rickky 13.10.08, 21:51 Czy w czasie kiedy prezydentem był Kwaśniewski a rządziła solidarność z premierem Buzkiem, Kwaśniewski też tak nachalnie wpieprzał się w kom petencje tego, opozycyjnego w końcu wobec niego, rządu ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: Powiedzcie mi, proszę 13.10.08, 21:52 nie i nie biegał na skargę do TV i podpisywał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj Kwaśniewski miał klasę. 13.10.08, 22:06 zaba_pelagia napisała: > nie > i nie biegał na skargę do TV > i podpisywał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Powiedzcie mi, proszę 13.10.08, 21:53 co ty porównujesz Prezydenta z obecną miernotą. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Spróbuję, choć oczywiście IPN lepiej by Ci to 13.10.08, 22:03 wyłożył. Kwaśniewskiemu wolno było mniej. Tak zadekretowała pewna dziennikarka z GW i cała formacja lewicy przestrzegała jej wytycznych, jakby pochodziłu wiadomo-skąd. PO - Tuskowi - wolno więcej. Pani Ewa nie wykuła tej maksymy, ale rozumie się ona sama przez się. Jako oczywista oczywistość. Panom Kaczyńskim zaś WOLNO WSZYSTKO. Bo tak postanowili Oni Sami, Bóg, Historia, Honor, Ojczyzna i w ogóle WW (czytaj : Wyższe Wartości) Takie stopniowanie. Więc może lepiej mieć u sterów tych, którzy wiedzą, że im wolno mniej ? Pod Państwa rozwagę poddaję pytanie, choć oczywiście i mnie brakuje podstawowego parametru : mniej i więcej W PORÓWNANIU DO CZEGO ????? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Czy rozumienie zwyklych rzeczy jest az tak 13.10.08, 22:13 trudne ? Problem nie w tym czy rzad jest opozycyjny wobec prezia czy nie. Problem w tym jaka jest sytuacja. Owszem za czasow AWS byla tzw. kohabitacja bo za prezia cala walke z opozycja odwalal klub SLD w sejmie. A jako, ze wiadomo, iz "magister" specjalnie do pracy nigdy sie kwapil to bylo mu to na reke. Za to jak sytuacja sie zmienila i nieopozycyjny wobec "magistra" SLD doszedl do waaadzy sytuacja sie zmienila. Zaczela sie walka prezia z Millerem (ktory urosl na silnego konkurenta prezia) o rzad dusz w SLD, zaczela sie szorstka "przyjazn", wojenki podjazdowe, takze wpieprzanie sie kto ma wciagac polska flage na maszt w Brukseli itp., itd. Wiec wszystko zalezy od tego kto ma jakie akurat interesy a nie czy ktos jest w stosunku do kogos w opozycji czy nie. Akurat wiadomo, ze obecnie prezio i Dowald maja interes w nawalance jako potencjalni do preziowania od roku 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Powiedzcie mi, proszę 13.10.08, 23:54 A czy Lech K. też tak nachalnie wtryniał się do rządu brata i konkurował z nim o miejsce w delegacji na spotkanie zagraniczne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Powiedzcie mi, proszę 14.10.08, 00:00 do Kazia się nie wtryniał, a potem brat oddał mu wyjazdy - dlatego między innymi negocjacje traktatu lizbońskiego prowadził Jarek przez telefon z Merkel, a na sali siedział Lechu Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Powiedzcie mi, proszę 14.10.08, 00:01 Więc dlaczego wtrynia się tera do rządu Tuska ??? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Więcej precyzji,proszę: koncesjonowana opozycja 14.10.08, 00:06 rickky napisał: Czy w czasie kiedy prezydentem był Kwaśniewski a rządziła solidarność ---> ... rządziła a nie "solidarność"! Odpowiedz Link Zgłoś