Dodaj do ulubionych

"Rzepa", Ziobro, "GW" i naciski - wersje

07.08.08, 15:20
"Rzepa":
"(...)Śledczy, który pokazał akta Kaczyńskiemu. Wojciech Miłoszewski powtórzył w prokuraturze: – Naciskano na mnie, bym doniósł na Zbigniewa Ziobrę(...)
podczas przesłuchania w Prokuraturze Okręgowej w Sieradzu Miłoszewski podtrzymał swoją wcześniejszą opinię o sugestiach, które podsuwać mieli mu płoccy śledczy. Według niego prokuratorzy chcieli, by złożył doniesienie na byłego ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobrę.(...)"

Ziobro:
"(...)Ziobro poinformował , że skieruje do sieradzkiej prokuratury wniosek o to, by w sprawie prokuratora Wojciecha Miłoszewskiego występwał jako osoba pokrzywdzona.(...)
Ziobro podkreślił na konferencji prasowej w Sejmie, że jego wniosek do prokuratury związany jest z dzisiejszą publikacją "Rzeczpospolitej", w której ujawniamy, że Miłoszewski powtórzył w prokuraturze, o naciskach na niego, by "doniósł na Zbigniewa Ziobrę".(...)"

"GW":
"(...)Miłoszewski powiedział wczoraj "Gazecie", że nie był formalnie przesłuchiwany przez prokurator z Sieradza, że jedynie przyjechała ona do Krakowa na tzw. rozpytanie. - Nigdy nie użyłem słowa naciski, wkładanie mi tego sformułowania w usta jest nadużyciem semantycznym. Stanowczo dystansuję się od tego. Powtórzyłem jej to samo, co mówiłem w wywiadzie dla "Gazety". Nie odebrałem tego jako nacisk, jeśli już - to tylko jako propozycję złożenia zawiadomienia(...)"

Czyzby ktos tu mijal sie z prawda?

www.rp.pl/artykul/172142.html
www.rp.pl/artykul/172403.html
wyborcza.pl/1,76842,5558198,Zbigniew_Ziobro_chce_byc_pokrzywdzonym.html
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: "Rzepa", Ziobro, "GW" i naciski - wersje 07.08.08, 15:43
      Umiejetnosc manipulowania faktami przez pispropagande jest
      porownywalna do goebelsowskiej.
    • wikul Naciski, naciski, naciski, a przecieki ? 07.08.08, 15:49
    • masuma Re: "Rzepa", Ziobro, "GW" i naciski - wersje 07.08.08, 15:51
      Jak się okazuje, nawet nie był w Sieradzu osobiście,
      a Rzepa napisała, że był... świetnych ma informatorów ...
      • pies_na_czarnych Re: "Rzepa", Ziobro, "GW" i naciski - wersje 07.08.08, 16:13
        masuma napisał:

> Jak się okazuje, nawet nie był w Sieradzu osobiście,
        > a Rzepa napisała, że był... świetnych ma informatorów ...

"Dobre" media znowu sie popisaly.
    • bryt.bryt pas transmisyjny: "Rzepa"+Ziobro 07.08.08, 16:26
      Jest cos podobnego (juz opisane w innych watkach, ale pasuje tez do mojego). Ten sam schemat - "Rzepa" napisala (ze nie bedzie egzaminow), Ziobro podjal temat (a Cwiakalski mowi, ze sprawa jest deta).

"(...)- Zbigniew Ćwiąkalski zadał cios marzeniom młodych ludzi, którzy głosowali na PO. Brak egzaminów na aplikacje sędziowską i prokuratorską przekreśla ich szanse – grzmiał na konferencji prasowej Ziobro (czytaj więcej). Ćwiąkalski uspokaja: to nieprawda.
      - Egzaminy na aplikacje radcowską, adwokacką i notarialną odbędą się 20 września, a na sędziowską i prokuratorską - na przełomie listopada i grudnia – zapewnił Ćwiąkalski. Jak dodał, „nie są mu znane zamiary niedopuszczenia tegorocznych absolwentów wydziału prawa do aplikacji”, a dziennikarz „Rzeczpospolitej”, którego tekst rozpętał całe zamieszanie nie zadzwonił nawet do ministerstwa sprawiedliwości.
      (...)"

www.tvn24.pl/-1,1560357.1,0,1,ziobro-dezinformuje--egzaminy-na-aplikacje-beda,wiadomosc.html
      • masuma Re: pas transmisyjny: "Rzepa"+Ziobro 07.08.08, 16:32
        a dziennikarz „Rzeczpospolitej”, którego tekst rozpętał całe zamieszanie nie
        zadzwonił nawet do ministerstwa sprawiedliwości.

Bo MIAŁ Engelkinga - tego od Mariotta i Kaczmarka :-)

Swoją drogą - niezłą bazę dla indoktrynowania sobie z Ziobrem w Krakowie
        wymyślili... Nie dziwię się Ćwiąkale, że chce to rozwalić
        • bryt.bryt Engelking 07.08.08, 16:52
          Engelking jest zabawnie przedstawiony w tym artykule.
          To "prokurator (...) członek rady programowej Krajowego Centrum Szkolenia Kadr Sądów Powszechnych i Prokuratury".
          Ani slowa o jego zwiazkach z PiS i ministrem Ziobro, udziale w polityce. To po prostu niezalezny fachowiec zatroskany o los mlodych ludzi ...

www.rp.pl/artykul/2,173048_Aplikacji_sedziowskiej_w_tym_roku_nie_bedzie.html
          • zdybex Re: Engelking 07.08.08, 16:54
            Czy normalnie można się nazywać tak? To chyba pseudonim?
            • pozarski Re: Engelking 07.08.08, 17:13
              Czy Barbara Engelking-Boni to jego krewna? Siostra?
              • bryt.bryt Re: Engelking 07.08.08, 22:01
                pozarski napisał:

> Czy Barbara Engelking-Boni to jego krewna? Siostra?

Moze krewna Engelkinga, a przy okazji zona tuskowego ministra? :-)
          • masuma Engelking i Rada Programowa- kolejny zsyp PISu! 07.08.08, 16:58
            Ty POPATRZ na te nazwiska! Kryże, jego żona, Święczkowski...
            ja cie kręcę...

www.kcskspip.gov.pl/struktura
            • bryt.bryt Re: Engelking i Rada Programowa- kolejny zsyp PI 07.08.08, 17:08
              Faktycznie, niezle towarzystwo ...

"Zastępca Dyrektora:
              sędzia Ewa Stryczyńska"

"(...) Kontrowersyjna nominacja. Prezydent Lech Kaczyński na swojego przedstawiciela w Krajowej Radzie Sądownictwa powołał sędzię, która ma wyrok dyscyplinarny za spowodowanie wypadku. Nie odpowiadała karnie. Sędzia Ewa Stryczyńska wypadek spowodowała w Poznaniu we wrześniu 2001 r. Była wtedy dyrektorem departamentu kadr i szkolenia w Ministerstwie Sprawiedliwości. Wymuszając pierwszeństwo, najechała na samochód, którym jechało kilka osób. Najbardziej poszkodowana kobieta musiała przejść operację składania złamanego obojczyka. Prokuratura chciała postawić sędzi zarzut spowodowania wypadku, ale sędziowski sąd dyscyplinarny nie uchylił jej immunitetu. Ukarał ją za to napomnieniem.(...)"

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,69907,3108990.html
              • masuma Re: Engelking i Rada Programowa- kolejny zsyp PI 07.08.08, 17:11
                Brycie, wstaw do nowego wątku, który założyłem, ok?
                Rozłożymy skład na czynniki pierwsze, bo to ważne
                • zoro_wieczorowo_poro Re: Engelking i Rada Programowa- kolejny zsyp PI 07.08.08, 17:13
                  jak znajdziesz chwilke wpadnij do wątku
                  niezalezna.pl/article/show/id/6090 bo ja już nie daje rady z tymi
                  szaleńcami od sakiewicza :D
                  • masuma Re: Engelking i Rada Programowa- kolejny zsyp PI 07.08.08, 17:14
                    Ja siem brzydzem!!!
                  • trzymilionowy.post Re: Engelking i Rada Programowa- kolejny zsyp PI 07.08.08, 18:17
                    trzymilionowy.post: Domagam się uwolnienia normalnego
                    człowieka1!!!!!!
                    I to nie są żadne żarty. Apeluję o solidarność w obronie tego
                    wspaniałego,
                    niezależnego i radykalnego w poglądach człowieka.
                    07-08-2008 18:16
                    niezalezna.pl/article/show/id/6090#comments
                    :-)
              • masuma Re: Engelking i Rada Programowa- kolejny zsyp PI 07.08.08, 17:18
                Już skopiowałem z linkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka