Gość: Poke Operatorzy? = LOL IP: *.gdynia.mm.pl 21.10.03, 11:37 Gdyby chcieli juz dawno by zablokowali (lub przynajmnie >bardzo< utrudnili) ten proceder, ale tego nie robia. Czemu? Poniewaz bardziej sie oplaca nie zcigac zlodziei telefonow komorkowych. Zobaczcie jak szybko sobie poradzili z wyludzeniami telefonow w promocjach - blyskawicznie powstal system, czarna lista i juz jest ok. A kradzieze.... To wiecie rozumiecie, Panie, inna juz sprawa. Znam to od podszewki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U-99 Komórki nie do wyjęcia? IP: *.acn.waw.pl 21.10.03, 11:48 "...Będziemy ścigać osoby zmieniające kody, nie potrzeba do tego żadnych nowych uregulowań prawnych, wystarczy stosować art. 306 KK o ściganiu sprawców fałszowania znaków identyfikacyjnych..." Rzecz w tym, że policja nie stosując w/w przepisu jest WSPÓŁODPOWIEDZIALNA za istniejący stan rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sioban WOLUMEN 21.10.03, 12:20 wszystko to pic na wodę, wystarczy wejść na bazar Wolumen i mozna kupić wszystko telefony komórkowe, kradzione radia, wszelkie nośniki dvd i cd oczywiście pirackie, więc żadna akcja nic nie da dopóki się nie zlikwiduje oficjalnego rynku kradzionych rzeczy. a każdy kod czy blokadę złodziej złamią lub obejdą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Komórki nie do wyjęcia? IP: *.polkomtel.com.pl 21.10.03, 13:44 wczoraj zakosili mi komore-nowke sztuke w ostatnim miejsu w jakim bym sie tego spodziewala, bo na terenie szacownego UW, w sali informatycznej ID.wczesniej, jezeli wieszczyłam sobie rabunek, to to tylko w autobusie lub w otwartej przestrzeni.padlo kolejne tabu, bo zlodziejem jest najprawdopodobniej jakis kolega z grupy.eh,co za czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro de Local Re: Komórki nie do wyjęcia? IP: *.org 21.10.03, 13:50 Ano kradna, ale moza przyjac ze za kradziez telefonu czu portfela wspolodpowiedzialny jest lwasciciel co nie upilnowal. Mnie jakos nikt nigdy nic nie buchanal, ani w tramwaju ani na uczelni ani na wakacjach ani ... i takich jak ja jest prewnie wiekszosc (naszczescie) spoeczenstwa a to daje do myslenia czy warto DAC sie okrasc tylko po to zeby pozniej marudzic ze na uczelni sa zlodzieje. Sa bo sa wszedzie i zawsze byli Odpowiedz Link Zgłoś
pola18 komórki nie do wyjęcia? 21.10.03, 13:48 wczoraj ukradli mi komore-nowke sztuke. a wydarzylo sie to w gmachu szacownego UW w sali komputerowej ID.jezeli wczesniej kreowalam jakias kradziez na moim mieniu, to raczej w atuobusie lub w otwartej przestrzeni.a tu zlodziejem jest pewnie kolega z grupy.eh, co za czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro de Local Re: komórki nie do wyjęcia? IP: *.bocznica.org 21.10.03, 13:53 Albo si emeni wydaje sie alboi sie powtarzasz sie ;-) BTW ... j/s komorka winna byc NIE DO WYJĘCIA i problem znika sam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eol No prosze IP: 212.69.76.* 21.10.03, 21:42 A co, nie dalo sie juz dluzej zarabiac na bandytyzmie w tym kraju??? Przestalo sie oplacac istnienie rynku "tanich" aparatow? Bando zlodziei z plusa, ery i idei: powinniscie to zrobic 5 lat temu!!! Bydlo, nie mam slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiler Mam pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 23:17 Po wpisaniu kodu *#06# pojawia sie numer IMEI, czy tez da rady go zmienic ???? Czy mowa tu byla o zmienianiu naklejki ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPERATOR ZLODZIEJ TEZ DZWONI... IP: 217.153.39.* 22.10.03, 13:07 CZYLI KOZYSTA Z TELEFONU NABIJAJAC NAM KASE. PO CO WIEC MAMY MU BLOKOWAC TELEFON?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fachowiec Komórki nie do wyjęcia? IP: 158.75.53.* 22.10.03, 13:34 Ponieważ i tak największym złodziejem są operatorzy sieci komórkowych,którzy nie wypełniając usług i tak pobierają za nie pieniądze,uważam że to operatorzy powinni wydawać poszkodowanym telefony zastępcze.Złodziejstwa nie likwiduje się ilością policjantów lecz lepszą pracą dla potencjalnych złodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beno Superpomysł ! IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 01:09 Jeśli miałoby to ograniczyć chęć zdobycia ładnej komóry przez żula i przez to zmalałaby ilość agresji, to cudowny pomysł, bo w niektórych krajach ten pomysł już funkcjonuje. Doganiajmy i w tym Świat. Popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moon IMEI IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 28.10.03, 13:30 Akurat. Konsultanci Idei nic o tym nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś