mlasskacz 07.06.09, 09:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sai_mon Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 09:20 Hmmm... Najstarszy kandydat ma 81 lat. Na trumnę zbierać będzie w eł'ro? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 09:36 chyba lepiej zrobic LOSOWANIE do tego europarlamenta. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Najbardziej podoba mi sie cisza wyborcza:):) 07.06.09, 09:48 Te dwa dni bez konferencji prasowych, komentarzy dla komentowania, wywiadów z ludźmi nie mającymi nic do powiedzenia, tabunów polityków biegających od studia do studia! Bezcenne:):). Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Silence is golden :-> 07.06.09, 12:54 Jedno malutkie pytanko n/t : kto te tabuny tzw. "polityków" zaprasza i podgrzewa niekończący się medialny show z ich udziałem ? Czy czasem nie są to media i sami DZIENNIKARZE ? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Silence is golden :-> 07.06.09, 15:28 Niewątpliwie tak. Dla wielu dziennikarzy w polityce przestało się liczyć cokolwiek poza konfliktem bo to buduje tą cyrkową dramaturgię "programów publicystycznych" i ponoć podnosi oglądalność. Ktoś (ze względu na ciszę wyborczą przemilczę kto :):) ) porównał to ostatnio nad wyraz trafnie do walk psów. Z tym , że odnoszę wrażenie jakby politycy specjalnie się przed tym nie wzdragali więc i rozgrzeszać ich nie mam zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
kycu Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 10:06 nie wybieram nikogo! mam ich gdzieś tak jak oni będą mieli nas, niech tylko dorwą się stołków :) Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba_only W takim razie nie zabieraj głosu 07.06.09, 10:15 w żadnych sprawach dotyczących Polski i UE. Pretensje miej do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 11:06 fakt posiadania dowodu osobistego UPRAWNIA MNIE DO KRYTYKOWANIA. wybory-to jest moje PRAWO. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 12:09 billy.the.kid napisał: > fakt posiadania dowodu osobistego UPRAWNIA MNIE DO KRYTYKOWANIA. > wybory-to jest moje PRAWO. ----------------------- no nieźle demokrację pojmujesz.... moje prawo, a obowiązkach zapomniałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ssamiec Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 12:40 To prawda: wybory to PRAWO a nie OBOWIĄZEK. Więc jak najbardziej słuszna jest decyzja: "nie wiem na kogo głosować/nikt mi się nie podoba" --> "nie głosuję" Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Najpierw zagłosuj, potem krytykuj - dobre :) 07.06.09, 11:12 Po wyborach, to na krytykę już będzie za późno - diety już będą przelewane na ich konta, a przecież tylko o to im chodzi. Jeśli na diety eurozjadów, będą szły podatki tylko tych, którzy na nich głosują - to miałabyś rację. Niestety idą na to pieniądze NAS WSZYSTKICH. A ja nie mam zamiaru przykładac to tego ręki. Głosowac na byle kogo, byle głosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 11:19 gdyby wybory miały cokolwiek zmienic-ZAKAZANO BY ICH. raz tylko w 89 r komuchy dali się nabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Brakujący kandydaci 07.06.09, 11:20 okręgowe komisje w Krakowie i Warszawie wydały obwieszczenia z odpowiednią informacją dotyczącą głosowania. Akurat, byłam na głosowaniu, mamy listę z Krakowa i żadne nazwiska nie są skreślone - a potem powiecie, że głosy nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Tusk,rusz leniwą dupę ws.głosowania internetowego. 07.06.09, 11:21 Nie rozumiem tych palantów . Dostaliby więcej głosów, zwiększyliby frekwencję a tu nic. W Polsce cała klasa polityczna to śmierdziele, głupcy i darmozjady, tylko jedni więksi a inni jeszcze więksi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 11:23 Europa mnie nie obchodzi dlatego nie idę na eurowybory. Ale w krajowych na pewno będę głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 11:49 Zapewne żyjesz na jakimś nieskanalizowanym zadupiu bez elektryczności i internetu, zasyfionym przez pobliską hutę. Jeżeli nie to byłbyś hipokrytą korzystającym u uczestnictwa Polski w Unii, udając że cię to nie interesuje. Ups! masz internet czyli jesteś hipokrytą, albo jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 13:36 cyklista napisała: > Zapewne żyjesz na jakimś nieskanalizowanym zadupiu bez elektryczności i > internetu, zasyfionym przez pobliską hutę. Jeżeli nie to byłbyś hipokrytą > korzystającym u uczestnictwa Polski w Unii, udając że cię to nie interesuje. > Ups! masz internet czyli jesteś hipokrytą, albo jeszcze gorzej. RE.>>>> A MURY RUNA RUNA .I runeły stocznie huty zakłady cementownie cukrownie itd Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 13:45 > Europa mnie nie obchodzi dlatego nie idę na eurowybory absolutnie cię Piotrek rozumiem; z twojego punktu siedzenia pójście do lokalu wyborczego to niezła wycieczka :-) Świadomość, że wybór konkretnych osób, które będą nas reprezentować w PE został już dawno dokonany przez prezesów partii dodatkowo zniechęca bo kto lubi robić za zmanipulowanego pajaca? Gdyby tak jeszcze potem "politycy" konsekwentnie mówili nie o woli narodu ale o woli prezesów to byliby w porządku wobec nas. Z tym, że nie mam złudzeń; mordy będą sobie nami wycierać bez względu na frekwencję wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 11:25 Moim zdaniem tak duże struktury muszą mieć wybory innego typu. Sądzę, że w nich nailepiej sprawdza się system prezydencki. Oczywiście na to potrzebne są duże ponadnarodowe partie z wyraźnymi pro europejskimi programami i charyzmatycznymi przywódcami, którzy porwaliby za sobą nie tylko obywateli kraju, z którego się wywodzą. Takie wybory mogą poruszyć społeczność całej Europy. Uważam też, że referendum konstytucyjne powinno mieć miejsce ale głosowana w całej Unii a wynik byłby sumaryczny. Także Parlament powinien funkcjonować na wzór amerykański. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Cisza wyborcza. 07.06.09, 11:27 Gazety powinny podać informację, że Prezydent wygłosił orędzie ale pod tytułem zostawić białą plamę z informacją, iż z powodu ciszy wyborczej nie zamieszczają jego treści. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 11:37 Walcie,owce do urn,walcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek A może, zamiast chodzic po komisjach 07.06.09, 11:40 i "głosowac" - zrobic im od razu, z domu, przelew na konto? Odpowiedz Link Zgłoś
ssamiec Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 13:02 Walcie, walcie; Potem będzie wam łatwiej wmówić że sami tak chcieliście "głosując na nas". Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 11:51 > To nie są wybory, tylko wyścig do koryta. Tylko głosując, możesz ten wyścig do koryta zmienić w wybory. Im mniej ludzi myślących tak jak ty, tym mniej wieprzowiny dorwie się do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 12:40 > Tylko głosując, możesz ten wyścig do koryta zmienić w wybory co takie masz? Wpływ na miejsce przy korycie? A niby w jaki sposób? Popatrz; nie lubisz Czarneckiego bo uważasz go za polityczną prostytutkę ale jeśli oddasz swój głos na PIS bo uważasz, że do tego ugrupowania masz najbliżej to i tak pośrednio poprzesz kogoś kim gardzisz bo to w wyniku m.in. twojego poparcia Czarneckiemu będzie bliżej do żłoba... Dlaczego tak? Bo prezes uznał, że komuś takiemu należy się "jedynka" w okręgu wyborczym... Identyczna sytuacja jest np z Huebner; konia z rzędem dam temu co potrafi wskazać jakieś osiągnięcia tej pani, które zrobiły naszemu krajowi dobrze ale do koryta na pewno się dostanie bo tak chciał prezes jej aktualnej partii... Reasumując; nasz wpływ na miejsce przy korycie jest żaden - obsadzono nas tylko w roli pajacy i tylko i wyłącznie po to by sobie później mordę "wolą narodu" wycierać. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 11:53 Żadnych referendów, lud jest zbyt głupi żeby decydować o ważnych sprawach. A skoro dano ludowi prawo wyboru odbieracza diety, to znaczy, że ten wybór nie ma najmniejszego znaczenia. O taka koteria. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: cholote do koryta a nie poslow 07.06.09, 11:55 Wymieniłeś raptem trzy partie. Są jeszcze inne; kilku kompetentnych i uczciwych kandydatów by się znalazło. Może jeszcze tym razem się nie dostaną, ale twój głos da im sygnał, że warto powalczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 a Los Angeles ma ilu radnych ? 07.06.09, 11:55 jak tam śpiewał Kazik ? 1301. Chciałoby się zapytać a dlaczegóż ? Dlaczegóż 1301 a nie 1.301.000 ? obojetnie pod jakim kątem spojrzymy na instytucje pod tytułem PE paranoja wychodzi każdą szparą. Ciekawe czy rozleci sie jak Jugosławia ? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 wy polacy głosujecie w różnych wyborach 07.06.09, 12:08 zwanych przez was wolnymi już jakieś 20 lat. zadziwiającym jest to, że macie to co macie. Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 12:09 Ja nie pójdę na wybory i jest to mój protest przeciwko temu, co się w naszym kraju dzieje. Obniżki zarobków dla pracowników, zwolnienia z pracy, podwyżki cen żywności, nieudolne zarządzanie krajem, korupcja, ... być może mała frekwencja spowoduje że politycy wyciągną odpowiednie wnioski i zrozumieją swoją niekompetencję. Kto jednak poszedł na wybory ten nie ma później prawa krytykować rządzących bo sam takich nieudaczników wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 12:17 krepelx napisał: > Obniżki zarobków dla pracowników, zwolnienia > z pracy, podwyżki cen żywności, nieudolne zarządzanie krajem, > korupcja, ... Proponuje przenieść się na Islandię, posmakować tamtejszego kryzysu a potem ewentualnie wrócić do Polski i rozpocząć konstruktywną krytykę Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 12:47 > Proponuje przenieść się na Islandię, posmakować tamtejszego kryzysu dla przeciętnego Polaka taki irlandzki to byłoby eldorado i czas niesamowitej prosperity :-) Boykotka - bądźmy poważni; w kraju mamy nieustatjący od ćwierćwiecza kryzys więc ograniającą nas wszechpatologię uważamy za coś normalnego i tylko dlatego rządzący nami jeszcze nie wiszą na okolicznych drzewach Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz nie łudź się... 07.06.09, 12:44 nawet jeśli do wyborów pójdzie 5% uprawnionych to i tak ich "wybrańcy" będą sobie bez najmniejszej żenady mordę "wolą narodu" wycierać... Odpowiedz Link Zgłoś
darmen987 Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 13:04 Jeżeli naprawdę chcesz zaprotestować przeciwko temu co się dzieje w Polsce, to właśnie idź na wybory i oddaj swój głos na partie niszowe.To Ich nauczy.Jeśli zostaniesz w domu, będzieszdla Nich tylko leniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mortest Re: Wybieramy 50 posłów spośród 1301 kandydatów 07.06.09, 12:21 Tak...inicjatywa Narodowego Odrodzenia Polski. Ciekawe jest to, jak katonaziści, gdy nie uda im się zdobyć pół mandatu w wyborach demokratycznych (2005/2007, chyba startowali i w tych i w tych) zaczynają krzyczeć o bojkocie wyborów (czyli o tym samym, o czym krzyczą ich Wielcy Wrogowie - anarchopoje.by) Odpowiedz Link Zgłoś
ssamiec a nie lepiej by było... 07.06.09, 12:23 A nie lepiej by było gdyby artykuł brzmiał: "W kraju i za granicą jest tyle obwodów wyborczych ile jest komputerów podpiętych do internetu. Wszystkie przystosowane dla niepełnosprawnych. Koszty przeprowadzenia wyborów to zatrudnienie paru techników komputerowych i uruchomienie w najwyżej paru szkołach w miejscowości punktów głosowania dla osób bez internetu w domu/u rodziny/u sąsiadów etc." ????? Odpowiedz Link Zgłoś
waw-el "Niet" dla komputeryzacji wyborow. 07.06.09, 13:03 Glosowanie po przez internet to brak mozliwosci robienia przekretow i falszowania i do tego ci skorumpowani "politycy" nie dopuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Czy będzie przesadą stwierdzenie, 07.06.09, 13:47 że spośród wszystkich 1300 kandydujących liczba co najwyżej 60 kandydatów (ok. 5 %) to ludzie dysponujący stosownymi kwalifikacjami i predyspozycjami (wykształcenie, doświadczenie, biegła znajomość języków obcych) dla sprawowania funkcji posła w PE? Cała reszta to różnej maści karierowicze, frustraci i zwykłe „zera” marzący o synekurze, o dolce far Niente. Co sądzić o posłach polskiego Sejmu, którzy obdarzeni zaufaniem społeczeństwa, chcą porzucić swoje obowiązki poselskie dla lepszych apanaży i mniejszych obowiązków. Jak mogą takie praktyki akceptować Marszałek Sejmu i przewodniczący poszczególnych klubów poselskich? Kto uwierzy w wygłaszany przez wielu z tego rodzaju kandydatów bełkot, że czynią to „dla Polski”. Dobrze wiemy, że tylko nieliczni spośród dotychczas zasiadających w PE polskich posłów wykazali się rzeczywistą aktywną działalnością, reszta swój cały wysiłek skupiała na starannym liczeniu diet i innych, mniej lub bardziej przysługujących im gratyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis O jednego za dużo! 07.06.09, 13:51 A nie moglibyśmy wybierać 50 spośród 1300? Nie wyglądałoby to jakoś ładniej i porządniej? Musiał się ten jeden kandydat wtrynić i wszystko popsuć? Detektyw Monk zastrzeliłby takiego na miejscu i - co gorsza - miałby całkowita rację. Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx oddajcie władzę Brukseli napewno będzie lepiej !!! 07.06.09, 14:19 Olbrzymia liczba polityków rządzi w naszym kraju a efekty ich pracy są marne ! może w miarę przekazywania władzy Europarlamentowi powinniśmy sukcesywnie redukować ilość posłów, senatorów w naszym kraju tym samym wprowadzić oszczędności pieniędzy z naszych podatków bo za parę naście lat okaże się że nasi politycy nie mają już co robić i jedynym ich zajęciem będą kłótnie. polak rządzić nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Faktycznie jest źle, a będzie jeszce gorzej 07.06.09, 16:59 Przeczytawszy komentarze widzę, że w Polsce jest źle, a pewnie będzie jeszcze gorzej. Chyba trzeba się upić lub utopić. A potem Gazeta pisze, że tyle pijaków jeździ polskimi drogami i powoduje wypadki. Błędne koło. To oni są temu winni! Tylko kto to są ci oni? Może to ci co nie głosują tylko siedzą w domu, piją piwo lub wódkę i narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś