basia.basia Mówi Rywin: 06.07.04, 01:53 "Nie zamierzam dać satysfakcji Michnikowi. Nawet jeśli będę żebrakiem to pod siedzibą Agory". Dobre, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasnygwint Skandaliczna praca prokuratury i taki sam wynik : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 13:56 Złe wieści przyniosła kataryna forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=14391836 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Rokita: Niepotrzebnie utrzymujemy prokuraturę IP: *.gdynia.mm.pl 26.07.04, 08:29 Kwach czy Miller, czyli kto ostrzyże Lwa? Czy Michnik rezygnuje z "upupienia" SLD w zamian za wydawnictwa szkolne? info.onet.pl/954496,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Rokita mówi ,że Kwach ani jego ludzie nie wypuścil 28.07.04, 17:36 Lwa.W tokfm , rankiem w środę,28 07 04, w rozmowie z laską Janką P. A prze. myśli inaczej,a nawet, odwrotnie! Zobaczymy czyje będzie na wierzchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia.basia Co dokładnie Rokita pomwiedział: IP: *.localdomain / *.kim.pl 28.07.04, 20:58 Janina Paradowska: Do 23 sierpnia odłożono decyzję w sprawie zakończenia głosowania nad raportem komisji śledczej, czyli sprawa nie została zakończona, mimo że domagano się, żeby przed wakacjami zakończyć. Czy pana zdaniem ten raport został przegłosowany czy nie został przegłosowany? Mówimy o raporcie pana posła Ziobro. Jan Rokita: Tak, tak. Doszło rzeczywiście do jakichś już dziwnych zjawisk w polskim parlamentaryzmie, jeśli wybitny dziennikarz pyta mnie, czy coś zostało przegłosowane, czy nie zostało przegłosowane... Janina Paradowska: Ja mam wątpliwość. Jan Rokita: ...bo różni ludzie mają różne opinie na ten temat. Cała Polska widziała moment, kiedy przyciskaliśmy przyciski: zielone, czerwone, jak podnosiliśmy ręce i jak pokazał się wynik na tablicy świetlnej i był to wynik, który oznaczał większość bezwzględną, czyli taką większość, która pozwala w Sejmie przeprowadzić wszystko. To jest większość absolutna, od której już nie ma żadnego odwołania. A to, że decyzję Sejm podjął, nie ulega dla mnie najmniejszej wątpliwości. Uważam, że pan marszałek Oleksy popełnia bardzo duży błąd, nie ogłaszając uchwały w tej sprawie w Monitorze Polskim, bo to była uchwała Sejmu, pod pretekstami proceduralnymi. Dlatego, że nieogłoszenie tej uchwały, proszę zwrócić uwagę, tak naprawdę może być dziś interpretowane jak próba chronienia przed odpowiedzialnością "grupy trzymającej władzę", sprawców afery Rywina. Jeśli do tego się dokłada działalność Prokuratury Apelacyjnej, też chroniącej sprawców afery Rywina. Bogu dzięki nastąpiła zmiana postanowienia w trybie decyzji Prokuratury Krajowej. Jeśli dodać do tego nominację Lecha Nikolskiego, to można mieć podejrzenia, że ci ludzie mają bardzo możnych protektorów. Janina Paradowska. Panie pośle, tam jest kilka ekspertyz prawniczych, mówiących o tym, że to nie zostało do końca przegłosowane. A ja mam wątpliwości, dlatego, bo co innego mówił marszałek Oleksy, a co innego potem zdecydowano. Czy Pan odrzuca opinie prawników, konstytucjonalistów, pan jest prawnikiem. Czy to po prostu jest tak że sześć opinii, czy ileś, można wrzucić do kosza? Jan Rokita: Nie, tam jest sytuacja dokładnie taka, że pan marszałek ogłosił wyniki głosowania i sam z własnej winy nie zastosował formuły, którą powinien był zastosować z urzędu: "stwierdzam, że Sejm uchwalił" i tak dalej. I wtedy to oznacza zakończenie procedury. Tych słów marszałek nie powiedział i w związku z tym, jeśli są opinie, które powiadają, że procedura z formalnego punktu widzenia... Janina Paradowska: Wszystkie są takie. Jan Rokita: ...nie została zakończone, to tak jest właśnie z winy marszałka. To marszałek powinien wyjść na trybunę sejmową, powiedzieć te słowa, a następnie ogłosić uchwałę. Wtedy wszystko jest zarówno w zgodzie z prawem, jak i w zgodzi z opiniami. Janina Paradowska: A marszałek nie ogłasza, bo co innego ustaliliście na tym konwencie seniorów. Jan Rokita: Nie, nie, to zupełnie inaczej. Wczoraj na konwencie seniorów doszło do bardzo ostrego sporu między mną a marszałkiem Oleksym, ponieważ domagałem się od pana marszałka bardzo twardo tego, ażeby ogłosił tę uchwałę i dopełnił tych wszystkich procedur. A marszałek, jak to marszałek Oleksy, miał wczoraj bardzo dobry humor i twierdził, że miesiąc sprawa może poczekać, że jak poczeka to wszystko to 27 sierpnia, to się nic nie stanie. W każdym razie stoimy w tym miejscu, że w wyniku tego wczorajszego sporu, pan marszałek był łaskaw przynajmniej termin wyznaczyć, w którym sprawa zostanie zdecydowana i to ma być 27 sierpnia. Janina Paradowska: Czyli ja rozumiem, że po 27 sierpnia Platforma Obywatelska zacznie podpisywać wnioski o postawienie przed Trybunałem Stanu prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, byłego premiera Leszka Millera i ministra sprawiedliwości Grzegorza Kurczuka, bo to jest konsekwencja przyjęcia tego raportu. Jan Rokita: W moim przekonaniu w tej sprawie istnieje pewnego rodzaju kolejność rozsądna. Pani doskonale wie, że w tym raporcie są konkluzje, które są motywowane bardzo mocno, to są konkluzje dotyczące Jakubowskiej, Kwiatkowskiego Czarzastego, Millera. Janina Paradowska: To są sprawy karne, nie Trybunału. Jan Rokita: Trybunał Stanu to są też sprawy karne. Janina Paradowska: Tak, ale dla innych osób. Jak Rokita: I są wnioski, które są umotywowane słabiej, z punktu widzenia faktograficznego, to jest Nikolski na przykład. I są wnioski, które są umotywowano całkiem słabo, to jest wniosek dotyczący Aleksandra Kwaśniewskiego. W związku z tym zaczynanie tej kwestii od pana prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, jest postawieniem rzeczy z głowy na nogi. Mój Boże, nie z głowy na nogi, ale właśnie z nóg na głowę. Ponieważ Kwaśniewski różne winy ma, ma również winy w sprawie afery Rywina, bo się nie stawił na posiedzenie komisji i nie wyjaśnił tej sprawy, tylko chciał zaśpiewać i zatańczyć. Natomiast, na miły Bóg, Kwaśniewski nie jest sprawcą afery Rywina, więc... Janina Paradowska: Czyli kolejność będzie jaka? Najpierw wnioski do prokuratury? Jan Rokita: W moim przekonaniu pierwszą sprawą jest niezależny prokurator, który by zaczął w tej sprawie działać, nie tak, jak działa warszawska Prokuratura Apelacyjna, porządny akt oskarżenia do sądu. I dopiero wtedy, jak wpłynie porządny akt oskarżenia do sądu, można się zastanawiać nad tym, wobec kogo z oskarżonych należy zastosować równoległą odpowiedzialność przed Trybunałem Stanu. Wszelka odwrotna kolejność byłaby tak naprawdę niczym innym jak polityczną awanturą. Janina Paradowska: A pana zdaniem wobec kogo? Jak Rokita: To, co próbował Lepper zrobić. Lepper przysłał do mnie pismo "Kwaśniewski pod trybunał. Niech się pan pod tym podpisze." Odpisałem mu... Janina Paradowska: No to kto pod trybunał, panie pośle? Jan Rokita: Zobaczymy. W moim przekonaniu tak naprawdę jeśli ktoś w Polsce z powodu i afery Rywina, i nie tylko afery Rywina, bo i prawdopodobnie afery Orlenu, pracuje do tej pory, czy zapracował bardzo mocno na Trybunał Stanu, to były premier. I w moim przekonaniu jest bardzo prawdopodobne, że materiał do tego, ażeby przed Trybunałem Stanu byłego premiera postawić, jest bardzo silny. Tylko, że o tym, jak ostatecznie powinny wyglądać wnioski, jakie powinny być w nich argumenty i w stosunku do kogo są przekonujące a do kogo nie, decydować muszą wybitni prawnicy. Ja uważam, że Trybunał Stanu to nie jest polityczna awantura, tylko do tego trzeba mieć porządnie zrobiony akt oskarżenia. Każdy prokurator, jeśli zamierza wnosić jakiż akt oskarżenia, to najpierw musi sprawdzić, czy on zawiera wystarczające argumenty, wystarczające podstawy. I wtedy można dopiero go wnosić. Politycy powinni nauczyć się postępować podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Tym razem Rywin daje w łapę:) 31.07.04, 22:55 Wakacyjne śledztwo: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2206665.html Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Też bym się napił... :)) 31.07.04, 23:24 Och, ten Lew! Pieszczoch losu i prokuratury. Mógłby naszej komisji skrzyneczkę Jasia Wędrowniczka podesłać w Ciemno. Pozdrawiam Izabellę i cieszę się ,że komisja czujna jest. :)) Całuski Homo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Dał Bolesław S. "dupy" najdrożej na świecie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:39 Ciekawe za ile Adam M.dał słowo honoru? serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2210943.html Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus kto był wnioskodawcą "emerytury Sulikowej" 20.08.04, 11:08 Nawet taka prosta sprawa, jest krzywa jak świński ogon."Wypieprzyć" te ELYTY okrągłostołowe.To nasz patriotyczny obowiazek. :)) www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040805/kraj/kraj_a_12.html Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus decyzja Olejnika o wznowieniu śledztwa 20.08.04, 11:20 Idę o zakład ,że to skończy się Śmiercią polityczną Kwacha a publiczną Michnika.Zwyciestwo odnosą Ordynaccy.Włodzio zwyciezcą! Zgrozzzzzaa! www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040728/kraj/kraj_a_11.html Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi decyzja o odstąpieniu od Polityki i w ogóle ! 22.08.04, 00:58 Idę o zakład (o KośćKat,sp z o.o.), że wpiew upadnie autorytet, a później on sam - KośćKatol - mam na myśli, upadnie. A wraz z nim - pychą i innymi grzechami wypełnieni ~pokorni słudzy~ jego, jak o.Osioł vel HomoSobieTykus alias Maryjan z Gminy GDynia. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Czyżby poczatek końca Kwacha - nareszcie 23.08.04, 21:47 Lew z Orlenem, moim zdaniem, wykończą politycznie Kwacha i dotychczasową lewicę.A nowa, dzieki Bogu, nie ma już szans w Polsce.Tak myslę. " Warszawska Prokuratura Apelacyjna odwołała się w poniedziałek, tj.dzisiaj, od wyroku sądu okręgowego, który w kwietniu skazał Lwa Rywina na 2,5 roku więzienia i 100 tys. zł grzywny za usiłowanie oszustwa wobec koncernu medialnego Agora SA. Apelować mają też obrońcy producenta filmowego, zaskarżając cały wyrok. Jak poinformowała PAP naczelnik wydziału II do spraw przestępczości zorganizowanej Prokuratury Apelacyjnej Elżbieta Gielo, w apelacji skierowanej do warszawskiego Sądu Apelacyjnego prokuratura zaskarżyła zarówno wysokość kary, jak i przyjętą kwalifikację. "Prokuratura nie podziela stanowiska sądu, że czyn oskarżonego wyczerpuje znamiona usiłowania oszustwa. Nie godzi się też z wysokością orzeczonej kary, ponieważ waga sprawy i wysoki stopień społecznej szkodliwości czynu przemawiają za wymierzeniem surowszej kary" - wyjaśniła w nadesłanym PAP oświadczeniu. Tymczasem obrońca Rywina mec. Wojciech Tomczyk poinformował PAP, że jeszcze w poniedziałek zostanie nadana przesyłką poleconą apelacja obrony. "Zaskarżamy cały wyrok. Naszym zdaniem nie ma podstaw do uznania naszego klienta za winnego" - podkreślił. Dodał, że spodziewał się apelacji prokuratury. "Jest dla mnie zrozumiałe, że wyrok wydany niejednomyślnie, który nie uwzględnił propozycji prokuratury, jest przez nią zaskarżony" - powiedział Tomczyk. W poniedziałek mija termin składania przez strony apelacji w tej sprawie. Sąd skazując 26 kwietnia 2004 r. Rywina na karę 2,5 roku więzienia i 100 tys. zł grzywny, zmienił kwalifikację czynu z płatnej protekcji wobec Agory na usiłowanie oszustwa (za oszustwo grozi kara do 8 lat więzienia; za płatną protekcję - do 3). Uznał też, że w tej jednej z najgłośniejszych afer ostatnich lat Rywin działał sam. Prokuratura żądała dla Rywina 3 lat więzienia i 250 tys. zł grzywny za płatną protekcję wobec Agory. Obrona i sam oskarżony wnosili o uniewinnienie. Sąd przed wyrokiem uprzedzał, że może zmienić kwalifikację prawną czynu Rywina na oszustwo, prokuratura do końca broniła zarzutu płatnej protekcji. Wyrok zapadł niejednogłośnie - przewodniczący składu Marek Celej złożył zdanie odrębne, nie zgadzając się z wymiarem kary i zmianą kwalifikacji. Celej mówił, że nie miał wątpliwości co do winy Rywina, natomiast w swym zdaniu odrębnym chce dowieść, że Rywin winny był zarzuconej mu przez prokuraturę płatnej protekcji. Od wydania wyroku Rywin pozostaje na wolności - prokuratura nie wnosiła o aresztowanie go. Trafi do więzienia, jeśli wyrok utrzyma sąd wyższej instancji. W czerwcu sąd okręgowy uznał też, że po orzeczeniu wyroku "nie zachodzi już obawa, że Rywin będzie unikał wymiaru sprawiedliwości". W miejsce zakazu opuszczania kraju sąd podwyższył z 500 tys. do miliona zł kwotę poręczenia majątkowego na hipotece nieruchomości Rywina. Uznał to "za wystarczające dla prawidłowego toku postępowania". Prokuratura Apelacyjna w Warszawie była przeciwna wydaniu paszportu Rywinowi i odwołała się od tej decyzji sądu. Zażalenie zostało jednak oddalone. " Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Udał się numer Rokicie:) 21.09.04, 00:03 Postraszył wznowieniem prac komisji i Józek chce raport przyklepać: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2295569.html Odpowiedz Link Zgłoś
lvlarynat Ciekawe czy Homcio opublikuje na FK swój raport? 21.09.04, 00:16 Bo, że dla swych przełożonych jakiegoś poufnego gniota "o nastrojach na forum GW" spichcił - w to nie wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciekawe czy Homcio opublikuje na FK swój rap 21.09.04, 00:26 lvlarynat napisał: > Bo, że dla swych przełożonych jakiegoś poufnego gniota "o nastrojach na forum > GW" spichcił - w to nie wątpię... Nie wiem co pichcił, a czego nie. Wiem, że nie kopowiał posunięć prawdziwego prze. z prawdziwej kś i raportu autorskiego smażyć mu się nie chciało. Próbował innych zagnać do tej pracy:) A inni się wykpili i podpisali w większości pod raportem Rokity:) Pozdrawiam i witam w tych zakurzonych, zapomnianych progach. Właśnie robię przegląd prasy i foruma. Mam zaległości, bo witałam się z jesienią na połoninach. Odpowiedz Link Zgłoś
lvlarynat Re: Ciekawe czy Homcio opublikuje na FK swój rap 21.09.04, 00:54 iza.bella.iza napisała: > ...witałam się z jesienią na połoninach. Zazdroszczę... Też miałem takie plany, ale wyszło całkiem inaczej i nawet grzyby tej jesieni musiałem kupić na bazarku, jak mnie naszła ochota na befstyki z kurkami. Fajnie, że wróciłaś, moze i do Ciemnicy wróci nocny gwar i wesołość... Bo, tak ogólnie to na forum nudy i trochę rozpierduchy, ale też nudnej... Pozdr.:) M. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Do widzenia, do jutra... 21.09.04, 01:06 W takim razie do zobaczyska jutro w Ciemnicy. Dopiero wróciłam i muszę się trochę w domu rozgościć, rozpakować to i owo, odwinąć te buteleczki, które na plecach przytachałam;) Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Raport Ziobry przyjęty!!! 24.09.04, 13:40 PAP, IAR, r 24-09-2004, ostatnia aktualizacja 24-09-2004 13:13 Przeprowadzona 28 maja procedura głosowań nad raportem komisji śledczej badającej aferę Rywina została zakończona - zdecydował dziś Sejm Posłowie uznali tym samym, że ostatecznym raportem z prac komisji jest ten autorstwa Zbigniewa Ziobry (PiS), który w głosowaniu w Sejmie 28 maja uzyskał bezwzględną większość głosów. Wczoraj sejmowe komisje regulaminowa i spraw poselskich oraz ustawodawcza uznały, że ostatecznym raportem komisji śledczej badającej aferę Rywina jest raport przygotowany przez Anitę Błochowiak z SLD wraz z wnioskami mniejszości. Komisje sejmowe w ogóle nie ustosunkowały się do tego, że 28 maja w Sejmie przegłosowano jako ostateczny raport komisji śledczej badającej aferę Rywina, przygotwany przez posła PiS Zbigniewa Ziobrę. Stanowisko sejmowych komisji było zaskakujące, ponieważ marszałek Sejmu zwrócił się do nich, aby przedstawiły swoją uchwałę na temat ważności przegłosowania przez Sejm raportu posła Ziobry. Zdaniem Oleksego, należało wyjaśnić kwestie formalne - na przykład czy procedura głosowania została zakończona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat dobrotliwy To dla Homcia duża ulga, bo nie musi mózgować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:12 Teraz sobie zmieni nicka z homosovieticus na Aref (to taki płatny prowokator carskiej Ochrany) i może sie już na luzie oddawac umiłowanemu zajęciu, czyli wklejaniu na chybił-trafił tekstów swoich "jelitarnych awtorytetów", upierdliwym metkowaniem i przyszywaniem łatek oraz udawaniem mądrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: To dla Homcia duża ulga, bo nie musi mózgować IP: *.chello.pl 24.09.04, 21:49 Gość portalu: marynat dobrotliwy napisał(a): > Teraz sobie zmieni nicka z homosovieticus na Aref Chyba Azef? Widziałeś mój post pt. "mea culpa"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek A po co marynatowi raporcik homosia? IP: *.gdynia.mm.pl 25.09.04, 17:49 No, niech Pan powie Panie Marynacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Ze szczerego zainteresowania, proszę Homosia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 02:18 Bo np. po uważnym przestudiowaniu raportów opracowanych przez członków komisji sejmowej - nadal jest dla mnie niejasna rola Rywina w tej całej aferze... Czemu akurat on został spełniał rolę wysłannika i inkasenta GTW? Jeśli odrzucić hipotezę "samotnego naciągacza, który oszalał z chciwości" - trzeba znaleźć pod każdym względem przekonującą odpowiedź na pytania: "czemu Rywina wybrano do tej roli?" i "czemu on się zgodził ja odegrać, choć musiał sobie zdawać sprawę jak wiele ryzykuje?". Czy ktoś miał na niego aż takie "haki"?. Czy w jego życiorysie jest coć, co go czyni podatnym na manipulację? Przez krótki czas wydawało mi się, że w tym wątku właśnie Homoś naprowadza na pewien bardzo interesujący trop, pominięty przez panie i panów posłów z komisji sejmowej i byłem ciekaw co z tego wyjdzie, ale potem sprawa się rozmyła... (lub została rozmyta)... Bywa czasem, że sobie z różnych Twoich forumowych zagrywek, Homosiu, żartuję. Ale tym razem piszę całkiem serio. Tak samo jak kilkakrotnie serio stawiałem pod dyskusje hipotezę, że przy wykorzystaniu internetu można połączyć wiedzę i doswiadczenie wielu osób dla uzyskania ciekawszych rezultaty, niż mozna osiągnać pracujac nad jakimś zagadnieniem osobno i w pojedynkę. Warunek - wola współpracy zorientowanej na osiągnięcie celu musi być silniejsza niż rywalizacja i skłonność do mobbingowania pozostałych uczestników zespołowego przedsiewzięcia. A juz zwłaszcza "prze" powinien wziąć na siebie sumowanie wiedzy wnoszonej przez poszczególne osoby oraz wyławianie i porządkowanie interesujacych pomysłów. Powinien też zachęcać i pozytywnie motywować współpracowników, a napewno, w żadnym wypadku nie powinien działać destrukcyjnie. Bez urazy, Homoś, po prostu warto się spokojnie zastanowić, czemu w tym przypadku przedsiewzięcie nie zostało zwieńczone końcowym opracowniem, choćby w formie zwiezłego podsumowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Ze szczerego zainteresowania, proszę Homosia. IP: *.gdynia.mm.pl 26.09.04, 07:32 Madremu dość dwie słowie.W różnych miejscach podano sugestie na zagadnienia interesujace marynata. Brak rozumu u Prze.jest wystarczającym powodem braku zwiezłego podsumowania. Takie wytłumaczenie tego , niezmiernie dokuczliwego faktu , suponuje ,że jest prawdziwe, Dziadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Skoro tak twierdzisz, to zapewne wiesz co mówisz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 11:44 ...no bo w końcu - kto ma to wiedzieć? Ja np. wiem ile w Twoich słowach o "braku rozumu" szczerej samokrytyki a ile kokieterii w oczekiwaniu na chóralne: "ależ skąd, no nie, jak możesz tak deprecjonować swoj geniusz?". Ale, tak czy owak, zawsze mi żal, kiedy zauwazam, że znów grupa inteligentnych osób została wpuszczona w maliny i po wykonaniu kupy dobrej, nikomu do niczego nie przydatnej roboty - wykolegowana przez jakiegoś Prze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Zawiść to najgłupsza z przywar a pycha najgorszą IP: *.gdynia.mm.pl 26.09.04, 17:58 Czy jesteś upoważniony do przemawiania w imieniu " grupy inteligentnych osób" czy też uzurpujesz sobie takie prawo? Osoby biorące udział w śledztwie forumowym nie dały nigdy Prze. odczuć ,że czują się wykolegowane, a mnie nigdy nie przyszło do głowy żeby kogokolwiek wykolegowywać. Skąd więc u Ciebie takie myśli się biorą.Co się z Tobą dzieje marynacie? Czy zdajesz sobie sprawę,że rozum i poczucie humoru tracisz? "Kupa dobrej roboty " jest dla wszystkich dostępna i każdy może podsumowanie wysmażyć. Ty również.Dla siebie, dla Dziadka i dla wszystkich. ps Jak wróci Prze. to wszystko mu opowiem Gość portalu: marynat napisał(a): > ...no bo w końcu - kto ma to wiedzieć? > Ja np. wiem ile w Twoich słowach o "braku rozumu" szczerej samokrytyki a ile > kokieterii w oczekiwaniu na chóralne: "ależ skąd, no nie, jak możesz tak > deprecjonować swoj geniusz?". Ale, tak czy owak, zawsze mi żal, kiedy zauwazam, > > że znów grupa inteligentnych osób została wpuszczona w maliny i po wykonaniu > kupy dobrej, nikomu do niczego nie przydatnej roboty - wykolegowana przez > jakiegoś Prze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Każdy , jak dawniej, raporty różniste pisać może IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 19:01 Po wysłuchaniu wykładu, świeżoupieczonego profesora nadzwyczajnego, o dobrodziejstwach tańca i śpiewu, moja wiedza o zakamarkach marynowanej duszy i rodowodzie Lwa wzbogaciła się niebywale.Pozwala mi to , pomimo gderań Dziadka , z podniesioną głową patrzeć prosto w oczy wszystkim forumowym śledczym. Przypominam, że do zakończenia zmagań o prawdę w Rywingate droga jeszcze daleka i obfitująca w niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Każdy , jak dawniej, raporty różniste pisać może 05.10.04, 12:13 Gość portalu: Prze. napisał(a): > Po wysłuchaniu wykładu, świeżoupieczonego profesora nadzwyczajnego, o > dobrodziejstwach tańca i śpiewu, moja wiedza o zakamarkach marynowanej duszy i > > rodowodzie Lwa wzbogaciła się niebywale.Pozwala mi to , pomimo gderań Dziadka , > > z podniesioną głową patrzeć prosto w oczy wszystkim forumowym śledczym. > Przypominam, że do zakończenia zmagań o prawdę w Rywingate droga jeszcze daleka > > i obfitująca w niespodzianki. Dodam jeszcze, że dyskusje z marynatem to prawdziwa przyjemność i pożytek wielki. Człek dowiedzieć się może wielu ciekawych rzeczy o sobie.Antoni Kępiński mógły długie lata terminować u marynata. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus A jednak coraz bardziej prawdopodobne 14.10.04, 15:03 Re: Miller, ofiara spisku Autor: Gość: Prze. IP: *.gdynia.mm.pl Data: 18.05.2004 14:19 Gość portalu: Prze. napisał(a): > A skąd Lew "wyszedł"? > Zakładam cały czas, że z Pałacu Dużego.I taka układanka,bez większego > uszczerbku logicznego się pieknie komponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Michnik traci stanowisko Naczelnego 14.10.04, 16:03 Pod pretekstem choroby, Adam Michnik odchodzi z Gazety,wiaże się to najprawdopodobniej z kłopotami Kwacha (kulczyk)z Orlenem i Ałganowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyajciel on doradzal Galganowowi, przeciez zna srodowisko IP: *.cable.mindspring.com 08.12.04, 23:47 a poaz tym ma dobre konatkty ze wszyskimi Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Kwacha koniec żałosny 19.10.04, 06:55 Po odejsciu z prezydentury Kwach w zapomnieniu dokończy politycznego żywota. Razem z Nim padnie SLD.Lew Rywin zostanie zrehabilitowany, a Adam Michnik oskarżony o działanie na szkodę Polsli. Tak mi z fusów wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus dlaczego nie będzie procesu Michnik -Rywin 25.10.04, 08:14 dowiedziałem się z radia ,że nie będzie tego procesu, z którym wiazałem nadzieję na ostateczne wyjaśnienie Rywingate. Może ktoś z forumowiczów wie wiecek .Proszę o jakieś newsy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus zdążyłem wszystkich poobrażać i stąd milczenie :(( 25.10.04, 11:27 Kwachowi i Jaruzelskiemu wybaczyliscie, a mnie nie możecie? "Nikt nic nie wie" o tym majacym się odbyć procesie" Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Takie powody odroczenia procesu podała GW 25.10.04, 18:05 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2355431.html Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus czy to możliwe, że Rywingate "zrodziła" Orlengate? 08.11.04, 21:26 W lutym 2002 nie ma jeszcze "szorstkiej przyjazni". Pracują wszyscy razem nad skomlikowanymi problemami prywatyzacji.Wypuszczony z dużego pałacu Lew spotyka się z niezrozumiałą dla "politycznego kapitalizmu" reakcją Michnika.Przerywa to, cienką czerwoną nić zaufania, a wkrótce zrywa zupełnie współpracę obu liderów.A potem jak w bajce leci Wiesiek potem Leszek, a Bracia pytają sie gdzie towar za ,który zapłacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. doszły mnie słuchy,że Michnika w szpitalu odwiedzł IP: *.gdynia.mm.pl 18.11.04, 14:54 Lew. Czy może ktoś potwierdzić tę informację? Może poprzez jakiś znajomych z Instytutu? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: doszły mnie słuchy,że Michnika w szpitalu odw 27.11.04, 23:55 o! w tym wątku mozna jeszcze coś napisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Nasz Dziennik o konsekwencjach raportu Ziobry IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.04, 17:58 Raport posła Ziobry w sprawie afery Rywina Nowelizacja ustawy o radiofonii i telewizji, od której zaczęła się afera Rywina - Millera - Michnika, miała umożliwić osiągnięcie przez SLD skrywanych celów. Było nimi ugruntowanie wpływów lewicy w mediach publicznych poprzez wzmocnienie roli Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji oraz telewizji publicznej, rozciągnięcie wpływów SLD na media publiczne, a zwłaszcza na Agorę i nowy Polsat - w celu kreowania przychylnego wizerunku SLD. Dziś w Raporcie posła Zbigniewa Ziobry: - ślady prowadzą też do Agory, - kto chciał sprywatyzować media publiczne w Polsce, a zwłaszcza TVP. Jutro: - jak "grupa trzymająca władzę", czyli Leszek Miller, Aleksandra Jakubowska, Lech Nikolski, Włodzimierz Czarzasty i Robert Kwiatkowski, próbowała ukryć swoją rolę w propozycji korupcyjnej, - Polsat dla Agory, prezesura dla Rywina - jak SLD chciał kupić dla siebie przychylność mediów." całość: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20041207&id=my71.txt Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Nasz Dziennik o konsekwencjach raportu Ziobry cd 08.12.04, 23:04 Raport posła Ziobry w sprawie afery Rywina "Składając w imieniu "grupy trzymającej władzę" propozycję korupcyjną, Rywin był pewien swojej bezkarności. Komisja śledcza po raz pierwszy w takiej skali ujawniła, że państwo jest zawłaszczone przez jedno ugrupowanie polityczne - SLD. Dziś w Raporcie: - Jak "grupa trzymająca władzę", czyli Leszek Miller, Aleksandra Jakubowska, Lech Nikolski, Włodzimierz Czarzasty i Robert Kwiatkowski, próbowała ukryć swoją rolę w propozycji korupcyjnej Rywina - Szantaż Millera wobec koalicjanta z PSL - Polsat dla Agory, prezesura dla Rywina - jak SLD chciał kupić sobie przychylność mediów Jutro: - O znajomości Aleksandra Kwaśniewskiego z Lwem Rywinem - Dlaczego prezydent ukrył ważny dla sprawy dokument" całość: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20041208&id=my21.txt Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Nasz Dziennik o konsekwencjach raportu Ziobry cd1 09.12.04, 20:32 Raport posła Ziobry w sprawie afery Rywina Raport posła Zbigniewa Ziobry przyjmuje, że mocodawcą Rywina była "grupa trzymająca władzę", do której należeli: premier Leszek Miller, Aleksandra Jakubowska, Robert Kwiatkowski, Lech Nikolski i Włodzimierz Czarzasty. Ale to nie wszystko. Sprawozdanie podkreśla, że polityczną odpowiedzialność przed Trybunałem Stanu za brak reakcji na korupcyjną propozycję Rywina powinni ponieść: prezydent Kwaśniewski, były premier Miller, były minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk i szef Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego Andrzej Barcikowski. Z tej czwórki odmówił stawienia się przed sejmową komisją tylko prezydent Kwaśniewski, który publicznie drwił, że może przed komisją nawet zatańczyć i zaśpiewać. Dziś w Raporcie: - o znajomości Aleksandra Kwaśniewskiego z Lwem Rywinem - dlaczego prezydent ukrył ważny dla sprawy dokument. Jutro: - czy Leszek Miller wysłał Rywina do Agory? - były premier zataił informację o przestępstwie płatnej protekcji. Trybunał Stanu dla Kwaśniewskiego Aleksander Kwaśniewski w okresie od 30 lipca do 26 grudnia 2002 r., mając w tym czasie wiarygodne informacje o popełnieniu ściganego z urzędu przestępstwa, które można było kwalifikować bądź z art. 228 kk, bądź co najmniej z art. 230 kk, w związku z art. 286 § 1 kk, w związku z art. 294 § 1, w związku z art. 13 § 1 kk, polegającego na zażądaniu od Agory korzyści majątkowej i osobistej (politycznej) w zamian za uzyskanie korzystnych dla tego podmiotu zapisów dekoncentracyjnych w nowelizowanej ustawie o radiofonii i telewizji, nie zawiadomił o tym organów powołanych do ścigania przestępstw, przez co, jako funkcjonariusz publiczny, nie dopełnił obowiązków ciążących na nim z racji zajmowanego urzędu Prezydenta RP, co stanowi przestępstwo z art. 231 § 1 kk. Ponadto należy rozważyć, czy: Aleksander Kwaśniewski w okresie od 1 stycznia 2003 do marca 2003, wiedząc, że toczą się postępowania w prokuraturze i przed Komisją Śledczą w sprawie propozycji korupcyjnej złożonej przez Lwa Rywina, w związku z pracami nad ustawą o RTV, będąc funkcjonariuszem publicznym, ukrywał dokument, którym nie miał prawa wyłącznie rozporządzać, a który miał istotne znaczenie dla oceny prawnej zdarzenia, nie udostępniając go niezwłocznie organom ścigania i Komisji Śledczej, co stanowiłoby przestępstwo z art. 276 kk. całość; www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20041209&id=my11.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Nasz Dziennik o konsekwencjach raportu Ziobry cd2 IP: *.gdynia.mm.pl 10.12.04, 15:20 Dziś w Raporcie: - Leszek Miller i misja Rywina w Agorze - były premier musi ponieść odpowiedzialność za udział w grze korupcyjnej. W środę, 15 grudnia: - Trybunał Stanu dla Andrzeja Barcikowskiego i Grzegorza Kurczuka: wiedzieli o przestępstwie popełnionym przez Rywina, ale zataili je. Oto, jak SLD rozumie wolność mediów. Poseł Ziobro w raporcie stwierdził, że premier Miller od początku aktywnie uczestniczył w pracach nad ustawą o RTV oraz brał udział w negocjacjach dotyczących interesów jednego tylko koncernu medialnego - Agory. Miller i jego współpracownicy na prywatnych spotkaniach z Adamem Michnikiem i Wandą Rapaczyńską konsultowali zapisy ustawy. Tak umacniał się istniejący od dawna nieformalny sojusz medialny SLD i Agory, czyli dawnych towarzyszy z PZPR. Transakcja z Rywinem miała podnieść ten związek na wyższy szczebel - polityczny. cd; www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20041210&id=my11.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Nasz Dziennik o konsekwencjach raportu Ziobry cd 3 IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.04, 14:59 Dziś w Raporcie: - Dlaczego Andrzej Barcikowski i Grzegorz Kurczuk zataili informacje o przestępstwie popełnionym przez Rywina? Na tym kończymy druk wybranych fragmentów Raportu posła Zbigniewa Ziobry w sprawie Rywingate. Całość sprawozdania dostępna jest na stronie internetowej www.pis.org.pl. W jakim państwie żyjemy? Afera Rywina - Michnika - Millera nie pozostawia cienia wątpliwości. III RP - "dziecko" układu Okrągłego Stołu, czyli wielkiej mistyfikacji służb specjalnych PRL, polegającej na porozumieniu sił komunistycznych z laicką lewicą - stoi korupcją i nierządem. To wtedy, w 1989 r., zapoczątkowane zostało rozgrabianie i zawłaszczanie Polski przez mafijne struktury towarzyszy z PZPR, ulokowanych w czasie tzw. transformacji w SLD, Unii Wolności, PO. Badanie sprawy Rywina uchyliło rąbka tajemnicy, pokazując biznesowo-towarzyskie powiązania ludzi z układu rządzącego i bezwład organów państwa powołanych do stania na straży praworządności. Pokazują to dobrze dalsze losy bohaterów Rywingate: poza wysłannikiem "grupy trzymającej władzę" nikt nie został do tej pory pociągnięty do odpowiedzialności, nikt nie stanął przed Trybunałem Stanu. całość: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20041215&id=my11.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Jutro wyrok sądu apelacyjnego IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.04, 20:32 Rywin pomógł w przestępstwie, ale komu? Lew Rywin przed budynkiem sądu. Fot. Sławomir Kamiński / AG SERWISY ¤ Afera Rywina Agnieszka Kublik, Bogdan Wróblewski 23-11-2004, ostatnia aktualizacja 23-11- 2004 19:54 Apelacja Lwa Rywina. Sąd apelacyjny nie widzi w Lwie Rywinie solisty-oszusta jak w kwietniu tego roku sąd okręgowy. Uważa raczej, że pomógł on w przestępstwie płatnej protekcji. Czy w wyroku dowiemy się, komu pomógł? Wtorkowa rozprawa apelacyjna w reprezentacyjnej sali, gdzie ogłaszana jest ważność wyboru prezydenta, trwała tylko 55 minut. Na wniosek obrony rozprawę przerwano do 8 grudnia. Adwokaci chcą przygotować nową linię obrony. - Na mój rozum sąd apelacyjny idzie w dobrym kierunku - komentuje prof. Zbigniew Hołda, karnista z Uniwersytetu Jagiellońskiego. - Cieszę się, bo sąd chce odstąpić od koncepcji, że Rywin działał sam - mówi wicemarszałek Sejmu Tomasz Nałęcz, szef komisji śledczej, która badała aferę Rywina. całość: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42985,2408020.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Rapaczyńska pozbyła się Michnika i Niemczyckiego IP: *.gdynia.mm.pl 08.12.04, 21:51 stwierdził Rywin w sadzie .!0-tego wyrok.Poczekamy i zobaczymy. A oto fragment z "Onetu": "Prok. Leszek Woźniak podtrzymał wniosek o zwrot sprawy do I instancji. Podkreślił, że skazując Rywina sąd błędnie przypisał mu próbę oszustwa wobec Agory. Prokurator uważa, że Rywin nie działał jako niczyj pomocnik, lecz był sprawcą płatnej protekcji. Skrytykował wywód sądu I instancji co do "grupy trzymającej władzę". Oświadczył, że w uzasadnieniu wyroku sąd sam sobie przeczy w tej sprawie, raz uznając, że "nie ma dowodu" na istnienie takiej grupy, a raz stwierdzając, że ona nie istniała. Prokurator ocenił zarazem, że sąd słusznie uznał za wiarygodne zeznania Michnika i Rapaczyńskiej, a nie Rywina. Sam Rywin oświadczył, że "głęboko nie zgadza się z twierdzeniami prokuratury". "Sprawca afery tryumfuje" - dodał, mówiąc, że sprawcą tym jest Rapaczyńska, która "pozbyła się już Michnika i Niemczyckiego". Helena Łuczywo i Piotr Pacewicz - zastępcy redaktora naczelnego "GW" oświadczyli, że "kłamstwa Rywina wyjęły nam już z życia ze dwa lata. A jednak to ostatnie nawet nas zaskoczyło". "Oczywiście Wanda Rapaczyńska jest sprawcą afery, bo ujawniła, że Rywin do niej przyszedł i odesłała całą sprawę do Michnika. Ale nie jest sprawcą choroby Adama Michnika, naczelny »Gazety« zachorował na gruźlicę i będzie się kurował jeszcze kilka tygodni. Nie pozbyła się też Piotra Niemczyckiego, wydawcy »Gazety«, a wcześniej podziemnego »Tygodnika Mazowsze«, którego namówiliśmy na porządny urlop - pierwszy od 1984 r. Wolelibyśmy, żeby Rywin, zamiast opowiadać kolejne bzdury, wyjaśnił wreszcie, kto go do nas wysłał" - napisali oboje w oświadczeniu zamieszczonym w środę na portalu "GW". cd; info.onet.pl/1021283,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kronikarz zaczac od listy afer i osob bioracych udzial IP: *.cable.mindspring.com 08.12.04, 23:42 a potem popracowac nad zwiazkami miedzy osobami, firmami i okaze sie ze ta czerwona swiniarnia niczym innym sie nie zajmuje tylko dojeniem pieniedzy a geby maja pelne demagogicznych frazesow, ze panstwo demoktayczne, ze sady nic nie udowodnily i ze to tak dawno ze na pewno nikt nie pamieta wiec w domysle nieszkodliwe, albo sie przedawnilo, albo sluzby odpowiednie sfalszowaly, oj siano z butow wylazi temu towarzystwu etatowych towarzyszow, ale oni nigdy niczego innego nie robili w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Wyrok sądu apelacyjnego: "Lew pośrednikiem" IP: *.gdynia.mm.pl 10.12.04, 15:30 Kraj PAP/IAR, MFi /2004-12-10 12:59:00 Sąd: Rywin był pośrednikiem "grupy trzymającej władzę" Sąd Apelacyjny nie ma wątpliwości, że Lew Rywin nie działał sam: był pośrednikiem grupy, która powołując się na swe wpływy, przekazała przez niego korupcyjną propozycję Agorze - uzasadniał wyrok sędzia Grzegorz Salamon. Takie jest uzasadnienie przyjęcia przez SA, że Rywin jest winny pomocnictwa w płatnej protekcji. Sąd uznał, że to nie sam Rywin zdecydował się pójść do Agory i to nie on był autorem propozycji - złożył ją jedynie w imieniu grupy, która miała swoje wpływy. "Był jedynie pasem transmisyjnym między płatnymi protektorami, a firmą (Agorą - PAP), na rzecz której miało dojść do tej protekcji" - mówił sędzia. Co do samej grupy, którą Rywin nazywał "grupą trzymającą władzę", sąd powiedział, że osoby te "niestety, nie zostały ustalone", a "takie osoby bardzo często chcą stać w cieniu, być na drugim planie i dlatego działają przez pośredników". Sąd Apelacyjny w Warszawie złagodził do dwóch lat więzienia wyrok na Lwa Rywina, zmieniając kwalifikację prawną jego czynu z usiłowania oszustwa na szkodę Agory na pomocnictwo w płatnej protekcji. Sąd zdecydował także, ze Rywin ma zapłacić 100 tys. zł grzywny. Uzasadniając wyrok sędzia Grzegorz Salamon wyjaśnił, że w lipcu 2002 r., gdy Rywin przyszedł do Agory, za płatną protekcję groziła kara do 3 lat więzienia - Rywin odpowiadał tymczasem za udzielenie pomocy do płatnej protekcji, do której zresztą ostatecznie nie doszło. Sędzia przyznał zarazem, że przestępstwo, którego dopuścił się Rywin należy do szkodliwych społecznie, bowiem dotyczy sfery ważnej dla demokratycznego państwa - stanowienia prawa. W procesie Lwa Rywina były uchybienia, ale nie takie, by Sąd Apelacyjny musiał uchylać wyrok I instancji - uznał Sąd Apelacyjny. Wyrok jest prawomocny. Rywin przyjął go ze spokojem. "Nie czuję się przestępcą" - powiedział. Nie odpowiedział natomiast na pytanie dziennikarzy, kto go wysłał do Agory. Oświadczył po wyroku, że został już uznany za winnego przed rozpoczęciem procesu. Analogię do swojej sytuacji widzi on w aferze PKN Orlen, gdzie do premiera przychodzi Jan Kulczyk (tak samo jak, zdaniem Rywina, do premiera przychodziła Wanda Rapaczyńska oraz Adam Michnik). Obrońca Lwa Rywina mecenas Wojciech Tomczyk zapowiedział kasację do Sądu Najwyższego od wyroku Sądu Apelacyjnego w Warszawie, skazującego jego klienta na 2 lata więzienia za pomocnictwo w płatnej protekcji wobec Agory. Po wyroku Tomczyk powiedział dziennikarzom, że SA zmienił ustalenia faktyczne sądu I instancji, do czego - według adwokata - nie miał prawa. Dodał, że kasacji będzie towarzyszył wniosek o wstrzymanie wysłania Rywina do więzienia przed rozstrzygnięciem Sądu Najwyższego. Prokurator Leszek Woźniak nie udzielił wypowiedzi dla prasy. Zastępca prokuratora generalnego Kazimierz Olejnik powiedział, że jest to wyrok bardzo znaczący, bo sąd uznał, że były osoby, którym Rywin pomagał. Olejnik powiedział, że dopóki dokładnie nie pozna uzasadnienia decyzji Sądu Apelacyjnego - nie chce komentować co wynika dla prokuratury z dzisiejszego orzeczenia sadu. 27 grudnia 2002 r. "GW" ujawniła, że Rywin domagał się w lipcu 2002 r. 17,5 mln dolarów od wydawcy tego dziennika - Agory SA. W zamian miał oferować przeprowadzenie korzystnych dla spółki zmian w projekcie nowelizacji ustawy o rtv. W nagraniu rozmowy z Rywinem, jakiego potajemnie dokonał Michnik, Rywin mówił, że jest pośrednikiem "grupy ludzi, która trzyma w ręku władzę". Pieniądze miały być spożytkowane m.in. na potrzeby SLD; "GW" miała zaprzestać krytykowania premiera, a Rywin - zostać szefem Polsatu, który Agora chciała kupić. Ówczesny premier Leszek Miller utrzymywał, że nie zlecał nigdy Rywinowi pośrednictwa w żadnej sprawie. Aferą Rywina od stycznia 2003 r. do kwietnia 2004 r. zajmowała się sejmowa komisja śledcza. W efekcie jej prac Sejm przyjął wniosek mniejszości autorstwa posła PiS Zbigniewa Ziobry do sprawozdania tej komisji. Raport Ziobry zawiera konkluzję, że Rywina do Agory wysłała grupa, w skład której wchodził Miller, była wiceminister kultury Aleksandra Jakubowska, były szef gabinetu politycznego Millera Lech Nikolski, były prezes TVP Robert Kwiatkowski i sekretarz KRRiT Włodzimierz Czarzasty. info.onet.pl/1022219,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyrok sądu apelacyjnego: "Lew pośrednikiem" 10.12.04, 23:46 Widział Prze. rozmowę rokity z Pochanke na TVN? Miodzio:) Srece rośnie nareszcie - zapraszam do ciemnicy na oblewanie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Wyrok sądu apelacyjnego: "Lew pośrednikiem" 10.12.04, 23:53 Żałuję, że nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyrok sądu apelacyjnego: "Lew pośrednikiem" 10.12.04, 23:56 homosovieticus napisał: > > > Żałuję, że nie widziałem. Gadali sobie jak my tu w komisji:))) Rokicie nie schodził uśmiech z twarzy a Pochane jeździła po GTW jak po łysej kobyle! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Wyrok sądu apelacyjnego: "Lew pośrednikiem" 10.12.04, 23:59 A nazwiska padały.Te z raportu Ziobry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Kwach nie komentuje w żaden sposób wyroku IP: *.gdynia.mm.pl 10.12.04, 16:12 "Z zasady wyroków niezawisłych sądów nie komentuję. Uważam, że tego wymaga ode mnie urząd który pełnię" - powiedział prezydent na piątkowej konferencji prasowej. "Nie będę w żaden sposób tego werdyktu komentował" - podkreślił Kwaśniewski. info.onet.pl/1022246,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Kwach nie komentuje w żaden sposób wyroku 10.12.04, 23:48 Gość portalu: Prze. napisał(a): > "Z zasady wyroków niezawisłych sądów nie komentuję. Uważam, że tego wymaga ode > mnie urząd który pełnię" - powiedział prezydent na piątkowej konferencji > prasowej. > > "Nie będę w żaden sposób tego werdyktu komentował" - podkreślił Kwaśniewski. > > info.onet.pl/1022246,11,item.html Czy był równie wstrzemięźliwy jak zapadł wyrok sądu pierwszej instancji? Może ktos przypomnieć jak było? Ja pamiętam doskonale, że Miller się wtedy strasznie uradował. Ciekawe czy mu dzisiaj do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś