Gość: malgo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.03, 23:30 Przeraża mnie,że nie ma jeszcze żadnego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oleńka Inspektor rzeźnikowi przyjacielem IP: *.alfa.pl 18.11.03, 23:33 Hojarską do pazalnika!!! To jest hańba jak można tak traktować zwierzęta, jak ogladalam film to aż.......tragedia tym zwierzetom sie dzieje czy tego nie widać!!!, jakie sfałszowanie,fotomontaz. To jest skandal. Ludzi pracujących przy uboju i pokazanych w tych filmach zwolnić z wilczym biletem- niech maja nauczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pid Re: Inspektor rzeźnikowi przyjacielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 23:51 ludzie wy nie wiecie o czym mowicie?? wykorzystujecie to, że do tego medium nie maja dostepu ci co pracuja w tych rzezniach!! Widzialem ten film w tvn. czy slyszeliscie to co mowil gosc co wkladal ta swinie do parzalnika?? Ta swinia zostala tam wlozona i zostaly puszczone krazki, ktore sa czescia procesu technologicznego, na zyczenie tych ludzi z ochrony srodowiska (przedstawili sie jako artysci nagrywajacy material do widowiska - material mial byc mozliwie okrutny). Dlaczego ten temat pojawia sie teraz 1/2 roku przed wejsciem do ue!! Mieszkalem na wsi duzo widzialem ludzie szanuja zwierzeta bo wiedza, ze to ich zrodlo dochodu - i rolnik i pracownik rzezni, jak mu ja zamkna to gdzie znajdzie prace?? Myslec jeszcze nikt w tym kraju nie zabronil!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica MYŚLENIE JEST OBOWIĄZKIEM- PRZECZYTAJ CO NAPISAŁEŚ IP: *.toya.net.pl 18.11.03, 23:54 A ODKRĘCISZ GAZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Sam napisz coś mądrego w tej idiotycznej sytuacji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 23:35 gdy Samoobrona trzyma sztamę z weterynarzami. Tutaj pomogą tylko ukryte kamery, podkupywanie współpracowników i inne ubeckie metody. A i tak nie jestem pewien, czy prokurator nie umorzy sprawy ze względu na niską szkodliwość społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica POPROSTU PRZERAŻAJĄCE DNO - ZBYDLĘCENIE IP: *.toya.net.pl 18.11.03, 23:46 BEZKARNOŚĆ PSEUDOLUDZI TYPU CHOJARSKA ZA GŁOSOWANIE LUB NIEOBECNOŚC W SEJMIE NA RZECZ SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike I o co chodzi.... IP: *.o.ustawienie.przydzielania.ip.zdhcp.wsm.szczecin.pl 19.11.03, 00:14 Powiem tak - bardzo lubię zielonych, ochraniających zwierzęta itp... mają zawsze odlotowe pytania i twierdzenia... i widzą wszystko tak jak chcą widzieć... Nawet jak jest dobrze, to stwierdzą, że źle tak jest - bo chodzi im głównie o wyciągnięcie forsy na konto organizacji... broniącej zwierzątka i ... siebie... Zresztą mogę podać żywy przykład - pewna grupka Z wymyśliła sobie, że stawiane wiatraki energetyczne (rozpiętość skrzydła około 30 m x 3 skrzydełka) poobcinają przelatującym w tym rejonie ptaszkom ich skrzydełka... tylko takie wiatraki nie mogą się aż tak szybko kręcić.. to nie wentylatory... W sumie im się nie dziwię - jak sobie taki wrażliwy człowiek wejdzie z ulicy do rzeźni, to się przerazi - tam się przecież zabija! Jako, że czasami bywam w takich miejscach, to wiem, że w tych w których ja bywam - odbywa się to wszystko "kulturalnie" - czyli bum w głowę. Jak nie lubią mięska, mogą go nie jeść. Ale takie są realia. Może powinno być tak: podchodzi rzeźnik do krowy, pyta się: "Słuchaj Mućka, wiesz, że to twoja kolej? Powiedz, chcesz sobie zapalić? A może ostatnie zdjecie chcesz zobaczyć z pastwiska?" Następnie, po spełnieniu ostatniego życzenia, zakłada opaskę na oczy. Przychodzi krowi kapucyn, ostatnie słowo. Następnie rzeżnik odpala maszynerię, pierwszy zastrzyk znieczulający, później śmiertelne BUM. Może tak zieloni o obrońcy zwierzątek zajmą się walką z trucicielami (mordują podstępnie masę zwierząt)? Ale prawdziwą? Polecam na początek Szczecin - w centrum można sobie na Wałach Chroblego przy kapitanacie pooglądać pływające gówienka i inne elementy, a nieco wyżej rzeki, jakieś 2 km wychodzi rura 2 m średnicy, na oko, a co tam płynie... same przygody... A może ja też nakręcę jakiś straszny film... :) Naskrobbałem się... Pozdrawiam bardziej trzeźwo myślących... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia czy Ty wiesz co piszesz? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 01:56 No wlasnie-nie wiesz o co chodzi. Zieloni to zieloni a OBRONCY ZWIERZAT, BRONIA PRAW ZWIERZAT-zrozumiales! Nie myl organizacji o innych zupelnie celach i dzialaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: czy Ty wiesz co piszesz? IP: *.o.ustawienie.przydzielania.ip.zdhcp.wsm.szczecin.pl 20.11.03, 00:01 :) Wcale ich nie mylę... co też w tekście jest rozgraniczone - ale metody działania się nie różnią i często są to te same organizacje tzw. pro- ekologiczne - ale to tak na marginesie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Rozwiazanie jest ,jak zwykle, banalnie proste IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 02:08 Jest takie powiedzenie, chyba cos tak "Jak nie gora do Mahomeda to Mahomed do gory' Czyli, Drodzy Panowie Rzeznicy(rzeznie)-poprostu sami sie zgloscie, do organizacji spolecznych aby Was skontrolowaly, dobrowolnie poddajcie sie kontroli spolecznej-skoro uwazacie,ze Wasze rzeznie sa humanitarne dla zwierzat. Powiatowy i reszta tej bandy weterynaryjnej, moze wtedy organizacjom 'nagwizdac'(przepraszam ale inaczej chyba nie moglam). A i pytanko do Pani Hojarskiej i samoobrony- czym Wam Smithfield- Animex buzie zatkal? Ten moloch umeczajacy zwierzeta, chow przemyslowy, na szeroka skale Wam JUZ NIE ZAGRAZA? Pan Lepper, odebral odznaczenie od amerykanskiej organizacji za to,ze zaczal walczyc przeciwko hodowli przemyslowej, wlasnie Smithfildowi i co dalej zrobil? A moze ostatnia kampanie wyborcza mieliscie przez nich oplacana-niech NIK to sprawdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Rozwiazanie jest ,jak zwykle, banalnie proste IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 02:25 Gość portalu: kicia napisał(a): > A i pytanko do Pani Hojarskiej i samoobrony- czym Wam Smithfield- > Animex buzie zatkal? Ten moloch umeczajacy zwierzeta, chow > przemyslowy, na szeroka skale Wam JUZ NIE ZAGRAZA? > Pan Lepper, odebral odznaczenie od amerykanskiej organizacji za > to,ze zaczal walczyc przeciwko hodowli przemyslowej, wlasnie > Smithfildowi i co dalej zrobil? A moze ostatnia kampanie > wyborcza mieliscie przez nich oplacana-niech NIK to sprawdzi! o prosze, jak najbardziej aktualne: news.independent.co.uk/europe/story.jsp?story=464765 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedrek Re: Rozwiazanie jest ,jak zwykle, banalnie proste IP: *.cg.shawcable.net 19.11.03, 03:27 Ubic Hojarska!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo Po co do rzeźni, zaglądnijcie do szpitala. IP: *.lagow.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 08:36 Tylko po co .W szpitalu są ludzie(o nich nie warto pisać), ale zwierzątka tak.To takie biedne ponadludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
antek.rozpylacz Humanitaryzm w szpitalu wg. adamo :) 20.11.03, 09:26 To w szpitalach wrzucają ludzi do wrzątku (o temp. ok. 100 stopni Celsjusza) i później przerabiają na mięsko jadalne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Inspektor rzeźnikowi przyjacielem IP: 213.76.179.* 19.11.03, 08:42 To nie pierwszy raz kiedy obroncy zwierzat prowokuja i falszuja ale tak widocznie juz musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peer Re: Inspektor rzeźnikowi przyjacielem IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.03, 09:19 Polska zywanosc najsmaczniejsza ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Inspektor rzeźnikowi przyjacielem IP: 217.153.133.* 19.11.03, 09:21 Witam, a ja po przeczytaniu artykułu/obejrzeniu filmu/przemyśleniu sprawy przestałem jeść czerwone mięso. Zastanawiam się co z drobiem... Na pohybel okrutnikom!! Chojarska i rzeźnicy do kotła!! Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolobolo kto moze zostac rzeznikiem? IP: 212.127.78.* 19.11.03, 11:06 jakie scierwo jest w stanie bezdusznie zabijac na akord? na pewno nie kochajacy zwierzeta czlowiek tylko ktos kto ich nienawidzi. Na pewno nie bedzie to robil humanitarnie tylko aby jak najszybciej isc do domu po skonczonej robocie... bedzie go jebalo to, ze co 10 swinia trafi do wrzatku jeszcze zywa... "to sie po prostu zdarza" chuj wam w dupe rzeznicy ! 0 szacunku - sam osobiscie z czysta rozkosza wrzucilbym was do wrzatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fwzmyslowice ZDJECIA Z RZEZNI IP: *.arch.polsl.gliwice.pl 19.11.03, 12:38 Zdjecia z rzezni mozna zobaczyc m.in. na stronie Frontu Wyzwolenia Zwierzat w dziale "Okrutne zdjecia" - dla ludzi o mocnych nerwach... ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleńka Re: Inspektor rzeźnikowi przyjacielem IP: *.alfa.pl 19.11.03, 13:00 Do pida: o czym ty piszesz: a kwiczał może ten co wkładał ta świnie do parzalnika co ??!!widać było jasno że to nie fotomontaż.Po prostu pastwili sie nad biednymi zwierzetami, a teraz nie wiedza jak z tego wybrnąć!!!To są sadyści potraia zrobić to zwierzęciu potrafiliby i człowiekowi-bo pozbawieni sa jakichkolwiek uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: Inspektor rzeźnikowi przyjacielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 19:21 Poziom zaczadzenia mentalnego mięsożerców jest porażający. Hojarska-rzeźnicy-inspektorzy-redaktorzy-czytelnicy. Nikt nie widzi ciągu przyczynowego między własną dietą, a zabijaniem i torturowaniem zwierząt. Zabijają, bo jest popyt, a męczą, bo zwierzęta są towarem, za który dobrze płacą. Sumienie nie dręczy, bo nawet kapłan błogosławi szyneczkę. A'propos powyższego: W dzisiejszej GW, tuż obok komentarza p. Siedleckiej, jest nota "Jedzmy do Unii, Szynka staropolska" ze zdjęciem przerobionego po staropolsku ciała świni - może też wyciągniętego z odparzalnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Inspektor rzeźnikowi przyjacielem IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.11.03, 08:10 Czy na tej linii produkcyjnej nie można przeprowadzić weryfikacji SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
antek.rozpylacz LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ! PROBLEM TKWI W METODZIE. 20.11.03, 09:52 Nie jestem zażartym ekologiem, ani też wegetarianinem. Lubie zjeść dobrą polską wędlinę jak i dobre czerwone mięsko :) Daleko mi do popierania akcji zielonych w stylu akcji w pobliżu góry Św. Anny, kiedy protestowali przeciw budowie autostrady. Myślę że nawet i to za słabo powiedziane... PO PROSTU BYŁEM PRZECIWNY PROTESTOWI ZIELONYCH. Złóżmy pewne fakty w jedną całość. Film nakręcili obrońcy praw zwierząt (fundacja animals). A gdyby film nakręciła dajmy na to CHOJARSKA, bądź nawet sam HEINRICH HIMMLER to miałby zupełnie inną wartość? CHODZI TUTAJ JEDYNIE O FAKTY! Film mówi sam za siebie. Przecież te świnie były wrzucane do wrzątku zupełnie świadome tego. Zdziwicie się ale zwierze też ma pewne instynkty, które informują go np. o zagrożeniu i jeśli zwierzę jest świadome (mam na myśli zmysłów które przesyłają informacje do komórek mózgowych) to wywołuje to u nich różne reakcje. PROSTE JAK DRUT BODZIEC-REAKCJA. Takie zwierze najzwyczajniej odczuwa stres, ból, strach i wiele innych stanów które również odczuwa człowiek. Problem tkwi w tym że podczas takiego stres, bólu etc. zwierzątka nie mogą wrzasnąć BOLI, RATUNKU!!! JAK JUŻ MÓWIŁEM NIE MAM NIC PRZECIWKO PROFESJI RZEŹNIKA... A WIĘC W CZYM TKWI PROBLEM??? Wystarczyło by te zwierzęta odpowiednio "pozbawić" świadomości - ogłuszyć (w jaki sposób? To kwestia czysto techniczna) CZY ZATEM JESTEŚMY TAKIMI BARBAŻYŃCAMI ŻE NAWET TEGO NIE POTRAFIMY ZROBIĆ??? Mam również rodzinę która mieszka na wsi... PAMIĘTAM CZASY KIEDY TAK JESZCZE NIEDAWNO RÓWNIEŻ UBIJALI ŚWINIĘ I ROBILI Z NIEJ JEDZONKO. ALE JAK TO ROBILI??? W porównaniu z tym filmem TO BYŁ 100% HUMANITARYZM... Najpierw świnia dostawała porządnie w łeb (tak aby nie była świadoma, nie wyrywała się i nie kwiczała), a później siekera w ruch i odcinało się głowe. Oczywiście trzeba to było zrobić w miarę szybko, tak aby zwierzę nie cierpiało za długo. Gdy zapytałem się mojej rodziny (dla której kiedyś można powiedzieć "codziennością" było ubijanie świń) co sądzi o filmie, byli po prostu wstrząśnięci! TAKIE ZABIJANIE W ZAPAŻALNIKU BEZ OGŁUSZENIA, OTĘPIENIA JEST PO PROSTU BARBAŻYŃSTWEM!!! A przecież rzeźnik też człowiek. Czyżbym się mylił?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ! PROBLEM TKWI W METOD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 20:47 Rzeźnik rzeźnikowi nie równy. Prawde mówiąc to bydło które było pokazane na filmie jak i pózniej w programie "Pod Napieciem" [nie obrażając zwierzątek] to nie byli ludzie oni czerpali chyba przyjemność z tego co robili bo każdy normalny człowiek nie przeszedł by obojętnie obok takiego sadyzmu jaki sie tam rozgrywał.Spójżmy prawdzie w oczy przecież nawet Hitlerowcy byli bardziej humanitarni od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Ostatni akapit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 20:52 Faktycznie jeśli te rzeźnie nie miały nic do ukrycia to co sie dzieje w pozostałych. Mam nadzieje że pod presja opini publicznej te inne też zostaną skontrolowane i to w obecnosci obronców praw zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś