no_co_ty 25.07.08, 12:59 miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,5490503,Honorowe_obywatelstwo_Bilgoraja_dla_Palikota_.html Dzięki Bogu nie jest tak źle w tej Polsce. Choć taka decyzją ma już znamiona mocnego charakteru i odwagi radnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elena4 Re: Palikot honorowym obywatelem Biłgoraja 25.07.08, 13:03 A on przypadkiem nie jest z Bigoraja? Bo jesli tak, to ten fakt zmienia postrzeganie radnych, hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
wemron Palikot to porządny facet. 25.07.08, 13:06 Choć jeden nie jest fałszywy. Mówi to co myśli, robi to co mówi. Poza tym doskonale wie, że biała jest białe ( nie ściemnia ), a czarne jest czarne ( nie wybiela ). I o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot to porządny facet. 25.07.08, 13:08 Porządny koniunkturalista. Powtarzam pytanie. Jest z Biłgoraja czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
no_co_ty Re: Palikot to porządny facet. 25.07.08, 13:12 Urodził się w 1964 roku w Biłgoraju. Ale tam już nie mieszka. Ale dziwne, że taka Warszawa nie chce dać obywatelstwa Jarosławowi Kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot to porządny facet. 25.07.08, 13:16 No to jakiego grzyba mu nadają tytuł honorowego, jak on nabył prawa przez urodzenie? Mogli go zrobić honorowym wójtem albo jakoś tak, hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Palikot to porządny facet. 25.07.08, 13:17 Urodził się w Biłgoraju. Mieszkał tam przez lata. Od kilkunastu lat w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
wemron Re: Palikot to porządny facet. 25.07.08, 13:17 Jest z Biłgoraja a obecnie mieszka w Lublinie. Bardzo dużo dla Biłgoraja i jej mieszkańców uczynił. Dzięki niemu na Lubelszczyźnie bardzo wiele osób uzyskał pracę. Jako przedsiębiorca bardzo dba o swoich pracowników i zawsze staje w ich obronie za co są mu bardzo wdzięczni. Swoich wyborców nie ładuje w butelkę a realizuje z pełną determinacją swój program wyborczy. Za to na Lubelszczyźnie jest szanowany i ceniony. Kto jego nie popiera? A no nie popierają jego rydzopodobni zwolennicy RM i KK, ponieważ zamiast klerowi woli dać ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot to porządny facet. 25.07.08, 13:20 Moja babcia mówiła "nie chwal dnia przed zachodem słońca", hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
wemron Re: Palikot to porządny facet. 25.07.08, 13:27 O tym jaki człowiek jest świadczy nie gadanie a jego czyny, a czyny Palikota świadczą zdecydowanie na jego korzyść. Gdyby w Polsce było więcej takich osób, to wszystkim by się żyło zdecydowanie lepiej i dostatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot to porządny facet. 25.07.08, 13:30 Na oceny przyjdzie czas. Ale mniej by się osmieszyli jakby mu pomnik wystawili z (plastikową) pytą w reku, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Heheleno :) 25.07.08, 13:32 > Na oceny przyjdzie czas Mieszkacy Biłgoraja już go ocenili, czy ci się to podoba, czy nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Heheleno :) 25.07.08, 13:36 Ale jak? Nadając obywatelowi HONOROWE obywatelstwo? No nie rozsmieszaj mnie. Mogli mu nadac każdy inny tytuł ale nie ten. biłgorajska tragikomedia, hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda A ty z Biłgoraja? 25.07.08, 13:37 Jeśli nie, to co ci do tego, jak mieszkańcy go uhonorowali? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: A ty z Biłgoraja? 25.07.08, 13:41 Szumisz ale ochlody nie dajesz. No, mnie na ten przyklad mogliby uhonorować obywatelstwem, bo obywatelką nie jestem, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: A ty z Biłgoraja? 25.07.08, 13:42 Zapominasz o pewnej drobnostce: Na to trzeba z a s ł u ż y ć Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: A ty z Biłgoraja? 25.07.08, 13:45 No to mogli mu nadać tytuł zasłużonego dla miasta. Z wyliczeniem zasług, hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Mogli, 25.07.08, 13:49 To nie kwestia wolno nie wolno. To kwestia opłaci się czy nie opłaci, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Zacietrzewienie 25.07.08, 13:53 No o zacietrzewienie cię nie podejrzewałam, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda :) 25.07.08, 13:55 Sorry, ale rozmowa z tobą to dla mnie strata czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Pomogę ci, 25.07.08, 13:44 bo nie rozumiesz, co znaczy "honorowe obywatelstwo" Honorowe obywatelstwo - szczególny tytuł nadawany osobie o wielkich zasługach dla miasta/kraju, za promowanie miasta/kraju, wielkie zasługi, ogromny autorytet pl.wikipedia.org/wiki/Honorowe_obywatelstwo W uzasadnieniu czytamy: "Janusz Palikot zaczął budować biłgorajski kapitalizm. Teraz nie żałuje pieniędzy dla naszego miasta hojnie wspierając m.in. Biłgorajskie Stowarzyszenie Kulturalne" wyborcza.pl/1,75248,5490503,Janusz_Palikot_honorowym_obywatelem_Bilgoraja.html Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Palikot to BARDZO porządny facet. 25.07.08, 13:20 W Biłgoraju darzą Go autentycznym szacunkiem, sympatią i wdzięcznością za wszytko, co zrobił dla miasta i mieszkańców. Jest niewielka grupka katooszołomów radiomaryjnych, która zasłynęła kontrwnioskiem - "Palikot - persona non grata" (grupa Mariana Jagusiewicza) Brawo Rada Miasta Biłgoraj! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot to BARDZO porządny facet. 25.07.08, 13:22 Uhonorowali go za to obywatelstwem? Hahahahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
wemron Re: Palikot to BARDZO porządny facet. 25.07.08, 13:33 Oczywiście to co robi bardzo nie podoba się katomatołectwu. Nie daje na Kościół a pomaga zwykłym ludziom, co jest nie do pogodzenia z założeniami finansowej instytucji jaką jest KK. Jednak wielu katoli już się przekonało na własnej skórze, że Palikot w odróżnieniu od KK i Rydzyka może im faktycznie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot to BARDZO porządny facet. 25.07.08, 13:39 Narazie nie widziałam katola, któremu pomógł. "Obywatelstwo" nadała mu polityczna brać, ktora pewnie widoki na własną lepszą przyszłość w wiszeniu u jego klamki dostrzegła,jak to w naszym kraju jest przyjęte hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
wemron Re: Palikot to BARDZO porządny facet. 25.07.08, 14:34 elena4 napisała: > Narazie nie widziałam katola, któremu pomógł. "Obywatelstwo" nadała > mu polityczna brać, ktora pewnie widoki na własną lepszą przyszłość > w wiszeniu u jego klamki dostrzegła,jak to w naszym kraju jest > przyjęte hehehehe. =================================== Na razie jak widzisz pisze się rozdzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot to BARDZO porządny facet. 25.07.08, 14:35 No niech ci będzie, hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Palikot to BARDZO porządny facet. 25.07.08, 14:37 hehehe-smiech po maglarce Kempskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot to BARDZO porządny facet. 25.07.08, 14:38 Mój własny patent na tym forum, hehehe. Lepiej hehechać niż płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz4 Re: teraz tylko czekac na pcim dolny i 25.07.08, 13:39 odrzywoly wielkie, he he Odpowiedz Link Zgłoś
wemron Re: teraz tylko czekac na pcim dolny i 25.07.08, 13:42 Ty się z Palikota nie naśmiewaj, to bardzo porządny, uczciwy i uczynny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: teraz tylko czekac na pcim dolny i 25.07.08, 13:42 W przypadku Pcimia i tego drugiego to miałoby więcej sensu, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Tylko to wam zostało... zawiść 25.07.08, 13:47 Głupiś. Ja mu będę zawiścić wówczas kiedy dotrwa tu gdzie jest do osiemdziesiątki bez skazy i bez skandali, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz4 z powodu tytulu penisa honoris causa?? 25.07.08, 15:05 tylko idiota alby zbok by zazdroscil, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
wemron A co chcesz być honorową obywatelką Biłgoraja ? 25.07.08, 13:46 Najpierw załatw dodatkowo 10 000 miejsc pracy, wybuduj 3 szkoły, 2 przedszkola, dom kultury, dwa osiedla mieszkaniowe, wyremontuj wszystkie drogi, to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: A co chcesz być honorową obywatelką Biłgoraja 25.07.08, 13:48 Kiedy ja go na mapie bez szukania nie pokażę, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: teraz tylko czekac na pcim dolny i 25.07.08, 13:49 Podobno "Sworne Gacie" chca przyznac honorowe obywatelstwo wszystkim lemingom pracujacym na forum GW. Grzesiek juz wyslal do radnych powskich stosownego smsa za posrednictwem kanalow Ministerstwa Propagandy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: teraz tylko czekac na pcim dolny i 25.07.08, 13:50 No bo to jest " Mamo, chwalo nas" hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Paniusia się cieszy ze swego stylu? 25.07.08, 13:51 Tak sądziłem od początku Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: teraz tylko czekac na pcim dolny i 25.07.08, 13:52 Jemu potrzebny dobry pijar, żeby móc się wspinać po stopniach kariery politycznej, hehehe. Co, jakiś koleś z PO go nie uhonoruje w tym celu? Przecież to mu się opłaci z nawiązką, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
wemron Palikot to uczciwy, pracowity i uczynny człowiek 25.07.08, 13:58 Oczywiście to moherom nie może się podobać skoro nie daje na KK i temu z Torunia. Stąd te nieprzyjazne "pokrzyki" na FK osób, które w życiu czymś pożytecznym dla innych jeszcze się nie splamiły. . Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Palikot to uczciwy, pracowity i uczynny człow 25.07.08, 13:59 My, biłgorajacy, to wiemy, a reszta może nas w nos pocałować Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot to uczciwy, pracowity i uczynny człow 25.07.08, 14:13 A nie mówiłam? Żeby się "dziedzicowi" podlizać to nawet się do moherskiego Biłgoraja przyzna jeden z drugim skurnol. Biłgorajczyk się znalazł, hehehehe. No nie mogę. "MIS" na całego, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Palikot to uczciwy, pracowity i uczynny człow 25.07.08, 14:27 Dobrze się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wemron Re: Palikot to uczciwy, pracowity i uczynny człow 25.07.08, 14:41 Co dzisiaj wąchałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Palikot honorowym obywatelem Biłgoraja 25.07.08, 14:14 no_co_ty napisał: > miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,5490503,Honorowe_obywatelstwo_Bilgoraja_dla_Palikota_.html > Dzięki Bogu nie jest tak źle w tej Polsce. Choć taka decyzją ma już znamiona > mocnego charakteru i odwagi radnych. > L. Czekamy teraz na radnych z Moniek, oni moze tez mu przyznaja honorowe obywatelstwo...... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Palikot honorowym obywatelem Biłgoraja 25.07.08, 14:21 Nastepnego "zbawiciela narodu" nam rychtują, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
wemron Re: Palikot honorowym obywatelem Biłgoraja 25.07.08, 14:43 Za chwilę elena4 zostanie poddana kontroli antydopingowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos SLD czynnie opowiedział się za budową kapitalizmu 25.07.08, 14:52 Burmistrz Biłgoraja (SLD) poparł pomysł przyznania Januszowi Palikotowi honorowego obywatelstwa tego miasta: miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,5490503,Honorowe_obywatelstwo_Bilgora ja_dla_Palikota_.html Tamże: "Za przyznaniem Palikotowi tytułu honorowego obywatela opowiada się też burmistrz miasta Janusz Rosłan z SLD. - Janusz Palikot zaczął budować biłgorajski kapitalizm. Teraz nie żałuje pieniędzy dla naszego miasta hojnie wspierając m.in. Biłgorajskie Stowarzyszenie Kulturalne - argumentuje." Ciekawa jest ta ideowa ewolucja SLD. Z dawnych poglądów pozostało przekonanie, że ustrój trzeba "budować", ale teraz może to być kapitalizm. A sądząc po ostatnich porozumieniach z PiS można było pomyśleć, że SLD to jednak socjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś