Dodaj do ulubionych

Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu?

IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 10:51
A zrobil knot nad knoty zaklamany do cna popiól i diament?
Czy On czuje się Polakiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ars boni Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 10:55
      Ostatnio chwail się swoimi wypocinami w Moskwie!
      Czyżby On też agentem wplywu?
      • Gość: wartburg Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.b.dial.de.ignite.net 13.12.03, 11:11
        Gdyby "Popiół i diament" usunąć z historii kina polskiego, to efekt mielibyśmy
        porównywalny do amputacji nogi. Byłoby to kino kulawe. Lepiej więc chłopcze
        nie wypowiadaj się na tematy, o których pojęcia zielonego nie masz. Jesteś
        żałosny albo może ktoś ci za wpypisywanie tych bredni płaci?
        • Gość: Ars boni Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 11:18
          Czyby? Komunista bohaterem narodowym? Za tysiące kul w potylicę AK-wcom?
          On to ubral w maskę sztuki!A Pan jest żalosny-nie potrafiący odciąć pępowiny
          od Jalty i Sierowa!
          • wartburg4 Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu 13.12.03, 11:56
            Sam te teksty tworzysz, czy ktoś ci podrzucił ściągawki? I od kogo bierzesz
            za wierszówkę - od LPR-u, Samoobrony, czy od Rydzyka?
            • Gość: züberman on (to) puszcza gratisowo IP: *.biaman.pl 14.12.03, 11:58
              On to robi z pasji, jak każdy grafoman. Zjawisko szczególne: darmowe
              prostytuowanie się.
          • Gość: chala Komunisci dyktpwali artystom c=o jest sztuka IP: *.rdu.bellsouth.net 14.12.03, 05:46
            Ty, pod przykrywkakrytyki komuny, proponujesz komunistyczne podejscie do
            tworcow.
            Za krotko jest dla ciebie odwykowka komunistyczna.
            Polska , z takimi jak ty, to nie jest kraj demokratyczny. Ale na pocieszenie,
            jest w I lidze wsrod antysemitow. Dzieki tobie tez.
          • Gość: züberman Co w potylicy? Kula czy pakuły? IP: *.biaman.pl 14.12.03, 11:52
            Gość portalu: Ars boni napisał(a):

> Czyby? Komunista bohaterem narodowym? Za tysiące kul w potylicę AK-wcom?
            > On to ubral w maskę sztuki!A Pan jest żalosny-nie potrafiący odciąć pępowiny
            > od Jalty i Sierowa!

Dla ścisłości: kto strzelał? Andrzejewski czy Wajda?
            • lupus.lupus Re: Co w potylicy? Kula czy pakuły? 15.12.03, 11:14
              Gość portalu: züberman napisał(a):

>
              > Dla ścisłości: kto strzelał? Andrzejewski czy Wajda?

Ci, na których zamówienie Andrzejewski to napisał. Żart o potylicach wyjątkowo
              niesmaczny.
      • Gość: Ars boni Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 19:20
        Calkowity bojkot Żydów filmu A.Wajdy zrobionego za namową Tygodnika Żydowskiego
        pt Korczak ! Pamiętacie?To byl 82 czy 83 rok?
    • pl.adex Film O Katyniu-zartujecie 13.12.03, 12:02
      Ludzie a kto bedzie do kina na takie dzielo chodzil,przeciez to bedzie
      nudziarstwo nie z tej ziemi cos podobnego do nakreconych zywotow swietych,ktore
      pokazuja tylko w telewizji raz do roku w Wielki Piatek a i tak nikt tego nie
      oglada.Nakreccie polska wersje Goodbye Lenin,albo film o dramacie Bytomia czy
      komedie o latach rzadow pana Buzka a najlepiej to w ogole filmow nie kreccie
      tylko importujcie z Hollywood.Tylko prosze wzorem Niemcow i Wegrow zadnych
      napisow albo nie daj Boze lektor tylko porzadny dubbing,bedzie przynajmniej
      zajecie dla Jandy i Pazury.
      • Gość: Ars boni Re: Film O Katyniu-zartujecie IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 20:33
        A na fimie Polańskiego byla cala świta!Czy oni są Polakami?
    • Gość: U Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.75.4.41.Dial1.Boston1.Level3.net 13.12.03, 13:19
      Nu,bo to bylby act antysemitisticzny.Katyn-goracy kartofelek,co?Stad sie bierze
      hora wokol Jedwabnego,zalew "dziel" grossowitzow,marzynskich,kosinskich zeby
      stworzyc przeciwwage do wlasnych kryminalkow.Frustracja..My som meczenniki a
      taki Katyn-jak pryszcz na cierpiacynm obliczu.
      • Gość: Ars boni Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 14:09
        A może nie może?Córunia dokladnie wymyla nóż,którym to podobnież
        Frykowski zrobil sobie Hara-kiri.Prokurator nawet nie zapytal lecz za biurka
        umorzyl ślectwo...Wszystkie zwierzątka są równe a jedne bardziej...
    • Gość: ERN Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: 212.21.228.* 13.12.03, 14:08
      A po co robic film o zbrodniarzach slusznie ukaranych przez Sowietow?
      • Gość: Ars boni Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 14:10
        Ty się nazywasz Morel?
    • Gość: Krzys Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.dialup.sprint-canada.net 13.12.03, 14:24
      Nie wszyscy z obozow jenieckich zostali wyselekcjonowani na smierc .O ile
      pamietam , tych 600 polskich zydow , ktorzy sluzyli w polskim wojsku i
      odpowiedzieli w ankiecie ,ze po wojnie chca pozostac w ZSRR , uratowalo sie i
      pozniej tworzyli polskie wojsko z Berlingiem .
      Zasadnicza sprawa jest jednak to , o czym ktos juz wyzej wspomnial :
      poprawnosc polityczna zaklada ,ze w czasie wojny byl tylko holokaust zydow .
      Do tego jescze dochodzi fakt, ze radzieccy oficerowie ,ktorzy wykonali selekcje
      i kierowali cala akcja w Katyniu , byli zydzi , wiadomo o tym z dokumentow .
      • Gość: Ars boni Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 20:17
        Czyli mordercy ,którch nie dotyczy czas- ustawa o zbrodni przeciw ludzkości!
        • Gość: Ars boni Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 20:29
          Ten Wajda to podejrzany typ...Putin mu placi?
          A wcześniej Chruszczow Breżniew? A za film Lotna Niemcy?
          • swarozyc Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu 13.12.03, 20:34
            Komunistyczny "pieszczoch" i konformista do kwadratu.
            Slawomir Mrozek w ktoryms numerze paryskiej kultury z roku 82 lub 83 doslownie
            sproszkowal klamstwo i kretactwo moralne "popiolu i diamentu" Andrzejewskiego.
            Odnosi sie to rowniez do tej szuji Wajdy.
            • Gość: Ars boni Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 20:51
              powtarzam! Jedyny film ,który da się oglądać to Ziemia Obiecana!
              Z wyjątkiem końcówki!
              Zresztą żydzi nie dopuścili go do rozpowszechnienia w Ameryce twierdząc,że
              jest antysemicki!HA!HA!
              • janosik6 Bajki pozostawil Zanussiemu do zrobienia. 14.12.03, 00:12
                Za kogo wy go macie ?
                Ma sie blaznic ?
                Wajda ?
                NIGDY !!!!!
                Niech ten palant zanussi katol z bozej laski wyglupia i osmiesza.
                Jest w tym dobry , powiedzial bym BARDZO DOBRY.
          • Gość: chala Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.rdu.bellsouth.net 14.12.03, 05:50
            Nie, Amerykanie mu placa. a ty? nikt tobie nie placi. a ty nam placisz za
            policjantow w Iraku, udajacych zolnierzy.
    • Gość: Informator On czeka na dobry scenariusz IP: *.ipowerweb.com 14.12.03, 00:26
      Napisany przez takiego wielkiego jak ty Polaka. Wykaz swoj talent "patrioto".
      • Gość: U Re: On czeka na dobry scenariusz IP: *.75.50.64.Dial1.Boston1.Level3.net 14.12.03, 02:07
        Powinien pojechac do haaretzu,gdzie dozywaja na emeryturze zasluzeni..Znajdzie
        tam wszystko z pierwszej reki.
        • Gość: zgrozek Cos w rodzaju ze Bruce Willis skacze z drzewa IP: *.acn.waw.pl 14.12.03, 02:24
          i z tetetki wykancza cale NKVD albo jakis inny happy end
          • Gość: Ziuta z Rawy [...] IP: *.proxy.aol.com 14.12.03, 02:37
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: züberman poczuć Polaka IP: *.biaman.pl 14.12.03, 11:54
      Gość portalu: Ars boni napisał(a):

> A zrobil knot nad knoty zaklamany do cna popiól i diament?
      > Czy On czuje się Polakiem?

A czy ty czujesz się Polakiem? Jesli tak, to przykro. Dlaczego Polakami
      najczęściej czują się głupcy?
      • wartburg4 zalew debili 14.12.03, 12:12
        "Popiół i diament", tylko z trudem trawiony przez PRL-owskich aparatczyków, do
        dzisiaj należy do pierwszej dziesiątki najlepszych filmów polskich. A sądząc
        po stanie naszej kinematografii pewnie i za lat pięćdziesiąt w tej pierwszej
        dziesiątce obok "Noża w Wodzie", "Rejsu", czy "Żywotu Mateusza" pozostanie.
        Czasami odnoszę wrażenie, że masowa obecność debili w rodzaju ars boni na tym
        forum jest zjawiskiem sterowanym...
        • Gość: züberman and so it goes IP: *.biaman.pl 14.12.03, 12:20
          Może faktycznie sterowane zjawisko, bo głupcami łatwo sterować. A im głupiec
          mniej wie, tym łatwiej mu oceniać. Szafuje "zdrajcami", "renegatami" i innymi
          takimi na lewo i prawo. Pies mu mordę lizał.
          Ja do tej listy dodałbym "Zawróconego" Kutza.
          By the way, cieszę się, że Wajda nie zrobi filmu o Katyniu. Chciałbym, żeby np.
          zrobił film o miłości, taki film prywatny. A nie wciąż o Polsce. Ciekawe, czy
          on potrafi nie o Polsce?
          • wartburg4 Re: and so it goes 14.12.03, 12:39

> Może faktycznie sterowane zjawisko, bo głupcami łatwo sterować. A im głupiec
            > mniej wie, tym łatwiej mu oceniać. Szafuje "zdrajcami", "renegatami" i
            innymi
            > takimi na lewo i prawo. Pies mu mordę lizał.
            > Ja do tej listy dodałbym "Zawróconego" Kutza.
            > By the way, cieszę się, że Wajda nie zrobi filmu o Katyniu. Chciałbym, żeby
            np.
            >
            > zrobił film o miłości, taki film prywatny. A nie wciąż o Polsce. Ciekawe,
            czy
            > on potrafi nie o Polsce?

Z tym, że ci tutejsi głupcy jakby jakieś kursa wieczorowe albo szkolenia
            agitacyjne pokończyli. Powtarzają głąby, czego jeszcze większe głąby kazały
            im się wykuć na pamięć.

A Wajda niech robi filmy, jakie mu się podoba. To jego święte prawo artysty.
            Tylko w epoce najczarniejszego stalinizmu reżyser musiał kręcić to, co mu
            kazali.

"Zawróconego" Kutza niestety nie widziałem. Bildungslücke.
            • Gość: züberman prawo i sztuka artysty IP: *.biaman.pl 14.12.03, 19:00
              "A Wajda niech robi filmy, jakie mu się podoba. To jego święte prawo artysty".

Jasne, niech robi, co chce. Ja tylko jestem ciekaw, czy umiałby zrobić film
              osobisty, bo przeważnie to on o "polskiej sprawie" robi. Nie znaczy, że źle.

"Tylko w epoce najczarniejszego stalinizmu reżyser musiał kręcić to, co mu
              kazali".

Wajda często kręci tak, jak oczekują widzowie. Ma nosa, ale niechże raz zrobi
              coś zupełnie na przekór oczekiwaniom!

• lupus.lupus Re: and so it goes 15.12.03, 12:28
              wartburg4 napisał:

>
              > A Wajda niech robi filmy, jakie mu się podoba. To jego święte prawo
              artysty.
              > Tylko w epoce najczarniejszego stalinizmu reżyser musiał kręcić to, co mu
              > kazali.

Co oczywiście nie pozbawia go miana artysty.

• Gość: Informator Re: zalew debili IP: *.ipowerweb.com 14.12.03, 23:42
          To wyslancy LPR,ci pozal sie Boze,"patrioci"-prymitywne bezmozdza.
        • lupus.lupus debil, jak to łatwo powiedzieć 15.12.03, 12:50
          wartburg4 napisał:

> "Popiół i diament", tylko z trudem trawiony przez PRL-owskich aparatczyków,

"Tylko z trudem trawiony"... Chyba żartujesz. W tamtych czasach nic nie było "z
          trudem trawione" Było dopuszczane albo wycinane w całości. Z "Popiołem"
          cenzorzy żadnych trudności nie mieli. Bo z czym? Przecież nie z treścią
          książki, na podstawie której nakręcono film. Dobry komunista Szczuka ma być
          zamordowany przez manipulowanego przez "politycznych bankrutów" Maćka. Film
          rzeczywiscie jest wyjątkowy tylko dlatego, że w negatywnej postaci Maćka
          Cybulski doskonale wpisał się z modny w tamtym czasie motyw młodego buntownika.
          Młodzi Polacy nie mogli mieć Dean'a więc u nas był nim Cybulski. W książce jest
          to zdecydowanie negatywna postać.
          Podobnie było z "Pokoleniem" i "Kanałem". Wajda nakręcił te filmy z
          błogosławieństwem cenzorów, którzy potrafili docenić eksponowany przez Wajdę
          motyw "zdrady" powstańców przez ich wojskowych i politycznych przywódców.
          Ocierasz się o śmieszność sugerując nam , że w latach 50 Wajda toczył jakieś
          potyczki z cenzurą. W tamtych latach było to po prostu niemożliwe.

• Gość: wartburg tylko durnie i debile IP: *.b.dial.de.ignite.net 15.12.03, 14:00
            Ja wcale nie żartowałem. "Popiół i diament" prawie nigdy nie był pokazywany w
            PRL-u. Wajda nakręcił go w okresie przejściowej odwilży. Film od razy uznany
            za arcydzieło zdobył wszystkie nagrody, jakie były do wzięcia i zniknął.
            Pojawiał się, kiedy partia była w tarapatach i chciała podkreślić swój
            liberalizm - np. po grudniu 1970 - a potem znowu trafiał na półkę. Nie podobał
            się cenzorom nie dlatego, że Cybulskiego okrzyczano polskim Jamesem Deanem,
            tylko że uwielbiany przez wszystkich Maciek Chełmicki był AK-owcem. Szczuka
            nikogo nie wzruszał. Zresztą przeczytaj sobie, co pisał o tym filmie
            Gombrowicz. Tylko durnie i debile mogą napadać na Wajdę właśnie z powodu tego
            filmu.
      • lupus.lupus Re: poczuć Polaka 15.12.03, 12:55

>Dlaczego Polakami najczęściej czują się głupcy?

Bez komentarza.

• Gość: axx Re: Pododnie jak Wankowicz IP: 209.136.102.* 14.12.03, 22:25
      Andrzej Wajda odmowil ze wzgledow czysto koniunkturalnych. Przed nim zrobil to samo Melchior Wankowicz.
      Obydwaj sa scisle powiazani z roznej masci agencjami autorskimi skad czerpia tantiemy.Caly ten business
      znajduje sie na Manhattanie. Prosze zwrocic uwage ze Rosja jest jedynym krajem wobec ktorego nikt nie wysuwa zadnych zadan.
      • janosik6 wartburg4 ? mam pytanie do ciebie. 14.12.03, 22:56

Ty jestes 4 drzwiowy ?
        A moze zrobiles sie 4-suwowy ?
        Z tego co wiem wartburgi i trabanty byly 2suw.
        Jak i eMz/ki..
        To w koncu kim ty jestes ?
        bog ?
        • rolotomasi Re: Dlaczego Andrzej Wajda nakręcił lub nie 14.12.03, 23:21

• rolotomasi Re: Dlaczego Andrzej Wajda nakręcił lub nie 14.12.03, 23:26
            << O tym najlepiej sobie podyskutować na forum branżowym Film lub Kino.
            Znajdziecie tam lepiej zorientowanych w temacie niż w forum Kraj.
            /Nie wiem, czy reprezentują odpowiedni do Waszego poziom./
            • basia.basia Re: Dlaczego Andrzej Wajda nakręcił lub nie 15.12.03, 01:16
              rolotomasi napisał:

> << O tym najlepiej sobie podyskutować na forum branżowym Film lub Kino.
              > Znajdziecie tam lepiej zorientowanych w temacie niż w forum Kraj.
              > /Nie wiem, czy reprezentują odpowiedni do Waszego poziom./
              >

Czytam ten wątek Rolo i nie doczytałam się niestety o co chodzi.
              Słyszałam, że myśli o takim filmie (jego ojciec zginął w Katyniu)
              ale nic nie słyszałam, żeby odmówił! Bo komu odmówił i dlaczego?
              Wiem na pewno, że z pomysłem na film o Katyniu nosi się od dawna.
              Czytałam w zeszłym roku, że producentem miał być Rywin. Czy to znaczy,
              że Rywinowi odmówił?

No i widzisz, takie to dyskutowanie.
              • lupus.lupus Re: Dlaczego Andrzej Wajda nakręcił lub nie 15.12.03, 12:24
                Film miał postać na podstawie scenariusza napisanego przez pewnego pisarza
                emigracyjnego ( nazwiska niestety w tej chwili nie pamiętam). Panowie pokłócili
                się o zakończenie ( motyw powstania z grobów zamordowanych oficerów i ich marsz
                w lesie) i film nie powstał. Powstała natomiast książka (wydawnictwo Twój
                Styl), która miała być scenariuszem tego filmu.
                • basia.basia Re: Dlaczego Andrzej Wajda nakręcił lub nie 15.12.03, 12:33
                  lupus.lupus napisał:

> Film miał postać na podstawie scenariusza napisanego przez pewnego pisarza
                  > emigracyjnego ( nazwiska niestety w tej chwili nie pamiętam). Panowie
                  pokłócili
                  >
                  > się o zakończenie ( motyw powstania z grobów zamordowanych oficerów i ich
                  marsz
                  >
                  > w lesie) i film nie powstał. Powstała natomiast książka (wydawnictwo Twój
                  > Styl), która miała być scenariuszem tego filmu.

Dawno Cię nie było, witaj:)
                  No i dziekuję za informację.

Co do filmu, to wielka szkoda.
                  To jest temat akurat dla Wajdy.
                  Ale może coś z tego jeszcze będzie.

ps
                  Ze wszystkich jego filmów najbardziej
                  tkwi mi w pamięci "Brzezina".
                  • lupus.lupus Re: Dlaczego Andrzej Wajda nakręcił lub nie 15.12.03, 13:05
                    Witam również Basiu :)
                    Gratuluję pojawienia się na drugiej stronie "Gazety". Zaczyna się od opinii
                    forumowiczki, a kończy pisząc obszerne analizy polityczne :)
                    Ten pisarz to Włodzimierz Odojewski. Wydana niedawno książka to "Milczący,
                    niepokonani.Opowieść katyńska".
                    "Brzezina" :) No i "Panny z wilka oczywiście". To geniusz i byłem dumny z
                    honorowego Oskara dla niego.
                    • basia.basia Re: Dlaczego Andrzej Wajda nakręcił lub nie 15.12.03, 17:56
                      lupus.lupus napisał:

> Witam również Basiu :)
                      > Gratuluję pojawienia się na drugiej stronie "Gazety".

Dziekuję:) Nie będę udawać, że nie połechtało to mojej próżności:)

Zaczyna się od opinii
                      > forumowiczki, a kończy pisząc obszerne analizy polityczne :)
                      No, no. Bo mi sie całkiem w głowie przewróci i zrobię się nieznośna:)

> Ten pisarz to Włodzimierz Odojewski. Wydana niedawno książka to "Milczący,
                      > niepokonani.Opowieść katyńska".
                      > "Brzezina" :) No i "Panny z wilka oczywiście". To geniusz i byłem dumny z
                      > honorowego Oskara dla niego.

Większość z nas zapewne. Ale zdecydowanie preferuję te dwa filmy.
                      I jeszcze "Ziemię obiecaną" One mają nastrój i są bardzo malarskie.
                      Byłam bardzo zawiedzina "Panem Tadeuszem". Wyobrażałam sobie, że to coś
                      takiego będzie. Nie udało się ale nigdy tak nie ma, żeby wszystko co robią
                      twórcy było bez skazy i bez zarzutu.

A wracając do Katynia. Czytałam wspomnienia pani Branickiej-Wolskiej
                      i to chyba tam był opis rodziny Radziwiłłów internowanych w Katyniu,
                      w pobliżu obozu. Mieszkali wszyscy stłoczeni w jakiejś rządowej willi
                      i zza płotu widzieli obóz.
                      Myślałam sobie, że to by było świetnie gdyby połączyć w tym filmie
                      dwa elementy: los oficerów oraz los tej rodziny.

pzdr
                      • Gość: Ars boni Re: Dlaczego Andrzej Wajda nakręcił lub nie IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 18:45
                        Ile za tę recenzję zainkasowalaś Basiu?
        • Gość: züberman wyjaśnienie IP: *.biaman.pl 15.12.03, 01:15
          "Niech ten palant zanussi katol z bozej laski wyglupia i osmiesza.
          Jest w tym dobry , powiedzial bym BARDZO DOBRY".

A kim ty jesteś, żeby się tak wyrażać o Zanussim?

p.s. "Powiedziałbym" - pisze się razem, niezależnie od tego, kim jest Wartburg.

• Gość: U Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu IP: *.75.0.98.Dial1.Boston1.Level3.net 15.12.03, 00:55
      Byl jeszcze drugi przypadek odmowy.Nieajaki Glinski, synek Wienczyslawa.Ten mial
      chyba na poczatku szczere zamiary zrobienia tego filmu.Ale znalazl sie na jakis
      czas w hamerice i wrocil bez dalszej ochoty na kontunuacje tych planow.Chyba mu
      tu wyperswadowali.
      • janosik6 Re: Czemu Wajda odmówil zrobienia filmu o Katyniu 15.12.03, 02:16
        zuberek niby to man napisal a wlasciwie wyslal mi liscik milosny.

>>A kim ty jesteś, żeby się tak wyrażać o Zanussim?

>>p.s. "Powiedziałbym" - pisze się razem, niezależnie od tego, kim jest
        >>Wartburg.

Sluchal pan panie zyberek ja pierdole jak sie w tym barbarzynskim jezyku
        pisze < powiedzialbym > chcialem tylko to podkreslic.
        A co do tego wartburga to dalej mie interesoje ta cyferka 4 ..
        A teraz co do tego niedorobionego zanussiego polaczka z odzysku..
        Byly makaroniarz a obecnie za zaslugi w kinematografii koscielnej polak.
        Wiedz ze ten facet to z rodziny Zanussi -pralki , lodowki , okapy itd itd.
        A wiec rodzina aby sie nie mieszal w interesy rodzinne bo by wszystko
        rozjebal, wyslali go na studia do polski<wybral kinematografie.>
        Wiadomo nailadniejsze dupy tam spotkasz.
        I tak jak przyjechal tak zostal , zakochal sie w chopenie i palacu kultury.
        I gdyby nie pierdolil tak czesto w tv, te swoje madrosci to udawal bym ze
        go nie ma , jakas mucha przeleciala czy komar otarl sie o mnie.
        Ale on chce byc osoba publiczna , i ciagle sie pcha przed kamery.
        A juz nie daj boze jak zobaczy mokrofon , jest w stanie go polknac.
        Moze ma to z przyzwyczajenia ?ten microfonik ?
        BYCie osoba publiczna placisz jakas cene, cena jest ze bedziesz
        i nagradzaby i krytykowany i zjebany jak sabaka kaukaska.
        Ja osobiscie tergo przyglupa przestale powazac od kiedy zaczal wlazic
        wdupe czarnym, zachwoje sie jak pospolity wazeliniarz np. olbrychski.
        Przestalem go szanowac i powazac....
        Tak jak nie szanoje tych wszystkich aktorow , piesniarzy i piosenkarzy
        i podobnych im szmaciarzy co zapomieli juz po ile razy sie zenili
        a juz nie wspomne po ile dzieci maja.
        Ale w kosciele siedza zawsze w pierwszych rzedach..
        A jak papa przyjezdza to juz z jezorem na wierzchu ;lataja i oglaszaja
        wszystkim gazeta jak to sa zakochani w papie i jego naukach.
        I o drodze ktora papa im wskazal drodze zycia...
        Juz nie wpomne jak to kluca sie kto bedzie recytowal papy wiersze
        spiewal jego przeboje itd itd.
        • rolotomasi Re: Czemu Andrzej Wajda robi lub nie filmy ? 15.12.03, 02:51
          J-6 << Nie męcz siebie i innych.
          Siebie pisaniem a innych czytaniem - to się na prawdę ciężko wchłania.
          Jeżeli masz do tego wszystkiego stosunek stosunkowy to:Odstosunkuj się! i spoko.
          • Gość: Ars boni Re: Czemu Andrzej Wajda robi lub nie filmy ? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 17:43
            Jednak Andrzej Wajda pupilkiem byl !
            Komuchy mogly -jak wyjątkowa świnia np Kożniewski mówić calemu światu !
            Czy u nas jest cenzura? ARTYŚCI w PRL-u mają calkowitą wolność i Wajda to
            wziąl... A pożyteczni idioci-lewacy wykorzystywali to
            gdzie tylko sie dalo- glównie w skomunizowaniej i skundlonej po wojnie
            Francji....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka