Dodaj do ulubionych

Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tańczył

IP: *.clean4all.com 12.11.03, 12:31
Czy to możliwe, że Bagażnik już śpiewał i tańczył prze komisją, a myśmy to
przegapili???

www.wprost.pl/ar/?O=52107&C=57
Obserwuj wątek
    • Gość: józefka Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 12:38
      Bardzo twarzowy strój, to pewnie Ewa Minge Majestatowi dobrała.
      Podoba mi sie również zadowolona mina Przewodniczącego. Widac, że lubi ludowe
      przyśpiewki.
      • Gość: Ayran Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:50
        To strój pożyczony od Lecha Nikolskiego, którego żona jest - jak wiadomo -
        etnografem. Renata Beger faktycznie nie ceni umiejętności artystycznych
        Majestatu, bo wyszła.

Ay.

• gini Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 12.11.03, 12:39
      Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a):

> Czy to możliwe, że Bagażnik już śpiewał i tańczył prze komisją, a myśmy to
      > przegapili???
      >
      >
      > www.wprost.pl/ar/?O=52107&C=57

Tak mi sie spodobalo, ze puscilam na FA niech sie ludzie posmieja tak jak ja.
      A usmialam sie do lez.
      Dzieki pielegniarzu
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 12.11.03, 18:09
      ja bym powiedział ze zignorowane..prawa goleń już raz tańcowała na cmentarzu w
      Charkowie...
    • Gość: Iza Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.chello.pl 13.11.03, 01:09

> Czy to możliwe, że Bagażnik już śpiewał i tańczył prze komisją, a myśmy to
      > przegapili???
      >
      >
      > www.wprost.pl/ar/?O=52107&C=57

Ten miły obrazek zainspirował mnie do przeróbki popularnej pieśni biesiadnej.
      Nietstety wena w listopadzie staracza na jedną zwrotkę.

W sejmowej izbie tańczę sam
      Przed posłów długim stołem.
      Oczyma wodzę tu i tam
      I ruszam się z mozołem.
      Ja nie dbam o czerwony nos
      I o to, że wciąż tyję!
      Ja biorę sprawy w ręce swe
      I śpiewam, i tańczę, i piję!

DO DNA!!!
      • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 07:56
        : )) Dzięki Pielęgniarzu.
        Fantastyczny strój. To chyba styl białogardzko-charkowski.
        Ja również znalazłem swój ulubiony kadr.
        www.wprost.pl/ar/?O=48771&C=57
        Szkoda,że to zdjęcie zostało zrobione w pomieszczeniu. Myślałem o innej
        scenerii. W odpowiednim nastroju :)

"I nie wiem, jak się stało, w którym oka mgnieniu,
        Żeś dotknęła mi wargą spoconego czoła,
        Porwałem twoje dłonie - oddałaś w skupieniu,
        A chruśniak malinowy trwał wciąż dookoła."
        • Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.clean4all.com 13.11.03, 11:09
          lupus.lupus napisał:

>www.wprost.pl/ar/?O=48771&C=57
          >Szkoda,że to zdjęcie zostało zrobione w pomieszczeniu. Myślałem o innej
          >scenerii. W odpowiednim nastroju :)

Ojej! Żeby tylko Leszek nie zechciał wykończyć Włodka za tego typu zagrywki.
          Oni tam przecież wszyscy łakną Oleńki.
          • Gość: SLD-UPek Uwżam że Włodek jest niemniej ordynacki od Olka. IP: 195.205.230.* 13.11.03, 11:19
            Choć posiada legitymację z nieco większym numerem.
          • basia.basia Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 11:27

> lupus.lupus napisał:
            >
            > >www.wprost.pl/ar/?O=48771&C=57
            > >Szkoda,że to zdjęcie zostało zrobione w pomieszczeniu. Myślałem o innej
            > >scenerii. W odpowiednim nastroju :)
            >
            >
            > Ojej! Żeby tylko Leszek nie zechciał wykończyć Włodka za tego typu zagrywki.
            > Oni tam przecież wszyscy łakną Oleńki.

Wczoraj przeczytałam w stenogramie pierwszego przesłuchania Millera, że (jak
            Kwiatkowskiego odsyłał do Olki w sprawie jego pretensji do niekorzystnych dla
            tvp zapisów w autopoprawce ) zapewnił Kwiatkowskiego, że może liczyć na ucztę
            intelektualną oraz przyjemność czysto estetyczną!

A jakie Wy macie wrażenia panowie jak patrzycie na zdjęcie Olki z Włodkiem?
            • Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.clean4all.com 13.11.03, 11:36
              basia.basia napisała:

>zapewnił Kwiatkowskiego, że może liczyć na ucztę
              >intelektualną oraz przyjemność czysto estetyczną!

Ciekawe na co mogą liczyć kobiety przy spotakiu z Millerem. Ucztę
              intelektualną? Przyjemność czysto estetyczną?
              :)

>A jakie Wy macie wrażenia panowie jak patrzycie na zdjęcie Olki z Włodkiem?

Szczerze mówiąc, to w pierwszej chwili pomyślałem, że to rodzeństwo. Poważnie.
              Ale to chyba niemożliwe, bo Włodek raz w tv mówił, że posiadanie wspólnych
              dzieci z Olką byłoby interesujące.

• basia.basia Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 11:40

> basia.basia napisała:
                >
                > >zapewnił Kwiatkowskiego, że może liczyć na ucztę
                > >intelektualną oraz przyjemność czysto estetyczną!
                >
                > Ciekawe na co mogą liczyć kobiety przy spotakiu z Millerem. Ucztę
                > intelektualną? Przyjemność czysto estetyczną?
                > :)

Zapytaj Olkę - ona wie:)

>
                > >A jakie Wy macie wrażenia panowie jak patrzycie na zdjęcie Olki z Włodkiem?
                >
                > Szczerze mówiąc, to w pierwszej chwili pomyślałem, że to rodzeństwo.
                Poważnie.
                > Ale to chyba niemożliwe, bo Włodek raz w tv mówił, że posiadanie wspólnych
                > dzieci z Olką byłoby interesujące.
                >

Brrrrrrrr
                • Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.clean4all.com 13.11.03, 11:56
                  basia.basia napisała:

>Zapytaj Olkę - ona wie:)

No właśnie dlatego chciałem zasięgnąć w tej sprawie opinii kobiet na tutejszym
                  forum. Bo co do kwestii intelektu Millera to sprawa jest dość jasna, ale te
                  wrażenia czysto estetyczne mnie ciekawią :)

A sama Olka to pewnie powiedziałaby, że to dla niej uczta estetyczna i czyste
                  wrażenie intelektualne.
                  • kataryna.kataryna Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 12:09

> basia.basia napisała:
                    >
                    >
                    > >Zapytaj Olkę - ona wie:)
                    >
                    > No właśnie dlatego chciałem zasięgnąć w tej sprawie opinii kobiet na
                    tutejszym
                    > forum. Bo co do kwestii intelektu Millera to sprawa jest dość jasna, ale te
                    > wrażenia czysto estetyczne mnie ciekawią :)

Nawet ja, z moim spaczonym gustem, niczego estetycznego się w Leszku dopatrzyć
                    nie mogę. Być może dlatego, że całkowicie brak mu tego co mężczyznę czyni
                    atrakcyjnym, czyli charakteru.

> A sama Olka to pewnie powiedziałaby, że to dla niej uczta estetyczna i czyste
                    > wrażenie intelektualne.
                    • Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.clean4all.com 13.11.03, 12:26
                      kataryna.kataryna napisała:

>Nawet ja, z moim spaczonym gustem, niczego estetycznego się w Leszku dopatrzyć
                      >nie mogę.

Gusta są różne i w tym rzecz, żeby choć jedna się znalazła, która może
                      dopatrzyć się tego w Leszku (oprócz Olki oczywiście).

>Być może dlatego, że całkowicie brak mu tego co mężczyznę czyni
                      >atrakcyjnym, czyli charakteru.

Ciekawe co by Miller na to odpowiedział? Pewnie coś w stylu:
                      -Mężczyzny nie poznaje się po tym jak kończy, tylko po umiejętności
                      przeciągania, gdy się dochodzi do końca.

Chyba za dużo ostatnio słuchałem Millera.

• Gość: bratek kandydata ze świeczką.. IP: *.biaman.pl 13.11.03, 12:45

>Nawet ja, z moim spaczonym gustem, niczego estetycznego się w Leszku dopatrzyć
                        >nie mogę.

Gusta są różne i w tym rzecz, żeby choć jedna się znalazła, która może
                        dopatrzyć się tego w Leszku (oprócz Olki oczywiście).

To jest bardzo trafna uwaga, Pielęgniarzu :). Świeczek trzeba!

>Być może dlatego, że całkowicie brak mu tego co mężczyznę czyni
                        >atrakcyjnym, czyli charakteru.

Taa, chyba masz rację. Ale w takim razie może spodoba Ci się kapral Błochowiak?
                        Ma aż nadto męskich cech.
                        • Gość: GoniącyPielęgniarz Kilka by się chyba jednak znalazło na forum IP: *.clean4all.com 13.11.03, 12:51
                          Tylko że one nie zaglądają do takich wątków. No, może poza jedną :)
                          • Gość: bratek Klika by się chyba jednak znalazła na forum IP: *.biaman.pl 13.11.03, 12:53
                            Pewnie masz rację, ale ja generalnie masochistami się nie interesuję. Myślę, że
                            i Kataryna pisała o normalnych ludziach, z normalnymi ludzkimi gustami i
                            preferencjami.
                    • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 12:39

> Nawet ja, z moim spaczonym gustem, niczego estetycznego się w Leszku
                      dopatrzyć nie mogę. Być może dlatego, że całkowicie brak mu tego co mężczyznę
                      czyni atrakcyjnym, czyli charakteru.

A Robert?
                      Młodszy, wyższy, niedostępny, owiany mgiełką tajemnicy, z opinią "złego
                      chłopca".
                      Możliwe, że tak mu dokuczasz chcąc zwrócić jego uwagę :)
                      • Gość: kataryna Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 12:45
                        lupus.lupus napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                        >
                        >
                        > > Nawet ja, z moim spaczonym gustem, niczego estetycznego się w Leszku
                        > dopatrzyć nie mogę. Być może dlatego, że całkowicie brak mu tego co mężczyznę
                        > czyni atrakcyjnym, czyli charakteru.
                        >
                        > A Robert?
                        > Młodszy, wyższy, niedostępny, owiany mgiełką tajemnicy, z opinią "złego
                        > chłopca".
                        > Możliwe, że tak mu dokuczasz chcąc zwrócić jego uwagę :)

Nie podpuszczaj mnie :)
                        Jakbym tu swoje gusta ujawniła to dopiero by wszyscy mieli używanie.
                        • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 13:09
                          Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Nie podpuszczaj mnie :)
                          > Jakbym tu swoje gusta ujawniła to dopiero by wszyscy mieli używanie.

Nie wiem czy jesteś prawdziwą Kataryną.
                          Choć jeden przykład :) Podobno Frasyniuk był kiedyś na liście "Elle" 50
                          najpiękniejszych Polaków.
                          • kataryna.kataryna Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 13:30
                            lupus.lupus napisał:

> Gość portalu: kataryna napisał(a):
                            >
                            >
                            > > Nie podpuszczaj mnie :)
                            > > Jakbym tu swoje gusta ujawniła to dopiero by wszyscy mieli używanie.
                            >
                            > Nie wiem czy jesteś prawdziwą Kataryną.
                            > Choć jeden przykład :) Podobno Frasyniuk był kiedyś na liście "Elle" 50
                            > najpiękniejszych Polaków.

Maciej Szczęsny :)
                            • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 13:52

> Maciej Szczęsny :)

: )) Mam koleżankę nieszczęśliwie zakochaną w Maćku :)
            • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 14:19
              basia.basia napisała:

> A jakie Wy macie wrażenia panowie jak patrzycie na zdjęcie Olki z Włodkiem?

Basiu, widziałem niedawno stary jak świat dokument "Kontry" o obradach
              okrągłego stołu. Wyłapałem tam Olkę, która komentowała dla DTV. Przyznam ,że
              wtedy wyglądała o wiele gorzej. Transformacja ustrojowa dobrze jej zrobiła :)
              Kataryna sprytnie wybrnęła z tematu. Może Ty zdradzisz nam, kto z kręgów
              politycznych może uchodzić za przystojnego.
              • kataryna.kataryna Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 15:37
                lupus.lupus napisał:

> basia.basia napisała:
                >
                > > A jakie Wy macie wrażenia panowie jak patrzycie na zdjęcie Olki z Włodkiem
                > ?
                >
                > Basiu, widziałem niedawno stary jak świat dokument "Kontry" o obradach
                > okrągłego stołu. Wyłapałem tam Olkę, która komentowała dla DTV. Przyznam ,że
                > wtedy wyglądała o wiele gorzej. Transformacja ustrojowa dobrze jej zrobiła :)
                > Kataryna sprytnie wybrnęła z tematu. Może Ty zdradzisz nam, kto z kręgów
                > politycznych może uchodzić za przystojnego.

Wypraszam sobie! Nie wybrnęłam tylko szczerze odpowiedziałam.
                • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 15:42

> Wypraszam sobie! Nie wybrnęłam tylko szczerze odpowiedziałam.

Nie miałem nic złego na myśli. Masz rację, odpowiedziałaś.
                  • kataryna.kataryna Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 16:49
                    lupus.lupus napisał:

>
                    >
                    > > Wypraszam sobie! Nie wybrnęłam tylko szczerze odpowiedziałam.
                    >
                    > Nie miałem nic złego na myśli. Masz rację, odpowiedziałaś.

A jak już koniecznie chcesz wiedzieć, to Frasyniuk też jest bardzo przystojny,
                    panie ciekawski. Piotr Stasiński też jest bardzo przystojny.
                    • Gość: józefka Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 17:49
                      Jeśli można wziąc udział w tej sądzie, to też jestem za urodą Frasyniuka ;)

A propos wyglądu, to nie sadzicie, że Szamjdziński troche przypomina
                      Kennedy'ego. Nooo takiego podtutasiałego Kennedy'ego, gdyby ktoś chciał mnie
                      zakrzyczeć ;)
                      • kataryna.kataryna Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 17:52
                        Gość portalu: józefka napisał(a):

> Jeśli można wziąc udział w tej sądzie, to też jestem za urodą Frasyniuka ;)

Cieszę się :) Czy wspominałam o Andrzeju Potockim? Też niczego sobie :)

> A propos wyglądu, to nie sadzicie, że Szamjdziński troche przypomina
                        > Kennedy'ego. Nooo takiego podtutasiałego Kennedy'ego, gdyby ktoś chciał mnie
                        > zakrzyczeć ;)

Podtatusiałego? Zdziadziałego :)
                        • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 18:10
                          Frasyniuk, Potocki.Typy męskie i opozycja pozaparlamentarna. Na nikogo nie
                          zwróciłyście uwagi w obecnej kadencji?

Boże, przebiegam teraz pamięcią po sali sejmowej i przypominam sobie te twarze.
                          O co ja Was pytam :)) I am so sorry :)
                          • kataryna.kataryna Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 18:13
                            lupus.lupus napisał:

> Frasyniuk, Potocki.Typy męskie i opozycja pozaparlamentarna. Na nikogo nie
                            > zwróciłyście uwagi w obecnej kadencji?
                            >
                            > Boże, przebiegam teraz pamięcią po sali sejmowej i przypominam sobie te
                            twarze.
                            >
                            > O co ja Was pytam :)) I am so sorry :)

Z obecnego parlamentu też by się coś wygrzebało ale celowo nie wymieniam bo
                            będzie, że są też moimi politycznymi idolami :)
                        • Gość: józefka Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 19:22

> Cieszę się :) Czy wspominałam o Andrzeju Potockim? Też niczego sobie :)

noo, jak z "tych" Potockich, to musi byc niczego sobie :)

> Podtatusiałego? Zdziadziałego :)

Zdziadziały to jest Janik, Miller jest pokurczony, a Szmajdziński jest
                          puszysty na twarzy i w tym miejscu, w jakim puszysty staje sie prędzej czy
                          później każdy facet.

Mała dygresja nie na temat. Zawsze dziwiło mnie że ludzie na forum strzelają
                          takie banalne orty. A tu proszę, sama napisałam sąda! Chyba nie uwierzę, że to
                          ja. Może pisząc o wybrańcach narodu z Wiejskiej, gdzieś poświadomie myślałam o
                          Sądzie? Ostatecznym.
                          • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 19:27
                            Ja z "Elizabeth" zrobiłem "Elisabeth". Muszę teraz z tym żyć : )
                            • Gość: józefka Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 22:52
                              dzięki ci lupusie :)
                    • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 17:52
                      Tam zaraz panie ciekwski. To było bardzo niewinne pytanie, a czuję się jak
                      intruz :)
                      • kataryna.kataryna Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 17:53
                        lupus.lupus napisał:

> Tam zaraz panie ciekwski. To było bardzo niewinne pytanie, a czuję się jak
                        > intruz :)

Nie ma niewinnych pytań :)
                • lupus.lupus Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 15:53

> Wypraszam sobie! Nie wybrnęłam tylko szczerze odpowiedziałam.

without pictures - bez obrazy :)
              • basia.basia Gromosław Czempiński:) 13.11.03, 18:05
                lupus.lupus napisał:

> Może Ty zdradzisz nam, kto z kręgów
                > politycznych może uchodzić za przystojnego.
                >

Mniam, mniam:)

Co prawda nie bardzo on "z kręgów politycznych":)

• lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński:) 13.11.03, 18:12
                  : )
                  Za mundurem panny sznurem.
                  • Gość: Marian Re: Gromosław Czempiński i inni ... IP: *.gdynia.mm.pl 13.11.03, 18:18
                    "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy i
                    tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
                    wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"

Włodzimierz Lenin

nie mogłem sie powstrzymac.
                    wybacz bb i ty ll
                    • basia.basia Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:21
                      Gość portalu: Marian napisał(a):

> "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy i
                      > tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
                      > wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"
                      >
                      > Włodzimierz Lenin
                      >
                      > nie mogłem sie powstrzymac.
                      > wybacz bb i ty ll

Marian, pijesz tym cytatem do generała?

Ziobro się ładnie uśmiecha.
                      No, poużywaj sobie:)

• basia.basia Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:23

> "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy i
                      > tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
                      > wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"
                      >
                      > Włodzimierz Lenin
                      >
                      > nie mogłem sie powstrzymac.
                      > wybacz bb i ty ll

Kataryna wymieniłą dziennikarza to ja też:)
                      Jacek Żakowski jest przystojny i ma taki
                      męsko-seksualny głos - Wow!
                      • kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:26
                        basia.basia napisała:

> Gość portalu: Marian napisał(a):
                        >
                        > > "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy
                        > i
                        > > tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
                        > > wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"
                        > >
                        > > Włodzimierz Lenin
                        > >
                        > > nie mogłem sie powstrzymac.
                        > > wybacz bb i ty ll
                        >
                        > Kataryna wymieniłą dziennikarza to ja też:)
                        > Jacek Żakowski jest przystojny i ma taki
                        > męsko-seksualny głos - Wow!

Żakowski :)
                        Ziemkiewicz też jest niezły, wady wymowy są bardzo atrakcyjne - Michnik,
                        Rokita, Szczęsny.
                        • basia.basia Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:29

> basia.basia napisała:
                          >
                          > > Gość portalu: Marian napisał(a):
                          > >
                          > > > "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe
                          > gnidy
                          > > i
                          > > > tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zd
                          > rady
                          > > > wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"
                          > > >
                          > > > Włodzimierz Lenin
                          > > >
                          > > > nie mogłem sie powstrzymac.
                          > > > wybacz bb i ty ll
                          > >
                          > > Kataryna wymieniłą dziennikarza to ja też:)
                          > > Jacek Żakowski jest przystojny i ma taki
                          > > męsko-seksualny głos - Wow!
                          >
                          >
                          >
                          > Żakowski :)
                          > Ziemkiewicz też jest niezły, wady wymowy są bardzo atrakcyjne - Michnik,
                          > Rokita, Szczęsny.

Nie, nie! To chodzi o timbre, serio:)
                          Michnik? No nieeeeeeeee.
                          Rokita? Nieeeeeee.
                          Nie kojarzę Szczęsnego. Serio. Kto to jest?
                          • lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:30
                            Niedoszły bramkarz MU.
                            • basia.basia Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:31
                              lupus.lupus napisał:

> Niedoszły bramkarz MU.

Co to jest MU?
                              • kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:35
                                basia.basia napisała:

> lupus.lupus napisał:
                                >
                                > > Niedoszły bramkarz MU.
                                >
                                > Co to jest MU?

Manchester United, taki klub piłkarski.
                              • lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:36
                                Przepraszam :)
                                Już tłuamczę. Maciej Szczęsny- jeden z najlepszych bramkarzy w historii
                                polskiej piłki.
                                MU- Manchester United. Szczęsny o mały włos nie broniłby tam bramki zamiast
                                Petera Pana.
                                • kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:38
                                  lupus.lupus napisał:

> Przepraszam :)
                                  > Już tłuamczę. Maciej Szczęsny- jeden z najlepszych bramkarzy w historii
                                  > polskiej piłki.
                                  > MU- Manchester United. Szczęsny o mały włos nie broniłby tam bramki zamiast
                                  > Petera Pana.

Schmeichel też mi się bardzo podoba, jak już przy piłkarzach jesteśmy :)
                                  I Buffon.
                              • lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:43
                                Basiu,
                                Zdjęcie Macieja Szczęsnego znajdziesz pod:
                                www1.gazeta.pl/krakow/1,35820,736936.html
                                Kataryna ma rację. To niezwykła osobowość :)
                                • kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:45
                                  lupus.lupus napisał:

> Basiu,
                                  > Zdjęcie Macieja Szczęsnego znajdziesz pod:
                                  > www1.gazeta.pl/krakow/1,35820,736936.html
                                  > Kataryna ma rację. To niezwykła osobowość :)

Co to za wysmiewanie się?
                                  • lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:47
                                    ?
                                    • kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:49
                                      lupus.lupus napisał:

> ?

Ten znaczek na końcu poprzedniego posta. Podśmiewasz się z mojego gustu?
                                  • lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:49
                                    Dlaczego tak uważasz? Bardzo lubię Szczęsnego i nie mam zamiaru z niego się
                                    naśmiewać.
                                    Ale Ty dziś wyczulona Kataryna : )
                                    • kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:51
                                      lupus.lupus napisał:

> Dlaczego tak uważasz? Bardzo lubię Szczęsnego i nie mam zamiaru z niego się
                                      > naśmiewać.
                                      > Ale Ty dziś wyczulona Kataryna : )

:)
                                • basia.basia Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 19:02
                                  lupus.lupus napisał:

> Basiu,
                                  > Zdjęcie Macieja Szczęsnego znajdziesz pod:
                                  > www1.gazeta.pl/krakow/1,35820,736936.html
                                  > Kataryna ma rację. To niezwykła osobowość :)
                                  >

Jej opis bardzo zachęcający jest:) Fizis niczego sobie:)
                                  Nie przepadam za lalusiowatymi typami, zwykle brak im charakteru
                                  a jak za ładni to narcystyczni. Przede wszystkim na twarzy ma być
                                  inteligencja wypisana a reszta mnie jest ważna:)
                                  • kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 19:06
                                    basia.basia napisała:

> lupus.lupus napisał:
                                    >
                                    > > Basiu,
                                    > > Zdjęcie Macieja Szczęsnego znajdziesz pod:
                                    > > www1.gazeta.pl/krakow/1,35820,736936.html
                                    > > Kataryna ma rację. To niezwykła osobowość :)
                                    > >
                                    >
                                    > Jej opis bardzo zachęcający jest:) Fizis niczego sobie:)
                                    > Nie przepadam za lalusiowatymi typami, zwykle brak im charakteru
                                    > a jak za ładni to narcystyczni. Przede wszystkim na twarzy ma być
                                    > inteligencja wypisana a reszta mnie jest ważna:)

Szczęsny też jest ciut narcystyczny.
                                    • basia.basia Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 19:11

> basia.basia napisała:
                                      >
                                      > > lupus.lupus napisał:
                                      > >
                                      > > > Basiu,
                                      > > > Zdjęcie Macieja Szczęsnego znajdziesz pod:
                                      > > > www1.gazeta.pl/krakow/1,35820,736936.html
                                      > > > Kataryna ma rację. To niezwykła osobowość :)
                                      > > >
                                      > >
                                      > > Jej opis bardzo zachęcający jest:) Fizis niczego sobie:)
                                      > > Nie przepadam za lalusiowatymi typami, zwykle brak im charakteru
                                      > > a jak za ładni to narcystyczni. Przede wszystkim na twarzy ma być
                                      > > inteligencja wypisana a reszta mnie jest ważna:)
                                      >
                                      >
                                      >
                                      > Szczęsny też jest ciut

Dobre to "ciut":)
                                      A może go fanki rozpuściły i w głowie mu się przewróciło?

narcystyczny.
                                  • lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 19:11
                                    Basiu,
                                    Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda piłakarz intelektualista zobacz "Elisabeth"
                                    (w piątek chyba był DVD z tym filmem w "GW") Francuski poseł na dworze Elżbiety
                                    (przepiękna Cate Blanchet) to właśnie Eric Cantona.
                                    • basia.basia Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 19:26
                                      lupus.lupus napisał:

> Basiu,
                                      > Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda piłakarz intelektualista
                                      zobacz "Elisabeth"
                                      > (w piątek chyba był DVD z tym filmem w "GW") Francuski poseł na dworze
                                      Elżbiety
                                      >
                                      > (przepiękna Cate Blanchet) to właśnie Eric Cantona.
                                      >
                                      >

Byłam na tym w kinie ale tego posła nie kojarzę, niestety.
                                      A co do intelektu u piłkarzy to przypomniałam sobie co Norman Davis
                                      napisał o Beckham`ie. Nie pamiętam dokładnie ale chodziło o to, że to
                                      intelektulane zero - posiada tylko umiejętność celnego kopania piłki.

• kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:34
                            basia.basia napisała:

> Nie, nie! To chodzi o timbre, serio:)

Ja też serio, mi się Żakowski podoba. Nie tylko ze względu na głos, ma
                            osobowość i rozum.

> Michnik? No nieeeeeeeee.
                            > Rokita? Nieeeeeee.

Nie mówiłam, że się będą smiali. Wam to nie warto nic mówić, a to nie są
                            jeszcze moje najbardziej szokujące typy. No co ja poradzę, gust jest gust,
                            nawet spaczony.

> Nie kojarzę Szczęsnego. Serio. Kto to jest?

Były bramkarz Waszej Wisły (i były kapitan mojej Polonii), nie dziwię się, że
                            nie kojarzysz ale żałuj, ten jest dopiero przystojniaczek, wada wymowy, złamany
                            nos, posiwiałe skronie, wygląd zakapiora, złośliwiec straszny, miłośnik jazzu i
                            wina, ogromne poczucie humoru i inteligencja, polubilibyście się. Chociaż
                            niektórych bardzo denerwuje, że niby bufon.
                            • lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:38
                              Zapomniałaś o stalowym barku : ) To taki polski Eric Cantona. Zna się na sztuce
                              itp.
                              • kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:45
                                lupus.lupus napisał:

> Zapomniałaś o stalowym barku : ) To taki polski Eric Cantona. Zna się na
                                sztuce

O jakim stalowym barku?

• lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:46
                                  To pamiątka po tej wieloletniej kontuzji. Szczęsny ma stalowy bark.
                            • basia.basia Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:53

> basia.basia napisała:
                              >
                              > > Nie, nie! To chodzi o timbre, serio:)
                              >
                              >
                              > Ja też serio, mi się Żakowski podoba. Nie tylko ze względu na głos, ma
                              > osobowość i rozum.
                              >
                              >
                              > > Michnik? No nieeeeeeeee.
                              > > Rokita? Nieeeeeee.
                              >
                              >
                              > Nie mówiłam, że się będą smiali.

Ja się wcale nie wyśmiewam tylko, że Lupus pytał o przystojnych.
                              Chyba nie bedziesz się upierać, że Rokita i Michni są przystojni?

> Wam to nie warto nic mówić, a to nie są
                              > jeszcze moje najbardziej szokujące typy. No co ja poradzę, gust jest gust,
                              > nawet spaczony.

Dawaj te najbardziej szokujace typy! Ani pisnę. Słowo:)
                              >
                              >
                              > > Nie kojarzę Szczęsnego. Serio. Kto to jest?
                              >
                              >
                              > Były bramkarz Waszej Wisły (i były kapitan mojej Polonii), nie dziwię się,
                              że
                              > nie kojarzysz ale żałuj, ten jest dopiero przystojniaczek, wada wymowy,
                              złamany
                              >
                              > nos, posiwiałe skronie, wygląd zakapiora, złośliwiec straszny, miłośnik
                              jazzu i
                              >
                              > wina, ogromne poczucie humoru i inteligencja, polubilibyście się. Chociaż
                              > niektórych bardzo denerwuje, że niby bufon.

A skąd wziąć fotkę?
                              • lupus.lupus Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:55
                                Właśnie za fotkę obrywam od Kataryny :)
                                • kataryna.kataryna Re: Gromosław Czempiński i inni ... 13.11.03, 18:56
                                  lupus.lupus napisał:

> Właśnie za fotkę obrywam od Kataryny :)

Po pierwsze nie obrywasz a po drugie nie za fotkę :)
                  • basia.basia A jak Wam się podobają "publiczne" panie? 13.11.03, 18:25
                    lupus.lupus napisał:

> : )
                    > Za mundurem panny sznurem.
                    >

:)))))

Chyba nie o mundur chodzi:)
                    Nie widziałam go w mundurze.
                    • Gość: Marian Re: A jak Wam się podobają "publiczne" panie? IP: *.gdynia.mm.pl 13.11.03, 18:43
                      My z panem Kwiatkowskim nie rozmawiamy raczej o sprawach ważnych. Rozmawiamy o
                      emocjach, o takich rzeczach, jak dom, o takich rzeczach, jak wakacje, o takich
                      sprawach, że jego syn swietnie się uczy, o takich rzeczach jak długie nogi
                      Olejnik Moniki, budzacym pożadanie głosie Pani
                      Paradowskiej i uczuciu bezpieczeństwa jaki biust pani Waniek byłej
                      przewodniczacej Ligi Kobiet w PRL-u budzi u pana Kwiatkowskiego, my
                      rozmawiamy.O takich i innych sprawach, ciemnych i mniej ciemnych rozmawiamy"
                      Włodzimierz Czarzasty + marian
                      • basia.basia Re: A jak Wam się podobają 'publiczne' panie? 13.11.03, 18:48

> My z panem Kwiatkowskim nie rozmawiamy raczej o sprawach ważnych. Rozmawiamy
                        o
                        > emocjach, o takich rzeczach, jak dom, o takich rzeczach, jak wakacje, o
                        takich
                        > sprawach, że jego syn swietnie się uczy, o takich rzeczach jak długie nogi
                        > Olejnik Moniki, budzacym pożadanie głosie Pani
                        > Paradowskiej i uczuciu bezpieczeństwa jaki biust pani Waniek byłej
                        > przewodniczacej Ligi Kobiet w PRL-u budzi u pana Kwiatkowskiego, my
                        > rozmawiamy.O takich i innych sprawach, ciemnych i mniej ciemnych rozmawiamy"
                        > Włodzimierz Czarzasty + marian

Szeroki, macierzyński biust Danki?
                        Huncwot z Ciebie:)))))
      • kataryna.kataryna Re: Czy to możliwe, że Majestat już śpiewał i tań 13.11.03, 11:44
        Gość portalu: Iza napisał(a):

> Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a):
        >
        > > Czy to możliwe, że Bagażnik już śpiewał i tańczył prze komisją, a myśmy to
        >
        > > przegapili???
        > >
        > >
        > > www.wprost.pl/ar/?O=52107&C=57
        >
        > Ten miły obrazek zainspirował mnie do przeróbki popularnej pieśni biesiadnej.
        > Nietstety wena w listopadzie staracza na jedną zwrotkę.
        >
        > W sejmowej izbie tańczę sam
        > Przed posłów długim stołem.
        > Oczyma wodzę tu i tam
        > I ruszam się z mozołem.
        > Ja nie dbam o czerwony nos
        > I o to, że wciąż tyję!
        > Ja biorę sprawy w ręce swe
        > I śpiewam, i tańczę, i piję!
        >
        > DO DNA!!!

:)))))

• Gość: bratek i śpiewam, i tańczę, i IP: *.biaman.pl 13.11.03, 12:30
          Gdzie ta Iza? Niechże odpowie Ci inną nadobną piosnką.
        • Gość: bratek kurde IP: *.biaman.pl 13.11.03, 12:32
          Zdaje się, że coś mię sie pokręciło. To Iza napisała, a KK wysłała usmiech.
          MMoże więc KK odpowie nadobną piosnką?
    • Gość: wolna miłość Idiomatoły IP: *.biaman.pl 13.11.03, 14:33
      Może nie do końca na temat, ale zawsze się może przydać.

STAN
      Stan wyjątkowy - Her waist is something you won't find in another woman!
      Tajemnica stanu - The Secret of My Waste [the title of the book by Jane Fonda]

STOSUNEK
      Odkąd wyszła za mąż, utrzymujemy przyjacielskie stosunki - Since she got
      married, our regular intercources have been as friendly as ever.

SZYBKA

W łóżku jest szybka - There is a small windowpane in our bed.

USTA
      Nie biorę tego do ust - Oral? Me? Who do you think I am?
      Nie mam do kogo ust otworzyć - I have nobody to part my lips for.

WALEC
      Zapraszam panią do walca - Come and see me in my steamroller, will you?

WINNY
      Ocet winny - Were it not for all that fucking vinegar I drank last night, I'd
      be quite all right this morning.

WOLNY

Wolnomyśliciel - Slowthinker
      Wolna miłość - Slow lovemaking

[a to specjalnie dla oszołoma]
      Wolnomularz - Slowmason

ZAWÓD

Zawód miłosny - Prostitution

-------------
      Spojrzenie na polskie idiomy okiem idioty - słowniczek polsko-angielski, St.
      Barańczak oczywiście.
      • bratek4 Jak na to zareagować? 13.11.03, 15:01
        Szkoda, bo to fajne kawałki.
        To zapodam wam jeszcze parę definicji:

DUCHOWNY

Pociecha duchowna - 1) A little child serving as a clergyman or clergywoman, 2)
        A baby resulting from a liaison with a clergyman

JAJA

Jaja wielkanocne - Traditional Easter custom of painting men's testicles with
        bright paints

KOŃ

Koń na biegunach - A kind of horse living at the North and South Poles.
        Koń szachowy - A horse trained to play chess
        • kataryna.kataryna Re: Jak na to zareagować? 13.11.03, 15:32
          Członek korespondent - letter answering penis :)
          • Gość: bratek Moja droga IP: *.biaman.pl 13.11.03, 17:03
            :)) A więc masz to.

Usztywnienie członka - [street slang] Execution of a gang member.
            Moja droga - My expensive one!
          • Gość: bratek she's so good at torturing you IP: *.biaman.pl 13.11.03, 17:05
            Droga przez mękę - [About a sadistic hooker] She's expensive, but that's
            because she's so good at torturing you.

brrr
    • bratek4 a ten jest wstrętny 13.11.03, 17:20
      GODNOŚĆ

Jak godność pani: - [Sarcastically, in the morning] So, how's your dignity now,
      madam?

p.s. Idiomu związanego z kozą chyba wstydzę się zaprezentować.
    • Gość: GoniącyPielęgniarz Kto by pomyślał :) IP: *.clean4all.com 13.11.03, 18:21
      Do czego to może doprowadzić wspólne zdjęcie Włodka i Olki :)
      • basia.basia Rozmarzyliśmy się:) 13.11.03, 18:26

> Do czego to może doprowadzić wspólne zdjęcie Włodka i Olki :)

A jak tam Twoje preferencje damskie?
        Duże niebieskie oczy?:)
        • basia.basia Marzysz sobie? 13.11.03, 18:33
          basia.basia napisała:
          >
          > A jak tam Twoje preferencje damskie?
          > Duże niebieskie oczy?:)

Nie chcesz się przyznać, że to Jolka?
          • kataryna.kataryna Re: Marzysz sobie? 13.11.03, 18:37
            basia.basia napisała:

> basia.basia napisała:
            > >
            > > A jak tam Twoje preferencje damskie?
            > > Duże niebieskie oczy?:)
            >
            > Nie chcesz się przyznać, że to Jolka?

Nie może się zdecydować - Jolka czy Anita.
            • Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Marzysz sobie? IP: *.clean4all.com 13.11.03, 18:45

>Nie może się zdecydować - Jolka czy Anita.

O nie! Teraz to wychodzę!

Idę się przejść, bo sobie właśnie poczytałem zeznania Michnika z pierwszego
              dnia jego przesłuchania. Ten cały fragment, w którym przesłuchuje go Rokita...
              Tak mnie rozbawiły te Michnikowe odpowiedzi, zwłaszcza z perspektywy czasu,
              głównie te dotyczące Millera, że postanowiłem się przejść.

ps
              Nie myślcie tylko, że uciekam od tematu.
              • basia.basia Hej, poczekaj. Idę z Tobą:) 13.11.03, 19:07

>
                > >Nie może się zdecydować - Jolka czy Anita.
                >
                > O nie! Teraz to wychodzę!
                >
                > Idę się przejść, bo sobie właśnie poczytałem zeznania Michnika z pierwszego
                > dnia jego przesłuchania. Ten cały fragment, w którym przesłuchuje go
                Rokita...
                > Tak mnie rozbawiły te Michnikowe odpowiedzi, zwłaszcza z perspektywy czasu,
                > głównie te dotyczące Millera, że postanowiłem się przejść.
                >
                > ps
                > Nie myślcie tylko, że uciekam od tematu.
          • Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Marzysz sobie? IP: *.clean4all.com 13.11.03, 18:38
            basia.basia napisała:

>Nie chcesz się przyznać, że to Jolka?

Nie żartuj, Basiu. Nawet gdyby pomroczność jasna mnie dopadła i wpadłbym w
            zachwyt nad Matką Polką, to i tak nie miałbym szans, bo ja nie potrafię tak
            tańczyć jak Olek.
            • basia.basia Re: Marzysz sobie? 13.11.03, 18:45

> basia.basia napisała:
              >
              > >Nie chcesz się przyznać, że to Jolka?
              >
              > Nie żartuj, Basiu. Nawet gdyby pomroczność jasna mnie dopadła i wpadłbym w
              > zachwyt nad Matką Polką, to i tak nie miałbym szans, bo ja nie potrafię tak
              > tańczyć jak Olek.

A co ze śpiewem:)

To była podpucha, żebyś się pojawił.
              No i wykręciłeś się a ja ciekawa jestem:)
            • Gość: Mmarian Re: Marzysz sobie? IP: *.gdynia.mm.pl 13.11.03, 18:48

> basia.basia napisała:
              >
              > >Nie chcesz się przyznać, że to Jolka?
              >
              > Nie żartuj, Basiu. Nawet gdyby pomroczność jasna mnie dopadła i wpadłbym w
              > zachwyt nad Matką Polką, to i tak nie miałbym szans, bo ja nie potrafię tak
              > tańczyć jak Olek.

drogi LP
              Prawdziwych meżczyzn poznaje się po tym jak konczą nie tańczą.Masz szanse u
              Jolanty
              odreagowuję na pracę w komisji.
    • lupus.lupus time 13.11.03, 19:32
      Miłego wieczoru. Pomyślę o tych "publicznych paniach".
      • basia.basia Re: time 13.11.03, 19:37
        lupus.lupus napisał:

> Miłego wieczoru. Pomyślę o tych "publicznych paniach".

Nawzajem:)
    • basia.basia Krzysztof Ibisz 14.11.03, 13:15
      To jest typ urody męskiej tzw. lalusiowaty.

A tu znalazłam w ostatniej Polityce zabawny tekst na jego temat:

*****************************************************************************
      List otwarty w obronie Krzysztofa Ibisza

Panie Prezesie Solorz! Jako gorący miłośnik kunsztu Krzysztofa Ibisza zwracam
      się z uprzejmą prośbą o obsadzenie go w kilku nowych programach telewizji
      Polsat. Dla przykładu w ubiegłym tygodniu pana czołowy prezenter obecny był na
      wizji zaledwie przez 21 godzin, co daje przeciętnie 3 godziny dziennie. To
      stanowczo za mało jak na tak wielki talent. Pytam, dlaczego nie ma już
      programu "Życiowa szansa", w którym tak brawurowo występował pan Krzysztof.
      Teraz pozostał mu, chyba na otarcie łez, tylko "Bar", "Awantura o kasę"
      i "Rosyjska ruletka". Dlaczego zabrakło go w jury "Idola"? Któż lepiej wyłapie
      przyszłych idoli jak nie taki idol? Dlaczego nie ma własnego talk-show, choć
      kiedyś miał? Co by szkodziło, gdyby został gospodarzem "Biznesu informacji"
      i "Graffiti"? Wszak jako były poseł ma wszelkie kwalifikacje. A czemu nie jest
      lektorem w waszych licznych amerykańskich serialach? Wszak jako aktor z
      wykształcenia świetnie by sobie z tym poradził. I nie zmniejszy Pan, Panie
      Prezesie, mego oburzenia tym, że Ibisz poprowadził dodatkowo konkurs Miss
      Polski. To stanowczo za mało. Niech Pan przemyśli, czy opłaca się stacji tak
      wielkie marnotrawstwo jego wdzięku, erudycji, wiedzy i wszelkich innych
      talentów. Niechże Pan wreszcie doceni Krzysztofa Ibisza. Szczerze zatroskany
      Piotr Sarzyński
      *******************************************************************************

:))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka