Dodaj do ulubionych

PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!!

IP: *.glucholazy.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 21:42
Czy chcecie by ostatnia ostoja studenckiej niezależności - NIEZALEŻNE
ZRZSZENIE STUDENTÓW została przejęta przez partie polityczną "Prawo i
Sprawiedliwość"?
Dnia 12 grudnia 2003 roku w Głuchołazach na XV Krajowym Zjeździe
Delegatów NZS nastąpiła bezprawna próba przejęcia Zjazdu przez Prawo i
Sprawiedliwość (ale chyba tylko w nazwie) w osobie Pawła Szczeszka,
25-letniego politykierka z Częstochowy.
Bezprawnie i bezpodstawnie wyrejestrowano (tego samego dnia co
zjazd!) wielkie ośrodki studenckie - komisje uczelniane w takich
miastach jak Poznań, Wrocław, Kraków, Białystok, Szczecin, Nowy Sącz,
Opole, Warszawa, a zamiast nich powołano fikcyjne komisje uczelniane z
Łodzi i Częstochowy po to by mieć większość na zjeździe! (czy wiecie
że w Łodzi NZS jest aż na pięciu prywatnych uczelniach wyższych?)
Dlaczego ludzie tacy jak Paweł Szczeszek, Lech Sekyra, Paweł Sałek,
Artur Michalski, Sebastian Bodzenta, Piotr Trojanowicz, Maciej
Brząkała, Radosław Wysok, Michał Kierul kierowali nami i wyrażali nasze
opinie na forum ogólnopolskim i europejskim?!?!?!?
ONI PRAKTYCZNIE NIE SĄ JUŻ STUDENTAMI!
Dlaczego zaproszono dwóch miłych panów z ochrony - z pałami i w
kominiarkach, by nie wpuścić nas nawet jako obserwatorów na obrady.
NIE CHCĘ BYĆ KOJARZONY Z PARTIAMI!
KACZYŃSCY I ZIOBRO - ZOSTAWCIE NAS W SPOKOJU
PiS istnieje 2 lata, a NZS 23 !
Czy chcemy to tak zostawić? Czy chemy by NZS tak jak dotychczas
bronił naszych interesów i organizował nam życie kulturalne i imprezy?
Napiszcie koniecznie co o tym sądzicie!
Obserwuj wątek
    • bronek.bronek [...] 13.12.03, 21:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: anonim Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! IP: *.ds.ae.wroc.pl 14.12.03, 23:31
      To co sie dzialo w Glucholazach to jakas paranoja. Nie pozwolcie zniszczyc
      NZSu!!!
      • Gość: Ubogacony Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 08:29
        Znowu Kaczyńscy będą kraść ! Tym razem okradną NZS !!!
    • Gość: student Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 09:44
      pisowskim kur... nigdy dość!!! szczeszek i sekyra wyp.. z NZS, wasz czas
      dobiega końca, szczeszek eurodeputowanym??? hahaha, on nawet nie potrafi
      wystapic przed delegatami, a co dopiero przed kamerami, zdrajcy z czestochowywy
      tez sie szczeszcie....
    • Gość: delegat-off Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! IP: *.um.poznan.pl 15.12.03, 11:07
      Ten zjazd był nielegalny i każdy sąd to stwierdzi. NZS-em rządzi terazbez
      prawnie tylko Łódź (1 KU na uniwerku + kilka fikcyjnych) i Częstochowa (tzw.
      grupa trzymjaca władzę złożona 30-latków eksstudentów ) + paru żołnierzy z
      Bydgoszczy, Bialegostoku i Opola . Jeżeli NZS ma być uratowany to zjazd musi
      się odbyć ponownie. Skandal z wyrejestrowaniem blisko 20 silnych uczelni
      (Kraków, Wrocław, Poznań,Katowice, Szczecin itd) nie ujdzie im płazem w
      sądzie, w sytuacji, gdy jeszcze tego samego dnia w obecności kilkudzisięciu
      świadków Zarząd potwierdził ich rejesrację a tuż przed początkim zjazdu - kiedy
      byo wiadomo ze Szczeszek przegra z kontrkandydatem Michałem Jarosem z Wrocławia
      na tajnym posiedzeniu ich wyrejestrował !!! Dużą w tym role- tak się mówi-
      odegrały naciski polityków z pewnej partii, której bardzo zależny na kontroli
      nad NZS-em. Jedno jest pewne NZS i tak z Wami wygra!!!!
    • nzs1 Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 15.12.03, 13:53
      NZS - Nielegalne Zrzeszenie Szczeszka !!!
      PiS - Paweł (idiota) Szczeszek !!!
    • Gość: enzetesiak Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.12.03, 17:05
      Pawlowi Szczeszkowi - zdrajcy NZS i jego wartosci mowimy nie!!!
    • Gość: gość Nielegalny Krajowy Zjazd Delegatów IP: *.zax.pl 15.12.03, 23:59

Nie zgadzamy się na to, co stało się podczas Krajowego Zjazdu Delegatów w
      Głuchołazach, w dniach 12-13 grudnia br. Wybór nowych władz NZS-u nastąpił w
      sposób nieuczciwy, niegodny, z naruszeniem zasad demokracji i prawa. Ludzie,
      którzy chełpią się chwalebną tradycją postąpili jak ci, przeciwko którym ongiś
      walczyli nasi koledzy. Na taki stan rzeczy my, członkowie NZS, nie zgadzamy się!

Nie możemy się zgodzić na to, aby w naszej organizacji łamane były zasady
      demokracji, bo przecież o nią właśnie walczyli nasi starsi koledzy. Nie możemy
      się zgodzić na uzależnienie NZS-u od partii politycznych, co stało się — w
      świetle wydarzeń ostatnich dni — realnym zagrożeniem. Nie chcemy, by po raz
      kolejny nasza Organizacja stawała się pionkiem w rozgrywce między politykami.
      Nie chcemy, by nasza praca była niszczona przez prywatne interesy jednostek, by
      nasze zaangażowanie wykorzystywane było do nieczystej gry.

Chcemy NZS-u silnego, opartego na tradycji, lecz patrzącego w przyszłość! NZS-u
      o krystalicznej władzy i jasnych kryteriach podejmowanych decyzji! NZS-u
      darzonego prestiżem i poważanego! Słowem, NZS-u, którego nie będziemy musieli
      się wstydzić. Już odchodzą wartościowi ludzie. Czy wszyscy mamy odejść?!
    • Gość: re re IP: 150.254.96.* 16.12.03, 15:01
      • Gość: Michał Szczeszek to nikt w Częstochowie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 09:21
        Paweł Szczeszek dwukrotnie startował w wyborach. W 2001 r. drugie miejsce na
        liście PiS w wyborach do sejmu - sromotna porażka. W 2002 r. drugie miejsce na
        liście POPiS w wyborach do sejmiku śląskiego jeszcze większa porażka. Szczeszek
        w Częstochowie nic nie znaczy. Jak w ogóle dopuściliście takiego imbecyla do
        władz. To tylko źle świadczy o NZS. Życzę wam, żebyście się pozbyli tego wrzoda
        na dupie.
        Pozdr.
        • zyjemywpislamie Re: Szczeszek to nikt w Częstochowie 15.10.22, 12:13
          Wrzód wrzodem a dopchał się prezesury taurona
    • privus Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 15.10.22, 14:57
      Jest to sprawa byłych i obecnych członków NZS. Jeśli jedni i drudzy nie wiedzą co zrobić z takim nielegalnym zjazdem, nie dorastają nawet do pięt studentom z 1968 roku działającym w zupełnie innych i nieporównywalnie gorszych warunkach.
      • no-popis Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 16.10.22, 06:49
        privus napisał:

> Jest to sprawa byłych i obecnych członków NZS. Jeśli jedni i drudzy nie wiedzą
        > co zrobić z takim nielegalnym zjazdem, nie dorastają nawet do pięt studentom z
        > 1968 roku działającym w zupełnie innych i nieporównywalnie gorszych warunkach.
        Tamci (1968) studenci byli prowadzeni przez bardzo doświadczoną kadrę i byli tylko elementem w większej grze, która skończyła się wielką emigracją z Polski.
        • privus Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 16.10.22, 08:28
          Takie są efekty walki plemiennej. Daliście sobie wykopać lub sami wykopaliście te kadry i teraz szukacie ratunku w publicznym płaczu?
          • adria231 Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 17.10.22, 07:15
            Taka jest ta rządząca banda, chce przejąć wszystko. Ostatnio przejmuje Żabki, żeby ich wyborcy mogli robić zakupy w niedzielę. Do sklepu będą wejścia ze specjalnymi kartkami, jak na spotkanie z objazdowym prezesem....A Bąkiewicz zabezpieczy specjalną ochronę przed wejściem.....
          • yoma Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 17.10.22, 12:25
            Ty no, to wąt sprzed 20 lat 😂
            • privus Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 17.10.22, 12:36
              Rzeczywiście, dałem się wpuścić w maliny :)
              Zasugerowałem się wpisem zyjemywpislamie z 15.10.22, 12:13.
              • yoma Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 17.10.22, 12:59
                ;)
    • maciarena Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 17.07.24, 13:29
      Cześć :)

Widzę, że pomimo faktu, że wątek ma już 21 lat wciąż jest żywy :-). Fajnie, że oprócz grupki na Facebooku NZS Hyde Park istnieje inna - bardziej otwarta - forma dyskusji.

Byłem członkiem NZS w latach 2015 - 2020 na Uniwersytecie Pedagogicznym i jestem na prawdę wkurzony jak to wszystko zostało zepsute...

Pamiętacie może dyskusje - liczne - na temat posła na sejm Michała Moskala i jego powiązań z NZS... Ciężko tutaj opisać wszystkie te rzeczy, ale jest mi przykro, że przez kilka osób z mojego OU, które udzielają się w krajówce wszystko wygląda tak jak to obecnie ma miejsce... Za hajs na projekty jest współpraca z wątpliwymi moralnie osobami na uczelni, a przede wszystkim poświęcenie na ołtarzu Bogu ducha winnego studenta Kuby, który był oskarżany przez prokuraturę o planowanie zabójstwa rektora (na szczęście sprawa umorzona)...

Na ten moment wykopali mnie z Hyde Park - chyba byłem zbyt niewygodny i zadawałem pytania, tak więc jedyne poczucie jakie mi pozostało do byłych znajomych, z którymi piło się to i owo to "pogarda"
      • ktos_z_kosmosu Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 17.07.24, 14:21
        maciarena napisał(a):

> Cześć :)
        > Byłem członkiem NZS w latach 2015 - 2020 na Uniwersytecie Pedagogicznym i jeste
        > m na prawdę wkurzony jak to wszystko zostało zepsute...

Ty naprawdę wkurzasz się na prawdę?
        Przez grzeczność nie powinienem, ale wybacz, to tylko z przyczyny żeś pedagog i uczysz.
        • maciarena Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 18.07.24, 16:07
          Śmiało :) Wiesz, nie potnę się
          • ktos_z_kosmosu Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 18.07.24, 21:31
            maciarena napisał(a):

> Śmiało :) Wiesz, nie potnę się

Tego od Ciebie nie oczekuję ale jako pedagog powinieneś wiedzieć jak stosować partykuły , na prawdę i naprawdę.
            • maciarena Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 20.07.24, 23:19
              xD,

Mimo, że Uniwersytet Pedagogiczny to kierunek inżynierski do bez uprawnień nauczycielskich. Jeśli chodzi o błędy jestem ich świadom, ale niestety - mimo starania się w walce - dyslekcja czasami wygrywa :/
        • maciarena Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 18.07.24, 16:39
          Akurat mam prawo być wkurzony, bo jestem jednym z kilku osób, które w ostatnim czasie zrobiły COKOLWIEK, aby NZS nie był kojarzony z PiS...

Proszę sobie tylko przeglądnąć Hyde Park, jeśli masz dostęp i posty czy komentarze nie były usuwane
    • privus Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 19.07.24, 09:29
      Pogońcie tych spadochroniarzy i wybierzcie się sami. NZS w roku 198 nie miał żadnych problemów.
      • maciarena Re: PiS chce przejaąć NZS!!! Ratujmy NZS!!! 20.07.24, 23:17
        Cóż... Z całym szacunkiem - ja jestem już dinozaurem i alumnem, tak więc już zostały tylko wspomnienia - z obecnego NZS znam może 5 osób, z którymi zetknąłem się w czasie akcji humanitarnej po 24 lutego, a tak to są kompletnie obce dla mnie osoby...

Z mojego pokolenia były osoby (w większości z innych uczelni), które chciały coś zrobić, ale bały się podpaść zarządom wewnątrz swojego OU... Na Hyde Parku były nawet dyskusje były inicjowane przez Pana Jerzego (działacz z lat 80. w Łodzi), ale wyszło na to, że dwie osoby "starały się coś zrobić" (chodzi o Milenkę oraz Marcina)... Osobiście może podaliśmy sobie rękę gdzieś w czasie wycieczki integracyjnej do Karlskrony, ale nie znam ich więc ciężko mi się wypowiedzieć - NZS chyba upadł śmiercią naturalną
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka