Dodaj do ulubionych

Czy ktoś kupi tego gniota napisanego przez kłamcę?

20.10.08, 20:49
Miał ostatnią szansę, by przedstawić prawdziwą wersję wydarzeń a on nadal
kłamie i kluczy.
Więc po co to czytać?
Obserwuj wątek
    • przyladek.dobrej.nadziei Cenckiewicz kłamcą? Co za odmiana bt 20.10.08, 20:51
    • bebe255 Re: Czy ktoś kupi tego gniota napisanego przez kł 20.10.08, 20:55
      A skąd wiesz, że kłamie i kluczy, skoro tego nie przeczytales??
      • 1normalnyczlowiek Widziałaś jak się czerwienił ze wstydu,że kłamie? 20.10.08, 20:59
        bebe255 napisała: A skąd wiesz, że kłamie i kluczy, skoro tego nie przeczytales??

---> Fragmenty zacytowane w tv wystarczą mi w zupełności, by ocenić jego
        "prawdomówność" i "szczerość".
        • bebe255 Re: Widziałaś jak się czerwienił ze wstydu,że kła 20.10.08, 21:01
          Nie zauwazylam, zeby sie czerwienil. Nie musisz tego czytac.
          Podejrzewam jednak, ze wiele osob zechce poznac wersje pana
          prezydenta.
        • pomrocznosc.jasna Fakt, czerwony był jak burak 21.10.08, 09:05
          Zresztą przeciez to burak.
          • replique Re: Fakt, czerwony był jak burak 21.10.08, 12:58
            pomrocznosc.jasna napisał:

> Zresztą przeciez to burak.

Fakt! Tylko zawodówkęma...
            Nie to co "pan prezydęt", profesor doktor habilitowany, Lech
            Aleksander Kaczyński... Tylko gdzie on polskiego się uczył? Na
            księżycu??
            • pomrocznosc.jasna Re: Fakt, czerwony był jak burak 21.10.08, 13:03
              A co tu ma do rzeczy pan prezydęt ? Mowa jest o buraku wałęsie, a
              nie o buraku Kaczyńskim. Burak Kaczyński póki co nie chwali się, ze
              Nobla dostanie.
              • replique Re: Fakt, czerwony był jak burak 21.10.08, 13:09
                i słusznie!
                A Wałęsa, skoro Nobla dostał, to może jednak nie burak???
                Polakowi powinno być wstyd, że miał prezydenta "buraka"... a ty, w
                trzynaście lat po jego prezydenturze, próbujesz go gnoić...
                I to tylko dlatego, że dwóch konusów zaprzysięgło mu "zemstę" - taką
                kaczą zemstę... :)
                A tak między nami, to po tysiąckroć wolę prezydenturę Wałęsy niż
                prezydenturę Kaczyńskiego - zaiste, ten to tylko i wyłącznie
                jako "zjawisko biologiczne" egzystuje... bo jako prezydent :( -
                smród na cały świat!
                • pomrocznosc.jasna Re: Fakt, czerwony był jak burak 21.10.08, 13:14
                  replique napisał:
                  a ty, w
                  > trzynaście lat po jego prezydenturze, próbujesz go gnoić...
                  > I to tylko dlatego, że dwóch konusów zaprzysięgło mu "zemstę" -
                  taką
                  > kaczą zemstę... :)

Konusów i ich gnojenie mam tak samo gdzieś jak tłumoka Wałęsę.
                  Zdejmij klapki z oczu, zostaw konusów na chwilę w spokoju i poczytaj
                  co Bolek wyprawiał ze swoimi teczkami i jakie poważne zarzuty na nim
                  ciążą.
                  • replique Re: Fakt, czerwony był jak burak 21.10.08, 13:23
                    A cóżeś ty taki Ziobro, że tymi zarzutami machasz jak rakietą
                    tenisową??
                    Czy to rzeczy udowodnione, czy tylko i ciągle zarzuty i
                    przypuszczenia?? Kaczory w owym czasie miały taki sam dostęp do
                    teczek jak Wałęsa - może dlatego właśnie teczka Kaczora J. jest
                    jedyną sfałszowaną ???
                    Może stąd zresztą, taka stuprocentowa pewność Kaczorów, że Wałęsa
                    miał przygodę z SB??
                    • pomrocznosc.jasna [...] 21.10.08, 13:27
                      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • replique No tak... 21.10.08, 12:55
          jedennormalnyczłowiek jesteś...
          Mnie to też wystarcza!
      • qwe33 Re: Czy ktoś kupi tego gniota napisanego przez kł 20.10.08, 21:00
        bebe255 napisała:

> A skąd wiesz, że kłamie i kluczy, skoro tego nie przeczytales??

Wie i już!
        On się taki urodził! "Normalny"!!! :-))))
        • jrjrjr Re: Czy ktoś kupi tego gniota napisanego przez kł 20.10.08, 21:02
          A ładnie to tak krytykować dzieło panów Cyckiewicza i Góntarczyka?

• 1normalnyczlowiek Odwróciłeś kota ogonem?Tak?To POcałuj go pod ogon 20.10.08, 21:11
            jrjrjr napisał: A ładnie to tak krytykować dzieło panów Cyckiewicza i Góntarczyka?
        • 1normalnyczlowiek Nie bredź.Twoi idole już krytykowali zanim wydano 20.10.08, 21:09
          qwe33 napisał: Wie i już!
          > On się taki urodził! "Normalny"!!! :-))))

---> ... książkę Cenckiewicza i Gontarczyka - oni WIEDZIELI, zanim przeczytali - to były wasze normy.
          A ja słyszałem, co mówił autor na temat konkretnych fragmentów książki i konkretnych wydarzeń oraz widziałem zamieszczone, dość wymowne, cytaty z książki.
          Może powiesz: Bo wyrwane z kontekstu?
          Ale weź pod uwagę, że kontekst jest znany i niezmienny od dłuższego już czasu i podtrzymywany ciągle w tej samej wersji przez autora gniota. :)
    • woda.woda Ja 20.10.08, 21:11
      kupię.
      A bo co?
      • 1normalnyczlowiek Ja też kupię. :) 20.10.08, 21:17
        woda.woda napisała: Ja kupię. A bo co?

---> Faktycznie, miałem zapytać czy ktoś kupi i przeczyta ... :)))
        A po co czytać, skoro już wiadomo, że autor podtrzymuje swoją wersję wydarzeń i
        nie chce podjąć rzeczowej polemiki z adwersarzami.
        • bebe255 Re: Ja też kupię. :) 20.10.08, 21:21
          To wlasnie ta ksiazka jest opdowiedzia i polemika z histerykami.
          • kubala11 Re: Ja też kupię. :) 21.10.08, 14:03
            bebe255 napisała:

> To wlasnie ta ksiazka jest opdowiedzia i polemika z histerykami.

A ujawnia w niej "prawdziwego" Bolka, którego obiecał ujawnic tydzień po
            publikacji ksiazki historyków, a którego dotąd nie ujawnił? A już listopad na
            karku...:))))
      • kubala11 Re: Ja 21.10.08, 13:57
        woda.woda napisała:

> kupię.
        > A bo co?

Oczywiście zrobisz jak zechcesz, ale mam taka dobra radę. Poczekaj z miesiac,
        moze dwa i dostaniesz ją jako bezpłatny dodatek do gw, którą i tak kupujesz...:))
    • alistair-p Ja kupię!!! 20.10.08, 21:15
      I pomyśleć że wszystko z powodu zwolnienia z pracy dwóch zarozumiałych i
      zakompleksionych kurdupli.Jak to dwóch zawistnych karłów próbuje zdezawuować
      osiągnięcia jednego z niewielu polskich noblistów.
      • 1normalnyczlowiek Nobliście wszystko wolno???Kłamać,kraść, oszukiwać 20.10.08, 21:19
        alistair-p napisał: Jak to dwóch zawistnych karłów próbuje zdezawuować
        osiągnięcia jednego z niewielu polskich noblistów.

---> Dlaczego nie pomyślisz, że skoro noblista, to powinien reprezentować sobą
        wyższe, niż inni ludzie, standardy?
        • m.c.hrabia Re: Nobliście wszystko wolno???Kłamać,kraść, oszu 20.10.08, 21:21
          1normalnyczlowiek napisał:

> alistair-p napisał: Jak to dwóch zawistnych karłów próbuje zdezawuować
          > osiągnięcia jednego z niewielu polskich noblistów.
          >
          > ---> Dlaczego nie pomyślisz, że skoro noblista, to powinien reprezentować s
          > obą
          > wyższe, niż inni ludzie, standardy?

Ciekawe ?
          a niby dlaczego?
        • woda.woda Ale 20.10.08, 21:26
          co cię obchodzi, jakie książki ktoś kupuje za swoje pieniądze?
          • 1normalnyczlowiek No właśnie,co Michnika,Wałęsę obchodziło,że ktoś 20.10.08, 21:35
            woda.woda napisała: Ale co cię obchodzi, jakie książki ktoś kupuje za swoje
            pieniądze?

---> ... kupi za własne pieniądze książkę Cenckiewicza i Gontarczyka - i to
            jeszcze przed jej wydaniem. Podobno któryś z nich proponował, by ją spalić ...
            Inkwizytor, cy cuś? :)))
        • alistair-p Nie wystarczy nazwać się normalnym człowiekiem 20.10.08, 21:32
          Jak widać nie zawsze tzw.normalność idzie w parze z rozumem.Jeśli się go choć
          troszkę ma,należy się nauczyć go używać.Wałęsa nie jest intelektualistą,ale ma
          coś zwanego "chłopskim rozumem",pewien rodzaj instynktu.Ten dar kazał mu wywalić
          Kaczyńskich,jak teraz widać całkiem słusznie,a jedyny zarzut do Wałęsy to
          taki,że zrobił to zbyt póżno.
          • 1normalnyczlowiek Obnosisz się tu z kompleksem "braci Kaczyńskich"? 20.10.08, 21:44
            alistair-p napisał: Nie wystarczy nazwać się normalnym człowiekiem

> Ten dar kazał mu wywalić Kaczyńskich,jak teraz widać całkiem słusznie,a jedyny
            zarzut do Wałęsy to taki,że zrobił to zbyt póżno.

"I pomyśleć że wszystko z powodu zwolnienia z pracy dwóch zarozumiałych i
            zakompleksionych kurdupli.Jak to dwóch zawistnych karłów próbuje zdezawuować
            osiągnięcia jednego z niewielu polskich noblistów."

---> Uważasz, że "bracia Kaczyńscy" przeszkadzali mu teraz w uczciwym podejściu
            pisania na swój temat? To z ich winy on kablował a później kombinował z
            dokumentami na swój temat?
            Gdyby nie "bracia Kaczyńscy", to on mówiłby prawdę i tylko prawdę, zamiast
            kłamać, oszukiwać, zmyślać, kreować i przeszłość i rzeczywistość???
            • alistair-p To nie kompleks,to niesmak...b/t 20.10.08, 22:26

• 1normalnyczlowiek A to absmaku u ciebie nie wywoływało? 20.10.08, 22:47
                alistair-p napisał: To nie kompleks,to niesmak...b/t

---> "Wałęsa obciążony potężnym zobowiązaniem na rzecz czynienia dobra ma skłonność i potrzebę gromadzenia wokół siebie ludzi reprezentujących pragmatyzm, cynizm, podłość i zło, słowem wszystko to, co jest przeciwieństwem dobra. Ma być charyzmatycznym przywódcą, skupionym na realizacji idei, ale jest też konkretną konstrukcją psychiczną, człowiekiem dbającym o własny, materialny interes. Ktoś mu musi załatwiać pieniądze. Musi więc mieć w otoczeniu wiernych sobie ludzi, skazanych wyłącznie na niego, bo bez niego nic nie znaczą. Nie mogą to być ludzie polityki ani ludzie, którzy mogą go zdradzić w jakikolwiek sposób. Muszą być jego prawdziwymi niewolnikami, by czerpiąc sami korzyści z obecności przy prezydencie, przysparzali korzyści i jemu. Ten mechanizm doprowadza do kumulacji jednostek o niskim morale, tworzy w otoczeniu prezydenta klimat kryminogenny. Jednak posiadanie takich ludzi to istotna psychologiczna potrzeba Wałęsy."
                www.niniwa2.cba.pl/KURSKI.HTM
                • alistair-p Re: A to absmaku u ciebie nie wywoływało? 20.10.08, 23:11
                  To potwierdza moje podejrzenia co do twojej "normalności".Masz wiele wspólnego
                  jeśli chodzi o psychikę z niejakim Macierewiczem i Kaczyńskimi.
                  • 1normalnyczlowiek Jesteś za cienki, by dyskutować o faktach! :))) 20.10.08, 23:23
                    alistair-p napisał: To potwierdza moje podejrzenia co do twojej "normalności".

---> Co ma wspólnego moja normalność (lub nie...) z jego matactwami?
                    • alistair-p Re: Jesteś za cienki, by dyskutować o faktach! :) 20.10.08, 23:46
                      Z tego co wiem to Pan Prezydent Lech Wałęsa ma status pokrzywdzonego z IPN.Jeśli
                      chodzi o jego "matactwa" to posiłkujesz się zwykłymi pomówieniami.I jak każdy
                      krętacz odpowiadasz pytaniem na pytanie.
                      • 1normalnyczlowiek Ma,ale zobacz jak do tego doszło i kto rządził IPN 21.10.08, 00:19
                        alistair-p napisał: Z tego co wiem to Pan Prezydent Lech Wałęsa ma status
                        pokrzywdzonego z IPN.

---> "Krzysztof Wyszkowski, zarzucający Lechowi Wałęsie współpracę z SB, ocenił
                        w środę, że przyznanie przez IPN b. prezydentowi statusu pokrzywdzonego jest
                        decyzją formalno-prawną wynikającą z wyroku Trybunału Konstytucyjnego i nie jest
                        skutkiem badania prawdy przez analizę dokumentów. „Decyzja ta, jako taka nie
                        orzeka w żadnym wypadku, że Wałęsa nie był agentem SB” - powiedział Wyszkowski.
                        „Potwierdzają to wypowiedzi prezesa Kieresa, który mówi o tym, że to jest
                        Trybunał, Sąd Lustracyjny i to, że Wałęsa był inwigilowany, a w żadnej
                        wypowiedzi nie powiedział, że nie jest prawdą, jakoby Lech Wałęsa nie był tajnym
                        współpracownikiem >Bolkiem<, nie donosił na swoich kolegów, nie brał za swą
                        pracę dla SB pieniędzy" - wyjaśnił. Wyszkowski pytany, czy nadal utrzymuje, że
                        Wałęsa był agentem, stwierdził, że zna wystarczająco wiele dokumentów
                        znajdujących się w posiadaniu IPN, które uniemożliwiły Instytutowi, prezesowi
                        Kieresowi przyznania Wałęsie statusu pokrzywdzonego w normalnym trybie, czyli na
                        gruncie ustawy o IPN. Serwis PAP 16.11.2005 r."
                        www.ipn.gov.pl/wai/pl/18/2977/PRZEGLAD_MEDIOW__17_listopada_2005_r.html
                        > Jeśli chodzi o jego "matactwa" to posiłkujesz się zwykłymi pomówieniami.

---> Zauważ jak i ile razy skłamał Wałęsa na temat swoich akt i tego, co z nimi
                        robił. I dlaczego wyrzucił jedynego porządnego" esbeka, czyli Hodysza a otaczał
                        się świadomie esbeckimi gnidami - także po 89 roku?

> I jak każdy krętacz odpowiadasz pytaniem na pytanie.
                        ---> Coś bredzisz. Jakim pytaniem na pytanie???
                        Chyba że masz na myśli moje zdziwienie, że przypisywanymi mi cechami usiłujesz
                        usprawiedliwiać postępowanie Wałęsy???!!!
                        • alistair-p Re: Ma,ale zobacz jak do tego doszło i kto rządzi 21.10.08, 00:38
                          No dobrze,to w którym fragmencie tego cytatu jest napisane że Pan Prezydent Lech
                          Wałęsa był TW ?
                          • 1normalnyczlowiek Ma,ale zobacz jak do tego doszło i kto rządzi 21.10.08, 09:15
                            alistair-p napisał: No dobrze,to w którym fragmencie tego cytatu jest napisane
                            że Pan Prezydent Lech Wałęsa był TW ?

---> "Pewien człowiek wszedł do obcego mieszkania, bo drzwi były otwarte. Nikogo
                            tam nie było więc wyniósł telewizor, komputer i kosztowności ..."

No dobrze,to w którym fragmencie tego cytatu jest napisane że ten człowiek,
                            który wszedł do tamtego mieszkania jest złodziejem?
                            A jest, czy nie? :)))
                            • alistair-p Re: Ma,ale zobacz jak do tego doszło i kto rządzi 21.10.08, 12:25
                              Czy napewno wiesz o czym piszesz?To co tu prezentujesz to treści typu "krowy
                              siostry ojciec to kto?".Brakuje mi jeszcze o żydowskim spisku i wyprzedaży
                              Polski.Wtedy będzie już wszystko,acha,jeszcze coś o prawdziwych polakach.
                              • 1normalnyczlowiek Skoro tobie trzeba łopatologicznie ... :))) 21.10.08, 12:34
                                alistair-p napisał: Czy napewno wiesz o czym piszesz?To co tu prezentujesz to
                                treści typu "krowy siostry ojciec to kto?".

---> We wcześniejszym poscie przedstawiłem postępowanie Wałęsy
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=86191357&a=86200473
                                - skoro nie potrafiłeś wyciągnąć z tego własnych wniosków,
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=86191357&a=86200824
                                to przedstawiłem ci łopatologiczny przykład ze złodziejem...
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=86191357&a=86205809
                                • alistair-p Re: Skoro tobie trzeba łopatologicznie ... :))) 21.10.08, 19:57
                                  1normalnyczlowiek napisał:

> alistair-p napisał: Czy napewno wiesz o czym piszesz?To co tu prezentujesz to
                                  > treści typu "krowy siostry ojciec to kto?".
                                  >
                                  > ---> We wcześniejszym poscie przedstawiłem postępowanie Wałęsy
                                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=86191357&a=86200473
                                  > - skoro nie potrafiłeś wyciągnąć z tego własnych wniosków,
                                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=86191357&a=86200824
                                  > to przedstawiłem ci łopatologiczny przykład ze złodziejem...
                                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=86191357&a=86205809
                                  ============================
                                  Wybacz,ale twoje opinie są dla mnie niewiele warte.Twoja buta i zarozumiałość
                                  pewnie dorównuje Kaczym.Postaraj się dopuścić myśl że nie zawsze masz rację.
                        • replique Re: Ma,ale zobacz jak do tego doszło i kto rządzi 21.10.08, 13:13
                          Ja ciebie rozumiem!
                          Powołując się na frustratów, którzy uważają, że Wałęsa im zabrał
                          splendory wynikające z ich imaginacji, sam próbujesz uleczyć własne
                          frustracje (pod warunkiem, że nie jesteś jednym z nich - w
                          przeciwnym bowiem wypadku, byłbyś jeszcze bardziej zrozumiały)
                          ... resztę, twoja własna sygnaturka ci dopowie :|
                          • 1normalnyczlowiek Skoro"imaginacje"to dlaczego Wałęsa nie zaprzecza? 21.10.08, 13:52
                            replique napisał: Powołując się na frustratów, którzy uważają, że Wałęsa im
                            zabrał splendory wynikające z ich imaginacji, sam próbujesz uleczyć własne
                            frustracje

---> I uważasz, że moje ewentualne frustracje powodowały, że Wałęsa otaczał się
                            esbekami a niszczył uczciwych ludzi, że ściągał skąd się da wszystko na swój
                            temat i ukrywał lub niszczył, bo ja być może jestem sfrustrowany???!!!
                            :)))))))))))))))))))
                            • replique Re: Skoro"imaginacje"to dlaczego Wałęsa nie zaprz 21.10.08, 14:00
                              Jeszcze raz cię rozumiem: stałeś za Wałęsą i widziałeś jak się
                              otaczał i jak niszczył...
                              Arrêts tes conneries!!!
                              • 1normalnyczlowiek Nie potrafisz dotrzeć do dokumentów traktujących 21.10.08, 14:11
                                replique napisał: Jeszcze raz cię rozumiem: stałeś za Wałęsą i widziałeś jak
                                się otaczał i jak niszczył...

---> ... po nazwiskach, kogo Wałęsa zatrudniał a kogo zwalniał???
                                Ci, którzy przynosili mu dokumenty, zeznawali na jakich zasadach mu je
                                dostarczali (a dokładniej, że bez żadnych zasad) i w jakim stanie one wracały.
                                Zainteresuj się również "efektami" pracy tzw. "komisji Michnika" ...
    • frank_drebin Agora wykupi z 80% nakladu a potem GW bedzie pisac 20.10.08, 21:35
      jak to ksiazka Walesy swietnie sie sprzedaje ;)
      • m.c.hrabia Re: Agora wykupi z 80% nakladu a potem GW bedzie 20.10.08, 23:17
        Oooo! to ty taki anty ,posiadasz akcje agory?
      • replique Re: Agora wykupi z 80% nakladu a potem GW bedzie 21.10.08, 13:16
        A kto wykupił Cenckiewicza z Gontarczykiem???
        Biuro na Nowogrodzkiej i kancelaria Kaczora??
    • pomrocznosc.jasna Kto napisał gniota, tego nie wiemy. 21.10.08, 09:03
      Z pewnością nie zrobił tego osobiście półanalfabeta.
      • replique Ty za to... 21.10.08, 13:19
        Nawet gdybyś nie był ani "pół", ani "cwierć"... nawet listu
        motywacyjnego byś sam nie napisał...
        Musiałbyś po polsku a nie po wolsku i w tym cała twoja przegrana :|
        • pomrocznosc.jasna Re: Ty za to... 21.10.08, 13:22
          A ty niby o czym ? Wszyscy w domu zdrowi ?
          • replique A jakże! 21.10.08, 13:24
            A u ciebie??
            • pomrocznosc.jasna [...] 21.10.08, 13:30
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • ofiara_systemu Skoro wiesz zę gniot tzn czytałeś 21.10.08, 12:38
      Skoro ty czytałeś to warto kupić .
      • 1normalnyczlowiek Zmyślasz,zamiast przeczytać kilka postów. :) 21.10.08, 12:48
        ofiara_systemu napisał: Skoro wiesz zę gniot tzn czytałeś
        Skoro ty czytałeś to warto kupić .

---> Kupić, może i warto, ale tylko po to, by od razu odstawić na półkę, jako
        dowód kłamstw jej autora. Natomiast, to że nie napisał prawdy wiem z jego
        wypowiedzi, także tych wczorajszych oraz z cytatów z tej książki prezentowanych
        w mediach.
    • woda.woda Ten wątek na Forum Literatura 21.10.08, 13:16
      dział Autobiografie powinien być przeniesiony.
      • 1normalnyczlowiek Ze względu na ilość "literackich" kapusiów? :))) 21.10.08, 13:48
        woda.woda napisała: Ten wątek na Forum Literatura
        dział Autobiografie powinien być przeniesiony.

---> Twierdzisz, że Kraju nie interesuje ilu miał lub ma kapusiów, esbeków,
        wsioków we władzach?
    • adalberto3 1 ZLP moge poswiecic na ten zakup ! 21.10.08, 14:04
      Czekam, wiec cierpliwie na zdecydowana przecene. Mam nadzieje, ze
      nikt wczesniej nie przemieli reszty nakladu.
    • adalberto3 Odgraza sie, ze "napisze" jeszcze dwa ! 21.10.08, 16:22
      • aligator3 Pisze książki facet, który żadnej nie przeczytał? 21.10.08, 16:35
        Co zostało z bohatera? Żałosny błazen.

adalberto3:
        Odgraza sie, ze "napisze" jeszcze dwa !
        • adalberto3 Produkcja gniotow nie wymaga zdolnosci czytania. 21.10.08, 16:57
          Autorow mozna wynajac, jak zawodowych mordercow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka