Dodaj do ulubionych

Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii

• Gość: 456 Na przelomie sierpnia i wrzesnia? IP: *.d1.club-internet.fr 06.10.03, 17:11
      To dlaczego dopiero teraz o tym glosno???
    • anduu ja tez nie lubię szwarcenegerów. Austria to... 06.10.03, 17:38
      kraj rodzinny Adolfa Hitlera.
      Dobry Austriak to tak jak dobry Niemiec.
      A chłopaka cenię za szczeróść której brak politykom.
      • Gość: . Ta szczerosc to NAZIZM. Lubisz nazistow? Za co? IP: *.server.ntli.net 06.10.03, 19:02
        Za wyrzniecie milionow Polakow i spustoszenie kraju? A moze za zabicie 20 mln
        Rosjan? A moze kochasz ich tylko za zamordowanie marnych paru milionow Zydow?
    • Gość: Lechoo [...] IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 18:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Tomek Typowa mentalnosc IP: *.tampabay.rr.com 06.10.03, 18:20
      Ten wybryk jest tylko wynikiem szeroko rozpowszechnionego antysemityzmu w
      Polsce i absolutnie nie jest odosobniony. Jest to wyraz szalenie
      krotkowzrocznej i zasciankowej mentalnosci.
      Choc jestem Katolikiem to po prawie 20 latach w USA moge zrozumiec obroncze
      akcje Izraela. Wcale mnie nie dziwi nalot na oboz w Syrii. Polacy domagaliby
      sie tego samego gdyby Ukraincy podlozyli bombe w hotelu Forum. Izrael w
      przeszlosci zniszczyl atomowe laboratoria w Iraku ktore nie pozwolily Saddamowi
      na produkcje bomby atomowej. Trudno sobie wyobrazic co byloby gdyby Saddam mial
      bombe atomowa 10 lat temu. Prawdopodobnie by jej uzyl przeciw Izraelowi a my
      bylibysmy wplatani w Trzecia Wojne Swiatowa.
      Znam paru zydow i to wcale nie praktykujacych. To male panstwo Izrael robi nam
      wszystkim przysluge trzymajac w szachu wszystkie panstwa arabskie i ich
      szalencow. Polacy powinni byc szczesliwi ze jak dotad malo znaja Arabow. Chyba
      wielu zapomnialo jak za czasow Komunistow studenci arabscy w Polsce z
      krajow "przyjznych" przekupywali innych polskich studentow i profesorow i
      handlowali narkotykami ktorych wtedy w Polsce jeszcze nie bylo.
      • Gość: . Jak Pan moze wytrzymac z amerykanska polonia? IP: *.server.ntli.net 06.10.03, 18:58
        Sadzac po jej udziale chocby w forum Wyborczej to nie tylko ludziki kiepsciutko
        wyedukowane i myslace Radyjem Rydzyka, ale do tego takze i niezwykle prymitywni
        antysemici!
        • Gość: ... Re: Jak Pan moze wytrzymac z amerykanska polonia? IP: *.infonet.gze.pl 06.10.03, 19:13
          Gość portalu: . napisał(a):

> Sadzac po jej udziale chocby w forum Wyborczej to nie tylko ludziki
          kiepsciutko
          >
          > wyedukowane i myslace Radyjem Rydzyka, ale do tego takze i niezwykle
          prymitywni
          >
          > antysemici!

Sadzac po Twoich Szanowny ,,.,, wypowiedziach na dzisiejszym forum Wyborczej
          jestes wysokiej klasy antysemita. Kiedys tego typu dzialanie nazywano dywersja
          a osobe taka prowokatorem. Niestety wiele tego zlego dla utrwalania sterotypow.
          Zastanawia tylko czy robisz to sluzbowo na zleceniesie, czy tylko to Cie bawi,
          a moze mamy do czynienia tylko z pospolita i przyziemna nienawiscia. I jeszcze
          jedno - komu chcesz tak naprawde zaszkodzic? Zydom czy Polakom, a moze jednym
          i drugim rownoczesnie?
          • Gość: masada Trzykrop, podaruj sobie. (.) to Gabriela Casey. IP: 216.40.249.* 06.10.03, 19:52
            Rownie dobrze moglbys wsadzic leb w kubel pomyj i bulgotac. To stara, samotna,
            pelna nienawisci kobieta, ktora dzis napisze, ze nienawidzi antysemitow, a
            jutro - ze nienawidzi zydow.

A najbardziej nienawidzi Polakow. Przez to przegnali ja z forum na pare
            tygodni, ale widze, ze znowu sie pojawila.

• Gość: Tomek Re: Jak Pan moze wytrzymac z amerykanska polonia? IP: *.tampabay.rr.com 06.10.03, 22:12
          Nie mam z tym zupelnie problemu bo w mojej dziedzinie spotkalem tylko 2-3
          Polakow w ciagu prawie 20 lat. Moja malzonka jest Amerykanka ale ja utrzymuje
          kontakty z rodzina w kraju a nie z Polonia w USA.
          Polonia ktora widzialem w Chicago utknela w mentalnosci sprzed 30 lat. Tam nic
          sie nie zmienilo.
        • Gość: Bukowski "polonias" MOJZESZOWA w USA to jest GANGRENA IP: *.proxy.aol.com 07.10.03, 05:31
          zydy z polski ktorzy wyemigrowali kiedys z Polski to tzw. "polonia mojzeszowa",
          ktora ROZWALA Polonie UDAJAC Polakow.

Nowy Jork jest stolica zydowstwa swiatowego i tam tez w znacznej czesci
          osiedlila sie tzw. "polonia JUDASZOWA” (niktorzy tez nazywaja emigrantow zydow
          z Polski - "polonia MOJZESZOWA”) tzn. Zydzi, ktorzy kiedys wyemigrowali z
          Polski, ale na Polske PLUJA i sie NIE UTOZSAMIJA jako ojczystym krajem lecz
          TYLKO z ojczyzna pradziadow IZRAELEM !!!

PRAWDA JEST TAKA, ze wlasnie ta „polonia MOJZESZOWA” ktora zna jezyk polski i
          ma polskie nazwiska usiluje NA SILE PRZEWODZIC autentycznej Poloni. Usiluje
          Polonie ZDOMINOWAC i stara sie zajmowac CZOLOWE stanowiska w autentycznych
          organizacajch polonijnych i tym sposobem ZMUSIC amerykanow polskiego
          pochodzenia, aby realizowali CELE POLITYKI ZYDOSTWA amerykanskiego i swiatowego.

Politykierzy z tej tzw. „poloni MOJZESZOWEJ” CELOWO i z PERFIDNYM wyrachowaniem
          usiluja ROZBIJAC jednosc Poloni katolickiej walczacej o SWOJE polityczne
          pozycje w USA, aby byla SLABA i NIE ZDOLNA do walki politycznej.

Politykierzy „poloni JUDASZOWEJ” udajacy lub afiszujacy sie jako polacy w
          Ameryce, MANIPULUJA NIE USWIADOMIONYMI dzialaczami ORGANIZACJI amerykanow
          polskiego pochodzenia, po to aby byli SLABI i popierali, a nawet byli lojalni w
          walce o WLADZE polityczna ALE zydow amerykanskich, co WYKLUCZA i NIE DOPUSZCZA
          do wybierania amerykanow POLSKIEGO pochodzenia na WAZNE stanowiska w
          admistracji USA.

Politykierzy „ poloni JUDASZOWEJ” swoimi SZKODLIWYMI dzialaniami autentycznie
          ROZBIJAJA Polonie Ameryknska, dyskredytuja, osmieszaja i nawoluja do finsowego
          BOJKOTU wszystkich oraginzacji polonijnych, ktore maja sluzyc Poloni czy
          posrednio Polsce i Polakom w Kraju.

Politykierzy „poloni JUDASZOWEJ” wyglaszaja OSZUKANCZE opinie ze Kongres Poloni
          Amerykanskiej, Zwiazek Narodowy Polski i inne polonijne organizje z wielkimi
          tradycjami sa Poloni nie potrzebne.
          W tym samym czasie ci politykierzy „poloni JUDASZOWEJ” umacniaja Kongres Zydow
          Amerykanskich i inne organizacje zydowskie, ktore ZAJADLE WALCZA o WLADZE w USA
          i wprowadzenie Zydow na Majorow miast, Gubernatorow, Kongresmenow, Senatorow,
          Ministrow, wiceprezydentow USA, a ostanio zydom amerykanskim sie mazy, aby
          PRZEDSTAWICIEL zydowskiej grupy etnicznej Joe Liberman ZOSTAL PREZYDENTEM USA.

Gdy dzialacze polonijnego zycia politycznego w USA maja SWOJE WLASNE ASPIRACJE
          POLITYCZNE (np. Prezes KPA Edward Moskal) inspirujac, czy aktywnie popierajac
          przedstawicieli Poloni do WALKI POLITYCZNEJ o WLADZE w urzedach w administracji
          amerykaskiej jako Kongresmeni czy inne wybieralne stanowiska, wyzywani sa przez
          zydow od „antysemitow” bo Zydzi uzurpowali sobie jakas BZDURE ze do
          przewodzenia w USA i switem sa stworzeni Zydzi.

Zydzi amerykanscy maja w tej chwili WIEKSZOSC w niemal wszystkich amerykanskich
          gremiach decyzyjnych i sa w stanie „demokratycznie przeglosowac”kazda decyzje
          kozysta dla zydowskiej grupy etnicznej, zapomogi milardaw dolarow z finasow
          amerykanskiego podatnika jako BEZWROTNE dofinansowanie Izraela itd. Itp.

Zatem, politykierzy „poloni JUDASZOWEJ” nie zycza sobie ZADNYCH oragnizacji
          POLONIJNYCH, aby nie byli w stanie zoorganizowac sie w WALCE o WLADZE w USA co
          by zagrazalo ZDOBYTYM POZYCJOM przez Zydow amerykanskich.

• pedro.gonzales wsadzic gnojka na trzy miesiace do pierdla, 06.10.03, 18:31
      odechce mu sie swastyki. mam nadzieje, ze ktos to zglosi prokuraturze (moze
      austryjacy?). polak ze swastyka i antysemickimi haslami w austrii! diabelski
      chichot.
      • Gość: Pajac Re: wsadzic gnojka na trzy miesiace do pierdla, IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 02:45
        WJEBAC GO DO KOMORY ALBO PRZYPIEC JAK TAKI TWARDY JEST,ZOBACZYMY CO WTEDY
        POWIE,IDIOTA KROTKO Z TAKIMI TRZEBA!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: stolcman Zydzi na Madagaskar !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 11:15
          w USA Zydzi panoszą sie i atakują Polaków wiec nie mozemy siedziec cicho ,
          proponuje aby nasze wojko przeprowadzilo atak wyprzedzajacy na Izrael!!!i
          wszystkich Zydow z calego swiata zwiesc na Madagaskar!!!
    • Gość: robol Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: *.parkowe.pol / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 20:45
      Ja polak nie życzę sobie aby 17 latek reprezentował mnie jako polaka na
      zawodach i robił takie wybryki.Należy dożywotnio zdyskfalifikować takiego
      sportowca, bo swoim wybrykiem przyniósł wstyd Polsce, tak jak i
      Gołota.Prezydent Kwaśniewski napewno cieszył się, i miał zaszczyt podania ręki
      bandycie.Antysemitom radzę najpierw rozejrzeć się dookoła,nie jeden ma
      korzenie żydowskie, a ja kocham żydówki i niemam żadnych wyrzutów sunienia.
    • bimi Brawo Emil!!! 06.10.03, 21:19
      Jesteśmy z Tobą.

:) W końcu jakiś powiew obiektywnego optymizmu, w tym chorym świecie.
      • bimi Re: Brawo Emil!!! 06.10.03, 21:30
        Swoją drogą niezłe rzeczy się u nas dzieją.

Koleś jedynie zamanifestował swoje poglądy, a ci myślą mawet o tym, żeby
        pozbawić go licencji żeglarza turystycznego. To może mu jeszcze prawo jazdy
        zabiorą? :)

Ładna demokracja nam nastała. Zdaje się, że ten skoczek, co to kiedyś pokazał
        Ruskim wała, miał mniej przerąbane.

No, ale wiadomo - on nie zadarł z żydami.
        • antykagan Re: Nie masz pojecia, o czym piszesz 07.10.03, 04:21
          bimi napisał:

> Swoją drogą niezłe rzeczy się u nas dzieją.
          >
          > Koleś jedynie zamanifestował swoje poglądy, a ci myślą mawet o tym, żeby
          > pozbawić go licencji żeglarza turystycznego. To może mu jeszcze prawo jazdy
          > zabiorą? :)
          >
          > Ładna demokracja nam nastała. Zdaje się, że ten skoczek, co to kiedyś pokazał
          > Ruskim wała, miał mniej przerąbane.
          >
          > No, ale wiadomo - on nie zadarł z żydami.

Specjalizujesz sie w pisaniu glupot, nie majac o niczym pojecia. Jezeli nie
          widzisz roznicy miedzy gestem Kozakiewicza a skandalicznym zachowaniem tego
          durnia Emila czy jak mu tam, to ci przypomne, o co chodzilo Wladkowi (moze
          inni sie tez dowiedza).
          Otóż na olimpiadzie w Moskwie o zloto w skoku o tyczce rywalizowal tylko
          Kozakiewicz z reprezentantem ZSRR, niejakim Wolkowem. Podczas kazdego skoku
          Kozakiewicza "obiektywna" radziecka publicznosc przeszkadzala mu jak mogla -
          wyciem, dzikimi wrzaskami i gwizdami. Mimo to Polak zdobyl zloty medal i po
          udanym skoku im wlasnie, tej stadionowej holocie, pokazal wala - co mialo
          znaczyc, jak rozumiem "Widzicie, mozecie mi skoczyc.. mimo tego ze
          zachowaliscie sie niesportowo, ja sie nie dalem i mam zloto". Kumasz roznice,
          bimi?

Dla porownania: cztery lata wczesniej, w Montrealu o zloto w skoku wzwyz
          rywalizowal Jacek Wszola z Kanadyczyjkiem Gegiem Joy'em. Pamietam jak
          publicznosc kanadyjska milkla i nad stadionem panowala pelna napiecia cisza
          podczas skokow Jacka i jakie dostal owacje, gdy zdobyl zloty medal.
          Kumasz bimi roznice?
          Ale przy ilosci glupot, ktore pisales w innych postach, to maly pikus. Nie
          polemizowalem nigdy z toba, bo nie warto na to tracic czasu. Jestes nikczemnym
          komuszkiem i co chwila to z Ciebie wychodzi.

PS. Czy bimi to nie przypadkiem skrot od "Byly, inteligentny milicjant"? Bo
          masz taka umyslowosc...
          • bimi Myślę, że mam 07.10.03, 19:21
            antykagan napisał:

> Specjalizujesz sie w pisaniu glupot, nie majac o niczym pojecia. Jezeli nie
            > widzisz roznicy miedzy gestem Kozakiewicza a skandalicznym zachowaniem tego
            > durnia Emila czy jak mu tam, to ci przypomne, o co chodzilo Wladkowi (moze
            > inni sie tez dowiedza).
            > Otóż na olimpiadzie w Moskwie o zloto w skoku o tyczce rywalizowal tylko
            > Kozakiewicz z reprezentantem ZSRR, niejakim Wolkowem. Podczas kazdego skoku
            > Kozakiewicza "obiektywna" radziecka publicznosc przeszkadzala mu jak mogla -
            > wyciem, dzikimi wrzaskami i gwizdami. Mimo to Polak zdobyl zloty medal i po
            > udanym skoku im wlasnie, tej stadionowej holocie, pokazal wala - co mialo
            > znaczyc, jak rozumiem "Widzicie, mozecie mi skoczyc.. mimo tego ze
            > zachowaliscie sie niesportowo, ja sie nie dalem i mam zloto". Kumasz roznice,
            > bimi?

Doprawdy? A ja myślałem, że chodziło o to, iż pokazał wała Ruskim...

> Dla porownania: cztery lata wczesniej, w Montrealu o zloto w skoku wzwyz
            > rywalizowal Jacek Wszola z Kanadyczyjkiem Gegiem Joy'em. Pamietam jak
            > publicznosc kanadyjska milkla i nad stadionem panowala pelna napiecia cisza
            > podczas skokow Jacka i jakie dostal owacje, gdy zdobyl zloty medal.
            > Kumasz bimi roznice?

Kumam. A kanada też nam pociągami różne rzeczy z kraju wywoziła, w ramach
            braterskiej pomocy?

> Ale przy ilosci glupot, ktore pisales w innych postach, to maly pikus. Nie
            > polemizowalem nigdy z toba, bo nie warto na to tracic czasu. Jestes nikczemnym
            > komuszkiem i co chwila to z Ciebie wychodzi.

Spoko.
            Jak to mawiają moi koledzy, antysemici: wolę być komuszkiem niż żydem. :)

> PS. Czy bimi to nie przypadkiem skrot od "Byly, inteligentny milicjant"? Bo
            > masz taka umyslowosc...

Nie.
    • Gość: Benek zydzie NIE PRZESTRZEGAJA zasad wspolzawodnictwa IP: *.proxy.aol.com 07.10.03, 05:17
      sportowego z tad SLUSZNA, BOHATERSKA i SPRAWIEDLIWA postawa sportowca z Polski.

Zydzi NIE PRZESTRZEGAJA regul wspolzawodnictwa sportowego, wspolzycia
      miedzysiedzkiego, miedzynarodowego i kazdego innego nie omal we wszyskich
      dziedzinach zycia.

Zydzi sa NIE UCZIWI bo to wyssali z mlekiem matki i PROWOKUJA WSZEDZIE
      konflikty gdzi by sie nie znalezli.

Zydzi kiedys w sposob oczywisty tez NIE PRZESTRZEGALI zasad wspolzawonictwa
      sportowego na olimpiadzie w Monachium i zostali pobici przez publicznosc.

Zydzi nie maja oglady nawet towazyskiej i NIE pasuja do kultury europejskiej,
      daltego ZE WSZYSTKIMI maja BARDZO POWAZNE konflikty.

Zydowskie OSZUSTWA we wszystkich dziedzinach zycia sa WYCISZANE cenzurowane i
      nie podawane do publicznej wiadomosci, gdyz zydzi opanowali kontrole nad
      mediami swiatowymi oraz przeplywem informacji.

Gdy sie wyczerpuja METODY walki z OCZYWISTA NIE UCZIWOSCIA zyda trzeba wlasnie
      stosowac takie SKUTECZNE metody jakimi posluzyl sie Polski sporowiec.

Postawa Polskiego sportowca to DESPERACJA w obronie sportowego wspolzawodnictwa
      i polskiego sportowieca NALEZY CHWALIC za BOHATERTSTWO w obronie tych zasad
      sportowych, a to nie ma nic wspolnego z jakims tam PRZYKRYWKA na zydowskie
      OSZUSTWA i FALSZ nazywany przez nich "anysemityzmem" czy cos podobnego.

• Gość: Merit Re: zydzie NIE PRZESTRZEGAJA zasad wspolzawodnict IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 07.10.03, 17:20
        w takiej sytuacji (zgodnie z panskim rozumowaniem) kazdy polski sportowiec
        w kazdym miedzynarodowym turnieju powinien przywdziac koszulke z fastyka i
        odpowiednim napisem. Uwazam, ze to za malo, moze jeszcze zechcialby Pan dodac,
        iz kazdy polski polityk, artysta i nawet Pan, powinien nosic taka koszulke na
        codzien (to i Pan moze zostac Bohaterem--a dlaczego nie?)
        • Gość: Kibic Dorosli Żydzie nie są święci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 17:36
          Oczywiście, postępowanie Bałdygi jest wybrykiem młódego człowieka, byc może nie
          zdajacego sobie sprawy ze skutków swojego zachowania.

Ale co powiedzieć o ciągłych wybrykach dorosłych Żydów w różnych krajach stale
          opluwających Polaków, czyniących ich odpowiedzialnymi za zbrodnie Niemców i
          siejących do nas nienawiść.

Mozna powiedzieć, że jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
          • Gość: Merit Kogo karac? Kogo wychowywac? IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 07.10.03, 17:48
            ...jezeli mamy przypadki znecania sie jednego czlowieka nad drugim
            (uczen-nauczyciel, maz-zona, dzieci\rodzice, rodzice/dzieci, kolega nad kolega
            itd...), subkultury (bic fanow Wisly, bic dresiarzy, bic sasiednie podworko,
            itd...) Czy to brak kary? Czy to brak wychowania?
          • Gość: Leonard z perspektywy wnuka rabina IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.03, 18:17
            jestem na emigracjii od 22 lat ,wiekszosc moich kolegow i przyjaciol opusciala
            Polske w 68.W 68 spotkalem sie ze wspanialymi postawami moich kolegow ze
            studiow ktorzy umieli mnie podtrzymac na duchu i najgorszym chamstwem tych
            ktorzy na 68 probowali zrobic sobie podwaliny do przyszlej kariery politycznej
            lub "naukowej".W czasie gdy pracawalem ,juz po ukonczeniu studiow, mialem
            okazje zetknac sie z obiema postawami nieraz.Na emigracjii nieraz swiecilem
            oczyma gdy mi zadawano pytanie "a co znow narozrabial ks....?".Wstydzilem sie
            za to jako Polak a nie jako Zyd.Dyskusja czy Czesi ,Zydzi czy Niemcy
            uksztaltowali nasza panstwosc jest rzecza marginesowa.W kulturze i nauce
            polskiej obecnosc Zydow (a raczej obywateli polskich pochodzenia zydowskiego)
            jest nie do ukrycia, tak jak i w historii i kulturze zydowskiej wplyw
            polski ,specyficznej kultury zydowsko-polskiej nie mozna niewidziec.Kultury
            obu narodow przenikaly sie wzajemnie.
            Wzajemne stosunki zas obu to temat rzeka w ktorej stoja obok siebie pogromy i
            dzialanosc Bezpieki,Zegota i szmalcownicy ............
            Nie wydaje mi sie aby chlopak 17-letni byl tak nieswiadomy aby nierozumiec co
            robi ,a takze cala ekipa -jesli to pomysl wspolny.
            Istnieje pewna wymowa symboli i napewno wielu z postujacych tutaj antysemitow
            oburzaloby sie gdyby ktos namalowal na zaglu Chrystusa na krzyzu i
            podpisal "akrobata "(nie nalezy przy sposobnosci zapominac ze Chrystus tez byl
            Zydem).
            Widzialem kiedys u jednego z polskich rzezbiarzy jego projekt na pomnik
            bohaterow getta warszawskiego-byl b.prosty korona cierniowa w kszatalcie
            gwiazdy dawidowej.
            Przkrym faktem jest tylko to ze mimo ze zginela w czasie Holocausta
            praktycznie cala spolecznosc zydowska ,ze wielu ocalalych wyemigrowalo zaraz
            po wojnie ze wzgledu na antysemityzm ,nadal spotyka sie czlowiek z koltunstwem
            i antysemityzmem w kraju w ktorym praktycznie Zydow niema.
            • sprawiedliwosc_ludowa z perspektywy sprawiedliwosci ludowej 07.10.03, 18:42
              Gość portalu: Leonard napisał(a):

antysemityzmem w kraju w ktorym praktycznie Zydow niema.
              '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              Nasz starszy brat w wierze raczy sie mijac z prawda.
              www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=61&w=8370415
              • Gość: Leonard Re: z perspektywy sprawiedliwosci ludowej IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.03, 19:19
                Dodaj: Lesmiana -Lesman
                Tuwima ......
                Chrystus
                Maria
                Wszyscy apostoli....
                na jednym z forow pokazano juz te liste i remat zamknieto aby nie rozpoczynac
                kolejenej dyskusjii
                a swoja droga to ze sie niktorym takie listy robic chce no coz hobbysci ale ze
                ktos czyta -durniow sie wszedzie znajduje
                • sprawiedliwosc_ludowa [...] 07.10.03, 19:23
              • Gość: Nath Re: z perspektywy sprawiedliwosci ludowej IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 08.10.03, 03:38
                Jak tam w szpitalu psyhiatrycznym? Dobrze karmia? Chyba zapomniales dzis
                polknac retalin i nastapil nawrot choroby...
            • Gość: Nath Re: z perspektywy wnuka rabina IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 08.10.03, 03:36
              Masz racje. Duzo bym dala zeby z Polski zniknelo to koltunstwo...
        • Gość: Jacek Re: zydzie NIE PRZESTRZEGAJA zasad wspolzawodnict IP: 2.5.2.* / *.beitberl.ac.il 07.10.03, 18:17
          Idac nieco dalej tym tropem zapuszczamy wasika w kwadracik i uczymy nasza
          mlodziez sprosnych piosenek o wyzsosci jakiejs tam rasy nad inna. Potem juz
          tylko krok po kroczku... i to demokratycznie.
    • oszolom.z.radia.maryja Kolejny temat zastępczy podrzucony do dyskusji 07.10.03, 17:37
      pewnie się znów jakaś duża afera kroi a lewactwo chce to ukryć przed opinią
      publiczną więc porzuca nam na forum takie pierdoły
      • Gość: Mac Re: Kolejny temat zastępczy podrzucony do dyskusj IP: 212.106.164.* 07.10.03, 17:51
        1. Wystarczy nie czytać i zabrać się za Nasz Dziennik i brać udział w
        dyskusjach na jego forum ;)
        2. Chłopak jest najwyraźniej prowokatorem z młodzieżówki SLD ;)
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny temat zastępczy podrzucony do dyskusj 07.10.03, 17:56
          Gość portalu: Mac napisał(a):

> 1. Wystarczy nie czytać i zabrać się za Nasz Dziennik i brać udział w
          > dyskusjach na jego forum ;)
          > 2. Chłopak jest najwyraźniej prowokatorem z młodzieżówki SLD ;)

1. ja tak zrobię to mój ostatni wpis w tym temacie..tylko żeby inni posapili w
          podobny sposób
          2. należę do LPR i Rodziny Radia Maryja
    • Gość: Nana Syria-Israel IP: *.client.attbi.com 07.10.03, 17:47
      The Syrian president, Bashar Assad, today accused the Israeli government of
      attempting to provoke a war when it sent fighter planes to bomb a purported
      terrorist camp near Damascus on Sunday.
      In his first comments to the media since Israeli bombers struck Syrian
      territory for the first time in 20 years, Mr Assad told the pan-Arab newspaper
      Al Hayat that the attack was "an attempt by the Israeli government to extract
      itself from its big crisis by trying to terrorise Syria and drag it and the
      region into other wars".

"This [Israeli] government is one of war, and war is the justification for its
      existence," he said.

Sunday's airstrike hit what Israel called a camp of the Palestinian militant
      group Islamic Jihad, about 15 miles from the Syrian capital, Damascus. The
      attack came as retaliation for a suicide bombing in the Israeli city of Haifa
      on Saturday in which 19 people were killed. Islamic Jihad claimed
      responsibility for the bombing.

No one was killed in the Israeli strike. Villagers said the militants' camp
      had been abandoned years ago.

Mr Assad told the London-based paper: "There is no doubt that the role Syria
      plays in the various issues in our region is painful to this [Israeli]
      government. What happened [on Sunday] was a failed Israeli attempt to undercut
      this role. We can, with full confidence, say that what happened will only make
      Syria's role more effective and influential in events in the region - contrary
      to what this [Israeli] government wants."

Mr Assad did not say how Syria would respond to the attack. Syria presented a
      motion to the UN security council on Sunday, calling on the world body to
      condemn Israel. The council postponed a vote. The US has warned it would veto
      any motion that did not also condemn the Haifa bombing.

Asked about pressure from the US, which has accused Syria of supporting
      terrorists and allowing fighters to cross into Iraq, Mr Assad said: "We are
      not a superpower, but we are not a weak state either. We're not a country
      without cards ... We are not a state that can be ignored in the issues under
      discussion."

He said he believed Syria's dialogue with Washington should continue, but he
      also accused the US of using Syria as a scapegoat.

"In reality, if the US failed in the farthest part of Asia ... it would blame
      Syria and Iran - this is taken for granted," Mr Assad said.

On Sunday, the US state department said Syria "must cease harbouring
      terrorists and make a clean break from those responsible for planning and
      directing terrorist action from Syrian soil".

Mr Assad defended his government's giving sanctuary to Palestinian groups such
      as Islamic Jihad and Hamas, which the EU and the US list as terrorist
      organisations.

"It is not important to call them terrorist or not terrorist. There are
      existing forces that you must deal with," Mr Assad said. He added he did not
      regard such groups as terrorist and their members in Syria had not broken the
      law.

Turning to US accusations on Iraq, Mr Assad implied his government could not
      have perfect control over Syria's long desert border with Iraq.

"There is big chaos" in Iraq, he said. "There is arms smuggling and persons
      [crossing the border] and we don't know who they are. Of course, the Americans
      say that they are terrorists ... Maybe, for them, any Arab is a terrorist."

Syria, which fought Israel in the 1973 Arab-Israeli war, has taken the hardest
      line among Arab states in peace negotiations with Israel, refusing to
      recognise the Jewish state and insisting on the complete return of all
      captured territory. Peace talks between the two states were suspended
      indefinitely in 2000.

• Gość: Merit Re: Syria-Israel IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 07.10.03, 17:54
        Yes, but for the God's sake your quotes are totally out of context on this
        prticular subject.

• Gość: Jacek Re: Syria-Israel IP: 2.5.2.* / *.beitberl.ac.il 07.10.03, 18:07
          I agree with Merit. Let's back to this amazing act of stupidity of this boy. It
          is unfortunately wide-spreaded already...
      • Gość: Jacek Re: Syria-Israel IP: 2.5.2.* / *.beitberl.ac.il 07.10.03, 18:03

Ok, Syrian President could accuse Israel or do whatever he wants but Sharon is
        now very strong with the US support and feels the pressure of the Israeli
        society to give a strong reply to the Haifa blast. Sharon seems to be
        determined more than before. Arafat feels sick and weak. It would be good for
        the peace process if Arafat will pass away and Sharon won't continue with the
        escalation of IDF actions. Syria is to weak to give a strong response to Israel
        and doesn't have even UN support. All our hope in the good situation with
        Palestinian rulers (means no Arafat and terror supporters) and strong US
        pressure on Arab countries to fight with organizations like Islami Jihad.
    • pawelk Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii 07.10.03, 18:00
      Witam wszystkich. Przeczytałem trochę Waszych wypowiedzi i: stało się bardzo
      źle. Będzie o naszym kraju głośno, w złym kontekście. U osób, które miały o nas
      opinię kraju antysemickiego będzie to kolejny argument aby tak myśleć. Będzie
      to dla nich sztandarowy przykład, że również młode pokolenie ma pewne nawyki, o
      które do tej pory posądzali tylko to starsze. Ale, moim zdaniem, większość
      ludzi rozsądnie myślących będzie pamiętać, że w młodości zdarzają się bardzo
      głupie wybryki. Myślę, że większość z nas pamięta taki moment w swoim życiu,
      kiedy coś zrobiliśmy, a chwilę później byśmy wszystko oddali żeby cofnąć czas.
      Ale niestety nie możemy tego zrobić. Takie rzeczy się zdarzają.
      Jeżeli wierzyłbym, że ukaranie tego chłopaka spowoduje że tego typu incydenty
      nie zdarzą się w przyszłości to z zagłosowałbym na "tak". Ale ukaranie go
      dożywotnią dyskwalifikacją spowoduje że tylko on będzie cierpiał. A za jakiś
      czas wydarzy się podobny wypadek i znowu będziemy dyskutować o tym czy
      następnego osobnika ukarać i jak żeby to odczuł.
      Ukarać go należy tak żeby on i jemu podobni poczuli odpowiedzialność jaka na
      nich ciąży jeżeli reprezentują kraj. Ale nie karajmy go za cały antysemityzm
      jaki istnieje w naszym kraju. Starajmy się tak postępować, aby każdy z nas mógł
      powiedzieć że nie jest antysemitą, ani żadnym innym "anty-".

Pozdrawiam
      • oszolom.z.radia.maryja To była prowokacja michnikowców! 07.10.03, 18:05
        To dziennikarz GW ubrał się w tę faszystowską koszulkę i wystartowal w zawodach!
        • Gość: Jacek Re: To była prowokacja michnikowców! IP: 2.5.2.* / *.beitberl.ac.il 07.10.03, 18:08
          Widze, ze kolezanka lub kolega trafnie wybral sobie nickname.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: To była prowokacja michnikowców! 07.10.03, 18:10
            Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Widze, ze kolezanka lub kolega trafnie wybral sobie nickname.

-dziękuję za uznanie
    • Gość: Katarzyna Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: 65.166.254.* 07.10.03, 18:23
      Tak to niewatpliwie SKANDAL. Uwazam ze zawodnik powinienen byc
      ukarany nie tylko w zwiazku zeglarskim, ale i sadownie za propagowanie
      faszyzmu i nietolerancji. Powinienen byc pokazany jako przyklad i tak
      ukarany: przykladnie i z cala surowoscia prawa. NIE! hamstwie i
      nietolerancji.
      Katarzyna
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii 07.10.03, 18:25
        Gość portalu: Katarzyna napisał(a):

> Tak to niewatpliwie SKANDAL. Uwazam ze zawodnik powinienen byc
        > ukarany nie tylko w zwiazku zeglarskim, ale i sadownie za propagowanie
        > faszyzmu i nietolerancji. Powinienen byc pokazany jako przyklad i tak
        > ukarany: przykladnie i z cala surowoscia prawa. NIE! hamstwie i
        > nietolerancji.
        > Katarzyna

- a czy ukarałabyś go gdyby ten chłopak założył na siebie koszulkę z sierpem i
        młotem?
        • Gość: tyfus Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 19:07
          tak to ciekawe ze ten wielce skandaliczny incydent na tym polskim forumn
          utrzymuje sie w scislej czolowce. Przeciez ten "gnoj" sprowokowoal afere
          polityczna na forum miedzynarodowym, ktora czkawka bedzie sie jeszcze odbijac
          za lat 25.
          moi drodzy czy was przypadkiem nie popieprzylo?
          Krajem zadzi arogancki kretyn, otoczony swita zlodzieji, i ludzi o mentalnosci
          klescza (taki upierdliwy owad, co zre az peka, a jak go podraznic to zwraca).
          Pielegniarka zarabia za miesiac tyle co po niektorzy z was wydaja na kolacje
          (niewystawna oczywiscie)
          Naczelny jednej z najwiekszych gazet publicznie oglosil sie wszechwiedzacym,
          najwieksza afera finnansowa zdycha ze starosci, podduszana miedzy innymi przez
          premiera.

a wy zastanawiacie sie czy ten zeglarski zboczeniec powinien dostac 25 lat czy
          dozywocie

to naprawde zakrawa na spisek!
    • Gość: Pawel Nie wpuszczac GNOJKA do cywilizowanej Europy IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.03, 18:36
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie wpuszczac GNOJKA do cywilizowanej Europy 07.10.03, 18:48
        a Polska wchodząca do UE wg ciebie cywilizowana nie jest? a wiesz jak bujnie
        rozwijają sie neofaszystowskie grupy na zachodzie Europy?
        zajrzyj tu! www.wprost.pl/ar/?O=50459
        • Gość: Adolf [...] IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.03, 19:23
      • Gość: Zmartwiony Re: Nie wpuszczac GNOJKA do cywilizowanej Europy IP: *.biskupiec.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 19:28
        Jest faktem, że Emil Bałdyga popełnił błąd. Ale nie upoważnia to NIKOGO do
        wyzywania Go, szkalowania, obrażania itp. Paweł uzywając ohydnych obelg daje
        świadectwo swojego wychowania, swojego stosunku do ludzi i swojego prawa do
        wstępowania do Europy.

Nie znam przyczyn postępku Emila ale wiem, że aby osiągnąć w żeglarstwie, w
        klasach olimpijskich (mam nadzieję że ktoś zada sobie trud aby dowiedzieć się
        co to znaczy) poziom który pozwala na udział w Mistrzostwach Świata lub Europy,
        jest niewyobrażalnie trudnym zadaniem.

I wiem że "drukowanie" przez sędziów wyników regat jest zjawiskiem nader
        częstym, porównywalnym do tego co działo się jeszcze niedawno w łyżwiarstwie
        figurowym. Aby nie być gołosłownym zacutuję wypowiedź Tomasza Chamery po
        zakończonych niedawno Mistrzostwach Świata w klasach olimpijskich w Kadyksie

(zaczerpnięto ze strony www.pya.org.pl/, opublikowane również na
        stronie: www.sails.pl/index.php?article+nr+915+):

"Moralnym zwycięzcom pozostał jednak Hiszpan Rafael Trujillo. Wychowany na
        wodach Zatoki Kadyksu zawodnik doskonale żeglował w ostatnim wyścigu, przez
        cały czas kontrolując 2 pozycję. Jego bezpośredni rywal Ainslie na pierwszym
        znaku był dopiero 33 i wtedy dała o sobie znać ‘magia nazwiska’. Sposób, w jaki
        Ben ‘wypomował’ się na 3 miejsce stawki stanowi kompromitację dla Jury. Nie
        wiem co robili stróże prawa, ale to wręcz graniczy z absurdem. Żółtymi flagami
        obdzielani byli wszyscy wkoło tylko nie Ben. No cóż, taki jest właśnie sport –
        przewrotny, nierzadko bezduszny i z pewnością niesprawiedliwy."

Tomasz Chamera - to Przewodniczący Jury regat Idea Sailing Days, członek
        Kolegium Sędziów PZŻ, Trener Koordynator PZŻ.

Zatem jeżeli układy przy "zielonym stoliku" owocują niesprawiedliwymi
        werdyktami to czy można się spodziewać, że wszyscy będą w stanie powstrzymać
        nerwy na wodzy?

Kończąc powiem tyle że nie usprawiedliwiam manifestacji Emila. Ale zanim
        ktokolwiek pierwszy rzuci kamieniem niech sie zastanowi czy sam jest wolny od
        wszelkiego występku?

P.S.
        Był pewien głos który podważał fakt zaliczania żeglarstwa do dyscyplin
        sportowych. Watpiącym polecam tylko obejżenie galerii fotografii z MŚ w
        Kadykcie a tam szczególnie fotkę przedstawiającą Gustawo Lima - Mistrza Świata
        w klasie Laser. Zdjęcie dostępne pod adresem:
        www.mundovela.com/imagenes/mundial/g24_10.jpg
        Uważny obserwator zobaczy tam potegę siły, sprawność akrobaty, intelekt
        szachisty, wytrzymałość maratończyka - bo właśnie tylko połączenie tych cech
        pozwala w żeglarstwie wyczynowym osiągnąć sukces.
        Pozdrawiam zatem wszystkich i polecam żeglarstwo jako wspaniałą dyscyplinę
        sportową - szczególnie dziennikarzom.

• Gość: Andrew REPREZENTANT Polski IP: *.home.cgocable.net 07.10.03, 19:21
      To w koncu kogo on reprezentowal , baze w Mragowie czy Polske jako kraj.
    • Gość: keyel Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: 217.97.* / 217.97.220.* 07.10.03, 19:28
      Chinczak nie zamierzam z Tobą polemizować na temat tych bzdur co napisałeś, bo
      masz prawo do własnych poglądów, ale zastanów się jak byś zareagował gydy ktoś
      napisał Polak z małej litery ? ! To dlaczego napisałeś Żydów z takowej?
      No chyba , że należysz do NSDAP !
      Co do samego wybryku to jest to poprostu WSTYD ! I rzeczywiście tych młodych
      ludzi można TYLKO tłumaczyć wiekiem. Niestety ich rodziców i wychowawców już
      NICZYM!!!!!!
      • Gość: Janek Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 20:07
        Przypuszczam, że gówniarze nie wiedzą co to antysemityzm. Chcieli jak
        najbardziej dopiec kolegom z Izraela. Bardzo surowo powinno się ukarać
        dorosłych opiekunów. Dorosłych piłkarzy z Lukullusa, którzy sprzedali mecz o
        wejście do ekstraklasy ukarano najpierw dożywotnią dyskwalifikacją, którą
        ostatnio zamieniono na dwuletnią. Stąd wynika, że gówniarzy nie powinno się
        karać wyżej. Kara dożywotnia i tak nie zmniejszy liczby antysemitów w Polsce.
        Co więcej, dożywocia cynicznie mogą domagać się antysemici, którzy chcą
        pokazać, że nimi nie są. Myślę, że jeżeli chłopak dostanie dożywotnią
        dyskwalifikację, to o złagodzenie kary upomną sie jego koledzy z Izraela.
    • kris_3333 Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii 07.10.03, 19:44
      >Nie jestem do końca pewiem czy to był głupi żart. A może miała być to
      manifestacja z Palestyną.
      >Protestować można pod Ambasadą
      >Napewno kara powina być. Kara powinna być taka aby chłopak wciągnoł wnioski z
      tej głupoty.
      >Powinien przeprosić naród Izraelski.
    • Gość: edi BRAWO BAŁDYGA !!!!!!!! IP: 2.5.STABLE* / *.anon-online.org 07.10.03, 19:50
    • Gość: Ahorcado Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: 213.17.234.* 07.10.03, 20:45
      Pan od Historii powinien więcej mówić o tym jaki straszny był holocaust, że swastyka jest symbolem jednego z najgorszych pomysłów ludzkości, i że to nie jest śmiesznie żartować sobie symbolem kilku milionów ofiar. o nie,
      to wcale nie jest śmieszne, że kolejny idiota kompromituje Polskę. O nie.
      CO dalej pytam?

(a w ogóle to przecież być antysemitą to po wzorowo po katolicku, prawda Ojcze Dyrektorze i Panie Prymasie? )
    • Gość: Mania zydzi swoja BEZCZELNOSCIA prowokuja do takich IP: *.proxy.aol.com 07.10.03, 21:00
      zchowan.

Fer-plej zydzi WSZEDZIE IGNORUJA i uwazaja ze uczciwosc zyda NIE OBOWIAZUJE i
      to w kazdej dyscyplinie zycia, skonczywszy na wspolzawonictwie sportowym.

Zydowski umysl jest wyzezbiny przez Tore i Talmud, ktore nauczaja zyda
      pominiecie wszelkich zasad.
      Liczy sie efekt wg Tory i Talmudu: zyd musi wygrac i nie musi przestrzegac
      zasad ustalonych przez goji.

Tam gdzie startuja "sportowcy" zydzi musialby stac co kilka metrow sedzia
      sportowy obserwujacy zyda.

Zydzi na kazdym miejscy i w kazdej sekundzie posluguja sie FORTELEM tzn.
      OSZUSTWEM aby byc zwyciesca.

Jesli nie ma w oklicy sedziego, zyd NATYCHMIAST OSZUKUJE i stosuje FORTELE, co
      oczywiscie widza inni zawodnicy ktorych zydzi OBRAZAJA w OCZY bo zydi NIE MAJA
      ZA GROSZ HONORU.

Slyszalam od sportowcow wiele razy ze zydzi NIE przestrzegaja zasad honorowych
      w walce sportowej i OSZUKUJA nie stosujac sie w oczywisty sposob do rewgulaminu.

• Gość: Sokol Re: zydzi swoja BEZCZELNOSCIA prowokuja do takich IP: *.d1.club-internet.fr 07.10.03, 21:56
        Panie Mania, masz Pan Manie

tylko jaka?

tylko ktora Manie?

Pan grzeszysz bezczelnoscia piszac "zydzi" z malej litery (bezczelnoscia wobec
        jezyka polskiego)

Masz Pan manie wpisywania sie na kazdy watek dotyczacy braku tolerancji etnicznej

• Gość: Zeglarze!!! Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: *.matcom.com.pl 07.10.03, 21:56
      EMil trzymaj sie nie poddawaj sie jestesmy z toba !!!!my znamy cala prawde i
      wiemy ze to nie twoja wina !!!!!!!! HARPAGAN TEAM PRZESYLA
      POZDROWIENIA!!!!!!!!!!!
      • Gość: Skin [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 22:01
        • Gość: sokol Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: *.d1.club-internet.fr 07.10.03, 22:17
          Dokladnie, mamy skina.
          I tu sie wychowanie konczy, i tu sie zaczyna!
          (sa ugrupowania skinow przeciwne rasizmowi, ten mlodzieniec ewidentnie zalicza
          sie sam do rasistow)
      • Gość: mamCie! Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: *.d1.club-internet.fr 07.10.03, 22:45
        ...no troszke spoznilizcie sie Kolego z tym Waszym Grupowym poparciem sportowym
        (!?!)

skoro macie taki sam refleks jak Wasz nieszczesny Kolega (szkoda mi chlopaka, ze
        taki byl(mam nadzieje , ze b y l-a juz nie jest, ale Wy w dalszym ciagu cos
        zciemniacie...) zupelnie pozbawiony sensu swiadomosci) to moze wykroilibyscie
        jeszcze lepszy numer(bron Boze!), zamiast odwolac sie poprostu do komisji
        sedziowskiej (etyka sportowca)

• Gość: erad Skandale na tle pasożytnictwa. IP: *.socantel.net 08.10.03, 00:12
      Całe szczęcie, że chociaz władze żeglarskie, chyba nieniczni w naszym światku
      mają głowy na karku i wykazali rtozsądek i umiar. Oczywiście człowiek
      człowiekowi na całym swiecie powinien wykazywać szacunek. Wedlug moich
      niezliczonych wyjazdow i obcowań z przeróżnymi nacjami, nie zauważylem
      poważniejszych, lub żadnych konfliktów lub pragnien dominacji. Wyjątek stanowi
      tylko Żydzi. Ich shemat działania jest podobny na calym świecie i podobnie
      jest repostowany. Najwiecej jednak są rozpanoszeni w Polsce. We wielu krajach
      na świecie spoleczenstwa nie pozwalają na zachowawcze dewiacje. Oprócz Polski,
      pozostałe kraje słowianskie, jak i generalnie inne narody, abcolutnie
      likwidują zapedy chamstwa, pasożytnictwa, oszczerstwa, kradzieży i innych
      odchylen. W Polsce, gdzie Żydzi opanowali rząd,ministerstwa),strategiczne
      pozycje w resorcie edukacji i wymiaru sprawiedliwosci, wywołało to publiczną
      samoobronę. Fałszerstwa historii poszły tak daleko, że tysiące najwiękrzych
      żydowskich bandytow, od czasów likwidacji barbarzyńskich Zelotów, aż
      nagminnych zdrad, kolaboracji, dezercji z naszych armii, niezliczonych
      morderstw bądz terroru, poczynająć od fizycznego do propagandowo-
      ekonomicznego. Ich edukacja, szczególnie w zakresie znajomości historii jest
      poniżej wiedzy jaskiniowca. Ich poziom jest ich sprawą, pod warunkiem, że ten
      poziom nie będzie eksponowany przeciwko najaszemu narodowi. Rozumiem
      stanowisko naszego kolegi, i tylko zdecydowaną postawą większości narodu
      odeprzemy chamstwo, wrogie panowanie, rabunek, wrogą propagandę, tak jak sobie
      z tym poradziły inne narody. Trzeba stworzyć warunki do wzajemnego szanowania
      człowieka.
      • Gość: Nath Re: Skandale na tle pasożytnictwa. IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 08.10.03, 03:40
        Jak tam w szpitalu psyhiatrycznym? Dobrze karmia? Chyba zapomniales dzis
        polknac retalin i nastapil nawrot choroby...
    • Gość: marek australia Re: Skandal na zawodach żeglarskich w Austrii IP: *.wa.bigpond.net.au 08.10.03, 01:07
      bravo dla tego chlopaka najwyzszy czas zaczac walczyc z zydami oprawcami tego
      swiata krzycza o getto a sami mury buduja morduja palestynczykow bombarduja
      niewinnych ludzi ten chlopak powinnien dostac pokojowa nagrode nobla bo chce
      zwalczac oprawcow tego swiata a my w koncu zrobmy porzadek tak jak w 1968
      pogonic tych oprawcow szkoda ze ludzie w polsce tego nie widza ze wszystkie
      zlo i wojny w dzisiejszych czasach ida z usa i izraela a my sami(polacy)dzieki
      kowboja stalismy sie okupantem niewinnych ludzi(irak)dla mnie ten chlopak to
      bohater bo stawil czola potedze swiata
      • Gość: Nath A dla mnie ty jestes debilem IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 08.10.03, 03:41
        A dla mnie ty jestes debilem, palantem i szunja...Spadaj!
        • menel1 Re: A dla mnie ty jestes debilem 08.10.03, 12:52
          Gość portalu: Nath napisał(a):

> A dla mnie ty jestes debilem, palantem i szunja...Spadaj!
          '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
          niech rzyt nie podnosic glosu, to nie palestyna!
    • Gość: zydek Precz z Zydowską Okupacją!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 11:11
      zydzi na madagaskar
    • Gość: wadui WYWALIĆ GO !!! IP: 157.25.119.* 08.10.03, 12:30

Wywalić go z żeglarstwa!!! Jakoś dziwnie jestem przekonany, że wtedy następnym
      nie trzeba będzie po ojcowsku tłumaczyć. Wyrzucenie to nie kara śmierci, gość
      sobie znajdzie miejsce w życiu. Jako naród musimy się bronić przed takimi
      kretynami, którzy nas kompromitują.
      • Gość: giba Polska IP: 150.254.84.* 08.10.03, 12:49
        Jak czytam te wszystkie wypowiedzi (no może nie wszystkie) to mi sie żygać chce.
        Ksenofobia i rasizm!!! To piszą ludzie których dziadkowie organizowali pogromy antyżydowskie w przed i powojennej polsce, a teraz siedzą przykuci do radia maryja. Co raz bardziej mnie to przekonuję żeby wypierdalać z tego chorego kraju. Nienawidzimy żydów, murzynów, ukraińców...
        To takie polskie: za wszystkie nasze niepowodzenia obarczamy innych tylko nie siebie.
      • Gość: Mono wadui WYWAL sobie konia ! Baldyga to BOHATER ! IP: *.tnt19.det5.da.uu.net 08.10.03, 23:07
      • Gość: Sympatyk żeglarstw NIE WSZYSTKO JEST CZARNE ALBO BIAŁE IP: *.biskupiec.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 16:31
        --------------------------------------------------------------------------------
        Jest faktem, że Emil Bałdyga popełnił błąd. Ale nie upoważnia to NIKOGO do
        wyzywania Go, szkalowania, obrażania itp. Każdy uzywający ohydnych obelg daje
        świadectwo swojego wychowania, swojego stosunku do ludzi i swojego prawa do
        wstępowania do Europy.

Nie znam przyczyn postępku Emila ale wiem, że aby osiągnąć w żeglarstwie, w
        klasach olimpijskich (mam nadzieję że ktoś zada sobie trud aby dowiedzieć się
        co to znaczy) poziom który pozwala na udział w Mistrzostwach Świata lub Europy,
        jest niewyobrażalnie trudnym zadaniem.

I wiem że "drukowanie" przez sędziów wyników regat jest zjawiskiem nader
        częstym, porównywalnym do tego co działo się jeszcze niedawno w łyżwiarstwie
        figurowym. Aby nie być gołosłownym zacutuję wypowiedź Tomasza Chamery po
        zakończonych niedawno Mistrzostwach Świata w klasach olimpijskich w Kadyksie

(zaczerpnięto ze strony www.pya.org.pl/, opublikowane również na
        stronie: www.sails.pl/index.php?article+nr+915+):

"Moralnym zwycięzcom pozostał jednak Hiszpan Rafael Trujillo. Wychowany na
        wodach Zatoki Kadyksu zawodnik doskonale żeglował w ostatnim wyścigu, przez
        cały czas kontrolując 2 pozycję. Jego bezpośredni rywal Ainslie na pierwszym
        znaku był dopiero 33 i wtedy dała o sobie znać ‘magia nazwiska’. Sposób, w jaki
        Ben ‘wypomował’ się na 3 miejsce stawki stanowi kompromitację dla Jury. Nie
        wiem co robili stróże prawa, ale to wręcz graniczy z absurdem. Żółtymi flagami
        obdzielani byli wszyscy wkoło tylko nie Ben. No cóż, taki jest właśnie sport –
        przewrotny, nierzadko bezduszny i z pewnością niesprawiedliwy."

Tomasz Chamera - to Przewodniczący Jury regat Idea Sailing Days, członek
        Kolegium Sędziów PZŻ, Trener Koordynator PZŻ.

Zatem jeżeli układy przy "zielonym stoliku" owocują niesprawiedliwymi
        werdyktami to czy można się spodziewać, że wszyscy będą w stanie powstrzymać
        nerwy na wodzy?

Kończąc powiem tyle że nie usprawiedliwiam manifestacji Emila. Ale zanim
        ktokolwiek pierwszy rzuci kamieniem niech sie zastanowi czy sam jest wolny od
        wszelkiego występku?

P.S.
        Był pewien głos który podważał fakt zaliczania żeglarstwa do dyscyplin
        sportowych. Watpiącym polecam tylko obejżenie galerii fotografii z MŚ w
        Kadyksie a tam szczególnie fotkę przedstawiającą Gustawo Lima - Mistrza Świata
        w klasie Laser. Zdjęcie dostępne pod adresem:
        www.mundovela.com/imagenes/mundial/g24_10.jpg
        Uważny obserwator zobaczy tam potegę siły, sprawność akrobaty, intelekt
        szachisty, wytrzymałość maratończyka - bo właśnie tylko połączenie tych cech
        pozwala w żeglarstwie wyczynowym osiągnąć sukces.
        Pozdrawiam zatem wszystkich i polecam żeglarstwo jako wspaniałą dyscyplinę
        sportową - szczególnie dziennikarzom.
    • Gość: erad ANALIZA I MOTYWACJA PROTESTU IP: *.socantel.net 08.10.03, 13:39
      W zadnym wypadku nie naley zbyt wcześnie podejmować żadnych decyzji, tym
      bardziej pochopnych. Żeby ten popularny, a występujący problem z Żydami
      wyujaśnić, należy podjąć szreoką dyskusję społeczną. Należy uzyskać spoleczną
      zgodę wydawania żydom zgody na zajmowanie przez Żydów, a nie przez nas,
      publicznych i kierowniczych stanowisk w naszym rządzie, TVP itd. Należy
      spytać o stanowisku spoleczenstwa w sprawie zydowskigo udziału w palestynskich
      akcjach. Nalezy spytać społeczenstwo i stanowisko środowiska naszego kolegi w
      sprawie obecnaśći i nawiedzaniu Palestyny. Czy oni wybiorą opcję - Jude raus,
      czy taz nie. Wytworzyła sie też znakomita okazja do opublikowania i
      przedyskutowania prawdziej historii Żydów na tle historii Polski, a
      szczególnie zdradzieckich działan w ub. wieku, z odsłoną kulis Jabłonnej,
      Radzimina, Katynia ostatnich rządów, obsady stanowisk, działan TVP itd, itd.
      • Gość: Nath Re: Czy twa babke zgwalcil SSman? IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 08.10.03, 14:45
        Na to wyglada...faszystowskie nasienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka