Gość: NZ Re: Dom strachu IP: *.apx0.paradise.net.nz 30.09.03, 10:56 Nie rozumiem polskiego prawa, p.Marek N. poprzednio sadownie karany i jescze publicznie w gazecie nie mozna wymienic p.Marka pelnego nazwiska. Prawo Polskie jest rajem dla bandytow, przestepcow, oszustow, zlodzieji i tym podobnych. Pozdrawiam NZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czejan TAKA POLSKA JEST WŁAŚNIE IP: 213.199.204.* 30.09.03, 11:23 WŁADZA JEST BEZSILNA I DLATEGO TAKIE SYTUACJE SĄ MOŻLIWE.wOBEC DRANIA TRZEBA POSTĘPOWAĆ ZGODNIE Z PRAWEM, A STARY CZŁOWIEK SKAZANY JEST NA BEZPRAWNE TRAKTOWANIE. pROKURATURA,POLICJA,SĄDY WSZYSCY MAJĄ GĘBY PEŁNE FRAZESÓW.MÓWIĄ ,ŻE NIE MOGĄ,ŻE SĄ BEZSILNI. A MOŻE PO PROSTU DRAŃ JEST OD NICH INTELIGENTNIEJSZY I MA ICH GŁĘBOKO....SAM BYM MU DAŁ PO MORDZIE ALE WTEDY UAKTYWNIĄ SIE WSZYSCY ,I POLICJA I PROKURATURA I SĄD I JA BĘDĘ BANDYTOM A DRAŃ POKRZYWDZONYM OBYWATELEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROLINA Re: Dom strachu IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 11:23 TEGO JUZ ZA WIELE W TEJ CHOLERNEJ POLSCE: NIECH KTOS RUSZY SWOJA ZASRANA DUPE W URZEDZIE I POMOZE TYM BIEDNYM STARUSZKA:TO PRAWDA W TYM KRAJU JEST BEZPRAWIE: A URZEDNICY TYLKO KRADNA:ZYGAC MI SIE CHCE ZE JESTEM POLAKIEM: POLSKA TO TYLKO SYF A RZADZA TYM KRAJEM ZLODZIEJE:I NIKT NIE MYSLI O LUDZIACH NA DOLE:KOMUNA BYLA ZLA ALE TERAZ JEST JESZCZE GORZEJ: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Dom strachu IP: *.buffalo.dialup.pol.co.uk 30.09.03, 11:38 Kiedys jeden z poslow p. Goryszewski powiedzial :Niewazne czy polska bedzie bogata czy biedna czy praworzadna , byle byla katolicka . Mamy to czego chcielismy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Dom strachu IP: *.protonet.pl 30.09.03, 11:37 Ten Marek N. musi mieć szerokie plecy.Urzędasy się go boją!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHAMAN Re: Dom strachu IP: *.inds.pl 30.09.03, 11:51 TO JEST KUR... KPINA TYLE SIE MOWI O SZACUNKU DLA STARSZYCH, A TU JAKIS CWANIAK ROBI CO MU SIE TYLKO PODOBA. CO TO ZA PANSTWO GDZIE POLICJA NIE MA ZADNYCH PRAW A DUPKI Z RZADU MYSLA JAK TU KASE ZROBIC I WIECEJ NIC ICH NIE OBCHODZI????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz Re: Dom strachu IP: 213.227.107.* 30.09.03, 12:07 Skandal ! człowiek już raz karany za znęcanie się nad ludzmi, nie powinien zajmować się jakąkolwiek działalnością związaną z usługami dla ludzi! Polska to kraj wyjatkowo w niektórych sferach życia, takich jak bezpiczeństwo, etos pracy, moralność, - wyniszczony! 50 lat "komunu" zostawiło większe spustosznie w ludziach, jak się to, niektórym od tzw. "gubej kreski" nawet nie śniło!!! Niestety towarzysze z SLD z tzw. lewicy, dość że niekompetentni, to jeszcze kompletnie nieczuli na nieszczęscia, do których się przyczynili!! Dla nich ważna jest tylko "kasiora" a nie człowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan dobry Re: Dom strachu IP: *.waw-bro.leased-e.ids.pl 30.09.03, 12:45 Panike siejecie dobrzy ludzie a przeciez to wszystko zgodne z unijnymi normami. Przezyles swoje - to zdychaj a jak ci sie chce jeszcze zyc to nie marudz. Oj ludzie ludzie, glosujecie na unie a pozniej sie wam jej przepisy nie podobaja. Za chwile bedzie sie wam konstytucja nie podobac. Widzialy galy ci braly !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Dom strachu IP: *.magma-net.pl 30.09.03, 12:48 urzednikom to jest na reke, ze istnieje taki dom. nie trzeba sie troszczyc o starcow mieszkajacych samotnie , nie trzeba wysylac nikogo z opieki - bo to sie przeciez starszym obywatelom nalezy od panstwa, nie ma strachu ze taki staruszek zasnie wswym mieszkaniu z odkreconym gazem ...itp, itd...ja tylko jednego nie moge zrozumiec ... czy pan ktory prowadzi ten "hotel" nie zszedł jeszcze z drzewa i w zwiazku z tym nie wyksztalcilo sie w nim (jak w kazdej istocie ludzkiej) sumienie ? jak to mozliwe ze taka kreatura chodzi bezkarnie po ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a gdzie dzieci tych "staruchow Re: Dom strachu IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 12:58 Gość portalu: Karolina napisał(a): > urzednikom to jest na reke, ze istnieje taki dom. nie trzeba sie > troszczyc o starcow mieszkajacych samotnie , nie trzeba wysylac > nikogo z opieki - bo to sie przeciez starszym obywatelom nalezy > od panstwa, nie ma strachu ze taki staruszek zasnie wswym > mieszkaniu z odkreconym gazem ...itp, itd...ja tylko jednego nie > moge zrozumiec ... czy pan ktory prowadzi ten "hotel" nie zszedł > jeszcze z drzewa i w zwiazku z tym nie wyksztalcilo sie w nim > (jak w kazdej istocie ludzkiej) sumienie ? jak to mozliwe ze > taka kreatura chodzi bezkarnie po ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWIDER DajCIE MI NAMIARY TEGO TYPA A GO USPOKOIMY IP: *.dialup.chcgil.ameritech.net 30.09.03, 12:53 RAZEM Z CHLOPAKAMI, PROPONUJE STWORZENIE PEWNYCH GRUP KTORE BY SIE ZAJMWALAY TAKIMI PPRZYPADKAMI, PO WIZYCIE W DOMU TAKIEGO TYPA SAM BEDSIE POTRZEBOWAL POWAZNEJ OPIEKI ZDROWOTNEJ ALBO NAJLEPIEJ "KARAWANU A NIE KARETKI". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPR-man Re: Dom strachu IP: *.is.pw.edu.pl 30.09.03, 13:02 Dajcie spokój panu Markowi,to dobry Polak i Katolik.Na pewno chodzi co niedzielę do kościoła i głosuje na LPR.Jego dom starców to wzorowa placówka narodowa w formie i katolicka w treści,nie to co taka Holandia gdzie zabija się staruszków i dzieci poczęte.Jak wejdziemy do UE to emerynci z Holandii będą prosić o azyl u pana Marka żeby nie być poddanymi eutanazjii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnusia Re: Dom strachu IP: *.chello.pl 30.09.03, 13:18 moja babcia jest roślinką w pampersie, była przez pół roku w prywatnym "przedszkolu" jak to nazywaliśmy. na szczęscie skończyło się tylko podmienieniem sztucznych zębów. teraz mieszka z nia i z dziadkiem urocza pani z Ukrainy , dostaje miesięcznie mniej niż przedszkolanki i wszystko jest 100 razy lepiej. jesli ludzi stać na prywatne domy opieki stać ich także na prywatną opiekunkę. na czarno ale bezpiecznie. a o panu Nowaku powiem jedno - jest pan zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Dom strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 13:33 to podle, biedni ludzie ktorzy nie maja gdzie sie zestarzec, i jeszcze tak sa wykorzystywani. jak mozna byc takim bez serca. jak prokuratura moze nic nie zrobic, skoro pare lat wczesniej ten czlowiek byl za to samo skazany? nie rozumiem, dlaczego nie wierzy sie tym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Dom strachu IP: ipcop:* 30.09.03, 13:36 Obwinić jak za wszystko Balcerowicza i lekarzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: area Re: Dom strachu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 15:10 wstyd i karygodne,że żeby facet po raz kolejny miał zgode władz na ten sam numer , a ludzie są głupi, jakby telewizji nie oglądali - chyba że żądza pozbycia się babci jest większa niż troska o jej los.... może by na domy starców wprowadzić koncesje jak na biura podróży ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM Re: Dom strachu IP: *.biz / 10.0.1.* 30.09.03, 15:30 Jak mozliwe jest, ze czlowiek uposledzony umyslowo prowadzi dom starcow? Dlaczego posiadajac dochod z tej placowki pobiera rente? Takie rzeczy mozliwe sa chyba tylko w Polsce i na wschod od Bugu Odpowiedz Link Zgłoś
sulik2 I za to kocham naszą krajjjjineeeeeee 30.09.03, 15:58 Dziwi mnie troche Wasze oburzenie. Przecież żyjąc w tym burdelu nie od dziś powinniście się spodziewać właściwie wszystkiego. Jest to przykre owszem, ale nie mogę powiedzieć żebym był zszokowany. Zgadzam sie co do opinii, że nasza administracja jest troszke zanatto rozbudowana, ale nie spodziewam się że kiedykolwiek i cokolwiek się zmieni w kraju, który mi przypomina bajkę pt. "Alicja w krainie czarów", kiedy np. debil Miller z debilem Polem uroczyście otwierają 15 km autostrady z Poznania do Poznania. Gdzie sie nie obrócisz możesz się wręcz obsrać z radości jak to jest cudownie rozwiązane. Zgadzam się co do opinii wynajęcia na czarno Ukrainki, która na pewno lepiej zajmie się staruszkiem/ą i jeszcze z nią pogada. A poza tym lepiej dać zarobić Ukraince, która na pewno potrzebuje tego bardziej niż jakiś skurwysyn pan marek, który najchętniej wyrywałby złote zęby biednym staruszkom. Poza tym nigdy nie wysłałbym swojej matki, ojca, wujka czy ciotki do jakiegokolwiek domu starców, choć wiem że są też zupełnie samotni ludzie, którzy nie mają wyjścia. Zgadzam się także ze Świdrem, dla którego jedynym wyjściem z sytuacji jest po prostu załatwienie sprawy po swojemu, skoro żadna z instytucji łącznie z prokuraturą i policją nie są w stanie nic poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHAerykon Re: Dom wesolej starosci IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.09.03, 16:01 i pomyslec, ze dzieje sie to w KATOLICKIEJ POLSCE. gdzie 90% ludzi idzie w niedziele do kosciola. Najprawdopodobniej aby oszukac sasiada i pokazac sie z dobrej strony nowa koszula lub oczyszczonymi butami i oszukac Pana Boga jacy jestasmy dobrzy bo chodzimy do Komunii Swietej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takata Czestochowa... IP: 80.54.75.* 30.09.03, 16:21 ...nie jedyne przegiecie w tym bezbozneym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży Dajcie mi adres tego gościa IP: 194.145.98.* 30.09.03, 17:58 Prosze o adres i telefon tego goscia. Zreszta sam znajde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutal Jakiego czlowieka, mikimol? To nie czlowiek! IP: 65.198.229.* 30.09.03, 18:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbostar Re: Dom strachu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 18:33 Dla mnie najdziwniejsze jest(choć częste zresztą ) umożliwienie prowadzenia jakiejkolwiek działalnośći , tym bardziej w kontakcie ze starszym człowiekiem , osobie o ograniczonej poczytalności, o zgrozo!Pomijam wykształcenie podstawowe, bo człowiekiem można być i bez wyższych studiów, ale pomysł mi podebrał. Zawsze chciałem pracować w hospicjum, być dobrym (tak naprawdę) dla staruszków, sami mi by wszystko pozapisywali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dom strachu IP: *.bredband.skanova.com 30.09.03, 19:35 a biskup dlugosz poswieca takie domy strachu,przpomnijcie sobie jak to bylo przed wakacjami i po poprzednim arty.o facecie M N.nawet tvn pokazala program na ten temat.Nikt w polsce nie podskoczy klerowi,ludziska sie boja i zadne PZPR ani SLD niema tu nic do gadania .Biskup jest tu Panem i kosciol kat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monkar Re: Dom strachu IP: *.proxy.aol.com 30.09.03, 20:59 Ato wina rzadu mILLERA,ktory jest skorumpowany,i sady terz sa skorumpowane.Nikt sie za nich nie wezmie bo wszystko jest skorumpowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anonim Re: Dom strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 00:28 Pani redaktor tapla sie w zbyt płytkim błocie intelektualnym , by pisac artykuły na tak powazne tematy. Przedstawiona historia to wymyslone przez redakcje nieprofesjinalnej gazety - bzdury.Wszystkie wywiady ,cytaty to wyciete z kontekstu zdania , ktore wypowiedzili ludzie niezrownowazeni psychiczne z powaznymi chorobami.Uwazam , ze gazeta mogłaby napisac artykul o niezwykle dobrym człowieku jakim jest pan Marek N .Napewno wszystkich czytelnikow bardziej zainteresowałaby historia człowieka który bezinteresownie pomaga innym.Ale niestety redaktorzy "gazety" jesli tak mozna nazwac ten brukowiec staraja sie wcisąc nam czytelniką tanią sensacje. Od dawna intesuje sie sprawą Marka N o wszystkim dowiedziłem sie z pierwszego artykułu.Na bierząco śledze losy domu w Białej Wielkiej.Po przeczytaniu waszego artylkulu byłem w szoku, postanowiłem sam zbadac sprawe "domu strachu" .Okazało sie ,ze to wyjątkowy dom , w którym panują swietne warunki doskonały personel i ciepła atmosfera jaką starają sie zapewnic mieszkanca pensjonariusze.Jedyna rzecza w jaką nie mogłem uwierzyc było to w jaki sposob pan N traktował swoich podopiecznych .To wspaniały człowiek , który oprocz dachu nad głową daje tym ludzia miłośc.Uprzejmie zwracam sie z prośba o niepublikowanie takich bzdur jakie od dawna piszecie. Tak naprawde wiele ludzi nie wierzy w to .Współczwesny czytelnik zauwaza w tym tanią sensacje jaką staracie sie nam sprzedac.Podejrzewam ze jeszcze nie raz przeczytam artykul na temat tego domu i mam taką mała rade ,osoba ktora to napisała ten beznadziejny artykul powinna zostac zwolniona za brak profesjonalizmu , bo kim jest dziennikarz , ktory nie potrafi wymyslec nawet historii ,w ktora my czytelnicy mielibysmy uwierzyc. Nie wspomne o tym jak ta osoba mialaby stworzyc prawdziwy interesujacy reportarz.Ten dziennikarz nie potrafi nawet opisac nierealnej sytuacji a co dpoiero byloby jak miałby w ciekawy sposob przedstawic prawdziwą historie .Kiedys uwazalem redakcje gazety za dobry zgrany zespół profesjonalistow , ale czytając te bzdury stwierdzam ,iz pracownicy gazety to idioci . Czy wy naprawde myslicie , ze czytelnicy wam wierzą?Mam nadzieje ze moja wiadomość da co niektorym do myslenia! Wiem , ze najwazniejszy dla pracownikow gazety jest dobry temat, ale czy nie warto przestac? my czytelnicy dokładnie wiemy jak postepujecie ! jak sami mowicie " nie wpuszczą cie drzwiami wejdz oknem" - to słowa jednego z pracownikow gazety.Temat jest wazny ale czasmi lepiej opisac jest prawde a nie wymysloną sensację , w ktorą z pewnościa nie kazdy wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś