abrahadabra 09.10.08, 08:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zigzaur A czy wiecie, że Sendecki jest z wykształcenia 09.10.08, 08:54 lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur przyczynił się do upadku komunizmu w Polsce-BZDURA 09.10.08, 11:10 Do upadku komunizmu w Polsce przyczynił się Breżniew, Andropow, Czernienko (bo umarli) oraz Gorbaczow (bo pozwolił na zmiany). W 1981 Geremek mógł się nawet zesr..., a komunizmu i tak nie uwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: przyczynił się do upadku komunizmu w Polsce-B 09.10.08, 11:26 Pewnie, właściwie upadek komunizmu zawdzięczamy dobrej woli naszych przyjaciół z Moskwy. Do tego zmierzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: przyczynił się do upadku komunizmu w Polsce-B 09.10.08, 11:32 > Pewnie, właściwie upadek komunizmu zawdzięczamy dobrej woli naszych przyjaciół > z Moskwy. Do tego zmierzasz? Nawet nie pisał o dobrej woli tylko o tym ze umarli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: przyczynił się do upadku komunizmu w Polsce-B 09.10.08, 11:45 Lenin i Stalin również nie żyją ale chyba nikt nie przypisuje im zasługi obalenia komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu "nacjonalista pracujący obecnie pod Warszawą" 09.10.08, 13:34 Cytat: "nacjonalista pracujący obecnie pod Warszawą" UWAGA!!! Nacjonalisci pracujacy pod Warszawa podkopuja rzad!!!! Zaraz Tusek z Paliglupem wyjasnia, ze dlatego nie mamy drugiej nitki metra, bo pod Warszawa pracuja nacjonalisci! I to lopatami! Odpowiedz Link Zgłoś
warwar komunizmu nigdy nie bylo w Rosji 09.10.08, 14:07 ani gdziekolwiek indziej Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: komunizmu nigdy nie bylo w Rosji 09.10.08, 14:32 Takiego zupełnego, totalnego to nie było. Ale i niepełny dał się we znaki i spowodował niewypowiedziane tragedie. Odpowiedz Link Zgłoś
tharan1 Re: komunizmu nigdy nie bylo w Rosji 09.10.08, 17:41 Ta. Jasne. Powiedz jeszcze, ze 2 wojna swiatowa to sciema Odpowiedz Link Zgłoś
warwar w PL z postkomuną rozprawil sie Gomulka 09.10.08, 14:49 w 1956, w 1964 i w 1967/1968 Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: przyczynił się do upadku komunizmu w Polsce-B 09.10.08, 11:37 > Do upadku komunizmu w Polsce przyczynił się Breżniew, Andropow, > Czernienko (bo umarli) oraz Gorbaczow (bo pozwolił na zmiany). No to dlaczego w Polsce komuna upadła a w Koreii PN czy na Kubie nie ? Moze dlatego u nas było "kilku" takich Geremków co sie do tego przyczynili ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: przyczynił się do upadku komunizmu w Polsce-B 09.10.08, 12:29 Racja. Pseudo-mason Geremek przyczynił się tylko do zamiany komunizmu moskiewskiego na eurokomunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: przyczynił się do upadku komunizmu w Polsce-B 09.10.08, 13:54 jak czytam takie posty komunizm moskiewski = eurokołchoz to mnie skręca jak możesz porównywać ustrój totalitarny (no półtotalitarny) do Unii Europejskiej teraz? Wolne granice wolność wypowiedzi, jedność gospodarcza by przeciwstawiać się państwom gigantom (w kazdym razie takie jest założenie) Gdyby głupota potrafiła latać nieba by widać nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: przyczynił się do upadku komunizmu w Polsce-B 09.10.08, 13:29 zuzur napisał: > Do upadku komunizmu w Polsce przyczynił się Breżniew, Andropow, > Czernienko (bo umarli) oraz Gorbaczow (bo pozwolił na zmiany). > W 1981 Geremek mógł się nawet zesr..., a komunizmu i tak nie uwalił. Rzeczywiście, gdyby nie Gorbaczow i jego "Pierestrojka", to tu gó... by było a nie demokracja. Kuba albo Korea Północna. I w innych demoludach tez. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: przyczynił się do upadku komunizmu w Polsce-B 09.10.08, 23:21 zuzur napisał: > Do upadku komunizmu w Polsce przyczynił się Breżniew, Andropow, > Czernienko (bo umarli) oraz Gorbaczow (bo pozwolił na zmiany). > W 1981 Geremek mógł się nawet zesr...,a komunizmu i tak nie uwalił. Znawca się znalazł, od siedmiu boleści. Nie kompromituj sie facet. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 09:20 Cóż, wolność słowa. Pewnie, ja zamilknę, w myśl maksymy, niejaki Sendecki powiedział coś, co myśli pewna część społeczeństwa, a nie-czytelnicy Gazety się również do niego zaliczają. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 09:49 On zachował sie jak cham i prostak ,bo pewnie nim jest. Mógł powiedziec ,że nie uważa prof. Geremka za wielkiego Polaka itp. Jednak pokazał swój totalny brak kultury ,wychowania ,obrazil rodzinę prof. i wielu Polaków ,jego samego ponizył . Ciekawa jestem gdyby o jego zmarlych bliskich ktos powiedzial ,że nie mogli nic lepszego dla Polski zrobic ,niz umrzec - jak ten pan by sie czuł ?. Co o takim kims by powiedział ? Co z chamskim zachowaniem ma wspólnego wolność słowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 11:09 Jakby Gazeta o tym nie napisała to nikt by o tym nie wiedział a cała sprawa zdechła by bez rozgłosu, tak zrobili jakiemuś antysemicie darmową reklamę na cały kraj. Co do wielkiego człowieka... k**wa czy w tym kraju wielkimi ludźmi automatycznie stają się wszyscy politycy i księża?? Wielkość człowieka zalezy od ilości pokazywania go w TV?? Wiadomo że ten film to paszkwil jakiegoś oszołoma ale to jeszcze nie znaczy że każdy opozycjonista, klecha, stoczniowiec, tancerz na dodzie czy inny związkowiec który zrobił zadymę pod zakładem przed kamerami staje się od razu wielkim Polakiem. Niech sobie Wałęsa będzie znanym opozycjonistą ale to nie zmienia faktu ze prezydentem był mniej niż miernym. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 11:35 Ja tez uważam ,że słowa wielki sie nadużywa . Kto jest dzis wielkim Polakiem ocenią ci ,co beda życ ze sto lat po nas. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 12:40 Następny "polaczek" spod budki z piwem. W życiu nie widział Żyda na oczy, ale będzie godzinami produkował się jak to czuje się pokrzywdzony dziejowo przez Chasydów. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 13:44 Bredzisz człowieku, niech sobie będzie żydem, abrogenem czy murzynem w sukience z bananów nic mnie to nie obchodzi, od razu przypinasz łatkę antysemity każdemu kto nie zgadza się z poglądami wyborczej. Chodzi mi tylko o to że bycie w miarę normalnym politykiem jakim był Geremek (z wszystkimi jego plusami ale i paroma minusami) jeszcze nie sprawia że był wieli. To już zwyczajnie zaczyna być chore, każdy ksiądz który nie dupczył zbyt często kościelnych jest wynoszony na ołtarze,każdy nie - opozycjonista za PRL jest od razu zbrodniarzem czy sługusem bezpieki niegodnym jakiejkolwiek funkcji publicznej a każdy opozycjonista nawet jeśli był po zawodówce i jednye co umiał to spawać blachy czy czyścić kible od razu jest stawiany za wzór dla innych do tego naturalnie predysponowany do objęcia każdej funkcji w państwie. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 11:42 "On zachował sie jak cham i prostak ,bo pewnie nim jest. Mógł > powiedziec ,że nie uważa prof. Geremka za wielkiego Polaka itp. > Jednak pokazał swój totalny brak kultury ,wychowania ,obrazil > rodzinę prof. i wielu Polaków ,jego samego ponizył . Ciekawa jestem > gdyby o jego zmarlych bliskich ktos powiedzial ,że nie mogli nic > lepszego dla Polski zrobic ,niz umrzec - jak ten pan by sie czuł ?. > Co o takim kims by powiedział ? Co z chamskim zachowaniem ma > wspólnego wolność słowa ?" maura84,bardzo trafny opis Palikota.Tez go uwazam za chama i prostaka.Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 11:51 Jestem pewien, że Palikot z tego powodu potnie się żyletką i rzuci z okna. Nawiasem mówiąc, zabawne jaka rozpacz wyziera z twojej radości znalezienia kogoś o choćby częściowo pokrewnych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 09:34 Jaki tam skrajny prawicowiec,toż to "Prawdziwy Polak",a tacy mają prawo opluwać resztę obywateli,którzy nie mogą się wykazać świadectwem Prawdziwego Polaka wydanym przez powołaną w tym celu instytucję.Instytucja ta swoje wyroki opiera o bardzo mocne,bardzo prawdziwe dokumenty zgromadzone w swej pamięci.Prawda tam zawarta jest dla nich prawdą objawnioną. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 [...] 09.10.08, 09:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 10:29 Ś.P. Prof. Bronisław Geremek szkodził ale nie Polsce tylko komunizmowi. Komunizm nawet po śmierci nie może Mu tego wybaczyć. Skończyły się ubecko-milicyjno-politruckie przywileje to i nienawiść do wolności jest wyrażana w tak ohydny i plugawy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek To uważasz,że koncesjonowana opozycja wprowadziła 09.10.08, 10:50 zigzaur napisał: Ś.P. Prof. Bronisław Geremek szkodził ale nie Polsce tylko komunizmowi ---> ... w Polsce po 89 roku komunizm. Przecież każdy (kto chce) zna jego wystąpienia, wypowiedzi, także z ostatnich lat i nic się nie zmieniało - widziałeś ten uśmiech satysfakcji i głaskanie się po brodzie, gdy w Parlamencie UE Hans Poettering opluwał Polaków??? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka [...] 09.10.08, 10:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker [...] 09.10.08, 11:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 11:28 Spytaj Kiszczaka. Spytaj sędziego Krzyże. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 11:32 Meczyc trywialnymi pytaniami czlowieka honoru?Przeciez on andersowcow "uczyl tolerancji dla nowego,swiatlego ustroju" Szefowi opozycji lat 80-tych takich pytan sie nie zadaje.Znaj proporcjum mocium panie Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 10:49 Podaj chłoptasiu przykład takiego głosowanie. Konkretnie: data, czego dotyczyło głosowanie, jak głosował Geremek i dlaczego było to szkodliwe dla Polski. Nie podasz? Toś kłamca i oszczerca. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 [...] 09.10.08, 10:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 10:50 adamo64 napisał: > za jego kadencji > MSZ ambasadorami Polski, o ironio, w 90% byli zydzi. Założę się, że nie wiesz jak się liczy procenty. Ale przekonasz mnie, że tak nie jest, jak podasz nazwiska 5 ambasadorów z czasów kadencji Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 11:13 Zacznijmy od tego, że MSZ nie mianuje ambasadorów tylko Prezydent... Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 13:15 Aj tam, nie szkoda Wam czasu na pyskówki z trollem? Zignorujcie kretyna, sam sobie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ot 09.10.08, 13:22 carpaccio4 napisał: > żenada Zenada że co: to, że Geremka pochowano na Powązkach, czy to, że ktoś chce go stamtąd usunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: ot 09.10.08, 13:58 eti.gda napisał: > carpaccio4 napisał: > > > żenada > > Zenada że co: to, że Geremka pochowano na Powązkach, czy to, że ktoś > chce go stamtąd usunąć? pytanie uważam za zbędne. chyba nie uznamy takiego zachowania gościa za normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ot 09.10.08, 14:03 carpaccio4 napisał: > eti.gda napisał: > > > carpaccio4 napisał: > > > > > żenada > > > > Zenada że co: to, że Geremka pochowano na Powązkach, czy to, że ktoś > > chce go stamtąd usunąć? > > pytanie uważam za zbędne. chyba nie uznamy takiego zachowania gościa za normaln > e? > Cieszę się, Carpaccio4, że zachowałeś(aś) zdrowy rozsądek. Ale pytanie nie wydaje mi sie zbędne wobec niektórych postów na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 10:19 Dlaczego od razu 'skrajny prawicowiec'? To moglby zrobic kazdy normalnie myslacy Polak Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 10:25 Ani "normalnie" ani "myślący" ani "Polak". Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 [...] 09.10.08, 10:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker [...] 09.10.08, 11:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: zigzaur,a moze Bertoszewski 09.10.08, 11:16 o,zaczynaja sie epitety tolerancyjnego europejczyka. Nie ja mam problemy,tylko Bartoszewski.Nie ma profesury.Co ciekawsze,nie ma tez habilitacji.Żeby bylo weselej,nie ma nawet doktoratu.Cholercia,magisterium tez nie ma!!Zupelnie jak Kwasniewski! Ja cię,Bartoszewski moze byc nazywany co najwyzej ABITIURENTEM. (to takie trudne slowo lacinskie) Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: zigzaur,a moze Bertoszewski 09.10.08, 11:19 Cytuję: "Posiada nieformalny[2] tytuł profesorski[1] nadany mu decyzją rządu Bawarii, gdzie wykładał na uniwersytetach w latach 1983-1990." Bartoszewskiemu studia przerwała najpierw wojna, potem aresztowanie przez bezpiekę i odsiadka, w końcu wyrzucenie przez rektora posłusznego PRL-owskiej władzy. Rozumiem że ty, zawdzięczając maturę Giertychowskiej amnestii i studiując na kierunku "ochrona osób i mienia", czujesz się kimś znacznie lepszym i doskonale wykształconym? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka [...] 09.10.08, 11:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Poważnie mówiąc... 09.10.08, 11:33 ...to jesteś chory. Bardzo chory. Twoje posty czytam z pewną fascynacją, ale coraz bliższą obrzydzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Poważnie mówiąc... 09.10.08, 11:52 to nie czytaj.Niezdrowo sie fascynujesz.Ja zawsze z ciekawoscia czytam posty ludzi o innych pogladach niz ja.Moze dlatego,ze jestem za wolnoscia slowa,nie tak jak wyznawcy GW? Przed wojną nawet inteligencje definiowano jako otwartosc na inne poglady niz wlasne.Klasa spoleczna inteligencja stala sie dopiero wskutek dzialania marksistow typu Geremek Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Poważnie mówiąc... 09.10.08, 11:59 Wybacz, ale czytając co piszesz nie widzę otwartości. Widzę gościa który w środku dnia, zamiast robić coś pożytecznego (zauważ, nie wspominam nawet o pracy zarobkowej, bo świadom jestem utrudnień w zatrudnianiu upośledzonych), trzęsie się przy klawiaturze żeby tylko udowodnić komuś, kogo nawet nie zna, swoje wyssane z palca tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Poważnie mówiąc... 09.10.08, 12:03 a ty co robisz?Jestes etatowcem w GW,TVN,NIE i wlasnie zarabiasz na zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Poważnie mówiąc... 09.10.08, 12:16 Haha, nie misiu, ja po prostu mam urlop i moją prywatną sprawą jest, na co go przeznaczam. Ale rozumiem, że twojej wizji świata bardziej odpowiada widzenie we wszystkich oponentach najemnych klakierów. Tak jest dużo łatwiej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Poważnie mówiąc... 09.10.08, 12:19 jezeli twoja prywatna sprawa jest przeznaczanie twojego urlopu to i chyba moja prywatna sprawa jest przeznaczenie mojego urlopu.Jezeli jest inczej,to znaczy,ze mamy w Polsce komunizm.Gdzie wolno tylko glosic jedynie slusze idee. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Praca kfakra (kfakera?) 09.10.08, 13:12 kfaker napisał: > Wybacz, ale czytając co piszesz nie widzę otwartości. Widzę gościa który w środ > ku dnia, zamiast robić coś pożytecznego (zauważ, nie wspominam nawet o pracy za > robkowej, bo świadom jestem utrudnień w zatrudnianiu upośledzonych), trzęsie si > ę przy klawiaturze żeby tylko udowodnić komuś, kogo nawet nie zna, swoje wyssan > e z palca tezy. > Czyżby Twoja praca polegała na dawaniu odporu na forum? - Widać Ciebie tutaj najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker urlop 09.10.08, 13:27 Urlop misiu, jestem na urlopie. Wystarczyło przeczytać kolejny post, i wiedziałbyś. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Inteligent to ironiczne okreslenie... 09.10.08, 13:08 lidek_syn_ubeka napisał: > Przed wojną nawet inteligencje definiowano jako otwartosc na inne > poglady niz wlasne.Klasa spoleczna inteligencja stala sie dopiero > wskutek dzialania marksistow typu Geremek W kwestii definicji inteligencji - nie pamiętam odnośnego hasła. Ale termin INTELIGENT był definiowany w przedwojennych słownikach Arcta jako "ironiczne określenie człowieka inteligentnego". Słowo daję! Widziałem to w dwóch różnych - jednego tytułu już nie pamiętam, drugi - to "Mały słownik wyrazów obcych". Przy okazji sprawdź w jakiejś lepszej bibliotece. Smakowite, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
narwik Abiturient, nie abiturent. Inteligencjo narodowa:) 09.10.08, 11:30 Łacińskie słowo, trudne : ) Słuchaj, ty prawdziwy polaku, wracaj na drzewo z twoimi pseudointeligentnymi przemyśleniami. Na szczęście historię tworzą ludzie wielcy a nie mali (żeby nie użyć takiego trudnego słowa kurduple). Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: zigzaur,a moze Bertoszewski 09.10.08, 12:36 Bartoszewski ma profesurę, tyle ze Bawarską :) A co do braku magisterium. to prof. Stefan Banach tez takowego nie posiadał ;) Co nie przeszkodziło mu w byciu jednym z większych matematyków XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: zigzaur,a moze Bertoszewski 09.10.08, 12:56 A co do braku magisterium. to prof. Stefan Banach tez takowego nie posiadał ;) owszem ale sie doktoryzowal normalnym trybem. A pozniej habilitowal i cdn :) PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: zigzaur,a moze Bertoszewski 09.10.08, 13:03 Thomas Alva Edison również żadnego formalnego technicznego wykształcenia nie mam. Ja znam wielu magistrów inżynierów, co znają na pamięć tylko normy, limity i inne normatywy. Swego czasu jakaś wyższa uczelnia zaproponowała Edisonowi zatrudnienie. Z powodu braku formalnego wykształcenia poddano go egzaminowi pisemnemu. Pierwsze pytanie: Ile wynosi ciężar właściwy miedzi? Odpowiedź Edisona: Trzeba zajrzeć do podręcznika metaloznawstwa. Drugie pytanie: Gdzie w świecie znajdują się główne złoża rud żelaza? Odpowiedź Edisona: Trzeba zajrzeć do atlasu. Dopisek Edisona: Nie mam ochoty odpowiadać na następne podobne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
kroof Re: zigzaur,a moze Bertoszewski 09.10.08, 13:11 ABITURIENTEM. Trudne, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
neolith Re: Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 10:47 Nikt posiadający mozg nie moglby czegos takiego zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert prostak nie zrozumie 09.10.08, 15:04 Mnie to nie oburza, przeciez kazdy nacjonalista to debil z definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
mef3 Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko do.. 09.10.08, 10:34 lekarza z nim! Tylko choremu czlowiekowi reklame robicie! Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 10:58 Tu nie chodzi o żadnego Sendeckiego. Chodzi o to, żeby stworzyć wrażenie, że istotna część Polaków to antysemici. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 11:11 > Chodzi o to, żeby stworzyć > wrażenie, że istotna część Polaków to antysemici. Do takiego wrażenia nie potrzeba artykułu. Wystarczy wizyta w byle mniejszym miasteczku albo gorszych dzielnicach większych miast. Ewentualnie wizyta na dowolnym meczu piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 11:29 Na mecze istotnie nie chodzę. Znam kilka małych miasteczek w Wielkopolsce i na Kujawach, ale nie zauważyłem tam antysemityzmu. W moim Poznaniu widuję na murach mniej więcej jeden wybryk antysemicki na dwa lata. Co to są "gorsze dzielnice"? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 11:34 Warszawska Praga na przykład. W każdym mieście jest taka dzielnica. Jeśli pierwsze o tym słyszysz, to może pora odejść od komputera i wrócić do odrabiania pracy domowej, synku. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 12:27 kfaker napisał: > Warszawska Praga na przykład. W każdym mieście jest taka dzielnica. Jeśli pierw > sze o tym słyszysz, to może pora odejść od komputera i wrócić do odrabiania pra > cy domowej, synku. Dziękuję za pouczenie. Ale może byśmy uzgodnili definicję, o co się właśnie pytałem? Przez przykłady (i to z reguły kilka) definiował mój synek w pierwszej klasie. Czyżbym trafił na rozmówcę z tej kategorii wiekowej? Rozumiem, że gorsza dzielnica, to taka, w której zdarzają się przypadki wizualizacji nastrojów antysemickich na ścianach domów? Przepraszam, że próbuję definiować za Ciebie, więc może podaję nie według Twojego gustu. Jeżeli zgodzimy się na taką definicję, to ja rzeczywiście nie znam gorszych dzielnic. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 12:29 > Jeżeli zgodzimy się na taką definicję, to ja rzeczywiście nie znam > gorszych dzielnic. Tylko pozazdrościć. Myślę jednak, że powinieneś czasem wyjść z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 12:38 To widzę, że Wy w Warszawie rzeczywiście możecie mieć problem. Ale Warszawa i okolice to jeszcze nie cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 12:44 Misiu, z czym masz problem? Kraków ma swoją złą dzielnicę, Wrocław, Poznań, Lublin, Zielona Góra - to z tych, które widziałem osobiście. A Ty uparłeś się przy twierdzeniu, że cała Polska to kraj ludzi kochających się i przytulających czule. To tylko jakieś Twoje kompleksy, czy naiwność? Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 13:00 Kochanieńki, Chcę Ci tylko uzmysłowić skalę zjawiska. Nie twierdzę, że w Polsce antysemityzmu nie ma. Twierdzę, że stanowi margines. Ty zresztą zdajesz się poniekąd z tym zgadzać, wskazując na jakieś "gorsze dzielnice" i "kiboli", ale z tym wiąże się niebezpieczeństwo nieuprawnionego uogólnienia. Może też rzeczywiście masz nieszczęscie mieszkać w takiej okolicy Polski, gdzie ten margines wydaje się szerszy niż w moim Poznaniu. Może to wynika po prostu z liczby Żydów w różnych stronach kraju? Ja znałem tylko jednego Żyda, zresztą bardzo zacnego człowieka, pana Kazimierza Flataua. I jeszcze pewną, chyba jeszcze zacniejszą, panią Kantorowicz, ale ona była gorliwą katoliczką co najmniej w drugim pokoleniu. I jeszcze twierdzę, że są ludzie (w niegdysiejszej nowomowie mawiano "określone koła"), którym zależy na tym, żeby incydenty antysemickie rozdmuchać i podgrzewać atmosferę, czego niniejsze forum jest niezłym przykładem. W kwestii "gorszych dzielnic" - jeżeli chcesz dalej definiować przez przykłady, a postęp polega na tym, że tym razem tych przykładów jest więcej, będziemy chyba musieli zmienić definicję. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 13:09 To najwyraźniej w innych Polskach żyjemy, bo ja mam pecha bytować w takiej, gdzie mówi się głośno że antysemityzm be, ale jednocześnie nazwanie kogoś Żydem wciąż funkcjonuje jako potwarz. Gdzie byle gó...arz albo podpity starszy menelik gotów na hasło "Żydzi" pienić się przez kwadrans. Szczerze Ci zazdroszczę, że nie miałeś do czynienia z taką rzeczywistością, ale śmiem podejrzewam że odizolowanie się od niej wymaga rekwizytów typu limuzyna z szoferem i willa w preztiżowej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 13:17 Obracam się rzeczywiście w środowisku dość sympatycznym - o różnym przekroju społecznym zresztą. Ale gnieżdżę się w M2 w bloku z wielkiej płyty, na które zresztą czekałem 20 lat w spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 13:28 I zjawisko np. tzw. blokersów nie występuje? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 13:30 Antysemityzm to rzeczywiście w Polsce zjawisko marginesowe i całe szczęście, a jeżeli już występuje, to ma zazwyczaj charakter gawędziarsko-internetowy. Rzadko kiedy występuje w formie fizycznej, z prostego powodu - w Polsce prawie nie ma żydów. Po exodusie w latach 60' zostało ich tutaj raptem kilka tysięcy, ciężko zatem zaatakować kogoś, kogo tu nie ma:) Niemniej, historia uczy nas, że tzw. margines, środowiska skrajne, kiedy pozostawia się je samym sobie, bagatelizuje problem lub ignoruje go, mogą stać się zagrożeniem dla milczącej większości. Lub też mogą wyzwolić z dużej części tej większości różne powody dla fałszywego bądź szczerego podzielania propagowanego, agresywnego poglądu, vide III rzesza na ten przykład. Zaś co do rozdmuchiwania, to już Twoje subiektywne zdanie, masz do niego prawo, niemniej nie jest oparte na niczym konkretnym, poza spekulacją, moim zdaniem mijającą się z prawdą. Gazeta opisuje konkretne zjawisko w odniesieniu do konkretnych osób, twierdzenie, że chodzi o wywoływanie wrażenia, to niestety insynuacja. A co do forumowiczów, niestety nie jest tak, jak piszesz, pyskówki o żydach i tak dalej, na forum zazwyczaj wybuchają wtedy, kiedy jedna z osób właśnie z tzw. marginesu zacznie doszukiwać się np. czyjegoś żydowskiego pochodzenia (w sposób pejoratywny, na zasadzie, żyd - wróg, złodziej, etc etc) lub pisać coś o żydach na świecie, o rozkradaniu przez nich (onych:)) Polski etc etc, dopeiro wtedy odzywają się osoby, które zauważają antysemityzm werbalny, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 11:32 Swastyki, gwiazdy Dawida na szubienicach czy napisy w stylu "Jude raus" można spotkać prawie na każdej szkole, na każdym komisariacie, na każdym kościele, na każdym sądzie, na każdej prokuraturze, na każdym uniwersytecie, na każdym akademiku. W każdej miejscowości w Polsce, od Warszawy po wioskę. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 11:35 Eugeniusz Sendecki jest lekarzem ze specjalnością ginekologia. Praca stresująca, obfitująca w mocne wrażenia, to i na mózg może się rzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Po co o tym piszecie?Nie do prokuratury tylko 09.10.08, 11:38 A po całodobowym dyżurze wychodzi pewnie ze szpitala, rozgląda się i wzdycha "nareszcie jakieś twarze!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
twboolek kto to jest Berele Lewartow i dlaczego ... 09.10.08, 10:39 i o czym rozmawiała z nim Hanna Krall wiedzą google ps. kochany moderatorze miało nie być cenzury Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: kto to jest Berele Lewartow i dlaczego ... 09.10.08, 15:05 Jego rodzice byli Zydami. To nie jest zadna tajemnica. Czy jesli byliby Chinczykami to tez bys sie tak podniecal? Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 10:45 Idiotow w Polszy nie brakuje i niejaki sendecki i jego kumple tego dowodza. Odpowiedz Link Zgłoś
grattugiare Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 10:46 Zgadza się - jest obraźliwy. Ale to co robi Palikot teź jest obraźliwe. Może po prostu walczyć równo z chamstwem - tym z LPR, Samoobrony, PIS ale tez i z PO i PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka maja chlopaki rację 09.10.08, 10:53 i dobrze,ze nakrecili taki film.Geremek(wlasciwie Barele Lewartow)co najwyzej wielkim piratem drogowym byl.Przez niego do szpitala trafilo kilka osob,a media jakos nie chcialy sie zajmowac ich losem. A zigzaur wypisuje najwyzsza bzdure,ze szkodzil komunizmowi.Rozumiem,ze chyba jako dywersant zostal I sekretarzem POP PZPR na Uniwersytecie Warszawskim?I w celach dywersyjnych wyslano go w latach 50-tych na placowke kulturalna do Paryża? (W latach 50-tych tylko najbardziej zaufani towarzysze dostawali paszporty,a wszelkie instytucje PRL za granica byly przykrywkami dla wywiadu)Bez nomenklatury PZPR Lewartow moglby sobie pisac historie prostytucji w zaciszu domowym,ze swiadomoscia,ze nikt nigdy tego nigdzie nie wyda drukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: maja chlopaki rację 09.10.08, 10:59 "skoro Geremek "wielkim dzialaczem opozycji byl",to dlaczego komuchy go nigdy nie zapuszkowały?" Patrz, to wypisz wymaluj jak wielkich opozycjonistów Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: maja chlopaki rację 09.10.08, 11:08 nie przypominam sobie,zeby Kaczynscy udawali wielkich opozycjonistow.Zajrzyj do "Alfabetu Braci Kaczynskich"(rozumiem swietnie,ze jako wykształcencowi,ze nie wolno ci),gdzie obydwaj bracia dokladnie opisali co robili w latach 70-tych. Ale przynajmniej zaden z nich nie był I sekretarzem PO PZPR na Uniwersytecie Warszawskim.I z poreki PZPR nie wyjezdzal za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: maja chlopaki rację 09.10.08, 11:14 > nie przypominam sobie,zeby Kaczynscy udawali wielkich > opozycjonistow Nie? No popatrz, a na ostatnich obchodach w Stoczni okazało się że taki Lech Kaczyński to wielki opozycjonista przy którym Wałęsa nie zasługuje nawet na wymienienie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: maja chlopaki rację 09.10.08, 11:17 No bo Boleslaw to maly kapuś był.Nie tak jak Boni albo Maleszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker a R. Kaczyński? 09.10.08, 11:21 Kim w takim razie był Rajmund Kaczyński? Znasz tę część historii, czy niewygodnie było się zapoznać? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: a R. Kaczyński? 09.10.08, 11:27 zapewne chodzi ci o rzekome wyklady termodynamikim na Politechnice? Otoz gdybys nie powtarzal gazetowych mantr,to bys wiedzial,ze uczyl w CKU,ktora to szkola zanajdowala sie pod patronatem Politechniki i miala(chyba do dzis ma)status szkoly sredniej. Rajmundowi Kaczynskiemu,jako Kawalerowi Orderu Virtuti Militari za "odwage i dzielnosc okazana w obliczu wroga" w Powstaniu Warszawskim nie moglo "byc pozwolone"wykladanie na Politechnice czy Uniwerytecie.W owym czasie wykladac mogly tylko sprawdzone kadry PZPR typu Geremek.Lub Blcerowicz pozniej.Coz,ani jeden ani drugi nie nalezal do AK Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: a R. Kaczyński? 09.10.08, 11:37 Raczej chodzi mi np. o wypasiony apartament, którym cieszył się podczas gdy inni byli AKowcy mieli do dyspozycji głównie cele więzienne i rozrywkę na ubeckiej ścieżce zdrowia. Nie wspomnę o młodych Kaczyńskich, bawiących się w aktorów dzięki protekcji papy, w czasach gdy dzieci AKowców swoich ojców widywały w najlepszym razie w postaci dyskretnych mogił. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: a R. Kaczyński? 09.10.08, 11:48 nie,no dokladnie w takiej samej identycznej formie to czytalem.Macie jedna kalkę i uzywacie ctr c i ctrl V?Cos wlasnego chlopie! Ja ci opowiem ciekawsze historie.Przed wojna ,w Alei Roz w Warszawie posiadal 114 m2 mieszkania niejaki Salomon Graf.W czasie wojny ow biedny Szloma zetknął sie z dzialalnosci socjalistow tow.Hitlera w Oswiecimiu.Rzecz jasna nie przezyl.Przetrwalo za to mieszkanie,w ktorym zgadnij koteczku kto zamieszkał?Czyli uwlaszczyl sie na cudzym mieniu?Niejaki Adam Michnik.Okolica uwazana za prestizową,nie zniszczona w czasie Powstania i po nim.Wokol mieszkaja sami towarzysze z PZPR.Aktu kupna nieruchomosci ni ma.A tak rzekomo represjonowany przez komunistow Michnik nie zostal z tego mieszkania wysiedlony. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: a R. Kaczyński? 09.10.08, 11:50 I takie rzeczy opowiadają ci koledzy kibole? Niesamowite, co się wyrabia na tych meczach. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: a R. Kaczyński? 09.10.08, 12:01 tak,jest interesujaco.Dyskutujemy o tym w przerwach pomiedzy interwencjami schetynowego gestapo.Nie moga nam nic zrobic,bo atakuja tylko bezbronnych ludzi.Pamietasz tę ostatnią interwencje POlicji panstwoej w imieniu czci Waltera i TVN?Tyle osob spalowali,700 prawie zatrzymali,a to sami przypadkowi przechodnie byli.I wszystkich musieli zwolnic.Co prawda usilowali biciem,jak SB wymusic zeznania,ale cos nikt sie nie przyznał. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: a R. Kaczyński? 09.10.08, 12:20 > Tyle osob > spalowali,700 prawie zatrzymali,a to sami przypadkowi przechodnie > byl Pewnie. Przypadkiem wszyscy byli łysi, w szalikach, i szli w stronę stadionu, a sztachety nieśli żeby mieszać nimi herbatkę na wypadek braku łyżeczek. Nie ośmieszaj się, proszę, takimi tekstami. To zbyt poronione nawet na twoje standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Leszek Balcerowicz istotnie nie należał do AK 09.10.08, 11:38 a głównie z tego powodu, że urodził się w roku 1947. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: a R. Kaczyński? 09.10.08, 13:34 lidek_syn_ubeka napisał: > zapewne chodzi ci o rzekome wyklady termodynamikim na Politechnice? > Otoz gdybys nie powtarzal gazetowych mantr,to bys wiedzial,ze > uczyl w CKU,ktora to szkola zanajdowala sie pod patronatem > Politechniki i miala(chyba do dzis ma)status szkoly sredniej. > Rajmundowi Kaczynskiemu,jako Kawalerowi Orderu Virtuti Militari > za "odwage i dzielnosc okazana w obliczu wroga" w Powstaniu > Warszawskim nie moglo "byc pozwolone"wykladanie na Politechnice czy > Uniwerytecie.W owym czasie wykladac mogly tylko sprawdzone kadry > PZPR typu Geremek.Lub Blcerowicz pozniej.Coz,ani jeden ani drugi nie > nalezal do AK Ha, ha, ha! W naszym mieście też jest CKU. A wiesz, jak u nas rozszyfrowuje sie ten skrót? "Cesarsko-Królewski Uniwersytet". Jest to więc szkoła wyższa! Odpowiedz Link Zgłoś
michmielewski Do antysemickich nieuków: 09.10.08, 11:13 - apropos rzekomego braku "zapuszkowania" B. Geremka: Gieremek został internowany po wprowadzeniu stanu wojennego, zwolniony po OKOŁO ROKU, w grudniu 1982, został następnie doradcą zdelegalizowanej wówczas "Solidarności", blisko współpracował z Lechem Wałęsą. W 1983 został ponownie aresztowany pod zarzutem prowadzenia nielegalnej działalności politycznej. O dalszej działalności w opozycji antykomunistycznej już nie chcę mi się nawet pisać. NIech prawicowe i antysemickie nieuki otworzą chociaż Wikipedię i tam przeczytają o Gieremku (zakładając, ze nie wezmą jej za "żydowską" propagande. A fakt, żewyjechał w 1954 do USA na stypendium nie musi świadczyć, że był agentem. Oczywiście,że pewnie mu SB kazało coś podpisać - jak każdemu wyjeżdżającemu za komuny na stypendium lub legalny zarobek na Zachód - ale to jeszcze go moralnie nie dyskredytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Do antysemickich nieuków: 09.10.08, 12:17 internowanie to nie wiezienie.A wzmiankowane przez ciebie aresztowanie w 1983r.skonczylo sie po....48h. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Do antysemickich nieuków: 09.10.08, 12:48 michmielewski napisał: > Gieremek został internowany po wprowadzeniu stanu wojennego, > zwolniony po OKOŁO ROKU, w grudniu 1982, został następnie doradcą > zdelegalizowanej wówczas "Solidarności", blisko współpracował z > Lechem Wałęsą. Obok Geremka internowani zostali także Piotr Jaroszewicz i Edward Gierek - pewnie takoż antykomuniści? Blisko z Lechem Wałęsą współpracował też oficer SB, Mieczysław Wachowski. Również antykomunista? Geremek to komunista i stalinowiec. Członek PZPR w czasach największego, stalinowskiego terroru. Fakt, że w wyniku walk frakcyjnych w PZPR znalazł się w którymś momencie w opozycji do niej, nie świadczy o antykomunizmie. "Chamy" wygryzły "Żyda", to się im potem "Żyd" odgryzał. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
goldzia13 Wikipedia??????????? 09.10.08, 13:34 Alez ja tworza internauci!!!!!!!!!!!!!! mozna tam pisac co sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 10:47 Sendecki jest wierzchołkiem góry zła obok takich "patriotów" jak szef wiadomej rozgłośni. Odpowiedz Link Zgłoś
twboolek Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 10:52 adkalin napisał: > Sendecki jest wierzchołkiem góry zła obok takich "patriotów" jak szef wiadomej rozgłośni. Sendecki jest nacjonalistą ... a ty potrafisz określić swoje poglądy czy czekasz na wiatr ? patrioto Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 10:56 Czekam na wiatr co rozgoni ciemne skłębione zasłony. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 [...] 09.10.08, 11:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 11:03 Ciekawe gdzie byłbyś w 80tym, gdybyś w ogóle był wtedy na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 [...] 09.10.08, 11:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 20:47 adkalin napisał: > Ciekawe gdzie byłbyś w 80tym, gdybyś w ogóle był wtedy na świecie. -------------------------------------------------------------------- To niech ci wielcy solidarnościowcy pokażą plecy. Gdzie ślady pałek na plecach, który z nich choć raz dostał pałką po plecach? A siedzą na piedestale i nagrody nobla dostali. Internowani? siedzieli w luksusach i medytowali jak podzielić miedzy siebie majątek narodowy. Ja mogę zdiąć koszulę i pokazać pokiereszowane plecy z emeryturka 700 złotych. To właśnie zapłatą jest za walkę o wolność Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 11:39 Sendecki jest psychopatycznym awanturnikiem a nie żadnym nacjonalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Co za bzdury! 09.10.08, 11:01 Na Powązkach jest pełno komunistów! więc nie leżą tam sami patrioci Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 11:05 i jakim religijnym!Zawsze stosowal sie do zapisu Talmudu,ktory mowi"cożem dobrego ci uczynił,ze mnie tak nienawidzisz?" Uratowany w czasie wojny przez Polakow przed holocaustem,cale zycie nienawidzil tych,ktorzy go uratowali,czyli Polakow.Najpierw jako stalinista I sekretarz POP PZPR na Uniwersytecie,potem w Paryzu na placowce,potem w koncesjonowanej opozycji,potem w 1989/90r.bylprzeciwny wstapieniu Polski do NATO Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker [...] 09.10.08, 11:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 11:13 co ty mieszasz do tego Pana Boga?Jestes jakis ksenofobiczny obskurant?Wszak swiatla Gazeta Wyborcza poucza,ze Boga nie ma.Docisnac mlodego,tolerancyjnego,dobrze wyksztalconego i zarabiajacego mieszkanca wielkiego miasta to wychodza z niego chlopskie zabobony.Awans spoleczny odbyl sie za szybko? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 11:16 Awanse społeczne, misiu, to były w małych wsiach za PRLu, w ramach wielkiej walki klas. Musisz żyć na naprawdę głębokim za***piu jeśli funkcjonują tam wciąż takie pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 11:19 widze marksistowska terminologia walki klas nie jest ci obca.Studiowales podstawy marksizmu u Geremka,czy tez u szefa POP PZPR w Instytucie Marksizmu-Leninizmu-dr Balcerowicza Leszka? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 11:22 Masz coś przeciwko marksizmowi? Przecież twój prezydent robił z niego magisterkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 12:10 twoj za to w ogole nie POtrafil magisterki zrobic.Nachlac sie na cmentarzu-jak najbardziej.I majac w pamieci wyczyny Kwasniewskiego na cmentarzach w Katyniu,Charkowie i Miednoje czepiasz sie jakis gosci co nakrecili film PRZED CMENTARZEM? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 12:22 Nigdy nie głosowałem na Kwaśniewskiego. Pudło misiu. Zabawne, jaki twój mały światek jest prosty: nie lubi Kaczyńskiego, to na pewno fan Kwasa. Nie lubi Ziobry, to pewnie Tuskofil. A tabletki od pana doktora leżą i się kurzą. Odpowiedz Link Zgłoś
neolith Re: Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 11:12 Powiedz kto Ci pisze te teksty? bo naprawde niezla komedia mu z tego wychodzi. Mam nadzieje ze nie bierzesz tego na powaznie. lidek_syn_ubeka napisał: > i jakim religijnym!Zawsze stosowal sie do zapisu Talmudu,ktory > mowi"cożem dobrego ci uczynił,ze mnie tak nienawidzisz?" > Uratowany w czasie wojny przez Polakow przed holocaustem,cale > zycie nienawidzil tych,ktorzy go uratowali,czyli Polakow.Najpierw > jako stalinista I sekretarz POP PZPR na Uniwersytecie,potem w Paryzu > na placowce,potem w koncesjonowanej opozycji,potem w > 1989/90r.bylprzeciwny wstapieniu Polski do NATO > Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 11:22 w GW powaznie to tylko mozna brac wyniki meczow pilkarskich.Chociaz,po ostatniej kompromitacji Tuska z kuratorem w PZPN i to sie moze zmienic.Prognoza pogody jest w kazdym razie manipulowana:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Geremek wielkim czlowiekiem był 09.10.08, 11:23 Zaiste, daleko jeszcze do wzorów obiektywizmu typu "Wasz Dziennik". Odpowiedz Link Zgłoś
goldzia13 [...] 09.10.08, 11:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goldzia13 alez giwi to juz poszło w świat ! 09.10.08, 11:16 www.pardon.pl/artykul/6478/wykopac_geremka_z_powazek~ Ten artykul zamiescił portal www.o2.pl wiec nie widze sensu skrywania. Odpowiedz Link Zgłoś
goldzia13 wymieńcie k o n k r e t n e zasługi Geremka 09.10.08, 11:18 poprosze o KONKRETNE przykłady zasług Geremka dla POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: wymieńcie k o n k r e t n e zasługi Geremka 09.10.08, 12:55 1. Opozycyjna działalność w latach 70-tych (m.in. TKN) 2. 1980-1981 - jedna z naważnieszych osób w kierownictwie ruchu Solidarności (jeden z pierwszych jej doradców i chyba najważniejszy z nich) 3. w czasie "wojny polsko-jaruzelskiej" nieformalny minister spraw zagranicznych (był internowany, groził mu proces o szpiegostwo - dodaję to, bo ktoś inny w tej dyskusji twierdził że nie przesiedział ani jednego dnia w więzieniu) 4. jako jeden z kilkunastu najważniejszych opozycjonistów był też jednym z tych, którzy wyprowadzili nas z PRL-u (za którym Ty zdajesz się tęsknić do dzisiaj...) 5. jako parlamentarzysta i minister prowadził Polskę ku NATO i UE 6. wprowadzał do życia politycznego umiar i szacunek dla innych poglądów (i to zdaje się Tobie najbardziej przeszkadzać - ale tak już widocznie mają ci o jedynie słusznych poglądach...) Myślę, że m. in. od takich osób dobrze jest uczyć się patriotyzmu i służby ojczyźnie. Opamiętania życzę, goldzia13. Odpowiedz Link Zgłoś
goldzia13 bzdury piszesz!!!!!!!! 09.10.08, 13:25 mnie nie chodzi gdzie i kiedy Geremek przynależał tylko i jego ZASLUGI dla Polski! KONKRETNE! Nie zapomniales czasem dodac , ze w czasach kiedy nam sie nie sniło uzyskanie paszportu Geremek w latach najglebszego komunizmu odwiedza w 1954 r swojego brata w USA.Jakim cudem???????????????? Jakie miał zasługi w 1954 roku?????????? jakie? 07:54 [ 9.10.2008] gość Geremek należał do grupy Bilderberg, polecam film- wpisać w google Endgame, 2:40, polskie napisy, nie tylko on jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
mary-magdalene Eugeniusz S. to po prostu czlowiek CHORY... 09.10.08, 11:21 takich ludzi powinno sie leczyc MILOSCIA, a nie napietnowaniem, ktore powoduje dalcza wrogosc i eskalacje nienawisci...z drugiej strony zupelnie nie rozumiem dlaczego naglasnia sie KAZDE takie, nawet najdurniejsze, antysemickie wystapienia, a nie naglasnia sie niemal CODZIENNYCH antypolskich wystapien w UE, w srodowisku Zydow amerykanskich czy w Israelu ? MEDIA KOMENTUJA RZECZYWISTOSC BARDZO WYBIORCZO i ROBIA Z ANTYSEMITYZMU CIAGLY PROBLEM - W POLSCE NIE MA ANTYSEMITYZMU, ZDARZAJA SIE TYLKO LUDZIE NIEZROWNOWAZENI PSYCHICZNIE, jak w kazdej spolecznosci - Gazecie zawsze blizsza koszula cialu ...badzcie bardziej obiektywni ! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Eugeniusz S. to po prostu czlowiek CHORY... 09.10.08, 11:33 Bywają chorzy niebezpieczni dla otoczenia. Czy taki np. Eligiusz Niewiadomski nie był chory? Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head W końcu Geremek leży blisko swego mistrza, Bieruta 09.10.08, 12:02 Niestety tza 'Aleja Zasłuzonych" juz została zbeszczeszona leżącymi tam zwłokami sowieckich agentów rzadzacymi z nadania Sowietów Polską w minionym wieku, Bierutem, Ochabem, Gomółką. Ziemi tej nie można więc już "zbeszcześcić", mozna ją tylko oczyścić i odkazić usuwając groby tyxh łajdakó w jakieś ustronne miejsce. pan Geremek do 1968 roku był stalinowcem najgorszego sortu, żyją jeszcze ludzie pamiętajacy jego 'wyczyny" jako szefa uczelnianej ZMP na Wydz. Historii Uniwersytetu Warszawskiego a potem jako szefa uczelnianej PZPR. Geremek został "opozycjopnistą" kiedy urwał mu sie dostep do koryta, kiedy w PZPR wzięła górę frakcja nieżydowska, wtedy, po 68-ym wiekszość byłych stalinowców, w tym mordercy sądowi tacy jak S.Michnik, wyjechali na emigrację, głównie do Izraela i tych krajów z którymi Polska nie miała paktu o ekstradycji. Ci nieliczni stalinowcy którzy zostali zaczeli walczyć, wpierw jako rewizjoniści, potem jako "opozycja demokratyczna" o "socjalizm z lepsza twarzą", nigdy nie była to jednak walka o niepodległośc Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 talking_head..typowa'"Agitka" SB... 09.10.08, 12:15 jak bym słyszał UB-ola w latach 60-ych... Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Gienek Sendecki? 09.10.08, 12:09 Jaki to skrajny prawicowiec,znam go toz to jest skrajny idiota.Powinien wiedziec,ze musi sie leczyc bo jest lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Gienek Sendecki? 09.10.08, 12:13 12.12a1, to wcale nie jest tak oczywiste, ze powinien wiedziec, ze musi sie leczyc, bo jest lekarzem... niektorzy mowia, ze najciemniej jest pod latarnia... Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Gienek Sendecki? 09.10.08, 12:27 On jest lekarzem ginekologiem, stąd nieco trudno wymagać żeby leczył się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Gienek Sendecki? 09.10.08, 12:54 Faktycznie. Trudno, żeby sam na sobie wykonał pewien zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: A ty jaki masz dokument w szuflkadzie?Paszpor 09.10.08, 12:10 > Celem > zakamuflownych zydow (do ktorych zaliczał sie geremek, bo niby po co > zmineil nazwisko?) Jako dziecko przyjął nazwisko drugiego męża swojej matki. (u którego zresztą ukrywał sie po ucieczce z getta Warszawskiego). Więc raczej niewiele ma to wspólnego ze "spiskiem". Odpowiedz Link Zgłoś
tang2 Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 12:18 Szkoda slow chorych ludz nalezy leczyc i nie reagowac na takie idiotyczne pomysly.A moze to autor tego pomyslu nie jest godny ,aby pochowac go na polskiej ziemi?Niech powie co zrobil dla swojego kraju Polski,czy ktos w ogole go zna ,bo ja pierwszy raz o nim slysze.Chyba o to chdzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Czy to nie GW walczy o wolność wypowiedzi 09.10.08, 12:21 artystycznej ??? ;))) Skoro może być "Tajemnica Westerplatte", to może i "Tajemnica Geremka"... Skoro pani Nieznalska może wieszać genitalia męskie na krzyżu, to pan Eugeniusz może wirtualnie (!) wykopywać geremkowe zewłoki... A film z pewnością zrobi furorę na jakiejś wystawie sztuki współczesnej w Nowym Jorku, albo na Dokumenta w Kassel... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra czy E.Sendecki to hiena cmentarna? 09.10.08, 12:25 szkoda słów na tego tfu... sendeckiego Odpowiedz Link Zgłoś
mary-magdalene Re: I wylało szambo nienawisci SB-RM-PIS !!! 09.10.08, 12:41 ...a wiesz skad to sie bierze ?...wlasnie z takiego traktowania ludzi..."kurestwo"...kazda akcja ma swoje reakcje...to prawo fizyczne, kosmiczne, "karmiczne", chrzescijanskie i talmudyczne, i po prostu madrosc zyciowa...kiedy jedni pluja na drugich...zawsze konczy sie na takim "kurestwie"...a tu nikt (zadna strona) nie jest bez winy - starm sie patrzec obiektywnie na to co sie dzieje w Polsce...i z kazdej (politycznej) strony dzis SMIERDZI "kurestwem" ...nie rozmawia sie z ludzmi, nie traktuje sie ludzi jak podmiot do powaznych rozmow o wspolnym panstwie...kazdy tylko chce rzadzic i ma na to zawsze najlepszy-jedynie sluszny-pomysl...jedni opluwaja drugich i cala Polska jest jednym wielkim sciekiem tej toksycznej sliny...brakuje szacunku, edukacji, kultury i MILOSCI rozsiewanej w umyslach ludzi...godzac sie na to i uczestniczac w tym, sami sobie tworzymy taki swiat jaki jest dzis wokol! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: prawicowe gó... trzeba napalmem wyplenić 09.10.08, 12:55 Naziści to nie prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbie2 Bulwersujący film o Bronisławie Geremku 09.10.08, 12:55 Po co gazeta takiemu polskiemu feszyscie robi reklame, czy nie ma tam niezaleznego sadu i prokuratury? jak dlugo polscy faszysci bede jeszcze bazkarni?czy narod polski za malo doznal krzywd w przeszlosci zeby takie hienny byly tolerowane. Odpowiedz Link Zgłoś