Dodaj do ulubionych

Twórcy Stanu Wojennego kapitulują przed sądem?

13.09.08, 10:34
Ostatnie doniesienia NAI zawierają sensacyjna wiadomość o zmianie
postawy Generała Jaruzelskiego wobec aktu sądowego oskarżenia o
założenie i działanie w ramach uzbrojonej grupy przestępczej znanej
Polakom pod nazwą WRON.
Generał zamierza wysłać do sądu pismo, w którym przyznaje się do
zarzucanego czynu –złamanie obowiązującego w PRL-u prawa- prosi sąd
o łagodny- ze względu na wiek- wymiar kary a Polaków przeprasza za
własne i swoich partyjnych towarzyszy tchórzostwo, które w piśmie
nazywa wprost zdradą polskiej racji stanu.
Niewiadomo, co stało się bezpośrednią przyczyną tak nagłej i
niespodziewanej zmiany postawy Generała Jaruzelskiego.
Niektórzy wytrawni analitycy wiążą tą zmianę z nieoficjalną rozmową
jaką generał przeprowadził z ministrem Ławrowem.
Czyżby i ten fakt media zamierzają przedstawić jako sukces
polityczny duetu Tusk- Sikorski, czy raczek go przemilczą?
„Pażywiom uwidzim” jak mówią Rosjanie.
Obserwuj wątek
    • joannabarska Re: Twórcy Stanu Wojennego kapitulują przed sąde 13.09.08, 10:57
      Masz inne niz ja informacje, a ja chyba jestem blisko problemu.
    • homosovieticus Kiedyś także myślałem,że doczekam chwili, w której 13.09.08, 11:05
      Generał ZMYJE plamę z swojego nazwiska i da swojej Rodzinie-
      zasłużonej w historii Polski- jakiś powód do okruchów dumy rodowej.
      Chciałbym,żeby tą wiadomość okazała się prawdziwą.
      • replique Czy zdołasz mi wytłumaczyć? 13.09.08, 16:05
        Dlaczego tak uparcie rżniesz głupa???
        Homosovieticus nie ma prawa zakładać wątków, więc robi to scarhart,
        po czym przelogowywuje się na homosovieticusa....
        Tylko po co rżnąć głupa???? (twój pierwszy wpis i ten powyżej)
        Lubisz - rżnij... homosiu :)
        • homosovieticus I co to ma wspólnego z tematem wątku? 13.09.08, 16:06
          • replique Nie kumasz??? 13.09.08, 17:00
            Przeczytaj najpierw to:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=84608684
            a następnie to:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=84608684
            ... że też się pałętają, którym trzeba łopatą...
    • daktylek Re: Twórcy Stanu Wojennego kapitulują przed sąde 13.09.08, 11:09
      Też mi rewelacja - generał Jaruzelski od lat powtarza, że bierze na
      siebie pełną odpowiedzialność za stan wojenny
      • homosovieticus Ale nigdy nie mówił,że zdradził Polskę i złamał 13.09.08, 11:11
        prawo panujące w PRL-u.
        • daktylek Re: Ale nigdy nie mówił,że zdradził Polskę i złam 13.09.08, 11:13
          a zdradził?
          • homosovieticus jeśli przez Polskę będziemy rozumieli większość 13.09.08, 11:18
            jej mieszkańców i ich wolę a nie elity władzy politycznej, to
            Generał łamiąc konstytucje zdradził Polskę.
            • daktylek Re: jeśli przez Polskę będziemy rozumieli większo 13.09.08, 11:20
              To moim zdaniem większość obywateli zdradziła Polskę i konstytucję -

jeśli od ogólnej liczby mieszkańców odjąć internowanych i tych,
              którzy zaprotestowali, ilu nie zrobiło nic?
              • joannabarska Polski paradoks 13.09.08, 11:24
                Wrogowie Polski Ludowej nagle ożwywili się i zażarcie bronią praw
                ustanowionych przez komunistów, praw, które przedetm na każdym kroku
                zwalczali.M.in.tak robi historyk Roszkowski. Ten kraj nie
                zamieszkują normalni ludzie...
                • homosovieticus Jaruzelski jako komuniara złamał prawo, które 13.09.08, 11:28
                  obowiazywało wszystkich. Powinien więc ponieść konsekwencje tego
                  kroku.
                  Tym bardziej, że zrobił to z niskich pobudek.
                  • daktylek Re: Jaruzelski jako komuniara złamał prawo, które 13.09.08, 11:43
                    Większość złamała prawo, bo nie zawiadomiła o popełnieniu
                    przestępstwa, a taki paragraf w kk był
                    • homosovieticus Nie szkoda, daktylku, było czasu na takie głupawe 13.09.08, 11:48
                      wnioski?

Decyzja o wprowadzeniu stanu wojennego jest tak haniebną z każdego,
                      ważnego politycznego punktu widzenia,że tylko "durni prowokatorzy"
                      mogą jej bronić na forum.
                      • daktylek Re: Nie szkoda, daktylku, było czasu na takie głu 13.09.08, 11:51
                        Głupawe wnioski, mówisz? To są fakty - łatwiej było zapisywać się
                        masowo do Solidarnośći, niż rzeczywiście coś zrobić...
                        • homosovieticus Mylisz fakty polityczne z medialnymi. Masowy 13.09.08, 12:00
                          protest ( 10-ciomilionowa "Solidarność" była protestem przeciw
                          podłym warunkom życia w "komunie" i bezkarnemu łamaniu praw jakie
                          powinny obowiązywać w PRL-u.
                          Władza, w obawie o własne partyjno-biurokratyczne struktury nie
                          potrafiła znaleźć kompromisowego rozwazania, którego domagała
                          się "Solidarność" .
                          Zdecydowała się na złamanie prawa ( WRON) byle uchronić własne
                          interesy (wygodne życie) i zapobieć reformom, które w przyszłosci
                          mogłyby zapobiec patologiom w czasie transformacji ustrojowej.
                          • daktylek Re: Mylisz fakty polityczne z medialnymi. Masowy 13.09.08, 12:11
                            Jasne - pozostałe 26 mln to była władza ...
                            • homosovieticus Może jednak z basią.basią porozmawiasz? 13.09.08, 12:12
                              Wygadasz się do woli i będzie znowu i głupio i śmiesznie.
                      • don.kichote Tylko "durni prowokatorzy" jej nie rozumią 13.09.08, 13:49
                        homosovieticus napisał:

> Decyzja o wprowadzeniu stanu wojennego jest tak haniebną z każdego,
                        > ważnego politycznego punktu widzenia,że tylko "durni prowokatorzy"
                        > mogą jej bronić na forum.
                      • replique [...] 13.09.08, 16:08
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • homosovieticus Re: perdolisz homoś... 13.09.08, 16:10
                          Byłem wtedy w Polsce i bacznie obserwowałem to co się działo.Byłem
                          na I-szym Zjeżdzie NSZZ "Solidarność" w gdańskiej Oliwii.
                          • replique Re: perdolisz homoś... 13.09.08, 17:02
                            tiaaaa...
                            Mógłby to przyjąć za prawdę, gdybyś tak nie pieprzył jak
                            nowonarodzony...
                            PS, ja byłem tylko na regionalnym - delegatem :)
                            • homosovieticus Ty nie byłeś delegatem. Treść Twoich 13.09.08, 17:07
                              wypowiedzi i ich ton wyklucza Twój udział w Żjeżdzie i członkostwo
                              w "Solidarności" 1980.
                              • replique Re: Ty nie byłeś delegatem. Treść Twoich 13.09.08, 22:30
                                Czy ja ci każę wierzyć???
                                Jednak ci odwrócę: być może byłeś w Oliwii... czy aby na pewno jako
                                delegat na krajówkę??? - Wątpię... Mocno wątpię!
                                • homosovieticus Znowu popełniłaś głupstwo. Nielogiczność wywodu. 03.10.08, 14:31
                                  • replique ??? 03.10.08, 14:39

• homosovieticus Logika to umiejętnośc logicznego wywodu.Nie wzwodu 03.10.08, 14:56
                                      • wariant_b Czuję, że masz dwa kompleksy... 03.10.08, 15:03
                                        • homosovieticus Dwa to byle dureń ma. Mam znacznie wiecej. 03.10.08, 15:08
                                          I odpowiedzialność biorę na siebie ale jestem niewinny.
              • homosovieticus Chesz rzeczowo porozmawiać czy wolisz o tej ważnej 13.09.08, 11:26
                dla nas wszystkich decyzji( wprowadzenie SW) pożartować/
                A może w ten żartobliwy i niewinny sposób pragniesz ukryc całkowity
                brak poważnych argumentów usprawiedliwiających politykę rzadu PRL,
                politykę partii oraz najazy rosyjskich doradców?
    • koperczak5 Co by było, gdyby... 13.09.08, 12:50
      Czy po rosyjskiej inwazji na Gruzję nadal jeszzce twierdzicie, że
      sowiecki najazd na Polskę w roku 1981 był niemozliwy?
      • homosovieticus Tak mówią Rosjanie i potwierdzają ten fakt 13.09.08, 12:56
        amerykańskie satelity wojskowe.
        Grożba inwazji radzieckiej to nic innego jak "przykrywaka" dla
        superegoistycznych działań partyjnych i wojskowych biurokratów,
        którzy sprawowali władzę w PRL-u lekceważąc żądania ludu, do którego
        w myśl komuszej konstytucji należała władza w Polsce.
        Sytuacja militarna i polityczna w 1981 roku WYKLUCZAŁA najazd na
        Polskę.
        Czerwona Armia miała huk roboty w Afganistanie a najazd na Polskę
        wywołałby ogólnonarodowe powstanie wsparte LWP.
        • don.kichote Re: Tak mówią Rosjanie i potwierdzają ten fakt 13.09.08, 13:59
          homosovieticus napisał:

> amerykańskie satelity wojskowe.

A jakieś konkrety, dowody, linki?
          Czy tylko tak jak zwykle, pie....ysz głupoty?!

> Sytuacja militarna i polityczna w 1981 roku WYKLUCZAŁA najazd na
          > Polskę.
          > Czerwona Armia miała huk roboty w Afganistanie a najazd na Polskę
          > wywołałby ogólnonarodowe powstanie wsparte LWP.

Czemu zatem, skoro ZSRR był tak słaby, USA nie postąpiła z nim jak z Jugosławią,
          Irakiem, Afganistanem - tylko wprowadziła sankcje???
          • homosovieticus Czy Ty poważny jesteś? 13.09.08, 15:52
            Żądasz przedstawienia dowodów Z WYNIKÓW PRACY SZPIEGOSTWA
            ELEKTRONICZNEGO?

O ruchach radzieckich wojsk w listopadzie i grudniu 1981 informował
            Departament Stanu.

WYCIĄGASZ JAKIEŚ IDIOTYCZNE WNIOSKI O SŁABOŚCI CCCP Z PROSTEGO
            ZDANIA O SYTUACJI MILITARNEJ I POLITYCZNEJ Z POCZĄTKU LAT
            OSIEMDZIESIATYCH?

Czytasz tekst i nie rozumiesz jego treści?
            Pisałem,że interwencja radziecka w Polsce w 1981 wywołałaby
            ogolnoradowe powstanie wsparte przez LWP. Doskonale wie...i o tym
            sami Rosjanie i nie mieli zamiaru interweniowac w Polsce wobronie
            rządzacej ekipy. "Solidarność" bowiem nie atakowała socjalizmu tylko
            kierownictwo PZPR-u ,które ten socjalizm wypaczało. Taka była
            sytuacja społeczna w tym czasie.
            • don.kichote Re: Czy Ty poważny jesteś? 13.09.08, 16:53
              homosovieticus napisał:

> Żądasz przedstawienia dowodów Z WYNIKÓW PRACY SZPIEGOSTWA
              > ELEKTRONICZNEGO?

Skoro to tajne, to skąd o tym wiesz???

> O ruchach radzieckich wojsk w listopadzie i grudniu 1981 informował
              > Departament Stanu

Ciebie informował?!

> WYCIĄGASZ JAKIEŚ IDIOTYCZNE WNIOSKI O SŁABOŚCI CCCP Z PROSTEGO
              > ZDANIA O SYTUACJI MILITARNEJ I POLITYCZNEJ Z POCZĄTKU LAT
              > OSIEMDZIESIATYCH?

TAKIE WNIOSKI, JAKIE ZDANIE!!!

> Czytasz tekst i nie rozumiesz jego treści?

Tego tekstu nie rozumiem?:

"Sytuacja militarna i polityczna w 1981 roku WYKLUCZAŁA najazd na
              Polskę.
              Czerwona Armia miała huk roboty w Afganistanie a najazd na Polskę
              wywołałby ogólnonarodowe powstanie wsparte LWP."

W/z którego miejsca tego tekstu wynika poniższe:

> Pisałem,że interwencja radziecka w Polsce w 1981 wywołałaby
              > ogolnoradowe powstanie wsparte przez LWP. Doskonale wie...i o tym
              > sami Rosjanie i nie mieli zamiaru interweniowac w Polsce wobronie
              > rządzacej ekipy.

Trudno zrozumieć Twoje "skróty myślowe", którymi "na łeb" bijesz swojego idola!
              Ale "pal to sześć"!

Wytłumacz mi jednak - geniuszu - dlaczego "powstanie", o którym piszesz, które
              miałoby wybuchnąć z chwilą wkroczenia ruskich, nie wybuchło po wprowadzeniu
              stanu wojennego?! Czyżby Jaruzelski był surowszy i bezwzględniejszy od Rosjan?
              Czy "rzucił" większe siły do naszego spacyfikowania? A może bardziej go lubiliśmy?!

> "Solidarność" bowiem nie atakowała socjalizmu tylko
              > kierownictwo PZPR-u ,które ten socjalizm wypaczało.

Dokładnie!
              Z tym, że - jakbyśmy to dziś powie...i - był to taki "skrót myślowy":
              "socjalizm - tak! Wypaczenia - nie!!!". Nikt głośno nie mówił, ale wszyscy
              wie...i o co chodzi. Ponadto, być może co-niektórzy wierzyli, że socjalizm
              można naprawić, choć dotychczasowe doświadczenia temu przeczyły.

> Taka była
              > sytuacja społeczna w tym czasie.

Czy słyszałeś kiedyś stwierdzenie"
              "Państwo, to ja"?
              Wierz mi, nie tylko Napoleon tak sądził.
              Tak uważają wszyscy władcy, a zatem i ci z PRL. A że w PRL, rządziła PZPR
              utożsamiająca się z socjalizmem, postrzegana tak zresztą i przez Moskwę, zatem
              każdy atak na PZPR = atakowi na socjalizm, a co za tym idzie i na ZSRR!
              Ponadto, gdyby Moskwa miała najmniejsze zastrzeżenia do "polskich towarzyszy"
              wypaczających socjalizm, to sama by tu "ordnung" zrobiła!

Reasumując; atak na PZPR = atak na socjalizm = atak na blok wschodni = atak na ZSRR.
              Zatem Moskwa "pod Breżniewem" za żadne skarby, nie pozwoliłaby na osłabienie
              choćby jednego małego ogniwka w łańcuszku demoludów!
              Od czasów "pacyfikacji" Węgier i Czechosłowacji - nic się w tej materii nie
              zmieniło!

• homosovieticus Donsłownych przepychanek na forum nadaje się 13.09.08, 17:05
                najlepiej cała masa "integientnych wykształciuchów" no i bush w
                wodzie, basia.basia lub iza,bell.iza. Mnie to już nie bawi. Pisałem
                o tym wątku o tym kto może być zwycięzcą w słownych potyczkach i na
                podstawie jakich kryteriów. Masa inteligientów forumowych milczała.
                Milczałeś i Ty.
                Masz zamiar wykazać,że nie mam racji i że to co ja pisze to bzdety a
                prawdę historyczną starasz się właśnie Ty odsłonić?
                • don.kichote Re: Donsłownych przepychanek na forum nadaje się 13.09.08, 17:23
                  homosovieticus napisał:

> najlepiej cała masa "integientnych wykształciuchów" no i bush w
                  > wodzie, basia.basia lub iza,bell.iza. Mnie to już nie bawi. Pisałem
                  > o tym wątku o tym kto może być zwycięzcą w słownych potyczkach i na
                  > podstawie jakich kryteriów. Masa inteligientów forumowych milczała.
                  > Milczałeś i Ty.
                  > Masz zamiar wykazać,że nie mam racji i że to co ja pisze to bzdety a
                  > prawdę historyczną starasz się właśnie Ty odsłonić?

Rozumiem, że w ten sposób dajesz mi do zrozumienia, że skończyłeś rozmowę ze mną
                  i nie zamierzasz bronić swoich racji.
                  Szkoda! :(

Wg. mnie, to tylko pretekst, a w rzeczywistości brak Ci rzeczowych i konkretnych
                  argumentów. Do tej pory "gołosłowne" - bo niczym nie potwierdziłeś swoich
                  "rewelacji" - przepychanki, "bawiły Cię", co się zatem stało - jeśli to nie brak
                  argumentów - że przestały?
                  • homosovieticus Przepychanki bawiły mnie do czasu kiedy dzięki nim 13.09.08, 17:43
                    mogłem rozpoznać światopoglad polemistów, ich wiek a nawet wprofil
                    wykształcenia.
                    Teraz kiedy wiem najczęsciej z "kim" rozmawiam przepychanki słowne
                    nie wzbogacają mojej wiedzy tematycznej, nie zbogacają słownika ani
                    też nie czynią jezyk pożytecznie sprawniejszym.
                    ps
                    Pożytecznie sprawniejszy język to język dyskusji,w który wartości
                    emocjonalne są wyciszone a wartości poznawcze uwypuklone.
                    Zupełnie inaczej pojmujesz polemikę Ty. W niej manipulacja i domysły
                    tworzą związki zdaniowe o pozornej logice.
                    Tak rozmawiając do prawdy dojść niesposób.
                    Broniąc politycznych racji reżimu Jaruzelskiego dajesz wyraz,ze
                    polityke traktujesz jako grę o utrzymanie władzy a nie jako grę o
                    spełnianie żadań największych grup społeczeństwa.
                    Mówiąc inaczej, ten sposób rozumienia polityki to polityczny
                    relatywizm i rozmowy o jego własciwościach nigdy końca mieć nie mogą.
                    Nazywa się to "biciem piany" na zadany temat.Niektórzy ( wygadani
                    durnie) uważają bicie piany jako świadectwo wysokiej inteligencji
                    emocjonalnej.
        • hummer Ile wojsk sowieckich już stacjonowało w Polsce 13.09.08, 15:59
          Skoro masz dostęp do danych SZA, pewnie nie będziesz miał problemu z odpowiedzią.
          • homosovieticus Tu nie chodzi o to kto w końcowym wyniku byłby 13.09.08, 16:04
            zwyciezcą. Armia Czerwona potrafiłaby utopić w morzu krwi walczące
            polskie oddziały i cywilów. Chodzi o wieloletnie, polityczne skutki
            takiej rzezi w epoce kiedy rozmowy o rozwiązaniu CCCP toczyły się w
            najlepsze.
            • hummer Tak samo jak w Czechosłowacji czy na Węgrzech? 13.09.08, 16:13
              homosovieticus napisał:

> zwyciezcą. Armia Czerwona potrafiłaby utopić w morzu krwi walczące
              > polskie oddziały i cywilów. Chodzi o wieloletnie, polityczne skutki
              > takiej rzezi w epoce kiedy rozmowy o rozwiązaniu CCCP toczyły się w
              > najlepsze.

Polska znajdowała się wtedy wewnątrz terytorium zajmowanego przez ZSSR. Dwie
              wcześniejsze interwencje - Węgry i Czechosłowacja to potwierdzają.
              • homosovieticus Te sytuacje są nieporuwnywalne. Inna była także 13.09.08, 16:19
                sytuacja międzynarodowa. Andropow rozmawiał Hooverem już od jakiegoś
                czasu. Piosała o tym Staniszkis.
                Ani Czesi, ani Węgrzy nie mieli wielowiekowych związków z Rosjanami.
                Zacznij myśleć historycznie bo inzcej niczego nie potrafisz
                zrozumiec i dlatego stajesz się łatwą ofiarą medialno-politycznych
                manipulacji.
                Polityczna poprawność III- cidej RP jest w mediach ciagle obecna.
                • homosovieticus A gdzie dr. krisk? 13.09.08, 16:25
            • replique ciągle perdolisz.... 13.09.08, 16:13
              jakieś rozmowy o rozwiązaniu ZSRR??? w 1981???
              Opanuj się nieco... przestań żreć amfetaminę, czy co tam masz - to
              nie prowadzi do niczego...
              Już dość się ośmieszyłeś - po co ci jeszcze bardziej?
              • homosovieticus więcej czytaj, mniej pisz, doroślej i staraj się 13.09.08, 16:21
                imponować opanowaniem i wiedzą a nie prostactwem i agresywna
                niewiedzą.
                • replique Najpier ty zacznij do rzeczy... 13.09.08, 16:56
                  Niedorzeczności zachowaj dla jakiegoś prywatnego forum.... tylko
                  musisz być założycielem bo cię wyperdolą...
                  W try miga :)
                  • homosovieticus Powtarzam, prostactwem, tu na foeum Kraj, nikomu 13.09.08, 17:12
                    nie zaimponujesz.Ignorancją i tupetem również.
                    • replique Re: Powtarzam, prostactwem, tu na foeum Kraj, nik 13.09.08, 22:28
                      dlaczego tyle piszesz o sobie???
                      To wszystko, co chcecz mi imputować, dotyczy przede wszystkim
                      ciebie...
                      mój ty wszechwiedzący :)
                      • homosovieticus Doroślej! 03.10.08, 14:33
                        • replique Już tylko poszczekiwał będziesz? 03.10.08, 14:41
                          od teraz??
                          • homosovieticus Poważniej. 03.10.08, 14:56
    • opornik5 Jaruzelski jest dumą Polskiego Narodu i Polskiego 13.09.08, 13:26
      Pan Generał Jaruzelski jest dumą Polskiego Narodu i Polskiego
      Ziemiaństwa,jest wiernym synem polskiej ziemi i tradycjom rodzinnym.
      Poczytaj.
      pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Jaruzelski
      Pan Generał, prawdziwy Polak, wywodzi się z rodziny ziemiańskiej
      herbu Ślepowron. Ojciec (Władysław Mieczysław Jaruzelski) walczył w
      wojnie polsko-bolszewickiej 1920, dziadek (Wojciech Jaruzelski
      senior) w powstaniu styczniowym.

Kto z was podłe kundle może poszczycić się takimi tradycjami
      rodzinnymi i patriotycznymi?
      Wasi przodkowie, to zapewne tchórze i wieczni klienci pomocy
      społecznej, a kto wie czy również nie umoczeni w kolaborację,
      najpierw z zaborcami, a potem z agresorami. Zazdrościcie Generałowi
      tej świetnej karty rodzinnej i patriotycznej. Stąd ta wasza
      genetyczna nienawiść.

Poczytajcie dalej pod ww. adresem. Pomimo tego, że strona ta została
      opracowana b. tendencyjnie, to jednak łatwo można wyczytać z tych
      informacji, że wszystko, co robił Generał w latach PRL-u przepojone
      było wielkim patriotyzmem i troską o losy Polski. Nie były to łatwe
      decyzje, ale wszystkie prowadziły do jednego, zachować niezależność
      Polski w takim stopniu, jak tylko to jest możliwe, zapewnić jej
      spokój i rozwój. To się udało. Przetrwaliśmy i nie pozabijaliśmy się.

Dla zachowania równowagi w sądach i chociaż odrobiny obiektywizmu
      warto również poczytać oficjalną stronę Generała,
      www.wojciech-jaruzelski.pl/
      na której m.in. napisał:
      <<Strona ta powstawała z myślą o tych spośród Polaków, którzy na
      różne aspekty naszej niedawnej historii chcą spojrzeć nie tylko
      przez pryzmat obiegowych, często powierzchownych, a nawet
      tendencyjnych sądów. Historia nie jest tylko czarna i nie jest tylko
      biała. Tak widzę i swój ślad na życiowej drodze. Tym co dobre się
      szczycę. Tego co złe - żałuję. Jestem po prostu sobą. Mam nadzieję,
      iż te strony zawierające nie tylko moje własne oceny i wspomnienia
      ale także relacje świadków i dokumenty pomogą Państwu spojrzeć na
      najnowsze dzieje Polski w sposób pogłębiony i wyważony>>.

Rozejrzycie się wokół siebie i zobaczcie ilu ludzi z waszego
      bliskiego i dalszego otoczenia, a także tych z pierwszych stron
      gazet, jest w stanie tak rzeczowo i krytycznie odnieść się do
      własnych dokonań???
      Trzeba naprawdę dużo złej woli i głupoty, aby w czymkolwiek temu
      człowiekowi zarzucać prywatę lub celowe szkodzenie Polsce i Polakom.
      W historii narodów nic nie jest, ani łatwe, ani proste.
      Doświadczyliśmy tego w swojej historii niejednokrotnie. Sam Generał
      doświadczył tego na własnej skórze, najpierw podczas zesłania na
      Syberię, a potem walcząc w szeregach WP przechodząc cały szlak
      bojowy z tą Armią, aż do Berlina. I to nie zadekowany gdzieś na
      tyłach, lecz na najbardziej niebezpiecznym odcinku – w zwiadzie. Kto
      choć trochę ma oleju w głowie, ten zdaje sobie sprawę z tego, jakich
      cech od człowieka wymaga taka służba/walka. A do tego 20-letni
      międzywojenny chaos, bezhołowie, prywata i brak poszanowania
      interesu narodowego panoszące się w Polsce, musiały w tym religijnym
      człowieku, wychowanym w tradycji patriotyzmu Polskiego Ziemiaństwa,
      odcisnąć trwałe piętno.

Stan Wojenny był aktem desperacji dla zatrzymania szerzącej się
      anarchii i nieuchronnie zbliżającej się katastrofie w postaci
      interwencji zbrojnej ZSRR i innych państw UW. To, że do interwencji
      by doszło jest pewne. Sam Brzeziński powiedział o tym. Stwierdził
      nawet, że wywiad satelitarny USA potwierdził koncentrację wojsk
      państw UW w rejonach przygranicznych. Tak daleko to już wtedy
      zaszło. Zresztą i społeczeństwo w swojej zbiorowej mądrości w
      większości do dnia dzisiejszego potwierdza słuszność wprowadzenia SW.

Ja również, dzisiaj, gdy obserwuję i słucham bohaterów opozycji z
      tamtych dni chcę krzyczeć wręcz: Dzięki Ci Panie Generale za SW. Ci
      tzw. „opozycjoniści” jeszcze dzisiaj, gdy już im brakuje wroga, to
      gotowi są pozabijać się nawzajem.
      Gdyby nie Ty ludzie ówczesnej opozycji poprowadziliby nas na rzeź. I
      albo Polak by mordował Polaka, albo dokonałyby tego wojska
      interwencyjne. Potwierdza to swoimi wystąpieniami niejaki Józef
      Szaniawski, fan Kuklińskiego, który stwierdził, że ew. interwencji
      zbrojnej można było z łatwością się oprzeć poprzez wydanie broni i
      uzbrojenie całego społeczeństwa. W kalkulacjach Szaniawskiego
      wyraźnie dominuje tzw. chińskie myślenie w rodzaju: milion tu
      (żywych), milion tam (martwych), to nie ma znaczenia.

Pan Panie Generale uratował Polskę przed niewyobrażalną wręcz
      katastrofą.
      Historia Panu przyzna rację. Ci, co Pana obszczekują to ludzie mali,
      pazerni, bez żadnych idei i zasad, zdolni jedynie to szczekania,
      niczego innego dokonać nie są zdolni.

"Igranie z inteligencją pos. Marzeny Wróbel (PiS) nie jest moim
      zamiarem, zostawiam to kabareciarzom".

• homosovieticus Władze PRL-u z premedytacją doprowadzały do napięć 13.09.08, 13:32
        politycznych i gospodarczych w Polsce bo BAŁY się utraty władzy w
        ramach ustroju,który panował wtedy w Polsce.
        W LWP i PZPR do "Solidarności" wstępowano masowo. Nawet w Biurze
        Politycznym PZPR 'Solidarność" miała w 1981 r swojego członka.
        W MO i LWP powstawały zalążki komórek "Solidarności".
        Takie są fakty, mój misiu!
        • opornik5 Re: Władze PRL-u z premedytacją doprowadzały do n 13.09.08, 13:40
          homosovieticus napisał:
          <<<politycznych i gospodarczych w Polsce bo BAŁY się utraty władzy
          w ramach ustroju,który panował wtedy w Polsce. W LWP i PZPR
          do "Solidarności" wstępowano masowo. Nawet w Biurze Politycznym
          PZPR 'Solidarność" miała w 1981 r swojego członka. W MO i LWP
          powstawały zalążki komórek "Solidarności". Takie są fakty, mój misiu!
          >>>
          O co Ci chodzi????
          Co chciałeś przez to wykazać?

Ja napisałem o Generale Jaruzelskim, a Ty????
          Celowe napięcia to można wywołać w klatce z tygrysami, jak pokaże im
          się kiełbasę po iluś tam dniach głodówki.

• homosovieticus Chciałem wykazać,że Generał Jaruzelski MUSIAŁ 13.09.08, 13:49
            bronić egoistycznych interesów komuszej elity poniewaz sam do niej
            nalezał i takie intrukcje otrzymał od doradców radzieckich.
            Polacy mieli własnymi siłami rozprawić się socjalistyczną
            kontrrewolucją i w ten sposób jednocześnie osłabić jedność narodową.
            Kumasz dziecinko?
            • lech.niedzielski Jaruzel musi beknąć za legalizację Solidarności ! 13.09.08, 14:10
              To była zbrodnia na żywym ciele Polskiego Narodu, gdy w 1988
              Jaruzel, Kiszczak, Rakowski i Siwicki zaszantażowali KC i wymusili
              legalizację tej ubeckiej agntury (jak twierdzi IPN).
              Polacy nigdy mu tego nie wybaczą !!!
              • homosovieticus Masz rację. Powinieneś dodać,że Jaruzelski i WRON 13.09.08, 15:55
                to była amerykańska agenda w socjalistycznej Polsce.
                Michnik zaś z Kuroniem to bojownicy o niepodległą Polskę, Polskę
                kontynuatorkę II-giej RP.
            • opornik5 Re: Wiekiem, to moze jesteś na etapie demencji, 13.09.08, 15:15
              ale intelektualnie i mentalnie, to niestety ciągle jesteś na etapie
              piaskownicy, albo jeszcze wcześniej.
              homosovieticus napisał:
              Chciałem wykazać,że Generał Jaruzelski MUSIAŁ bronić egoistycznych
              interesów komuszej elity poniewaz sam do niej
              > nalezał i takie intrukcje otrzymał od doradców radzieckich.
              > Polacy mieli własnymi siłami rozprawić się socjalistyczną
              > kontrrewolucją i w ten sposób jednocześnie osłabić jedność
              narodową.
              > Kumasz dziecinko?

Człowieczku skromnego rozumu.
              Tutaj idzie rozmowa o sprawach kraju, o być, albo nie być Narodu i
              Państwa. Państwa, którego już w historii nie było i to przez ponad
              120 lat.
              Niejednokrotnie w historii było tak, że dla zachowania państwa
              trzeba było ponieść ofiarę krwi.
              Na przełomie lat 80-tych byt Narodu i niepodległego państwa został
              poważnie zagrożony.
              Duża część społeczeństwa dała się zmanipulować i powstał żywioł, nad
              którym nie można było już zapanować.
              Nie mogli zarówno rządzący, jak i opozycja.

Trzeba było przywrócić normalne funkcjonowanie państwa i wiadomo
              było, że mogą być ofiary. Niestety były, choć nieliczne, to jednak
              były.
              Nikt z tego powodu się nie cieszy.
              Historia i dzień dzisiejszy pokazują, że tragedii zapobieżono w
              ostatniej chwili.

A co do ofiar.
              A Iraku i w Afganistanie w czasie pokoju zginęło kilkudziesięciu
              Polaków, więcej niż w czasie SW. Mówi się, że to w interesie Polski.
              Tego nie wiemy.
              O tamtych ofiarach wiemy jedno - nie zostały zmarnowane, przysłużyły
              się wolnej Polsce.

"Igranie z inteligencją pos. Marzeny Wróbel (PiS) nie jest moim
              zamiarem, zostawiam to kabareciarzom".
              • don.kichote Re: Wiekiem, to moze jesteś na etapie demencji, 13.09.08, 15:33
                opornik5 napisała:

> Niejednokrotnie w historii było tak, że dla zachowania państwa
                > trzeba było ponieść ofiarę krwi.

I o tę właśnie ofiarę im - PiS-...com - chodzi!
                Nie mogą wybaczyć/darować ówczesnej opozycji, że dogadała się z "komuną" i w
                bezkrwawy przejęła władzę w kraju, odsuwając jednocześnie na margines (na wiele
                lat), rządnych rozlewu krwi oszołomów!!!

A homoś osobiście, z żalem liczy ile to mszy "za ojczyznę" i "ku pamięci
                poległych bohaterów" mógłby odprawić - a przez Michników, Kuroniów i im
                podobnych, nie odprawi - i ile przez to kasy, przeszło mu koło nosa!
                Wcale się nie dziwię, że ich nie lubi! :)))
              • homosovieticus Rozmowa z młodym człowiekiem pozbawionym wiedzy 13.09.08, 15:56
                historycznej jest bezcelowa.
                • joannabarska Re: Rozmowa z młodym człowiekiem pozbawionym wied 13.09.08, 16:20
                  A z Tobą, "homus" mozna rozmawiac? Zejdz wreszcie z drzewa i stań na
                  dwóch nogach!
                  • homosovieticus Można a nawet trzeba żeby dowiedzieć się czegoś 13.09.08, 16:23
                    wiecej o skomplikowanym Świecie, w którym przyszło nam gaworzyć na
                    forum Kraj.
                • don.kichote Re: Rozmowa z młodym człowiekiem pozbawionym wied 13.09.08, 16:59
                  homosovieticus napisał:

> historycznej jest bezcelowa.

Jeśli to do mnie a mam nadzieję, że nie - to "kliknij" w mój nick!
                  • homosovieticus To nie było do Cibie ale Twoja wiedza historyczna 13.09.08, 17:10
                    i "dziecinny" zapał do polemik jako żywo iza.bell.izę przypomina.
                    • don.kichote Re: To nie było do Cibie ale Twoja wiedza history 13.09.08, 17:38
                      homosovieticus napisał:

> i "dziecinny" zapał do polemik jako żywo iza.bell.izę przypomina.

Coś z moją wiedzą nie tak? A konkretniej?
                      A może to z Twoją? Nie pomyślałeś o tym?

A zamiłowanie (to też małe nadużycie semantyczne) i to "dziecinne" do polemiki - ???
                      Wydawało mi się, że po to się tu spotykamy!
                      • homosovieticus To,że się spotykamy na forum Kraj nie oznacza,że 13.09.08, 17:45
                        moja opinia o Twoich dziecinnych skłonnościach do polemik jest
                        bezzasadną lub ułomną.
            • niegracz Jaruzelski nareszcie przed sądem ! 13.09.08, 17:30
              łamał prawo
              łamał prawa człowieka
              posyłał UB i siły specjalne z bronią w reku by zabijały ludzi o innych
              poglądach niż właściwe
              teraz beknie

nawet jeżeli prawo trzeba by teraz z lekka nagiąć - to warto to zrobić

byłaby do nauczka dla tego Dyktatora i ostrzeżenie dla tych którzy w
              przyszłosci pomyśleli by o czymś podobnie haniebnym
              • homosovieticus No i w końcu stanął. Widok Starca, który kaszle i 03.10.08, 11:51
                krztusi się czytając na stojąco swoje zeznania-oświadczenia jest smutny a nawet
                przygnębiający i budzący współczucie.
                Jeśli wsłuchać się natomiast w to, co ten starzec mówi, to uczucie współczucia
                mija i pojawia się wzgarda dla kłamstw, które z czystego tchórzostwa ów Starzec
                publicznie, do milionów Polaków, wypowiada.
                Osądzenie Jaruzelskiego jest konieczne a wyrok powinien być OSTRZEŻENIEM dla
                sprawujących władzę,że to Św. Tomasz z Akwinu miał racje a nie Lenin, nie wolno
                bowiem przedkładać interesu garstki nad interes ogółu.
                • goldzia13 ten proces odbywa sie o 20 lat za pozno 03.10.08, 11:55
                  homosovieticus napisał:

> krztusi się czytając na stojąco swoje zeznania-oświadczenia jest
                  smutny a nawet
                  > przygnębiający i budzący współczucie.
                  > Jeśli wsłuchać się natomiast w to, co ten starzec mówi, to uczucie
                  współczucia
                  > mija i pojawia się wzgarda dla kłamstw, które z czystego
                  tchórzostwa ów Starzec
                  > publicznie, do milionów Polaków, wypowiada.
                  > Osądzenie Jaruzelskiego jest konieczne a wyrok powinien być
                  OSTRZEŻENIEM dla
                  > sprawujących władzę,że to Św. Tomasz z Akwinu miał racje a nie
                  Lenin, nie woln
                  > o
                  > bowiem przedkładać interesu garstki nad interes ogółu.
                  • homosovieticus To prawda, ale z czyjej winy? Kto latami wmawiał 03.10.08, 11:57
                    nam,że Jaruzelski uratował Kraj?
                    Przecież nie tylko On sam i Jego towarzysze.
              • replique Dziwna propozycja ;D 03.10.08, 11:56
                niegracz napisał:

> łamał prawo
                > łamał prawa człowieka
                > posyłał UB i siły specjalne z bronią w reku by zabijały ludzi
                o innych
                > poglądach niż właściwe
                > teraz beknie
                >
                > nawet jeżeli prawo trzeba by teraz z lekka nagiąć - to
                warto to zrobić
                >
                > byłaby do nauczka dla tego Dyktatora i ostrzeżenie dla tych
                którzy w
                > przyszłosci pomyśleli by o czymś podobnie haniebnym

Złamać prawo, żeby skazać człowieka oskarżonego o złamanie prawa...!
                Więcej rozumu by się wam przydało, pseudoprawiczki...
                • scarhart Możesz wskazać miejsce , wktórym Prawo zostało 03.10.08, 11:59
                  złamane decyzją o postawieniu Jaruzelskiego przed sądem?
                  • replique Re: Możesz wskazać miejsce , wktórym Prawo został 03.10.08, 12:27
                    Komplementujesz "niegracza", który radzi, żeby złamać prawo by móc
                    skazać Jaruzelskiego, kota ogonem następnie odwracasz i na koniec
                    głupie pytania zadajesz...
                    Jednak ci powiem: teza oskarżenia z takiego a nie innego artykułu
                    jest złąmaniem prawa... choć może i nie - gorzej: jest głupotą
                    polityczną...
                    Z drugiej strony, to nawet i dobrze: będzie można postawić przed
                    sądem i to przy użyciu bardzo podobnych argumentów...,
                    twórców "czwartej RP" :)
                    Bo widzisz - historia lubi koła zataczać! :)
                    • homosovieticus Niemądre i płaskie żarty trzymają się autorów o 03.10.08, 13:05
                      analogicznych umysłowościach.
                      Gdybyś bardziej szanował słowo, to byś takich banialuków nie wypisywał.
                      Nie dziw się jak w końcu Ciebie przestana szanować.Czytaj Norwida"Rzecz o
                      słowie" a zrozumiesz jakim głuptaskiem się przedstawiasz pomimo wielosłowia.

eplique napisał:

> Komplementujesz "niegracza", który radzi, żeby złamać prawo by móc
                      > skazać Jaruzelskiego, kota ogonem następnie odwracasz i na koniec
                      > głupie pytania zadajesz...
                      > Jednak ci powiem: teza oskarżenia z takiego a nie innego artykułu
                      > jest złąmaniem prawa... choć może i nie - gorzej: jest głupotą
                      > polityczną...
                      > Z drugiej strony, to nawet i dobrze: będzie można postawić przed
                      > sądem i to przy użyciu bardzo podobnych argumentów...,
                      > twórców "czwartej RP" :)
                      > Bo widzisz - historia lubi koła zataczać! :)
                      • replique Re: Niemądre i płaskie żarty trzymają się autorów 03.10.08, 13:35
                        Obrzuciłeś mnie już tyloma epitetami-inwektywami, że najwyższy czas
                        już, abyś się wziął w garść... zamienił krótkie spodenki na
                        spodnie... uważać możesz dalej, jak uważasz, ale waż słowa: czytaj
                        dikładnie co napisał interlokutor, przemyśl, odpisz i użyj podglądu,
                        żeby sprawdzić samego siebie i w końcu puść...
                        Waż najpierw własne słowa a następnie proponuj to innym - taka jest
                        właściwa kolej rzeczy... może nawet przestaniesz być tylko homosiem??
                        • homosovieticus Re: Niemądre i płaskie żarty trzymają się autorów 03.10.08, 14:05
                          Wśród "ludzi słowa" zaludniających przestrzeń medialną i nasze forum
                          Kraj mało jest ludzi potrafiących racjonalnie myśleć logicznie
                          wnioskować.
                          Pełno jest za to typków bezmyślnych i kłótliwych, zachwyconych
                          umiejętnoscią napisania byle głupstwa, u których "język lata jak
                          łopata".
                          Szybko,bezmyślnie.

Często wspomagany na wizji, widać to u typów pohankowato -
                          kolendowych, ruchami pustej glowy lub, jak w Twoim wypadku, głupawym
                          komentarzem ozdobionym fimowym usmieszkiem forumowego głupca :))
                          • replique Ach!!! 03.10.08, 14:22
                            Cóż za samouwielbienie!!! Jakiż przykład narcyzmu!!!
                            Czy myślisz, że "tym" da się zastąpić bidę intelektualną???
                            Być może tak myślisz! (skoro tak czynisz)
                            Ale ... nie moje małpy - nie mój cyrk!
                            • homosovieticus Ubustwo, tak słowne jak i intelektualne na forum 03.10.08, 14:28
                              Kraj ma wielu reprezentantów. Ty nalezysz do tych wybitniejszych.
                              • wariant_b Re: Ubustwo, tak słowne jak i intelektualne na fo 03.10.08, 14:37
                                Niegramotni też mają silne lobby.
                                • homosovieticus Witaj Onucy! 03.10.08, 15:00
                                  Krawiec nowe skroił ubranko?
                              • replique UbÓstwo... jak już :) 03.10.08, 14:38
                                ale nie masz się czym chwalić (ani przechwalać) - to jest wiadome...
                                Powszechnie!
                                • homosovieticus Nie masz racji. 03.10.08, 14:59
                                  • replique Oczywiście, że nie... 03.10.08, 15:06
                                    w świecie wolskim, paralelnym, zaludnionym pisiętami - nawet nie
                                    marzę! To twój świat i ty w nim masz niezaprzeczalną rację - z
                                    akcentem na niezaprzeczalną... racja jest w tym wypadku pojęciem
                                    abstrakcyjnym... Przydawką zaledwie, do niezaprzeczalności zjawisk -
                                    waszych zjawisk!
                                    (tu z akcentem na "waszych")
                                    • homosovieticus Jednak masz. 03.10.08, 15:08
                                      • replique Oqrwa! 03.10.08, 15:11
                                        Myślałem, że jednak zdołam trochę bardziej ci przybliżyć ciebie...
                                        A tu niespodzianka!
                                        Otwartą kwestią pozostaje, czy zrozumiałeś??
                                        • homosovieticus Czytaj błazeńku Krzysztonia i Rotha.Tam znajdziesz 03.10.08, 15:29
                                          nie tylko swój portret.
                                          Boże!
                                          Jakiś Ty nieokrzesany !
                                          • replique Pono 03.10.08, 15:36
                                            nie należy wzywać boga twego nadaremno...
                                            Masz taką wolę (wolną i nie przymuszoną), to sam sobie to czytaj...
                                            Ja, lektury dla mnie, wybieram sobie sam a jeśli będe chciał kogoś
                                            poprosić, o wskazanie czegoś dobrego, to na pewno nie będziesz nim
                                            ty.... ani nikt twojego pokroju :)
                                            W niczym nie zmienia to mojego poczucia zawodu - z rozkoszą bym cię
                                            ci przybliżał jeszcze, gdybyś dalej o to prosił ;)
                                            • homosovieticus Powinienes przybliżyć nos do pupy własnej. 03.10.08, 15:37
                                              Wtedy poczujesz czym pachniesz.
                                              • replique Jak widzę... 03.10.08, 16:03
                                                coraz więcej wysiłku kosztuje cię każde kolejne odszczeknięcie...
                                                Jeszcze całkiem niedawno, myślałem, że stać cię na więcej.
                                                Nie przesadzę zbytnio, jeśli stwierdzę, że jest mi nieco smutno: z
                                                adwersarza wyłania się autonadmuchany balonik... jeśli nie masz
                                                szpileczki, to gotówem ci posłużyć... - jedną
                                                • homosovieticus Nie plączesz się w wypowiedziach? 03.10.08, 16:20
                                                  Zastanawiająca jest ta niemożność utrzymania logicznej ciagłosci
                                                  opinii.
                                                  niedorozwój lewej półkuli mózgowej i wodogłowie. Tak, to by
                                                  tłumaczyło i upór, i ubustwo umysłó.
                                                  • replique No cóż - odszczekiwałeś się... 03.10.08, 16:42
                                                    a teraz żałosny się stajesz...
                                                    PeeS - nie udała się prowokacja?
                • joannabarska Re: Dziwna propozycja ;D 03.10.08, 12:05
                  Mowa o Piłdudskim po zamachu majowym?
                  • homosovieticus Cóż ma Marszałek do I-szego Sekretarza PZPR-u 03.10.08, 12:18
                    • replique Re: Cóż ma Marszałek do I-szego Sekretarza PZPR-u 03.10.08, 12:31
                      twój patriotyzm, to zwykły "patriotyzm" widać...
                      ... obaj przeprowadzili zamach stanu...
                      Ten pierwszy - prawdziwy...
                      Tern drugi... - pseudo :)
                      (na wypadek, gdyby ci kawałek historii Polski umknął)
                      • homosovieticus Rozmowa z ignorantem może byc ciekawą ale nie 03.10.08, 12:43
                        pożyteczną.
                        Bzdurki wypisujesz neoliberalny patrioto!
                        • replique Cóś konkretniej, o tych bzdurkach... 03.10.08, 12:47
                          homosovieticus napisał:

> pożyteczną.
                          > Bzdurki wypisujesz neoliberalny patrioto!

homoscarcie...
                          Bo inaczej, będzie jak z tymi dwiema sowami:
                          - mam cię w doopie..
                          - a cie mam w doopie...
                          :)
                          • homosovieticus Będzie tak jak jest. Ty uważasz,że Jaruzelski 03.10.08, 12:55
                            dokonał "zamachu stanu" w celu ratowania pogrążającej się w chaosie Polski a ja
                            uważam,że najpierw chaos ten CELOWO sprowokował żeby wykonać przy pomocy wojska
                            to co nakazali Mu zrobić zagraniczni mocodawcy w celu ratowania swoich wpływów w
                            Polsce.
                            Piłsudski postąpił przeciwnie.
                            • replique Re: Będzie tak jak jest. Ty uważasz,że Jaruzelski 03.10.08, 13:29
                              Rozumiem!
                              Według ciebie, Piłsudski najpierw uratował wpływy a potem wywołał
                              chaos... Dobre!! Bardzo dobre!!!

homoscart uważa tak: "... że najpierw chaos (Jaruzelski) ten CELOWO
                              sprowokował ... (stan wojenny wprowadził - pdkr. moje) w celu
                              ratowania swoich wpływów w Polsce..."
                              "Piłsudski postąpił przeciwnie."
                              • homosovieticus :( 03.10.08, 13:37
                                • replique Całkowicie zrozumiałe jest... 03.10.08, 13:44
                                  twoje krzywienie się...
                                  Cóż ci pozostało?
                                  • homosovieticus O czym mozna z Toba rozmawiac 03.10.08, 14:03
                                    Wśród "ludzi słowa" zaludniających przestrzeń medialną i nasze forum
                                    Kraj mało jest ludzi potrafiących racjonalnie myśleć logicznie
                                    wnioskować.
                                    Pełno jest za to typków bezmyślnych i kłótliwych, zachwyconych
                                    umiejętnoscią napisania byle głupstwa, u których "język lata jak
                                    łopata".
                                    Szybko,bezmyślnie.

Często wspomagany na wizji, widać to u typów pohankowato -
                                    kolendowych, ruchami pustej glowy lub, jak w Twoim wypadku, głupawym
                                    komentarzem ozdobionym fimowym usmieszkiem forumowego głupca :))
                                    • replique Re: O czym mozna z Toba rozmawiac 03.10.08, 14:16
                                      homosovieticus napisał:

> Szybko,bezmyślnie.
                                      >
                                      > Często wspomagany na wizji, widać to u typów pohankowato -
                                      > kolendowych, ruchami pustej glowy lub, jak w Twoim wypadku,
                                      głupawym
                                      > komentarzem ozdobionym fimowym usmieszkiem forumowego głupca :))

Czy ty kiedykolwiek zastanowiłeś O CZYM z tobą można rozmawiać,
                                      pyszałkowatym jak egzaltowana smarkula, która na dodatek uważa, że
                                      wszystkie rozumy zjadła i wszystkie prawdy pojęła???
                                      Zamknął ci się świat w twoich własnych, aczkolwiek podpowiedzianych
                                      prawdach i każdy, kto nie uczestniczy w tym świecie "na tak" jest
                                      dla ciebie głupcem, ignorantem a w najlepszym wypadku kimś "kto
                                      niczego nie rozumie"...
                                      Idealnie pasujesz do paranoicznego świata Kaczyńskich, w którym
                                      wyrażenie najmniejszej wątpliwości w boskość wodza, jest zbrodnią
                                      zdrady i zaprzaństwa. Jednocześnie dajesz się podpuszczać jak
                                      goowniarz jakiś i wpadasz we własne - niezbyt misterne choć jednak -
                                      pułapki... wtedy się odgryzasz, jak z przeproszeniem, kundel
                                      bezdomny acz wyżej brzegu nnogawki nie podskakujesz ... bo za
                                      wysokie progi...
                                      Proponuję lustro - w nim najłatwiej spojrzeć sobie w oczy...
                                      Szczypty odwagi, jednak trzeba... tej cywilnej też!
                                      Następna zmiana nicka nie pomoże ci - jesteś rozpoznawalny... łatwo!
                                      Pa!
                                      • homosovieticus Pa Izuniu! Poważniej i mądrzej. 03.10.08, 14:27
                                        • replique hihihihihihi.... 03.10.08, 14:36
                                          Kto to ci doradził, żebyś wrócił do piaskownicy????
                                          Jam sclavus jest.... żeby ci się zrobiło lepiej :D :D :D
                                          • homosovieticus Nie ważne jak zwał, ważne,że DURAK. 03.10.08, 14:57
                                            • replique Już ci proponowałem, 03.10.08, 15:01
                                              żebyś na chwilę przed lustrem stanął....
                                              Może ci wyjdzie łagodniej?
                                              Po cholerę od razu sobie od DURAKÓW wymyślać...
                                              Czy pukałeś się przy tym w główkę?
                                              • homosovieticus Dowcipnej mowy powinienes uczyć się od Rudzkiego 03.10.08, 15:09
                                                a nie od Olejniczaka.
                                                • replique A skąd wiesz? 03.10.08, 15:14
                                                  że nie terminowałem na Rudzkim???
                                                  Ty za to masz problem: podejrzewać choćby tylko Olejniczaka
                                                  o "dowcipną mowę", jest nietaktem... wobec siebie samego!
                                                  • homosovieticus Przecież to czuć na odległość "na kim' terminowałe 03.10.08, 15:31
                                                    Nie tylko urodę masz Urbana.
                                                  • replique to "nie tylko"... 03.10.08, 15:43
                                                    jest wspaniałym komplementem... sam nigdy, przenigdy nie śmiałbym
                                                    się przyrównywać...
                                                    Co do urody... hmmm... mam zaledwie 64 kg przy 174 centymetrach -
                                                    tak więc, jak 99,9% twoich epitetów i inwektyw, to kulka w płot...
                                                    A poważniej, gdybyś miał tak ze 20% inte i lektu i ligencji Urbana,
                                                    byłoby trudno robić z ciebie pośmiewisko...
                                                    Skoro jednak bazujesz na RAZie (może i na Semce) - sam sobie
                                                    jesteś :)
                                                  • homosovieticus :( 03.10.08, 15:50
                                                  • replique twoje skrzywienie... 03.10.08, 15:59
                                                    już prezentowałeś....
                                                    Czyżby to skrzywienie było twoim skrzywieniem???
                                                    Całkiem możliwe - moim zdaniem...
                                                  • homosovieticus Może tym razem skuteczniej. 03.10.08, 16:03
                                                  • replique Zaczynasz prezentować 03.10.08, 16:06
                                                    coraz niższy poziom.... powietrze tylko z ciebie uchodzi, czy też
                                                    przestajesz rozumieć co czytasz???
                  • replique Re: Dziwna propozycja ;D 03.10.08, 12:29
                    joannabarska napisała:

> Mowa o Piłdudskim po zamachu majowym?

Gwoli sprawiedliwości dziejowej... - tak!
                    Aczkolwiek serducho boli bo dziadek legionistą był... :)
                    ... i pod "Dziadkiem" służył...
                    • homosovieticus Piłsudski sprawujac najwyższe urzędy w Państwie 03.10.08, 12:47
                      nie był członkiem partii politycznej, której rzeczywiste kierownictwo mieściło
                      się za granicą Polski.
                      Jaruzelski był takim człowiekiem i działał w interesie takiej partii.
    • jola_iza Re: Homoś 03.10.08, 13:34
      Zrób se własną piaskownicę z Macierewiczem, taplajcie się w błocie obaj i
      czasami zaproście kaczki, pielęgniarze nie będą wam przeszkadzać
      • homosovieticus Wolność słowa nie wymaga posiadania czegokolwiek 03.10.08, 13:40
        na własność.
        W piaskownicy nie bawię się już od lat i dlatego z Tobą nie będę rozmawiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka