26.09.08, 01:03
Dziś wieczór na antenie RM gość Ojca Dyrektora, poseł Zbigniew Wassermann, powiedział, że [wrogowie ludu] próbują robić aferę z tego, że min. Ziobro „przedstawił premierowi” szczegóły prowadzonego śledztwa. Otóż nieprawda – premierem (na całą kadencję!!!) był wówczas Marcinkiewicz, a Jarosław Kaczyński – prezesem PiS. Trudno tu o całościową ocenę dokonań posła Wassermanna, także w auducjach Ojca Dyrektora, ale z całą pewnością mogę powiedzieć, że kłamca.

„Nie mowy o jakiejkolwiek debacie”, cała rozmowa jest prezentacją poglądów i forsowaniem linii jednej partii. W stylu, do którego się przyzwyczailiśmy. Należy stwierdzić pełne dopasowanie partnerów w tym związku. W audycji była jeszcze mowa o tym, że przyjęcie euro będzie ze szkodą dla Polski – tak samo, jak i PiS, wspólnie z przyszłymi koalicjantami, Samoobroną i LPR, powtarzali nam na okoliczność wstąpienia do UE. Smaczku dodaje stwierdzenie o tym, że władzy nie wolno używać państwa do zwalczania opozycji.

Żałuję, że nie zdążyłem zanotować perełek rozmówców, nie chciałbym przekręcać i odwracać kota ogonem. W wypowiedziach posła Wassermana roiło się od kłamstw, a szkoda. Tym nie mniej, należy stwierdzić, że dla audycji Ojca Dyrektora postępowanmie to jak najbardziej stosowne. „Symbioza ta jest korzystna dla obu stron” - pasuje tu jak ulał.
W przypadku Ojca Dyrektora praktyka ta jest czymś naturalnym, bo już od dawna szuka On towarzystwa duchów przeczenia i w nim upatruje spełnienia. Znajomy opowiadał, że już w 1991, czy nieco później, wywoływał moce piekielne - na antenie RM grzmiał: „Szatanie wystąp!”. Przyzywał, jak widać, skutecznie. Stąd fascynacja, panowanie i patronat nad mocami chtonicznymi, górnikami i energetyką węglową, skłonność do pełnych siarki gorących wód podziemnych.

Pozdrowienia, dla Ojca Dyrektora, póki co, też
Obserwuj wątek
    • dystans4 Wassemann u Ojca Dyrektora 26.09.08, 01:04
      Przepraszam, nie dopisałem tytyłu wątku

bul.
      • mmikki Re: Wassemann u Ojca Dyrektora 26.09.08, 01:06
        może on chce podłączyć swoją wassserwannę wprost do żródeł termalnych Ojca
        Dyktatora?
    • trzymilionowy.post Re: Wasserman 26.09.08, 01:08
      www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=9327
      Jest do odsłuchania w razie potrzeby.
      Pisiaki mają w tym programie po prostu świetnie bo nikt
      im tam nie przypomnie faktów ani nie złapie na kłamstwie
      więc mogą bez najmniejszych problemów uprawiać swoją
      "radosną tfurczość".
      • dystans4 Jest do odsłuchania... 26.09.08, 01:17
        Zaskoczyło mnie to. Przecież to niewyczerpanhe źródlo cytatów i prawdziwa kopalnia wiedzy o delikwentach.

Przede wszystkim materiał dla psychologa, by nie powiedzieć więcej...
        • trzymilionowy.post Re: Jest do odsłuchania... 26.09.08, 01:20
          Ja akurat słucham sobie archiwalnych debat w PR1, aktualnie na temat
          raportu o rozwiązaniu WSI, a na Wassermana znajdę pewnie czas jutro.
          • dystans4 Link 26.09.08, 01:29
            A czy mógłbyś dać linka? Oszczędzę sobie szukania.
            A, swoją drogą, o KRUS-ie warto mówić jak najwięcej. ZdaniemPawlaka i całej tej mafii kiedy kasjerka ze sklepu płaci na ZUS o rząd wielkości wyższą, niż rolnik na pięćdziesięciu hektarach, to jest sprawiedliwe. Należy to powtarzać wszystkim i wszędzie - sprawiedliwość PSL, to to samo, co sprawiedliwość kanalii Leppera.
            Jeszcze parę spraw by się znalazło, ale dziś już późno.

Dobrej nocy
            • trzymilionowy.post Re: Link 26.09.08, 01:41
              www.polskieradio.pl/jedynka/debaty/archiwum.aspx?c=1
              Proszę bardzo, do wyboru, który temat interesuje.
            • zoro_wieczorowo_poro Re: Link 26.09.08, 07:25
              Poszukaj w archiwach RM rozmowy z Macierewiczem to dopiero ci się włosy wszędzie
              wyprostują.
          • wos9 Czy napradę musisz się samoumartwiać? 26.09.08, 02:52
            trzymilionowy.post napisał:

> Ja akurat słucham sobie archiwalnych debat w PR1, aktualnie na
            temat
            > raportu o rozwiązaniu WSI, a na Wassermana znajdę pewnie czas
            jutro.
            • trzymilionowy.post Re: Czy napradę musisz się samoumartwiać? 26.09.08, 10:09
              Ja tego akurat tak nie postrzegam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka