qndzia 02.12.03, 10:08 Nie chcą publikkować wizerunku rywina. Może jest nachlany? O ile zakład, że nic mu nie zrobią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ben Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.sympatico.ca 02.12.03, 10:10 Zyd zydowi lba nie urwie taka uest prawda a najlepiej zbronic go sadzic biedak jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: 61.131.63.* 02.12.03, 16:49 K.... k...... łba nie urwie, bo jak urwie to bedzie po k.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patman Rus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 08:52 Gość portalu: ben napisał(a): > Zyd zydowi lba nie urwie taka uest prawda a najlepiej zbronic > go sadzic biedak jeden Jak można Rusa z Żydem pomylić? Trzeba się mocno postarać Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kompetencje sądów 02.12.03, 10:25 Zaczynają mnie niepokoić kompetencje sądów w Polsce. Na zdrowy rozum zadaniem sądu karnego jest rozstrzyganie o winie i ewentualne wymierzenia kary. Sąd jest też suwerenem w zakresie tego, co się odbywa na sali rozpraw i dlatego moze np. zabronić transmisji czy fotografowania (jest to zdaje się regułą w Anglii). Ale nakazywanie madiom ile czasu mogą poświęcić na relację z jawnej rozprawy to jakaś paranoja i nadużycie władzy. Może jeszcze wnioskować o ograniczenie rozmiaru tekstów poświęconeej tej rozprawie w dziennikach (LUB CZASOPISMACH) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostożny z UW Re: Kompetencje sądów IP: *.chello.pl 02.12.03, 10:58 indris napisał: > Zaczynają mnie niepokoić kompetencje sądów w Polsce. Na zdrowy rozum zadaniem > sądu karnego jest rozstrzyganie o winie i ewentualne wymierzenia kary. Sąd jest > > też suwerenem w zakresie tego, co się odbywa na sali rozpraw i dlatego moze np. > > zabronić transmisji czy fotografowania (jest to zdaje się regułą w Anglii). Ale > > nakazywanie madiom ile czasu mogą poświęcić na relację z jawnej rozprawy to > jakaś paranoja i nadużycie władzy. Może jeszcze wnioskować o ograniczenie > rozmiaru tekstów poświęconeej tej rozprawie w dziennikach (LUB CZASOPISMACH) ? Kompetencje sądów wynikają z KODEKSÓW POSTĘPOWAŃ i to zarowno karnych jak i cywilnych. Nie fukcjonują jednak suwerennie. Same w sobie są WIELKĄ KARTĄ ochronną dla sędziów, prezesów sądów prokuratorów i adwokatów. Podsądny (jeszcze przzed orzeczeniem o winie) ma tam najmniej praw. Natomiast istnieje gigantyczna "biblioteka" obowiązujących interpretacji poszczegolnych artykułów ze wszystkich obowiązujących kodeksów! I jeśli tak jest to znaczy, że są one nie jasne, niejednoznaczne i często niezrozumiałe nawt dla sędziów tymbardziej więc dla przeciętnego człowieka. A przecież przepisy te były ustanawiane dla takich a nie dla "alchemików" w togach! W tej sytuacji kto lepiej zna owe interpretacje, co więcej potrafi tymi interpretacjami żonglować ten zawsze może osiągnąć efekt końcowy kompletnie inny od powszechnie przeidywanego. Wystarczy tu przypomnieć legendarną już "pomroczną jasność" Kompetencje czy maże "nadkompetencje" zaś sądów są pozostałością i skutkiem wieloletniego braku demokracji i nigdzie praktycznie rzecz biorąc nie zapisanej podległości sąDÓW władzom partyjno- politycznym. Natomiast członkostwo sędziów w partii nakładało na nich określone partyjne obowiązki. Dzisiaj sędziemu nie wolno należeć do jakiejkolwiek partii politycznej, co doklładnie nic nie znaczy. Albowiem jako wyborca choćby sędzia demonstruje swoje sympatie polityczne do których ma prawo! Ot i wszystko ...albo trzeba zacząć od początku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Dziecku w kolebce... IP: *.crowley.pl 02.12.03, 10:38 kto łeb urwał chytrze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: 195.145.80.* 02.12.03, 10:40 qndzia napisała: > Nie chcą publikkować wizerunku rywina. > Może jest nachlany? Niezaleznie od oceny sytuacji prosze o troszke kultury. Sprowadzajac wszystko od razu do poziomu dna nie dziw sie, droga qndzio, ze bedziesz tkwic w bagnie. Nie znam Rywina ani nie darze go szczegolna sympatia. Uwazam natomiast, ze z pewnoscia oczytany i obyty czlowiek nie zasluguje na mieszanie z blotem a priori przez jakas qndzie. To nie budka z piwem (mam nadzieje, jeszcze...) > O ile zakład, że nic mu nie zrobią? Zobaczymy. W interesach mu rozglos ani proces na pewno nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.sympatico.ca 02.12.03, 10:45 Gość portalu: xxx napisał(a): > qndzia napisała: > > > Nie chcą publikkować wizerunku rywina. > > Może jest nachlany? > > Niezaleznie od oceny sytuacji prosze o troszke kultury. > Sprowadzajac wszystko od razu do poziomu dna nie dziw sie, droga > qndzio, ze bedziesz tkwic w bagnie. Nie znam Rywina ani nie > darze go szczegolna sympatia. Uwazam natomiast, ze z pewnoscia > oczytany i obyty czlowiek nie zasluguje na mieszanie z blotem a > priori przez jakas qndzie. To nie budka z piwem (mam nadzieje, > jeszcze...) > > > O ile zakład, że nic mu nie zrobią? > > Zobaczymy. W interesach mu rozglos ani proces na pewno nie > pomaga. Do poziomu dna to ty razem zRywinem z szedles drogi xxx czuc wredny SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: 195.145.80.* 02.12.03, 14:52 A skad taki wniosek? Nigdy nie bylem sympatykiem tego ugrupowania. Uwazam natomiast, ze wzajemne obrzucanie sie gownem nie poprawia atmosfery. Czy tym sie roznimy? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re 02.12.03, 10:50 Gość portalu: xxx napisał(a): > qndzia napisała: > > > Nie chcą publikkować wizerunku rywina. > > Może jest nachlany? > > Niezaleznie od oceny sytuacji prosze o troszke kultury. > Sprowadzajac wszystko od razu do poziomu dna nie dziw sie, droga > qndzio, ze bedziesz tkwic w bagnie. Nie znam Rywina ani nie > darze go szczegolna sympatia. Uwazam natomiast, ze z pewnoscia > oczytany i obyty czlowiek nie zasluguje na mieszanie z blotem a > priori przez jakas qndzie. To nie budka z piwem (mam nadzieje, > jeszcze...) > > > O ile zakład, że nic mu nie zrobią? > > Zobaczymy. W interesach mu rozglos ani proces na pewno nie > pomaga. Rwin sam sprowadził się do poziomu dna wypowadając się w prasie, że przychodząc do Michnika "był nachlany", a jego interesy? no cóż rachunki trzeba płacić... szkoda że nie pomyślał o tym zanim wparował do Agory po forsę... Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re 02.12.03, 11:00 W jakim bagnie ja będę tkwić? Coś ci się pokręciło. Przecież sam rywin stiwerdził, że polazł do Michnika nachlany. Ja go z błotem nie mieszam, on sam się wymieszał z błotem zadając się z Czarzastym, Kwiatkowskim, Zarębskim, z don Leszkiem, itd... (czyli z grupą trzymającą władzę!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBYSZEK JESTEM Z RYWINEM IP: *.hipernet.com.pl 02.12.03, 10:47 JESTEM Z LWEM RYWINEM W TYM MOMENCIE , TRUDNYM DLA NIEGO ; POPEŁNIŁ BŁĄD , ALE TO TYLKO PARĘ GODZIN Z JEGO CAŁEGO ŻYCIA . CHCĘ BY GO NIE ZGNOJONO , BY PRODUKOWAŁ DOBRE FILMY , BO JEST W TYM DOBRY . NO I NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ , NIE JEST TO AŻ TAKA WIELKA AFERA , POLSKA SIĘ NIE ROZPADNIE . A NA NOWY 2004 ROK WSZYSTKIM ŻYCZĘ : nie zaczynajcie dnia od czytania gazet i przejmowania argumentów i ich używania przez cały dzień , zacznijcie dzień od samodzielnego myślenia , analizowania ; SZCZEGÓLNIE ŻYCZĘ TEGO POLITYKOM . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatapl Re: JESTEM Z RYWINEM IP: 217.11.136.* 02.12.03, 10:51 w sprawie jestem bezstronna ale spopdoblao mi sie Twoje racjonalne podejscie . popieram beata Odpowiedz Link Zgłoś
ada1 Re: JESTEM Z RYWINEM, a ja nie......... 02.12.03, 11:07 Gość portalu: ZBYSZEK napisał(a): > JESTEM Z LWEM RYWINEM W TYM MOMENCIE , TRUDNYM DLA NIEGO ; > POPEŁNIŁ BŁĄD , ALE TO TYLKO PARĘ GODZIN Z JEGO CAŁEGO ŻYCIA . > CHCĘ BY GO NIE ZGNOJONO , BY PRODUKOWAŁ DOBRE FILMY , BO JEST W > TYM DOBRY . NO I NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ , NIE JEST TO AŻ TAKA > WIELKA AFERA , POLSKA SIĘ NIE ROZPADNIE . A NA NOWY 2004 ROK > WSZYSTKIM ŻYCZĘ : nie zaczynajcie dnia od czytania gazet i > przejmowania argumentów i ich używania przez cały dzień , > zacznijcie dzień od samodzielnego myślenia , analizowania ; > SZCZEGÓLNIE ŻYCZĘ TEGO POLITYKOM . Ja też nie chcę aby pana Rywina zgnojono, wystarczy mi tylko aby go sprawiedliwie osądzono, żeby on i jego mocodawcy ponieśli odpowiednią karę za swój niezgodny z prawem czyn, tylko tyle.... a potem niech sobie robi te swoje filmy.... P.S. A afera jest "wielka", bo umoczeni są w nią czołowi działacze partii, która obecnie rządzi Polską.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz DO PIERDLA Z RYWINEM IP: 153.19.15.* 02.12.03, 12:17 Trzeba go zgnoić bo nie chce współpracować... najprawdopodobniej jeśli ktoś ucierpi przez afere to tylko on, a to ze względu na to że nie chce mówić kto go przysłał. Dlatego nie ma litości, LUD CHCE OFIARY!!! (to ostatnie czego możemy rządać w tym skorumpowanym kraju) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maler Re: JESTEM Z RYWINEM, a ja nie......... IP: *.metronet.pl 02.12.03, 13:23 Masz rację, to nie jest wielka afera, ustawy nie uchwalono, pieniędzy nikt nie dał i nikt nie wziął, dowiedzieliśmy sie dużo szczegółów o ludziach o których i tak wczesniej nikt dobrego słowa by nie powiedział ( poza kumlpami z "towarzystwa". Polska od tej afery sie nie rozpadnie ale może sie rozlecieć od afery o grach losowych. Ustawa jest ( chociaz jeszcze chyba nie obowiązuje?) taka jak chciała mafia, jest tysiące maszyn które codziennie produkuja ,legalizuja olbrzymie pieniądze, które nie wiadomo skąd pochodza i dokad idą. chociaż w części wiadomo- kupuje sie WŁADZĘ, urzędników różnego szczebla, Sejmu, samorządów, Urzędów Skarbowych, Policji i Bóg wie kogo jeszcze. Czy już rządzi nami mafia?,ta prawdziwa. Czy są ludzie,którzy mogliby z czystym sumieniem zasiąść w Komisji Specjalnej w tej sprawie, czy ona ma szanse wogóle powstać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAMBO RYWIN TO GNIDA. I NAPEWNO Z NIM NIE JESTEM IP: 217.153.94.* 02.12.03, 12:34 To sobie bądź, ja z nim napewno nie jestem, bo znam tego faceta jeszcze z innej strony. 1. Jest to kawał chuja, tylko liczacego kase. 2. Napisałes, ze robi dobre filmy. On tych filmów nie robi, nie jest ich pomysłodawcą, on tylko je finansuje. Co to oznacza? Że jak nie bedzie Rywina to bedzie ktoś inny, kto da kasę na realizacje dobrego projektu, który przyniesie zyski. I tyle. Jego działalosc w filmie była działalnoscia czysyo komercyjna a nie harytarywna. Nie finansował kina alternatywnego. 3. Afera jest wielka, bo jesli ktos chce sprzedać ustawe w państwie demokratycznym, to znaczy, że łamie sie podstawowe zasady demokracji. 4. Skad mozesz wiedziec ze ten człowiek miał tylko jedno pół godziny złe w zyciu? Ja bym nie dał sobie za to stwierdzenie nawet włosów obciac, nie mówiac o rece albo głowie. 5. Rywin to kanali, która zasługuje na wiezienie, ale która napewno nigdy tam nie trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
sex_time Rambo to pipa* 16.12.03, 09:03 ----- * Sylwester Stallone, kwestia z filmu "Kobra" (chyba). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poważny Re: JESTEM Z RYWINEM IP: 195.117.242.* 02.12.03, 23:11 Tak, faktycznie sprawa nie jest tak poważna. A jak? Jest w nią w końcu zamieszny premier, prezes telewizji, członkowie rządu, KRRiTV a być może też jaśnie nam panujący Aleksander Kwas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.tele2.pl 02.12.03, 11:05 Szanowni forumowicze, Wydaje się że przynajmniej znaczna część pretenduje do bycia elitą naszego społeczeństwa. Jeżeli tak to dlaczego jesteście tak ... wybaczcie ... mądrzy inaczej. Przecież to oczywiste, że tu nie chodzi o jakiegoś Lwa Rywina. Przecież oczywistym jest, że została utrącona ustawa, która zagradzała drogę do szmalu. W układzie istniejącym nie było gwarancji że można będzie uzyskac zadawalającą wersję więc lepiej niech nie będzie tymczasem żadnej ustawy. Przy okazji w ramach gier i zabaw kilka osób wzięto "pod fleki", kilka innych (pajace z komisji śledczej) wybiło sie na popularność. To już trwa tak długo. Człowiek nawet nie zorientowany w kuchni politycznej mógł już przejrzeć i zrozumieć. A wy kochani nic i nic. Polecam wczorajszą sztukę w TV a szczególnie ostatnie sceny. Na kanapie skacze nie tylko prezydęt Czop ale cała "kulturalna" opozycja. Zejdzcie chociaż wy z tej kanapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.A.B. Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.niva.no 02.12.03, 11:21 Wysoki sadzie ! Litosci dla chlopca na posylki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.if.uj.edu.pl 02.12.03, 11:22 Oracz na prezydęta! chris Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Zadyma przed sądem ;-) 02.12.03, 11:47 Zadyma przed sądem ;-) "Damskie staniki rozentuzjazmowanych fanek oraz kwiaty poleciały w kierunku Lwa Rywina wchodzacego tylnym wyjsciem do sadu przed rozpoczynajacym sie procesem Sadem Okregowym w Warszawie. Rzucali nimi czlonkowie Akcji Alternatywnej "Naszosc". "Wyklety powstan Rywin z ziemii", "Kup mi, Mamo, klocki Lego, zrobie sobie Czarzastego", "Uzywaj papieru toaletowego LUB CZASOPISMA", "Pal marihuane I INNE ROSLINY" - takie transparenty Naszosci przywitaly Rywina przed sadem. W budynku sadu czlonkowie Naszosci odspiewali Rywinowi "Sto lat". Wczesniej Eliza Michalik z Akcji Alternatywnej "Naszosc" narzucila mezczyznie przebranemu w teatralny stroj Lwa na glowe chuste z okrzykiem "Moj ci on jest, nie do kata on nalezy, lecz do mnie". Nastepnie zgodnie czlonkowie Naszosci zgodnie z pradawnym zwyczajem udali sie do prezesa sadu, by ten uznal Rywina za uniewinnionego. Nie wpuszczono ich jednak do srodka. Czlonkowie Naszosci skandowali tez "Jakubowska jestes boska i Kwiatkowski tez jest boski", "Leszek Miller to nasz fuhrer"." Do tego wszystkiego powinni jeszcze dodać transparent: "Wrobiła mnie w to wszystko ta ku... spikerka z telewizji!" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Zadyma przed sądem ;-) IP: 195.85.227.* 02.12.03, 11:56 Fajnie że są jeszcze fajni ludzie którzy potrafią robić sobie jaja. No, nie mówię tu teraz o Lwie. On jest dla mnie taką wielką czerwoną pluskwą, która wcale się nie przejęła tą całą sprawą - pewnie uważa że Michnik nadużył tu przyjacielskiego układu i niepotrzebnie tą całą sprawą nagłośnił. Lew to taka czerwona kokota. gdyby był człowiekiem przyzwoitym to popełniłby samobójstwo - albo przynajmniej wycofał się w niesławie z życia publicznego. Ale on nie jest człowiekiem honoru - po nim wszystko spływa jak po kaczce. I nadal bryluje w towarzyskich układach i układzikach. Obrzydliwa kupa mięsa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Zadyma przed sądem ;-) IP: *.sympatico.ca 02.12.03, 12:30 Masz racje gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHAHA Re: Zadyma przed sądem ;-) IP: *.aster.pl / 10.65.0.* 02.12.03, 12:56 Jaka kupa miesa? Widziales tam mniesnie? Raczej kupa tluszczu i gowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zadyma przed sądem ;-) IP: 80.51.198.* 02.12.03, 18:29 Popieram! Zwłaszcza z tym samobójstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuckface Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.03, 14:59 zobaczymy jak ta twoja koalicja bedzie skakala wkrotce prawdopodobnie od sciany do sciany w 2 na 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tets Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.light.csk.pl 02.12.03, 13:12 Co to za paranoja? Przeciez swiadkowie zeznajacy w dniach nastepnych juz beda mogli poznac dokladne zeznania swiadkow zeznajacych w dniach poprzednich. Wiec po co ten zakaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHAHA Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.aster.pl / 10.65.0.* 02.12.03, 13:19 Proces musialby byc tajny, Rywin i jego obroncy odizolowani a kazdy przesluchany swiadek zamykany w odseparowanym od swiata pomieszceniu, aby nikt nie znal zadnych zeznan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruszka dlaczego ma być szczególnie traktowany? IP: *.siec.pl 02.12.03, 13:23 Nie rozumiem, dlaczego Rywin ma być szczegóolnie traktowany, tylko dlatego, że ma kase? Wiadomo, że rozprawa przed sądem źle wpływa na stan psychiczny oskarżonego! W końcu się go oskarża! Ten proces pokaże jedno: bogaci są bezkarni, a już na pewno nie pójdą siedzieć, mimo, iż zyjemy w kraju w którym za podrobienie legitymacji przetrzymuje się w areszcie studenta przez kilka miesięcy... Wymiar sprawiedliwośći w RP to jest śmiech!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-gruszka Re: dlaczego ma być szczególnie traktowany? IP: 80.51.198.* 02.12.03, 18:31 Przetrzymuje się nie za podrobienie legitymacji, ale za to że podrabiający nie był łaskaw dobrowolnie zgłosić się na wezwanie sądu - w przeciwieństwie do Rywina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: 80.51.172.* 02.12.03, 13:56 Ta sprawa to farsa i żenada, wystarczy posłuchać obrońców Rywina, będą udowadniać, że białe jest czarne a czarne, że jest białe, że za dnia mamy księżyc a w nocy Słońce... prawnicy w pogoni za kasą i watpliwą sławą (zresztą chłopcy sa przyjaciólmi Rywina i innych z SLD) będą udowadniali rózne cuda, cudeńka. Poziom... jaki poziom, przecież sam Rywin stwierdził był, że poszedł "nachlany", Millerowi rzekł "czy ma sobie w łeb palnąć", sam Urban mówił o załamaniu Rywina... faktem jest, że ktoś Rywinowi zagwarantował wyjście cało z tego szamba, bo inaczej by tak nie zhardział szybko... Bez względu na wyrok, dla mnie Rywin jest nikim, podobnie Kwiatkowski, Czarzasty i reszta paczki, mali, brudni ludzie... Aż wstyd, że sprawują swe stanowiska publiczne, że ktoś ich popiera, że są ludzie głosujący na takich "polityków"... przykre to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.acn.waw.pl 02.12.03, 14:37 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Ta sprawa to farsa i żenada, wystarczy posłuchać obrońców Rywina, będą > udowadniać, że białe jest czarne a czarne, że jest białe, że za dnia mamy > księżyc a w nocy Słońce... prawnicy w pogoni za kasą i watpliwą sławą (zresztą > chłopcy sa przyjaciólmi Rywina i innych z SLD) będą udowadniali rózne cuda, > cudeńka. Poziom... jaki poziom, przecież sam Rywin stwierdził był, że > poszedł "nachlany", Millerowi rzekł "czy ma sobie w łeb palnąć", sam Urban > mówił o załamaniu Rywina... faktem jest, że ktoś Rywinowi zagwarantował > wyjście cało z tego szamba, bo inaczej by tak nie zhardział szybko... Bez > względu na wyrok, dla mnie Rywin jest nikim, podobnie Kwiatkowski, Czarzasty i > reszta paczki, mali, brudni ludzie... Aż wstyd, że sprawują swe stanowiska > publiczne, że ktoś ich popiera, że są ludzie głosujący na > takich "polityków"... przykre to... Kuba a kim ty jesteś, ze śmiesz poniżać ludzi którzy póki co są niewinni ( zasada sądowa), coś niecoś zrobili dla innych. Przedstaw się cwaniaku, podaj swoje personalia. Tak za węgła strzelasz, tylko tchórze i judasze tak potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZooRoo Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.12.03, 18:45 Wypierdalaj zasrany komuchu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: 82.160.16.* 02.12.03, 22:45 Wart Zorro Kuby i na odwrót. ..... i Tobie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: 82.160.16.* 02.12.03, 22:33 dla mnie Rywin jest nikim, podobnie Kwiatkowski, Czarzasty i reszta paczki, mali, brudni ludzie...i Ty Kuba też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LWIĄTKO RYWIN-DYZMA NA BLEFIE ZAROBIŁ MILIONY$ IP: *.brpo.gov.pl 02.12.03, 14:35 WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: 157.25.122.* 02.12.03, 15:19 Krakowiaczek nic nie winien, pocałował bo powinien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr luzakis Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 15:20 piszcie i czytajcie do woli i tak nic sie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Ten proces to farsa... 02.12.03, 15:25 Rywin postanowił, że będzie odpowiadał tylko i wyłącznie na pytania swoich obrońców! w ten sposób taki duet może tworzyć dowolne scenariusze wydarzeń i opowieści dziwnej treści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeż Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.icpnet.pl 02.12.03, 15:25 zlikwidować sądy i wprowadzić jednoinstancyjne trybunały ludowe złożone z internautów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fusek UWOLNIĆ ŻYDA!!!! IP: *.artnet.com.pl 02.12.03, 15:54 Bo się Mośki z Izaraela dopieprzą, że w Polsce jest antysemityzm i Panu Prezydentowi będzie głupio i przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega GDZIE JESTEŚ, KATARYNO? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.12.03, 16:21 Czytać już nie można tych pierdół, które większość z was pisze. Nie dość,że głupio, to jeszcze z błędami ortograficznymi. Gdzie jesteś, przemądra Kataryno? Dawno Cię tutaj nie czytałam. Odezwij się!!!! A co do Rywina-niewiniątka. To pewne, że włos mu z głowy nie spadnie, bo "ludzie trzymający władzę" w naszym niezawisłym sądzie i kompetentnej prokuraturze myślą podobnie o Polsce, praworządności i uczciwości jak niektórzy z moich przedmówców. No cóż, obyś żył w ciekawych czasach... Nasze są także gorzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rany julek Ale TY GLUPI JESTES IP: *.aster.pl / 10.65.0.* 02.12.03, 16:40 Sterasznie i przerazajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werner OSKARZONY NIE CHCE BYC OBECNY.. IP: *.ed.shawcable.net 02.12.03, 17:08 To cos zupelnie wyjatkowego - oskarzony sklada wniosek o zwolnienie go z obecnosci na rozprawie sadowej, bo to zle wplywa na jego kondycje fizyczna i psychiczna. CO SIE W TEJ POLSCE DZIEJE !?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Sąd się nie zgodził! 02.12.03, 18:46 I dobrze, bo to kompletny idiotyzm. Na nas natomiast bardzo źle wpływa jak taki cawniak, poduszczony przez nie wiadomo kogo, idzie wyciągnąć forsę i załatwić parę lewych interesów a teraz rżnie uciśnionego!!! Dzisiaj gościem "jedynki" (TVP1) był Jerzy Urban, który powiedział coś w tym sensie, że Rywin stracił już twarz ale będzie się bronił do końca udając niewinnego, bo najbardziej się boi tego, żeby nie pisnąć czegoś na temat tych co go wysłali. Gość portalu: werner napisał(a): > To cos zupelnie wyjatkowego - oskarzony sklada wniosek o > zwolnienie go z obecnosci na rozprawie sadowej, bo to zle wplywa > na jego kondycje fizyczna i psychiczna. > > CO SIE W TEJ POLSCE DZIEJE !?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poważny re IP: 195.117.242.* 02.12.03, 23:21 Spoko, w więzieniu też obecny nie będzie. To może zaszkodzić jego psychice i kinematografi, która przecież istnieje tylko dzięki niemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Ofiara perfidnej intrygi? IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 19:06 W dniu 10.10.br. Lew Rywin w swym piśmie, które przedłożył Komisji Śledczej napisał: .........Jeszcze raz z cała odpowiedzialnością oświadczam, że nie przyznaję się do zarzucanego mi, w akcie oskarżenia, czynu, opisanego w art. 230 kk. Nie składałem Adamowi Michnikowi, ani nikomu innemu, propozycji korupcyjnej. Nie działałem też w żadnej grupie, która rzekomo była zainteresowana zmianami w prawie medialnym. Oskarżenie mnie o czyny niezgodne z prawem opiera się na kłamliwej notatce pani Wandy Rapaczyńskiej i fałszywej interpretacji treści rozmowy podstępnie nagranej przez Adama Michnika. Do Adama Michnika poszedłem na prośbę pani Wandy Rapaczyńskiej. Nie odwiedziłem pana Michnika z własnej inicjatywy. Jeszcze raz podkreślam, że złożyłem wizytę na jego dwukrotnie ponawiane zaproszenie. -Chcąc zrobić osobistą przysługę pani Wandzie Rapaczyńskiej - z którą łączyły mnie więzi biznesowe i wspólne interesy - niestety, dałem się nieświadomie wmanewrować w piętrową intrygę, przez co teraz znalazłem się w niezwykle trudnym położeniu. Zostałem spostponowany przez media i polityków, szukających poklasku w „Gazecie Wyborczej”. Sprawia mi przykrość fakt, że wykreowana przez Adama Michnika tzw. „Afera Rywina” przyniosła niepowetowane szkody ludziom - w mojej ocenie - kompletnie niewinnym. Czyn, jakiego przecież nie popełniłem, daje dziś pretekst do bezprecedensowych ataków na rząd Rzeczypospolitej Polskiej i inne osoby. Bardzo nad tym boleję. .............. nie jestem przestępcą, a jedynie ofiarą perfidnej intrygi uknutej przez Agorę. Intrygi, która posłużyła temu drapieżnemu koncernowi multimedialnemu do unicestwienia planowanej przez rząd nowelizacji ustawy radiowo-telewizyjnej. Swój cel polityczno biznesowy spółka Agora osiągnęła. ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.12.03, 19:20 qndzia napisała: > Nie chcą publikkować wizerunku rywina. Może jest nachlany? O ile > zakład, że nic mu nie zrobią? O te 100 EURO z automatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz OO juz GW ma bezsporny dowod:) To po co sad???? IP: *.wp.mil.pl 02.12.03, 21:02 Po co proces??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus i mozecie mu naskoczyc... IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 21:28 z takimi niby dowodami to mozna mu dac max zawiasy, i to raczej za dobre chęci niz za czyny... oj Michnik Michnik, co z ciebie wyrosło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Faktyczne ofiary perfidnej intrygi IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 21:37 Przerzucam swój (proroczy) post z 14 stycznia br.: .............Może sobie Lew Rywin dowolnie opowiadać, że jego (w tym nagrane) wypowiedzi zostały wypaczone i kłamliwie przedstawione w prasie - nikt mu i tak nie uwierzy. Zapewne poinstruowany został przez swego WIELKIEGO przyjaciela, żeby za wiele się przed nikim nie usprawiedliwiał, żeby milczał i w żadnym wypadku nie przeszkadzał w rozegraniu nakręconego interesu. Zresztą i tak mu nic nie zagraża, wymiga się byle czym, a w ostateczności jakiekolwiek oskarżenia zakwalifikuje się jako nagonkę antysemicką, a wtedy to on będzie ofiarą, zaś oskarżający będzie musiał się gęsto tłumaczyć i sam dostanie w kość. A nakręcony i nagrany interes to faktycznie samograj, sam się realizuje wg wypraktykowanego już wielekroć scenariusza na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat. Naczelny dysponuje bowiem bardzo skutecznym zbrojnym ramieniem w postaci zawsze głodnych i nienasyconych sfor hien antykomuszych i antysemickich (to jak awers i rewers tego samego gówna). Trzeba tylko podrzucić odpowiednio spreparowaną padlinę, miłą i smakowitą dla podniebienia tychże. Po poprzednich ochłapach: "Agent Olin" itd. j.w. teraz jest taką "Łapówka dla SLD". Starczy - reaktor z antyfagami już się zresztą mocno rozpalił i nawet Naczelny musi w charakterze pręta moderacyjnego nieco spowalniać wyzwolone reakcje i namiętności oraz stawać w obronie Millera. Zresztą również z prostych względów estetycznych i etycznych. Wszyscy pamiętamy bowiem grudniowy serdeczny uścisk Naczelnego z premierem, powracającym z tarczą z Brukseli. Trzeba więc przysłonić nieco ten nóż, który mu wbija teraz w plecy. To widok bardzo nieestetyczny i nieprzystojny na salonach władzy. Jeszcze ktoś mógłby pomyśleć, że Murzyn zrobił swoje i może odejść. A przecież chyba wcale o to nie chodzi, jeszcze się nieraz przyda. A bój wytoczony został przede wszystkim o kasę. O kasę AGORY, oczywiście......... Oraz o władzę nad polska gawiedzią..... absolutną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Faktyczne ofiary perfidnej intrygi IP: 82.160.16.* 02.12.03, 22:53 O! - cholera!- Beta ,aż do bólumasz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Faktyczne ofiary perfidnej intrygi są w cieniu.... 03.12.03, 10:02 Rywin nie jest tak głupi na jakiego wygląda, to że zdeponował u notariusza 30 stron zeznań, w których opowiada jak było naprawdę, świadczy o tym, że facet zwyczajnie się BAŁ. Bał się tego, że jego mocodawcy odwrócą się, umyją ręce i zostawią go samego na polu walki. Stąd jego zapobiegliwość, stąd zapewnienia, że "on pierwszy premiera nie zaatakuje", dzięki takim zabiegom Rywin dostał jasny sygnał od swoich mocodawców, że może spać spokojnie, natomiast oni zrobią wszystko, by mu włos z głowy nie spadł. Układ jest jasny, role są rozdane... no, może gdyby zmieniono kwalifikację czynu (nie płatna protekcja - tylko korupcja), być może wtedy Rywin poczułby zbliżajacy się wyrok, być może wtedy "opłacałoby" mu się ujawnić nazwiska wspólników, być może, być może.... ale chyba nie w tym sądzie, nie w tym kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIZER Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.chello.pl 02.12.03, 22:37 Dlaczego prokuratura boi sie nazwac przestepstwo Rywina po imieniu . ON JEST WINIEN KORUPCJI NA NAJWYZSZYCH SZCZEBLACH WŁADZY a nie płatnej protekcji. Kogo on proteguje Marysie na lepsza posade babci klozetowej ? Ten" Niezalezny"Sąd i prokuraturę nalezy postawic przed sądem za wypaczanie prawa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.aster.pl / 10.64.4.* 03.12.03, 00:37 Gość portalu: MIZER napisał(a): > Dlaczego prokuratura boi sie nazwac przestepstwo Rywina > po imieniu . ON JEST WINIEN KORUPCJI NA NAJWYZSZYCH > SZCZEBLACH WŁADZY a nie płatnej protekcji. Kogo on proteguje > Marysie na lepsza posade babci klozetowej ? Ten" Niezalezny"Sąd > i prokuraturę nalezy postawic przed sądem za wypaczanie > prawa . taaaa, ciekawe kogo to niby Rywin skorumpowal. Zwlaszcza na "najwyzszych szczeblach wladzy". Cos ci sie, mizer, pomylilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: To jest dobra rada dla wszystkich oskarzonych IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 03.12.03, 03:14 Odpowiadac tylko obroncom.Pytania sedziego ignorowac. To jest swietny wzor do nasladowania.To jest ta wizja sprawiedliwosci, wybiorczej, ktora bedzie obowiazywac bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patman Re: To jest dobra rada dla wszystkich oskarzonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 08:56 Gość portalu: maciej napisał(a): > Odpowiadac tylko obroncom.Pytania sedziego ignorowac. To jest > swietny wzor do nasladowania.To jest ta wizja sprawiedliwosci, > wybiorczej, ktora bedzie obowiazywac bogatych. Co ty kolo za bzdety sprzedajesz, czy insynuujesz, że "wybiorcza" najpierw przywaliła Rywinowi, a teraz będzie go bronić? Sprecyzuj dokładnie o co biega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logik Re: Pierwsze wnioski obrony Rywina: ograniczyć re IP: *.bait.pl 03.12.03, 07:35 Wspołczuje Rywinowi. Czy nie dał sie wykorzystać jako pionek, dla przeforsowania korzystnych dla kogos zapisów.. dla "uwalenia" ustawy. Załatwienia Kwiatkowskiego. Nasuwa sie proste pytanie, kto skorzystał na tym? Rywin? Tajemnicza grupa trzymajaca władze? Napewno nie. Potentaci medialni - Tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Obrońcy Lwa Rywina IP: *.com.pl 03.12.03, 09:51 Nie jestem prawnikiem, ale obrońców Rywina postrzegam jako dużej klasy profesjonalistów. Bardzo mi się podoba ich zachowanie i sposób, w jaki występują w obronie interesów swego klienta. Przede wszystkim, nie kłąpią byle czego przed kamerami, w odróżnieniu od członków komisji sejmowej. Traktując ten proces w kategoriach sportowych (a chyba jest to właściwe podejście, bo prawda nie wyjdzie na jaw), muszę przyznać, że w zakłądach postawiłbym na wygraną Rywina. Z takimi obrońcami ma duże szanse na wygraną tej walki. Szczególnie, że jego obrońcy mogą stosować wiele chwytów dozwolonych przez prawo i jestem pewien, że zastosują. Odpowiedz Link Zgłoś