indris 05.01.09, 10:01 Nawet po działaczach PiS trudno było mi się spodziewać takiego pokazu kretyństwa, jakie można znaleźć tutaj. Jeżeli działania tych panów były podjęte jeszcze w roku 2008, to powinno się im przyznać tytuł Idiotów Roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Re: Idioci Roku 05.01.09, 10:14 Zmienic:trasa W-Z im.Swietej Inkwizycji? Odpowiedz Link Zgłoś
platformaobywatelska_ratunek Re: Idioci Roku 05.01.09, 10:14 indris napisał: > Nawet po działaczach PiS trudno było mi się spodziewać takiego pokazu kretyństwa, jakie można znaleźć Jeżeli działania tych panów były podjęte jeszcze w roku 2008, to powinno się im przyznać tytuł Idiotów Roku." no brawo, indris, czy wiesz kto to byl Karol Swierczewski? gdybyc choc odrobine cos wiedzial o tym zdegenerowanym alkoholiku slugusie sowietow, nie pisalbys takich rzeczy. A tak, to tylko belkoczesz bzdury, moze kazali? Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Idioci Roku 05.01.09, 10:22 Dlaczego tylko tablicę usunąć?Rozwalić całą trasę W-Z na początek.Resztę pozostałości po komunie rozwali się później jak PISdactwo wróci do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Idioci Roku plus Analfabeta Roku 05.01.09, 10:30 Czy przeczytanie tekstu na monitorze sprawia Ci trudności, czy jego zrozumienie ? Przecież wspomniana tablica w NICZYM nie odnosi się do postaci Karola Świerczewskiego. Odnotowuje tylko FAKT, że oddana w określonym tam dniu Trasa W-Z była nazwana jego imieniem. Idioci Roku wzorują się na Orwellu, czyli pośrednio na propagandzie stalinowskiej, która też usuwała z dokumentacji historycznej nazwiska a nawet fotografie "źle widzianych na danym etapie" osób. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj PiS_dogłowi tak mają, ze najpierw odpisują, a 05.01.09, 10:48 indris napisał: > Czy przeczytanie tekstu na monitorze sprawia Ci trudności, czy jego zrozumienie > ? > Przecież wspomniana tablica w NICZYM nie odnosi się do postaci Karola > Świerczewskiego. Odnotowuje tylko FAKT, że oddana w określonym tam dniu Trasa > W-Z była nazwana jego imieniem. > Idioci Roku wzorują się na Orwellu, czyli pośrednio na propagandzie > stalinowskiej, która też usuwała z dokumentacji historycznej nazwiska a nawet > fotografie "źle widzianych na danym etapie" osób. potem czytają na co? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Idioci Roku 05.01.09, 10:50 głupi jesteś ale to już nieuleczalne.przekaż swoją opinię Hiszpanom. zyskasz ich dozgonną pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Idioci DEKADY > wierzę w PiSujów. Jeszcze 05.01.09, 10:18 niejedno kretyństwo wymyślą, historię naPiSzą na nowo. :p Odpowiedz Link Zgłoś
platformaobywatelska_ratunek Re: Idioci DEKADY > wierzę w PiSujów. Jeszcze 05.01.09, 10:29 ave.duce napisała: > niejedno kretyństwo wymyślą, historię naPiSzą na nowo. > > :p jestes avw.duce pewnie jeszcze stosunkowo mloda osoba wykarmiona na PRL-owskiej historii. Wiec trudno spodziewac sie od Ciebie innych informacji na temat historii, jak te ktore prezentujesz. Ale mam do Ciebie pytanie - dlaczego,jezeli juz, nie probujesz sprawdzic, czy aby ta Twoja szkolna wiedza jestprawdziwa ?. Natomiast zamiast sprawdzic - co kosztuje troche trudu - piszesz ze "naPISza historie na nowo". Moja droga, nie wiem czy to ma dla ciebie jakies znaczenie - ale z tym pisaniem na nowo polskiej historii to "juz bylo przerabiane" w PRL-u. No i stad biora sie takie postawy jak Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Idioci DEKADY > wierzę w PiSujów. 05.01.09, 10:41 Moja wiedza historyczna nie jest oparta na "PRL-owskiej historii" - to gwoli wyjaśnienia. Natomiast nawet, GDYBY była, nie zmieniłoby to mojej oceny > wg mnie, zdjęcie takiej tablicy to zakłamywanie historii mojego miasta. I nieważne, czy tak było "za PRL-u", czy teraz robią to PiSuje albo inni nawiedzeni "patrYidioci". Historię - tę trudną - trzeba tłumaczyć, nie - usuwać/wymazywać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
platformaobywatelska_ratunek Re: Idioci DEKADY > wierzę w PiSujów. 05.01.09, 10:46 ave.duce napisała: > Moja wiedza historyczna nie jest oparta na "PRL-owskiej historii" - to gwoli wy jaśnienia. Natomiast nawet, GDYBY była, nie zmieniłoby to mojej oceny wg mnie, zdjęcie takiej tablicy to zakłamywanie historii mojego miasta. I nieważne, czy tak było "za PRL-u", czy teraz robią to PiSuje albo inni nawiedzeni "patr > Yidioci". Historię - tę trudną - trzeba tłumaczyć, nie - usuwać/wymazywać. > > Pozdrawiam. Odwzajemniam pozdrowienia. Nie przynosi chluby stolicy osoba Karola Swierczewskiego! (raczej hanby i zaprzedania...) I o to chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Idioci DEKADY > wierzę w PiSujów. 05.01.09, 10:56 platformaobywatelska_ratunek napisał: > Nie przynosi chluby stolicy osoba Karola Swierczewskiego! > (raczej hanby i zaprzedania...) I o to chodzi... Nie twierdzę, że przynosi, ale treść napisu: "Dnia 22 lipca 1949 roku w piątą rocznicę wyzwolenia Polski i utworzenia władzy ludowej oddana została do użytku stolicy Aleja imienia gen. Karola Świerczewskiego wraz z Mostem Śląsko-Dąbrowskim zbudowana z funduszów całego społeczeństwa wysiłkiem ludu pracującego Polski" jest potwierdzeniem FAKTU. ps. taki tekst doskonale nadaje się do "spacerowej" nauki historii. :p b/o Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Idioci DEKADY > wierzę w PiSujów. Jeszcze 05.01.09, 10:53 staruszku,lepiej żebyś sprawdził stan swojego zdrowia.przypominam ci,że prezio ogłosił,że kończą ze swoją polityką historyczną czyli tworzeniem historii na nowo.i w tej sytuacji możesz już tylko składać kwiaty pod pomnikiem znanego bandyty-Ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Idioci Roku 05.01.09, 10:54 dlaczego tylko roku?ich głupota pozostanie niesmiertelna. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: TYLKO gułpota ;) 05.01.09, 11:01 venus99 napisał: > dlaczego tylko roku?ich głupota pozostanie niesmiertelna. Fizycznie PiSowi daję najwyżej dekadę, ale obym sie myliła (na plus). :p Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: TYLKO gułpota ;) 05.01.09, 11:15 A od kiedy toto się zarejestrowało? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: TYLKO głupota ;) 05.01.09, 11:17 haen1950 napisał: > A od kiedy toto się zarejestrowało? TOTO? :p Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Idioci Roku 05.01.09, 11:13 To tak, jakby żądał zburzenia Pałacu i Ursynowa - podobno to komuchy wybudowały. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Idioci Roku 05.01.09, 12:06 jeden z drugim , zrobil cie ojciec za komuny ,to ojcu utnij a sam idz i sie powies - bedzie to patriotyczne sluszne i zbawienne. Odpowiedz Link Zgłoś
platformaobywatelska_ratunek Re: Idioci Roku 05.01.09, 13:42 haen1950 napisał: > To tak, jakby żądał zburzenia Pałacu ... - podobno to komuchy wybudowały. wiesz haen1950 - masz racje ! Juz kiedys widzialem makiety takich koncepcj aby przywrocic urbanistyczny porzadek z czasu przed budowa palacu. Takia koncepcja przywrocenia dawnego urbanistycznegoporzadku czyli dawnej swietnosc Warszawy - jednej najpiekniejszych stolic europy jest bardzo ponetna. Niestety, koszty zburzenia palacu sa olbrzymie, kazdy boi sie tego projeku, tutaj trzeba wielkiej odwagi bo wiele "zabetonowanych" tajemnic wyszloby na swiatlo dzienne. Tak wiec sprawa stoi otwarta ale tylko dla bardzo odwaznych. Moze dla PO? Odpowiedz Link Zgłoś
indris To jest coś innego 05.01.09, 13:55 haen1950 napisał: "To tak, jakby żądał zburzenia Pałacu i Ursynowa - podobno to komuchy wybudowały" To raczej przypomina postulat, żeby ze wszystkich dokumentów historycznych usunąć wszelkie wzmianki i zdjęcia Pałacu Kultury. Ulicy Świerczewskiego od prawie 20 lat już nie ma (jest al. "Solidarności"). Radni z PiS chcą zadekretować, że jej nigdy nie było. Orwell się przypomina "kto kontroluje przeszłość, kontroluje teraźniejszość" Odpowiedz Link Zgłoś
platformaobywatelska_ratunek Re: To jest coś innego 05.01.09, 14:11 indris napisał: > haen1950 napisał: > > "To tak, jakby żądał zburzenia Pałacu i Ursynowa - podobno to komuchy > wybudowały" > > To raczej przypomina postulat, żeby ze wszystkich dokumentów historycznych > usunąć wszelkie wzmianki i zdjęcia Pałacu Kultury. > Ulicy Świerczewskiego od prawie 20 lat już nie ma (jest al. "Solidarności"). > Radni z PiS chcą zadekretować, że jej nigdy nie było. Orwell się przypomina "kto> kontroluje przeszłość, kontroluje teraźniejszość" > > to ma sie nijak do Polskiej historii... Odpowiedz Link Zgłoś