torpeda.wulkaniczna 30.12.08, 20:40 chyba dość dobrze opisane tu: www.rp.pl/artykul/2,241631.html Ciekawe, że tyle białych plam mógłby wyjaśnić. Też strzelić sobie w łeb, za "Wujka". W końcu honorowy gość. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1normalnyczlowiek On jest żywym dowodem obłudy esbeków,komuchów, 30.12.08, 20:52 torpeda.wulkaniczna napisał: Sumienie Pana Kiszczaka Też strzelić sobie w łeb, za "Wujka". W końcu honorowy gość. Co o tym sądzicie? ---> ... kapusiów i ich wybielających "autorytetów" - bardzo dobrze, że żyje i widzi, jak jego świat POpada w coraz to większe szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Coś się zmienia chyba. 30.12.08, 21:07 Przecież tak prawdziwie o Kiszczaku można było napisać wcześniej. Ziemkiewicz nie odkrył nic nowego. Ubrał tylko w mocne słowa. Można było? Tyle lat minęło, w dobrym samopoczuciu szmat pchających się na afisz i na publiczny firmament. Z przerwą na PiS. Ciekawe, kiedy wreszcie Jaruzelski wystawi glejt Bolkowi. A Bolek Jaruzelskiemu. Kiszczak już zaczął ratowanie Mędrca Europy. Bo smrodzicho rozniesie się po całej Europie. Smrodzicho, jakie sam Wałęsa sobie wytworzył; w końcu to go zniszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Coś się zmienia chyba. 30.12.08, 21:22 Tak Torpedo, coś się zmienia. Tyle zachodu, podchodu, wywlekania "kwitów" na Bolka, a świat i tak ma to w doopie. Najlepszym dowodem obchody 25-lecia przyznania Nobla z udziałem najwybitniejszych. Bez udziału szmat, co chyłkiem do Azji zwiały.... I zastanów się, PO CO TO WSZYSTKO???? Po cholerę te nieudolne zabiegi, by człowieka podziwianego przez WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW I CAŁY ŚWIAT zniszczyć z powodu małych ambicyjek dwóch kurdupli urażonych i obrazonych za kopniaki w zadek (zasłużone)? Niestety tak już jest, że opinię zyskuje się poprzez konkretne działanie, a nie opluwanie i taplanie w łajnie. Ja pamiętam Wałęsę, gdy był przywódcą Solidarności, autentycznym, prawdziwym i żadne kacze podchody mnie nie przekonają, że to Bolek. Prędzej uwierzę, że Bolkiem był ten od pączka.....nie aresztowany, nie internowany, szukający dziś usilnie "dowodów kombatanctwa". Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Etta, 31.12.08, 00:25 etta2 napisała: > Tak Torpedo, coś się zmienia. Tyle zachodu, podchodu, > wywlekania "kwitów" na Bolka, a świat i tak ma to w doopie. Niezupełnie.Chociaż - wielu cieszyłoby się, że z Polski przyszedł taki mędrzec.Uciecha po pachy. Dla tłumaczy trochę mniejsza. > Najlepszym dowodem obchody 25-lecia przyznania Nobla z udziałem > najwybitniejszych. Sarko i Dalajlama? I nikt ze Stanów, gdzie Bolek miał takie dobre ( faktycznie) przemówienie, które mu napisał Kalabiński? > Bez udziału szmat, co chyłkiem do Azji zwiały.... Jasne. Bolek też może obrażać.Każdego.Tylko jakoś nie chce się spotkać ze stoczniowcami. > I zastanów się, PO CO TO WSZYSTKO???? Po cholerę te nieudolne > zabiegi, by człowieka podziwianego przez WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW I CAŁY > ŚWIAT zniszczyć z powodu małych ambicyjek dwóch kurdupli urażonych i > obrazonych za kopniaki w zadek (zasłużone)? Nie zgadłbym, że to kurduple wyciągnęły mu z teczki te papiery, a cała żenada też przez nich sprokurowana.Daj spokój, taki tęgi łeb dałby się takim marnym kurduplom? Takie cwane skurczybyki? > Niestety tak już jest, > że opinię zyskuje się poprzez konkretne działanie, a nie opluwanie i > taplanie w łajnie. Ja pamiętam Wałęsę, gdy był przywódcą > Solidarności, autentycznym, prawdziwym i żadne kacze podchody mnie > nie przekonają, że to Bolek. Prędzej uwierzę, że Bolkiem był ten od > pączka.....nie aresztowany, nie internowany, szukający dziś > usilnie "dowodów kombatanctwa". Ładny bełkocik. Podaj link, albo jakieś info o tym usilnym szukaniu kombatanctwa. Wałęsę też pamiętam.Zakładałem NZS na AGH. I Wachowskiego również.Paru innych takoż. Jeśli chcesz, możesz się nadal patrzeć i podziwiać ikonę Bolka. Ja nie muszę. Głupio stracił przez swoją cwaniakowatość.Po prostu spieprzył sprawę, zamiast się przyznać do epizodu - zyskałby na szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudodemokracja_w_gazecie Re: Coś się zmienia chyba. 31.12.08, 11:43 etta2 napisała: > Tak Torpedo, coś się zmienia. Tyle zachodu, podchodu, > wywlekania "kwitów" na Bolka, a świat i tak ma to w doopie. etta2 czy czujesz ze cos nie gra z Toba? czy wiesz, ze bronisz ludzi hanby polskiej? Kto Cie tak "uformowal" ? wytlumacz mi to? Ile Ty masz lat? czy fakty historyczne w ogole do Cie bie docieraja?? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: On jest żywym dowodem obłudy esbeków,komuchów 31.12.08, 11:22 > ---> ... kapusiów i ich wybielających "autorytetów" - o PRZEPRASZAM? KSIEZY ON NIE REPREZENTUJE; Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Sumienie Pana Kiszczaka. Bez zartow :) Niedlugo 30.12.08, 21:25 Kiszczak oglosi, ze SB nie bylo a Czuchnowski to "udowodni" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Ta wypowiedź Kiszczaka 31.12.08, 11:09 to jawna pogarda dla ofiar i wskazówka dla katów. Oraz poparcie dla szmat- donosicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ta wypowiedź Kiszczaka 31.12.08, 11:20 tak sam ze soba gadasz? i na sile podciagasz swoj temat? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek To temat interesujący każdego Polaka. 31.12.08, 11:35 scoutek napisała: tak sam ze soba gadasz? i na sile podciagasz swoj temat? ---> To raczej ty i ave.dupce obciągacie swoje tematy ... Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Scoutek, 02.01.09, 09:09 oczywiście, że sam ze sobą gadam i podbijam wątek. Przecież jestem wielonickowiec. Zapytaj Wos, co ma łeb 6x9 ale spieprza przede mną. A jakiś komentarz do wystepu Kiszczaka? Potrafisz? Czy tylko o Mamrotach? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Ja przed tobą spieprzam? Nie pochlebiaj sobie. 02.01.09, 10:20 torpeda.wulkaniczna napisał: > oczywiście, że sam ze sobą gadam i podbijam wątek. > Przecież jestem wielonickowiec. Zapytaj Wos, co ma łeb 6x9 ale > spieprza przede mną. > > A jakiś komentarz do wystepu Kiszczaka? Potrafisz? Czy tylko o > Mamrotach? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Ja przed tobą spieprzam? Nie pochlebiaj sobie 02.01.09, 10:44 To może wreszcie mi powiedz, jakie to mam inne nicki? Parę razy Cię oto pytałem i - znikałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna WOSIE Dziewiąty, dziennikarko 04.01.09, 10:22 niezależna, gdzie jesteś? Halo? Czekam z utęsknieniem, aż mi powiesz prawdę w oczy - która mnie oświeci, wyzwoli i spowoduje, że oddalę się ze świeżo nabytym kompleksem forumowego łajdaczyny: PODAJ MOJE NICKI ,proszę !! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Może Kiszczak,to też jej przełożony?Nakazał kłamać 04.01.09, 10:59 torpeda.wulkaniczna napisał: WOSIE Dziewiąty, dziennikarko PODAJ MOJE NICKI ,proszę !! Czekam z utęsknieniem ---> ... więc ona skłamała o Twoich nickach, by "dać świadectwo Prawdzie" :))) > niezależna, gdzie jesteś? ---> Niezależna od rozumu, szuka ...! > Halo? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Ta wypowiedź Kiszczaka 31.12.08, 11:38 torpeda.wulkaniczna napisał: > to jawna pogarda dla ofiar i wskazówka dla katów. > Oraz poparcie dla szmat- donosicieli. Bez nich Kaczynscy mieszkaliby w oficynie :( Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Pies na czarnych, 02.01.09, 09:06 a tak od siebie: co myslisz o tym wystąpieniu Kiszczaka? Potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Pies na czarnych, 02.01.09, 09:17 torpeda.wulkaniczna napisał: > a tak od siebie: co myslisz o tym wystąpieniu Kiszczaka? > Potrafisz? Twoj link nie odnosi sie do wystapienia gen. Kiszczaka tylko do jakiegos belkotu, ktorego nie da sie czytac. Jeszcze raz podkreslam, ze RODZINA moze cieszyc sie dobrobytem dzieki SB i komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Pies na czarnych, 02.01.09, 09:24 Ładnie unikasz. Kiszczak krewniak czy były (?) przełożony? Stać Cię, żeby napisać co sądzisz o tym człowieku? Ja też cieszę się, że dzięki SB i komunie w ogóle żyję. Przecież mogli zrobić ze mną porządek. Jestem więc wdzięczny Kiszczakowi, jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Pies na czarnych, 02.01.09, 09:30 > Ja też cieszę się, że dzięki SB i komunie w ogóle żyję. Przecież > mogli zrobić ze mną porządek. Jestem więc wdzięczny Kiszczakowi, jak > cholera. Jestes dzieciak, ktory tamte czasy zna z opowiesci sukienkowych kapusiow. BTW niczego nie unikam. Uwazam tego faceta za goscia na poziomie. Kaczynscy & Co to szmaciarze nie majacy nic wspolnego z uczciwosia i honorem. Mam nadzieje, ze dozyje dnia kiedy obaj Kaczynscy pojda do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Wszystko się zgadza, 02.01.09, 09:36 jeśli chodzi o mnie. pies_na_czarnych napisała: > > Ja też cieszę się, że dzięki SB i komunie w ogóle żyję. Przecież > > mogli zrobić ze mną porządek. Jestem więc wdzięczny Kiszczakowi, > jak > > cholera. > > > Jestes dzieciak, ktory tamte czasy zna z opowiesci sukienkowych > kapusiow. > > BTW niczego nie unikam. Uwazam tego faceta za goscia na poziomie. > Kaczynscy & Co to szmaciarze nie majacy nic wspolnego z uczciwosia i > honorem. Mam nadzieje, ze dozyje dnia kiedy obaj Kaczynscy pojda do > pierdla. Honorowy Kiszczak jakoś niedomaga, żeby się stawić przed sądem.Jakoś pamięć szwankuje, jeśli chodzi o Popiełuszkę i inne morderstwa.Jako dowódca zostawił swoich ludzi strzelających w Wujku samych sobie - za cwany, żeby odpowiadać za skutki swojego rozkazu. Faktycznie, gość na poziomie. Prawda, że szkoda czasu na dalsze nasze rozmowy? Doświadczony w tamtych czasach dziadziu? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Wszystko się zgadza, 02.01.09, 10:49 > Honorowy Kiszczak jakoś niedomaga, żeby się stawić przed sądem.Jakoś > pamięć szwankuje, jeśli chodzi o Popiełuszkę i A co mnie ten przypadkowo zamordowany agent CIA obchodzi. Nie masz lepszych argumentow? A w Wujku to podobno Jaruzelski strzelal. Ksiacccc zle wykladal? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro niestety nie wszystko się zgadza , 02.01.09, 12:19 ten relatywizm rozsądnemu człowiekowi, pamiętającemu doskonale ówczesne realia ( mowa o dekadzie lat 80'tych ub. wieku ) nie daje spokoju.Torpedu wydaje mi się, że nie ma najmniejszego sensu prowadzić polemikę z zakamuflowanym wirtualnie byłym SB'ekiem.Bo, że to były SB'ek to widać z jego wypowiedzi na niniejszym FK. Ilość internautów opisanej proweniencji jest aż nadto widoczna, wystarczy zerknąć chociażby na moje wątki, w których to obecność tej klasy "internautów" ( cudzysłów jak najbardziej zamierzony ;-)) jest widoczna. Pozdrawiam z życzeniami wszelkiej pomyślności w A.D. 2009 dla Ciebie i Twoich najbliższych... Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Cześć, Camille, 04.01.09, 10:03 Tobie również - zdrowia przede wszystkim, jak ono będzie, to i o resztę z odrobiną szczęścia powalczyć można. Masz rację, polemika z "belgijskim" myślicielem i komentatorem głębokim większego sensu nie ma; rzadko zaglądam na FK --> faktycznie, zrobiło się tu przytulisko dla fanów Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Gnido ubecka,żeby tak myśleć,trzeba być szmatą 04.01.09, 10:32 pies_na_czarnych napisała: Uwazam tego faceta za goscia na poziomie. Kaczynscy & Co to szmaciarze nie majacy nic wspolnego z uczciwosia i honorem. Mam nadzieje, ze dozyje dnia kiedy obaj Kaczynscy pojda do pierdla. ---> ... intelektualną i moralną, z mózgiem przeżartym do końca stalinowską ideologią. PS. A ty nie jesteś czasem tą moczarówką z rządu??? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Sumienie Pana Kiszczaka. Bez zartow :) Niedlu 02.01.09, 09:21 frank_drebin napisał: > Kiszczak oglosi, ze SB nie bylo a Czuchnowski to "udowodni" ;) I nie bylo sutannowych donosicieli :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Do Etty i innych piszących 02.01.09, 09:29 o kurduplowatości: nasi koszykarze... Temat: wzrost polskich polityków [02.04.2008] 00:05 Ziroczka21 Lech Wałęsa (bezpartyjny) - 169 cm. Jarosław Kaczyński (PiS) - 168 cm. Lech Kaczyński (PiS) - 168 cm. Ludwik Dorn (PiS) - 188 cm. Adam Lipiński (PiS) - 170 cm. Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) - 175 cm. Kazimierz Ujazdowski (PiS) - 175 cm. Radosław Sikorski (PiS) - 181 cm. Paweł Zalewski (PiS) - 182 cm. Aleksander Szczygło (PiS) - 170 cm. Przemysław Gosiewski (PiS) - 167 cm. Zbigniew Ziobro (PiS) - 174 cm. Włodzimierz Cimoszewicz (LiD) - 176 cm. Marek Borowski (LiD) - 168 cm. Aleksander Kwaśniewski (LiD) - 172 cm. Wojciech Olejniczak (LiD) - 175 cm. Andrzej Lepper (LiS) - 171 cm. Roman Giertych (LiS) - 196 cm. Andrzej Olechowski (PO) - 178 cm. Bronisław Komorowski (PO) - 174 cm. Donald Tusk (PO) - 174 cm. Bogdan Zdrojewski (PO) - 177 cm. Jan Rokita (PO) - 170 cm. --------------------------- Prawda, że do niektórych można przylepić etykietkę, a do innych nie? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Kaczory mają po 158! 02.01.09, 10:46 No to ktoś oszukuje. A Ty masz jeden z koronnych argumentów ( bo to już nie epitet, prawda Pani Polonistko?), że Mamroty to głupie,zawistne palanty. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Czy zbrodniarz moze miec sumienie ? 02.01.09, 10:51 Watpie, inaczej nie bylby zbrodniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Czy zbrodniarz moze miec sumienie ? 02.01.09, 11:02 Jeszcze mu nikt zbrodni nie udowodnil. Pamietam dobrze tamte czasy, ale nie przypominam sobie zbrodni i tym podobnych spraw. Skad wam sie to dzisiaj "wziaaaalo"? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kaczory mają po 158! 02.01.09, 11:00 torpeda.wulkaniczna napisał: > No to ktoś oszukuje. > A Ty masz jeden z koronnych argumentów ( bo to już nie epitet, > prawda Pani Polonistko?), że Mamroty to głupie,zawistne palanty. To ty powiedziales. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Kaczory mają po 158! 02.01.09, 11:12 pies_na_czarnych napisała: > torpeda.wulkaniczna napisał: > > > No to ktoś oszukuje. > > A Ty masz jeden z koronnych argumentów ( bo to już nie epitet, > > prawda Pani Polonistko?), że Mamroty to głupie,zawistne palanty. > > > To ty powiedziales. :)) Ach, dobiłeś mnie błyskotliwie belgijski fanie Kiszczaka i tamtych czasów. Nieustająco: ukłony dla nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki moja prośba do p. Kiszczaka 08.01.09, 22:15 bardzo proszę spisać tych wszystkich, którzy przychodzili do pana z prośba o zniszczenie ich at (co sam pan przyznał) listę może przekazać notariuszowi z adnotacja "otworzyć po mojej smierci" czy jak pan chce w żadnym razie nie przekazywać jej IPNowi, dopóki rządzi nim pisowska Kurtyka Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek GłuPOlku!On już dawno temu to zrobił-i nie tylko.. 08.01.09, 22:21 mmikki napisał: moja prośba do p. Kiszczaka bardzo proszę spisać tych wszystkich ... ---> "głupolku" - to nie z powodu tej "rady", ale że do czegoś takiego przez pan się zwracasz! Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Ostatnio ten 09.01.09, 10:37 "człowiek na poziomie" dla niektórych pomógł swoim przedstawiając listę schorzeń sądowi. Chorutki, z depresją od lat piećdziesiątych... Teraz moga wybierać w powodach, żeby się nie stawiać. Prawie dwadzieścia lat grania z Polakami w tzw. wolnym kraju w bambuko. Z pogardą dla ofiar, obywateli, jurysdykcji. Ze wspaniałym samopoczuciem. I zawsze można powiedzieć: "przecież była do archiwów wpuszczona komisja z Michnikiem, gwiazdą opozycji". Barska ma - po Walterze - nowego bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś