bryt.bryt
07.08.08, 15:20
"Rzepa":
"(...)Śledczy, który pokazał akta Kaczyńskiemu. Wojciech Miłoszewski powtórzył w prokuraturze: – Naciskano na mnie, bym doniósł na Zbigniewa Ziobrę(...)
podczas przesłuchania w Prokuraturze Okręgowej w Sieradzu Miłoszewski podtrzymał swoją wcześniejszą opinię o sugestiach, które podsuwać mieli mu płoccy śledczy. Według niego prokuratorzy chcieli, by złożył doniesienie na byłego ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobrę.(...)"
Ziobro:
"(...)Ziobro poinformował , że skieruje do sieradzkiej prokuratury wniosek o to, by w sprawie prokuratora Wojciecha Miłoszewskiego występwał jako osoba pokrzywdzona.(...)
Ziobro podkreślił na konferencji prasowej w Sejmie, że jego wniosek do prokuratury związany jest z dzisiejszą publikacją "Rzeczpospolitej", w której ujawniamy, że Miłoszewski powtórzył w prokuraturze, o naciskach na niego, by "doniósł na Zbigniewa Ziobrę".(...)"
"GW":
"(...)Miłoszewski powiedział wczoraj "Gazecie", że nie był formalnie przesłuchiwany przez prokurator z Sieradza, że jedynie przyjechała ona do Krakowa na tzw. rozpytanie. - Nigdy nie użyłem słowa naciski, wkładanie mi tego sformułowania w usta jest nadużyciem semantycznym. Stanowczo dystansuję się od tego. Powtórzyłem jej to samo, co mówiłem w wywiadzie dla "Gazety". Nie odebrałem tego jako nacisk, jeśli już - to tylko jako propozycję złożenia zawiadomienia(...)"
Czyzby ktos tu mijal sie z prawda?
www.rp.pl/artykul/172142.html
www.rp.pl/artykul/172403.html
wyborcza.pl/1,76842,5558198,Zbigniew_Ziobro_chce_byc_pokrzywdzonym.html