarna.Mord na całym narodzie.

• Gość: ficino Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 15:31
              Francja, Niemcy i Ameryka mowia co innego:)
      • Gość: ficino Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 05:23
        Niech ci co najglosniej wrzeszcza na dobry poczatek dadza im kwaterunek we
        wlasnych mieszkaniach a nie z pieniedzy podatnika.
        Kraj na skraju bankructwa...30% bezrobocie a tu prosze pare tysiecy Czeczenow
        ubiegajacy sie o status uchodzcow.
        Niech ich przyjma kraje ktore wspieraja polityke Putina...Franczi powinni sie
        ucieszyc z prezentu:)
      • lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 26.09.03, 14:02
        Terrorystów? Powstańcy listopadowi i styczniowi też byli terrorystami?
        Widziałaś zdjęcia płonącego Groznego w 1994? Wycieńczonych obrońców Placu
        Minutka? Bestialstwo i mordy Rosjan?
        W pierwszej wojnie czeczeńskiej zgineło zginęło ok. 13 tys. żołnierzy
        czeczeńskich. Straty ludności cywilnej ocenia się na liczbę 80-100 tys
        zabitych. Około 400 tys. osób zostało wygnanych.

Masz świadomosć tego co piszesz?
        • Gość: ficino Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 16:50
          a widziales co sie dzialo w Czeczenii kiedy to Czeczency przejeli wladze?
          • lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 29.09.03, 10:22

> a widziales co sie dzialo w Czeczenii kiedy to Czeczency przejeli wladze?

Co się takiego działo? Proces budowania swojej państwowości nie jest łatwy
            nawet w normalnych warunkach. Czeczeńcy to dość specyficzny naród.Niemal
            wytrzebiony do nogi przez Rosjan w XIX wieku,zdziesiątkowany za swoją
            niepokorność przez Stalina.Takie poczucie fizycznego zagrożenia budzi określone
            instynkty.Od władz wazniejsi się stają mężczyźni z bronią.Tak jest na Korsyce,
            Zachodnim Belfaście i w tego typu miejscach. To rodzi pewne patologie.
    • Gość: gryffin Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.comnet.krakow.pl 26.09.03, 12:23
      ficino oszołomie koscielny tym razem musze sie z tobą zgodzić.
      Z kazachstanu do Czeczeni jest blisko a i kultura ,religia ta
      sama. Dlaczego tam nie pojadą ci biedacy.Polska to kraj nie
      zwyczjny do inności.Pieniądze przeznaczone dla Czeczenów
      przekazać dla repatriantów. Żeby nie było pustych przelotów
      to wywozić tych przyszłych terorystów,handlarzy,przemytników,
      sutenerów do Kazachstanu. / ci ludzie nic innego nie potrafią
      robić/ Polska musi się bronić przed najazdem muzułmanów bo
      potem będą tylko żądania,zobaczcie co sie dzieje w krajach UE.
      Z dwojga złego wolę naszych oszołomów.Rosjanie pozbywają się
      zagrożeń przymykajac oko na wyjazdy Czeczenów.Ficino twój tata
      uciekł przed stanem wojennym , to co to za patriota ? Prawdziwy
      Polaczek. Ja walczyłem o zmiany, chociaż nie jestem entuzjastą
      kościoła, ale mogę się nazwać Polakiem. Ty i twój tata
      natomiast ani Polak ani Amerykanin.
      • Gość: ficino Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 16:59
        Czy tata to cala moja rodzina?...pozatym ojciec wrocil do kraju z zarobionym
        kapitalem zeby cos robic...tyle ze sie nie dalo bo ciagle ktos mu podstawial
        noge. Chlopcze moja rodzina jest zwiazana z POlska od czasow kiedy nie bylo
        jeszcze panstwa polskiego. Ja i moj tata mamy obywatelstwo polskie takze nie
        rozumiem czemu nie mialbym byc Polakiem?... nie wazne gdzie jestes tylko kim
        sie czujesz:)
        CO do Kazachstanu to masz racje jesli szukaja spokoju to w Kazachstanie po
        opuszczonych domach po POlakach te kilkadziesiat tysiecy Czeczenow powinno
        znalezc dach nad glowa...i tak beda w lepszej sytuacji niz ci Polacy ktorych
        wyrzucili w szczerym polu...musieli dawac sobie rade sami...a nikt sie nad nimi
        nie litowal i nadal sie nie lituje...wazniejsi od nich sa w koncu bardziej
        cierpiacy Czeczenii...co za obluda.
        Co do zadan to Czeczeni juz zapowiadaja demonstracje w Warszawie...ciekawe czy
        policja potraktuje ich tak samo jak glodujacych gornikow, hutnikow,
        stoczniowcow etc...
        • lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 29.09.03, 09:53
          Przeciwstawianie problemu czeczeńskich uchodźców z sytuacją Polaków na
          Wschodzie jest chwytem poniżej pasa.Sprawa pomocy Polakom na wschodzie i ich
          jak największej repatriacji jest bezdyskusyjna. To wcale nie wyklucza doraźnej
          pomocy osobom,którym w ich własnym kraju czeka tylko śmierć,głod,gwałt i
          powolne konanie.
    • lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 26.09.03, 12:49
      Pamiętam o Was chłopcy z Placu Minutka. Zawsze będę pamiętał.

Czeczeński Ośrodek Informacyjny w Krakowie
      Rynek Główny 29, 31-010 Kraków

Czeczeński Ośrodek Informacyjny w Warszawie
      Pl. Defilad 1, PKiN lok. 121a, skr. 9
      00-901 Warszawa

• Gość: ficino Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 17:00
        pracujesz tam moze?
        • lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 29.09.03, 09:33

> pracujesz tam moze?

Nie.
    • lupus.lupus pomoc 26.09.03, 13:39
      Pomoc dla Czeczenii.

Polska Akcja Humanitarna
      www.pah.ngo.pl/2149.html
      Głos Wolnej Czeczenii- KAVKAZ CENTER
      www.kavkaz.org.uk/eng/
      "...ci których dotknęło nieszczęście są zawsze samotni
      obrońcy Dalajlamy, Kurdowie, czeczeńscy górale ..."

Pewnie autor teraz tak by napisał.
      • Gość: ficino Re: pomoc IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 17:06
        a kto sponsoruje te strony?...al kaida?
        • Gość: waldi Re: pomoc IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 18:56
          ficino czy ty nie pipszesz z USA? Bo tam kupa kretynów wyjechała. Potem
          powstają polish jokes...
          • Gość: ficino Re: pomoc IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.09.03, 22:33
            a czy ty nie piszesz przypadkiem z Nowej Huty?...bo wiadomo...Nowa Huta to
            zemsta Bieruta.
            Jakbys wiedzial to w Ameryce sa nie tylko Polish jokes ,ale tez Jewish,
            Russian, Ukrainian, Greek etc, etc.
            A smieja sie z takich glabow jak ty.
        • lupus.lupus Re: pomoc 29.09.03, 09:30

> a kto sponsoruje te strony?...al kaida?

Putinowska propaganda święci sukcesy.Przynajmniej u Ciebie.Świat nie do końca
          jest taki jak pokazują go w Ostankino.
    • pl.adex dac im obywatelstwo-pronto 27.09.03, 07:02
      jako przyszly czlonek UE,Polska powinna pokazac jakie ma
      europejskie aspiracje.Ci biedni ludzie powinni od razu dosatc
      azyl i prawo pobytu w Polsce albo nawet obywatelstwo i
      kwaterunkowe mieszkanie.Wzorem innych kraji UE powinnismy ich
      osiedlac w roznych miastach najlepiej tam gdzie jest juz troche
      muzulmanow i jest meczet na przyklad Sadyba w Warszawie.
      • Gość: ficino Re: dac im obywatelstwo-pronto IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.09.03, 08:05
        mozesz ich osiedlic we wlasnym domu i za swoje pieniadze:)
    • Gość: babariba a może ktoś wie, gdzie mieszka więcej Czeczenów... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 10:36
      ...w całej Republice Iczkerii, czy w jednej z moskiewskich dzielnic?
      • Gość: waldi Re: a może ktoś wie, gdzie mieszka więcej Czeczen IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 15:08
        > a czy ty nie piszesz przypadkiem z Nowej Huty?...bo wiadomo...Nowa Huta to
        > zemsta Bieruta.
        > Jakbys wiedzial to w Ameryce sa nie tylko Polish jokes ,ale tez Jewish,
        > Russian, Ukrainian, Greek etc, etc.
        > A smieja sie z takich glabow jak ty.

No wiesz w Polsce nie ma takich przypadków jak zastrzelenie Hindusa -
        przypominał jakiemuś jankesowi Taliba oraz takich jak protesty przeciw wykładom
        z koranu jako indoktrynacji islamskiej. Żyjesz w kraju gdzie większośc wybrała
        Gora a prezydentem został Bush. To twoje obywatelstwo jak znam polonię
        wyrzuciłbyś nie tylko do kosza ale i z pamięci. To wszystko mało ważne.
        Najdobitniej kompromitujesz się gadaniem o Czeczenach jako o terrorystach. Masz
        jakiekolwiek pojęcie że Stalin wywoził ten naród bydlęcymi wagonami na syberię?
        Co ty bredzis zo terrorystach co ty wiesz o porwaniach specnazu udających
        Czeczenów. Co ty wiesz o wysyłaniu kryminalistów do Czeczenii w zamian za
        skrócenie wyroków? Gdyby ktokolwiek z Twojej rodziny przeżył tydzień w
        Czeczenii mielibyście do końca życia koszmary nocne. Jaki Ty masz powód
        nienawidzieć naród deptany przez Rosję? Masz korzenie ruskie?
    • lupus.lupus Re: Kłopoty czeczeńskich uchodźców. Albo pieniądz 29.09.03, 09:22
      Więcej na ten temat w tekście Agnieszki Romaszewskiej-Guzy:
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030929/kraj/kraj_a_1.html
      Pomóż w odbudowie Czeczenii!
      Polska Akcja Humanitarna
      www.pah.magprojekt.pl/9700.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka